Onsdag 29 februari 2012

2012-02-29 19:52:51 / 1 kommentarer ..


Skottdag idag. Hörde en intervju på radion om ett par tvillingar som fyllde 11 år idag, men egentligen var de kring 40 eller vad det var... Lite coolt faktiskt.

Är inte så aktiv här tyvärr. Kan lätt säga att det beror på att jag har alldeles för mycket för mig och när jag väl kommer hem och har en lugn stund så blir det mest bara att softa.

Framför allt beror det på min mamma som är sjuk. Hon åkte till sjukhuset för lunginflammation för snart tre veckor sedan, och där är hon än. Hon hamnade i respirator ett tag då hon inte klarade av att andas. Mycket jobbigt att se henne där så sjuk och alla dessa aparater som var inkopplade. Nu ligger hon på akutvårdsavdelningen istället. Hon kan andas, men har problem med magen. Får se vad som händer...  

Så varje dag efter jobbet måste jag fara hem till Frasse (mammas katt) för att ge honom mat och kärlek. Världens goaste katt, som saknar sin matte i massor... :(

Förutom detta så jobbar jag som en galning för att komma ikapp en hel del med jobbet. Vi är kort om folk och det är svårt att hinna med mitt vanliga jobb, när jag måste svara i växeln så pass mycket. För att inte tala om att åka på möten mitt i allt... Men jag älskar fortfarande mitt jobb och trivs bra där ändå! :)

Det har hunnit vara bokrea. 38 böcker blev årets resultat. Skulle nog nästan vilja ha någon fler, men det börjar vara problem med var jag ska ha dem...

Vi är oxå ut med skotern på helgerna. Nu i helgen som var så var vi till Sunderbyns skoterstuga på deras skoter- och familjedag. Mycket trevligt... :)

Min telefon håller på att ge upp och det driver mig till VANSINNE. Måste kanske köpa en ny snart, men det känns som om det är mycket pengar att lägga ut... Det blir en iPhone i så fall. Någon sa att jag borde köpa en Samsung Galaxy II, men det kommer jag INTE att göra. Jag tycker inte alls om dem. De är fula och stora. (FÖRLÅT ALLA SOM ÄLSKAR DEN).

Ja, ungefär där är jag just nu. Nästa fredag åker jag till Stockholm för att besöka mitt livs första båtmässa. Blir underbart skojigt! Längtar massor... :) :)

Lite bilder från besöket vid skoterstugan:


Mycket folk dök upp! Roligt... :)



Mikael står med Jalle och surrar. Och Fredrik Hed är alltid upptagen med någon som vill prata med honom...


Wilmis kom dit med sin pappa Peder.


Och här är han, Peder. Har precis provat köra en fin skoter. Yamaha givetvis!


Fredrik och Peder pratar business...!? ;)
 

Onsdag 15 februari 2012

2012-02-15 19:21:54 / 0 kommentarer ..


Jag önskar jag hade mer tid och ork att sitta vid datorn, fotografera och blogga. Men man hinner inte med allt här i livet. Mina dagar går i ett rasande tempo och jag har inte så mycket tid över. När tiden finns, så finns inte orken...

Men vad händer då hos mig? Ja, för det första så ligger min mamma på sjukhus. Det är ingen fara för hennes liv, men hon har en regäl lunginflammation och är ganska medtagen. Hon ligger dessutom på infektionsavdelningen och dit får jag inte komma. Och jag vill inte gå dit heller... De har nämligen vinterkräksjuka där. Men förhoppningsvis får hon komma hem på fredag.

I och med att mamma ligger på sjukhuset så far ju inte hemtjänsten hem till henne. Givetvis! Och det innebär att jag måste åka dit varje dag för att ge katten Frasse mat och gosa lite med honom. Vilket jag gärna gör, men det går ju åt någon timme extra per dag för det.

Detta är ju en tid då många är sjuka och det har märkts på mitt jobb. Vi har varit flera borta och jobbet hopar sig. Så det är mycket att fixa och dona och få ihop. Att svara på samtalen som ringer till växeln är ju det viktigaste vi gör. Men mycket annat jobb är viktigt. Och när jag måste sitta i växeln, så växer högarna inne på mitt kontor. För att inte tala i mailen... Men det är bara att ta en sak i taget och helt enkelt gilla läget.

Min underbart härliga kollega, Anneli, har ju börjat heltid nu. Och vi har verkligen haft kul när det varit så körigt. Speciellt i eftermiddag då vi svamlade och skrattade och sjöng i de få pauser vi hade. Men det är så här, man kan inte göra annat än att ta ett samtal i taget. Man hjälper kunderna i den mån det går, även om det är 20 i kö. Om man inser att det är meningslöst att stressa, så går det så mycket enklare. Dock ska man ju jobba hela tiden, men inte stressa. Viktigt viktigt...

Det är inte kö'n i växeln som stressar mig, det är arbetsuppgifterna på kontoret... Men det gör jag väl imorgon! :)

Faktiskt så har vi hunnit med att köra lite skoter oxå. Söndagen var ju en helt otroligt fantastisk dag. Vi tog våra skotrar och körde ut till Gråsjälören där vi intog lunch. Jag lyckades både köra fast (men drog lös skotern själv) och välta (här fick Mikael hjälpa mig) innan vi kom fram. Men kul var det. Och sååååååå underbart att vara ute!


Står på isen vid Notviken! Ser ni? Vilken dag va!?


Min skoterkille! :)


Det var även annat folk därute på ön...


Lunchen är slut. Det blev renskav och lök i tortillabröd. Mums!


Och kaffe efter maten. Som ni ser har Mikael inte heller i år köpt nya skoterkläder! S U C K



Min fina pärla!!!


Måndag 6 februari 2012

2012-02-06 20:09:08 / 1 kommentarer ..


-Mamma! Nu var det länge sedan du bloggade, fick jag i ett sms här om dagen. Bäst att göra barnet till viljes... :)

Vad ska jag skriva om då? Ja, jag brukar ju skriva om vad jag har gjort på dagarna. Problemet är ju att jag inte har gjort så mycket den senaste tiden. Har mest varit på jobbet och sedan myst på hemma. Det är ju så denna årstid, man tar det lugnt hemma och håller sig inomhus från vinter. Vinter är det ju verkligen. Kallt och djävligt ute.

Jag har passat på att vara sjuk igen. Men denna gång tog jag det på en helg, så jag inte behövde vara hemma från jobbet. Dessutom årets kallaste helg. Bra planering... :)

Vi var och körde skoter en helg för någon vecka sedan. Helt underbart. Jag älskar skoterkörning. Det är det enda bra med vintern... Fast jag vill ju ha bra väder när jag kör skotern förstås. Inte så kallt och helst sol. Men sådana dagar finns under vinter oxå.

Jag har oxå varit på Ikea med mina "old friends". Fick till och med med oss Plingan, vilket jag inte trodde. Men vi hade riktigt kul och var borta riktigt länge. Hela himla dagen helt enkelt.

Jag åker buss till jobbet, vilket är helt ok. Vintertid åker jag helst buss, då jag slipper skotta gården för att köra ut bilen och jag slipper även sopa av bilen när jag ska hem. Skönt att kunna sätta sig i en varm buss och bara slappa. Jag tycker om att titta på folk och funderar ofta hur vissa tänker. Tex, varför så många plingar så att bussen ska stanna på nästa hållplats, när det endast är ändhållplatsen kvar!? Jag lovar, om du sitter kvar när hussen kommit till sista stoppet, så säger chauffören åt dig att stiga ut. Jag vet, för jag har provat. Dock inte medvetet, då jag faktiskt hade somnat och fick gå en bra bit tillbaka för att komma dit jag skulle... ;)

En annan sak som jag funderade över idag, är varför man känner sig så viktig på jobbet när man får säga till den person man pratar med att man måste sluta för "det ringer på min andra linje". Är man mer viktig för att man har två linjer? Eller låter det bara coolt att säga det? Jag vet inte, men ändå känner jag mig lite speciell med två linjer... Men, vad är det som säger att man ska ha två linjer? Ska man verkligen bedömma den ena mer viktig att prata med än den andra? Ja, det där kan vara en svår balans... Men när det handlar om min söta dotter på ena linjen (som gör allt vad hon kan för att avsluta samtalet med mig, då jag mest bara svammlar) och på den andra linjen ringer Helena från Länsteknik för att berätta om ett tjänsteärende hon skulle kolla upp åt mig, då VET jag att Helena är viktigare att prata med i detta ögonblick...

Ja, nu vill ni kanske se bilder. Jag har inte knäppt några. När vi var ut och körde skoter och jag tog fram kameran för att knäppa kort, så var det slut batterier (Mästerfotograf, javisst!). När vi for till Ikea så glömde jag kameran hemma. S U C K! Mobilen har jag ju alltid med, men min kamera knäpper skitfoton rent ut sagt... Nåja, nöden har ingen lag och här kommer lite mobilfoton:


En bild från var skotertur! Här grillar vi hamburgare vid Sunderby Skoterstuga. Som ni säkert förstår är det Mikael skoter som står fram och min bakom...


Detta var Lena OCH Marlenes korg på Ikea. De delade på en vagn och kom ändå inte upp i mer än detta... ;)


Jag och Ingela delade oxå korg och vi som inte är så stora shoppare, hade mycket mer i vår korg! :)


Ingela tralla la la la la, Plingela tralla la la la la... osv..


The girls... Marlene and Lena...


Det var så kallt på jobbet så i fredags fick jag värma mig med vantar emellanåt. Lite svårt att skriva på tangenterna kan man säga...


Jag var sjuk i helgen och befann mig mest i liggande ställning i soffan. Under min värmefilt. Bill kom och myste med mig. Jag bäddade ut en filt till honom oxå och där låg vi i några timmar. Varmt, skönt och mysigt... :)

Det var allt från mig! Over and out!
 

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!