Onsdag 29 april 2009

2009-04-29 22:15:45 / 0 kommentarer ..


Mitt hår stod verkligen rätt upp imorse. Eller det var liksom ett enda stort burr av alltihop. Det såg nästan ut som om hela håret var någon centimeter utanför själva huvudet. Dessutom tjorvade jag med kläderna fram och tillbaka och bytte hit och dit, fast jag egentligen la fram kläder igår kväll. Dessa två, oplanerade, sakerna gjorde att jag inte hann lirka fram hojjen och köra till jobbet idag...  :(

Annars var det en mycket bra dag på jobbet. Robert från TDC var på plats. Han borde få en fast anställning i växeln. Det är så enkelt när han är hos oss och direkt kan hjälpa till med våra problem. Vi gjorde olika tester hit och dit och Robert sprang som en tätting mellan borden. Kul...!

Tog en promenad upp till restaurangen idag. Skulle hämta ut pengar och köpa kuvert och posta brev. Det blev ett stort problem eftersom bankomaten var trasig. Men tack och lov fick jag låna pengar av Mallan så att jag kunde skicka brevet ändå.

Efter jobbet blev det hem och käka. Sedan for jag till dansen. Så otroligt roligt det var. Fast plötsligt fick jag en insikt att jag snart är 40 år! Fatta... 40 år...! Helt otroligt. Men jag beter mig inte som en snart 40-åring. På dansen så hoppade och studsade jag konstant. Alltså mellan danserna... Jag svamlade på med mina danskollegor och fånade mig när jag dansade. Men samtidigt... Vem säger att man ska bete sig exakt som det förväntas vid en viss ålder. Lite undantag måste det finnas.

När dansen var över åkte jag till Storheden och handlade på Coop. Nu trodde ni jag skulle skriva Ica Maxi, men icket... Jag for på Coop. Det var kul, men det är fruktansvärt irriterande när man inte hittar saker man letar. Dessutom är Coop dyrare än Ica Maxi. Då får alla Coopälskare säga vad de vill, men i stort sett alla varor som jag köpte var dyrare. Ibland handlar det bara om 2-3 kronor, men det blir många kronor om man slår ihop det.

Väl hemma packade jag upp varorna. Lyssnade på Mikael som var besviken över att Sverige låg under. Slog på datorn. Hörde på Mikael, att Sverige gjorde mål. Plockade fram kameran och tog fram lite pengar till Matte. Hörde på Mikael att Sverige gjorde ett mål till. Nu sitter jag här och bloggar. Sverige har tydligen inte gjort fler mål, men matchen är inte slut än. Jag följer liksom med matchen även fast jag inte ens är i samma rum... :)


 
Imorse gjorde jag som Annelie sagt. Jag tog kaffe från hennes burk. Hon ville även att jag skulle fota datumet, så att ni ser att det inte är utgånget. Att det inte var kaffe i burken från första början, det var av mindre betydelse.


Sådana här koppar brukar vi dricka kaffe i. Ingen kaffedroppe på kanten av koppen, för vi har fixat den innan bilden togs!


Försökte få PK på bild. Men det var då verkligen ingen lek.


Till slut gav hon upp!

  
Hon har mycket söta maskotar vid sin arbetsplast. Kan ni gissa vilken jag avskyr och vilken jag älskar?


Jaana sköter sig bra, och ser till att alla jobbar stående emellanåt.

 
Laila jobbar koncentrerat.


På vägen till restaurangen upptäckte Mallan något som tydligen var mycket spännande.


Det visade sig vara ambulanshelikoptern...


Telefonister som vi är så pratar vi mycket i telefon. Men att använda börsen som en telefonlur, det vet jag inte om det fungerar.


Mallan verkar oxå tveksam.


Hittade en tavla i en korridor. Vad ska den visa egentligen? Jag och Annelie hade en tolkning, men den var inte så barnvänlig. Kanske någon annan har en bättre tanke på vad det föreställer?


Fredagar tillåter vi att man kan unna sig lite extra på jobbet. Idag är det onsdag och jag lyckades fota en fuskare... Jag nämner inga namn... ;)


Tisdag 28 april 2009

2009-04-28 20:36:41 / 1 kommentarer ..


Nästan så fort Annelie kom till jobbet åkte man på värsta utskällningen. Jag hade inte tagit från hennes pulverkaffe, utan jag tog från min egen burk. Nu har jag lovat att ta från henne imorgon. Jag vill ju inte att hon ska vara arg på mig...

Sedan måste jag få gratulera mina vänner i Boden till deras nya inköp. Jag kände väl på mig att det snart skulle komma fler fordon i det huset!

Det ringde ganska mycket på morgonen idag, och en av telefonisterna skulle komma lite sent. Då ryckte våran chef in och svarade. Hon har inte jobbat så mycket i det här nya systemet, men hon var jätteduktig. Det var så kul när jag passerade hennes rum så tittade hon på mig och ögonen lyste. -Det här var jättekul, sa hon! Det är bra att chefen kan göra lite av grundjobbet (eller vad jag ska kalla det) och se vilket fantastiskt jobb hon är chef över egentligen.

På lunchen idag så ringde Schenker. De skulle komma till mig med mitt paket. Jag slängde i mig maten och körde hem. Äntligen fick jag tillbaka mitt objektiv. Det är otroligt mycket saknat ska ni veta.

Jobbet gick bra idag, men det var som en seg dag. Jag hade gärna önskat att tiden hade gått fortare.

Väl hemma åt vi middag och sedan tog jag min kamera och fotade allt vad jag kunde hitta. Det är inte lätt att hitta saker att fota inuti i ett hus där man fotat X antal gånger tidigare. Men drygt ett hundratal bilder hann det bli ändå.

När jag gick in i toaletten tittade jag mot handfatet och där sprang en stoooor spindel snabbt som tusan. Den stannade på min hårspray's flaska och var alldeles still. Jag var lika still jag och visste inte om jag skulle våga röra mig. Jag sträckte mig försiktigt mot dörren, öppnade den och skrek för allt vad jag var värd. Mikael kom rusande alldeles förskräckt. Han trodde det brann. Om det ändå bara var en brand... Men nu är spindeln död och jag gick på den andra toaletten. Jag har just insett varför jag både älskar och hatar sommaren!

Nu sitter Mikael och ser fotboll. Själv sorterar jag bilder. Och är arg för att jag har varit så koncentrerad på datorn så att jag missat "Hitta Hem". Fasen...

Det händer nog inte så mycket mer idag. Blir väl att sitta här någon timme till och sedan gå till sängs. Efter kvälls-te och apelsin så klart!


Första kortet efter jag fått tillbaka objektivet. Inte det bästa kortet jag sett, men glädjen fanns där!


Annelie ville inte riktigt vara med på bild. Men ser ni vad duktig hon är som står upp och jobbar!?


Det beror till stor del på vår (förhoppningsvis) blivande hälsoinspektör; Jaana!


Ullis är mycket koncentrerad innan hon ska ut på bron...


Rosen är nog lika glad som jag att jag fått kameran!


Och Mallan bara jobbar och jobbar...


Robin i sin "berömda" pose.


Min påskblomma som jag fick av Britta. Den lever och frodas.


Mikael jobbar i garaget. Ska visst bli någon slags hylla som han ska han under arbetsbänken. Tyckte han sa något om att jag skulle måla den, men det har jag aldrig lovat... Fast, om han tvättar och servar mina fordon så får jag väl lov att hjälpa honom med det jag kan.


Jag köpte ju en kompaktkamera för en tid sedan. Så här ser den ut.

 
Det sitter en stor fet fluga mellan spröjsen och fönsterrutan. Äcklig är den...


Idag dånar denna skiva med Leonard Cohen ur mina högtalare.


Måndag 27 april 2009

2009-04-27 20:34:27 / 3 kommentarer ..


När jag tagit precis tagit mig upp imorse fick jag ett sms. Jag har försovit mig. Kram Det var Mallan... Hmm. Vad menade hon med det, undrade jag. Men sedan skrev jag att jag kunde hämta henne, men då skulle hon komma lite sent till jobbet. Det var hon mycket tacksam för... :)

Man kunde reta henne för det idag. Man kunde även reta henne för en till sak. Till jobbet tog hon med sig sin macka som hon inte hade något pålägg på, utan det var bara själva brödet. Den med pålägg låg kvar hemma... Tankspridd liten dam...

Fick en kommentar igår om att det var visst mindre snö på den andra slingan. Det tycker jag är orättvist. Man borde ju ändå få ha samma klimat när man bor på samma gata. Nog för att våran gata är ganska stor och lång, men ändå...

Jobbet har varit bra. Precis som en vanlig måndag, med otroligt mycket att göra. Fick ett tok skrattanfall med Annelie. Hon skulle förklara hur bra det gick när hon skulle medlyssna. Men hon sa det på ett sådant sätt att man kunde tolka det som något helt annat. Både hon och jag insåg att det där var bara något som vi kunde förstå och få ihop. Men skrattade gjorde vi!

Hemma bjöds det på fiberrik gröt med krossade linfrön. Till det ett kokt ägg. En middag som stämmer väl med mitt smaksinne.

Efter middagen klippte jag Mikael. Lika bra att få det gjort så man slipper höra tjatet. Det gick ändå riktigt bra. Provade klippa lite med trimmern och det lyckades! Han blev inte slätrakad på skallen... :)

Sen satte jag mig vid datorn och drömde mig bort i kattvärlden. Jag är så himla sugen på en katt! Jag vill ha en... Kollade på Katt i Norr's hemsida. Nu är det ytterligare en katt som har fått kattungar. De är födda den 6 april och är hur himla söta som helst. Annelie, jag varnar dig. Du tittar på egen risk. Ditt hjärta kommer att smälta!

Mikael tyckte jag skulle drömma mig bort i båtbranchen istället, men jag vill ju gosa och krama. Så himla mysigt är det inte att gosa och krama en båt. Och tänk de som skulle se mig... Avd 32 (psykavd) - here I come!

När jag tittat på alla katter jag kunde hitta, så letade jag reda på bilderna jag har på Wille. När han levde var det inte så vanligt med digitalkamera, men några bilder hann jag få.

  
Min älskade katt. Hans namn var: Karl Wilhelm Patric Jonsson Eriksson Björk. Anledningen till hans namn var att jag tyckte han skulle heta Patric. Mamma tyckte han skulle heta Karl. Bernt tyckte att han skulle heta Wilhelm. Bernt vann, men vi kallade honom Wille.
Alla i vår familj hade olika efternamn och eftersom Wille var allas våran bebis, så fick han efternamn från oss alla. Jag kommer än idag ihåg när jag döpte honom, med vatten och allt. Han hatade det...

  
Tjock, sur, barn- o hundhatare, elak och helt helt underbar!

Mikael ser på hockey nu. Tydligen gjorde Sverige mål... Vad jag förstår på skriket var det visst Omark som var inblandad i målet... Någon gång ska jag spela in hur han låter när han ser en hockeymatch. Ni kan inte förstå utan att varit med på riktigt...

Nu är det te och apelsindags. Uj uj så gott det ska bli! Ha det fint, alla kära läsare.

Söndag 26 april 2009

2009-04-26 20:07:39 / 1 kommentarer ..


Imorse vaknade jag av att Mikaels telefon ringde. Än en gång var det SOS som ringde angående ett larm som gick på Stenvalls. Och fortfarande har han inte jour... Man kan ju bli sur för mindre.

Men jag låg kvar och drog mig även fast jag inte kunde somna om. Christer ringde och hörde om vi ville fara och köra hoj med dem, men det gick tyvärr inte. Vi hade lovat att åka och hälsa på Britta, Mikaels mamma.

Vi steg upp och gjorde frukost. Sedan jagade Mikael på Sofie så att hon skulle stiga upp och göra sig klar. Men Mikael han dammsuga huset och jag hann vattna blommor och städa fågelburen innan vi kom iväg.

Vi åkte förbi Blomsterlandet och köpte en blomma till Britta, hon har ju fyllt år. Sedan körde vi hem till henne. Där blev vi bjudna på äppelkaka med vaniljvisp. Eller bjudna och bjudan... Det var vi som hade bakat den och tog med oss till henne... :)

Väl hemma sa jag att jag ville sitta på altanen, men hade inget att sitta på. Mikael sa -Lös problemet! Så jag gjorde det. Rotade fram två altanstolar, tvättade av dem och letade reda på en dyna. Sedan satt jag i lä i solen och bara njöt. Varmt som tusan var det så jag hade faktiskt bara linne på mig där jag satt och lyssnade på ljudbok.

Sedan började det blåsa och jag gick då in igen. Började med maten. Lasagne idag och det tar en himla tid. Lustigt det där; man lagar mat i flera timmar och äter upp det på en kvart. Nåja, det är ju kul att laga mat, så det gör inget.

Efter middagen tvingade Mikael mig ut på en promenad. Jag ville verkligen inte, men han tjatade och tjatade så till slut följde jag med bara för att få tyst på honom. Han sa att jag skulle bli piggare när jag kom hem igen. Han hade rätt...

Nu har jag duschat, deklarerat och betalat alla räkningar så nu ska jag bara mysa resten av kvällen. Van Veteren börjar ju kl 21, så det ska man väl se. Sedan är det sovdags, imorgon är det ju måndag.


Britta's blomma


Sofie var tröttis...


Här satt jag och njöt. Tror nästan jag slumrade till en stund oxå.

 
Kändes konstigt att sitta i ett linne när det var så här mycket snö nedanför altanen.

Lördag 25 april 2009

2009-04-25 22:20:54 / 0 kommentarer ..


Vaknade redan vid 8.30 av att Mikaels mobil ringde. SOS trodde att han hade jouren och ringde till honom för att larmet gick. Suck... Jag kunde ju inte somna om sedan...

Men vi steg upp och åt frukost. Sedan löste vi oxå Melodikrysset. Lyckades lösa hela krysset även denna vecka. Kul...!

När det var klart och Mikael monterat kraschpuckarna på min hoj, hade skjutsat Sofie för att hämta hennes saker och jag gjort mig helt klar, så blev det dags att rulla ut hojjarna. Första stoppet blev Lindroth's. Det var ju mc-dag på mc-butikerna idag. När vi kom dit så blev de första vi såg, Ingela o Tomas. De var ute och rastade sin tvåhjuling.

Mycket prat och mycket surr med olika människor blev det. Det är så kul med sådana dagar för det kommer så mycket folk. Och man träffar så många att prata med.

Efter Lindroth's blev det dags för Yamaha Center. Det var mycket mindre folk där, men så har de ju betydligt mycket mindre motorcyklar oxå. De har ju liksom bara ett märke, medan Lindroth's har många många...

Vi gick runt och kikade lite på kläder och dyligt innan Fredrik Hed kom fram och pratade. Trevlig som vanligt. Han följde oss ut för att se hur det blev med det nya dämparsystemet på Mikaels hoj. Han tyckte det blev bra...

Sedan tyckte vi det var dags att köra en sväng oxå. Så färden gick genom Luleå centrum, Bergnäset, Kallax, Måttsund, Antnäs och E4:an till Norrfjärden. På Statoil köpte vi en hamburgare, ett äpple och en 50 cl läsk för 30 kr. Tack för tipset Ingela!

När vi satt och fikade där så ringde Fian. Hon ville kolla om vi var ute och körde idag. När hon hörde att vi var det så frågade hon vars vi var. -Vi är i Persön, säger jag. Tur Mikael var med och rättade mig. Sofia tyckte att vi kunde komma förbi (hon var hos Niklas) så att hon fick säga hej när vi ändå var i närheten.

Vi tog vägen över Hälleström och Sjulsmark innan vi kom till Ersnäs och for till Niklas. Fick träffa hans mamma för första gången. En trevlig kvinna måste jag säga. Hon och Mikael har gått i parallellklass i grundskolan. Världen är liten!

Väl hemma tog vi fram grillen och grillade för första gången i år. Oj oj oj så gott det blev! Tänk att grilla kan vara så underbart mumsigt...

I kväll har jag och Mikael delat på oss när det gäller tv:n. Han bänkade sig i vardagsrummet och följde (väldigt högljudd) hockeymatchen. Själv intog jag sovrummet och på tv:n därinne visades Robinson! Nu sitter jag här och väntar på att matchen ska ta slut och ljudnivån ska bli lägre. :) Om ni var här skulle ni förstå... Jag får väl ta och sätta på en film, kanske Beverly Hills Chihuahua...

 
Det står många hojjar på Lindroth's


Håcke var där och hjälpte till att steka hamburgare. Hans kära HD stod bredvid och väntade.


Tomas o Ingelas pärla... Månne tro om det blir varsin, eller om de verkligen kommer att nöja sig med en?


Våra raringar!


Mats kom körande till Yamaha. Han har en exakt likadan mc som Mikael, men han har kvar orginaldämparna. Mats tyckte att hans lät som en symaskin i jämförelse med Mikaels... :)

Fredag 24 april 2009

2009-04-25 22:01:20 / 1 kommentarer ..


Äntligen fredag. Jag vaknade och kände mig inte sjuk längre. Skönt...

Stod i valet och kvalet om jag skulle köra mc idag, eller inte. Men eftersom jag hade parkerat bakom min bil, så insåg jag att det var likabra att köra hoj idag. När jag kom till jobbet så började det regna. Då tänkte jag att nu kommer Mikael att ifrågasätta varför jag tog Daisy i regnet.

Efter fikat så ringde han. Och det var nästan det första han frågade. -Varför tog du motorcykeln idag när det regnar? :) Anledningen att han frågar är att den blir så smutsig i regn. Och det är han som åker på att tvätta den... Nä, jag får nog ta och bli ordentlig och börja sköta om tvätten själv. Så slipper jag höra hans kommentarer...

Jag har faktiskt inte köpt en motorcykel för att den ska bli stående i ett garage!

På jobbet var det en bra dag idag. Min lunch var supergod. Igår insåg jag att jag hade ingenting att ta med mig i lunchlådan. Jag gjorde ett litet ihopkok av det jag hittade. Det blev en strimlad kycklingfilé, riven morot, hackad rödlök, hackad vitlök som jag stekte. Hällde över lite creme fraiche, sambal och kryddade med salt och peppar. Till det hade jag uppkokt broccoli. Ja ni... Det var mumisgt det...

Jag och Ullis tog en promenad till apoteket på lunchen. Ganska skönt väder ute idag, även om solen var frånvarande.

När jobbet var slut tog jag min Daisy och åkte hem. Tog av mig mc-kläderna och hoppade in i ett fyrhjuligt fordon tillsammans med Mikael. Dags att handla... Det var inte så mycket folk och handlingen gick faktiskt ganska bra.

Väl hemma plockade vi upp alla varor och gjorde sedan en omelett till middag. Mycket mycket god blev det. Hade bland annat i skinka, broccoli och mozarella. Mumsigt...

Så ska det låta sågs med glädje. Caroline Af Ugglas var ju med och henne gillar jag... :) Efter det var slut så ringde Mallan och berättade att de var ute och gick. Vi bestämde att de skulle ta en promenad förbi hos oss. Så idag fick jag träffa Anders. :) En trevlig och pratsam kille. Vi pratade på med dem ett bra tag innan de återvände hem och vi gick och la och för att se på tv; Kill Bill 2.

Torsdag 23 april 2009

2009-04-23 21:30:11 / 1 kommentarer ..


Körde mc till jobbet idag med. Det är så himla underbart. Det finns dock en liten nackdel. Det är så svårt att bara åka till jobbet. Man vill ju liksom köra vidare och njuta av mc-turen. Men tiden kommer väl för det oxå. I helgen hoppas jag att det blir mer körning.

Jag hade lovat att ge Sofia svar på en fråga idag. Svaret blev inte riktigt som hon hade tänkt, vilket gjorde att jag gruvade mig för att säga det till henne. Hon blev otroligt ledsen och upprörd, men jag var jätteduktig och tappade inte humöret en enda gång.

Vi håller på att lösa problemet, vilket jag verkligen vill på något sätt. Men det är ingen lek, inte det minsta. Om man hade pengar så skulle stora delar av livet vara så enkelt. Även om jag är fullt medveten om att pengar är lååååångt ifrån allt.

Idag har jag inte känt mig på topp. Jag har verkligen inte mått bra. Har haft feber emellanåt. Ikväll var det föräldramatch med Mathias lag. Och jag vet att han verkligen ville att jag skulle spela. Så jag sa till mina arbetskamrater att jag kommer att spela, hur sjuk jag än är.

När jag ringde hem senare på eftermiddagen så sa jag inget till Matte om mitt tillstånd. Däremot så säger han plötsligt att jag inte behöver vara med. Det skulle inte vara några andra mammor med ändå, så jag fick slippa sa han. När jag då berättade att jag har feber, så tyckte han absolut att jag inte skulle spela.

Mallan sa då att jag skulle fara hem och vila. Men jag sa att det går inte för jag har ju dansen ikväll. Mallan sa direkt att jag skulle inte fara dit utan hem. Hon till och med hytte med fingret. När jag då sökte hjälp och stöd från mina övriga kollegor, så höll de med Mallan!

Istället försökte jag ringa till någon som verkligen vet stöttar mig i mina beslut, Mikael. Men han hade inte slagit på mobilen!!! Så då blev det faktiskt så att jag, efter jobbet, for hem och la mig på sängen. Där jag har mest legat hela kvällen. Förutom då jag lagade mat till matbacken och hängde tvätten...

Nu ska jag nog faktiskt borsta tändena och rent av bädda ner mig. Det känns som om det är det rätta!


Onsdag 22 april 2009

2009-04-22 22:19:11 / 1 kommentarer ..


Äntligen fick jag köra min älskade Daisy till jobbet idag. Det var jättehärligt, även om jag glömde halsskyddet och därför höll på frysa hakan av mig...

Vi telefonister är ju alla auktoriserade. Förutom några. Att de inte är auktoriserade ännu beror på att de inte jobbade hos oss när chefen anmälde hur många vi var. Men de två som inte gjort provet, kommer att få göra det. Därför har våran chef bett mig och Annelie att sitta med dessa två, för att hjälpa dem för att kunna svara rätt. Jag fick äran att sitta med Jaana. Jag gjorde mig redo, tog block och penna och satte mig vid henne och väntade. Jag väntade på att hon skulle göra fel, så att jag kunde skriva ner dem. Sedan skulle vi prata om de fel hon gör så att hon kunde lära sig göra på rätt sätt.

Efter ca 30 min stod det inga fel ännu i mitt block. Efter ytterligare några minuter fanns det några blommor nedtecknade på pappret... Med andra ord, Jaana var helt suverän. Hon gjorde allt bara så himla bra! Det är kul att ha fått en sådan duktig och serviceinriktad medarbetare!

När jag slutade klädde jag på mig, hoppade upp på hojjen och körde hem. Hann bara vara hemma en kort stund innan jag hörde ett brummande. Plötsligt stod Ingela på gatan, med deras nya hoj! Kul...

Så jag hoppade i mina kläder, packade mina dansskor och sedan körde jag med henne hem. Vi gjorde ett stopp på Bodenvägen och pratade lite och då körde Niklas förbi. Så han vände och kom och pratade lite med oss. Sedan körde vi hem till Ingela. Vi stod på gården deras en stund innan jag tog Daisy och körde hem till Gammelstad igen.

Nu körde jag direkt till dansen och parkerade utanför ingången där. Kändes dumt att köra mc dit, eftersom det bara handlar bara om något kvarter från mitt hem. Men om man tar vägen förbi Boden, så måste det ju vara ok...

När jag sedan skulle hem efter dansen så tog jag Bodenvägen hem. Det blev en liten extra sväng, men det är ju bara så himla underbart att köra motorcykel!

Hemma möttes jag av ett tomt hus. Jag ropade och ropade, men ingen svarade. Det var konstigt eftersom Mathias inte hade träning. Men det visade sig att han varit hos en kompis... Ovanligt...


Annelie och Stefans nya bil. Superfin!!! Man får säga Grattis till det fina inköpet!

 
Och Daisy som stod i solskenet på parkeringen utanför Baracken!


Plingan och hennes (deras) hoj! Väldigt snygg och läckert ljud. Ja, på motorcykeln alltså.


Det var en lycklig kvinna som kom körande till mig!


Tisdag 21 april 2009

2009-04-21 21:20:43 / 1 kommentarer ..


Idag hade jag eventuellt tänkt ta motorcykeln till jobbet. Men när jag äntligen tog mig upp ur sängen, insåg jag att det fanns ingen möjlighet till det. Jag var sen, sen, sen...

På lunchen idag tog jag mig en promanad upp till restaurangen och köpte en sallad. Annelie skulle dit och jag blev oxå så sugen... Tog en kycklingsallad och det var precis som jag hade tänkt; otroligt god!

Efter lunch skrek hela min kropp HEM, HEM, HEM...! Jag brukar inte längta hem så mycket, men idag kände jag verkligen att jag ville hem... Fast jag roade mig med att göra färdigt allt jag kunde men nya telefonisidan och plötsligt var dagen över.

Kring lunch ringde Sofia och berättade att hon hade lånat en cykel av Ivan och skulle ta en liten cykeltur ut till Ersnäs. Det är ju ganska långt, men jag tänkte att hon nog skulle klara det. Efter någon timme ringde hon. -Jag lever!!! Hon hade alltså tagit sig fram... Bra jobbat.

Efter jobbet åkte jag till Ica en sväng. Såg två motorcyklar som körde på Bodenvägen just innan jag skulle gå in på affären. Skyndade mig att skicka ett sms till den som satt bak på den ena mc:n och berättade att jag såg dem! Någon som kan gissa vem jag såg...!?

Väl hemma blev det att fixa lite mat och invänta på att Matte skulle komma hem från träning. När han var utfodrad och klar så satte jag mig vid min dator och fortsatte med gårdagens "jobb". Har även tvättat lite, fixat med fåglarna och bakat kladdmuffins till Mikaels jobb. Nu har jag bakat varje gång han jobbat eftermiddagvecka. Undrar hur länge man kan hålla på innan han blir bortskämd?

Nu ska jag ta och gå in i duschen innan jag kryper ner i min sköna säng, med min braiga bok.


Mallan på väg till körlektion.


Tycker att hon har en stor väska. Behöver man det för att köra bil, eller har hon flera platser att besöka idag...!?


Tog ett kort på kortet. Annelie's söta vovvar...

Måndag 20 april 2009

2009-04-20 22:00:38 / 0 kommentarer ..


Måndag och arbetsdag. Måndagar är sig så himla lika varenda en. I alla fall på morgonen. Först har man svårt att ta sig upp ur sängen. När man sen kommer till jobbet får man jobba så man verkligen känner av att man är vaken.

Mallan var tillbaka idag efter en veckas semester. Hade massor med skvaller att berätta, vilket är mycket intressant. :)

Idag fick jag ett mail från en på landstinget. Hon menade att man skulle "våga vägra facebook" och man skulle "våga vägra dagok på nätet". Det mailet skickade hon till mig av alla människor. Den här gången kunde jag inte hålla tyst. Jag älskar min blogg och min dagbok på nätet. Hon menade att man skulle inte lägga ut saker på internet, för vem som helst kan ju läsa och se bilderna.

Ja, men visst är det så! Det fattar väl jag med. Men både bloggen och min sida på Facebook, ger mig så mycket. Jag kan följa mina släktingar och gamla vänner och det är kul att få kontakt med dem på ett sätt man aldrig skulle ha annars. Och bloggen är ett helt underbart verktyg för att få "skriva av sig" lite...

Men jag vet oxå att det jag skriver, det är för alla. Mina privata tankar finns ingenstans på nätet. De skriver jag ner i en vanlig riktig bok med en vanlig bläckpenna. De tankarna är bara för mig och ingen annan... Man måste skilja på saker och ting!

En rolig sak som hände idag var när jag och Annelie bestämde oss för att lura en arbetskollega. Vi ställde in hennes telefon med en ringsignal där en det är en man som ropar "Are You There". Så när det ringer, så blir det ingen vanlig signal utan den där mansrösten som ropar istället.

Vi fixade det när Annika var på rast. När hon kom tillbaka så ringde jag från växelbordet till henne. Hon blev alldeles förskräckt när telefonen började fråga ifall hon var där (are you there)...? Annelie blev ju tvungen att erkänna att det var vi, men vi fick oss ett ordentligt skratt...

När jag kom hem åt jag och Mathias middag och sedan satte jag mig vid datorn hemma. Jag började skriva ner alla filmer vi har och vad de handlar om. Kan vara bra att ha ett register...

Sedan satte jag mig och såg Jeff Dunham. Han är en buktalare som har handdockor. Det låter kanske inte så roligt, men jag har skrattat så jag inte har kunnat sitta upp. Tårarna bara sprutar. Peanut är min nya idol...! Har ni inte sett det, så är det verkligen något jag rekomenderar!

Nu är det dags att kolla om elden brunnit ut och sedan är det nog sovdags.


Söndag 19 april 2009

2009-04-19 19:40:48 / 0 kommentarer ..


Mikael steg upp före mig idag med, men den här gången gjorde han inte frukost utan smet ut i garaget. Så när jag steg upp så pysslade jag på här hemma ett tag. Sofia och Niklas steg upp ett tag efter mig och de lyckades hitta lite frukost som de kunde tänka sig att äta.

När de var utfodrade så dukade jag fram frukost till mig och Mikael oxå. Det blev en sen frukost som vi inte åt förrän strax efter 11. Sedan återvände Mikael till garaget och jag satte mig en stund vid datorn.

När klockan var 12.20 så blev det dags att åka iväg mot Boden. Efter ett snabbt stopp på Ica Kvantum för ett uttag av kontanter, så åkte vi vidare till Retro Café. Idag var det dags att bestämma körschemat för kommande säsong. Flera var vi som hade kommit ihåg att komma.  Många trevliga platser blir det att fara till i sommar. Till och med några nya ställen dök det upp. Nya för mig, iaf...

Endel fikade under tiden vi hade mötet, men jag, Mikael, Christer och Marja gick och fikade efteråt. Vi bestämde ett datum för en eventuell Norgeresa. Det kommer att bli mycket trevligt...

Precis när vi var på väg, så kom Renny och Jörgen körande på varsin hoj. Så vi bytte lite ord med dem, innan vi sedan drog vidare till Ica Kvantum igen. Den här gången för att köpa lite frukt.

Väl hemma ställde jag mig vid spisen och lagade en supergod gryta till oss vuxna. Barnen fick makaroner och köttbullar... När Mikael återvände till garaget efter middagen satte jag mig här vid datorn. Nu har han kommit tillbaka in i huset och jag ska gå och vara trevlig med honom.


Göran kom till mötet. Han var på Retro redan igår, men då var det ingen här. Han tog fel på dagen... :)


Maria från Luleå dök upp. Frågade om det var ok att vi bestämde lite tjejkörningar i år... Och ja, varför inte...!?


Veijo (allas vår "gubben i lådan") tittade oxå in.

 
Vi var ganska många som snackade oss fram till ett körschema.


Till och med en fyrfoting... Ägaren kör en Guldwinge, men får man verkligen plats med en sådan otroligt stor långhårig schäfer på en winge...? De är ju stora, men ändå...


Eva var oxå med, så klart!!!


Det var några som körde hoj dit.


Veijo, som aldrig ska vara som någon annan, körde en 125:a.


Lördag 18 april 2009

2009-04-19 19:25:31 / 0 kommentarer ..


I morse blev jag väckt lite försiktigt strax före 10. Mikael hade stigit upp och dukat fram frukost, så det var bara att gå och sätta sig vid bordet. Nyvaken, men nöjd... :) Vi åt frukost medan vi löste melodikrysset. Hela krysset lyckades vi med, så vi skickade faktiskt in lösningen!

När vi sedan gjort och helt klara så tog vi bilen och åkte iväg mot stan. Första stoppet blev Elgiganten, men inget inhandlades där. Nästa stopp blev Expert och där handlade jag. En kompakt digitalkamera... Nu ÄNTLIGEN är jag med kamera igen. Detta är ingen värstingkamera, utan bara ett kompliment till min systemkamera. Ibland kan det ju vara bra att ha en kamera man kan stoppa i fickan.

Nästa stopp blev sedan på Yamahacenter. Där hittar man alltid massa roliga saker. Jag hittade denna gång både jacka, tröja och motorcykel som jag hade kunnat köpa. Nu blev det inget av dem, men det är ju kul att titta ändå.

Efter detta gjorde vi ett besök på Trend Café på Storheden och även in på Coop blev det. En ganska trevlig dag ute, även fast vi inte körde mc. Det blåste ju så mycket så det var inte så stort sug efter mc-körning direkt.

Väl hemma blev det dags för lite pyssel där hemma. Satt vid datorn och myste lite. Pratade med Mallan och fick höra skvallret från veckan då hon varit ledig. Lekte med min kamera och knäppte massa kort hit och dit och filmade även lite. Upptäckte att det går att göra 10 minuters filmer med kameran. Kul...

Efter middagen blev det dags för att se lite på tv. Robinson började och det såg vi samtidigt som vi åt lite efterrätt. Eller Mikael åt äppelpaj som jag bakat åt honom. Själv smaskade jag på lite lightglass.

Sofia och Niklas kom förbi och äntligen fick jag träffa den "berömda" pojken... Trevligt... De skulle sova över hos oss inatt. De landade i soffan och satt i några minuter innan de drog iväg till gården. Jag hann gå och lägga mig innan de kom tillbaka...

När man har en ny kamera så vill man knäppa kort hela tiden. Det svåra kan vara att hitta motiv...


Apan Hilda som jag fick av Mikaels mamma i födelsedagspresent.


En av mina små påskkycklingar.


Yamaha måste få vara med på bild...


Mina ljuslyktor som jag köpte på IKEA. Som ni ser kan jag knäppa svartvita kort med min kamera...


Ljus är mysigt.


Öl är gott.


Jag missade nästan Sofia på bilden när jag skulle knäppa henne.


Och Sofia missade nästa Niklas när hon skulle knäppa honom.


Fredag 17 april 2009

2009-04-17 18:56:24 / 0 kommentarer ..


Intressant morgon på jobbet. Det är otroligt hur lätt man ser saker och ting ur sin egen synvikel. Att man tänker på ett sätt, betyder inte att andra tänker på samma sätt. Jag har idag lärt mig att bara för att jag tycker att saker och ting är riktigt självklart, så är det kanske inte så för andra. Men det viktiga är ju att alla är öppna för att lära om sig och för att arbeta på ett annat och bättre sätt.

Har jobbat med telefonisidan idag. Jag och Annelie har diskuterat lite med chefen. Annars hann jag inte så mycket mer idag. Det berodde ju delvis på att jag hade kortfredag och slutade redan kl 13 idag.

När jag slutat åkte jag och hämtade Matte och vi for till stan. Pratade med Ullis på vägen och berättade för henne att det blir knäckebröd även denna vecka. Ingen storvinst på lotterna idag heller.

Jag var med Matte och hämtade ut hans legitimation, vilket blev väldigt fint. Sedan var vi in på Smedjan en sväng innan vi åkte ut till Ersnäs och hälsade på Sofia. Hon var ju djurvakt hemma hos Niklas. Vi tog med oss Fian till Antnäs och handlade lite åt henne innan jag och Matte begav oss tillbaka mot Gammelstad.

Svängde in på Storheden och Ica Maxi, en sväng. Där mötte man massor med "kändisar". Bla linedance-bekanta och mc-bekanta. Trevligt!

Väl hemma möttes jag av en biltvättande man som blev imponerad över hur bra jag lyckades köra in bilen i garaget idag! :) Sedan gick jag in och lagade mat. Gjorde bla den där goda såsen som Ingela lärt mig göra. Jag är så lycklig som klarar av att göra en god sås, utan Mikael!

Efter den goda middagen så sitter jag nu här vid datorn, medan herrn i huset vilar lite. Han måste ju orka med "Så ska det låta" ikväll...



Det första som mötte oss hos Sofia, var Rocky!


11 år gammal och otroligt charmig!

 
En charmig katt vid namn Pricken kom fram och hälsade


Så otroligt fin och mysig. Ville att jag skulle klappa honom hela tiden.


Det fanns två unga katter i huset oxå. Här vill de att jag ska släppa ut dem, men jag måste ju få några kort först.


Den svarta heter Gizmo, men jag kommer tyvärr inte ihåg vad den andra heter.


Men hon är otroligt söt!!!



Mathias och Rocky trängs på soffan.


Rocky sitter och tittar ut...


Jag tror han väntar på att hans familj ska komma hem...


Torsdag 16 april 2009

2009-04-16 22:12:58 / 0 kommentarer ..


Jag tänkte vara på jobbet klockan 7 idag, för att jobba bort lite lappar som jag har överallt. Jag stämplade in 7.08 så det gick nästan iaf...

Idag fungerade tekniken lite bättre, så det gick därför bättre att jobba. Därför tog jag och Annelie tillfället i akt och hade lite möten idag. Vi är ju kvalitetsansvariga i växeln och därför jobbar vi med lite annat emellanåt. Idag konfererade vi lite om informationsrutiner. Just själva jobbet är väl kanske inte skrattfullt. Men det är det som är så härligt att jobba med Annelie, vi kan skratta åt allt.

Idag skrattade jag så att tårarna forsade ner för kinderna. Jag vet inte en enda person som kan få tre stjärnor (***) att se ut som pepparkaksgubbar. Men det kan Annelie... Så när hon bad mig ta bort de tre pepparkaksgubbarna jag hade skrivit, så brast allt för mig och jag var tvungen att skicka iväg henne att koka kaffe. Så att jag kunde samla ihop mig igen!

Det går liksom inte att återberätta, men det var helt galet. Cissi som satt mitt mot oss frågade lite försiktigt om vi hade kul, och ja... Det lovar jag att vi hade.

Efter fikat gick jag iväg till nästa möte nere på Länsteknik. Denna gång gällde det telefonisidan på vårat intranät. Mycket trevlig stund. Min granne var med på mötet så vi hann prata lite skvaller oxå innan jag tog mig därifrån.

När jag kom hem skulle ju bilen in i garaget. Vi har gummimattor som man ska köra upp på när man ska in i garaget. Två smala mattor... Ibland spinner jag lite så den ena glider lite ner mot själva garageporten. Idag så lyckades jag spinna till ordentligt så höger matta blev som ett enda trassel under bilen. Mikael frågade hur i hela friden jag lyckades, men det krävs en riktigt känsla för att få till det!

Har dansat ikväll. Mycket trevligt, som vanligt. Pratade med Fian som var i mer eller mindre chock efter att hennes pojkväns pappa varit med om en olycka. Han mår efter omständigheterna rätt bra, men det var ju en chock för hans nära och kära.

Nu ska jag se lite Gordon Ramsey och sedan blir det att mäta sängen!


Onsdag 15 april 2009

2009-04-15 22:11:37 / 1 kommentarer ..


Jag vill börja med att tacka för kommentarerna jag fått! Alltid kul när någon skriver en liten rad. Speciellt bra var det just denna gång, när jag fick bli reda på vilka dagar som egentligen gäller. Det handlar inte om att jag blivit gammal, utan jag vill bara se om ni är uppmärksamma! :)

Idag var en annorlunda dag. Jag åkte till jobbet och jobbade som en galning. Många som ringer och många tekniska problem. Jag gick in till min chef och nämnde lite saker, sedan tog det ca 3 minuter så kom hon utångande från sitt rum.
-Jenny, det är möte NU på Länsteknik!
Jag blev alldeles paff och visste inte vad jag skulle göra, men det visade sig att det var jag OCH hon som skulle på möte. Nu var chefen arg, och när hon blivit uppretad så tar hon tag i saker och ting!

Därför har jag nu idag besökt "Blue Hawaii", som den andra baracken kallas. Där sitter några från Länsteknik. Efter det mötet så var det dags för lunch och sedan var det dags för nästa möte, denna gång telefonmöte. Det är mycket intressant att vara med där, för man får liksom en inblick på vad som gäller även från teknikernas sida.

Jag fixade lite med Insidan och sedan var plötsligt arbetsdagen slut! Jag for hem och möttes av familjen plus Henning som var på besök. Han har bytt bil och var ju tvugnen att visa upp den.

Själv slängde jag i mig maten, och gick till dansen. En bra och trevlig danskväll, även om vi "jobbade över" ca 20 min... Jag gick förbi affären när jag skulle hem. Frukten var slut och det går inte vara utan frukt om man ska hålla sig från godis.

Hemma möttes jag av en sommardäcksprydd och nytvättat bil. Fick höra att jag är så himla bortskämd, men varför ska jag göra det själv. Väntar man bara nog länge, så tvättar han den åt mig (=kvinnlig list).

Jag har problem med ett öra. Det gör riktigt himla ont emellanåt. Så har det varit sedan påskhelgen. Mikael lyckades reta upp mig nog mycket och i ett svagt ögonblick lovade jag att ringa vårdcentralen. Det var första gången jag ringde dit, när det gällde mig själv. Men jag gillade det inte. Att sitta och berätta hur man mår och hur man känner sig... Det känns bara som att beklaga sig. Känns så fånigt! Dessutom hade jag inte behövt ringa, för man gör inget åt öroninflammation längre. Om man inte har olidligt ont hela tiden. Och det har jag ju inte. Någon gång då och då märker jag det inte...

Sköt om er!

Tisdag 14 april 2009

2009-04-14 19:03:48 / 3 kommentarer ..


Dags att återvända till arbetet. Skönt att det ändå bara är 4 arbetsdagar denna vecka.

Mikael jobbar fm och det betyder att jag har sängen för mig själv från 4.20. Fast om jag ska vara ärlig så märker jag ingen skillnad. Jag är mer eller mindre medvetslös när han stiger upp.

Själv började jag 8 idag, så jag steg inte uppförrän strax före 7. Tyckte att det var ganska lugnt ute i trafiken när jag for till jobbet. Men strax efter kl 8 så märkte jag vad alla gjorde idag. De ringde till sjukvården. Jag fattar inte att det hinner bli så mycket efter en längre helg, så att typ alla ska ringa...

Nåja, dagen gick ju ganska fort och hipps vipps var det lunch. Jag åt mina köttbullar och gick sedan iväg med Ullis och tittade på när hon köpte godis. Jag har ju ätit godis i helgen, eftersom det varit påsk. Men nu får jag lägga av. Inget mer godis... Fast man känner när man har ätit sött i några dagar att man får ett begär efter sötsaker. Nu måste jag plocka fram min karaktär och avstå från sådant, igen...

Jag får så fort ett stort begär när jag börjar tillåta mig saker och då gäller det att sätta ner foten och kunna säga nej. Tidigare i mitt liv kunde jag inte det och då hann jag upp till det stod tre siffror på vågen. Det kommer ALDRIG att hända mig igen. Så därför äter jag inte godis nu!

Jag var tvungen att skriva ner detta för att påminna mig själv, för just nu är jag så in i h-vete sugen på en chokladkaka, sega råttor, nappar, winegummi, fudge, finsk lakrits, plopp, japp osv osv osv...

När jag kom hem möttes jag av en tragisk syn. Min fina orchide som jag fick av Mamma och Bernt håller på att dö. Den var helt täckt av lila blommor när jag fick den och nu är det bara två små blommor kvar. Jag vet inte vad jag har gjort för fel. Den är inte för blöt och den har inte stått i direkt solljus. Nu har jag i alla fall flyttat den till ett köksfönster istället för vardagsrumsbordet. Den kanske är allergisk mot fåglarna!

Just nu sitter jag vid dator och uppdaterar bloggen. Har varit lite efter med den här i helgen. Medan jag skrev tänkte jag att jag skulle vilja köra hoj till jobbet imorgon. Precis när jag tänkt det så tittade jag ut och det gick knappt att se något ute, för det föll massor med stora snöflingor till marken! Snacka om aprilväder... Kanske är dumt att köra hoj imorgon ändå...

Nu ska jag fixa med lite annat på min dator. Snart är det dags för Hitta Hem, och det måste jag ju se. Problemet är ju att man blir ännu mer sugen på en liten hund eller katt när man ser det där programmet... Eller hur, Annelie...!? :)


Måndag 13 april 2009

2009-04-14 18:47:51 / 0 kommentarer ..


Men ÄNTLIGEN kunde jag sova. Mikael steg upp och lät mig sova vidare. Inte förrän ca 10.45 släpade jag mig upp ur sängen. Så otroligt skönt.

Mikael hittade jag i garaget i full färd med "projekt om-möblering". Igår tog vi säsongens sista skotertur, och då kan man ställa undan den för att dra fram motorcyklarna istället. Det blev mycket trassel hit och dit innan han blev nöjd.

Min farmor och farfar ringde för att gratulera mig idag. De berättade att de varit ute och kört skoter i helgen. Man vet inte om man ska skratta eller gråta. Förra veckan låg min farmor inne för att hon fått en hjärtinfarkt. Veckan före det var det min farfar som låg en hel vecka på sjukhuset pga hjärtat. Och så kör de skoter nu... Nåja, man kan ju inte sitta inne och vänta på att dö heller.

Idag var det soligt. Mycket soligt. Det var dessutom flera plusgrader på temperaturmätaren. Det betyder att idag var det dags. Dags för årets första mc-tur. Jag var otroligt ivrig och mycket lycklig när vi körde iväg. Och vet ni, det kändes precis som om jag inte gjort annat hela vintern, än att köra hoj. Jag kände mig så hemma på Daisy!

Vi körde till Piteå, förbi Böle till Älvsbyn och till Boden. Där stannade vi hos Christer och Marja för att dricka lite kaffe. Christer hade oxå motionerat sin hoj. Sedan körde vi hem. Det blev nästan 20 mil på årets första mc-sväng.

Vi bytte om lite snabbt och sedan körde vi (med bil) till Ica Maxi och handlade lite smågrejs. Kvällen bestod av middag och tv. Jag tycker att jag skriver det jämt, men det är så avkopplande att se lite svamel framför tv:n innan man går och lägger sig.


Vi kunde inte köra ända fram till porten hos Christer och Marja för det var massor med snö där...


Christer och Titan mötte oss ute och fick en visning av våra nya ljuddämpare.


Fast Titan var inte så intresserad.


Min älskade Daisy! Egentligen heter hon Honda CBF1000 -08, men vem vill kalla sig det...


Mikaels sommarpärla har inget namn förutom det officiella: Yamaha FJR1300 -08

Söndag 12 april 2009

2009-04-14 18:32:22 / 1 kommentarer ..


12 april... Jaha... Nu var man 37 år då. Det ser otäckt gammalt ut när man ser det i skrift... Men det kan jag säga, inte känner jag mig som 37 inte, snarare 25... :)

Det finns ju några fler som fyller år idag. Jag väljer att gratulera två stycken:

GRATTIS MAMMA SOM FYLLER 57 ÅR IDAG! (Ja, hon fick mig på sin 20-årsdag)

och

GRATTIS SARA SOM FYLLER 16 ÅR IDAG!


Min födelsedag började med att jag blev väckt och fick ett paket av Mikael. Och vet ni vad jag fick... Kraschpuckar till min kära motorcykel. Det var en mycket bra present. Röda och fina är de och jag längtar att få se dem monterade på hojjen.

Sedan blev det dags att stiga upp och packa färdigt. Det var ju idag dags att åka iväg på ett litet skoteräventyr. Vi mötte upp Gunnar och Mona i Persön och sedan körde vi vidare till Fällträsk. Vi parkerade hos en man som hade en fet labrador och en supernyfiken katt. Katten var överallt hela tiden. Så fort man öppnade en dörr, bagageluckan, släpet osv så var katten där och kollade läget. Katten var precis som en hund  och jag skulle väldigt gärna ha en sådan kissemiss.

Vi körde skoter därifrån till Henke och Jennys stuga. Där väntade de och ytterligare ett par. Vi samtalade lite innan vi körde iväg. Färden slutade vid Kristinakojan där vi åt en god lunch.

Sedan körde vi en annan väg tillbaka till Henkes stuga. Flera timmar var vi ute och inte det minsta lilla sol såg vi. Inte förrän vi körde den sista biten över isen till stugan, då tittade solen fram! Men det var ändå en härlig dag.

Sedan blev det att åka tillbaka till bilen, packa alla saker och återvända hem. Vi åt god middag och firade min födelsedag med en Falcon Bayerskt (klart godaste ölen). Kvällen avslutades med godis och sista delen av Främmande Fågel!


Jenny tog en rökpaus och samtalade med deras stuggrannar som oxå var med idag.


Mikael, Gunnar och Henke står och diskuterar livets allvarliga ting. Eller var det kanske skotrarna som diskuterades...?


Våran (som egentligen är Mikaels) vinterpärla!


Mona står vid deras skoter och fotograferar Henkes ena barn (som inte syns på bild)


Gissa hur avundsjuk jag var på Mona, som hade en riktig kamera, medan jag fick nöja mig med mobilen :(


Den feta hunden (som verkligen var sällskaplig och mysig) springer iväg för att hälsa på nästa människa.


Katten var precis som en hund. Kom springande tillsammans med hunden för att hälsa. Även den sprang runt till alla vi som kom, för att hinna kolla upp vem alla var.


Jag försökte få en fin bild på katten, men det var omöjligt. Detsamma gällde hunden...

Lördag 11 april 2009

2009-04-14 18:16:51 / 0 kommentarer ..


Inte heller denna dag fick jag sova som jag hade tänkt. Nog är det konstigt att min kropp har gått i baklås när det gäller att sova ordentligt!

Dagen började mycket lugn måste jag ändå säga. Satte mig vid datorn, medans Mikael pysslade på ute i garaget! Jag sitter på tok förlite vid datorn hemma, än vad jag egentligen vill. Men man måste väl vara lite social ibland oxå.

Efter att jag griljerat påskskinkan så blev det dags för att klä om lite. Och mitt i allt detta kom Fian hem. Mysigt att ha henne kring faggorna. Även fast hon kan bli irriterad över att hennes dator är segare än segast. Konstigt att den gick bra direkt jag kom dit!

Mikael hämtade Britta och vi pratade på en del innan vi lagade middag. Påskbuffé blev det på bordet idag och riktigt gott var det. Gjorde även en efterrätt som vi smaskade i oss efter middagen. Slängde ihop en kladdkaka, trist men gott!

Vi satte oss vid tv:n och inväntade kvällens höjdpunkt; Robinson! Idiotiskt att tycka om ett sådant program egentligen, men jag kan inte låta bli att se det...

Efter Robinson skjutsade Mikael hem Britta medan jag såg Främmande Fågel. Och arg var jag. Jag har ju läst boken och filmen stämde inte alls. Visst brukar man alltid göra om filmerna lite grann, men det här var ju löjligt. Det mesta var "fel" och jag kunde inte låta bli att påpeka det...

Fredag 10 april 2009

2009-04-11 13:10:18 / 0 kommentarer ..


Långfredag idag. Och vet ni... Jag vaknade 7.30 idag och kunde inte somna. Vad är problemet? Jag brukar väl aldrig ha svårt att sova, men nu när jag får ha sovmorgon, så vaknar jag supertidigt...!

Idag så fick vi främmande på förmiddagen. Titan och hans husse och matte, Christer och Marja, kom förbi. Det var roligt... När Titan kom in genom dörren så var han superglad. Dock blev mina fåglar inte så himla superglada, utan de blev istället superrädda och faxade som tok i buren. När Titan upptäckte dem så var det som om hans jaktinstinkt vaknade och det lyste "döda" i hans blick... Det innebar att han fick sitta i koppel inomhus. Trist för honom, men jag tror det var lugnast så.

Efter 3 timmars kaffedrickande och massa surrande, så blev det dags för dem att åka hem. När de då for, så tvingade Mikael mig ut på en promenad. Jag var inte så glad över det, men det var bara att hänga på. Vi passade även på att plocka hem lite påskris. När vi äntligen kom hem igen så var det skönt att ha varit ute... :)

Jag la mig på sängen och vilade i några minuter innan Mikael satte igång mig igen. Den här gången var det lister som skulle upp i garaget och jag var tvungen att hjälpa till. Jag gjorde det och sedan gick jag in och fixade mitt påskris med fjädrar och pynt. Lagade lite middag och plötsligt så ropade Mikael igen.

Jag hann fundera en massa saker som jag säkert var tvugen att hjälpa till med. Men det visade sig att han bara ville att jag skulle komma med och lyssna på hans hoj. Han har bytt ljuddämpare på sin mc nu, och nu låter även den lika coolt som min.

Pratade med Fian oxå. Hon var på betydligt bättre humör idag. Jag ringde, men jag fick inte säga mycket. Hon surrade konstant! Och länge...! Men det var trevligt, roligare att höra henne så än när hon är helt förtvivlad. Hon frågade om hon fick komma hem till oss och äta middag och sova över imorgon. Givetvis! Det blir kul... :)

Som vanligt avslutades kvällen med middag och tv. Vi såg "Så ska det låta" och sedan filmen "Kung Arthur". Riktigt bra båda!

 

Torsdag 9 april 2009

2009-04-10 16:56:53 / 0 kommentarer ..


Idag var jag ledig. Det betyder att man får sovmorgon och sova hur länge man vill...! Jag hade verkligen längtat till denna morgon. Och vad händer då? Jo, jag vaknar kl 8 och är helt morgonpigg!!! Det är ju otroligt. Jag försökte verkligen somna om men 8.30 gav jag upp och steg upp ur sängen. När jag kom ut från duschen var Mikael oxå uppe. Han såg smått förvirrad ut när jag steg upp helt av mig själv!

Vi gjorde oss klara och for sedan ut till Storheden för att handla. Klockan var vid 10 när vi kom till Ica Maxi och det var inte alls så farligt mycket folk. Vi gick runt och handlade i godan ro. Träffade en linedancekompis och surrade bort lite tid med henne, innan det sedan blev dags att betala. Vi for till nästa ställe, Bolaget. Där var alla människor. Herregud vad mycket folk och vilka långa köer.

Sedan for vi hem, packade upp och drog vidare. Denna gång till Sunderbyn, till mamma o Bernt. Mamma fyller ju år på söndag, men vi firade hennes dag idag. Hon fick massa smink och en gul fin blomma. Jag fick mina presenter oxå i förskott. Det blev pengar och en mycket fin orchide. Jag har aldrig haft en sådan, men nu har jag och jag är mycket glad över den. Ska knäppa kort någon dag, så får ni se... :)

Sedan åkte vi hem och jag ringde till Fian som hade en mycket dålig dag. Stor saknad av pojkvän tydligen... Efter lite "peptalk" så blev det att sätta igång och städa lite. Äntligen har jag dammtorkat varenda pinal som finns på mitt skrivbord. Nu känns det så fräscht och fint... :)

När jag satt sedan vid datorn en stund, så ropade Mikael. Han ville jag skulle komma till garaget. Väl där fick jag höra min älskade Daisy (=motorcykel) och hennes nya sound. Wow... Nu låter hon riktigt coolt... Jag längtar sjukt mycket tills jag får köra min älskling...

Kvällen bestod av middag, spel och lite tv. Vi spelade Familje Geni, men Mikael bara vann hela tiden. Det är ohållbart. Han blir så odräglig när han vinner jämt... Jag måste få revanch!

Onsdag 8 april 2009

2009-04-08 22:42:56 / 0 kommentarer ..


Idag kämpade jag mig verkligen upp ur sängen på morgonen. Jag vet inte om jag verkligen var extra trött, eller om min kropp kände att det var sista gången på flera dagar nu, som jag skulle kämpa mig upp. En sak är säker, tungt var det... Precis när jag höll på köra ut bilen från garaget på morgonen så ringde Annelie och frågade om jag var på jobbet. Mitt svar blev:
-Ja det är jag, men jag är på G...
Inte konstigt att hon inte fattade vad jag menade.

På jobbet var det en rätt bra dag. Vi jobbade och slet. Eftersom jag visste att jag skulle sitta i telefonmöte angående vårat telefonsystem på eftermiddagen, så koncentrerade jag mig massor med att hitta de fel som uppstår. Ganska kul.

Bytte lunch så jag kunde luncha med Mallan. Vi gick upp till restaurangen och köpte varsin sallad. Jag synade dem noga och lyckades tillslut hitta en sallad som hade dagens datum som förpackningsdatum!

Eftermiddagen rann iväg. Var himla nervös inför mötet, men det hade jag inte behövt vara. Det gick smidigt måste jag säga. Drygt en timme höll vi på och jag tycker tiden gick väldigt fort. Sedan snabbskrev jag protokollet, skickade det till chefen, städade ihop min arbetsplats och sen... Sen tog jag påsklov. 5 dagar ledigt... Det känns himla skönt måste jag säga.

Tog med mig Mallan i bilen, hämtade upp Mathias, lämnade av Mallan, åkte till Lindex på storheden. Gick in på Lindex och köpte smink till mamma som fyller år på söndag. Dessutom, håll i er nu, så köpte jag kläder till mig igen! Visst är det helt otroligt!!! Denna gång blev det en långärmad tunn tröja (som man kan ha under kortärmade tröjor/blusar), ett par svarta tjocka nylonstrumpor och en ljusblå jeanskjol. Det är nästan så jag inte kan tro det själv. Inom loppet av 5 dagar har jag handlat kläder till mig två gånger. :)

Jag bjöd Matte på chickennuggets på Max eftersom han varit så duktig med laget. Sjukt många människor som äter på Max... Alltid lång kö där tycker jag. Vi var in en sväng på Coop och sedan blidde det att köra hem igen.

Precis som en vanlig kväll då Mikael jobbar, så hamnade jag vid datorn. Har även sett lite på tv och eldat. Nu bloggar jag. Kanske ska jag gå och sova snart, kanske inte. Jag har ju sovmorgon imorgon, så jag behöver inte bestämma mig riktigt än...!

Tisdag 7 april 2009

2009-04-07 22:20:28 / 1 kommentarer ..


I helgen blev min son, och hela hans lag, distriktsmästare. Då var de glada. Ikväll spelade de match och när Mathias då kom hem, så skrek han:
SERIEETTA!!! Det visade sig att de vann hela serien och slutade i topp efter kvällens match. Jag är så glad för deras skull och är stolt över dem alla.

GRATTIS GBBK POJKAR -95 TILL ERAN VINST I SERIEN

Det var kul... :)

Idag har det varit en bättre dag på jobbet, om man tänker på hur mycket det var att göra. Men däremot var jag otroligt trött och kände mig inte direkt på toppform. Jag har inte känt mig så där pigg och glad som jag brukar. Nåja, jag ska ju vara ledig till påsk och då får jag vila ut ordentligt. Hur nu det ska gå med en supermorgonpigg sambo...!?

När jag kom hem så fixade jag middag till Mathias som skulle iväg på matchen. Sedan så åt jag även själv. Satte mig en stund vid datorn och insåg att jag nog var tvungen att fixa bakningen som jag hade lovat Mikael. Det går ganska smidigt att baka när man kan lyssna på ljudbok samtidigt. Äppeltårta blev det denna gång, men om den går att äta kan jag inte lova...

När jag hade hängt upp tvätten kom två barn (läs tonåringar) inrusande. De hade hört talas om att det skulle finnas ett påskägg som väntade på dem. Det var Sofie och Robin som kom... Och nog hade de påskägg som väntade. De tog dem, önskade mig glad påsk och sedan var de försvunna igen.

Efter det hamnade jag vid datorn. Den här gången började jag lyssna på musik. Har ni tänkt på hur avkopplande det är med musik? Jag spelade igenom låt efter låt. Hade högt ljud på och bara försvann in i musiken. Det enda jag tänkte på var låttexterna... Så härligt och avstressande... Hipp vipps så hade två timmar försvunnit och jag vet inte riktigt vars... Klockan var nästa 22 när jag kom ihåg att jag måste elda!

Jag har ju inte fått min kamera än och jag gråter mig till sömns varje kväll. Eller kanske inte, men jag saknar den massor... Det blir ju inte så mycket kort på den här bloggen nu, men idag har jag letat fram lite gamla kort som jag bjuder på. En liten varning bara, vill ni inte se kort på Sofia, så kan ni sluta läsa här...

Några av Sofias stilar genom åren:


Hon var så himla söt som liten. Alltid med tummen i munnen... :) Hunden bredvid är min Nalle som jag hade i några månader...


En stolt tjej som håller i sin nyfödda kusin.

 
Ibland var håret långt, ibland var det lite kortare.

 
Testade både svart och röd variant.


Och ibland täckte hon helt enkelt över håret!


Hon har haft en förkärlek för att vara blond, vilket hon lyckats med ibland.

  
Men det har även funnits en rosa period i hennes liv.


Det var ett rent helvete (ursäkta språket) att få bort det där rosa ur håret, utan att det blev någon konstig färg.


När hon bodde på Straddan klippte hon en jättetuff frisyr.

  
Efter en tid återvände hon till det blonda.

  
Håret färgades brunt igen, och i Bulgarien köptes det löshår för att hon skulle få sin drömlängd.


Jag har inget dagsfärsk bild på henne, men hon har ljusbrunt halvlångt hår just nu. För en tid sedan såg hon ut så här, och det är en av mina favoriter. Svart, ganska kort, tufft = Supersnyggt, om ni frågar mig!

Måndag 6 april 2009

2009-04-06 22:16:40 / 0 kommentarer ..


Jag tar tillbaka allt jag sagt om morgnar på jobbet som varit stressiga. Idag slog trafiken många rekord... Massor i kö hade vi. När det blir så, så går hela jag in i ett slags koncentrationsläge. Jag bara koncentrerar mig på att göra det bästa av situationen. Det är så att tekniken inte riktig vill vara med oss i det nya system som vi har. En på jobbet sa att hon sitter bara och väntar på att jag ska explodera. Men det gjorde jag inte idag. Idag koncentrerade jag mig på att göra det bästa av det jag har. Och humöret var på topp hela dagen!

När jag slutade blev det att åka raka vägen hem för att hinna fixa med middagen innan jag skulle få främmande. Jag åt gröt och satte på potatis till Matte som han skulle äta. När jag ätit så gick jag och satte mig vid min dator för att leka lite, medan jag väntade på att potatisen skulle bli klar. Sedan försvann den där potatisen långt bort från mitt medvetande. Inte förrän min mobil ringde och jag var tvungen slita mig, så kom jag ihåg att potatisen var på spisen. Den hade väl varit klar i ca 15 minuter... Oooops...

När jag pratade i telefon kom mitt besök. Det var storfrämmande från Boden på besök, nämligen Ingela. Det var en sliten kvinna som kom. Hennes nacke ville verkligen inte vara med idag, och ändå var det bättre än igår... Sällan att hon är så dålig att hon behöver nackkragen, men det behövde hon idag...

Vi hade trevligt i kväll. Drack kaffe, åt glass, fixade med ljudböcker, såg på foton och surrade, surrade och åter surrade... :)

När Ingela for hem fixade jag med min lunch och sedan hamnade jag här vid datorn igen. Tänk när jag bodde i min lägenhet i Boden, då hade jag ingen dator. Hur klarade jag mig då...?

Söndag 5 april 2009

2009-04-05 19:56:17 / 1 kommentarer ..


Det var mycket fint väder idag. Det upptäckte jag när Mikael väckte mig 10.30. Jag fattar inte att vi kunnat sova så länge.

Vi åt frukost och sedan bestämde jag mig för att ta och fara till dansen idag. Mikael var fortfarande inte riktigt frisk, så det är bara dumt att fara ut och så blir han sjuk till påsk!

Innan dansen satt jag vid datorn och fifflade lite med än det ena, än det andra. Mitt i allt detta så ringde min son. Hans första ord var: DM-GULD! De hade vunnit och är nu distrikstmästare!!!

GRATTIS GBBK POJKAR -95 TILL ERAT DM-GULD!!!

Det var ju riktigt kul för grabbarna...

Mikael tog en promenad med mig till dansen, men han gick ju hem när jag gick in på Stadsöskolan. Det var ändå ganska mycket folk på dansen idag, även fast det var så fint väder. Jag hade riktigt kul på dansen. Det var en hel del danser som jag kunde...

När dansen var slut så gick jag in på Ica och handlade lite och sedan tog jag promenaden hem igen. Mikael var mitt uppe i matlagning och hockeytittande när jag kom in genom dörren. Men jag behövde inte hjälpa till, för han hade allt under kontroll!

Efter maten blev det datortid för Jenny. Så jag har suttit här och pysslat med lite olika saker. Nu ringde Mathias och sa att de var i Antnäs. Så jag ska åka och hämta honom, sedan blir det tv resten av kvällen...

Lördag 4 april 2009

2009-04-05 19:20:43 / 0 kommentarer ..


Sov til strax före 10 idag. Så skönt att sova lite längre än vanligt.

Steg upp och åt frukost och sedan var det bara att göra sig klar. Vi hade tänkt att fara ut med skotern, men Mikael kände sig lite sliten (förkyld) och därför avstod vi från skoterfärd.

Vi skjutsade Sofie till sin mamma och Robin körde vi ut till Ormberget. Själva åkte vi till stan och gick på Kappahl. Jag provade en blus, en kjol och ett par jeans. Och hör och häpna, jag köpte faktiskt blusen! Det är inte ofta jag handlar kläder, men nu blev det...!

Efter stan åkte vi till OK Center och sedan blev det ett besök på Lindroth's. Herre jesus vad många motorcyklar de har fått dit nu. Riktigt kul att gå runt och kika. Jag hittade en likadan som jag har och det gjorde mig ju mycket längtansfull...

Sen åkte vi ut till ÖB och Willys för att handla och sen blev jag bjuden på lunch på Max. Trevligt och gott!

När vi sedan kom hem så insåg vi att även om klockan var ganska mycket, så kunde vi inte börja med middagen. Istället började vi se en film. Än en gång så väckte Mikael mig när den var slut... Undrar vad det behövs för att jag ska hålla mig vaken under en film...

Vi gjorde middag (kycklingpaj), innan det blev dags för Robinson. Det är så kul att Mikael tycker om Robinson, så att jag har någon att se det med. Efter det började det en brittisk serie, och då var det jag som fick väcka Mikael när det var slut...

Då blev det faktiskt att hoppa i säng istället för att försöka vara vaken i soffan.

Fredag 3 april 2009

2009-04-05 19:10:42 / 0 kommentarer ..


Idag gick man till jobbet med vetskapen av att jobbet gick bra igår. Nytt system överallt och ändå var det lagom lugnt i växeln. Dessutom är det fredag idag och då är det alltid lugnare...

Trodde vi ja. Vilken dag det har varit. Det har ringt och det har tjafsat och det har hållit på. Fast jag kan ju lugnt erkänna att dagen har gått mycket fort.

Jag skulle ha tidigt lunch men bytte med Mallan för jag var tvugen att göra ett ärende efter 12 idag. Jag var nämligen tvungen att skjutsa Mathias till hans buss. Jag drog hem strax efter 12 och möttes av en packande son. Han var nästan klar när jag kom.

Vi åkte till Ica och köpte lite frukt och godis för att han skulle ha det i helgen. Sedan lämnade jag honom på sporthallen och skyndade mig tillbaka till jobbet. Mathias ska med sitt basketlag till Arvidsjaur för att spela DM (distriktsmästerskap). Spännande.

Jobbet fortsatte i samma stil som i morse och plötsligt var min arbetsdag slut. Mikael hittade jag hemma där han låg och läste vandrarhemsbroschyrer. Han längtar massor till våran semester... Jag med...

Vi åt middag och det blev mycket prat och surr kring bordet tillsammans med Sofie och Robin. Sofie drog sedan som en avlöning (precis som vanligt) medan Robin stannade hemma.

Jag tappade all energi och all glädje efter middagen. Det beror säkert på sviter efter arbetsdagen! Så det hände inte mycket på kvällen. Vi spelade lite spel och jag lyssnade på ljudbok. Började se en film, men Mikael väckte mig när den var slut. Då var det sovdags...

Torsdag 2 april 2009

2009-04-02 22:06:45 / 0 kommentarer ..


Idag skulle det ske. Äntligen skulle vi få en växel att jobba i. Sunderbyn byter från det gamla till det nya systemet. Eftersom vi inte känner att tekniken har fungerat så bra i det nya, så var det lite nervöst när hela stora Sunderbyn skulle in i det. Jag började egentligen 8, men var på plats redan 7.20 för att vara beredd att rycka in vid kris.

Men jag hade inte behövt oroa mig. Det fungerade så himla bra! Dock blev mitt telefonistprogram helgalet vid fika och jag fick ett totalt utbrott. Hämtade den stackars teknikern och sa (med stora bokstäver) att jag inte accepterade detta. Chefen sa att det är inte för intet som jag är rödhårig... Till det kommer humöret!

Nåja, teknikern löste problemet. Min explosion ebbade ut och allt blev lugnt igen. Sedan fortsatte dagen i ett bra tempo. Sofia kom förbi och lämnade lite grejor. Jag följde med henne upp till bussen när jag hade lunch och vi surrade bort lite tid. Jag rensade borden från de gamla sidotelefonerna och de gamla växelborden och kände mig nöjd.

Någon minut innan 17 så ringde platschefen för SUS och hade akut behov av hjälp. Hon var tvungen att ha lite info ut på Insidan. Tur att det var jag som stängde idag. Jag fick jobba över ett tag idag, men det gick ändå bra.

Väl hemma blev det bara att slänga i sig mat och sedan drog vi iväg mot Boden. Jag, Mikael och Sofia. Vi for först till bolaget i Boden och köpte en whiskey till Tomas eftersom han fyllt år. Sedan blev det ett besök på Fria och hälsade på Tomas som var på sitt arbete.

Ingela kom dit och vi fick se hennes kontor. Jag säger då det, vilken himla stol hon hade! Konstig, men ganska skön faktiskt. Efter lite surr och snack så åkte vi hem till Tomas och Ingela och drack kaffe. Mycket surr om skotrar och stugor blev det. En mycket trevlig kväll...!

Missade Criminal Minds idag, men jag får väl försöka klara mig utan. Missade även dansen, men det är väl så här i livet att man kan inte få allt...

Onsdag 1 april 2009

2009-04-01 22:21:23 / 1 kommentarer ..


Första april idag. Jag har inte blivit lurad en enda gång. Tur det, för jag kan bli så sur om någon lurar mig...

Jobbet var en bra dag. Förmiddagsrasten var en av de roligaste på länge. Vi började prata om hur man säger olika saker. Alltså hur man uttalar vissa ord. Plötsligt säger Marlene:
-Jag kan inte säga kupong.
Jag, Annelie och Ulla tittade på henne med frågande min för hon uttalade ordet kupong perfekt! Mallan satte upp pekfingret i luften och sa med ett stort leende:
-Men nu kunde jag!
Dessa meningar gjorde att vi skrattade något så otroligt och tårarna bara rann. Mallan sa åt mig att sluta, som om det var mitt fel...!
Sedan satt Mallan och mumlade resten av rasten och försökte komma på hur hon brukar säga ordet kupong. Men hon sa rätt hela tiden... :)

På lunchen tog vi en promenad upp till restaurangen. Annelie köpte en annan sallad än den hon brukar och man såg på hennes min att det var gott, men ingen höjdare. Kul ändå att vidga sina vyer!

Jag arbetade färdigt med protokollet från APT:n igår. Innan jag slutade så fixade jag till datorerna på min, Annelie's och Mallans arbetsbord. Imorgon går allt över så vi bara har en växel att svara i. Bra eller dåligt!? Jag återkommer om det...

Efter jobbet blev det middag och sedan skjutsades jag till dansen. Onsdagar är det otroligt mycket folk, men vi hade riktigt skoj! När jag återvänt hem så insåg jag att Rent Hus skulle börja så det blev bara att slänga sig i soffan direkt.

Jag hittade en tävling där man kunde vinna att få gå på Kronprinsessans bröllop. Jag frågade Mikael om jag skulle skicka in det, men han var inte så intresserad. Plötsligt får jag veta att han inte gillar kungahuset. Han tycker det är otroligt mycket pengar, till ingenting. Jag kan säga att där är vi helt oense. Jag älskar kungahuset. Det lustiga är att jag har dragit Mikael runt slottet varje gång vi varit i Stockholm. Vi har sett vaktbytet och gjort promenader på slottsgården. Vi har gått in i slottet och tittat på museum där. Och inte en enda gång har jag hört att han avskyr kungahuset! Hmmm. Han måste ändra sin åsikt, för detta är nästintill oacceptabelt!


Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!