Torsdag 29 april 2010

2010-04-29 21:39:42 / 1 kommentarer ..


Tack för alla fina kommentarer som jag har fått för mig motorcykel! Tänk att den skulle vara så populär. :)

Jag har döpt henne. Hon heter Flora Jasmine. Jasmine blir tilltalsnamnet för henne, men Flora får oxå hänga med. Det känns lite som ett ko-tema över Flora, precis som jag haft för alla motorcyklar.

* Min första motorcykel var en Yamaha Virago 250 -90. Hon hette Rosa, kallades dock Beautiful Rose.

* Sedan bytte jag till en Yamaha FZ6 -05. Det visade sig att den motorcykeln var en han, så då blev namnet Ferdinand. Ingen ko, men dock en tjur och det måste ju räknas.

* Måste sedan fått ett tillfälligt hjärtsläpp då jag köpte en Honda! Dock var hon otroligt fin. Hon var en CBF1000 -08 och hade namnet Daisy.

* Nu äger jag alltså en Yamaha XVS950 -09 med namnet Flora Jasmine

Jag är mycket nöjd, även om jag kört endast ca 1 mil med den än så länge... :)

Idag har jag varit på möte med mamma om hur länge hon ska stanna kvar på sjukhuset. Det blir tidigast på måndag som hon får fara hem. Eftersom jag känner min mor så vet jag hur mycket hon avskyr att ligga på sjukhus och hon var jätteledsen över beskedet. Jag menar riktigt ledsen. Givetvis blir jag ledsen då... Tycker så synd om henne.

När jag slutade åkte jag hem för att hinna äta med Mikael innan han for till Sofie's skola för ett slags övernattningsparty. Själv åkte jag till Ica och sedan hem till Frasse för att vara honom lite sällskap. När jag åter kom hem så började jag att rensa i vårat sovrum. Problemet är ju att man hittar så mycket roligt att titta igenom, så det tar sådan tid. Men jag har tömt lite från skrivbordet och en bokhylla iaf...



Onsdag 28 april 2010

2010-04-28 21:10:11 / 4 kommentarer ..


Jag är trött idag. Man börjar bli lite sliten efter att ruschande hit och dit. Därför blir det inte att skriva så mycket här idag.

Men jag ska berätta det roliga som jag pratade om igår.

Nr 1. Anneli och Stefan har äntligen blivit husvagnsägare. Jag vet att de har länge velat, speciellt Anneli, och igår blev det bestämt för dem en vagn. Jättekul och jag säger stort GRATTIS till dem.

Nr 2. Igår blev även ett köp klart för min del. Det blev bestämt att jag verkligen SKA byta hoj.

Därför har jag haft lite extra ruschigt idag. När jag slutade åkte jag till mamma och startade diskmaskin + gav Frasse mat. Sedan till Hed's för att lämna Daisy och hämta nya pärlan. Hem och äta och sedan tillbaka till mamma för att fortsätta städa där.

Nu har jag kommit hem och Mikael väntar med tekoppen. Jag ska gå dit, men slänger in en bild på min snygging. Vi hörs imorgon!


Tisdag 27 april 2010

2010-04-27 21:32:42 / 1 kommentarer ..


Det är ju inte så ofta jag får kommentarer på bloggen, över det jag skriver i just bloggen. Men jag får väldigt ofta höra kommentarer på andra sätt. Kan vara via mail eller när jag träffar personerna i fråga. Eller så kan jag få ett mycket oväntat telefonsamtal. Det fick jag igår. Anneli och Tomas pappa, Lars, ringde mig. Han ville bara visa sitt stöd och jag fick kramar via telefonen av både honom och Monica. Det är ju sådana människor som gör att man orkar! Hi hi... Jag känner hur jag sitter här och ler bara jag tänker på det... KRAM till dem!

Idag var jag upp till mamma på lunchen. Hon var lite irriterad och på dåligt humör, men det är ju för att jag vet att hon avskyr att ligga på sjukhus. Så jag struntade i det. Hon blev lite mer nöjd när hon fick lunch iaf... :)

Efter jobbet så åkte jag raka vägen hem till mamma. Där hörde jag Frasse genom dörren hur han ropade efter mig. Stackarn är så ensam nu. Han var ganska kärvänlig och gosade med mig ett bra tag innan han åt och sedan gick till sin vanliga plats i vardagsrummet.

Själv satte jag igång att städa hos mamma. Jag rensade bort alla tidningar och fyllde bilen med dem och annat återvinningsmaterial. Sedan dammsög jag och dammtorkade i vardagsrum och ett av extrarummen. Jag rensade kylen och städade under köksbänken. Städade vid Frasses kattlåda och tog ena toaletten. Sedan kände jag att det fick vara bra där för idag.

Då åkte jag till återvinningsstationen och kastade skräpet och sedan blev det att gå in på Ica och handla. Klockan var närmare 20 innan jag var hemma. Men då hade Mikael middagen klar.

Vi fotade ljuddämparna till Daisy och lite annat smått som ska ut på nätet. Sedan bar vi in skrivbordet till vårat nya sovrum (det är ommålat) och skruvade ihop det. Nu har jag skurat där bordet ska stå och väntar på att det ska torka, så att jag kan flytta det på plats.

Sedan ska jag bära över lite saker dit innan jag far ut och springer och sedan duschar. Blir en lång dag idag...

Det har faktiskt hänt två till roliga saker idag, men det berättar jag om imorgon! ;)


Måndag 26 april 2010

2010-04-26 20:40:35 / 0 kommentarer ..


Idag blev det inte en vanlig arbetsdag, för idag skulle jag på kurs. Eller inte kurs kanske, utan snarare en kvalitetsdag. Det var kvalitetssamordnarna, enhetschefer, revisorer och kvalitetsansvarige som träffades och gick igenom en massa saker. Givetvis tog ju allt mycket mer tid än vad som var tänkt, så vissa saker fick strykas från listan. Men vi hann ändå göra en hel del...

När vi slutade åkte jag och hämtade Matte och så for vi till stan. Han var tvungen att fixa ett nytt bankomatkort innan han ska till Göteborg. Sedan var vi även på Kjell&Co och köpte ett minneskort till hans telefon. Vi gick sedan till Ica för att handla lite till mamma.

Nästa stopp blev att tanka bilen. Ibland måste även jag göra sådant! :)

Sedan åkte vi ut till mamma på sjukhuset. Min lilla lilla mor låg där och såg så ynklig ut. Hon hade jättestora sjukhuskläder så hon så extra liten ut pga det. Sedan var hon ju osminkad och hade inga glasögon, så det kändes ovanligt att se henne så. Hon mådde efter omständigheterna ganska bra, men vi vet fortfarande inte hur länge hon blir kvar.

Jag hade med mig lite kolsyrat vatten, godis, tidningar och cigaretter. Mamma var MYCKET röksugen, så hon ville ut direkt för att ta några bloss...

När vi hade besökt henne färdigt så åkte vi hem till hennes hem för att kolla hur Frasse hade det. Han pratade högt och tydligt när jag kom och frågade nog vars mamma var. Men han ville inte riktigt vara med mig. Han fick mat och vatten och jag rengjorde lådan innan jag lämnade honom igen.

Hemma blev det att hänga lite tvätt och städa undan lite innan det ÄNTLIGEN blev dags för middag. Resterande del av kvällen kommer att bestå av dator och tv.

Kommer ni ihåg att jag berättade nästan en hemlis om en kompis till Fian, men jag ville inte berätta något än... Nu kan jag berätta, för hon var med på TV4 nyheterna idag. Det är nämligen så att allra sötaste Hanna ska vara med i uttagningen på Idol. Produktionsteamet väljer alltid ut några som kommer direkt till audition, utan att stå i kö och vänta. Någon hade anmält Hanna och hon ska vara med. Jag håller verkligen tummarna att hon får komma med i programmet! Då måste jag rösta på henne, så är det ju bara...! :)


Söndag 25 april 2010

2010-04-25 20:54:20 / 0 kommentarer ..


Ibland undrar man hur det kommer sig att vissa glider genom livet och liksom bara lever och njuter, medan andra försöker men någon slår undan benen på den personen hela tiden. Sedan jag var liten har jag fått kämpa. På många olika sätt. Jag tycker faktiskt att jag har råkat ut för otroligt mycket tråkiga saker i mitt liv.

Trots detta har jag slagit mig fram och vägrat ge upp. Ibland har jag klarat mig helt själv, ibland har jag haft goda vänner som hjälpt mig. Jag har bestämt mig för att jag inte ska ge upp. Jag vill leva mitt liv och göra saker, uppleva saker, njuta av tillvaron.

Tack vare att jag har denna inställning så mår jag oftast ganska bra. Jag har lärt mig ta emot hårda slag utan att falla. Det är viktigt om man ska orka...

Varför skriver jag så här nu då? Jo, i helgen hände nästa jobbiga sak för mig... Kl 03 natten mellan lördag och söndag så ringer hemtelefonen. Det är min mamma som har ramlat. Hon tål smärta väldigt väldigt bra, men nu klagade hon över att hon hade väldigt ont. Jag och Mikael åkte dit och fick upp henne från golvet. Jag såg att hon hade svårt att sitta, så jag ringde akuten. De ville att hon skulle komma in.

Ambulansen hämtade henne, medan vi tog bilen och körde efter. Läkaren undersökte henne och sa att hon måste röntgas, men det blir mot morgonsidan. När mamma for till avdelningen åkte vi hem. På söndagmorgon ringde jag till sjukhuset. Inte konstigt att hon hade ont. En fraktur i höften... Hon skulle opereras...

Så där ja! Då har vi henne handikappad och vem ska ta hand om henne? Ja, det får väl bli jag eftersom det inte finns någon annan! Låter kyligt, men jag har faktiskt oxå ett liv som jag vill leva... Suck...

Nu när jag skriver detta har jag inte hört något från sjukhuset. Mammas operation blev försenad, så hon är precis klar. Jag ska snart ringa dit och höra hur det blir med henne. Men inne i barnhjärtat så värker det ändå. Det är ju min lilla olyckliga mamma som ligger där och är skadad.

Vad har annars hänt i helgen?

Jo, jag har provkört en ny mc. En Yamaha XVS 950. Helt underbar hoj. Jag har bestämt mig nu, jag ska byta. Daisy ska få flytta hemifrån, men det ska nog gå bra.

Vi har oxå haft både grillpremiär och jordgubbspremiär! Härligt... :)

Jag har även hunnit måla om i vårat nya sovrum + att jag har flyttat en av bokhyllorna in dit. Nu närmar det sig att vi ska få ett rum som är något att ha!

Christer har varit på besök när han nu varit ute och kört lite mc. Trevligt att mc-kompisarna börjar dyka upp lite. Jag har ju varit och skött om Frasse oxå. Den stackaren är ju ensam hemma nu när mamma är på sjukhuset.

Det är ungefär vad som hänt i helgen, i korta drag. Måste oxå passa på att berätta att min son och hans lag blev DM-mästare i år igen! Jag är riktigt stolt över grabbarna!!!

Torsdag 22 april 2010

2010-04-22 22:20:49 / 0 kommentarer ..


Vilken omtumlande dag! När jag tänker tillbaka på hur min dag har varit inser jag att jag inte riktigt förstår hur mycket som egentligen kan hända på en enda dag. (Jag kommer dock inte att berätta om allt här, lite hemligheter måste man få ha)

Vaknade i morse och var på dåligt humör. Kände mig less och trött och ville bara vara ifred och helt ensam. Var såååååå nära på ta bilen idag, men lyckades övertala mig själv i sista stund att ta cykeln.

Har lärt mig att Anneli kan läsa mig som en öppen bok. Hon såg direkt att något var galet och jag fick avreagera mig lite på henne. Sedan bestämde jag mig för att leka att jag var Anneli istället och då gick det bättre. Jag tror att det kan vara skönt att vara någon annan ibland, så jag låtsades att jag var Anneli fram tills att jag var på bra humör igen. :)

När mamma bad mig dubbelkolla om hon hade beställt taxi hem, så hade mitt dåliga humör verkligen släppt. Anneli satt bredvid och svamlade när jag ringde färdtjänst. Telefonisten som svarade fick höra mitt gapflabb och mina försök att be om ursäkt för att jag inte kunde sluta skratta. Telefonisten började själv tillslut att skratta åt allt. Puh...

Sedan hände det andra saker som jag inte vill ta upp här (det handlar inte om mig), men livet är inte alltid lätt. Det är då en sak som är säker.

När jag slutade cyklade jag hem till mamma och vi for till Storheden. Åkte till jobbet och lämnade fika och lotter inför morgondagen innan jag skjutsade hem mamma och tillslut fick cykla hem.

Nu ikväll har jag suttit här och sorterat alla mina filer på datorn. Har ju en hel del dokument som jag är så rädd om. Jag hittade faktiskt en riktigt intressant sak bland mina "hemliga" filer. Nämligen några låtar som Anneli's föräldrar sjunger. De har nog följt med sedan tiden då jag bodde med Ingela o Tomas. (Det är ju även Tomas föräldrar).

När jag sitter och lyssnar så ser jag dem framför mig. Hur Lasse spelar och sjunger och Monica sjunger. Jag blev alldeles rörd och bara nu när jag skriver detta kan jag inte hålla tårarna borta. Jag tycker dessa två är helt underbara människor och jag blir alldeles varm när jag hör dem sjunga tillsammans. Låter väldigt löjligt, men jag får känslan att de lever sina liv och verkligen gör saker.

Jag får tyvärr säga att jag känner människor som bara finns och bara är. Men de lever inte riktigt. Det är fruktansvärt att låta livet bara gå förbi utan att utnyttja dagarna. Jag blir så förbannad på människor som förstör sig själv och sina liv och bara liksom "flyter med".

Därför vill jag komma med ett råd till alla: Lev livet, ta tillvara på dagarna. Man får bara en enda chans och man vet aldrig när det tar slut...

Kramar till alla

Onsdag 21 april 2010

2010-04-21 22:05:27 / 0 kommentarer ..


Det blev sen premiär i år, men tillslut så fick jag ÄNTLIGEN köra ett fordon på två hjul och en motor. Det var inte tokigt, inte tokigt alls. Jag var i ett lyckorus när jag kom till jobbet. :)

Själva arbetsdagen var helt ok. Jag och Anneli var än en gång upp till sjukhuset på lunchen. Den här veckan har vi varit där varenda dag. På eftermiddagen fick jag mig en promenad. Mycket härligt.

När jag slutade så körde jag en omväg hem. Det är ju kanske inte "normalt" men det var så härligt att köra min älskade Daisy. Och vem vet hur länge hon finns kvar i min ägo...?

Väl hemma blev det lite telefonprat med mamma och sedan matlagning. Passade på att tvätta och städa när jag ändå var i farten. Efter det hamnade jag vid datorerna igen. Nu har jag fått igång en dator iaf. Men det är ju mycket som ska fixas. Hade tänkt sätta upp en hel del kort här idag, men det blir inte. Jag har inget bildredigeringsprogram installerat och nu ids jag inte mer idag.

Har faktiskt hunnit vara ute och springa en sväng idag oxå. Härligt!

Min lilla söta skruttunge (Sofia) är sjuk. Hon har något som kallas kristallsjukan. Det är något med kristallerna i örat. De åker inte på plats som de ska. Det innebär att hon är väldigt yr hela tiden. Men tydligen ska det gå till sig om 1-2 veckor.

Nu ska jag gå och inspektera om huset är nattklart och sedan ska jag gå till sängs. Vi hörs väl i morgon hoppas jag! :)

Tisdag 20 april 2010

2010-04-20 20:52:27 / 1 kommentarer ..


Upp och hoppa, ligg inte och dra dig... Den texten sjunger en tjej som heter Frida. Jag kan säga att den textraden var inte den jag tänkte på i morse. Snarare helt tvärtom. Hade så gärna legat kvar i sängen. Så blidde det dock inte...

Hela dagen har jag varit trött. Jag har ju mina perioder då jag är så trött hela tiden. Det är himla trist, eftersom jag inte vill vara en trött person. Men men, inte mycket att göra åt. Det blir väl bättre.

Jag och Anneli tog en promenad upp till sjukhuset på lunchen. Vädret var så bra så ingen av oss ville gå in och jobba igen, men givetvis gjorde vi det.

Idag fick vi veta att växeln ska ha en tvåveckors pröveperiod då vi ska ha lite längre öppet. Det blir jätteintressant att se vad det blir för typ av samtal som vill in de tider då vi inte har öppet som det är idag.

När jag kom hem så lagade jag middag och sedan blev det dags för operation dator. Min dator är ju kraschad och jag har nu tagit hårddisken i en annan dator för att försöka rädda så mycket som jag kan. Jag har ju dubbla kopior på istort sett alla bilder, men de senaste korten har jag inte flyttat till den externa. Sedan är det ju lite musik och andra dokument som jag är rädd om. Jag tror jag har lyckats få över de flesta sakerna nu, så jag kan installera om datorn.

Dessutom har jag suttit och gått igenom hela bärbara datorn för att samla ihop alla dokument som jag ska ha kvar i den. Den ska oxå ominstalleras för att Mikael ska få den helt för sig själv. Han vill inte ha några tunga bildprogram osv i "sin" dator.

Detta datoriserande har tagit hela kvällen. Nu ska jag in i duschen för att lägga mig ner och läsa en stund innan John Blund hälsar på.

Sofia har en kompis som är lite av världens goaste tjej. Jag tog henne till mitt hjärta direkt jag lärde känna henne och tycker så mycket om henne. Hon har inte alltid haft det lätt, det ska gudarna veta, men hon kämpar på. Gullunge säger jag bara... Idag har Sofia hälsat på henne och då fick vi veta en mycket spännande sak som kommer att hända denna tjej! Blir ni nyfikna? Det kan ni får vara, för jag säger inget mer just nu... Men det är SUPERKUL, det som kommer att hända! ...iii... :)




Måndag 19 april 2010

2010-04-19 20:06:42 / 1 kommentarer ..


Det var kallt att cykla idag. -5 grader... Men jag gjorde det ändå och måste ju erkänna att jag kände mig nöjd när jag var framme.

Arbetsdagen gick fint! Hjälpte Anneli att flytta omkring hennes dator med tillbehör ett tag eftersom hon fick ett nytt och fint skrivbord.

På lunchen tog vi oss en promenad upp till sjukhuset. Hämtade ut pengar så att Matte kunde betala sin resa. Han ska ju till Arvidsjaur i helgen med basketlaget. Blir nog kul för dem.

När jag slutade cyklade jag hem och mötte upp Mathias. Sedan cyklade vi tillsammans till skolan för att ha hans utvecklingssamtal. Som vanligt gick det bra. Han sköter sig, gossen...

Efter mötet cyklade Matte till tränaren för att lämna pengarna medan jag for till Ica. Matte mötte upp mig där sedan och så cyklade vi hem igen.

Vi har ätit och hamnat vid varsin dator. Nu först börjar jag känna att helgens äventyr nog har varit lite tröttande. Om jag själv fick välja skulle jag gå och lägga mig nu. Men eftersom klockan bara är åtta, så är det kanske i tidigaste laget.

Mikael ringde mig idag och då fick jag höra Daisy. Han hade gjort henne redo och körklar nu. Jag tänkte faktiskt köra en sväng upp till Boden, men så tyckte jag att det var lite kallt, så jag fegade ur... Men snart borde väl värmen komma åter!

Nu ska jag nog ta och dammsuga lite så att jag får tiden att gå!

Söndag 18 april 2010

2010-04-18 19:49:17 / 1 kommentarer ..


Jag hann precis fylla 38 år innan jag fick fara till fjällen. Det var värt all väntan. Jag tyckte det var så otroligt häftigt att vara där! Vilken natur! Jag är salig.

I torsdags var det fullt upp för mig. Jag skyndade hem, till Storheden och handlade med mamma. Hem med henne och cykla hem för att hinna äta innan det åter var dags att fara till Storheden. Denna gång med Mikael, Ingela o Tomas. Vi handlade inför helgen och fixade med massa saker. När Ingela o Tomas for hem packade jag klart innan jag for ut och sprang. Sedan var det bara att gå isäng.

I fredags åkte vi iväg. Vi rullade från gatan 5.25. Upp till Boden för att hämta våra kära reskamrater innan vi sedan drog mot fjällen. 10.15 var vi på plats och 55 minuter senare hade vi lastat av, ätit mackor och bytt om och så var vi på väg med skotern. Vi gjorde lunch och körde sedan 6,5 mil innan vi åter var i stugan. Kvällen bestod av god mat och god dryck...

I lördags var vi uppe tidigt och sedan for vi mot Nasafjäll. Det är en gammal silvergruva där. Så härligt att åka skotern där uppe på kalfjället. Ingela sa att det var som att åka bland molnen, det var så vitt och "bulligt" överallt. :) 18 mil blev det på skotern denna dag. 9 timmar var vi ute. När vi återvänt till stugan blev det god mat och god dryck igen!

I söndags kunde inte Ingela åka skoter, för hennes nacke tyckte att det hade hon gjort färdigt för i år. Så jag valde att stanna hemma med henne när grabbarna drog iväg på en egen tur. Jag och Ingela packade och satte oss sedan på bron och njöt. När Mikael o Tomas kom tillbaka åt vi lunch, lastade och började färden hem. Efter att vi lämnat av dem for vi förbi mamma en sväng innan vi kom hem. Huset stod kvar, Mathias och katterna levde, så allt var ok. Vi har packat upp nu och jag slog på datorn en sväng innan jag ska ut och springa. Mikael håller på att vinterparkera skotersakerna och tvättar bilen. Ikväll blir det Millenium på tv och i säng efter det.

Valde lite snabbt ut några av bilderna från helgen. Ni ska få fler lite senare!


Vårat ekipage när vi åkte iväg!



Utsikten från stugan.
 


Tomas o Ingela under färd.


Vi körde på en sten och körde fast mitt uppe på kalfjället. Det snöade och blåste storm precis då.
 


Så otroligt vacker!
 


Mycket vitt... :)


<3
 


På väg upp mot Nasa
 


Norska gränsen!


Onsdag 14 april 2010

2010-04-14 19:55:09 / 2 kommentarer ..


Igår när jag hade varit ute och joggat och duschat så satte jag mig vid datorn. Där fanns det ett mail till mig:





Som ni ser var mailet från Ingela. När jag läste ämnet på mailet "Döden är nära..." så började jag skratta högt. Jag visste nämligen vad det betydde. Hon hade varit ute på sin första joggingtur. Både hon och jag är ju nybörjare för i år och ingen av oss har någon kondis att tala om. Men det är precis det som vi ska fixa nu!

Kämpa på, Ingela (och Malin som oxå följde med och sprang)!!!

Idag har jag cyklat till jobbet i vanlig ordning. Det var ingen motvind idag så det kändes ganska bra måste jag säga. Själva arbetsdagen har varit mycket bra. Tiden gick jättefort idag, trots att jag jobbade till 17.

När jag slutade tog jag mitt pick och pack (och cykeln) och trampade hemåt. Det är verkligen härligt att cykla. Jag råder alla som har möjlighet att utöva denna härliga motion, att verkligen göra det.

Hemma var kocken i full fart och när maten var klar så satte vi oss ner för att äta. Efter maten så packade vi lite saker inför helgen. Packlådan på skotern är nu klar, plus alla skoterkläder (+underställ) har vi packat. Så nu är det inte alltför mycket kvar till imorgon.

Här om dagen så hade Sofia en lägenhet med dörrar som anföll henne och mosade hennes tå. Jag skrattade lite åt henne och förklarade att jag vet hur det känns. Men det var som om någon där uppe inte trodde mig, för idag har en dörr anfallit mig! Förbaskat vad ont jag fick i tån...

Efter all packning kollade jag min dator en gång till, men den är fortfarande kraschad... Suck...  Nu är jag supersugen på något gott. Tror minsann jag tar en promenad så jag gör mig förtjänt av en morot... ;P

KRAMIS

Tisdag 13 april 2010

2010-04-13 21:21:42 / 1 kommentarer ..


Måste ju tacka för kommentarerna på bloggen oxå! Du på andra slingan; det är lugnt! Man kan ju inte komma ihåg allt. Jag är så nöjd bara över det att jag fick hålla i din minsta ögonsten... :)

Och Sofias kompis Sofia! Tack söta du, jag hade verkligen inte förväntat mig det. Jag vet inte om du är inblandad i sången jag fick höra genom telefonen idag, men om det är så, så tackar jag även för det!

Jaha... Idag då!? Ja, jag cyklade till jobbet och trodde jag skulle avlida på vägen. Var nästan säker på att jag inte skulle ta mig fram. Det var motvind. Hata motvind säger jag bara... Men jag tog mig fram och var nöjd när jag väl satt på min kontorsstol.

Själva arbetet gick bara fint idag. Inte mycket att säga om det. På lunchen var vi upp till kiosken, men de hade slut frimärken tyvärr. Så vi fick återvända med oföruträttat ärende.

Har fixat så att Sofia får feriejobb via kommunen i sommar. Egentligen skulle hon inte få, men efter lite samtal och utredningar så godkände de henne detta år. Skönt!

När jag slutade så cyklade jag till mamma. Hon hade problem med tv:n. Får inte in några kanaler via digitalboxen. Så jag svängde in där på vägen hem och kollade läget. Har nu fixat det så hon har 85 kanaler att se. Nu borde hon ju kunna roa sig lite.

Hemma blev det att fixa middag och försöka hinna äta. När jag sedan skulle dammsuga så skulle Mikael sätta sig vid datorn (jag vet! Det brukar vara tvärtom). Mikael sa att datorn tjorvar och jag gick dit för att kolla läget. Det visade sig att datorn har kraschat! F*N F*N F*N oxå!!! Som om jag ska ha tid och fixa den oxå... Tur vi har en bärbar.

Jag fortsatte med att städa, medan Mikael gick ut för att byta däck och fixa med massa annat i garaget. Egentligen skulle vi ha farit till Retro Café i Boden, men vi hann helt enkelt inte. Kvällen avslutades med en joggingrunda och en härlig dusch efteråt. Just nu mår jag bara så där himla skönt som man kan må efter ett motionspass...! :)

Jag vet att det har varit dåligt med bilder på sistone, men men... Kanske kan jag bli lite bättre på det snart...
 


Måndag 12 april 2010

2010-04-12 21:13:46 / 2 kommentarer ..


Ja må ja leva. Ja må ja leva. Ja må ja leva uti hundrade år!!!

Idag fyller jag år... :) Grattis till mig. Min dag började tidigt. 04.43 blev jag väckt med frukost på sängen. Det blev lite tidigt eftersom Mikael åker strax före kl fem till jobbet, men det gjorde inte så mycket. Det var ju urgulligt... Så jag och katterna delade på frukosten i sängen. Är det födelsedag så är det...

Vill även passa på att gratulera följande personer som oxå fyller år idag:

Inger Björk (min mor)

Sara Johansson (min "systers" barn)

Jakob Brännström (min kusin)


Det är fullt upp med födelsedagar nu...!

Hur har då mina dagar varit?

Fredag
Jobbade hela dagen och allt var väl helt normalt. Dock åkte jag buss hem eftersom det regnade. Hemma hade Mikael lagat så otroligt god mat och bjöd på både vin och vitlöksbröd till detta. Otroligt gott. Pratade en snabbis med min faster i telefon och pratade även med min mor i telefon. Resten av kvällen bestod av tv och prat och lite mera vin.

Lördag
Sov till nästan 9.30 innan det blev liv i oss. Efter frukost åkte vi iväg till Yamaha för att kolla in mitt eventuella nya inköp. Jag har ju inte bestämt mig riktigt. Men det är ju denna helt underbara motorcykel, Yamaha Midnight Star 950 som jag vill ha. Vilken maskin!
Efter checken, åkte vi in till stan och gjorde lite ärenden. Avslutade med ett besök på Kulturens Hus för att fika. Tog "bara" kaffe och ett äpple med det var gott det med!
Sofie behövde hämtas i Mörön så plötsligt satt vi i en bil påväg söderut på E4:an. När vi hade hämtat henne var jag dödligt åksjuk och trodde inte jag skulle klara mig hela vägen hem, men det gjorde jag.
När jag fått lite frisk luft och ätit lite mat, så mådde jag bättre. Jag satte igång att städa medan Mikael och Robin rensade igenom alla hans saker.
När det blev middagsdags så åkte vi ut till mamma och lagade en god födelsedagsmiddag till henne. Vi blev där ganska länge och var hemma i lagom tid tills Millenium-filmen började.

Söndag
Jag vaknade först. Det händer inte ofta! :) När jag lyckats väcka Mikael så steg vi upp och åt frukost. Mikael gick ut i garaget för att fixa cyklar, medan jag och Mathias satte igång med vårat stora arbete. Vi gick igenom alla hans saker och rensade för glatta livet. Sedan bar vi över allt som skulle vara kvar, till Sofia's gamla rum. Det är nu hans nya rum. Denna rensning och flytt tog hela dagen!
När klockan var 16 så började det hockey på tv. Medan Mikael såg den så åkte jag till mamma och städade hennes golv.
Hemma igen gjorde jag tacopaj och den blev klar lagom till matchen var slut.
Kvällen avslutades med en joggingtur och tv.

Måndag
Ja, idag fick jag då vakna tidigt. När jag sedan gjort mig klar med allt så tog jag årets första cykeltur. Cyklade till jobbet. Var faktiskt riktigt härligt måste jag säga.
På jobbet hade jag massor med gratulationshälsningar på mailen och de har fortsatt strömma in hela dagen. Man är väl barnslig, men det är kul... :)
Av Anneli fick jag två jättefina kokböcker som jag kommer ha stor glädje av. Låter som en klyscha, men jag tror faktiskt det efter att jag har läst dem.
Efter jobbet cyklade jag hem och där väntade YTTERLIGARE en god middag av kocken Mikael. Han hade gjort en ny variant av laxlåda. Den godaste jag ätit.
Efter middagen åkte vi iväg till Boden och gratulerade Tomas och Sara. Trevligt att träffa massa härliga människor där. Bla en enmånaders bebis. Så söt...! Jag fick hålla och kände mig riktigt lycklig. Men som sagt, så länge man får lämna tillbaka till föräldrarna så går det ju bra.
Mikael hade inte riktigt koll på vem av flickorna som fyllde år och när vi började prata hemma, så var han säker på att det var "hon i svart" som var äldst och fyllde år. Det är Malin. Hon är inte ens 15 än och vi firade en 17-åring. Suck, han hänger inte med alltid...
Kvällen har bestått av dator och lite mera dator. Jag trivs vid min lilla burk... :)

 

 


Torsdag 8 april 2010

2010-04-08 21:03:17 / 1 kommentarer ..


För er som undrar så kan jag berätta att jag faktiskt tog mig ut och sprang igår. Hela 25 minuter var jag ute. Jag är lite imponerad av mig själv måste jag säga.

När jag kom hem och hade duschat och stressat ner, så slog jag på tv:n. Där gick filmen Dirty Dancing. Jag vet att det är fånigt, men det är en av mina stora favoritfilmer genom livet. När jag såg den som mest kunde jag varenda replik i hela filmen. Fortfarande fanns de där någonstans i bakhuvudet, för jag pratade med skådespelarna hela tiden. Nostalgi... :)

Sofia är ju i Stockholm och hälsar på min faster. Igår fick hon följa med Marie och hennes jobb till Nationalhistoriska Museet. Marie jobbar med barn i åldern 7-9 år. Ett av dessa barn frågade Fian vars hon kom ifrån. Sofia berättade pedagogiskt och fint att hon bor i en stad i norra delen av landet som heter Piteå.

En stund senare säger samma barn att Fian ser väldigt svensk ut, fast hon kommer från det där landet där Piteå ligger... :)

Jag gillar inte barn speciellt, och skulle aldrig i livet vilja jobba med sådana små varelser. MEN jag inser ju att jag missar massor med härliga kommentarer från barns syn på livet.

Hur har min dag varit då? Bra måste jag säga. Förmiddagen gick i en rusch. Jag och Mallan tog en lunch uppe i restaurangen idag. Vi satt och kollade in alla id-brickor på de som gick förbi och hann få flera ansikten på de vi pratar med nästan dagligen i telefon.

Eftermiddagen bestod av möte med Teija och Dan-Christer. Vi ska igång med en kampanj! Mycket kul!

Efter jobbet gick jag till mamma och vi for till Storheden och handlade. På väg hem svängde jag in på Ica Supermarket och hämtade ut mitt paket. (Jag har fått böckerna nu, Fian). Sedan hem till mig och lämna alla varor och tillslut hem till mamma och lämna henne, varor och Mercan.

Jag tog mitt pick och pack och gick sedan hem. Där blev det middag och sedan massa dator. Härligt och avkopplande.


Onsdag 7 april 2010

2010-04-07 19:49:37 / 1 kommentarer ..


Jag var så trött imorse. Jag måste oxå ha varit trött igår. Jag somnade nämligen ifrån boken och har ingen aning om när Mikael kom hem. Jag var som ett lik, sa han. Jag tror att han syftade på att jag inte reagerade när han försökte ge mig en puss, och inte på att jag är vintervit som ett lakan.

Dock drog jag mig upp ur sängen och vaknade till så sakteliga. Mina söta virvelvindar (katterna) har alltid en regäl morgonrusning vid 6-tiden. Är man inte ordentligt vaken innan, så blir man det då. Jag lovar.

Jobbet? Fin fint! Idag hade Luleågruppens kvalitetssamordnare möte på arkivet. Mycket trevligt. Jag gillar att åka iväg och träffa andra så där. Jag körde ju givetvis. Tycker om att köra dessa bilar från Bilpoolen. Sedan känner jag mig mest trygg när jag kör själv. Fast jag skulle faktiskt kunna lita Anneli oxå, det tror jag. Men hon och jag har ett fint samarbete. Jag kör och hon sköter alla knappar, stereo, värme mm... Funkar fint!

När vi var åter i Sunderbyn så var arbetsdagen slut. Jag tog mitt pick och pack och promenerade hem. Pratade med Mikael halva vägen hem, så jag var inte helt alena. Sedan lyssnade jag oxå på ljudbok. Nu har jag kommit till Camilla Läckbergs sista bok Fyrvaktaren. Jag har dragit på det ut i det längsta (den som spar han har) men nu är det dags. Så kul. :)

Hemma blev det matlagning, städning och datorfifflande. Just nu sitter jag återigen och funderar om jag ska springa eller inte... Alla dessa beslut... Igår blev beslutet nej, men idag blir det kanske ja. Återstår att se.



Jag är sjukt sugen på att köra hoj nu. Detta är min allra första motorcykel; Beautiful Rose. En Yamaha Virago 250. Motorcykeln som står bakom är Ingelas första pärla. En Yamaha Dragstar 250.
Alla sa att de var som mopeder, men de gick 120 km/h i nedförsbacke. Dessutom tog vi oss faktiskt till Danmark och tillbaka på dem. Överlastade med packning! De ni... :)

Tisdag 6 april 2010

2010-04-06 19:18:31 / 1 kommentarer ..


Här är jag! Har haft påsklov från bloggen, men nu ska jag försöka återvända. Här kommer uppdatering om vad jag gjort de senaste dagarna.

 
Fredag 2 april
Trots att det är helg så har jag börjat vakna ganska tidigt. Jag gillar det. Då utnyttjar man helgen bättre. Jag stiger ju inte upp 5, som på vardagarna, men vid 8 börjar jag vakna. Denna långfredag var vi på Storheden hela förmiddagen, tillsammans med mamma. Vi var på Ica Maxi och Biltema. Sedan for vi på Trend och fikade. Jag passade på att springa in på Coop och då hann Mikael och mamma bli jätteless på att vänta... Men SÅ länge var jag inte borta... Sedan skjutsade vi hem mamma och återvände hem till oss. Där pysslade vi på, Mikael i garaget och jag i köket. Jag bytte gardiner och planterade om lite blommor. På eftermiddagen åkte vi till mamma och gjorde Janssons Frestelse. Mumsigt värre… Kvällen var mycket lugn och mysig framför tv:n.

 
Lördag 3 april

I lördags tog vi en lång sovmorgon och var inte uppe förrän kring 10. När Mikael återvände till garaget för mera pyssel, så bakade jag lite matbröd. Sedan tog vi en promenad ut till mamma och fikade med henne. På kvällen skjutsade vi Mathias till Samuel som skulle sova (lana) där, medan vi själva åkte till Lena o Peder. Vi bjöds på en superb trerättersmiddag och hade jättetrevligt. Jag åt faktiskt soltorkade tomater och tyckte det var gott... Det trodde jag inte. Mikael som har jour fick vara chaufför, medan vi andra kunde dricka lite vin.

 
Söndag 4 april
I söndags så satt vi vid datorn hela förmiddagen. Det är mycket att planera när man ska på semester. Vi tog en härlig promenad innan lunch och sedan for Mikael ut och körde hoj. Han körde till Boden, till Christer och Marja, men de var inte hemma så då återvände han hem. Själv satt jag och slappade hemma med en bok. När Mikael kom hem tog vi med oss katterna och satte oss på altanen. Katterna försökte berätta hur hemskt det var att vara ute, men vi satt där i ca en timme iaf. Härlig! Sedan hämtade vi mamma och gjorde middag hemma hos oss. På kvällen kom Sofia och skulle sova över. Men hon var mest inne i sitt (gamla) rum med en kompis.

 
Måndag 5 april

Denna dag åkte jag och Fian iväg kring 10.30 och handlade till henne. Hon skulle nämligen till Stockholm. Rättare sagt Upplands Väsby till min faster. Niklas skulle åka bort så Fian ville också göra något. Marie erbjöd sovplats ifall hon ville komma och hälsa på. Det nappade hon ju på direkt. Det var dyrt med både flyg och tåg så här nära inpå (de billiga platserna är väl borta för länge sedan när det är påsk) så därför åkte hon buss. Hon åkte buss till Sundsvall och sedan länståg till Gävle. Där bytte hon länståg och åkte till Upplands Väsby. Hon åkte 11.50 och var framme 00.40, så det blev en lång resa. Men för henne var det värt det! :)

 
När jag kom hem så tog vi det mycket lugnt ett bra tag. Sedan ville Mikael göra något, så vi åkte ut mot stan. Det enda som var öppet var Åhléns så där gick vi och strosade ett bra tag. Sedan var vi på Coop och fikade och handlade innan vi åkte hem och gjorde palt. Resten av kvällen pratade jag i telefon, eller läste min bok.

 
Tisdag 6 april
Tillbaka till jobbet och vardagen idag! En häftig start på veckan blev det måste jag säga. Men men det är inget jag klagar över utan nu är ju den dagen över och fort var det gjort. När jag slutade mötte jag en vän på sjukhuset. Hon berättade att hennes son varit med om lite olyckliga saker och jag tyckte så synd om dem. Men som jag sa till henne "livet finns inte för att det ska vara enkelt att leva". Dock tycker man ju att vissa drabbas värre än andra...
Nu sitter jag här hemma och hade verkligen tänkt att påbörja min karriär som löpare. Jag har bestämt mig för att kunna springa en lagom rundan innan sommaren är slut. Men min kropp verkar inte tycka det, för nu har jag jätteont i magen. Undrar om jag är nervös...?
Föresten så vill jag oxå varna alla för baracken där jag arbetar. Där har det nu upptäckts TVÅ spindlar idag. Den ena såg jag... Tack och lov för söta Cissi som kom och räddade mig!
Nä, nu ska jag lyssna färdigt på min ljudbok och sen får vi se om det blir någon springmarsch idag.


Torsdag 1 april 2010

2010-04-02 10:12:43 / 1 kommentarer ..


När jag gick till bussen spöregnade det. Gissa hur halt det blev då. Bussen var 30 minuter sen och det var precis att den tog sig fram. Bara en stund senare ställde LLT in alla bussar. Jag hade tur som tog mig till jobbet.

Alla kollegor, som skulle till jobbet, tog sig oxå dit. Bla Cissi. När jag står och hänger upp jourlistor så kommer hon och ger mig ett påskägg med en höna i. Så himla gulligt av henne. Hon hade hört när jag pratade igår om att jag så gärna ville ha ett påskägg med en sak i, så då gav hon mig det. Har jag underbara kollegor, eller har jag...!? <3

Cissi hade även med sig godis till oss alla, så några påskägg i godisformat har faktiskt ätit. Är det påsk så är det.

Var upp på apoteket och hämtade ut en ny burk medicin mot hans migrän. Den blir ju faktiskt bättre när han äter den här medicinen, men ibland är det fortfarande jobbigt för honom. Han klarar iaf av skola och basketträning nu, så det är ju bra.

Jag stängde växeln idag, så kl 17 tog jag mitt pick och pack och gick hem. Jag stod i valet och kvalet ifall jag skulle åka buss eller gå, men eftersom jag ätit godis insåg jag att jag hade inget val. Det var ju inte halt längre heller...

När jag kom hem var middagen klar och vi satte oss för att äta. Helstekt fläskfilé, ugnstekt potatis och supergod sås. Han är duktig kocken min... :)

Resten av kvällen bestod mest av mys o tv.

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!