Tisdag 31 mars 2009

2009-03-31 21:27:58 / 1 kommentarer ..


GRATTIS TOMAS PÅ DIN FÖDELSEDAG! :)

Idag var jag trött-trött-trött i massor när jag for till jobbet. När jag stannade bilen utanför baracken satt jag kvar i bilen och bara blundade. Jobbigt när man inte riktigt har kraft i kroppen. Men det gick över efter fikat när jag fått i mig några koppar kaffe.

På lunchen tog jag och Mallan oss varsin promenad. Eller inte varsin, utan vi tog en tillsammans givetvis. Trevligt sällskap och trevligt väder!

Jag och Annelie lyckades göra en sökning på en läkare från ett växelbord idag, utan att vi visste att vi gjorde det. En kort stund efter vi tryckt på bordet så ställde sig Ulla upp och frågade om någon sökt just den läkaren. Jag och Annelie tittade på varandra och sa inte ett ord, men våra ögon var vidöppna. Ulla gick vidare och frågade alla om någon hade gjort en sökning, men vi var knäpp tysta. Efter läkaren avslutat samtalet så ropade vi (så där vimsigt och ivrigt som bara jag och Annelie kan) på Ulla och erkände att det nog var vi! Ingen visste att det gick att personsöka från växelbordet, men nu vet vi!

Vi lärde oss en annan sak idag. Efter jobbet hade vi APT och där satt vi i godan ro och lyssnade på chefen. Plötsligt så säger hon -Visst vet ni att ni två är kvalitetsansvariga, och tittar rätt på mig och Annelie. Det hade vi ingen aning om...! Men vi klagar inte. Det är jätteroligt.

Efter APT:n stod vi och hoppade och studsade i köket och kramade varandra i ren glädje över att fått en sådan fin titel! Grattis min kära kvalitetskollega!

När jag väl kom hem, efter att skjutsat hem Mallan, så var det massor massor med energi i mig. Jag bestämde mg för att göra något åt det och tog en promenad. Det var jättehärligt tills dess att jag kände hur mina ben började glida åt alla möjliga håll. Plötsligt stod jag där som en hund på alla fyra, mitt på gatan.

Det är lite roligt hur man reagerar när man ramlar. Det första man gör är att snabbt som ögat ställa sig upp och kolla om någon såg en... Men jag tror inte någon såg... När jag gått vidare kände jag att jag hade ont i mitt knä. Det visade sig att mina byxor var alldeles sönderrivna och ett stort sår fanns på mitt knä. Det hade jag inte märkt. Det var mer oroande att någon skulle ha sett mig än att jag skulle känna om jag hade ont!

Åter hemma igen så var jag ju tvungen, som ett litet barn, att berätta för Mikael hur synd det var om mig! När han inte tyckte att det var något att trösta över, så tog jag en dusch istället. Nu sitter jag här och skriver av mig efter en konstig dag. Började supertrött och nu, när jag borde vara trött, är jag superpigg!

Mikael ligger på sängen bakom mig och ser på hockey. Undrar vad det betyder när han skriker stolpjävel? Är det just själva stolpens fel att den var precis där i det ögonblicket? Jag trodde allt berodde på själva spelarna...

Puss och kram hela dan, som Siwan alltid sa!


Måndag 30 mars 2009

2009-03-30 21:16:48 / 1 kommentarer ..


Oj oj vad jag har drömt massor i natt. Nästan så att det har varit jobbigt. Ibland när man drömt så där så vaknar man med en känsla som kan hålla i sig länge. Nåja, det var inget otäckt så det gick ju bra.

På jobbet var det en ganska vanlig dag. Morgonen var precis som en vanlig måndag. Många som ringde och flera av kollegorna var ganska trötta. Själv kände jag mig ganska pigg ändå, och det var ju skönt.

Gick med Mallan till kiosken på luchen. Köpte tuggummi som visade sig vara ganska dåliga, tyvärr. Mötte chefens Cissi på väg tillbaka. Hon hade oxå ätit lunch. När vi frågade vad hon ätit för något så log hon och sa -Mammas Mat... :)

Eftermiddagen gick vidare i ett ganska lugnt och trevligt tempo. Jag försökte få med mig Mathias till Storheden efter jobbet så att jag kunde köpa nya mjukbyxor åt honom. Men han ville inte följa med, så då struntade jag i det.

Istället åkte jag hem och slog på en skiva med Bonnie Tyler och satte igång med lite hushållssysslor. Jag hann vattna blommor, städa fågelburen, starta tvättmaskinen, skotta snö(!!!), dammsuga och koka ägg innan Mikael och Sofie kom hem.

Vi åt lite middag och jag hade massor med energi... Men jag kände när jag städade bort maten att den började rinna iväg. Så jag hann bara hänga tvätten och bära ut soporna innan jag hamnade i soffan kollade på tv.


 
Annelie. Var det någon av dessa bilder du menade till Insidan?


Söndag 29 mars 2009

2009-03-29 21:08:57 / 1 kommentarer ..


Idag tog jag sovmorgon och vaknade vid 10.30-tiden. Fast egentligen så var ju klockan 9.30 eftersom vi ställt fram klockan under natten. Därför kanske man rent ärligt inte hade sovmorgon, men man kan väl låssas... :)

Mikael åkte iväg efter frukost. Han drog till Henning och sedan skulle de en sväng till Stenvalls. Själv satte jag mig och myste vid datorn.

När klockan blev 12.15 så blev det dags för mig och Matte att åka till Sunderbyns sporthall. Dags för final i cupen. I laget är de ganska många så tränarna hade anmält två lag. GBBK blå och GBBK gul. Det visade sig att dessa två lag skulle möta varandra i matchen för 3:e och 4:e plats. Så vi föräldrar var rätt säkra på att Gammelstad skulle vinna. :)

Det slutade med att GBBK blå vann och i det laget var Mathias. När matchen var slut så trodde jag att jag skulle få fara hem, men tji fick jag. Det skulle ju bli prisutdelning, men den var efter nästa match. Så det blev att sitta en timme till och vänta.

Jag fördrev en stund med att surra med Fian i telefon. Det är alltid trevligt. Sedan ställde jag mig som en riktigt intresserad förälder och tittade på en av matcherna som pågick. Att jag egentligen lyssnade på ljudbok var det ju ingen som visste... :)

Väl hemma stod Mikael och lagade mat. Idag var det dags för palt. Han har aldrig gjort det helt själv men hade lyckats med smeten ganska bra. Jag brukar alltid sätta i kornmjöl i palten. Mikael visste att jag alltid sätter ett annat mjöl än bara vetemjöl och han tog det han trodde. Rågsikt... Nåja, slutresultatet blev mycket bra.

Efter middagen blev det lite dator och lite tv. Jag och Mikael såg Mamma Mia ytterligare en gång. Nu är man ju ännu mer extremt sugen på att åka till Skopelos. När Mikael sedan åkte iväg till träningen så bänkade jag mig med ungarna och såg Wipeout. Sofie kokade te till henne och mig medan grabbarna smaskade på popcorn och chips.

Nu ska jag nog ta och stänga datorn för att se lite mer på tv innan det är dags för sängen.

Peace and love

Lördag 28 mars 2009

2009-03-29 20:23:06 / 0 kommentarer ..


Mamma ringde strax före nio... Toktant... Det var ju lördag!!! Fast om jag nu ska vara riktigt ärlig så var jag faktiskt vaken. Låg i ett dåsigt tillstånd och visste inte om jag skulle vakna ordentligt eller somna om. Men efter att mamma ringt så bestämde jag att vakna.

Upp och åt lite frukost. Mikael skjutsade Robin till Måttsund och själv gick jag omkring hemma och lyssnade lite på ljudbok. Jag gjorde i ordning mackorna som Mathias skulle sälja på sporthallen och berättade för honom allt han skulle ha med sig, hans lag spelade Lulebocup i Gammelstads sporthall. Sedan drog han iväg.

Mikael berättade att han hade satt på ljuddämparna på min hoj och frågade om jag ville se. Men givet!!! Hon är så fin, min Daisy med sina nya avgasrör... Jag fick inte lyssna på ljudet för Mikael ville byta olja innan jag startar henne. Men snart så...!

Precis när vi var på väg att åka till min mamma så ringde telefonen. Mathias hade glömt mackorna han skulle sälja, hemma. Kan det bli mer typiskt honom!? Det var bara att rycka åt sig dem och skynda sig till sporthallen med dem.

Åkte till mamma och levererade varor. Det var Oriflame, New Body och kakor. Betalt fick jag oxå, det var ju snällt. Bernt hade bakat sockerkaka. Jag blev mycket imponerad, även fast det visade sig vara färdig mix... :)

Efter besöket hos dem så åkte vi till Boden och hälsade på våra vänner Christer och Marja. De har köpt en hund. Hur avundsjuk blev inte jag på dem? Det är en welsh terrier. Jag har inte varit så förtjust i dem tidigare, men nu är jag såld. Hur himla söt och charmig vovve var inte det...

Efter de mycket trevliga timmarna hos dem, så blev det dags att åka hem och börja med middagen. Mikael åkte och hämtade Robin medan jag började med middagen. Laxlåda blev det och gott var det!

Mathias kom hem efter sista matchen och berättade att han hade glömt lämna pengarna till hans tränare som han lovade komma ihåg idag. Varför blev jag inte förvånad över att han glömde...!?

Det blev Robinson och en konstig film som avslutade lördagskvällen.

Några bilder då. Äckligt dålig kvalitet pga att det är mobilbilder. Får jag inte min kamera snart så kreverar jag!


En riktigt glad vovve mötte oss i hallen... Jag blev kär direkt.


Titan visade sig vara en riktig knähund.


Så fort man satte sig så kom han upp i famnen. Han märkte direkt att jag gärna kliade honom.


Fast husse dög ganska bra han med.

Fredag 27 mars 2009

2009-03-29 19:45:28 / 0 kommentarer ..


Iväg till jobbet och arbetade som bara den... :) Eller faktiskt så var det en ganska lugn dag idag. Men det är ju min och Ullis fredag (då jag stänger och hon slutar 16.45) och då brukar det i stort sett alltid vara lugnt. Så även idag...

Så när Chefen ringde strax före 16 och frågade om jag kunde hjälpa henne att dra ut lite papper och bunta ihop dem, så blev jag överlycklig över att få lite jobb. Jag brukar alltid fixa och dona lite med hemsidorna när det är lugnt, men just idag skulle de nya sidorna gå i skarp drift så då kunde jag inte jobba med dem.

Jag satt på rasten och pratade med Ullis. Jag sa att jag hade blivit lovad köttfärslimpa till middag. Jag sa oxå att jag hoppades på att det skulle stå en flaska rött vin på bordet. Lite snopen blev jag när jag kom hem och hittade en pastagratäng istället. Men rödvinsflaskan stod där... ;)

Det var faktiskt en rätt lugn dag idag. Både på jobbet och hemma. Efter middagen satt vi och pratade lite grann om ditt och datt. Kvällen bestod av Så ska det låta. Kicki Danielsson var med... Jag sa flera gånger att jag tycker att konsulenten Birgitta är så lik henne. Plötsligt fick jag ett sms. Det var från Mallan där hon skrev precis om likheten. Vi hade samma tanke... :)

Jag var ganska trött på kvällen så det blev ganska tidigt isäng...

Torsdag 26 mars 2009

2009-03-26 22:03:55 / 0 kommentarer ..


Oscar Wilde sa: Var dig själv, alla andra är upptagna!

Ovanstående text läste jag idag och inser att det är ju himla sant. Varför ska man härma någon annan? Var dig själv, stå för dina åsikter, gör egna värderingar, lev dig eget liv. Givetvis påverkas man alltid av andra och givetvis måste man visa hänsyn och respekt mot andra. Men att spela någon annan, eller göra andra till lags hela tiden, det fungerar inte i längden.

Jag är en person som gör som jag vill. Jag tar emot synpunkter och åsikter, men jag gör som jag vill. Idag tex så valde jag att köpa lunch, fast jag egentligen hade med mig mat. Jag valde att gå på dansen ikväll och bestämde att jag stannar bara så länge som jag själv vill. Jag valde att respektera mina andra människors sätt att hantera dagen, utan att kommentera dem.

Att jag andra dagar är hemsk i humöret, surar ihop för småsaker, exploderar i ilska... Det är bara en del av mig, men det är fortfarande jag...

Nu undrar alla som läser vad i hela friden jag egentligen vill säga. Och det vet jag inte egentligen. Men jag tycker det var klokt sagt av han Oscar Wilde!

Hur var min dag då? Jo, jag var på jobbet och kämpade med alla tekniska problem och alla saker som hände där. Jag jobbade och fixade med alla hemsidor så att jag har dem i rätt format inför morgondagen, då hela NLL får ett nytt utseende. Jag for hem och skickade sonen till träningen, men själv åt jag middag.

Sedan for jag till dansen. Tänkte att jag bara skulle stanna en timme, men de två timmarna bara rusade iväg och plötsligt var klockan 20.30. Skynda hem, duscha, hänga tvätt, plocka ur diskmaskin, ta fram kläder för morgondagen, se Criminal Minds, blogga, ringa Mikael, se på tv från sängen, sova... (De tre sista sakerna har jag inte gjort än, men de ligger med i min planering).

Imorgon är det fredag. Jag gillar fredagar. Framför allt gillar jag de fredagar efter Mikaels eftermiddagsvecka. Jag har inte träffat honom i vaket tillstånd sedan i söndags, men imorgon eftermiddag, då är det dags! Mys!!!

Onsdag 25 mars 2009

2009-03-25 22:09:22 / 6 kommentarer ..


Det märks att man är helt slut i huvudet. Det är klart att det är 2 år och 8 månader som jag och Mikael varit tillsammans. Inte 2 år och 2 månader. Tur att det finns människor därute som håller koll på mig.

Idag tog vi över ytterligare en vårdcentral in i våran växel. Precis som vanligt gick det inte smärtfritt. Att vi dessutom har problem med lite teknik, gör ju verkligen inte saken bättre. Dessutom har vi varit lite folk emellanåt, pga denna brandutbildning som är på G, så man kan lugnt säga att vi gjort oss förtjänta av våran lön idag.

Förutom allt jobbmässigt som hände, så fick vi storfrämmande på jobbet. Chefens dotter Cissi och hennes Magnus kom förbi. Kul att se henne. Cissi har ju en gång i tiden jobbat hos oss så flera av oss känner henne väl. Hon berättade att hon följer min blogg. Det tycker jag alltid är intressant att höra.

Jag vet ju några som läser konstant, men när jag får höra att någon som jag inte riktigt räknat med oxå läser, så blir jag lite extra glad. Så idag tror jag att jag skickar en extra hälsning till Chefens Cissi och tackar för att hon läser... :)

Efter jobbet så blev det rusch hem och hämta Matte och sedan till stan och in på Specsavers. Dags för att hämta ut Mattes glasögon. Han blev så stilig måste jag säga. Jag frågade om han såg bättre i dem, och det gjorde han verkligen sa han. När jag provade hans glasögon, så inser jag ju att han ser sämre än mig. Hans glasögon var starkare än mina!

Efter det for vi till Nordea och beställde ett leg till Matte. Alltid bra att ha. Vi gjorde ett besök på McDonalds och sedan blev det Ica Maxi. Efter det körde vi raka vägen hem och jag satte igång med morotskakan som Mikael ska ha med till jobbet imorgon.

Lite tv har jag oxå hunnit med. När jag ser detta Halv Åtta Hos Mig, så kan jag inte låta bli att skratta. Herregud vilka kommentarer han gör, han Helge Skoog. Har inte riktigt tänkt på hur himla kul han är, förrän Annelie fick mig att förstå humorn. Och nu inser jag ju att den är klockren!!!

LIte foton på min glasögonorm till son! Bilderna blev inte de bästa, men jag ska fixa bättre när jag får tillbaka mitt objektiv...

  
Så här ser det ena paret ut.

 
Och det här är det andra paret!

Tisdag 24 mars 2009

2009-03-24 21:24:49 / 0 kommentarer ..


Nu måste jag bara få skryta. Jag är så himla glad så ni kan inte tro det. Men det är nämligen så att:

ALLA MINA KOLLEGOR HAR KLARAT AUKTORISERINGSPROVET!!!

Det känns helt otroligt måste jag säga. Vi är så himlars bra!!!!!

Dagen började med att jag kom till jobbet. Där möttes jag av en mer eller mindre skräckslagen Ulrika. Hon var den enda kvar som inte hade gjort provet. Och hon var supernervös...

Jag och Annelie skulle iväg på brandutbildning, så jag bad Mallan att skicka sms direkt Ullis var klar. Vi gick iväg till utbildningen och när min telefon vibrerade så sa Annelie: -NU...! Det stod att Ullis klarade provet och vi jublade i tysthet där vi satt.

Brandutbildningen var väl si så där. Visst är det riktigt bra att veta vad som händer, men det blev ganska mycket prat om hur man ska bete sig inne på sjukhuset om det börjar brinna. Vi sitter ju inte där. Men vi fick bla se en film där det visade hur det endast tog tre minuter från det började brinna, tills hela rummet var övertänt. Kan vara bra att tänka på även i det privata.

När vi satte oss ner så stod det en kille längst fram som skulle hålla i utbildningen. Jag sa till Annelie:
-Kan han vara brandman?
-Nää, svarade A
-Han ser inte så ut.
-Nä, han ser ut att vara typ 27...
Jag tittade på Annelie och frågade om man inte kan vara brandman om man är 27?

Det visade sig att hon tyckte att jag sa att han inte såg så gammal ut... Jag skrattade så tårarna rann...

Resten av dagen gick mycket fort. Jag jobbade med lite listor som jag håller på med, samtidigt som jag svarade på samtalen. Och hipps vipps fick jag gå hem!

Där hemma mer eller mindre mötte jag Mathias i dörren. Han skulle till Råneå på match. Min söta son hade fixat skjuts så jag behövde inte skjutsa. Skönt...! Jag har verkligen njutit av tystnaden i mitt hus ikväll. Har mest bara varierat mellan att läsa bok och lyssna på ljudbok. En bra kväll.

Just nu läser jag en bok av JD Robb. Det är mycket intressant. För JD Robb heter egentligen Nora Roberts. Och Nora är en av mina stora favoritförfattarinnor. Kul att läsa en bok som hon skriver under pseudonym.

Idag tänker jag oxå lite extra på Annelie som nog har haft en hemsk kväll, om det blev som hon tänkte...

Måndag 23 mars 2009

2009-03-23 20:51:39 / 1 kommentarer ..


Jaha... Då kan man kalla sig auktoriserad telefonist. Jag klarade provet idag och jag är otroligt glad och lättad över detta.

Vill oxå passa på att gratulera mina kollegor som oxå klarade provet. Fy fasen vad vi är bra!!!!

Det är ju så att det är inte alla telefonister som klarar provet så det betyder ju att vi i Sunderbyn är otroligt bra som klarade det. Lite skrytsam får man faktiskt vara en sådan här dag. Resterande telefonister i Norrbotten ska auktoriseras här i veckan, så jag håller tummarna för dem alla!

Så dagen började med att jag steg upp och gjorde mig klar för att fara till jobbet. När jag kom dit var jag väldigt koncentrerad och lite "låg". Jag var faktiskt nervös inför provet... Hann få i mig lite kaffe och yoghurt innan jag började min uppvärmning och sedan var det dags för provet. Jag och Annelie var först. När jag var klar och fått veta att jag klarade det, så kunde jag bli som vanligt igen.

Resten av arbetsdagen har varit som ett töcken. Kändes inte som en måndag eller egentligen som någon som helst vanlig dag. Det går inte att jämföra en sådan här dag med någon annan... Skönt att det är över faktiskt...

Efter jobbet så åkte jag till Coop och mötte upp Annelie där. Vi stod och surrade på ett bra tag inne på Coop, innan vi gick vidare till Trend Café. Där blev vi sittande en bra stund och pratade om än det ena, än det andra. Plötsligt var klockan kvart i sju och det blev dags för Annelie att åka för att hinna hem till hennes favorittvprogram.

Själv åkte jag hem och började med att rulla ihop alla spännband som låg på min plats i garaget. Sedan gick jag in och käkade lite kräm och en macka till middag. Enkelt, men efter smörgåstårtan till lunch, så räckte det.

Har startat en tvättmaskin. Drömt mig bort till Turkiet. Eldat. Tittar på tv. Koncentrerar mig på att hålla mig vaken.

Nu väntar jag på CSI och sedan blir det sängen. Kommer somna som en stock. Första natten som auktoriserad telefonist... :) :) :)

Måste bara skicka en extra liten puss till min Mikael. Vi har varit tillsammans i 2 år och 2 månader idag!

Söndag 22 mars 2009

2009-03-22 21:46:27 / 1 kommentarer ..


Klockan 8 vaknade jag och det första som gick i min tanke var provet inför auktoriseringen! Men jag förträngde det snabbt!

Vi steg upp kring 9-tiden och upptäckte att vädret var OTROLIGT vackert. Stålande sol och ingen blåst. Mycket trevligt...

Vi gick och städade ur bastun och storstugan. Lena och Wilma hade gått ut på isen för att pimpla lite. Det såg mycket mysigt ut där de satt.

Efter städningen blev det frukost och sedan började vi göra oss klara för en lite kortare skoterfärd. Vi körde ca en mil till en stuga som kallas Kristinastugan. Mycket fint där måste jag säga. En fin stuga med flera sittplatser och en vedeldad spis. Vi eldade dock ute och där stekte vi lite palt... Mumsigt var det.

Malin och Jennie körde tillbaka till Stenträsk, men de glömde packboxen i Kristinastugan, så de blev tvungna att vända om. Medan vi väntade på dem så satt vi och njöt av att vara därute i solen. Lite halvsega sedan gårdagen måste man väl erkänna.

När flickorna återvänt så började vi köra mot Stenträsk. Vi tog en annan väg denna gång. Jag ville prova åka på Ingelas skoter, så Tomas fick sitta bakpå Mikael... :) Det var mycket tryggt att åka bakom henne och skotern var jätteskön att åka på.

Väl tillbaka i stugan, efter att ha "vallat" lite renar, så började ihoppackandet av alla grejor. Fort gick det och så plötsligt var det dags att åka hem igen. Det kändes lite vemodigt... Mikael ville gärna fara tillbaka hit, men om vi hinner i år vet jag inte...

Vi körde hem och jag sov som en stock i bilen! Hemma blev det att packa upp och sedan har det varit mycket slött resten av kvällen... Måste sova tidigt... Faktist första gången jag hör Mikael tveka om han verkligen skulle fara och träna hockey, men han for faktiskt. Tokfan. Själv ligger man halvdöd i soffan och bloggar lite emellanåt... :)


Kristinakojan blev dagens mål.


Våran fina skoter... :) 


Lena och Wilma har varit otroliga som lyckats åka så många mil i denna pulka...


Mikael och Tomas var lite slitna idag och vilade lite...


Ingela ser avundsjuk ut... Hon vill nog oxå vila... :)

Lördag 21 mars 2009

2009-03-22 21:32:46 / 0 kommentarer ..


Mikael väckte mig 6.30. Tidigt för en lördag, men ibland måste man stiga upp så man hinner allt kul man ska...

Efter dusch, frukost och packning av det sista startade färden. Vi mötte upp Lena och Peder i Sunderbyn och sedan rullade vi iväg, mot Sherwoodskogen! Eller jag menar, Stora Stenträsk...

Kl 9 var vi framme och då hade Ingela o Tomas kaffet färdigt. Under en kaffetur bestämde vi vars vi skulle fara. Gorgiim blev resultatet. Vi slängde in sakerna i våra stugor och sedan startade färden.

Mikael körde först och sedan fick även jag prova. Efter en stunds körning blev det dags för första stoppet. Lena är en tjej med behov, och dessa behov måste tillfredsställas emellanåt. Jag pratar inte om rökning eller något sådant liknande, utan ett natruligt behov, men för vissa är det större än hos andra. Nåja, det är ju trevligt med pauser...

Vi stannade tillslut på ett ställe där vi skulle dricka kaffe. När vi körde av leden mot backen där vi skulle stanna så körde Mikael fast! Jag klev av och hjälpte honom lös. Han körde i en cirkel runt oss och lyckades köra fast igen! När Tomas kom för att hjälpa honom så körde även han fast. Malin stannade sin skoter för att titta på och då körde hon OXÅ fast...

Sedan kom pojkarna på att de skulle försöka köra upp för backen. Tomas först och klarade det. Mikael sedan och han klarade det. Peder klarade det oxå och han såg nästan ut som om han skulle göra en volt. Tomas och Mikael körde upp på backen bredvid. Uppe på den toppen såg de att Peder stod fortfarande kvar på första backen. Då var det hans tur att köra fast. Alltså lyckades alla fastna med sina skotrar på detta ställe...! :)

Sedan fortsatte vi ut till Gorgiim. Ett jättemysigt ställe med stugor. Vi fick låna en grillstuga där vi gjorde lunch. Under tiden vi satt där inne och myste blev det ett riktigt snöoväder utomhus. Men tack och lov så hann det sluta innan vi skulle köra vidare.

Vi tog en annan väg tillbaka. En lite sämre och mycket längre väg, men det var trevligt och otroligt vackert. Lena och Wilma i pulkan hade det dock ganska jobbigt...

När det var ca 3 mil kvar till Stenträsk så stannade plötsligt Peder sin skoter. Vi körde ikapp och frågade vad som hade hänt. Soppatorsk, blev svaret. Mätaren visade inte riktigt rätt, så där stod han med tom tank och ingen hade bensin. Vi bestämde oss för att koppla pulkan på Tomas skoter och så fick Peder åka i den med Lena och Wilma. Peddans skoter fick vi lämna.

Vi tog oss hem och grabbarna lastade av kälke, pulka, kvinnor och barn och vände tillbaka till Peders skoter. Denna gång med två dunkar bensin. Jag vet att de männen inte alls var speciellt ledsna över denna färd. Vi som stannade, eldade i stugorna och i storstugan. Vi surrade och pratade en hel massa innan det var dags för att fixa med middagen. Precis när vi skulle gå till storsstugan kom alla grabbar tillbaka. 1,5 timmars mer eller mindre buskörning = Lyckliga pojkar!

Kvällen bestod sedan av middag, intag av dryck och en massa massa prat och skratt och svammel. Kvällen avslutades med en härlig bastu... Ingela var modigare än mig för hon rullade sig i snön... Jag ställde upp som vittne iaf. Tyvärr var det mest skare, men vaddå... Snö som snö...

Klockan var efter 3 när vi bäddade ner oss i våran varma och mysiga stuga!

Jag har ju ingen kamera än. Och min gamla kamera är så himla värdelös. Men några bilder kan jag bjuda på...


Äntligen tillbaka i Stenträsk efter flera års frånvaro! Det mesta är sig likt...


Ingela plockar upp dryck och mat som de skall ha under kvällen.


Tomas vill bjuda på Gin o Tonic


Storstugan är mycket mysig!


Många diskussioner blir det. Extra trevligt med några öl som sällskap.


Fredag 20 mars 2009

2009-03-22 19:45:19 / 0 kommentarer ..


Idag är det den där dagen i månaden då jag har, enligt schema, en kort arbetsdag. Det är otroligt skönt...

Jag tränade allt vad jag kunde med alla mina samtal eftersom det är sista dagen innan provet. Men strax före 13 så stängde jag ihop min arbetsplats och åkte till Storheden. Gick i lugn och ro och handlade alla saker som jag skulle ha. Lyckades, i vanlig ordning, tappa bort handlingslappen innan jag var färdig. Det innebar ju att jag fick använda mitt huvud för att försöka koma ihåg vad som stod på den där lappen... Nå, det gick ganska bra faktiskt.

När jag var klar på affären åkte jag till Bolaget och sedan for jag hem och hämtade Matte. Först tänkte vi fara på banken, sedan tänkte vi att vi struntar i det, men så tyckte jag att vi ändå kunde fixa det där. Så därför hämtade jag honom och vårat första stopp blev på Coop så vi kunde knäppa kort på honom.

Efter det åkte vi till stan. Jag hade för mig att banken stängde 16 på fredagar, men det gjorde de ju inte. 15 stänger de och vi var där 15.05. Nåja, de stänger ju 18 alla andra dagar så vi bestämde att vi gör ett nytt försök på onsdag istället. Då slutar jag 16.

Istället för banken gjorde vi ett besök på Smedjan. Kul med nya butiker där! Jag hittade faktiskt en kjol, en blus, en skjorta och en jacka som jag ville ha. Köpte ju inget som vanligt, men kul att hitta ändå. Matte följde givetvis inte med på klädbutiken utan det blev Game för honom.

När vi kom hem hann vi precis in genom dörren så kom Mikael hem. Då satte vi igång och lastade skoter och kälken. Vi la även in alla kläder osv som vi skulle ha med, i bilen. Sedan var all packning klar och vi fick njuta av fredagskvällen.

Den bestod av laxlåda, en öl och Så ska det låta!


Torsdag 19 mars 2009

2009-03-19 21:01:18 / 0 kommentarer ..


GRATTIS FARMOR SOM FYLLER 81 ÅR IDAG!

Det händer inget speciellt i mitt liv alltid. Just idag tycker jag det varit en helt allmän och enkel dag. Inga stora nyheter att berätta.

Jag steg upp och var mycket tidigt på jobbet. Faktiskt först av alla. Elvy brukar annars hinna först jämt... :) Jag läste lite mail och kollade runt lite på nätet innan jag började arbeta. Då brakade h-vetet lös igen. Hänvisningssystemet fungerade inte, än en gång, och då blir det alltid massa strul för oss telefonister...

Annelie satt och lyssnade på mig, inför auktoriseringen, och jag skötte mig ganska bra. Men jag hade så tjorviga samtal, så det var lite svårbedömt.

Vi tog lunch och jag skulle äta min vanliga gröt. Men när jag hällde upp mjölken och den blev varm av gröten, så delade den på sig och det blev bara stora vita klumpar istället för mjölk. Den luktade inte alls illa, men jag tror nog den var dålig. Så jag kastade maten och fick ingen lunch idag.

På eftermiddagsrasten ringde jag till min farmor och gratulerade henne. Det var mysigt, som vanligt, att prata med henne. Efter samtalet gick jag till Annelie och Annika och sa att det var så orättvist att jag har så långt till min farmor för jag hade velat vara hos henne idag. Annika sa att jag lät som en tjurig unge på sättet jag sa det. Men jag kände mig som en liten unge.

Farmor, men speciellt farfar, får en alltid att känna sig så lite. Jag kommer så väl ihåg när jag fyllde 28 år. Då ringde mina farföräldrar och grattade mig. Farfar avslutade samtalet med att säga att jag skulle se mig för när jag gick över vägen... Det var som gulligt ändå... :)

Efter jobbet åkte jag till Ica och handlade fikat till imorgon. Det gick ganska smidigt måste jag säga. Väl hemma blev det middag och sedan var det dags för dansen. Mikael hade lovat att baka något när jag ska ha fika till jobbet, så det var bara för honom att ställa sig och baka lite go'fika till morgon!

Nu är jag hemma igen och har duschat och ska ladda mobilen med en ljudbok. Det är ju oxå dags för Criminal Minds.

Idag bjuder jag på ett foto på min älskade farmor. Detta är från förra året då vi firade hennes 80-årsdag.


Onsdag 18 mars 2009

2009-03-18 20:57:58 / 1 kommentarer ..


En rätt bra dag idag. Var tidigt på jobbet. En hel halvtimme innan jag började. Men det är ganska skönt att vara i god tid så att man hinner fixa sig lite kaffe och liknande saker innan de tär dags för att börja jobba.


Alla jobbar vi på stenhårt med att svara rätt. Det är till och med riktigt roligt att svara och verkligen koncentrera sig på att allt blir rätt. Tex, man ser till att säga Varsågod i exakt rätt ögonblick, man ger ut rätt erbjudanden, man upprepar alltid osv osv. Jag kan inte påstå att jag gör allt rätt hela tiden, men jag jobbar på det och jag skriver upp det som jag gör fel. Nog vore det väl själv den om jag inte lär mig av mina misstag.


Vädret är ju helt enormt ute. Strålande sol och några plusgrader. Nu kommer suget efter Daisy (=min mc) mot mig med stormsteg. Men det kommer väl ett bakslag snart.


Idag for jag till dansen. Tur var ju det. Vi lärde oss en riktigt rolig dans! Ingela, du hade verkligen gillat denna, det kan jag lova.


Väl hemma satt Mikael framför tv:n och såg hockey. Jag såg direkt min chans och satte mig vid datorn... Har suttit och tittat på gamla kort. Det är så kul att se hur folk har ändrats. Jag hittade ett kort på Lena, men jag vågar inte sätta ut det. Hon skulle döda mig. Men jag kan lova att hon är väldigt söt med papiljotter i hela håret och värsta grimasen med munnen!


Några av de gamla korten bjuder jag på idag, eftersom jag har lite dåligt med kameror nu för tiden! Men Sofia, tänk på att din unga mamma vill leva lite längre...


Hittade ett så fint kort på min mormor. Jag är ju oxå med på bilder, X antal storlekar större. Men mormor var ju fin iaf! Så här minns jag henne...


Hittade flera underbara bilder på min älskade vovve, Tjabo!


Tjabo och Fian. Tror nog att han vill att hon kastar boll med honom. Han älskade verkligen tennisbollar.


Sofia skulle gå på party och då klädde hon ut sig så här fint!!!



Tisdag 17 mars 2009

2009-03-17 20:34:49 / 2 kommentarer ..


Grattis Ingela och Tomas till erat nya inköp!!! Det var förbaskat roligt, om än mycket oväntat... :)

Idag har jag suttit med både Mallan och Ullis och lyssnat hur de svarar. Duktiga kollegor har jag. Jag och Mallan hade en tävling sista timmen om vem som gjorde minst fel. Den här gången vann jag, men jag tror hon vill ha en returmatch imorgon.

Tydligen har min telefon strulat på dagen. Sofia fick inte tag i mig och blev tvungen att ringa jobbtelefonen. Jag missade tydligen ett annat viktigt samtal. De lämnade istället ett meddelande på röstbrevlådan om att de skulle ringa upp igen. Men det har de aldrig gjort. Frustrerande att gå och vänta och så vet man inte riktigt vad det gäller. Hoppas de ringer imorgon istället.

När jag kom hem blev det kycklingkorv till middag. Jag ville ha gröt, men herrn i huset sa att jag hade ätit gröt till lunch igår, till middag igår och till lunch idag. Då måste man äta något annat. Men jag älskar ju gröt...

En stund efter middagen så blev jag så sjukt chokladsugen. Det var länge sedan jag längtade efter choklad som på detta sättet. Jag trodde jag skulle bryta ihop. Gick omkring som en gnällig unge här hemma. Men jag höll mig från att ta godis.

Mikael bakade lite matbröd och jag hjälpte till. Både att krossa kryddor i mortel och kavla bröden. :)

Sen tappade jag energin. Går omkring som en zoombie här hemma och undrar när jag får gå och sova. Men för tusan, man kan inte gå och lägga sig innan 21 iaf...

Ska väl se om det är något på dumburken!


Bagaren i full action.


Måste knåda degen ordentligt!

Måndag 16 mars 2009

2009-03-16 19:49:27 / 1 kommentarer ..


Idag kändes det verkligen som vår! Tänk, nästa 8 grader plus...! Det till och med regnade idag. Men jag vill ju gärna ha skotersäsong ett tag till, så jag vet inte riktigt vad jag tycker om det här...

På jobbet märktes en stor skillnad på mina kollegor motför när jag sist träffade dem i torsdags. Chefen hade varit på hugget och påpekat att det är bara en vecka kvar till det stora provet. Chefen har oxå sagt att hon mer eller mindre kräver att alla klarar det. Så idag har det tränats och tränats. Både Annelie och jag har suttit och lyssnat och hjälpt våra kollegor. Jag är lite spänd inför den kommande måndagen, men jag tror nog att det kommer gå bra för oss!

I övrigt har det varit en bra dag. Har fått höra senaste skvallret från utelivet, av Mallan. Har hört hur det går med hund och mamma, av Annelie. Lyssnat och förstått förtvivlan, av Kaisa. Fått information om att skosamlingen ökats med 8 par skor, av Fia. Som sagt, en bra dag!

Tonåringar uttrycker sig så roligt ibland. Tex Sofia idag. Lite försynt och försiktigt så berättade hon att hon inte kunde ringa och skicka sms till mig så mycket nu. Hon hade ju nämligen bara 5 kr kvar på kortet och de fria sms:en tog slut igår. Sedan sa hon inget mer. Inget om att hon ville ha insatt pengar, inget krav om att hon SKA ha. Inte ens en liten fråga om jag kunde fylla på. Jag sa inget heller...

Hon fick nämligen pengar till kläder i fredags och jag tror att samvetet kanske gnagde i henne. Just DÄRFÖR laddade jag hennes mobil när jag hade pratat med henne. Just pga att det inte kom något tjat eller något krav!

När jag kom hem kändes det som om jag har hundra saker jag ville säga Mikael. Jag tyckte munnen gick i ett... :) När jag ändå hade massa energi blev det lite omhändertagning av tvätt och blommor, medan kocken lagade middag.

Sedan vi ätit har jag suttit här framför datorn. Har gjort massor med olika saker. Bland annats sorterat mina bilder, så nu har jag alla i ordning. Ska döpa dem rätt oxå, men det gör jag en annan dag. Plötsligt insåg jag att alla kort från mormors begravning var borta. Men så kom jag ihåg att jag aldrig flyttade över dem från kameran, så de fanns där på minneskortet. Tur det. Hade de varit borta så hade jag varit mycket olycklig.

Nåja, nu ska jag gå och se om Mikael rymde, eller om han bara gick till garaget. (Är det någon skillnad föresten...!?)


Söndag 15 mars 2009

2009-03-15 19:53:28 / 1 kommentarer ..


Jag var vaken imorse mellan 4-6 och kunde inte sova. Så fruktansvärt irriterande. När Mikael därför väckte mig kl 9 så var jag dödens trött... Men jag steg ändå upp.

Idag var det dags för ytterligare en skoterfärd. Den här gången fick Robin följa med. Han ringde och frågade om han fick låna sin mammas skoter och det fick han. En lycklig styvson var det jag hade idag!

Vi körde ut till Kallaxön igen för att ytterligare en gång hälsa på Gunnar och Mona. När vi kom fram var Gunnar och hämtade ved så Mikael och Robin for och mötte honom. Själv slog jag mig ner framför elden med Mona. Så härligt att sitta ute och bara njuta. Solen var frånvarande, men det var ändå skönt.

Vi åt lunch där ute och jag njöt av grillade gäddbiffar. Så himla mumsigt. När vi sedan skulle åka hemåt igen så tog vi en annan väg. Vi körde förbi Måttsundsbacken. På ett ställe höll det på gå helt tokigt. Hela skotern välte. Mikael sa åt mig att jag måste ju försöka hjälpa till när det lutar. Då sa jag att om han låter så där så går jag hem! Herregud. Jag försökte ju faktiskt, inte mitt fel att det gick galet.

Nåja det gick bra ändå. När vi körde över Bälingeberget så trodde jag allvarligt att jag skulle åka av. Det skumpade och hoppade och studsade så jag var helt slut. Det var helt klart den sämsta leden jag åkt på hittills...

När vi körde upp på gården, så kom solen! Då var det så dags... Men jag gick in, tog mig en dusch och sedan dess har jag varit så himla trött. Jag är alldeles slutkörd.

Det hände inte så mycket mer ikväll, förutom lite tv, dator, tvätt, dammsugning och matlagning. En riktigt slö söndagseftermiddag och kväll!

Lördag 14 mars 2009

2009-03-15 16:10:25 / 0 kommentarer ..


Söta Mattias har skrivt en kommentar i min blogg... Snällt av dig, Mattias. Det var riktigt roligt att träffa dig en liten sekund, igen. Det är stor-Mattias alltså, som han fortfarande kallas här hos oss.

Imorse kom Mikael in och sa hej då 8.00. Då kom Christer och hämtade honom. De skulle till Piteå och gå en kurs som SMC har ordnat.

Själv drog jag mig ganska länge i sängen innan jag steg upp. Väl uppe blev det en dusch och sedan började jag med kvällens efterrätt. Chokladpaj. Den skulle stå kallt i några timmar så jag tyckte det var lika bra att göra den direkt. Den var ganska besvärlig att göra och det tog ganska länge. Men den blev väldigt fin tillslut.

Jag satte även köttet i marinad och sedan var det dags för att dra iväg. Tog med mig Mathias (min son alltså) och for först till Mjölkudden för att hämta ut paketet som låg och väntade på mig där. Sedan for vi på Storheden. Besökte både Bolaget, Expert och Coop. Matte köpte ett minneskort till sin telefon, så nu kan han ha massor med saker på den.

Väl hemma började jag åter fixa och dona. Startade den bärbara datorn och satt vid den ett tag. Plötsligt tittar jag på klockan och inser att den är 14.15!!! Jag som skulle vara på dansen kl 14.00. Men då hade jag så många planerade projekt i mitt huvud, så jag valde att stanna hemma. Jag hade ändå inte kunnat vara längre än till ca 16.00.

Hur som helst så var jag kvar i hemmets, icke så lugna, vrå. Jag städade toaletterna, fixade med fåglarna, dammtorkade hela köket, satt vid datorn, lyssnade ljudbok, läste tidning osv osv... Tiden bara sprang iväg. Mikael ringde vid 16-tiden och sa att de började vara på väg hemåt. Så då började jag med middagen.

Plötsligt så troppade de in, en efter en. Mina familjemedlemar... Den härliga tystnad som befunnit sig i huset var nu borta!

När Mikael kom hem så gav han mig en genomskinlig presentpåse med fin choklad i. Jag blev ganska förvånad och funderade vars han hade köpt den. Men det visade sig inte vara från honom. En tjej som heter Maria, som är mycket mc-intresserad, gick oxå utbildningen som SMC hade. Hon åkte med Mikael och Christer. Det var hon som hade köpt chokladen och gav den till mig. Snacka om att jag blev förvånad, men otroligt glad!

Kvällen bestod av middag och melodifestivalen. Skickade lite SMS med PK. Hon tyckte operatjejen var bra, medan jag själv hejjade stort på Caroline Af Ugglas. PK vann... :(



Fredag 13 mars 2009

2009-03-13 21:07:24 / 1 kommentarer ..


LEDIG var jag idag. Hur underbart var inte det!? Mikael var ju oxå ledig, precis som han är varannan fredag. Vi steg upp coh åt frukost och sedan packade vi färdigt alla saker.

Vädret var kanske inte det allra bästa, men det var ändå sköt. Det var ju inte kallt iaf. Vi körde längs älven, till Gäddvik. Sedan svängde vi upp mot Måttsund och hamnade tillslut i Kallax by. Där körde vi ut på isen och for till en stuga som ägs av Gunnar och Mona. Gunnar är arbetskompis till Mona.

När vi var där så ringde Mikael till Gunnar och de sa att de var på väg ut mot stugan så vi kunde vänta på dem om vi ville. De har en superfin stuga och nere alldeles vid vattnet har de en bastu. Utanför den finns en grillstad som vi satte oss vid och gjorde upp eld. Där grillade vi hamburgare och njöt av att vara ute i naturen.

Efter ett tag kom Gunnar och Mona, så vi hjälpte dem bära in alla saker (de ska stanna hela helgen) och sedan gick vi ner till elden och kokade kaffe. En mycket trevlig dag!

När vi kommit hem igen så var det bara att byta om och fixa till sig lite, innan vi körde ut mot Storheden och Ica Maxi. Jag hade gjort en lång lista på alla saker vi skulle ha. Mitt bland all frukt träffade jag på en gammal bekant; Mattias Roos. Han är sig precis lik, förutom att han är så mycket längre än vad jag minns.

Jag stod och berättade för honom (med en påse paprika i handen) om hur jag hade skumpat bak på skotern. Ni som känner mig väl, vet att jag gärna lever mig in lite när jag berättar saker. Plötsligt när jag stod där och visade hur jag hade skumpat så hör och ser jag paprikorna rulla iväg på golvet. Påsen gick för tusan sönder... Men Mattias pappa Sören sa att det hade även hänt honom, så det var lugnt. Man undrar ju om det är sant, eller om han sa så för att jag inte skulle känna mig så dum.

Mattias ringde till Fian och berättade hela händelsen. Hon ringde till mig och berättade att jag är såååå pinsam. Hmmm...

Väl hemma igen så blev det dags för att laga mat. Köttfärsfylld Cannelloni blev det till middag idag. Inte alls tokigt. Resten av kvällen har endast bestått av soffsittning med tv och dator.


Här är vi framme till vid Gunnar och Monas stuga. Skoter håller på att bli tömd på packning.


Mikael gör upp eld vid grillstaden.


Jag åt en liten hamburgare, men Mikael tog och grillade två tjocka lunchkorvar istället.


Gunnar och Mona på plats. Man blev ju ganska så avundsjuk på Gunnar som kunde sprätta en öl så fort han klivit av skotern...

Torsdag 12 mars 2009

2009-03-12 22:08:56 / 1 kommentarer ..


Jag vill börja med att säga till "hon på andra slingan"... Det är absolut tanken som räknas! Utan tanke kan det ju aldrig bli någon handling! Och även om man kommer endast till tanken, så är det i alla fall en början. Så jag tycker att vi bestämmer att här på våran gata så räknas tanken!

Sedan kan jag berätta att idag har jag fredag fast det är torsdag. Dvs att jag arbetade min sista arbetsdag för denna vecka idag. Jag har ju tagit ledigt imorgon! Hi hi... :)

Jag hann knappt in genom dörren idag, så fick jag mig en liten present av Kaisa. Det var snällt och jag skickar ett tack den här vägen!

Arbetsdagen gick bra. Det var inte så farligt körigt måste jag säga. En telefonist från Lycksele ringde idag och skulle koppla fram ett samtal. Hon passade även på att berätta att de hade alla gjort auktoriseringsprovet och klarat det! GRATTIS i massor till dem! Vi längtar tills även vi har det gjort. Nu är det bara en vecka kvar att "plugga" sedan smäller det!

Ringde Fian idag för att berätta något mycket gulligt. Men innan det kom fram, så hade hon exploderat i ilska och slängt på luren. Sedan var det inte lätt att få tag på henne på någon timme. Det där humöret, ni vet... Men det löste sig och vi är vänner igen. Hon till och med vågade fråga om lite pengar till kläder...

Väl hemma så åt jag och sedan la jag mig på sängen för att se tv innan jag skulle till dansen. Med ett ryck vaknade jag sedan 15 minuter innan dansen skulle börja. Stressigt som tusan blev det. Tänk om jag hade kommit försent. Jag hade ju aldrig vågat säga att jag hade försovit mig...

Efter jag kommit hem och berättat, via telefon, vad Sofia har för kod på bankomatkortet (måste ha den för att kunna få ut pengarna, typ) så blev det dusch och Criminal Minds. Nu sitter jag här och vet inte riktigt vad jag ska ta mig för. Jag är ju ledig imorgon (ifall någon missat) och då behöver jag ju inte gå i säng så tidigt... :)

Jag saknar min kamera så fruktansvärt. Även om jag inte tycker att jag knäpper så mycket kort, så knäpper jag nog mer än jag tror. För när jag nu är utan, så hittar jag 1000 tillfällen per dag som jag vill knäppa. Suck!

Nåja, nu ska jag nog surfa runt på det stora internätet... Sköt om er alla. Jobba lugnt imorgon, alla ni som måste dra er upp ur sängarna och iväg ut. Jag liiiiiiider så hemskt med er... ;)



Onsdag 11 mars 2009

2009-03-11 21:56:48 / 1 kommentarer ..


Jag önskar att jag hade haft något roligt att börja berätta, men det har jag inte. Inget så där jättespeciellt...

Jag for till jobbet och gjorde det jag skulle + lite till. Gick en promenad på luchen, men det var då inte treligt. Blåste snidigt kallt och jag frös jättemycket under hakan. Men när jag väl var tillbaka i baracken så kände jag mig nöjd att jag hade gått.

Bestämde mig för att beställa tre tröjor från Josefssons. Men totalsumman blev 197 kr och man får inte skicka in beställningar under 200 kr. Att frakt och porto blir nästan 100 kr till, utöver de 197 kr, räknas inte. Då blev jag tjurig och beställde inget!

Mina kära arbetskamrater lät mig åka lite tidigare från jobbet idag. Jag hade nämligen ganska bråttom. Idag skulle Mathias till optikern och kolla synen ifall han behövde glasögon. Och visst gjorde han det. Han hade 0,2 på båda ögonen. 1,0 är normalt...

Vi letade fram två par snygga glasögon. Jag trodde han ville ha diskreta bågar, men det valde han inte. Två ursnygga glasögon är nu beställda och kommer om 2-3 veckor. Jag skulle knäppa kort på honom, men glömde det tyvärr.

När vi var klar på Specsavers så åkte vi till Ica Maxi och handlade lite. Matte hittade en tröja han ville ha, men den fick han inte. Det var ett stort tryck av en spindel över hela tröjan. Huvva...

Precis när vi återvänt hem och satt och åt så ringde mobilen. En kvinna ringde från Bodens Kommun och gjorde en undersökning varför folk hade flyttat från Boden under åren 2007 o 2008. Jag tycker det är småkul att vara med i sådana undersökningar så jag ställde upp och svarade. När hon frågade vad huvudorsaken var till att jag flyttade så svarade jag Kärleken. Hon sa att hon hade aldrig fått det svaret och tyckte det var kul att höra! :)

Jag hade en plan på att dammsuga, skura och dammtorka idag. Men jag hamnade vid datorn och spelade hög musik i 1,5 timme. Musik är riktigt härligt måste jag säga.

Nu eldar jag, ser på tv och bloggar. Ska väl snart gå i säng. Sköt om er!


Tisdag 10 mars 2009

2009-03-10 20:41:26 / 1 kommentarer ..


Efter fm-fikat tog jag emot min elev och hade utbildning. Jag är verkligen ingen utbildare, men vissa personer går ju lättare att lära saker än andra. Idag var det nämligen dags för Annelie att lära sig ändra i registret. Jag fick förtroendet av chefen att lära upp henne.

Jag varnade Annelie för att jag kanske glömmer massor. Hon varnade mig för att hon kanske ställer mycket frågor. Det måste ju betyda att vi kompletterar varandra bra!

Tog faktiskt en promenad på alla raster idag. Vädret var ju inte det bästa, men det var ändå skönt att få luft.

Mikael ringde och sa att han skulle hämta ut min ljuddämpare. Det blir coolt. Min älskade Daisy (motorcykel) kommer att låta så fränt i år... :)

Jobbade med lite hemsidearbete på eftermiddagen och hipps vipps var arbetsdagen slut. Då var det bara att skynda sig hem och hämta Mathias. Fick passa mig för alla traktorer efter gatan, eftersom de skrapade vägen IGEN! Det är bra att de skyfflar bort snön så duktigt...

Bad Matte skynda sig och så begav vi oss ut till Björkskatan. 30 minuter efter jag hade slutat skulle Mattes lag ha samling. Det blev stressigt men vi hann...!

Grabbarna spelade mycket bra. Det blev egentligen aldrig spännande. Jag till och med lyssnade på ljudbok medan jag såg matchen. Ja jag vet, jag är ingen bra sportmamma... Slutresultatet blev 38-83, så våra grabbar från Gammelstad vann stort kan man säga.

När vi återvände hem var klockan efter 20 och då hade jag inte ätit än. Men jag tog lite gröt och en apelsin och sedan var magen glad.

Nu sitter jag här och bloggar och väntar på att bilder och ljudböcker skall flyttas över från datorn till den externa hårddisken. Sedan ska jag sortera där en hel del, innan jag sätter mig ner och ser House! Sen måste jag nog sova. Jag är ju trött...


Måndag 9 mars 2009

2009-03-09 22:36:31 / 0 kommentarer ..


Idag blev Marlene ägare till sin lägenhet. Det var ju skönt för henne. Verkligen... Hon är supernöjd och det med all rätt. Hennes lägenhet är så fin.

Annars var jobbet idag rätt ok. Ganska mycket att göra, men eftersom det är första måndagen efter ett lov, så var det förväntat.

Jag följde med Annelie upp till restaurangen idag, men jag köpte inget själv. Idag var det gröt som gällde till lunch. Med lingonsylt. Rena gormélunchen!

När jag slutade körde jag raka vägen hem och slängde i mig lite mat. Berättade för Matte att han fick välja mellan att koka makaroner eller koka potatis. Till det fick han steka kassler eller värma korvstroganoff. Sedan drog jag iväg. Körde upp mot Boden.

Började med att svänga in på Ica Kvantum. Äntligen fick jag iväg mitt objektiv till Nikon. Sedan gick jag en runda inne på affären. Jag har ju under ganska många års tid handlat på den butiken och det är nästan så att jag känner mig mer hemma där, än på Ica Maxi. Hur nu det är möjligt...

Såg flera bekanta ansikten under den korta stund jag var på plats. Mötte även Ingela o Tomas granne Uffe, men han kände inte igen mig i min bil. Trodde jag... En kort stund efter jag kommit till Ingela (dit jag åkte efter besöket på Ica K) så knackade det på deras dörr. In kommer Uffe, går fram till mig och säger -HEJ. Inte förrän han såg min bil hos Ingela insåg han vem jag var... :)

När vi pratade med Uffe så ringde Malin. Hon behövde hämtas från Rotlunda. Så jag och Ingela hoppade in i lastbilen och åkte ut och hämtade henne och en kompis. När vi återvände, hade Tomas kommit hem och även Stefan var på plats. Vi drack kaffe och surrade en massa.

När Stefan farit så gick vi till datarummet. Jag hade med mig lite grejs på den externa hårddisken som Ingela skulle ha. Sedan hade jag även en liten kurs för Tomas. Vi tittade oxå på gamla bilder. Herregud vad liten Matte såg ut år 2005...

När klockan var 21.30 och jag hade fått både Oriflameskor och Höga Kusten Kängor så begav jag mig hemåt. Hann precis in genom dörren och började med elden, så ringde Fian. Hon ifrågasatte varför jag inte hade bloggat.... :)

Fast nu gör jag ju det. Sitter med morgonrocken och en stor handduk runt skallen och väntar på att elden ska falnat så att jag får gå och sova...

Idag tänker jag oxå lite extra på Monica och håller tummarna...


Här är mina gardiner som jag sydde upp till köksfönstret. Annelie, ser du vad jag menade...?

Söndag 8 mars 2009

2009-03-08 21:56:07 / 0 kommentarer ..


När Mikael väckte mig var det för att vi skulle fara ut med skotern. Men när jag väl tagit mig upp insåg vi att vädret inte var så mysigt. Det snöade lite grann, men dessutom blåste det så otrevligt. Så vi stannade hemma.

När vi ätit frukost och Mikael tagit fram den bärbara datorn, så tänkte jag att jag skulle fixa i det lilla köksfönstret. Jag tog fram symaskinen och samma sak som vanligt hände. Det rasade ut massa delar och jag kunde inte få tillbaka dem. Mikael fick hjälpa till. Sedan fick jag inte till undertråden, MIkael fick hjälpa till. Jag försökte ändra på sömmens storlek och blev arg, Mikael fick hjälpa till. Jag försökte sy men tråden bara gick av eller blev stora öglor, Mikael fick hjälpa till.

Men SEN gick det bra. Efter ungefär 1 timmes tjafsande med den förbaskade himla symaskinen så klarade jag av det! Jag fållade upp gardinerna. Två sömmar skulle jag sy and I did it! Jag är mycket stolt...

När jag ändå var i gardinbranschen så fortsatte jag med det andra köksfönstret. Sedan bytte jag även gardiner i sovrummet.

Mikael gjorde lunch och sedan tog vi oss en lång promenad i snålblåsten. Väl hemma igen fortsatte jag med gardinerna. Jag bytte i vardagsrummet, Sofie's rum och Sofia's rum. Det är bara grabbarna som inte fick nya gardiner, men de vägrar att ha några alls, så då får de skylla sig själv.

Sedan blev det middag och dags för tv. Jag har fixat lite med tvättet, fixat kläder och mat till morgondagen och suttit vid datorn. När Mikael åkte till sin hockeyträning bad jag honom att inte slå ner någon, men han kunde inte lova...


Lördag 7 mars 2009

2009-03-08 21:13:59 / 0 kommentarer ..


Vaknade vid 10-tiden idag och mådde faktiskt riktigt bra. Skönt...

Mikael drog iväg till ett möte medan jag satte igång att baka saffransmuffins. Satte på tvättmaskinen, duschade och åt lite frukost. Mikael kom tillbaka och vi gjorde då oss klara för att åka till Sunderbyn och hälsa på mamma. De har köpt en ny bil och jag var nyfiken.

Vilken bil de har köpt. Bernt drömbil. Inte så billig, men det är ju helt rätt att de unnars sig något. De gör inte mycket annat i sitt liv, så vill de ha en cool bil att köra, så låt dem...

Jag hade ju med mina muffins så vi fikade lite. Mathias var oxå med och han pimplade kaffe och åt muffins i massor. :)

Vi åkte från Mamma och Bernt med en ny vattenkokare, en bunt med veckotidningar och ett spel. Sällan man åker helt tomhänt därifrån. Vi släppte av Matte hemma och åkte vidare till Ica Maxi. Mötte Mogge och hans bröder där. Det var länge sedan man såg honom.

Vi återvände hem och la oss i sängen för att se lite på tv. Jag tror nog att jag somnade en stund.

Sedan åkte vi iväg för att möta upp Annelie och Stefan. Vi gick och löste ut våra biobiljetter och sedan begav vi oss till Waldorf. Vi åt god middag där. Jag tog biff med lök och blev inte besviken... :)

När det började närma sig biodags så gick vi mot Filmstaden för att göra oss redo för 2,5 timmes underhållnining. Vi såg "Män som hatar kvinnor". Jag har ju läst boken så jag visste ju redan vad som skulle hända. Filmen var mycket bra. Även om man saknade flera saker från boken, så anser jag filmen vara riktigt bra. Man ska inte jämföra med en bok eftersom det går inte att få samma sak i filmen...

Väl hemkommen såg vi slutet på Melodifestivalen och sedan började en film som vi började se. Mikael väckte mig när den var slut, så jag kunde flytta över till sängen.  ;)


Bernts nya "diamant"...


Det ser ju lite lustigt ut att ha en sådan fin bil och så har man på sig stövlar...


Mamma får sitta i dörröppningen och titta på när Bernt visar bilen.


Två pojkar i en leksak.


Moderna bilar ser inte riktigt ut som vanliga bilar under huven.


Stefan och Annelie. Vi sitter på Max och väntar tills de öppnar dörrarna till biosalongen.


Fredag 6 mars 2009

2009-03-08 20:43:35 / 0 kommentarer ..


Bara jag och Laila som började idag. Det blev lite körigt faktist, men inte så att det inte klarades av ändå...

Dagen fortsatte som vanligt, förutom att jag hade en fruktansvärd huvudvärk. Inte bra, speciellt med tanke på att det är fredag och bowling idag. Jag drack mitt vatten och försökte få bort värken men inte gick det...

När klockan var 15 sa Mallan att jag kunde gå hem. Det var ganska lugnt och jag hade ändå bara en timme kvar av arbetet. Jag tackade och tog emot.

Så fort jag kom hem klädde jag av mig och la mig i sängen. Hann faktiskt sova i 10 minuter innan Mikael kom hem och väckte mig. Och då var värken borta! Jag behövde bara slumra lite för att bli av med den...

Jag steg upp och gick in i duschen. Sofia kom förbi och spelade lite spel med Mathias. Jag insåg att även om jag skulle äta borta, så behövde ju barnen få mat, så jag slängde ihop lite korv och pommes till dem.

Vi gjorde oss klara och sedan kom Daniel och körde oss till Notviken och bowlingkompaniet. Vi var (som vanligt) några av de första som kom dit, men snart dök även de andra upp. Sofia som åkt med oss dit, gick till bussen och åkte till sina vänner.

När alla hade fått på sig sina skor och lagen var uppdelade så började vi spela. Jag var i samma lag som Gunnar och en till (kommer ej ihåg namnet). Mikael var i ett annat lag. Vi spelade och det gick riktigt bra för oss måste jag säga.

Efter 1,5 timmes spel och öldrickning så blev det dags för middag. Jag hade ju valt lax, och den var precis så god och underbar som jag hade hoppats på. Peter från bowlingkompaniet ropade upp de lag som kommit till final. Lag Mickarna och Team Jenny var två av lagen. Även detta år var både mitt och Mikaels lag i final.

Tyvärr så blev slutet inte riktigt som jag hade hoppats. Jag missade helt i mitt sista skott och det gjorde att vi hamnade på tredje plats. Mikaels lag kom som nr 1. Behöver jag säga hur himla odräglig han var efter det...?

Efter finalen och ytterligare massa bowlingspel och öl så var det dags att åka hem. Marja körde så vi åkte med dem. Hela vägen från Notviken till Gammelstad dånade det av finsk punk i bilen. Jag trodde jag skulle dö...

Veijo ville ha kaffe och det kunde vi erbjuda. Kaffe och whiskey drack vi hemma hos oss. Det blev mycket mc-prat. Typ hela tiden. Vid 02-tiden åkte gästerna hem och då blev det sängdags omedelbums...


Moonlightbowling!


Alla är vi samlade och alla är vi laddade!


MIkael är väldigt koncentrerad!


Gunnar är på mitt lag. Tillsammans med ytterligare en bildar vi laget Team Jenny


Maria hade blivit påkörd av en bil så hon kunde absolut inte spela. Kul att hon kom ändå!


Lag Mickarna. Det vinnande, och mycket skrytsamma, laget.


Mikael och Veijo diskuterar om Yamaha eller Honda är det som gäller.


Christer, som kör BMW, observerar dem i tysthet. Marja gör som jag, fotar.


Veijo tror inte att hans skor egentligen är hans. Han hade lite svårt för att skilja dem och bowlingskorna. Fast å andra sidan hade han problem att hitta ut ur vårat hus oxå... ;)


Torsdag 5 mars 2009

2009-03-06 10:25:14 / 0 kommentarer ..


Annelie var inte på jobbet idag. Det blir liksom inte samma sak när hon är borta. Men det gick bra ändå... Dagen gick sin gilla/stilla gång.

Svamlade på en massa med Mallan idag. När jag skulle gå en promenad sa hon att jag var tvungen att ta på jacka. Annars kunde jag bli sjuk. Senare "skällde" jag på henne för att hon är 38 år och kan inte laga plättar än. Rosen tyckte att vi lät som mammor till varandra. Ibland är Mallan mamma, ibland jag... Men har man känt varandra i nästan 25 år, så blir det kanske så...

Det var hur lugnt som helst på jobbet idag. Tills alla andra utom jag gick hem. Då kändes det som om allt brakade lös. Det ringde i alla växlar samtidigt och tjorviga samtal. Nåja, 15 minuter i kaos klarar man väl av...

Väl hemma så åt jag lite gröt innan det var dags att bege sig till Stadsöskolans Aula. Dags för kvällens dans. Jag hann precis dit innan det började. Dansen vi lärde oss ikväll var helt underbar. En dans helt i min smak!

Idag fick jag ett brev från min kusin. Det innehöll en kalender jag gjort till min mormor, med foton på mina barn när de var små. Jag fick även men några teckningar jag gjort när jag var liten. Väldigt roligt att få det måste jag säga... :)

Jag hittade ett gammalt kort och ibland undrar man vad som är meningen med kortet. Vad var tanken bakom bilden? Vad vill personen på fotot förmedla? Vad anser fotografen att bilden ska symolisera? I detta fall är jag fotografen, och eftersom mitt sinne var lite grumligt av några öl, så kan jag inte riktigt återge min tanke om fotot. Kanske personen på fotot kan berätta historien?


Onsdag 4 mars 2009

2009-03-05 10:43:20 / 0 kommentarer ..


Har som vanligt problem med att stiga upp på morgonen. Men om man förbereder bra, så räcker det gott och väl med att stiga upp 20 minuter innan man åker till jobbet.

Det märks både när man åker till jobbet och även på själva jobbet, att sportlovet är i full gång. Det är betydligt lugnare än vanligt. Ganska skönt. Stämningen på jobbet är oxå bra och avslappnad. Skönt även det...

När jag kom hem från jobbet var det bara Mathias hemma. Mikael var på möte. Jag var tvungen att börja se till att barnen skulle få mat. Tack och lov för rester, då behöver jag inte bli så engagerad.

Passade på att duscha mina två blommor i lilla köksfönstret. Nu ser de så fräscha och fina ut.

Mamma ringde strax innan jag skulle gå till dansen. De har bytt bil. Kul för dem!!! Jag tycker det är rätt att de fullföljer sina drömmar. De unnar sig inte så mycket så en drömbil till Bernt (och Mamma) är ju aldrig fel. De har köpt en Mercedes-Benz E 280 cdi Avantgard -08. Eller något sådant liknande. Jag kommer inte ihåg. En helt ny bil. Det ska bli spännande att se den till...!

Sedan gick jag till dansen. Men pga mammas samtal kom jag försent. Så när jag rusade in i lokalen vände sig 40 stycken mot mig. Instruktören frågade om jag hade gjort den dansen som de höll på med, men det hade jag inte. Då sa hon: -Vi väntar på dig då...
Lite uppstressande att byta om medan alla stod och väntade och tittade på mig. Men sedan jag väl hade kommit igång så var det hur kul som helst. Det kändes att jag inte varit på dansen på nästan två veckor.

Väl hemkommen var jag alldeles sprallig. Mikael, som hade somnat i soffan, tyckte nog jag var lite jobbig när jag kom hem och surrade konstant... Men jag använde min energi till att plocka ur diskmaskinen och duscha ytterligare två blommor. :)

Så småningom blev det dags för tv och sedan säng med bokläsning.


Tisdag 3 mars 2009

2009-03-03 20:43:12 / 1 kommentarer ..


GRATTIS SOFIE PÅ DIN 14-ÅRSDAG!!!!!!!!

Idag fyller minstingen i familjen år. 14 blev hon... :)

Idag började jag mitt arbete med att söka ledigt. Och det tog inte länge så var det beviljat! Jippi. Jag sökte ledigt från 15.00 idag. Och även nästa fredag den 13/3. Nästa fredag har Mikael sin ledigfredag, så då tänkte jag passa på att vara ledig. Det kan vara skönt att ha lite vårledigt.

På lunchen tog jag och Annelie oss en promenad upp till sjukhuset och köpte lunch. Ost- och skinksallad tyckte Annelie att jag skulle prova och det gjorde jag. Mumsigt var det oxå!

När klockan var slagen (dvs 15.00) så åkte jag från jobbet. Började med Växtriket, men där hittade jag ingenting. Som vanligt när jag bestämt mig för att köpa något. Men då fick jag en ingivelse och for till Dollar Store. Där hittade jag både ljusstakar och blommor.

På väg därifrån ringde Mikael och bad mig köpa grädde. Jag svängde in på Statoil och köpte grädde och även Tacokrydda. Mikael påstår att de inte säljer det, så jag var tvungen att överbevisa honom. Jag frågade killen om det står på kvittot vad jag köpt. Det gjorde det, så då bad jag om att få det så att jag kunde överbevisa mannen där hemma. Killen på Statoil bara skrattade åt mig. Men vad gör man inte för att bevisa att man har rätt!!!

Väl hemma blev det tårtbakning och matlagning. Trerätters idag. Kyckling och pasta till mig och Mikael. Hamburgare med pommes till grabbarna. Födelsedagsbarnet Sofie hade beställt våfflor.

Mitt under värsta köksstöket så kom Sofie och Robins morfar och hälsade på. Ville gratta sitt barnbarn. Så när vi ätit så dukade vi fram fika och satt och lyssnade på honom. Sofie började se orolig ut så jag lät henne åka iväg till sina kompisar. Man ska inte behöva sitta och lyssna på vuxna när man har födelsedag och allt...

Annelie ringde och hade stora problem med lite grejs i datan. Jag fick rycka ut som telefonsupport och jag hoppas att jag lyckades hjälpa henne med hennes problem.

Nu är alla bortsprugna. Mikael i garaget. Sofie hos kompis. Robin på stan. Sofia i Rosvik(?). Mathias vid sin dator. Så jag varierar mellan att städa undan det sista i köket, lyssna på ljudbok, blogga, lyssna på hög musik och glömmer att elda.

Plus att jag givetvis väntar på att House ska börja.

Jag har ju ingen kamera. Väldigt irriterande. Min mobil är ju den som får rycka in och den är inte direkt världsbäst. Men jag knäppte ett litet kort på plastblommorna jag köpte på Dollar Store. De står i fönstret i hallen!


Måndag 2 mars 2009

2009-03-02 22:10:43 / 0 kommentarer ..


Fick ett sms tidigt i morse. Lena hade upptäckt att hennes vattenflaska som hon hade med sig till Ikea, var borta. Men jag meddelade henne att jag har tagit väl hand om den. Jag undrade just hur länge det skulle ta innan hon märkte att hon inte hade den.

Annars var jobbet en helt vanlig dag. Det ringde väl sådär lagom mycket och tiden gick fort. Vädret var verkligen inte det roligaste. När Mallan berättade att hon måste upp till restaurangen och köpa lunch, förklarade jag för henne att man MÅSTE ha mat med sig när vädret är som det var idag.

Jag ringde till min farmor på lunchen. Jag berättade att jag hade ringt i fredags men då var de inte hemma. Hon gjorde ett utrop och sa att då fick hon förklaringen på vem det var som hade ringt och så blev det krusiduller. Tydligen har de en nummerupplysare som gör krusiduller när oskyddat nummer ringer. Farmor hade försökt luska ut vem det kunde vara, men hon hade aldrig gissat på mig!

När jag slutat jobba så hämtade jag Mikael och vi for till Ica för att handla. Jag längtade mest hem hela tiden för jag vill verkligen inte vara ute när det är så trist väder.

Väl hemma blev det middag och sedan började jag dammtorka och fixa med mina blommor. Hela vardagsrummet är nu dammtorkat in i minsta detalj och inga gula blad på blommorna.

Har funderat hur jag ska göra med köksgardinerna. Tror jag kommt på en lösning, men det innebär att jag måste sy med symaskinen... Hur det ska gå, kan jag inte svara på...

Sedan blev det tv, lite prat med ungarna och precis när jag skulle isäng kom jag ihåg bloggen. Idag var det nära jag inte ens tänkte en minsta lilla tanke på den...

Söndag 1 mars 2009

2009-03-01 20:12:58 / 0 kommentarer ..


Mars! Våren kommer allt närmare... Nästa månad kommer jag att köra mc. Helt otroligt!

Dagen började med att Mikaels klocka ringde strax före 08. Han ville se starten på Wasaloppet. När han nu vaknade så gjorde jag oxå det och jag kunde då inte somna om. Ganska skönt att vakna tidigt och känna att man är faktiskt pigg. Då behöver man ju inte sova längre.

När Mikael skjutsade Robin till Måttsund så steg jag upp och gjorde i ordning frukost. Vi satt länge vid bordet och hade en riktigt sådan där lång söndagsfrukost.

Förmiddagen gick med stilla lunk. Vi såg när vinnaren kom i mål på Wasaloppet. Jag har faktiskt gått precis där vid målgången i Mora. Men då var det sommar och strålande sol!

Efter det tog vi oss en härligt promenad. Klär man sig bara bra så är det så himla skönt ute. Vi gick en lång runda och stannade både på Wikamöbler och Ica på vägen hem. Till lunch blev det våfflor idag. Mikaels ide. Jag gillar...

När våfflorna var slut så gick Mikael i garaget och jag gick till köksbordet och satte mig vid mitt pussel. Det är över en vecka sedan jag la några bitar, men fick jag dit ett gäng.

Det hände inte så mycket mer idag faktiskt. En ganska lugn och skön dag. Mathias kom hem vid 20-tiden. Han åkte till Fian i Rosvik igår och har umgåtts med henne och hennes kompisar där. Tror de hade väldigt trevligt.

Nu ska jag nog leta reda på en ny bok. Läste ut "Snälla Pappa, Nej" idag, så nu måste jag leta ett nytt objekt. Det är besvärligt med många böcker man inte läst, för man vet inte riktigt vilken man ska välja...

Lördag 28 februari 2009

2009-03-01 19:34:46 / 0 kommentarer ..


Det kändes helt onaturligt att klockan ringde så tidigt idag. Lördag och allt. Men eftersom Ikea väntade, så var det bara att göra sig i ordning och ge sig av. Med kaffemuggen i högsta hugg körde jag till Holmen och hämtade Lena.

Vi for sedan till Mallan och hämtade upp henne innan vi sedan körde raka vägen upp mot Haparanda. Vädret var verkligen enormt denna dag, men det var ju inte ute vi skulle vara. Vi var framme för tidigt och fick sitta i bilen och vänta innan de öppnade dörrarna. Vi var först på Ikeas parkering!

När de öppnade gick vi och drack kaffemedan vi satt  (jag drack, de andra satt) och väntade på att man skulle få gå in i själva butiken.Det var faktiskt inte så mycket folk som man hade kunnat tro, löningslördag och allt...

När vi kom framt till restaurangen bestämde vi oss för att äta lunch. Det hade inte hunnit komma så mycket folk så vi tyckte det var lika bra att passa på. Tur det för när vi hade ätit klart, var köerna mycket långa till matkön.

Sofia ringde när vi åt och hon frågade om jag hade köpt något. Jag sa att jag hittade en skärbräda som jag nog skulle lämna tillbaka. Dessutom hade jag hittat två handdukar som jag mest troligt skulle lämna tillbaka. Det är så typsikt mig att ta saker men sedan ångra mig och lämna tillbaka dem.

Jag åkte i alla fall från butiken med lite i mitt bagage. Det blev; handdukar (jag lämnade aldrig tillbaka dem), ölglas (äntligen får jag slänga Carlsbergsglasen), ljushållare och en slickepott. Plus tre kuddar som Ingela ska ha.

De där kuddarna föresten. De hade bytt namn så jag frågade en försäljare om hon visste vad det nya namnet var. Det gjorde hon inte och sedan satte det igång. Hon trodde att jag skulle köpa kuddarna åt mig själv och började fråga massa saker. Om jag sover på rygg, mage eller sida. Om jag ska ha fjäder eller inte. Om jag vill forma kudden eller inte. Osv osv. Jag försökte säga att det inte var till mig, men hon fattade aldrig det. Sedan började hon ge mig en fullständig lektion om alla olika sorters kuddar, hur de fungerar osv... Nåja, hon var ju trevlig så det var ändå helt OK.

När vi var klar så åkte vi till Skopunkten och kollade på skor. Både Lena och Mallan handlade där, men själv unnade jag mig inget. Precis som vanligt. Efter ett besök på Candyworld så körde vi raka vägen hem. Mallan frågade om det var ok att hon slumrade lite. 1 minut senare sov hon som en stock :)

Efter hemskjutsning av tjejerna så körde jag hem och lastade ur bilen. Mikael kom några minuter efter mig. ÄNTLIGEN fick jag träffa honom igen. Hujja att man kan sakna en annan människa på det sättet.

Kvällen spenderades med tacos och melodifestivalen.


Eftersom vi var först på plats, kunde vi välja en parkeringsplats nära ingången.


Lena besökte Ikea i Happis för andra gången. Hon satt i bilen med spänd förväntan.


Lena och Mallan medan vi väntar på att få komma in i själva butiken.

Mallan funderar vad det nu var hon skulle köpa.


Lena på Skopunkten. Stora problem om vilket par hon ska välja!

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!