Torsdag 29 oktober 2009

2009-10-29 21:34:38 / 1 kommentarer ..


OK, Cissi... Sååååååååååå farligt långt är det kanske inte till Ersnäs, men nog tycker jag det känns som om det tar länge när man ska dit... Beror kanske på hur van man är att köra vägen.

Idag var det en intressant dag på jobbet. Det hade gått ut en information i dagspress som inte stämde. Patienter började ringa till oss och ifrågasätta hur de skulle göra. Så det var bara att reda ut problemet.

Jag och Annelie skulle svara på en avvikelse som vi fått. Det var inte lätt att sitta och skriva rätt, när jag hade en svamelmaja bredvid mig som ville skriva lite mer elakt än vad jag tyckte var lämpligt.

Jag flexade iväg lite tidigare idag och mötte upp Sofia på bussen. Vi for till banken och vårat ärende där gick jättebra. Sedan skulle vi även till Nordea, men den banken har inte öppet sent på torsdagar, så dit måste vi på måndag.

Sedan fick Sofia en förtidig present. Hon fyller ju 18 år nästa vecka och hon ville så gärna ha en tunika den här helgen då hon ska på en fest. Jag sa att hon fick den, men då får hon den som en present. Det gick hon med på.

Precis när vi var klar så ringde Mikael. Han hade varit hos Britta och ville se ifall vi skulle fara hem. Det skulle vi, så vi åkte med honom.

Hemma blev det middagsdags och efter det gick jag till dansen. Sofia följde mig på vägen så jag fick sällskap dit. Dansen var som vanligt jätterolig och jag är helt slut i fötterna nu.

När jag skulle hem såg jag att Helena hade ringt, så jag ringde upp henne när jag promenerade hem. Vi pratade hela vägen tills jag var vid mitt hus. Och du Helena, svanen var en kanin...

Det blev en kopp te framför tv:n med Mikael innan jag satte igång med de sista uppdragen för kvällen!


Onsdag 28 oktober 2009

2009-10-28 20:43:27 / 1 kommentarer ..


Seg morgon. Snoozar i en timme innan jag tar mig upp. Undrar om man någon gång blir vuxen nog att ta sig upp i tid...?

Jobbet då? Helt ok. Alltid händer det saker som gör livet mer eller mindre dramatiskt. Vissa saker, som verkar små och bagatellartiga, kan betyda mycket. Det finns saker som heter principer och jag tycker man ska tänka på det. Sedan finns det kanske olika sätt att lösa saker på, vilket skedde idag. Det blev en lösning på ett litet problem (som kändes stort för många inblandade) och lösningen blev inte alls som jag hade tänkt mig. Bra eller dåligt...? Svårt att bedömma.

Jag stängde växeln idag och sedan gick jag hem. Just själva promenaden var väl ok. Problemet var min axelväska. Borde nog skaffa mig en ryggsäck, för det gör himla ont i axeln när den tunga väskan hänger på den.

Hemma möttes jag av Sofia och Niklas, som kommit från byn "Långt-bort-från-stan". Man kan oxå kalla den Ersnäs. Kul att träffa Fian, eftersom jag inte sett henne sedan i fredags.

När ungarna ätit och dragit (två till ungdomsgården och en till datorn), så åt även jag och min sambo. Resten av kvällen har jag befunnit mig framför två olika dumburkar. Först den gamla modellen (tv-aparaten) och sedan den modernare varianten (datorn). Ska nog återvända till den äldre tekniken en stund nu innan det är sovdags.


Tisdag 27 oktober 2009

2009-10-27 21:27:30 / 0 kommentarer ..


Egentligen vet jag inte vad jag ska skriva idag. Ibland känns det som om jag skriver samma sak hela tiden. Tisdag idag och då var jag på jobbet, stressade hem och for till dansen. Väl hemma duschade jag, fixade maten och la mig för att se på tv.

Det skriver jag varenda tisdag! Men det är ju det jag gör varenda tisdag. Torsdagarna ser likadana ut. Sedan har alla dagar sina egna rutiner. Så hur ska jag då variera mig i bloggen?

Kan ju berätta att jag tänker sluta blogga så småningom. Jag tycker det är otroligt frustrerande och otroligt stressande att hålla på så här, så jag tänker sluta.

Men räds icket mina vänner... Jag ska inte sluta helt, jag ska bara sluta här på blogg.se. Ska försöka mig på en egen riktig hemsida istället för blogg... Men men... Det är bara under uppbyggnad och kanske stannar jag kvar ett år till!

Jag vill byta för att blogg.se är så segt och jag orkar inte hålla på med bilder i bloggen. Bilder var ju dessutom anledningen till att jag överhuvudtaget började här, så det vore ju dumt om jag inte hade några.

Föresten! En sak hände ju idag. Annelie var tillbaka till jobbet. Hon har ju varit i Turkiet. Det var ju jag med för en tid sedan. Men efter ha hört hennes berättelser så kan jag bara säga; jag vill åka iväg igen! Oj oj vad avundsjuk man blir! Men det var iaf mycket roligt att träffa henne igen.

En annan sak jag kan berätta är att jag är så lycklig över mina katter. Förlåt förlåt förlåt om jag tjatar, men jag ÄR verkligen det. Det är så otroligt underbart att få komma hem till de små varelserna. På morgonen är de så keliga och vill bara gosa hela tiden!

Hur jag ska kunna lämna dem lör-sön när vi ska på Stenvallsfesten, det vet jag inte!

Men nu ska jag vandra vidare i mina rutiner. Hejsvej...

Måndag 26 oktober 2009

2009-10-26 20:47:47 / 0 kommentarer ..


Tack Cissi L för att du påminde mig över att det är ju faktiskt inte enbart pengar jag har sparat när jag slutat röka. Massor med hälsa har jag sparat oxå, och det värdesätter jag ju givetvis mer än pengar. Det är så lätt att alltid tänka i ören och kronor, men vad är de pengarna värda om man inte har hälsan!? Tål att tänkas på!!!

Morgonen var ganska lugn idag hemma. Allt gick enligt planerna tills dess att mina bebisar tyckte att toaborsten är en superkul leksak! Jag ryckte åt mig vattensprutan och sprutade på katterna så fort de närmade sig borsten. Problemet var att de nog tyckte det var lite spännande ändå, för de smög sig fram gång på gång. Tillslut fick jag ge mig för jag var tvungen att springa till bussen. Men jag tror inte katterna lekt med den äckliga borsten något mer, för den stod kvar när jag kom hem från jobbet.

Idag ringde jag till Annelie. Stefan svarade och när han på frågan "Så ni har kommit hem" svarade "Ja, tyvärr" så tog jag det som ett tecken på att de hade haft det jättebra. Det fick jag oxå bekräftat när jag pratade med Annelie. Imorgon kommer hon till jobbet! Så roligt... :)

Jag gick hem från jobbet idag och precis när jag kommit hem så kom han som skulle köpa skotern. Jag skämdes massor för mina rosiga kinder och turbokrulliga hår! Men jag kan inte rå för att jag har ett hår som bara en mamma kan älska!

Ikväll är jag i dyster stämning. Inte ledsen bara så där trött och lite "down"... Så idag lyssnar jag på Maritza Horns skiva Jämmer och Elände. Alla känner väl till Lasarettsvisan som finns på den skivan. Men hela cd:n är full med tragiska underbara visor! Detta är en skiva min mammas man hade när jag var liten och jag älskar den!

Maritza har en dotter som heter Melissa Horn och hon är minst lika bra! Lyssna på henne så får ni höra!

Nu är min icke skoterägande sambo sugen på att sätta sig vid datorn. Tror nog det är Blocket.se och skoterannonser som hägrar...




Söndag 25 oktober 2009

2009-10-25 19:35:48 / 1 kommentarer ..


Idag firar jag! Det var nämligen 6 år sedan jag slutade röka... Hipp hipp hurra för mig! Tänk så mycket pengar jag har sparat på dessa år.

Jag vaknade före Mikael idag. Inte ofta det händer. En ganska ovan känsla att vakna och känna sig pigg. Önskar att jag fick känna det mer ofta.

Idag har det varit en mycket lugn dag för mig. Jag har rensat bland alla mina tidningar. Städat lite och annars har jag bara tagit det lugnt. Jag har suttit vid datorn, sett på tv och myst med katterna. Det har liksom varit det vädret idag.

Igår satte ju Mikael ut sin skoter på annons, mest för att se om den gick att sälja. Idag har hans telefon varit nedringd av intresserade människor. Det slutade med att det var hit en karl och tittade på den och imorgon kommer han och hämtar den. Så nu är vi utan skoter... Men det är nog bara en tidsfråga innan det dyker upp en ny leksak i garaget.

Idag kommer Annelie och hennes familj hem från Turkiet. Det ska bli så roligt att träffa henne och höra hur de har haft det. Men det blir först på tisdag, för hon är ledig även imorgon...

Nähä, nu ska jag ta och gå och lägga mig på soffan och kika på tv. Sköt om er!

Lördag 24 oktober 2009

2009-10-25 14:09:56 / 0 kommentarer ..


Jag sa till Mikael igår att han skulle väcka mig när han vaknade. Det gick åt fanders. Jag vaknade när det ringde i Mikaels mobil, då var kl 10.10. Alla mina planer gick i stöpet! Jag skulle ju vara på stan kl 10 hade jag tänkt.

I stället så tog jag det lugnt hemma ett tag innan jag övertalade Mathias att följa med på Storheden. Jag mutade med lunch på Max och han nappade direkt! Vi gick sedan på Lindex och sen till Intersport. Där köpte jag mig en jacka. Jag tänkte ta en svart, men eftersom jag har flera svarta så tog jag en röd. Typ alla på mitt jobb har röda vinterjackor, så nu blir jag "en i gänget"...

Vi var förbi H&M oxå och där köpte jag mig en kjol. Vi tänkte fara till ÖoB men det hade tydligen hela Luleås befolkning tänkt, så vi struntade i det. Istället for vi till Ica Maxi. När vi var nästan klar ringde Mikael och bad mig fara på Biltema för att handla elkabel. Så då fick jag göra det oxå, innan vi till slut for hem.

Hela eftermiddagen gick jag omkring och fixade och donade här hemma. Hjälpte Mikael att sätta ut en annons på skotern och sedan åt vi middag.

Efter maten åkte vi till Holmen och hälsade på Lena o Peder. Peder har fyllt år och det var dags att gratulera honom. Han fick blommor, mörk choklad och trisslotter. Han tittade på Lena, höll upp lotterna och sa att avbetalningen kanske var löst nu. Det visade sig att de hade köpt sig en husvagn! Riktigt kul för de har verkligen velat ha en sådan.

Efter ett tag kom även Ingela o Tomas förbi och vi satt ganska länge och fikade/pratade. Strax efter 20 var vi åter hemma och då var det dags för lördagskampen. Alltså, kampen om Körslaget eller Dansbandskampen. Jag vann och vi såg Körslaget! Tyvärr åkte Caroline ut och den där Stefan lyckades hålla sig kvar. SKIT...

Vi såg en jättebra film sedan, men som vanligt som somnade jag ifrån filmen...

Fredag 23 oktober 2009

2009-10-25 13:59:59 / 0 kommentarer ..


Jag såg ut som "hej-kom-och-hjälp-mig" i håret när jag steg upp. Så jag stoppade in huvudet i duschen och blötte det. Bredvid mig stod två katter och var väldigt nyfiken på vattnet...

Lillen försökte gå in i duschen. Han är inte rädd för vattnet men tycker nog det är obehagligt att bli blöt om tassarna. Det är faschinerande hur fort han kan vifta med tassen när den blir blöt... :)

Jag satt och åt frukost i lugn och ro och tittade på köksklockan. 06.58... Tänkte att det var ju lugnt för bussen går ju 20 över... Men så insåg jag plötsligt att jag började ju 7.30 idag och då går ju bussen 7.02! Gissa vem som fick bråttom att borsta tänder, packa mat, väcka Fia, säga hejdå till Matte, pussa Mikael och springa till bussen! Jo, jag... Men jag hann oxå!!! :)

Mötte partyprinsessan Marlene på bussen. Hon var så fin idag. Men det berodde ju på att hon direkt efter jobbet skulle på After Work med sin kusin!

I all rusch där hemma på morgonen så glömde jag mitt headset hemma. Jag tänkte att jag vägrar gå hem om jag inte har det. Men då kom Mikael förbi med det när han ändå var och hälsade på sin mamma på sjukhuset! Så därför blev det en promenad hem idag!

Det kom lite snö men det var ändå ganska skönt när jag promenernade gick och lyssnade på min bok. Tänk vad promenaderna var trista utan ljudböcker förr i tiden...

Hemma blev det bara att sätta sig vid köksbordet och äta en riktigt god fredagsmiddag. :) Vi satt länge kvar och surrade innan vi avslutade fredagskvällen med tv-tittande.

Torsdag 22 oktober 2009

2009-10-23 16:10:02 / 0 kommentarer ..


Morgonen var vanlig. Arbetsdagen var vanlig. Arbetskamraterna var vanliga. Arbetsuppgifterna var relativt vanliga. Rutinerna fram till 16.15 var vanliga. Det var en ganska så vanlig dag idag.

Men 16.15, så flexade jag. Jag tog bussen från sjukhuset ända in till Luleå Centrum! Det är mycket länge sedan jag åkte buss till stan... Men det gick fint!

I Gammelstad klev Sofia på bussen. Det var hon var var anledningen till mitt centrumbesök. Tösen behövde vinterskor. Skulle inte det inhandlas alldeles snart så "då måste jag ju gå barfota" lät det... Inte kan jag ju låta min dotter gå utan skor heller.

Lika bra att få det bortgjort så även fast jag skulle på dansen så for jag med henne. Vi sprang runt på alla affärer och hann faktiskt hinna hitta ett par riktigt snygga skor. Precis sådana som jag ville ha. Nu har hon både jackan och skorna som jag ville ha först... Så det kan gå...

Efter skoinköpet blev det middag på Max. Det var riktigt gott! Åt en hamburgare utan bröd... :)

Vi gick sedan till bussen och åkte tillbaka till Gammelstad. Fia hade tagit med sig mina dansskor, så jag hoppade av i Stadsöns centrum och gick till dansen direkt därifrån. Vi lärde oss en ganska lätt, men rolig dans. Musiken var jättehärlig. En låt av Scooter Lee. Dansen hette Pa-leeze...

När vi satt på Max frågade jag Fia om hon visste vilken snäll mamma hon hade som köpt både jacka, skor, tröjklänning och flera par leggings till henne på bara en vecka! Hon visste det sa hon...

Hon hade även bevisat det när jag kom hem. Hennes rum var städat!!! Jippi... Det kändes riktigt skönt att hon gjorde det utan tjat!

Kvällen avslutades med det där vanliga ni vet... Kattmys, städning, duschning osv osv... Imorgon är det helg! HÄRLIGT!!!


Onsdag 21 oktober 2009

2009-10-21 21:20:57 / 0 kommentarer ..


Onsdag och veckan bara springer iväg! Men jag klagar inte...

Vill börja med att berätta för Inge Widare (som jag dock inte vet vem det är, men har mina misstankar) att katterna kommer inte att fara till Hansson. Mina fåglar for ju dit och kom aldrig hem igen, men det kommer alltså inte hända med katterna. Jag vill oxå poängtera att Hansson hjälpte mig bara eftersom jag var i nöd och bad om hjälp! Hansson är den största djurvän som jag känner till, och det är ingen fara för djur att fara dit. Bara så att det inte blir något missförstånd om henne...

Annars kan jag berätta att jag hade mina nya stövlar idag. Jag gillar dem... :) Det kändes verkligen kvinnligt att ha kvinnliga stövlar på dig. Och inte alltid ha de där cowboybootsen som jag brukar använda...

På jobbet var det en bra dag. Inte alls överdrivet att göra. Lagom med andra ord.

Idag var det en speciell dag. För idag kom nämligen Ingela och hämtade mig och Marlene när vi slutade. Dags för tjejmiddag. Vi åkte på Baan Thai och hade det jättetrevligt. Det var meningen att Lena skulle ha varit med egentligen. Men tyvärr fick hon åka hem från jobbet idag, pga sjukdom... Trist!

När vi ätit middag (jag åt stekt anka med grönsaker) så for vi till Gammelstad och till Ica Supermarket. Jag hade fått ett paket som jag beställt från Halens, så vi hämtade ut det. Det var bla en jacka till Marlene, så hon fick den på en gång.

Vi skjutsade hem Mallan och for sedan till mig. Där kom Ingela in och vi drack kaffe och fortsatte surra och prata. Ingela kände inte av katterna under tiden hon var hos mig, så jag hoppas det gick bra även när hon hade farit hem...!?

Efter det blev det träning av lite dans, eldning, kattskötsel osv... Nu sitter jag här och snart blir det dags för säng och tv.

Om ni undrar varför jag inte lägger ut så mycket bilder, så beror det på att blogg.se är så j***la segt så jag orkar inte hålla på med det för tillfället. Men misströsta inte... Det kommer, det kommer...


Tisdag 21 oktober 2009

2009-10-20 21:21:37 / 1 kommentarer ..


När jag steg upp för att väcka Fian, så upptäckte jag att det varit inventering i linneskåpet. Inte visste jag att när dörren inte var stängd ordentligt, så betydde det kontroll och undersökning på kattspråk. Det var visst flera gardiner som inte gick igenom kontrollen heller, så de var utslängda på golvet. Även om jag nu la tillbaka dem i skåpet, så är jag nästan benägen att hålla med katterna. Det är nog dags att slänga dem...

Jag var otroligt trött i morse. Så när jag var färdig och hade ätit frukost, så gick jag och la mig igen i 10 minuter. Inte bra, för det var nära jag somnade... Men det gjorde jag inte tack och lov...

Jag jobbade till 17 idag. Så det blev att rappa sig till bussen och skynda sig hem. Eftersom Mikael jobbade em, så var jag tvungen att laga middag själv. Slängde ihop lite snabbt i en stekpanna, åt och sedan gick jag iväg. Denna gång till en av mina favorit-fritidssysselsättningar. Nämligen Linedance...

Det blir väl lite fånigt om jag säger att jag hade så himla kul osv osv. För det säger jag alltid. Men det är ju så att jag har alltid så himla kul... Och då kan jag ju knappast säga något annat.

När jag kom från dansen mötte jag Mathias för första gången denna eftermiddag. Han hade nämligen match direkt efter skolan, så han kom aldrig hem. Även denna match hade GBBK vunnit. De är så bra grabbarna... :)

Sofia drog till Niklas så henne hann jag bara träffa imorse. Så just nu är det jag, datorn och katterna som umgås. Fast det är inte lätt med två katter som jagar musen. Alltså den som rör sig på skärmen... Jag får ju så svårt att se då... :)

Nu måste jag fortsätta linedance'a, men denna gång med hjälp av YouTube! See you...
 

Måndag 19 oktober 2009

2009-10-20 12:50:00 / 0 kommentarer ..


Måndag måndag... Idag vaknar Annelie i Turkiet. Själv vaknar jag i ett kallt Sverige. Undrar just vem som har det bättre...!?

Arbetsdagen var precis som förväntad. Hur mycket som helst att göra och dagen mest bara sprang förbi. Ganska trevligt att ha massor med saker att göra. Betydligt bättre än att sitta och rulla tummarna. Då blir dagarna riktigt långa och sega. Precis så har en vän till mig... Så duktig som hon är borde hon få något mer att göra...!

Egentligen ska jag gå hem på måndagar. Men jag orkade inte. Jag var så seg och sliten och allmänt trött, så jag tog bussen hem.

Hemma stod en snart 18-årig dotter och lagade mat till henne och bror sin. Hamburgare och pommes fixade hon till och det blev visst gott om jag förstod dem rätt. Själv gjorde jag en tacopaj och den blev då god, det kan jag lova.

Efter middagen gick jag i duschen, ett försök att piggna till, som dock misslyckades. Jag städade kattlådor och utfordrade de hungriga "vargarna". Fixade lite med en dator och sedan blev det tv för hela slanten. Jag brukar inte se tv på vardagarna, men denna kväll satt jag som klistrad.

Tog med mina små sötnosar och vi gick isäng ganska tidigt...

Söndag 18 oktober 2009

2009-10-18 21:08:03 / 0 kommentarer ..


Först vaknade jag kl 3 av katt-kurr... Sedan vaknade jag kl 5.30 av att SOS ringde (Mikael har jour). Sedan vaknade jag kl 6.00 av att SOS ringde igen... Åhhh!!! När ska jag få sova ifred? Vaknade kl 10.00 oxå, av att jag fick ett sms. Men det var ändå helt ok för kl 10 är det då dags att stiga upp.

Sms:et kom från Lena som undrade om de kunde komma förbi. Givetvis gick det bra och vi skyndade oss upp för att äta frukost innan de kom.

Lena och Wilma tyckte de var så söta mina små husdjur. Lena älskar ju verkligen katter så hon pratade på för fullt med dem... Något slags barnspråk pratade hon på och det var ganska kul att höra på henne... :)

De stannade i någon timme och vi surrade om allt från bilar till Turkiet. När de sedan for så åkte Mikael med Robin till Unbyn och kollade på en skoter. Själv städade jag undan och gjorde lite lunch. Hängde ut sängkläderna så de fick vädras ordentligt. Det är ju så härligt med nyvädrade täcken mm...

Jag ringde sedan till Annelie för att kolla hur de mår. De mådde ändå ganska bra och de var ganska uppspelta. Ikväll åker ju nämligen familjen till Turkiet! Tänk... Tidigt imorgon bitti (ungefär när katterna brukar väcka mig) så är de på hotellet i ett varmt och härligt land. Så underbart... Jag är faktiskt ganska avundsjuk, även om jag varit där nyss...

Mikael kom hem, bara för att fara igen. Han fick ytterligare ett larm från SOS, denna gång brann det på Stenvalls. I hyveln där Mikael jobbar... Det var bara maskinen som drabbades av branden (huset mm klarade sig) men han for dit för att kolla läget!

Mikael kom inte hem förrän en bra bit efter 18, så därför valde jag att inte fara på gympan med honom. Istället stannade jag hemma och åt middag med min älskade sambo...

När vi satt och såg tv ringde min farfar. Han hade legat inne i Umeå och fått en pacemaker inopererad. Det var inget som jag visste och nu var han hemma igen. Farfar sa att han mådde jättebra nu. Nu orkade han röra sig bättre utan att känna som om han "tappade orken". Han frös inte lika mycket som tidigare heller. Riktigt skönt att höra hur bra han kände sig och hur glad han var... :)

Jag och Matte såg Parlamentet och nu ska jag bara skriva färdigt här för att gå isäng och se Poirot!


Lördag 17 oktober 2009

2009-10-18 16:22:31 / 0 kommentarer ..


Mina små underbara katter. Jag är så otrolig lycklig över att jag får ha dem i min ägo. Men... När de kommer kl 5 en lördagsmorgon och kurrar i kör och slickar en på näsan och trampar på ens kinder, för att man ska vakna... Då tycker man nog att det är lite jobbigt att ha katter i ens hem. Men det är det värt, jag lovar...

Kristina Hillar skrev i ett mail att man kan inte förstå hur det är att ha katt, förrän man har provat. Och precis så är det! Nog för att jag har haft katt tidigare i mitt liv, men Karl Wilhelm Patric Jonsson Eriksson Björk var väldigt speciellt. Och då menar jag inte bara till namnet. Det är först nu jag har katt på riktigt. Till och med Mikael är helt såld... Vet att det finns två i Boden som oxå är totalt överväldiga efter de skaffat katt! :)

Hur har min dag varit då? Ja vi började på Skokanonen. Och jag köpte ett par stövlar! Jag undrar när det hände sist... Ett besök på Dollar Store resulterade i nya kattmatskålar. Det hann oxå bli ett besök på Biltema och Ica Maxi.

Vi svängde in på Ica Supermarket och hämtade ett paket, innan vi sedan for till sjukhuset och hälsade på Britta. Hon ville ut från avdelningen så vi åkte ner till fiket och satt där istället. Trevligt...

Sedan åkte vi hem och medan Mikael roade sig i köket så lagade jag middag. Riktigt gott blev även det jag gjorde. Jag provade oxå mina kläder som jag beställt, men usch och fy. Var inte alls min stil, så jag packade ihop dem igen!

Sedan blev det tv och körslaget. Jag har tre favoritet; Caroline af Ugglas (hon är en av mina stora idoler, dessutom är det hon och hennes man som kommit med konceptet "Körslaget"). Roger Pontare (är ju från Lycksele, så det säger väl allt. Födelseortsmänniskor måste hålla ihop). Till sist hejar jag på Ola (manskörer är otroligt mäktiga)... Alla tre klarade sig så det var ju bra. Tyvärr blev Stefan från Lars Kristers kvar och han var inte alls bra...

Såg en mc-film "Wild Hogs" innan jag tog mina katter och gick isäng...


Så här ser mina nya stövlar ut (Bild lånad från www.skokanonen.se)

Fredag 16 oktober 2009

2009-10-18 16:10:02 / 0 kommentarer ..


Fredag och hipps vipps var arbetsveckan över. Idag regnade det när jag skulle till jobbet. Trist...

På jobbet var det mesta som vanligt. Annelie var inte på plats, men det var väl det enda som inte var normalt. Arbetade en del med att skriva protokollet från APT:n idag. Det är viktigt att få det där gjort ganska snart efter mötet, annars förstår man inte sina anteckningar... :)

Idag beställde jag även en jacka och leggings till Sofia. Hon har ju inte hittat någon på stan, så nu gav hon upp och beställde en via nätet istället. Mallan hängde på och även hon beställde en jacka. Ska bli kul att se hur det ser ut i verkligheten.

Jag tog bussen hem idag och när jag klev av mötte jag Robin Selberg. Han var så lycklig för han hade klarat körkortet dagen innan! Kul för honom... :)

Sedan gick jag hem och Mikael kom i samma veva. Vi började med maten och idag gjorde Mikael köttfärslimpa. Alltså, jag måste bara säga det, men Mikael är en suverän kock. Han hade massa saker i köttfärsen så det blev gudomligt gott. Och såsen ska vi inte ens tala om... Bara jag nu skriver om maträtten så vattnas det i munnen! Oj oj oj... Tillsammans med ett glas rött, så kan jag säga att middagen var helt underbar.

Kvällen bestod mest av att försöka hålla sig vaken i soffan medan vi såg Idol och några andra svamelprogram på tv...

Torsdag 15 oktober 2009

2009-10-15 21:58:03 / 0 kommentarer ..


Uj uj vad nära jag satte mig på gatan idag när jag var på väg till bussen. Tre gånger faktiskt... Men jag lyckades stå upprätt, tack och lov.

På jobbet idag var det en mindre katastrof. Det var länge sedan det var sådant här tryck på växeln. Jag avstod från min rast och tog den senare för det var jättestressigt vid rasttiderna. Folk har en tendens att klaga på ALLT. En klagade till och med på att influensasprutorna skulle ges i Kyrkans Hus. Det är ju inte NLL's lokaler. Vem ska då betala hyran? Herregud! Bekymra dig inte för det du...! Men på eftermiddagen blev det lite lugnare tack och lov.

I förmiddags lyckades jag göra två lite större misstag.
1. Skulle lämna ut numret till växeln på Luleå Kommun; gav ut mitt eget hemnummer!
2. Skulle maila Ingela och fråga vars hon vill äta på onsdag; mailade alla mina arbetskamrater istället!
Ibland fungerar det helt enkelt inte.

Efter jobbet blev det stressigt igen. Jag stängde vxl och skyndade mig till bussen. Rappade mig hem och slängde i mig mat. Sedan for jag och Fian till Storheden och skulle kolla på en jacka till henne. Stressade runt där och hittade ingen jacka. Dock fick vi oss varsin lång polotröja och Fian ett par leggings. Sedan blev det direkt till dansen.

Som vanligt tyckte jag ju det var otroligt roligt att dansa. Så även fast jag inte hade lust att fara dit, så är jag mycket nöjd med att jag gjorde det. Och så mår man ju så bra efteråt när man motionerat...



Denna köpte jag (Bild lånad från www.hm.com). Snygg va...!?



Bill sitter vid katternas nya klätterträd.


Lillen leker för fullt!


Onsdag 14 oktober 2009

2009-10-14 21:43:25 / 0 kommentarer ..


Försov mig imorse. Det tycker jag inte om. Men jag hann det viktigaste; ge katterna mat, klä mig (skönt att jag hann det), väcka barnen, packa lunchen och springa till bussen. Det var några saker jag fick avstå från, men dagen avlöpte bra ändå.

På jobbet har det varit ganska bra. En hel del att göra, men inte så farligt att man inte orkat med. Mallan fick för sig att vi skulle gå på promenad på lunchen, så vi gick runt sjukhuset. Det var riktigt härligt ute.

Jag gick ju även hem efter jobbet. Det var så härligt. Under min promenad hörde Marja av sig och frågade om de kunde komma och hälsa på. Det gick ju bra, så jag sa att de kunde kommer efter 18.

Hemma fixade jag med maten och sedan hann jag inte mycket mer innan de kom. Det var riktigt trevligt att träffa dem igen, det var länge sedan nu.

När de farit lekte jag med katterna och fixade med mat inför morgondagen. Har tagit en dusch och just nu sitter jag och försöker lära mig mitt nya bildbehandlingsprogram som jag har lagt in på datorn. Kul att lära sig något nytt! :)

Ska gå och sova snart, är helt slut igen... Åh vad jag skulle vilja ha en ledig dag då jag bara var helt ensam och fick bara vara ifred och göra exakt vad jag vill. Men men, den dagen kommer väl någon gång den med...


Tisdag 13 oktober 2009

2009-10-14 20:57:39 / 0 kommentarer ..


När jag vaknade skulle jag stiga upp och kolla om Fian var vaken. Skyndade mig ut genom dörren och i det mörka rummet uppmärksammade jag inte katten som satt precis utanför sovrumsdörren. Det innebar att Lillen fick prova på ett kort ögonblick som flygande katt. Jag råkade sparka till honom och han flög tvärs genom köket. Stackarn...

Vi väckte Sofia och såg till att hon tog sig iväg. Lillen och Billabong berättade sedan för mig att det måste minst ha varit tre veckor sedan de fick mat. Det stämmer ju inte riktigt, eftersom de fick kvällsmat ganska sent kvällen innan. Men jag gav de små raringarna mat iaf.

På jobbet har det varit en bra dag. Nog för att det har ringt ganska mycket, men dagen har ju gått fort.

Efter arbetsdagens slut så fick jag inte åka hem. Ingen av oss fick åka hem. Det var nämligen dags för månadens APT. Som vanligt var det mycket som vi fick veta och mycket som sas. Jag gillar arbetsplaststräffar, för det är enda gången som vi kan sitta ner alla telefonister samtidigt och prata.

Jag hade tänkt fara till dansen efter APT:n men det hann jag inte. Vi var så länge på mötet. Men det var ändå helt ok. Jag var regält sliten när jag kom hem. Alltså trött och slut i huvudet.

Dock hade jag lovat Fia att färga hennes hår, så det gjorde jag. Svart blev hennes färg denna gång. Hon passar riktigt bra i svart. Foton kommer när jag har hunnit knäppa något!

Sedan drack jag te och sen gick jag faktiskt isäng. Såg som vanligt Djurpoliserna, vilket jag gör varje kväll. Det enda jag ser på veckodagarna nu för tiden. Sedan släckte jag och somnade med två små underbarn på ena sidan och en djupt sovande man på andra sidan.


Måndag 12 oktober 2009

2009-10-12 20:31:03 / 0 kommentarer ..


Det var seeeeegt imorse. Jag ville verkligen ligga kvar i sängen imorse. Men jag tog mig upp i tid och hann till bussen utan problem.

På jobbet var det ungefär som en vanlig måndag. Det ringde på ganska bra, men det var ändå långt ifrån så hemskt som det brukar vara ibland.

Det hände verkligen ingenting idag, förutom att jag beställde kläder. Det tillhör då inte vanligheterna. Jag beställde två tunikor och två leggings från Bubbleroom. Ska verkligen bli spännande att se om det är något jag kommer att ha.

Hittade ev. ett par stövlar som jag vill ha. De finns på Skokanonen, så jag måste kanske åka förbi där och kika.

När arbetsdagen var slut så tog jag min ljudbok i örat och promenerade hem. Otroligt skönt... Hemma så lagade jag mat till mig (Mikael fixade till alla andra), och så åt vi i godan ro.

Tog en svängom med min Volta-maskin (dammsugare) innan jag tillslut fick sätta mig vid min darling (datorn).

Idag fick jag en överraskning med posten. Där hade jag fått ett brev där jag vunnit 1000 kr på Postkodlotteriet! Himla kul... :) Jag såg tidigare att det kommit in 1000 kr på vårat mat/räkningskonto men jag trodde det blivit något fel och hade tänkt ringa Postkodlotteriet. Vi har nämligen vunnit förrut och då fick jag ett mail, men inte denna gång... Därför trodde jag det var fel och blev mycket glad när jag öppnade brevet.  De pengarna flyttade jag direkt till resekontot.

Mikael älskade verkligen att vara utomlands. Och jag kan inte direkt påstå att jag klagade jag heller... Så idag bjuder jag på lite mer bilder därifrån:


Våran första middag i Alanya såg ut så här! Helt underbart...


Utsikt över en del av hamnen.


Kolla vad vackert!


Detta smaskade vi i stort sett varje dag. Inte nyttigt, men mumsigt... :)


Visst var jag snygg när jag åkte moped...!? Tycker inte alls att det syns att jag är turist!



Söndag 11 oktober 2009

2009-10-11 21:27:14 / 0 kommentarer ..


Idag fick jag sova längre. Lillen var inte hungrig förrän vid 9.30-tiden. Tyvärr fick jag stiga upp med den hemska huvudvärken kvar i mitt huvud. Förbaskat... Det gjorde att min energi var i botten idag.

Men jag började med att ta ut katterna i sele. Bara en kort stund. De gillade det inte... Båda kröp längs väggen och ville bara in. Men de har iaf vant sig vid att ha selen på sig utan att försöka slita bort den. Så nog ska de lära sig att vara ute tillslut.

Sen kom jag ialla fall igång med att tvätta fågelburen. Har skrapat och sopat och dammsugat och skurat. Den blev tillslut mycket ren och fin.

Skrev till Marlene ett sms och frågade om vi kunde komma med buren. Det sms:et avslutade jag med "Kram Mamma". Så till svar fick jag "Hej mamma"... :) Det märks att det är Sofia som jag skickar sms till mest...

I alla fall så kunde vi komma till henne. Robin följde med som bärhjälp och tur var ju det. Buren är stor och klumpig. Dessutom är trappen upp till Mallan i cirkel. Nåja, det gick bra ändå och nu är buren på plats.

Marie var på besök hos Mallan och vi slog oss ner en stund för att prata lite och dricka lite kaffe. Sedan for vi hem igen.

När vi kom hem skötte jag om katterna lite. Borstade dem och klippte klorna. Sen blev det dags för middag.

På kvällen for jag till motionsgympan. Jag tänkte att jag kanske kan få bort huvudvärken med motion! Men jag kan oxå säga att det fungerade inte... :(

Så nu sitter jag här och funderar allvarligt på om det är sängen som är botemedlet. Tror det... Så vi får höras imorgon!

Lördag 10 oktober 2009

2009-10-11 21:18:28 / 0 kommentarer ..


Kl 8.30 var Lillen så hungrig att det var omöjligt för honom att låta oss sova. Så han tog till sitt specialknep; kurra så högt man kan, trampa mamma på bröstkorgen och sedan slicka henne på näsan! Hmmm... Vem kan sova då? Så det var bara att bege sig upp och ge de små underbarnen lite mat.

Vi åt lite frukost och funderade vad vi skulle göra under dagen. Jag började med att städa och fixa tvättmaskinen. Tömde tvättstugan på alla tomma mjölkpaket osv... Städade toaletter och kattlådor. Sedan tog jag med mig Mathias och for till Storheden.

Först var vi på Coop och köpte lite kattsand och annat smått och gott. Precis när vi skulle fara kom jag på att Annelie sagt att hon kanske skulle komma förbi. Då tänkte jag att det var bäst att köpa en bullängd. Jag sa till Mathias att vänta och stå kvar exakt där, så skulle jag komma strax. Kattsanden var så tung att bära omkring.

Jag gick till bullhyllan och insåg att där fanns det bara bullar som var två dagar gamla. Det går inte... Då blev det beslutsångest i stora mått och jag funderade fram och tillbaka tusen gånger. Valde tillslut punchrullar. På väg mot kassan mötte jag Mallan och hennes mamma, så det blev ju att stanna och prata.

Kom sedan på att Matte väntade så jag skyndade mig tillbaka. När jag såg honom på håll, såg det ut som om han trodde att jag helt enkelt hade lämnat honom där och stuckit. Men så länge var jag faktiskt inte borta....!

Vi for sen på Expert och fixade nytt mobilnummer till Matte och sedan for vi hem. En stund senare ringde Annelie och frågade om hon kunde komma, vilket hon givetvis kunde. Vi fikade och surrade ett bra tag innan hon for vidare.

Själv började jag då med middagen. Idag blev det ugnstekta kotletter med potatisbakelser. Mumsigt värre!

Kvällen låg jag däckad i soffan av en djävulsk huvudvärk! Men jag hade ändå fått mycket gjort under dagen.

Fredag 9 oktober 2009

2009-10-11 21:08:58 / 0 kommentarer ..


Var fjärde fredag är det jag som stänger växeln. Det betyder att jag jobbar till 17 och har ingen möjlighet att flexa. Och varje fredag är jag så inställd på att det är just JAG som är "utvald" så jag tycker det är helt ok. Det känns ändå som om dagen går riktigt fort.

Det hände inget speciellt idag på jobbet. Jag var upp med Ullis till kiosken på lunchen, men annars var det inget nytt.

När jag slutade kom Mikael och hämtade mig. Vi åkte och hämtade upp Robin och sedan for vi till stan. Där mötte vi upp Marlene vid Filmstaden. Det var dags att gå på bio och se "Flickan som lekte med elden". Vi mötte oxå Sofia och Niklas som oxå skulle på bio. De skulle se "Äntligen Midsommar".

Filmen var mycket bra, precis som jag hade förväntat mig. Tyvärr är det ju så att en film kan aldrig vara så detaljerad som en bok. Så jag saknade ganska mycket faktiskt från boken. Men förutom det var den mycket bra.

Jag är ju ganska godistokig om jag får välja. Jag älskar godis, men jag äter det sällan... Däremot så brukar jag alltid unna mig godis när jag går på bio. Denna gång valde jag att ha med en 85% chokladkaka. Det var perfekt. Jag saknade inget mer godis och ändå åt jag inte ens upp chokladkakan som jag hade... :)

Efter bion skjutsade vi hem Mallan och sedan for vi en sväng på Ica i Gammelstad och hämtade ut ett paket som jag beställt. Det var ett klösträd till katterna. Så vi åkte hem direkt och byggde ihop det. Det blev jättefint...

Vi satte oss i vardagsrumssoffan och såg/sov oss igenom några tv-program innan vi insåg att det var lika bra att gå och lägga sig.

Torsdag 8 oktober 2009

2009-10-08 22:12:01 / 0 kommentarer ..


Mikaels mobil började tjata om att den hade lite ström i batteriet. Redan kl 4 började den att pipa... Värre än både ungar och katter. Men när jag väl steg upp så kände jag mig ändå rätt pigg.

Hade den vanliga proceduren på morgonen. Det är kul hur fort man kommer in i nya rutiner. Sedan katterna ser min morgon ut på följande sätt:
*Snoozar (betydligt mindre än innan kattinköp)
*Stiger upp och gossar med katterna
*Sätter på vattenkokaren
*Sätter på kläder och ansikte (det sista kan oxå kallas att sminka sig)
*Hämtar tidning
*Till köket och ge de totalt utsvultna katterna (om man ska tro dem) frukost
*Äter frukost och läser tidning
*Borstar tänder
*Packar lunchen
*Säger hejdå till Mikael
*Säger hejdå till barnen och katterna
*Går till bussen

I stort sett så, ser mina morgonar ut nu sedan jag köpte katterna.

Tidigare var det:
*Snooza i ca en timme
*Rusa upp och klä på mig och fixa ansikte
*Slänga ner maten i väskan, samtidigt som man borstar tänder och säger hej då till de som var hemma.
*Rusa till bilen

Jag kan säga att det känns liksom lugnare och bättre med de nyare rutinerna.

Sötaste Jaana bjöd på tårta på jobbet idag. Bara för att hon tycker att vi på vårat arbete är så bra kollegor och för att hon trivs så bra i växeln! Vilken underbar anledning att bjuda på tårta! Jag tog ingen bit, men jag uppskattar det ändå.

Jag tog bussen hem idag eftersom jag har dansen. Så det blev att stressa hem, laga carbonara och sedan gå iväg till dansen. Repetition idag, men det var helt ok. Åhhh vad jag gillar att dansa... :)

Sedan gick jag hem, duschade, hängde tvätt, tömde diskmaskin, rengjorde kattlådorna, gosade med katterna, gosade med katterna och gosade med katterna... Skickade även in en anmälan till Polisen om Mathias stulna mobiltelefon. Enkelt när man kunde göra det via nätet, slapp ringa... 

Mathias och hans basketlag spelade föresten sin andra seriematch idag. De vann även denna ganska stort... :) GRATTIS GRABBAR.


Onsdag 7 oktober 2009

2009-10-07 21:56:55 / 1 kommentarer ..


Trots spöregn och kraftig blåst så begav jag mig iväg ut i morse. Mot bussen styrde jag mina steg! Det var plusgrader så jag var inte orolig för halka. Ändå händer det plötsligt. Bambarabam så sitter jag där, mitt i en vattenpöl.

Snabbt reser jag mig upp men det är försent. Jag är dyngsur... Går till bussen och väntar... Och väntar... Och väntar... 15 minuter försent kommer det älskade fordonet. Gissa hur blöt jag var då... Det bara forsade vatten ner från min jacka och skärmen på min mössa. Suck...

När jag kommer till jobbet så säger min chef att jag absolut inte kan sitta i de där blöta byxorna eftersom jag är förkyld! Jag tänkte att det finns inte en chans att jag sitter på mitt jobb i enbart underkläder!!! Men chefen informerade mig snabbt om att jag skulle ta min fleece och ha den som kjol... Vad underbart vacker jag kände mig då!

Men byxorna blev torra och jag fick tack och lov klä på mig igen. :)

Idag fick jag ett mail från Sofias mentor. Under tidigare år så har det varit massor med jobbiga mail och telefonsamtal från skolan. I detta mail stod det bla så här:
Det går jättebra för Sofia och hon har jättebra närvaro. En trevlig tjej som verkar trivas bra i klassen, trots att hon har långt att åka, vilket glädjer oss.

De som inte känner till bakgrunden, förstår kanske inte. Men jag kan säga att jag blev så lycklig när jag läste detta, att det kändes nästan som att vinna högsta vinsten! Du är så duktig, min älskade Gummi!

Trots morgonens procedur, så bestämde jag mig för att gå hem efter jobbet. Vädret hade blivit mycket bättre, så jag kände att det kunde vara skönt med en promenad. Hemma började jag med middagen, och sedan fick jag besök.

Idag var det Ingela och Saras tur att komma och titta på katterna. De tyckte nog att de var söta, men tyvärr kände Ingela av dem (hon är allergisk)... :( Men det var ändå mycket roligt att de kom förbi!

Efter besöket fixade jag i köket och sedan blev det helt enkelt att sätta sig vid datorn...


Katterna sov och sov och sov... De var inte bekymrade över att vi hade främmande...


Bill på spaning under stolen.


Lillen visar att han faktiskt kan bli ganska lång...


HANDS UP!!!!


Tisdag 6 oktober 2009

2009-10-06 22:17:31 / 0 kommentarer ..


Idag har jag namnsdag! Det är Jennydagen idag... :) Men anledningen till att jag tycker vi ska fira, är inte pga namnet. Utan jag tycker vi ska fira att idag är det EXAKT ett år sedan som jag startade denna blogg. Tänk att jag har skrivit så mycket under så lång tid. Nästan varje dag! Lite faschinerande måste jag säga... Men jag tycker ju det är himla kul... :)

Halv sex hade inte Fia stigit upp än, så jag bestämde mig för att stiga upp och se till att hon vaknade. Det gjorde hon direkt jag sa till. Hon var lite stressad så hennes snälla mamma (=jag) gjorde frukost åt henne. Rostade mackor med ost och ett glas mjölk.

När Fia farit till bussen så gjorde jag mig själv klar och sedan blev det min och katternas tur att få frukost. Katterna älskar verkligen att få mat och Bill hoppar upp efter benen för att skynda på mig. Sötnos...

På jobbet var det en bra dag som vanligt. Jag och Annelie gick upp till sjukhuset på lunchen en sväng. När vi skulle gå tillbaka var det en man som gick bakom oss jättefort. Det gjorde att vi gick fortare och fortare. Annelie som har betydligt längre ben än mig drog iväg som en antilop och jag fick nästan svårt att hänga med. Men vi lyckades komma undan vår förföljare utan problem.

Idag åkte jag buss hem eftersom jag skulle till dansen, då hinner jag inte promenera. Väl hemma fixade jag mig en god tonfiskröra som jag mumsade i mig. Sedan gick jag iväg till dansen.

Jag orkade inte riktigt med idag, så jag gick hem redan efter drygt en timme. Men den tiden jag var, var iaf mycket rolig.


Detta var den allra första bilden som jag la ut på min blogg... Whiskey i en plastmugg...

Måndag 5 oktober 2009

2009-10-05 21:26:10 / 0 kommentarer ..


Idag var det första dagen på mycket länge som Mikael jobbade eftermiddag. Det innebär att han fick snusa vidare i sängen när jag var tvugnen att stiga upp. Det kändes lite orättvist måste jag säga...

Men jag tog mig upp och tog mig till bussen i tid. Dock kändes det lite jobbigt att gå ut eftersom det var vitt på marken, men det är väl lika bra att vänja sig.

Arbetsdagen var bra. Chefen är tillbaka på plats efter en, som det låter på henne, helt underbar semester. Hon brukar vara uppspelt när hon kommer från någon resa, men det kändes nästan som om det var lite speciellt denna gång. Barcelona är kanske ett bra resmål.

Jag är lite förkyld och stod i valet och kvalet om jag skulle gå eller åka buss hem. Jag valde att promenera. Det gick faktiskt riktigt bra. Tyvärr fick jag skavsår... Jag hade ett par skor jag inte haft på länge och de ville inte riktigt vara med. Men det var hur som helst skönt med en promenad.

Hemma mötte jag Sofia i dörren. Hon och Hanna skulle på boxningsträning. Kul att de två gör något tillsammans... :)

Själv lagade jag mat och tvättade. Kunde inte låta bli Sofias rum så jag började städa där lite. Egentligen skulle hon göra det själv, med min hjälp, men men... Nåja, jag lämnade lite till henne oxå.

Sedan tog jag (med Mathias hjälp) och flyttade om lite datorer. Började ominställera en av dem så att Sofia kanske kan ta den. Hennes har ju inget ljud (trasigt ljudkort) och då kan det vara bra med en ny-gammal dator.

Just nu sitter jag och skrattar åt Lillen. Han försöker få fast alla bokstäver som kommer upprullande på dataskärmen. Undrar om han tror att det är små möss som man måste fånga... :)

Men nu är det nog dags för att gå och lägga sig och se lite på tv innan jag slumrar in...


Söndag 4 oktober 2009

2009-10-04 21:22:13 / 1 kommentarer ..


Vi vaknade riktigt tidigt idag. Det var ganska skönt. Jag ville inte erkänna det rikigt, men jag var inte helt kurant. Förkylningen har tagit bättre grepp om mig. Men jag kör min vanliga metod när jag blir sjuk. Ignorerar helt enkelt!

När vi tittade ut var det ganska vitt på marken. Det hade snöat under natten.

Vi åt frukost och satt och pratade ganska länge. Sedan klädde vi på oss massor och gick ut. Det var ändå en ganska skön dag ute, bara man har kläder ordentligt.

Tomas sågade bort en stor stubbe och vi kämpade ordentligt för att de skulle brinna upp. Härligt med eld, när man har den under kontrollerade former.

Eftersom jag och Mikael kom till Merras så flyttade Monica och Lasse (Tomas föräldrar som oxå var på besök) över till Torsten och Gunborg och sov där sista natten. Så mitt på dagen kom de ner allihop för att se hur vi hade det.

När vi tillslut insåg att det var dags för en lunch så gick vi in. Ingela fixade god mat, medan jag själv diskade. Efter det att vi ätit, så kändes det som om det var dags att börja fara hem. Det tar ändå 3,5 timmar att köra.

Så vi städade ihop och packade in i bilen. Tog farväl och sedan åkte vi iväg. Jag sov emellanåt så jag tyckte ändå det gick ganska fort hem.

Väl hemma packade vi upp och sedan har jag inte gjort mer idag. Mikael är på hockeyträning, men själv for jag inte på min. Hade inte hunnit ens, även om jag hade velat. Så nu sitter jag här och njuter av att mina söta katter busar för fullt här bredvid.


Vattnet nedanför stugan var alldeles täckt med vit snö. Förutom ett litet hjärta där det var öppet!


Ingela o Tomas stuga. Ingela har målat huset blått, och hon har inte glömt en del av väggen. Det vita på bilden markerar vars det skall sättas in en altandörr.


Jag tycker det var mycket bra att jag var så klok att jag tog med en varm jacka, mössa, vantar och vinterskor! Annars hade jag frusit!


Lördag 3 oktober 2009

2009-10-04 21:11:09 / 0 kommentarer ..


Vaknade med frukstansvärt ont i halsen. Inte bra. Mikael frågade om vi verkligen skulle fara iväg och jag sa att det skulle vi så klart!

Idag var det nämligen dags att fara till Ingelas stuga i Merrasjärvi. Merrasjärvi ligger 10 mil norr om Pajala... Det är långt! Men när vi tillslut fått bilen packad och instruerat Mathias om katterna, så begav vi oss iväg. Det tog länge, men strax efter halv ett var vi äntligen framme.

Ingela var hos sin mamma när vi kom så vi stannade lite snabbt där innan vi for vidare till Ingelas stuga. Där kom Tomas körande med fyrhjuling genom skogen. Ingela berättade att han kör den där mycket, men nu när hans mamma Monica är på besök, så slåss de om att få köra. :)

De gjorde kaffe över öppen eld och vi fikade ett tag innan Tomas och Mikael for iväg med fyrhjuling/traktor och hämtade grus. Jag och Ingela satt mest och bara njöt i det vackra vädret. Grillade lite korv och bara njöt.

Vi satt ute hela dagen innan vi gjorde oss klara för att gå till Torsten och Gunborg för att äta. En trerättersmiddag blev vi bjudna på. Jag kan säga att den maten hade jag nog inte köpt på restaurang, för då hade jag blivit ruinerad. Det är klass på Gunborgs mat!

Efter middagen och massa prat, så blev det dags för bastu. Där var vi resten av hela kvällen innan vi gick tillbaka till stugan för att gå till sängs.´


Ingela bjöd på vin från en anka!


På kvällen satt vi i Torsten och Gunborgs inglasade uterum och intog en superb middag.


Tomas efter bastun.


Fredag 2 oktober 2009

2009-10-04 20:59:32 / 0 kommentarer ..


Idag hade jag massor med saker med mig på bussen. Eftersom det var jag som hade lotterna denna vecka så blev det en hel bag med saker. Men det gick oxå bra.

Jobbet gick jättebra och jättefort. Idag slutade jag nämligen kl 12. Så när timmen var slagen gjorde jag mig klar och så tog jag mig en promenad hem. Det var riktigt härligt att gå. Mötte Jaana precis när jag skulle gå iväg och hon sa att jag skulle få en guldstjärna om jag promenerade. Jag har gjort min del, nu är det bara hennes kvar.

Hemma gjorde jag lunch och sedan väntade jag på Annelie från Kattakuten. Hon kom och lämnade köpebevisen på katterna. Billabong blev skräckslagen när han såg henne och sprang undan och gömde sig. Han kom inte fram förrän Annelie hade gått. Undrar hur man ska tolka det? Han har aldrig varit rädd för någon annan...

Resten av eftermiddagen blev det storstädning så mycket jag hann innan Mikael kom hem. Peder var förbi en sväng så vi surrade med honom. Sedan begav vi oss iväg till sjukhuset. Dags att hälsa på Britta. Hon blir bättre och bättre, men enligt henne går det på tok för sakta... Det är svårt för en sådan aktiv och hurtig kvinna, att bli sängliggande.

Efter sjukhusbesöket så åkte vi till Ica för att handla. Sedan hem direkt för att laga middag. Det blev sent, och vi satte oss vid matbordet strax efter 20. Så resten av kvällen blev mycket lugn...

Torsdag 1 oktober 2009

2009-10-01 21:15:55 / 0 kommentarer ..


När Mikael for kom två mysiga mjuka levande gosedjur upp i sängen och kurrade bredvid mig. Den känslan, är nära oslagbar. När sedan min väckarklocka ringde, så förstod Lillen att "mamma" skulle vakna. Så han slickade och strök sig på både mina armar och ben. mys mys mys...´

Jobbet gick bra idag. Det flöt på som vanligt. På lunchen gick jag och Annelie upp till "huset" en sväng. Medan jag hämtade pengar, så hade Annelie lite ärenden på apotek och kiosk. Vi insåg att på apoteket skulle de behöva folk som oss. Som livar upp stämningen lite... Fast å andra sidan; undar om det verkligen skulle vara riktigt bra...!?

Idag gick jag inte hem, utan jag tog bussen. Jag laddade mitt busskort och åkte hem. Det gick bra att åka även den vägen! :) Hemma var Mikael och vi åt middag innan vi gosade ett tag med katterna. Sedan var det jag som fick åka iväg.

Första stoppet blev Ica Maxi där jag handlade fika och lotter till jobbet. Nästa stopp blev Stadsöskolans Aula. Dags för andra passet linedance i veckan. Denna gång fick jag lära mig två danser. En slags hip-hopp och en vals. Mycket trevliga danser. Vi dansade massa annat och jag tog i så pass att ryggen på min tröja var alldeles fuktig. Men men, då vet jag ju att jag har ansträngt mig.

Väl hemma hittade jag två sovande katter tillsammans med en sjuk sambo. +en datorspelande son förstås... Det blev lite smått och gott gjort och nu ska jag fortsätta göra lite av varje innan sängen får besök...


Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!