Tisdag 29 december 2009

2009-12-29 21:30:58 / 2 kommentarer ..


Idag sov jag iaf till min egen klocka ringde, och det var ju skönt. Jag och katterna steg upp och myste tillsammans innan jag var tvungen att ge mig ut i kylan.

På lunchen var jag, Annelie och Cissi upp till restaurangen. Jag och Annelie köpte oss varsin kycklingchiabatta och det ångrar jag då verkligen inte. Det ska vara för att den var lite onyttig, men smaken var klockren. Jag älskade min macka.

På måndag börjar min nyårsklyscha så då kommer jag ju inte att köpa någon fler macka, hur god den än är. Då börjar mitt nya liv. Eller mitt striktare liv kan man säga. Jag gör som jag ska ganska ofta, men inte jämt. Från måndag så kommer jag att sköta mig som en liten pärla. Tills jag är nöjd med mig själv.

Och DÅ, när jag är nöjd med mig själv så kommer jag att ge mig en belöning. Dock vet jag inte om det blir en kattunge, ett Nintendo Wii eller en customhoj än. Den som lever får se...

Hur som helst. När jag slutade kom Mikael och hämtade mig. Vi åkte till Storheden för att handla. Där mötte vi Lena o Peder och pratade ett bra tag med dem. Sedan for vi till Systembolaget och Coop. Vi avslutade Storhedenbesöken på Max.

Innan vi for hem svängde vi in på Ica S och hämtade min mobil som kommit. Jag är nu mycket nöjd över att fått tillbaka den. Än så länge fungerar den klockrent!

Ikväll såg vi filmen Twilight. Jag älskade den. Mikael tyckte inte alls om den. Men jag har ju suttit mig igenom filmer som "Babas Bilar", "Borat" och massa annan skit, så nu var det hans tur att sitta och se en mindre bra film!


Här ligger Lillen medan Mikael sjunger "När Trollmor har lagt de elva små trollen..." Ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta. Jag känner mig bara så lycklig över att Mikael tagit de små djuren till sitt hjärta. Dock lite väl mycket ibland...


Tack min supergoa vän och kollega Annelie för julklappen jag fick! DU SKULLE JU INTE...!!! Kan meddela att den är slut nu. En film som Twilight kräver god choklad. Mikael fick oxå några bitar, som tröst för den dåliga filmen... :P

Måndag 28 december 2009

2009-12-28 20:36:25 / 0 kommentarer ..


Jaha. Då var vardagen tillbaka. Nästan iaf. Jag gillar sådana här lätta veckor som denna vecka. Speciellt när man varit ledig en längre tid.

Dock vaknade jag mycket tidigt idag. När Mikaels klocka ringde (4.20) så vaknade jag och sedan kunde jag inte somna om. Men det var ganska skönt. Jag och katterna drog oss länge innan vi steg upp och då kunde vi i lugn och ro göra oss i ordning.

När jag sedan for såg jag att katterna började bli trötta igen, så de gick nog och la sig när jag for. Tror jag...

Jag pratade lite med Helena. Fick sedan veta att hon skulle vara med på TV4 Norrbotten, vilket var mycket kul. Jag missade det på kvällen, men såg det på Internet istället. Hon var så duktig... :)

När jag slutade skulle jag egentligen gå hem, men Sofia gjorde att mina planer stöp... Jag åkte på Storheden med henne istället. Vårat ärende fick bli oföruträttat men det var ju kul att träffa henne förstås. Hon for sedan hem till Norrfjärden och jag for hem till Gammelstad.

Där väntade Mikael med middagen som vi åt tillsammans med Luleås mest bortskämda katter. De ska både ha leverpastej och gräddost. Dessutom måste de få slicka tallriken när gröten är slut. De sätter sig på varsin köksstol och väntar. Jag kan säga att det är faktiskt inte jag som skämmer bort dem. Mikael kan inte låta bli för "De är ju så söta" som han säger... :)

Resten av kvällen har jag suttit här vid datorn och sorterat tusentals bilder. Jag har varit slarvig med det på sistone... Sedan den 16 september så ser man ett visst tema på mina bilder. Temat kallas "Katter"...

Nu ska jag dricka lite te och äta en clementin. Ska nog läsa bok oxå.  Mikael ser ju på hockey på tv, så hans kväll är gjord!


Detta fordon tog oss på en tur i söndags. Mikael var så lycklig. Själv är jag oxå nöjd eftersom jag sitter perfekt och har handtagsvärmare bak... :)


Den nya pärlan hos oss!


Söndag 27 december 2009

2009-12-27 20:06:46 / 0 kommentarer ..


Hej. Har ni saknat mig? Jag tog mig en paus från bloggen under julen. Jag har helt enkelt inte suttit vid datorn nästan någonting. Därför gör jag en kort sammanfattning här i stället:

Onsdag 23 december
Vaknade av att det plingade på dörren. Då var klockan 11.35. Att säga att jag hade försovit mig är en lätt underdrift. Men jag anser att det måste betyda att jag behövde sova ut ordentligt. Resten av dagen hade jag fullt upp. Jag slog in paket. Jag bakade flera sorters drömmar och muffins. Jag gjorde sillsallad. Jag gjorde knäck (som jag kastade). Osv osv... Jag tillbringade hela dagen i köket. Men det var ändå jättetrevligt.

Jag hade tänkt att jag skulle vara ledig så att jag kunde ha en jättemysig uppesittarkväll. Det fick jag, men det blev senare än vad jag hade tänkt. Kring 20-tiden var jag klar. Då slog vi oss ner med varsitt glas vin och insåg att NU var det julledigt.

Torsdag 24 december
Steg upp tidigt och började elda. Gjorde frukost och myste där hemma. Båda ungarna väcktes och vid 11-tiden åkte vi till mamma och Bernt. Där blev det massor med fika och massor med godis och mycket prat. Några trevliga timmar.

Sedan åkte vi hem och Mikael släppte av oss andra. Själv for han och hämtade sin mamma och barn. Jag och mina ungar fixade fram massa ljus och gjorde det lite extra julmysigt. När de andra kom så gjorde vi oss klar för Kalle.

Jag ska inte tråka ut våran julafton för er. Det som hände är det gamla vanliga. Kalle på tv, julbord, bortstädning av julbort, julklappsutdelning och resten av kvällen studerar man det man har fått.

Britta tog färdtjänsten hem vid 22.30 och efter det satt vi mest bara i vardagsrummet.

Fredag 25 december
Upp och full fart direkt. Sofia fick plocka ihop alla sina saker och vi fyllde då bilen. Hon fick med sig så mycket saker att vi fick bädda ner baksätet i bilen för att få plats med allt... :) Vi åkte direkt till Ica Maxi och handlade lite innan vi sedan for till Norrfjärden.

Där tillbringade vi säkert en timme med att få ordning på alla hennes saker. Vi lämnade lägenheten i ett mycket fint skick och det var ju fröken nöjd med förstås. Sedan skjutsade jag henne till Ersnäs där hon skulle vara med sin pojkvän.

Själv for jag hem och vi spelade lite spel och såg massor på tv. En mycket lugn och mysig eftermiddag/kväll.

Lördag 26 december
Idag var det verkligen en lugn dag. När vi ätit frukost tog Mikael på sig och gick ut för att skotta snö från tak och altan. Själv passade jag på att sitta vid datorn en kort stund. När herrn kom tillbaka in så ville han att vi skulle gå på en promenad, och det vi gjorde. En lång och härlig, dock kall, promenad tog vi. Kändes mycket uppfriskande.

Tillbaka hemma såg vi ytterligare lite på tv. Såg filmen "Marely and Me" och givetvis grät jag som ett barn. Jag ska inte se sådana där filmer.

Efter middagen blev det att läsa bok samtidigt som jag glimtade på tv:n. Kvällen avslutades med det avslutande avsnittet av Camilla Läckbergs bok "Stenhuggaren" och sedan filmen Da Vinci Koden. Vi drack vin och åt ost och kex. Hur mysigt på en skala är inte det!?

Söndag 27 december
Mikael skjutsade Robin till Måttsund och jag fixade fram frukost. När han kom tillbaka åt vi och sedan satte sig Mikael faktiskt vid datorn. Jag slängde mig på soffan och läste i min bok. Vi såg sedan reprisen på Robinson. Konstigt att man inte kan låta bli att se när man väl börjat.

Efter det tog vi en premiärtur. En premiärtur med skotern faktiskt. Det var kallt, men jag hade ju mina nya skoterhandskar och dessutom mina nya skoterskor (en julklapp) så jag frös inte. Bara om kinderna. Vi körde upp till Lena o Peder men de var inte hemma. Så då for vi till Tomholmen där även jag fick prova köra lite.

Väl hemma så var man lite kall och frusen så jag la mig på soffan under en filt. Vi såg Änglar och Demoner innan det blev dags för middag. Resten av kvällen blir det väl ännu mer tv och ännu mer bok.

---

Så har min julledighet varit. Jag är varit mycket nöjd med att vara ledig. Annars brukar jag ju ha svårt att hålla mig från jobbet. Men jag har nog behövt det. Jag har sett mycket på tv och läst flera böcker. Det är så jag vill att juldagarna ska vara så därför klagar jag inte.

Nu sitter jag här med feber och det stör mig. Men eftersom jag inte har något annat bekymmer så är det väl bara tillfälligt. Imorgon ska jag till jobbet och det blir JÄTTEKUL att få träffa mina härliga arbetskamrater igen!

Bilder från julafton och skotertur har jag, men de kommer en annan dag när jag har mer ork. Kramar till er alla!




Tisdag 22 december 2009

2009-12-22 21:38:12 / 2 kommentarer ..


Ja du Ingela. Tiden med Vaz'en, det var tider det. Att man kan ha så roligt och hinna med så otroligt mycket tokerier med en ful gammal bil, det är nog svårt att förstå. Men så var det. Hur Mallans kära mor, Karin, vågade låna ut bilen, det är för mig än i dag otroligt... :)

Idag har jag varit ledig. Från jobbet. Men jag steg upp strax efter 7 och då eldade jag och gjorde mig klar. Sedan for jag. Men först var jag ju tvungen att skotta framför garaget givetvis. Det hade ju snöat... Så jag skrapade uppfarten så asfalten synts. Nu ska det väl inte klagas av herr Bergström... :P

Strax efter 9 var jag på Ica. Då var det proppfullt med folk. Jag trodde inte mina ögon. Men jag skulle ju inte ha så mycket så jag trängde mig fram och tog mina varor innan jag drog vidare. Då blev det stan som besöktes. Jag gick i några timmar där innan jag återvände till Storheden.

Många många timmar gick jag även där. När jag var på bolaget ringde jag Annelie för att höra vilket vin det var hon rekommenderade. Annelie som jobbar sin sista dag innan julen idag, längtade massor tills hon fick gå hem.

Efter alla timmarna på Storheden åkte jag till Ica S för att lämna in mitt paket. Nämligen min mobil. Jag skickar tillbaka den idag. Den höll på driva mig till vansinne för skärmen låste sig konstant. Jag kunde inte ha det så. Men jag skulle få en ny, så jag hoppas jag får den snart.

15.30 steg jag innanför dörren och då blev det stressigt för att hinna få undan Mikaels julklappar innan han kom hem. Jag hann precis... :)

Sedan ställde jag mig i köket och gjorde Jansson. Mitt i den vevan kom Fian hem! Sötnosen... :) Vi åt middag och när Jansson var klar så var det bara att ge sig ut i kylan igen. Den här gången blev det ytterligare någon butik på Storheden och så till Ica Maxi. Nu skulle julmaten inhandlas. Och nu var det faktiskt inte alls lika mycket folk som i morse. Härligt!

När vi kom hem mötte jag Fian i dörren. Hon hade bestämt sig för att sova hos Niklas iaf. Jag tycker det var lika bra, för jag måste göra saker då jag inte vill ha henne i närheten! :P Jultider är smygtider...

Klockan 21 gjorde jag punkt för idag. Då har jag hållt på med saker HELA HIMLA DAGEN! Min rygg skriker av smärta och mina fötter går knappt att gå på. Men jag är mycket nöjd över det jag fixat under dagen. Skönt!

Nu ska jag gå och dricka te med min älskling. Kramar till er alla!


När jag pratade med Annelie så insåg jag att jag måste handla till Jansson, men visste inte vad man ska ha i och hur man gör. Hon lovade att ringa sin mamma och kolla och sedan återkomma. Jag var inne på Kappahl när hon ringde. Monica hade många tips och Annelie försökte återberätta alla. Jag försökte anteckna allt jag hann med där jag stod bland sockar och underkläder. Så här blev iaf lappen...


Och så här blev resultatet. Jag gjorde allt vad Annelie sagt och min Janssons Frestelse blev OTROLIGT GOD. Den kräsne kocken Mikael jublade nästan av lycka när han smakade den.
Så jag måste tacka den duktiga kvinnan Monica i Råneå för hennes hjälp! Och förmedlaren Annelie förstås... :)

Måndag 21 december 2009

2009-12-21 19:58:18 / 1 kommentarer ..


När Mikael har farit till jobbet (när han jobbar FM) så kommer alltid katterna till mig och myser. Det är sååå härligt. Tack och lov visste jag att detta var den sista morgonen då jag var tvungen att stiga upp så tidigt, så därför lyckades jag slita mig från katterna utan alltför stort besvär.

Ute visade det sig vara snöstorm. Inte så kallt, men det blåste och snöade. Jag tog på mig en lång varm jacka och en mössa när jag gick till bussen. Då kändes det inte så farligt.

På jobbet var det som vilken vanlig dag som helst. Mycket prat, både jobb och kollegor emellan, mycket skratt och mycket svammel.

Jag visste inte om jag skulle gå hem idag, men det var faktiskt tack vare Annelie jag gjorde det. Hon sa att det är ju mysigt att promenera när det snöar. Så jag tog mig i kragen och gick faktiskt. Det blåste ju betydligt mindre, så det var faktiskt riktigt skönt att gå.

Mikael var inte hemma så jag höll alla fingrar jag hade att det var pizza han var och hämtade. Men inte... Jag hade blivit mycket förvånad om det hade varit så. Varken han eller jag äter egentligen pizza. Det är bara det att jag är så sjukt sugen på det nu och har så varit i flera veckor. Det är bara så förbaskat onyttigt, så jag vill inte unna mig det.

Undrar om suget går bort ifall man skickar iväg ungarna att äta pizza istället... :P

Mikael skottade medan jag gjorde den delikata middagen iform av gröt och hårdbrödmackor. Mathias fick uppstekt potatis och köttbullar. Typisk "nu är det måndag och jag orkar inte laga så avancerad mat"-mat...

Ikväll blir det lugnt. Det blir mest tv och tidigt isäng. Imorgon blir en mycket stressig, men rolig dag.


Lillen håller på att kamoflera sig till en julklapp. Det kräver stor koncentration, ser ni tungan...?


Förutom pizza, så har jag fått ett fruktansvärt sug efter min motorcykel. Jag vill så gärna köra min älskade Daisy...!!!


Fast när jag såg den här bilden, så kommer jag ihåg hur mycket jag frös. Vi hade farit från Smögen och stannade vid Orust en sväng. Då tog jag på mig alla tröjor jag hade. I detta läge hade jag lätt kunnat byta hojjen mot en liten fjantig Vaz eller något annat fordon med tak och dörrar...


Söndag 20 december 2009

2009-12-20 19:40:04 / 1 kommentarer ..


Jag smög mig upp vid 10-tiden och tänkte att Mikael skulle få sova ordentligt. Jag hann fram till köksbordet och tända stjärnan i fönstret. Sedan kom han oxå! Han var pigg idag, men knappast lika pigg som jag.

Efter frukost och gos med katter så gjorde jag två kakdegar. Både vanilj och chokladdrömmar blev det idag. Sedan satte vi oss ner och planerade julafton. Alltså det med mat. Det är ju viktigt att man inte glömmer bort något!

Sedan tog vi oss en lång promenad igen. Den här gången vandrade vi på isen. Hur härligt som helst. Det gäller att passa på när det är is som håller, men inte meterhög snö.

Vi passerade Ica och handlade lite innan vi fortsatte hemåt. Väl hemma bakade jag ut kakorna och jag gjorde även köttbullar. Så nu är det helt klart!

Sen tog min energi slut och jag la mig på soffan. Tjoffs sa det och sedan sov jag. En hel timme lät Mikael mig sova... Ganska skönt faktiskt.

Vi gjorde lite middag. Kött och potatis till ungarna. Omelett till mig och Mikael. Efter middagen har jag mest suttit vid datorn och fixat med bilder, Mallans telefon, bloggen och lite små saker. Nu ska jag nog gå och kika på tv och det lär jag göra tills jag går och lägger mig.

Måste ju vara utvilad imorgon, som är min sista arbetsdag innan jul! :)

Lördag 19 december 2009

2009-12-20 19:34:04 / 1 kommentarer ..


19 december = Ingelas födelsedag! Så därför:

GRATTIS INGELA PÅ DIN 39-ÅRSDAG!!!

Det är skönt att ha sovmorgon. Men det bästa är kanske inte att sova länge, utan att vakna och inte behöva stiga upp direkt. När man väl stiger upp så kan man i lugn och ro läsa tidning, äta frukost och mosja på. Det gillar jag och just därför längtar jag till julen och dagarna efter när man är ledig.

Idag tog vi en lång promenad på förmiddagen. Det var inte så kallt idag, så det var verkligen härligt. Hemma tog jag ut Billabong på en promenad. Det går bättre och bättre att ha honom ute. Han tycker det är lite fränt ändå.

Mitt på dagen började jag göra mig klar för kvällen. Satt lite vid datorn och lyssnade massor på julmusik. Mallan kom till oss vid 16-tiden och då for vi till Ingela o Tomas igen! Den här gången skulle vi på fest.

Hos Ingela bjöds det på öl och drink. Jag var ju chafför, men fick kaffe och skumtomtar. Min lycka var gjord! :) När tiden sedan var slagen åkte vi ut till Western Farm. Där blev det julbord och julshow. Och jag säger det, vilken grej. Det där borde alla göra!

Vi var ifjol oxå, men jag tycker det var bättre iår. Både maten och showen. Klart lyckad kväll! Stämningen var total. När hela publiken stod upp och sjöng O Helga Natt tillsammans med Jonas (ägaren av Farmen) då var jag alldeles skakig av upprymdhet. Fy tusan så underbart.

När det var dags att fara hem så åkte vi ut till Rasmyran. Niklas bor ju där och han behövde skjuts hem. Självklart skjutsar jag honom. Dessutom fick vi ju se hans nybyggda hus. Det var riktigt fint. När han sitter på altanen har han ungefär sex meter ner till älven. Snacka om läge... :)

Hemma var vi strax efter 2 och jag kände mig pigg och glad. Berodde nog på att jag drack kaffe hela kvällen. Jag var som en duracellkanin. Men ungefär två minuter efter jag lagt mig sov jag. Så batterierna tog snabbt slut.


Förfesten i full gång. Mikael och Niklas studerar hur Tomas gör när han häller läsk i glas.


Renny var med. Fast han hittade inte "festarskorna" så på kvällen hade han arbetsskorna. Det gick lika bra det!


Vid middagen satt jag bredvid Tomas. Här är vi uppe i en diskussion. Tror det är här han berättar om sina badäventyr i Överkalix...


Lena och Mallan hade mycket trevligt!


Mikael och jag


Ingela fick ställa sig upp och hela lokalen sjöng Ja må hon leva för henne och en annan tjej. Det var kul... :)


Plötsligt så körde de upp en HD på scenen. Då skrek jag av iver, trots att jag var spik nykter! Jag hade ju lilla kameran, vilken är värdelös i mörker. Men ni ser väl hojjen!!!


Niklas hade det så fint. Han flyttade ju in i fredags, så han har ju inte kommit riktigt i ordning. Men huset är suveränt!


Snyggt!

Fredag 18 december 2009

2009-12-20 18:42:48 / 1 kommentarer ..


Så var det fredag då. Det är nästan otäckt så fort veckorna går egentligen. Dagen började med att jag steg upp. Konstigt va...!? :)

Idag hade Cissi fredagsfikat till jobbet. Det bestod mest av skumtomtar och brideblandning och även en chokladask. Gott för smak och humör, dock lite dåligt för midja... :P

På lunchen följde jag med Annelie (hon stavar ju med e än så länge) upp till sjukhuset. Vi svamlade omkring både på Apotek och restaurang innan vi hade fått ihop det vi skulle.

Eftermiddagen flöt snabbt förbi oxå och plötsligt var det dags för mig och Mallan att ta bussen hem.

Hemma stod middagen på bordet och väntade. Vi åt lax och det var SÅÅÅ gott. Sedan satte sig jag, Mikael, Mathias och Sofie i bilen och for iväg. Vi körde först till stan och lämnade Sofie hos en kompis. Sedan åkte vi andra till Boden för att hälsa på Ingela.

Hon fyller nämligen år imorgon och men bjöd på fikat idag. Det var en hel del människor där och vi surrade och pratade länge. Riktigt kul att träffa dem.

Vi var hemma strax före 22 och då såg vi en film. Eller Mikael såg den. Mina ögon orkade inte hålla sig uppe, så jag gav med mig och lät dem vara stängda...


Lena begrundar tårtan och Ingela håller sin älskade tomtemugg.


Tomas, Stefan och Torsten


Torsten hittar Mathias hatt och passar på att prova. Tycker han blev riktigt stilig! :)


Och så söt-Sara förstås!

Torsdag 17 december 2009

2009-12-17 20:57:47 / 1 kommentarer ..


Ju mer min väckarklocka ringde, ju hårdare höll Mikael fast mig. Hur lätt är det att stiga upp då? Inte mycket...

Men jag tog mig upp och insåg att idag var det ÄNNU kallare än igår. På sjukhuset stod temperaturmätaren på -25 grader... Brr...

Och annars då? Nä inte mycket. Man håller sig inne och tar det lugnt. Jag gick inte hem idag. Det blir himla kallt att vara ute och promenera i 60 minuter när det är en bit över 20 grader ute. Så jag tog faktiskt bussen hem.

Sedan har jag ätit middag, fixat mat till Matte, fixat mat till katterna, städat i köket, fixat i tvättstugan, pratat med farfar, pratat med Fia, mailat, fixat skivor och städat toaletterna. Så det blev lite gjort ikväll! :)

Sedan Sofia började gymnasiet så har jag skrivit hur duktig hon är i skolan. Det är jätteskönt för mig att hon är ordentlig. Men jag har ju en son oxå, och jag är jättestolt över honom med. Den här terminen är första gången han får betyg. Idag berättade han att matteläraren hade sagt att han kommer att få MVG i matte. Så roligt!!! Grattis pojken min!!!


Igår visade jag en suddig bild på en människa som kommer att ändra i sitt liv den 1/1. Det var Annelie. Hon är döpt till Anneli (utan e) men har alltid stavat med ett e i slutet. Nu tycker hon att hon har kommit till den mogna åldern där man återvänder till det som var från början. Så hon kommer att stava sitt namn utan det sista e:et efter nyår!


Försökte få en bild på våran dramaqueen Jaana. Men det är inte lätt att fånga henne från rätt håll. Vänta bara. Jag ska ta med systemkameran. Då du... :)


Cissi hade handlat till jobbet på fredag. Hon hade hittat pepparkaksbananer! Och de fick plötsligt en bebis. Tydligen är bebisen framavlad att mycket kärlek, eftersom barnet har formen av ett hjärta!
Vars Cissi har handlat...? Ja, sådana underverk i dessa tider måste ju komma från Tomten.



Onsdag 16 december 2009

2009-12-16 21:58:22 / 1 kommentarer ..


Det var kallt idag. -21 grader... Då kände man att det var skönt att dra på sig täckbyxor när man skulle till bussen. Tyvärr har jag ju inget element vid mitt skrivbord, det är trasigt, så det innebar att jag frös idag...

Idag var våran högre chef Teija till oss. Hon hade möte med våran chef och dessutom berättade hon om ISO 9001 som Gemensam Service klarade igår. Kul!

När arbetsdagen var slut så klädde jag på mig ordentligt och så gick jag hem. Det var kallt, men jag frös inte så himla mycket. Om man bara klär sig och rör sig, så är det himla härligt ute.

Jag har tagit det mycket lugnt ikväll. Känner mig lite trött och känner att jag vill sova. Så jag har mest suttit vid datorn och uppdaterat mobilen. En ganska normal kväll när Mikael jobbar eftermiddag. Faktiskt pratade jag i telefon med både mamma och Sofia oxå. Det var trevligt.


Idag fick jag äntligen upp mitt diplom där det står att jag är en auktoriserad telefonist! :) Detta fick jag i Piteå Havsbad den 16 maj i år, så det var på tiden.


Jag fick diplomet på dagen och på kvällen fick vi se en helt underbar show! Blandannat var det några Elvisar där. (Bilden är tagen med min fd mobil och är inte så bra, men ni ser ju ändå...)


Ser ni vem det här är!? Detta är en tjej som det kommer att hända spännande saker för den 1 januari 2010...!!!


Tisdag 15 december 2009

2009-12-15 21:12:00 / 2 kommentarer ..


I går, när jag skulle gå och lägga mig, så upptäckte jag att jag kunde gå ut på nätet med mobilen via vårat trådlösa nätverk. Jag säger bara det, aj aj aj... Gissa vem som hade svårt att slita sig från telefonen igår. Jag var vaken på TOK för länge. Hann precis somna innan Mikael kom hem. Han jobbar eftermiddag denna vecka (dvs är hemma vid 01-tiden)...

Jag har underbara arbetskamrater. Faktiskt helt otroliga. Att våran chef har lyckats få ihop sådant härligt gäng, är suveränt. Hon har ju inte anställt alla, men ändå...

Nu menar jag inte att vi är snälla och artiga med varandra och sedan är det bra. Utan vi har så sjukt roligt ibland, så det går inte att förstå om man inte är en av oss.

Ta tex Jaana. Imorse hade hon en jobbig dag. Hon var lite sen och småsaker gjorde att hon inte var på så bra humör när hon åkte hemifrån. Plötsligt ser hon en minibuss som står vid vägen. Bredvid bussen stod en man med reflexväst och en svart labrador. Då tänker de flesta ungerfär något som:
-Vad är det för tok som står där?
Men inte Jaana... Hennes första tanke var:
-Jaha, där står polisen och nu ska bilen sökas igenom efter knark av hunden!

Alltså... Vem tänker så det första de gör? Jag skrattade så det gjorde ont i magen. Ärligt talat så kan jag inte låta bli att skratta bara jag skriver om det. Det visade sig att det inte ens var en polis, utan en helt vanlig privatperson som gick och rastade sin hund när en bekant stannade sin minibuss för att prata lite med mannen...

Det jag egentligen vill säga är att Jaanas beteende är precis så som vi är. Alla telefonister har vi våra egenskaper som gör att vi tokgillar vårat jobb! Vi förväxlar dagar som Ullis, som trodde det var lördag när det var fredag. Eller Annika som gömde Annelies efterlängtade bullar. Eller Cissi som hyssar på patienter som ringer när hon tycker att de pratar förmycket.

Ja, det är för tokigt! Men himla roligt!

Min dag då... Ja, den var inte så speciell. När arbetsdagen var slut så gick jag hem, lyssnades på min ljudbok i min nya, helt suveräna, telefon.

Hemma åt jag middag med sällskap av min son. Sedan har jag suttit vid dator/telefon och lekt. Musiken flödar HÖGT ut genom mina högtalare ikväll. Snart har julkänslan kommit även till mig. Det är då på tiden!

Robin var förbi med skotern. Tokungen hade inga täckbyxor, gissa hur mycket han frös!

Idag fick dessutom Gemensam Service (=den del av NLL som växeln tillhör) godkänt av den externa revisorn. Det innebär att vi blev certifierade för ISO 9001. Inte tokigt det heller.

Med andra ord en helt otokig dag!


Måndag 14 december 2009

2009-12-14 20:46:20 / 1 kommentarer ..


Lite seg var jag imorse, men det var ingenting motför katterna. De fick jag bära ur sovrummet och det händer inte ofta... :) Busschaffören verkade vara lika trött som katterna, för han var jättesen idag. Dessutom såg han ut som att han höll på somna hela tiden. Det uppskattade jag INTE.

När jag slutade idag så åkte jag bussen till Ica Supermarket. Idag fick jag nämligen ett paket från Cyberphoto. Där i var min nya mobil. En SonyEricsson Aino. Jippi! :)

Jag hämtade ut paketet och gick hem. I dörren mötte jag Mathias som var påväg till skolan. De skulle ha kvällsöppet ikväll. Kul för honom då!

Själv satte jag mig vid köksbordet och öppnade mitt paket. Den är såååå fin. Var ju tvungen att starta den bärbara datorn oxå så att jag kunde flytta filer mellan mobiltelefoner och dator. Har oxå hunnit tvätta och steka korv. Eldar håller jag på med och någon annan viktig verksamhet kommer det nog inte bli här hos mig idag!


Ja, jag skulle då bevisa att jag kunde steka korv i stekpanna idag. Efter alla tips från coachen (=Annelie) så blev resultatet ändå bara medel. Inte alls speciellt godkända. För er som inte vet, så är det ju så att jag är en relativt bra kock, men att steka korv det klarar jag verkligen inte av.


Ändå gjorde jag dem tjocka, som Annelie sa...


Min nya telefon i sin bordshållare. Bredvid telefonen står det trådlösa headsetet.


Stor och fin skärm

Skjutlucka är det oxå!


Söndag 13 december 2009

2009-12-13 20:35:13 / 0 kommentarer ..


Idag fick jag inte sova hur länge jag ville. Jag var tvungen att åka på basketmatch på förmiddagen. Nåja, jag har lyckats klara mig undan hela terminen så det var väl dags. Jag bad Sofia hänga på och det gjorde hon. Trots att hon kom hem halv fyra i morse... :)

Men det märktes att hjärnan inte fungerade som den brukar. Matchen skulle spelas på bortaplan i Sunderbyn. Sofia frågar då Mathias: Vem möter ni? Ja, vem tror du? Bortamatch i Sunderbyn...?

Nåja, vi åkte dit och jag hade med mig kameran. Några hundra bilder blev det iaf. Men det är svårt att få bra bilder på basketmatcher. Jag lyckas då sällan. Inte om man jämför med antalet bra bilder mot antalet knäppta.

När allt var klart och Gammelstad hade vunnit med 30 poäng, så åkte vi. Mathias släppte vi av hemma och själv åkte vi till Storheden. Blev att köpa en sop och en anntennkabel till Fia. Lite mat fick det oxå bli.

Åter hemma hann jag bara komma in genom dörren så ville Mikael gå på promenad, så det vi gjorde. Sedan har jag tagit det mycket lugnt. Suttit vid dator, stått vid spis, suttit vid tv. I stora drag kan man sammanfatta min söndagseftermiddag/kväll så.


Mathias har nr 15.


Grabbarna håller på att värma upp.


Pepp, pepp, pepp! 1 2 3, GO GAMMELSTAD!


Matchen i full gång.

 


Svamelfia!


Märktes att hon hade sovit lite. Gick inte att få ett "normalt" kort på henne... :)


Lördag 12 december 2009

2009-12-13 20:24:16 / 0 kommentarer ..


Kl 9 vaknade vi. Kl 9.20 ringde mamma och frågade om vi hade glömt bort att vi skulle komma. Det hade vi ju inte, men man måste ju få vakna först... :)

När vi var klara tog vi på katterna deras selar och satte in dem i transportburen. Jag, Mikael och Fian for sedan till Sunderbyn för att hälsa på mina föräldrar (mamma och min styvfar).

Jag kan säga att idag gjorde vi min mamma så otroligt lycklig. Hon älskar katter lika mycket som jag. Kanske till och med ännu mer. Bernt (hennes man) vill absolut inte ha katter och därför bor det ingen hos dem. Men när mina två bebisar kom ut ur buren var hon nära tårarna av lycka att få hålla i katter igen. Sofia sa flera gånger att hon tyckte det kändes så bra att få se mormor så lycklig... :)

När vi kände att vi var nöjd med besöket så for vi hem med katterna igen. Själva åkte vi sedan till Storheden för att handla lite inför kvällens middag. Väl hemma blev det mest bara att slänga sig in och hämta dansväskan för att sedan åka till Stadsöskolan.

Idag var det ju nämligen dags för Rodeo Kickers julavslutning. Jag fick träffa mina härliga danskompisar igen och vi hade en mycket trevlig stund, som vanligt. Denna gång blev det allt från dans och mycket prat, till smörgåstårta och kaffe. :)

Efter allt var slut åkte jag hem. Där fick jag veta att våra kompisar från Boden (Christer o Marja) hade varit på besök. Typiskt att jag inte var hemma då.

Hjälpte Fian att göra henne färdig (hon skulle på krogen), vi fixade och åt mat och sedan blev det glögg och pepparkakor till Robinson. Jag såg/sov mig igenom Änglar o Demoner. Den var mycket bra men jag orkade helt enkelt inte. Mikael såg dock hela. Sedan gick jag isängen och la mig istället...


Billabong tyckte det var spännande att vara på en ny plats.


Han hade svårt att sitta still och gick mest på upptäckningsfärd.


Min lyckliga mamma med den lugna Lillen i famn. Han tyckte det kändes tryggast att vara i knä hos någon hela tiden.


Lite spännande var det ju förstås när det var pippifåglar i fågelhuset som var precis utanför köksfönstret.


Fredag 11 december 2009

2009-12-13 20:11:26 / 0 kommentarer ..


Äntligen fredag! Upp tidigt med tuppen och sedan iväg till jobbet. Ringde och väckte Fian, men hon fattade aldrig att jag hade ringt. Jag ringde henne en gång till från bussen och då var hon iaf vaken. :)

Det var en bra dag på jobbet. Vi fick lussekatter och jag gjorde, min vana trogen, hela lussekattätandet till en omständig procedur. Jag vägrar att tugga på russin, så jag måste vara noga med att plocka bort alla. Annelie fick mig tillslut att prova äta en bit med ett russin. Hujjaligen. Jag rös i hela kroppen.

När jag slutade fick jag åka hem med tomten. Det är faktiskt inget jag hittade på. Om jag hade vågat så skulle jag ha knäppt kort på honom. Det var faktiskt en äldre herre, med ganska stor mage som körde bussen. Han hade äkta skägg som var så grått att det nästan var vitt. Dessutom hade han en tomteluva! :) Så nu vet ni, Tomten kör LLT-buss i år, inte rensläde.

Jag kom hem samtidigt som Mikael idag. Så vi började med maten tillsammans. När den var nästan klar så kom lillgumman hem. Dvs Sofia. Hon skulle vara hemma i helgen... :) Vi åt god middg och sedan blev det faktiskt inte så mycket mer ikväll.

Vi såg på tv och hade det allmänt mysigt.


Torsdag 10 december 2009

2009-12-10 21:52:06 / 1 kommentarer ..


Idag tänker jag lite extra på Lasse som hade otur på promenaden och bröt benet. Man kan inte vara nog försiktig i dessa halkiga tider. Krya på dig Lars!

Hade storfrämmande på jobbet idag. Chefens barnbarn Cesar var på besök. Ja, hans mamma var oxå med. Och OJ vilken söt pojk med åldern ett år. Han var inte blyg och pratade gärna, även om man kanske inte förstod alltid vad han sa. Han lånade min mobil och provade att prata lite i den med. Det ÄR mysigt med barn, men inte så mysigt att jag någonsin mer vill ha någon fler själv.

Annelie skulle gå hem lite tidigare idag. När hon frågade om det gick bra att hon for, så sa jag att det gick bra, men jag ville ha ett ordspråk av henne först. Snabbt kom hon på ett:

Det man inte minns glömmer man!

Klokt sagt av dig Annelie... :P

Imorse fick jag veta av Ulrica att dansen var inställd. SUCK sa jag då... Men istället bestämde vi oss för att gå ut och äta. Hon kom och hämtade mig när jag slutade och vi for till Waldorf. I två och en halv timme satt vi på restaurangen. Vi åt och pratade massor. Kul att lära känna henne ännu bättre. Och jag tycker bara ännu bättre om henne. Hon är en fantastisk tjej att umgås med.

Dessutom hade jag idag äran att få åka med i Åbäket. Åbäket är Ulricas pappas bil. En liten söt Saab som har uppnålat innertak och maxvärme på året runt. Den har egensinniga vindrutetorkare och inget sprut i spolarvätskan. Istället för att fara på ett gympapass, tar man bilen och kör några rundor på kurvig skogsväg. Ingen servo = mycket muskler! En bil, som kanske inte har alla saker i funktion, men som har gått igenom besiktiningen, funkar fint mellan Alvik och Luleå och är tillgänglig för Ulrica att låna. Mycket mer ska man väl inte kräva!

När jag kom hem var jag saknad av min älskade sambo. Mina katter tyckte nog mest att jag störde där de låg så fint ihopkrypna bredvid husse. Lite tv, lite dator, snart i säng. Och imorgon är det FREDAG!

Onsdag 9 december 2009

2009-12-09 20:20:09 / 2 kommentarer ..


Varför är det så himla varmt och slaskigt ute? Jag blir ta mig tusan galen. Halkigt blir det oxå så man kan knappast röra sig därute. SUCK SUCK och åter SUCK!

Annelie lärde mig en ny sak idag. Ni vet när man läser en serietidning och de blir arga. I pratbubblan som då syns är det massa döskallar och konstiga tecken. Annelie har visat mig hur man gör det med händerna. Hon och hennes kompis Hansson har kommit på hur man gör. Visst är det kul att man får lära sig något nytt varje dag!?

När jag kom hem bjöd Mikael på go'middag och sedan försvann han. Tror det var garaget som hägrade... Jag försvann oxå, men jag intog sovrum och dator istället...

Idag fick jag ett mail med massa nya ordspråk. Flera var jättebra. Efter ett mycket klantigt misstag, så valde jag och Annelie att följa ett av ordspråken idag:
Det man inte minns, har inte hänt! :)

Jag gillar ordspråk. En gång i tiden skickade jag ett sms till alla mina vänner varje dag, med ett nytt ordspråk. Jag slutade med det för alla kanske inte tycker om det på samma sätt som jag. Men man skulle ju kunna skriva några på bloggen... Den som lever får se... (Vilket i sig oxå är ett ordspråk!)

Tisdag 8 december 2009

2009-12-08 21:23:46 / 1 kommentarer ..


Ibland blir man lite less på att skriva samma sak varenda dag. Men samtidigt så gör jag ju samma sak varenda dag. Jag vaknar på morgonen, gosar med katterna, gör mig klar, äter frukost, går till bussen, är på jobbet, far hem! Så ser mina vardagar ut i stort sett alltid. Jag trivs med mitt liv och klagar inte, men det blir ju lite trist när man ska uppdatera här!

Idag hände dock lite andra saker på jobbet än vanligt. Efter 15 gick jag och Annelie upp till sjukhuset för att hämta maten till våran APT. På vägen gjorde vi dock ett stopp vid den andra baracken. Som små busungar knackade vi bakom rutan och gömde oss... Våran kollega Helena jobbar ju där och vi ville hälsa på.

Hon kom och öppnade åt oss och vi fick komma in! :) Fick en rundvandring i baracken, vilket inte tog så länge eftersom den inte är så stor. Men det var kul att se iaf! Vi hann oxå bestämma att vi ska ha en liten sammankomst här framöver. Det var länge sedan vi partade ihop!

Efter studiebesöket gick vi till köksan och hämtade våran vagn med mat. Sedan hade vi en otrolig procedur med att få vagnen ner till våran barack. Det var inte lätt i detta slaskväder. Dessutom tog det stopp mitt under färden och det flög russinförpackningar, mandelpåsar och glöggflaskor runt hela vägen.

Jag kan dock inte säga att detta gjorde oss arga, utan vi skrattade så vi fick ont i magen. Resten av eftermiddagen fixade vi i ordning med maten. Det var ju både gröt och glögg som skulle värmas, bröd som skulle packas upp och skinka som skulle tas fram.

17.00 började våran APT. Vi åt maten först och insåg att det kändes inte så länge sedan som vi satt där och gjorde exakt samma sak. Ändå var det ett år sedan! På mötet fick vi veta olika saker. Lite chockartade saker till och med. Men man ska aldrig sluta förvånas... :(

Efter mötet fick jag skjuts av Cissi hem och sedan såg jag tv med Mikael. Nu sitter jag här och håller på att avsluta dagen!


När Blue Hawaii (den andra baracken) byggdes, så satte de in en pissoar i baracken. Varför i hela friden då undrar nog många med mig. Ingen vill väl använda den. Den är dessutom väldigt nära ytterdörren... Konstig arkitekt som satt dit denna.


En av teknikerna är på semester. Att dömma av hans tangentbord, så har han varit borta länge... :) För det kan väl inte ha något att göra med Henrik och hans önskan att så kattgräs...!?

Måndag 7 december 2009

2009-12-07 20:18:19 / 0 kommentarer ..


Idag är det måndag. Det betyder arbete och upp i ottan. Jag och katterna låg och myste i några minuter innan jag sedan drog mig upp ur sängen.

Tog en tidigare buss så att jag hann med samma buss som Mallan. Alltid trevligt med lite sällskap. Fick höra om hennes helg. Ofta handlar helgen om fester, men denna gång handlade det om hennes mormors begravning. Trist men sådant är ju livets gång. Det hade varit en vacker begravning och det är ju alltid något.

Jobbet var ok idag. Inga märkvärdigheter där.

När jag slutade hade jag bestämt mig för att gå hem. Tyvärr hade jag glömt mitt headset idag. Det innebar att jag inte hade någon möjlighet att lyssna på något när jag gick hem. Trist så förbaskat!

Min kväll blev mycket lugn. Har sett lite på tv, lekt mycket med datorn, hängt tvätt osv osv... Skön måndagskväll.

En kompis till mig har en dotter som är 9 år. För ganska länge sedan berättade hon för sina föräldrar att hon kommer att gifta sig när hon är 19 år. Hon hade redan träffat mannen i sitt liv, men de kunde ju inte gifta sig redan vid 9-års ålder. Idag lade sig en annan tjej i det hela och bröt förhållandet mellan min kompis dotter och hennes pojkvän. Dottern fick inte tag i sin kille och ringde sin mamma för att berätta det bedrövliga som hänt. Hon sa:
-Mitt hjärta går i tusen bitar!
Visst är det charmigt att man redan i den åldern använder sådana ord... Jag hoppas att det löser sig för detta gulliga par.


Jag tror Bill är sjuk. Sjukdomen visar sig genom att det växer ut några extra ben... ;)


Här har Mikael varit ikväll... Mikael den lycklige!


 Brödrasömn. Ordet brödrakärlek passar oxå...

Söndag 6 december 2009

2009-12-06 18:58:36 / 1 kommentarer ..


Tog sovmorgon idag med, denna andra advent. Till och med katterna var lugna denna morgon.

När jag väl tagit mig upp och gjort mig klar startade jag datorn. Där fick jag via mail veta att min älskade farmor fått en hjärtinfarkt. Min farfar ringde igår, men jag kunde inte svara. Nu vet jag vad han ville... Lite senare idag, ringde jag till farfar för att kolla läget. Farmor hade fått en infarkt till imorse, men nu mådde hon bra.

Efter stunden vid datorn for jag och Mikael till Elgiganten. Jag hade fått uppdrag av min mor att köpa en julklapp till hennes man, så det jag gjorde. Vi tänkte sedan åka vidare till farmor Britta (Mikaels mamma) för att ta henne på en shoppingtur. Dock fick Mikael ett telefonsamtal där hans kompis Robert ville komma. Så vi åkte hem igen.

Robert kom och han och Mikael moterade luftvärmepumpen i garaget. Själv satte jag mig i Mathias rum vid mitt lilla datamekbord som jag har där. Medan jag ominstallerade lite datorer så sysselsatte jag mig med Mathias X-box 360. Körde rally. Kul, men det gick inte riktigt som jag ville...

När Robban hade farit hem lagade vi middag och sedan tvingade Mikael mig ut på en promenad. Jag gjorde ALLT för att undkomma, men det gick åt pipsvängen. Han påstod att jag skulle må så mycket bättre när jag hade varit ute. Och banne mig, hade han inte rätt... :)

Nu har jag tänkt bänka mig i soffan med min bok och en kopp te.


Ett kort på den nya medlemmen i våran fordonspark.


Mikael ville så gärna att jag skulle knäppa kort på luftvärmepumpen och visa att den sitter på plast. Så jag gjorde honom till viljes... :)

Lördag 5 december 2009

2009-12-06 16:29:38 / 0 kommentarer ..


Sov ända till 10 idag. Underbart!

Väl uppstigen blev det frukost och sedan full fart. Jag packade ihop alla Sofias saker som hon inte hade packat ner. Jag bar ut allt i hallen och kopplade isär stereo och dator.

Sedan begav vi oss upp på vinden för att hämta resterande saker. Typ köksbort + stolar, byråer och köksmaskiner. Vi hade fått låna ett släp av en granne så det fyllde vi ganska snabbt. Även bilen blev full med saker. Det tog flera timmar att få ihop allt.

Vi for mot Norrfjärden med hela ekipaget. Väl framme blev det full fart. Mikael och Niklas tömde släpet medan jag och Fia stod inne och tog emot allt. Jag packade upp alla kläder, karlarna bygde ihop möbler, Fia sprang omkring och undrade vars hon skulle få plats med allt... :)

Hipps vipps var vi klara! Då åkte vi till Ica och handlade kylskåp och skafferi fullt till lilla fröken. Sedan for vi åter mot Gammelstad. Ett stopp på Ica Maxi bara, för att inhandla middagen.

Kvällen var otroligt lugn. Jag älskar lugna helgkvällar. Det blev Robinson och sedan såg vi Allt Flyter. En svensk film och som förväntat var den dålig.

Jag hade med mig den lilla kameran till Sofia. Det blir ju värdelösa kort med den, men jag visar några ändå.


Sofia har fått en klocka av sin kompis Sofia (tror jag att det var) och här byter hon batteri i den.


Och upp med den på väggen.


Mikael och Niklas har fått ihop möblerna och tar en paus.


Fröken Fräken med våfflat hår... :) (Visst älskar du mig Fia när jag sätter ut sådana här kort?)


Fredag 4 december 2009

2009-12-06 16:12:07 / 0 kommentarer ..


Idag fick jag skjuts till jobbet. Det händer inte ofta. Men Mikael skulle fara till Lycksele för att hämta våran nya skoter. Eller Mikaels nya skoter. Jag är inte inblandad i det där. Fast jag kommer ju att åka med förstås... :)

När jag slutade klädde jag på mig ordentligt och sedan gick jag hem. Jag lyssnar ju alltid på ljudbok när jag promenerar och nu lyssnar jag på Guldkalven av Helene Tursten. Mycket bra är den.

När jag kommit till Gammelstad så såg jag en lång människa komma gående mot mig. Det var Mikael som kom och mötte mig! Trevligt. Han var väldigt uppspelt över skotern och hade till och med varit och kört en sväng.

Hemma blev det lite middag och sedan tv och en tidigt kväll i säng. Man är trött efter en arbetsvecka.


Wilma kom in på ett snabb-besök när Ullis skulle hem.


Hon lyssnar uppmärksamt.


Fjäsk för matte... :)


Lite konster visar hon oxå upp. Hon är så duktig på att sitta fint! :)

Torsdag 3 december 2009

2009-12-03 22:14:36 / 4 kommentarer ..


Oj vad trött jag var imorse. Det var riktigt segt. Men jag tog mig upp i tid. Höll på missa bussen, men hann. Jobbigt om jag inte hade hunnit. Jag höll nästan på att somna på bussen faktiskt.

På jobbet har det varit en bra dag. Mitt element har blivit fixat så jag har det varmt och skönt i min hörna nu! Bra, för det är kallt ute och det är ju en barack vi jobbar i. Det behövs varma element.

Hade utvecklingssamtal med Fian idag. Eftersom det är långt till hennes skola, så kunde vi ta det via telefon! Det gillar jag. Det tog 10 minuter och så var det över. Annars hade det tagit flera timmar. Hon sköter sig bra, stumpan... :)

Dans-Ulrica visste inte om hon skulle komma på dansen idag, men lovade höra av sig när hon visste. Fick ett sms på eftermiddagen och hon skulle dit. Det innebar att jag oxå for. Annars hade jag struntat i det, för det var "bara" rep idag.

Tur att jag for. Jag hade jättetrevligt, verkligen. Ända sedan jag började Rodeo Kickers, så har jag saknat Ingela på dansen. Hon och jag började ju samtdigt och det är roligare att dansa när man har en vän med sig. Nu har jag Ulrica på dansen, och det är verkligen underbart. Det blir på en gång mycket roligare. Missförstå mig inte Ingela, jag hade gärna velat att du oxå var med. Men eftersom du nu inte är det, så känns det bra att ha hittat någon annan.

När jag kom hem fick jag hämta in ved! Det där brukar alltid Mikael göra, men idag hade han inte hunnit. Jag flyttade hit 2007, idag bar jag in ved för första gången... Från bodan alltså. Om Mikael far bort, så bär han ved så det räcker, och ställer det utanför bron. Ja ja ja, jag är bortskämd.

Jag fick till och med hugga lite tändved. Det var riktigt roligt, men jag slutade innan jag blev för ivrig. Svårt att skriva på tangentbord om man saknar några fingrar... :P

Sedan fixade jag lite i Fians rum (eller kanske man säger fd rum). Nu eldar jag för fullt och njuter av E.M.D's julskiva!

Den som inte tycker om bilder på mina katter, kan sluta läsa här!


Allra sötaste Lillen tvättar fötterna.


Ibland tycker Bill att man surrar lite för mycket när han ska sova.


Då håller han för öronen... :)


Jag ÄLSKAR ju svartvita kossor. Så jag har kuddar i det mönstret. Mina katter (som man kanske kunde kalla småkor) blir lätt kamoflerade på sängen. Det är bara något ben och något öra som avslöjar dem... :)


Man får böja sig fram för att se dem...


Mina bebisar... :)

Onsdag 2 december 2009

2009-12-02 20:43:44 / 0 kommentarer ..


Jag sa just till Ingela idag, att jag har börjat stiga upp kl 5 varje morgon. Det började med att Sofia skulle hinna till skolan, då därför steg jag upp så att hon inte skulle försova sig. Efter ett tag var jag så van vid det så jag började stiga upp den tiden, även då Sofia inte skulle upp. Det är himla skönt. Man hinner vakna ordentligt innan man ska till jobbet. Även idag var jag uppe i tid och stod i god tid på busshållplatsen. :)

På lunchen följde jag Annelie och Cissi till sjukhuset. Jag handlade inget utan stannade istället i cafeterian med Mikael som satt där. Farmor Britta skulle på återbesök och Mikael var chaufför. Jag hann precis tillbaka till jobbet innan lunchen var slut.

Sofia hade haft det bra i lägenheten igår. Niklas hade sovit hos henne. Hon ville inte sova själv första natten. Än så länge går det bara bra för henne... :)

När arbetsdagen var slut så tog jag och headsetet i öronen, slog på ljudboken och promenerade hem. Skönt var det, men jag hann bli lite less innan jag var hemma. Men nu känns det ju mycket bra förstås... :)

Ikväll har jag bråkat med en dator. Gud vad less jag blir när datorer tycker att de ska bestämma själv hur saker och ting ska vara. De har inte förstått att det är jag som bestämmer i datavärlden här hemma. Tillslut så lämnade jag den i fred, för det var nära jag blev datamördare... :(

Resten av kvällen har jag bara tagit det lungt. Suttit lite vid den här datorn och legat i soffan och kikat på tv. Lugn och skön kväll... :)

Tisdag 1 december 2009

2009-12-01 21:52:21 / 3 kommentarer ..


ÄNTLIGEN är det december. Och ÄNTLIGEN kom vintern! Yes... :) Det är så underbart härligt med snö nu denna månad!

Idag hade jag bilen pga lite äventyr senare under dagen. När jag skulle backa ut bilen så insåg jag att uppfarten var fylld med snö. Jag struntade i det och backade ur bilen ur garaget och körde iväg. Skrev sedan på Facebook att det där kommer jag att få ångra... Men jag återkommer till det.

Först ska jag berätta att idag jobbade jag halva dagen. Efter lunch åkte jag, Mallan, Jaana och Chefen till Nordkalotten. Dags för en föreläsning. Jag hade förväntat mig mycket och blev inte missnöjd. Nisse Simonsson hette han och BRA var han. Temat var "Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?". Klok man. Han berättade att det behövs bara 30 min promenad 3 gånger i veckan för att minska demens med 60%! Men hallå alla, ut och promenera!

Han sa oxå att det går faktiskt att tänka sig frisk. Det finns flera exempel på människor som egentligen borde varit döda, men pga att de bestämde sig för att överleva och faktiskt trodde på det, kunde leva många extra år. Jag tror på det där. Man ska inte vara så jävla negativ, vad blir bättre av det?

Dessutom sa han att den som bestämde sig för att gilla sitt jobb, mådde mycket bättre än de som gick dit och bara ville därifrån. Jag älskar mitt jobb och jag säger det jämt. Och jämt blir jag dumförklarad. Man får tydligen inte tycka om sitt jobb här i Sverige. Men jag gör det och jag står för det. Enligt Nisse så mår jag mycket bättre av det. Jag tillhör oxå en av dem som har lägst sjukfrånvaro på min arbetsplats. Kan ju bero på mina positiva tankar!!!

Vad hände då mer idag, denna 1:a december? Jo, efter föreläsningen körde jag direkt hem, rusade in och vi (jag och Fian) började lasta bilen full i saker. När den var proppfull åkte vi till Ica Maxi för att handla mat. In en snabbis på Max för att käka middag och sedan raka vägen till Norrfjärden till Fias lägenhet. Idag flyttar hon hemifrån! Jag saknar henne massor... Och ändå har det bara gått någon timme sedan jag lämnade henne.

Jag och Sofia packade upp alla saker vi hade med, sedan gick vi husesyn i källare. Vi hittade förrådet, men ingen tvättstuga. Sofia skulle ringa och kolla upp det imorgon.

Sedan lämnade jag min lilla flicka i hennes mycket tomma, men mycket fina lägenhet. Jag körde hem och här var det massor med småsaker som jag skulle fixa innan jag nu hamnat här vid datorn.

När jag körde från Norrfjärden ringde Mikael. Han var arg på mig... Jag hade ju nämligen kört ut bilen utan att skotta! -Du måste ju tänka på mig som ska skotta efter du har kört där! Snön sitter ju fast i marken och det går knappt att få bort den. Det är extra besvärligt när man har ett skadat revben!

Jag visste det... Han gillar verkligen inte när man kör på oskottad uppfart...

Slänger in några bilder på lägenheten. Den är som sagt ganska tom, men det är ju bara några dagar... På lördag kör jag dit resten.


Sofia i hallen.


Rummet... Det enda som finns, eftersom det är en 1:a.


En söt liten sovalkov. Väggarna ser rosa ut, men det är kameran som luras här.


Bild mot kokvrån. Här stämmer färgen bättre.


Ut mot hallen.


Den söta lilla kokvrån. Ny och fin kyl/frys.


Chokladkalendern på fläkten... :)

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!