Söndag 20 februari 2011

2011-02-20 19:39:04 / 2 kommentarer ..


Jag har haft en jättebra helg måste jag säga. Det har egentligen inte hänt så mycket, men jag har samlat energi. Det är nog så viktigt.

I fredags slutade jag strax efter 12. Då åkte jag till stan och hämtade ut min Norrbottensring. Sedan gjorde jag ytterligare några ärenden innan jag återvände hem igen. Väl hemma började jag förbereda middagen och plötsligt var Mikael hemma. Då fixade vi maten. Åt gott och drack gott. Såg tv och hade en lugn kväll i soffan.

Jag skulle egentligen varit på basketmatch på fredagkväll, men Mathias hade migrän och kunde inte fara. Därför blev vi hemma istället.

På lördagen var det fortfarande massor med kyla ute. Vi bestämde oss för att bara ta en lugn och stilla dag hemma. Det blev lite småpyssel med lite städande och fixande. Sedan plockade jag fram Wii till vardagsrummet och utmanade Mikael i lite spel. Mest spelade vi bowling och jag kan berätta (till Mikaels förtret) att jag är SÅÅÅ mycket bättre än honom... :)

På eftermiddagen såg vi lite film och sedan lagade jag middag. Fyrarätters blev det denna gång:

* Tilltugg: Små kex med avokado och rökt lax.
* Förrätt: Pannacotta med gräslök och stenbitsrom
* Huvudrätt: Lax i parmensansås med citrontouch
* Efterrätt: Chokladmousse med Cointreau

Maten var fantastiskt god. Vi blev mycket mättade. Jag hade ju köpt brie, öl-korv och nötter till kvällens tv-tittande, men det orkade vi inte ens... :)

Idag, söndag, så har Mikael kaklat färdigt i köket. Det blir verkligen jättefint. Jag väntar med att lägga ut bilder tills det är klart, men jag kommer att bli så nöjd.

När det var klart åt vi lite lunch och sedan for vi och tränade. Mikael släppte av mig på Inpuls och åkte själv till Stenvalls och tränade där. Jag sprang på band och tränade crosstrainer. Det bästa med att träna på Inpuls är att jag får duscha varmt när jag är klar. Det är helt underbart. Efter nästan två timmar hämtade Mikael mig igen och vi åkte hem. Fixade middag och sedan har vi legat utslagna i soffan. Mår riktigt gott måste jag säga.

Fredagens middag får ni i bilder:


Förrätt: Baconinlindad sparris med lite grönsaker.


Huvudrätt: Lövbiff med stekt lök, vitlökssmör och grönsaker. När jag har smör så här, så tar jag aldrig potatis.


Mikael och Mathias fick ugnstekt potatis till...


Lövbiffen har jag bankat själv. Köpte en bit nötrulle och bankade ut det till lövtunna skivor. Betydligt billigare och det blev OTROLIGT gott!


Till middagen drack vi detta vin. Rätt ok, men jag har druckit godare.


Efterrätt: Skogsbär under kokostäcke. Serveras med vaniljsås.

Lördagens middag var egentligen godare och finare, men jag glömde knäppa kort på den. Därför fick ni nöja er med fredagsmiddagen.
 

Torsdag 17 februari 2011

2011-02-17 21:19:19 / 0 kommentarer ..


Jag är otroligt less på den här kylan! Precis som säkert många med mig är... Tycker att det får räcka nu. Jag längtar tills man kan vara ute. Sitta på ett renskinn i en snödriva och bara njuta av den strålande solen och endast 5 minusgrader. DET längtar jag till idag.

Igår, onsdag, så var jag på Zumba igen. Det var lite bättre den här gången. Jag hade inte lika höga förväntningar och visste vad jag hade att se fram emot. Då gick det riktigt bra och jag var nöjd när jag kom därifrån.

Idag har jag varit och handlat i vanlig ordning. Det är ju torsdag. Åkte med Cissi till Storheden där jag möttes upp av Mikael. Vi handlade en del till både oss och mamma innan vi åkte hem till mor. Hon är förkyld och det har satt sig för öronen, så hon hör jättedåligt för tillfället. Det märktes framför allt när vi kom in till henne och tv:n dånade i huset. Hon hade så högt för att kunna höra... :)

Efter besöket hos henne och Frasse så åkte vi hem och packade upp alla varor. Lagade lite middag och hipps vipps var klockan nästan halv åtta. Så då blev det tv (och lite dator givetvis) resten av kvällen.

Nu ska jag snart i säng och läsa bok hade jag tänkt.

Ha det bra alla!
 


Tisdag 15 februari 2011

2011-02-15 20:39:10 / 0 kommentarer ..


Igår var nästan halva arbetsgruppen i väg på lite föreläsningar. Måndag som det är, så blev det en del att göra. Inte alls förmycket, utan det ringde så där så man hade något att göra hela tiden. Dagen bara sprang förbi.

När jag kom hem lagade jag middag och gjorde även matbackar. Sedan packade jag min väska och gjorde mig klar för träning på Inpuls. Jag har taggat av lite på träningen, men nu måste jag komma igång igen. Igår var det dessutom premiär för Zumba på Inpuls och jag hade lyckats anmäla mig till det.

Zumba har man ju hört så mycket gott om. Det är såååå himla kul och det är såååå himla mycket träning osv... Och visst var det kul, det ska absolut sägas. Men inte vet jag om det var såååå kul. Det var som Aerobics ungefär. Lite lättare skulle jag säga, för man gjorde bara vissa steg en låt, sedan fick man "glömma" det. Men stegen var lätta och även fast jag tyckte jag tog i för fullt, så blev jag inte slut i kroppen som jag blir av PSI och Bodystep. Jag gillar när man är totalt färdig efter ett träningspass.

Men jag tänker gå på fler träningar. Imorgon, onsdag, har jag nästa pass inplanerat så det blir att träna då igen. Får se vad jag tycker den gången, när jag inte har lika höga förväntningar.

Både igår och idag har det varit väldigt kallt. Det är inte kul att gå ut när nästan är svårt att andas pga kylan, men det är bara att härda ut. Snart återvänder väl sommaren får jag hoppas!

Idag var det min och några kollegors tur att gå på föreläsningarna. Det handlar om Helhetssyn-Flexibilitet-Samverkan. Vår divisionschef plus lite annat folk föreläser och berättar. Rätt trevligt. Alltid kul att få göra något annat istället för det vanliga.

Föreläsningarna slutade med att vi blev bjudna på middag. Vi fick ugnstekt lax och kokt potatis. Mycket gott! Efter en liten ordlek, så fick vi sluta och jag var hemma kring 18.30.

Ikväll har jag inte gjort mycket. Fixat matlådor, sett lite på tv och nu här vid datorn. Mikael har kaklat nästan färdigt i köket, det är bara den översta smala randen kvar. Kul!

Nu ska jag leka vidare. Vi höres! Ha det fint alla... :)
 

Jag längtar till Jasmin och jag ska ha vår första date för i år...
 

Söndag 13 februari 2011

2011-02-13 17:16:11 / 0 kommentarer ..


Hej på er! Hoppas er helg varit bra. Det har min varit. I fredags jobbade jag ju som vanligt. Det som var lite ovanligt var att jag satt mycket i arbetsrummet och jobbade med andra saker än att svara i växeln. Men det var bara trevligt... Lite stressigt på slutet, men jag hann det mesta jag skulle.

När jag slutade kom Mikael och hämtade mig. Sedan for jag till Storheden och handlade till mamma. Jag gör det ju i vanligtvis på torsdagar, men hon var sjuk så därför blev det ändrat. När jag väl kom hem var jag sur, trött och grinig. Men jag höll det inom mig, för jag visste att det berodde på stress. När jag väl fått middag och fått lugna ner mig, blev det en bra kväll iaf.

I lördags var jag och Mikael ut med skotern. Det var jättetrevligt, även om inte vädret var det bästa. Vi var till skoterstugan i Sunderbyn och träffade en hel del folk som vi surrade med. Några timmar senare åkte vi hem, en annan väg än den vi kom. Lederna var förvånadsvärt fina, så det var riktigt kul att åka idag.

Senare på kvällen åkte jag och Matte till Ica Maxi för att handla en sväng, och sedan skjutsade vi Robin till Rutvik. Väl hemma gjorde jag Kreolsk gryta till middag och det var supergott! Kvällen bestod av melodifestivalen och vin med ostbricka. En bra kväll alltså.

Idag har det ju varit så kallt, så jag har bara varit hemma. Vi har avfrostat frysen och Mikael har börjat med kaklet i köket. Sedan blir det ju alltid lite småpyssel när man går omkring hemma så här. Nu håller jag på med middagen och Peder skulle komma förbi lite senare. Kvällen avslutas väl med tv, skulle jag tro.

Mathias är i Kiruna idag. Han steg upp kl 5 och gick iväg till sin skjuts till tåget 5.30. Då gick jag och la mig igen... Jag steg iaf upp med honom! :) Han väntas komma hem ganska sent ikväll... Stackarn...

Bilder från skoterstugan:


Träffade Klasse.


Det var en hel del skotrar vid stugan idag.


Sunderby Skoterstuga


Håller på duka upp fika (rättare sagt lunch)!


Mikael kommer med kaffe.
 

Torsdag 10 februari 2011

2011-02-10 21:30:15 / 0 kommentarer ..


Fian blev tvungen att säga till mig på skarpen innan jag insåg att jag måste ju blogga. Även om jag är lite less på bloggen, så vill jag inte släppa den helt. Så det är väl bäst att jag uppdaterar idag.

Jag jobbade i växeln fram till lunch. Sedan jobbade jag (och Anneli) med registerhantering hela eftermiddagen. Anneli jobbade över tillsammans med mig så vi gick hem samtidigt. Det var riktigt trevligt.

Jag mötte upp Fian på Storheden och vi gick och handlade. Jag kände mig lite stressad och Fian blev på sämre och sämre humör (läs: mer och mer hungrig). Hon pratade på, men jag hörde inte vad hon sa och hon fick upprepa hela tiden.

Tillslut så skrattade jag åt henne och sa att det enda jag ser är hur hon rörde på huvudet och hur munnen öppnades och stängdes, men jag hör inget ljud. Hennes kommentar:
-Ja, men det spelar ju ingen roll om jag faktiskt inte säger något. Du hör ju ändå inte vad jag säger...
Hon är så söt, min lilla gumma...

Efter handlingen, som tog LÅÅÅNG tid, så åkte vi hem och fixade middag. Fian hann precis äta innan hon blev tvungen att ta bussen hem igen. Själv satte jag mig och såg "Halv åtta hos mig", "Sveriges värsta bilförare" och nu har jag hamnat vid datorn. Snart är det sängdags, och det betyder även att snart är det fredag! Underbart.

Vad har annars hänt...? Ja, i tisdags var jag, Anneli och två kvalitetssamordnare till, till Gällivare på Synnergi-kurs. Trevligt även om det blev en mycket lång dag och jag var helt slut efteråt. Vi åkte bil (jag körde) till och från Gällivare. Vi såg en hel del älgar och renar, men allt gick bara fint!

Förra helgen var vädret dåligt så vi var mest hemma och fixade och donade. På lördag eftermiddag kom Christer och Marja och hälsade på. Trevligt som bara den! På söndagen rev Mikael ner kaklet i köket. Det närmar sig för att det ska bli nytt kakel uppsatt.

Förra onsdagen var jag och ett gäng kompisar och firade Marlene som har fyllt 40 år. Jag kan inte förstå att jag och mina kompisar är i 40-års åldern. Det känns så himla långt ifrån mig som det bara går... Fian var ju med på AllStar och hon köpte en öl (vi andra drack oxå lite alkohol under kvällen). Jag sa till servitrisen: Fia är min dotter och hon är 19 år. Jag fick henne när jag själv var 2 år...
Tror inte riktigt att hon trodde mig... :)

Nä, nu ska jag fixa matbackarna till imorgon och sen blir det hopp i säng och läsa bok. Tänk... Snart är det bokrea oxå! Uj vad jag längtar...!!!
 



Tisdag 1 februari 2011

2011-02-01 21:54:11 / 1 kommentarer ..


Vi har varit i Stockholm på MC-mässa. Det var fantastiskt roligt. Jag älskar verkligen den mässan måste jag säga. På mässan var vi på fredagen. På lördagen gick vi på stan, turistade, gick på mysigt café och underbar restaurang. Söndagen blev det shopping på stan och ytterligare lite mer fika och turistande innan vi åkte hem. Härlig helg måste jag säga.

Här kommer bilder från helgen:


Jag provsitter en fin liten hoj. Liten i kubik, men som vanligt på tok för hög för mina korta ben.


Här är den igen, men i en annan färg. En Yamaha Diversion. Vill ha, men ska nog inte... Inte nu...


Mikael provar en R1:a... Han är väldigt nöjd när han sitter på den...


Kanske en Hayabusa...!?


En Daisy! Sådan som jag har haft... :)


Detta är Mikaels drömhoj låter det som. Men han köper den inte... Det är ju inte en Yamaha.


Cool... :)


Varför inte en mopedbil?


Detta är oxå en av Mikaels favorithojjar... (Som ni kanske märker, är ingen av hans favoriter ens i närheten av custom och det är därför hans ska säljas)


Denna gillade jag oxå. Lite lagom tjejig... :)
 

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!