Torsdag 24 juni 2010

2010-06-24 22:02:49 / 1 kommentarer ..


Igår ringde Fian och frågade om hon fick flytta. Från Norrfjärden till Rosvik. Hon hade fått tag på en lägenhet som var mycket bättre och dessutom vill hon mycket hellre bo i Rosvik. Där bor ju Niklas och hennes vänner. Jag har funderat som en galning. Det blir lite dyrare och jag betalar ju... Vi lyckades komma överens tillslut. Det blev lite givande och tagande, men överens blev vi. Så under sommaren kommer Fian att bli Rosviksbo.

Själv åkte jag till mitt arbete som vanligt imorse. Skillnaden var dock att jag visste att det var sista gången på flera veckor som jag skulle dit. På rasterna satt vi ute och solade och i övrigt jobbade vi. 14.30 sa jag adjö till Anneli. Vi kommer inte att synas (på jobbet) på sju veckor nu. Känns trist måste jag säga.

Kl 17.00 gick jag igenom alla saker. Såg till att tangentbord och skärm var i perfekt läge, tog en sista blick runt rummet, och gick ut... Jag har bara tre veckors semester, men det känns som en evighet. Fast det känns oxå skönt...

Jag åkte hem och hämtade Mikael. For till Bolaget där många hyllor lyste tomma. In på Coop för att handla i fiskdisken till mamma. Till Jula och köpte lavastenar och termos. Till Ica Maxi och handlade allt annat. In i bilen och till mamma för att lämna all mat vi köpt till henne. Till slut hem...

Mikael grillade grillkorv och så åt vi det med en supergod potatissallad. Vi skålade med en öl och kände för första gången att nu är det verkligen semester på riktigt! Resten av kvällen har jag provat kläder, myst med katterna och fixat maten till lunchen imorgon.

Nu tackar jag för mig för några veckor framåt. Under semestern kommer jag inte att blogga. Är det semester, så är det... Men jag önskar alla ni som läser här en helt underbar sommar och jag hoppas att ni (och vi) får uppleva värme, bad, mys och härliga dagar!

KRAMAR!!!
 


Onsdag 23 juni 2010

2010-06-23 22:18:21 / 0 kommentarer ..


3 år och 11 månader. Så länge har vi varit tillsammans idag... Men vem räknar...!? :P

Jag var så lycklig idag på jobbet. Det känns helt otroligt att få semester nu snart. Min gode vän Anneli räknar på ett speciellt sätt. Man räknar inte idag, för den dagen har redan börjat. Sedan räknar man inte imorgon, för då är ju dagen D. Så enligt Anneli har jag semester redan... Så egentligen kan man ju undra vad i hela friden jag gjorde på jobbet, när jag har semester!?

Men på jobbet var jag, och jobbade gjorde jag. Det ringde nästan lite mer idag än igår... Satt ute och solade på rasterna och det var hur underbart som helst!

Jag cyklade till och från jobbet idag. När jag kom hem bytte jag till bilen och for till Storheden. In på lite affärer, bla Lindex. Och tro mig eller icke, men jag handlade. Ett par korta harembyxor och tre fina kortärmade tröjor. Rea gillar vi...

Åkte till mamma efter Storheden och pratade lite med henne och Frasse. Fast Frasse ville bara kramas med mamma hela tiden. Jag har sagt det förr och säger det igen, Frasse har verkligen hittat sin stora kärlek i mamma. Han älskar att ha henne i närheten. Han riktigt kramas med henne. Ser mysigt ut, men det driver mamma till vansinne ibland.

När jag kom hem åt vi lite middag och sedan var det bara att fortsätta med all förberedelse. Idag lagade jag pasta- och köttfärsgratäng som jag frös ner. Jag tvättade och städade toaletterna. Fixade allas matbackar till i morgon och nu... Nu är dagen slut. Bäst att sova så jag orkar med min sista arbetsdag på drygt tre veckor... :P
 


Tisdag 22 juni 2010

2010-06-22 21:31:14 / 2 kommentarer ..


Tisdag... Två dagar kvar... Inte för att jag räknar, men ungefär så länge är det kvar till jag får semester.

Fast det är ganska jobbigt innan man kommer iväg. Det är så mycket att tänka på och mycket att fixa innan man åker bort. Många att tänka på... Tänk om jag någon gång i mitt liv, bara kan åka iväg och se till att mitt hus och mina husdjur klarar sig. Resten är inte mitt ansvar... Än har det aldrig hänt, och jag tvivlar på att det kommer att ske inom den närmsta framtiden...

Min arbetsdag har varit helt ok. Tiden går framåt och även om den känns gå sakta, så går tiden faktiskt. Försökte sitta ute på rasten, men de där himla spindlarna som ska bry sig i mig hela tiden. Idag var det till och med en som försökte sno min mobil. Tack och lov för mina underbara arbetskamrater som ser till att jag får behålla mina saker.

När jag slutade åkte jag hem och fixade middag. Precis när vi skulle äta fick Mikael ett samtal som slutade med att vi var tvungen att åka till Boden. Mikael körde sin mc dit och jag tog bilen. Han skulle nämligen lämna den där för att köra den i bänk...

Åter hemma hamnade Mikael utanför huset och fixade panelen på huset. Själv fortsatte jag inne med matbackarna som ska finnas i frysen när vi åker bort. Tog en dusch och gick igenom mina minisar (dusch, tvål mm) i nessesären. Nu är allt det fixat och klart.

Har suttit vid datorn ett tag nu. Lyssnar på Spotify, en playlist som enbart innehåller Hip Hop. Himla skön musik faktiskt...

Nu ska jag städa undan lite innan jag ska börja leta efter sängen!
 

Måndag 21 juni 2010

2010-06-21 22:16:58 / 0 kommentarer ..


Idag är det årets längsta dag... Känns konstigt att det ska vända och bli mörkare för varje dag, från och med nu. Det har ju inte ens varit midsommar...

Min dag har varit bara bra. Jobbet flöt på bra, som vanligt. Trots att flera gått på semester, fungerar det hur bra som helst. Härligt!

Fast nog börjar man längta till semestern nu, det gör man verkligen. Nu jobbar jag bara tre dagar till innan jag får LEDIGT! Hela tre veckor har jag tagit... :)

Efter jobbet åkte jag till Skokanonen och hittade ett par skor som får duga som sandaler. Hade behövt mjukare skor pga min fot, men det får, som sagt, duga. Sedan blev det Ö&B för att köpa lite matbackar och annat småtjafs innan jag avslutade min shoppingrunda på Ica Maxi. Där handlade jag både till mamma och till oss.

Så när jag var klar åkte jag till mor. Jag har ju kört omkring med hennes bil i nästan en vecka nu, så det är dags att återlämna den. Frasse var så kärvänlig när jag kom, men bara en kort stund. Sedan återvände han till mammas knä.

När jag kom hem lagade jag middag och sedan har jag stått vid köksbänken hela kvällen. Har fixat matlådor så att det finns färdigt i kylen när vi åker bort. Skönt för Farmor Britta att inte behöva laga mat hela tiden.

Nu är klockan mycket och Bill börjar bli grinig. Han tycker nog att det är sängdags, för han sitter på nattduksbordet och jamar emellanåt. Det brukar vara ett tecken på att vi ska gåoch sova... :)

Så God Natt då, alla!


Söndag 20 juni 2010

2010-06-20 20:14:32 / 0 kommentarer ..


Jag har nu kommit hem från helgens bravader. Det har varit den konstigaste mc-träff jag någonsin befunnit mig på. Trots detta har jag haft några härliga dagar.

I fredags slutade ju jag 17, så jag åkte direkt hem efter jobbet. Middagen var klar och vi åt. Sedan packade jag ihop alla saker jag skulle ha med mig. Eftersom det var bil som blev fordonet, så blev det en "Jenny-packning". Många viktiga bra-att-ha-saker följde med.

Ungefär kl 18 startade mercan från gården och vi gled iväg. Första stoppet blev Ica Maxi för att köpa lite frukost. Sedan åkte vi. Hann ikapp Ingela o Tomas precis innan Fårön så man kan säga att vi kom samtidigt. Vi hann dit och sätta i ordning alla saker, sedan kom regnet. Och när det väl hade startat så slutade det aldrig.

Fredagskvällen bestod av prat, skratt, alkohol och besök av Fian med vänner. Vi hade otroligt kul och trevligt och tog oss inte i säng förrän efter 02.

Lördagen var mindre trevlig... För mig... Jag tog mig knappt upp från sängen. Och när de ville bädda (för att äta frukost) så dök jag i Ingela o Tomas säng istället. Ingela kom och gjorde mig sällskap efter ett tag och sedan sov vi i några timmar. På dagen någon gång, drog vi oss upp ur sängen och alla fyra åkte vi till Piteå för att äta. Men eftersom min kropp var i obalans, så var bilåkning inte bra. Så jag fick endast i mig en 45 gr hamburgare utan bröd. Färden hem var hemsk och väl tillbaka i husbilen, dök jag ner i sängen igen.

Efter sex på kvällen vaknade jag och började smått må bättre. Jag kunde sitta med de övriga hela kvällen iaf, och det var ju trevligt. De drack öl och vin, medan jag drack vatten. Vi spelade kort och pratade länge och väl.

Vi gick aldrig ner till själva lokalen där mc-träffen var. Det var så jättelite folk och vi tyckte inte det var värt att betala inträde. Speciellt inte för mig, som knappt kunde röra mig.

Söndagen kom och jag mådde som en prinsessa. Lite huvudvärk, men det försvann snabbt med treo. Härligt att få känna sig som man vill... :) Efter frukost och packande, så drog vi. Ingela o Tomas åkte hem, medan jag och Mikael åkte upp till stugan i Älvsbyn. Där mötte vi upp Anna och hennes man, för hon hade sett något hon ville ha. Det var ett syskrin som Ruth hade haft. Tydligen så har Anna ärvt sin farmors stora intresse för handarbeten, så det var ju ett kul minne för Anna.

Efter det åkte vi hem och åt lite lunch/middag. Jag skjutsade hem farmor Britta, medan Mikael gick i garaget för att påbörja bytet av sitt avgassystem. Jag sedan gått omkring och småpysslat här hemma, och med jämna mellanrum hjälpt Mikael med att hålla osv. Har suttit och grinat framför datorn då jag fick se det Kungliga Brölloppet. Jag kan inte hjälpa det, men det var så fint!!!

Nu ska jag nog hoppa i duschen och sedan mysa lite med en bok.

Jag hade med mig kameran, men knäppte inte ett enda kort. Vilken fotograf man är... Dock så tog Ingela några kort med sin mobil, så jag har några kort att visa:


Vi började med Cosmopolitan, när vi kom dit.


Mikael o Tomas


Plingan o jag


Niklas o Fian (+Jossan o Selan) kom på besök.


Vi körde mercan dit och bodde med Ingela o Tomas i deras husbil (närmast i bild).
 


Torsdag 17 juni 2010

2010-06-17 21:08:33 / 1 kommentarer ..


Ja, man ska verkligen aldrig sluta förvånas. En del vrider och vänder på saker så att det ser ut på ett helt annat sätt, än vad det egentligen är. Det som är mest besvärligt, är när utomstående blir indragna och inte ser hela historien... Men sanningen kommer att stå som segrare. Vänta och se...

Idag har jag kört Mercedes till jobbet. Det var som coolt... Jag gillar verkligen bilen, men den är ganska dyr att köpa och att äga. Tyvärr...

På lunchen gick jag och Anneli upp till "huset" så att A fick köpa sig lite lunch. Annars har vi mest jobbat på som vanligt. Satt ute på fikarasterna och det var en pärs. Jag fattar inte varför det ska komma spindlar och göra oss sällskap. Jag vill inte ha sällskap av dem! Ska det vara så svårt att förstå...?

När jag slutade åkte jag bara hem för att äta och tog sedan ut Jasmine och åkte till Boden. Denna gång för att fara till Marja och fika. Hon fyller år idag (GRATTIS MARJA) och så har hon ju blivit färdig arbetsterapeut nu. Så himla kul för henne. Där satt vi och tittade på bröllopsfoton och hann prata om allt från ADHD till Trollstigen i Norge. Kul när man har mycket att prata om.

Hade bara tänkt stanna ca en timme, men blev där nästan två. Så jag fick skynda mig hem för att både hinna duscha, fixa matlådor och packa inför helgen. Imorgon åker vi ju nämligen till Fårön för att fara på MC-träff. Det blir nog jättetrevligt, hoppas jag!

Jag har gjort allt utom att packa, så det är väl dags för det nu! Önskar alla en trevlig helg!!!


Onsdag 16 juni 2010

2010-06-16 21:16:54 / 0 kommentarer ..


Idag var det inga problem att stiga upp. Men solen sken så vackert utanför sovrumsfönstret, så det var väl därför kanske... :)

Var som vanligt på jobbet i mycket god tid. Trivs bra när jag får pyssla och dona i fred på morgonen.

Marlene, som bara har någon dag kvar innan semestern, längtar så att hon håller på att bli galen. Själv jobbar jag ju en vecka till och den riktiga längtan har inte riktigt infunnit sig ännu.

Jag tog flexledigt en timme idag och åkte iväg på Storheden för att möta upp Fian där. Vi sprang in en snabbis på H&M för att kolla lite. Där höll de på plocka upp massor med reavaror. Fort var det gjort, så hade jag plockat på mig två kortärmade skjortor och fyra linnen. Alla sex plagg för 300 kr totalt. Sådana klipp gillar jag.

Vi gick sedan in på Toys'r'us och köpte lite presenter till Linn och Maja. Sedan hann vi även in på Coop för att handla till mamma.

Ringde till Matte och han fixade middagen tills vi kom hem, så det var nästan bara att sätta sig och äta. Jag och båda barnen åkte sedan till mamma för att lämna varorna. Jag insåg att jag hade slut bensin i bilen och frågade snällt om jag kunde få ta Mercan upp till Boden. Det var inga problem, så vi gled iväg i finbilen...

Hos Anneli och Stefan var det fullt med folk. Alla för att gratulera Linn som fyller 10 år imorgon. Jag, som inte kunde åka på Majas kalas för någon vecka sedan, hade även med presenter till henne.

Vi fikade (fast jag drack bara te) och surrade i någon timme innan vi drog vidare. Då for vi till Ica Kvantum och handlade lite småsaker innan vi återvände hem.

Nu är jag otroligt trött och önskar att jag kunde få gå och lägga mig. Kanske kan jag det oxå... Fian är ju här, men jag har precis lånat ut tredje boken i Twilight-serien, så hon lär vara upptagen i några timmar, tills boken är slut... Det är så underbart att båda mina barn älskar att läsa, precis som jag! :)
 

Tisdag 15 juni 2010

2010-06-15 21:56:59 / 3 kommentarer ..


Idag skickar jag mina varmaste tankar och kramar till Monica (och Lars), Anneli och Tomas + övriga berörda. De vet varför och jag tänker inte skriva anledningen här, men jag vill att de ska veta att jag tänker på dem.

Min arbetsdag har varit rätt ok. Inte klockren, det kan jag inte påstå. Men någon sa att jag såg blek och sliten ut och det kanske var så. Humöret var inte hela tiden på topp, det kan jag inte påstå.

Däremot var kvällen underbar. Jag åkte nämligen bara hem för att slänga i mig lite mat och sedan åka ut till Alvik. Där hälsade jag på söta Ulrica. Även känd som Dans-Ullis bland mina vänner. Hon visade mig runt i hennes mysiga lägenhet och sedan bjöd hon mig på underbart kaffe.

Hon har köpt en kaffekvarn. Oj så underbart gott... Jag dricker det mesta kaffet, men hennes var fantastiskt. Det måste jag säga.

Ulrica har ju bott i Göteborg en hel del år och hon gav mig flera tips på restauranger som vi bör besöka när vi är i Göteborg. Det är ju perfekt att ha något att gå efter...

Jag kikade även i hennes Scrapbooking-bok. Nu är jag återigen sugen på att börja med det, men när ska jag ha tid!?

Efter besöket åkte jag till Ica Maxi och handlade innan jag återvände hem. Nu har jag sprungit omkring som en duracell-kanin (kan det bero på kaffet?) och plockat och donat. Har hunnit in i duschen och rensat i garderoben. Nu är det minsann dags att gå till sängen för att läsa och varva ner. Det är en ny dag imorgon oxå!
 

Måndag 14 juni 2010

2010-06-14 19:29:10 / 0 kommentarer ..


Så var det måndag och fort var helgen över! Mina senaste dagar har sett ut som följer:

Fredag
Skolavslutningsdag och min son gick ut 8:an. Hade en kort och bra dag. Fick betyg och hans mamma blev nöjd. Själv var jag på mitt arbete, men slutade tidigare eftersom det var min kortfredag. Härligt! Åkte till Ica och handlade lite innan jag åkte hem.
Där satte jag igång med kvällens middag. Gjorde även "Kladdig kaka med bär" till efterrätt. Något som Mikael uppskattade! :)
När han, herrn i huset, kom hem så fick han sätta sig på altanen med en Cosmopolitan i handen. Härligt... En karl kom förbi och köpte en av våra gräsklippare och sedan åt vi förrätt. Till middag blev det grillat, mycket uppskattat. Mathias fick dock pizza istället, för han skulle iväg på klassfest och hann inte äta med oss.
Efter middagen cyklade vi iväg på en tur. Började hos Mallan och pratade en stund med henne. Sedan fortsatte vi till Henning och Cecilia för lite whiskey och prat om fotboll och Nessebar. En mycket trevlig kväll!

Lördag
Åt årets första frukost ute på altanen. Katterna var ute och var så lyckliga. Speciellt Billabong trivs bra när han får vara ute och jaga flugor och andra småkryp. Lillen ligger mest på span och gömmer sig lite...
Efter någon timme med slöande, bestämde vi oss för att köra lite hoj. Åkte till Södra Hamn och sedan till Bergnäsets småbåtshamn. På vägen ner till hamnen lyckades jag tappa bort Mikael och körde några varv runt kvarteren innan jag lyckades hitta rätt!
Tog sedan en tur över Avan och Unbyn och hamnade i Boden på Retro Café där vi åt lite lunch.
Körde hem och Mikael tyckte att vi skulle ta en cykeltur. Hamnade på Storheden och gjorde lite inköp innan vi cyklade hemåt igen.
Kvällen bestod av middag och tv. Själv somnade jag tidigt i säng och märkte inte ens när Mathias kom hem från sin kusins studentmiddag.

Söndag
Åt årets andra frukost ute på altanen. Men även om det var varmt, så nog frös jag emellanåt, det måste jag erkänna. Men jag låg dock på altanen i någon timme innan mamma ringde och ville att jag skulle komma förbi. Så jag åkte dit en sväng, medan Mikael rev ner fasaden på ena gaveln på huset. Han ska byta ut den av någon anledning...
Strax före 15 åkte vi iväg mot Älvsbyn och mötte upp Bernts dotter, Anna och hennes man, för att visa dem stugan. Eftersom det handlar om arv och saker, så har hon ju rätt att säga vad hon vill om stugan, om hon vill ta över den osv... Men eftersom hon aldrig har sett den, så måste hon ju få göra det för att kunna ta ett beslut.
Efter visningen körde vi hemåt igen och jag ställde mig vid köksbänken och gjorde en helt fantastiskt god paj till middag. Resten av kvällen såg Mikael på fotboll medan jag låg och läste och till och med somnade i soffan. Igen...

Måndag
Kände mig pigg och utvilade och steg upp nästan direkt klockan ringde. Lillen blev så otroligt glad när jag steg upp och sprang kring benen så man blev alldeles galen... :)
På jobbet märktes det att det var måndag och vi fick massor att göra. Men våran stjärna Monica, kom till oss för att börja sitt sommarvikariat. Hon är en mycket glad och trevlig människa, passar bra hos oss!
Sofia skickade sms om att det började vara dåligt med varor i hennes kök, så hon fick lite pengar att åka och handla för. Senare på dagen ringde hon för att berätta att ost är fruktansvärt dyrt och att hon har knappt råd med något annat om hon köper ost. Men sådant är livet, ibland måste man avstå från vissa saker för att kunna köpa andra...
Ikväll har jag bara suttit här vid datorerna och "jobbat". Håller på att ominstallera Mikaels dator och det tar en himla tid. Men förhoppningsvis blir det bra. Lyssnar lite på Cue och måste erkänna att jag har svårt att tänka mig att det är han (Patrik från Camilla Läckbergs böcker) som sjunger...


Bilder från i fredags:

Cosmopolitan på altanen, var inte helt fel!


Till förrätt: Tunnbröd med skagenröra, sallad och rökt lax. Och så favoritölen Falcon Bayersk.


Till middag: Grillad fläskfilé, grillad färskpotatis, grillad steklök, god sallad och bearnaisesås.

Har tyvärr ingen bild på efterrätten, men gör ett nytt försök på att fota den nästa gång den görs. För jag kommer att göra den igen. Var väldigt god, även om jag bara smakade lite... :)
 

Torsdag 10 juni 2010

2010-06-10 21:10:26 / 0 kommentarer ..


Idag fick jag ett sms där det stod följande:

JAG HAR SOMMARLOV :) Mamma, jag har äntligen gått ut 1:an :)

Det var min dotter Sofia som skickade det sms:et. Det var med sådan stor glädje att hon har gått ut ettan, och klarat det så pass bra, att jag blev alldeles rörd. Fian har haft en mycket jobbig skolgång med både omgång av årskurs pga mycket frånvaro och annat. Sedan började hon första ring men hoppade av ganska snabbt. Hon kom tillslut på själv att hon verkligen ville gå gymnasiet och började då med elever två år yngre än henne. Och det har gått så bra. Hon har varit så duktig och jag måste få skryta lite.

Min son går ut 8:an imorgon och han är verkligen duktig. Han har mer läshuvud än Fian och det innebär (tyvärr kanske) att jag har större krav på honom. Dock klarar han det riktigt bra och jag är OTROLIGT stolt över honom oxå.

Jag är så glad över att jag har så fina barn och att jag har en fantastisk relation till dem båda. En del kvinnor är som gjorda för att vara mammor, men jag är inte en av dem. Dock är jag så lycklig över att jag har dem jag har och jag älskar mina barn!

Så det så... Nu får det vara nog med skryt över barnen. Ska istället berätta vad jag har gjort idag.

Ja, jag och Anneli jobbade till 9 innan vi sedan åkte ut till Landstingshuset. Vi har varit med på en Workshop om ett program som ska fixas. Många parametrar och fält som ska bli rätt.

Vi har oxå blivit intervjuvade av en man som ska skriva en bok som handlar om Kompetensutveckling. Han ville ha med lyckade projekt där man fått EU-bidrag. Auktoriseringen av telefonister som vi genomförde ifjol, är ett sådant projekt, så han ville ha med oss i hans bok. Förutom själva intervjun så blev vi fotade, både i rummet där vi satt och utanför Landstingshuset, tillsammans med vår verksamhetschef Teija. Måste erkänna att det var ganska kul...

När vi hade slutat för dagen och lämnat åter hyrbilen, så hämtade jag upp Mathias och vi åkte och köpte kläder till honom inför imorgon (avslutning). Sedan blev det både Ica Maxi och bolaget innan vi återvände hem. Åt lite mat och sedan blev jag tvingad att bära ved. "Vill du inte frysa i vinter, så måste du bära", sa Mikael... Och inte vill jag ju frysa, det är ett som är säkert!

Nu blir det dusch och sedan te och bok (=mysfaktor hög)

Det är här jag tänkte lägga in ett kort där båda mina barn är bredvid varandra. Fick dock lära mig att jag har inga sådana kort. Det är ju skandal!!! Nåja, trots Mathias protester, så ska jag fota massor när jag har dem båda nära mig nästa gång!


Onsdag 9 juni 2010

2010-06-09 20:38:27 / 1 kommentarer ..


Idag har jag gjort skäl för min lön. Vi var kort om folk och jag har jobbat för fulla muggar. Man var ganska slut i huvudet när man gick hem, det kan jag lova. Ja, gick och gick, det var väl en överdrift... Jag gled hem på Jasmine... :)

Hemma möttes man av huset fullt av ungdomar. Mathias, Robin m kompis och så min sötunge Sofia. Hon behövde hämta sina kryckor för att lämna dem åter och kom till oss. Ska till och med sova över... :)

Jag och Mikael pratade lite motorcykel, avgassystem, jobb och annat innan vi åt middag och fortsatte diskussionen. Sedan gjorde vi och Fian oss klar för att åka iväg till Kyrkbyn. Givetvis på mc.

Vi körde upp dit och medan Mikael satte sig för att surra med ett gäng "gubbar" så gick jag och Fian runt och kikade på alla bilar. Fia åt glass och jag tittade på.

När vi kände oss nöjda körde vi hem igen och Mikael hamnade vid tv:n, jag vid datorn och ungarna cyklade iväg till Ica. När de återvänder ska jag hjälpa Fian välja kläder till imorgon (skolavslutning) och sedan hinner jag nog inte så mycket mer idag!
 


Tisdag 8 juni 2010

2010-06-08 20:56:26 / 3 kommentarer ..


Jag körde Jasmine till jobbet idag. 7,5 grader men det spelar ingen roll. Det var superhärligt ändå. Fast nog är det tur att man inte har så långt till jobbet sådana kalla morgnar.

Idag höll jag nästan på få ett psykbryt på mina kära och älskade familjemedlemmar. Ja, mamma och Fian bor ju inte i mitt hem, men ändå... Just de två, plus Mikael, höll på att ringa jobbtelefon, skicka sms och ringa mobil omvartannat i en timmes tid. Svårt att få arbetsro i sådana lägen. Det var ju dock lugnt så det gick ändå ganska bra.

Tidigare under dagen ringde Fian oxå. Och det var ett superroligt samtal. Hon klarade sin mediekurs och fick G i det ämnet. Det var så härligt. Ni som vet hur hon har skött skolan tidigare vet varför jag tycker så här... :P Men det som var lite extra roligt var att hon dessutom fick VG på ett av proven i mediekunskap. Mammahjärtat bultar och bankar av glädje!!! <3

Efter jobbet hade vi APT. Alltid trevligt... :)

Sedan åkte jag till Ica för att handla lite till mamma, bla kattmat till Frasse. Stackarn var helt utan... Sedan hem till henne och lämna varor. Till slut var jag hemma och då var klockan ca 20.15. Lång arbetsdag med andra ord.

Nu har jag duschat och sitter här vid datorn medan jag väntar på Mikael som är hos en kompis i Boden. Blir nog musik- och bokstund nu.

Min telefon är helt ok, men knäppa kort är ingen mening med den. För den tar värdelösa kort. Men ibland är det den enda kamera man har och då får det bli som det blir. Vill iaf visa en bild på den godaste drink jag någonsin druckit; Cosmopolitan. Det drack jag och Anneli i fredags på BBB. Nu på fredag måste jag köpa ingredienser så att jag kan göra sådana hemma! Sitta i solen på altanen med en sådan i handen, kan inte vara helt fel... :)


Cosmopolitan!
 

Måndag 7 juni 2010

2010-06-07 21:03:11 / 0 kommentarer ..


Jag tycker det är helt faschinerande hur en del människor liksom lever i sin egen bubbla och inte förstår omvärlden. De har valt hur det ska vara, vare sig det är rätt eller fel, och bryr sig inte det minsta om andra. Alla kan vara egoistiska, men en del är egoismen personifierad. Helt otroligt... Jag lägger det nu dock bakom mig och går vidare med ytterligare lite lärdom i sinnet... :)

Min dag har alltså varit ganska intressant. Jag har lärt mig både lite här och lite där. I övrigt kan jag inte påstå att det har varit någon särskild dag egentligen. Jag har jobbat och stått i. Jag åkte hem och hjälpte till med både matlagning och tvättning (det är kul att tvätta när man har ny maskin).

Senare på kvällen åkte jag och Mikael till mamma för att hjälpa henne. Mikael klippte gräset medan jag dammsög och skurade. Mamma kom igång själv och började dammtorka och skura det hon kom åt. När vi någon timme senare åkte därifrån, så var det skinande rent inomhus och prydligt och fint utomhus.

Testade min skivspelare som jag tog från stugan. Men tyvärr verkar det vara något fel, för ljudet låter väldigt lågt. Men det går kanske att laga, för själva stereon fungerar annars... :)

Nu tänkte jag gå och ta en kopp te och läsa lite innan det är sängdags.

I helgen var vi ju i Bernts stuga. Så här ser det ut där:


Denna stuga var mamma och Bernts.


Den lilla stugan till vänster i bild är "min". Jag sov alltid där. Det större huset bakom är gamla ladan, som oxå innehåller vedbo och utedass.


Här är gräsplanen där vi alltid spelade krocket. Bernt fuskade ständigt, men jag vann nästan alltid. Mamma förlorade hela tiden... :)


Detta är Ruth och Einars stuga. Dvs Bernts föräldrars. Och nej, jag håller inte kameran snett, det är stugan som är sne. Den håller på att rasa ihop... :(



Söndag 6 juni 2010

2010-06-06 19:58:43 / 1 kommentarer ..


Nu är det söndag kväll och jag ser tillbaka på de senaste dagarna med fröjd i sinnet. Med andra ord har jag haft en bra helg. Detta har då hänt:

Fredag
Arbetsdagen var mycket bra. Jag och Anneli jobbade en del med massa andra saker så vi fick undan hen hel del. Mycket prat och surr i hela arbetsgruppen angående den kommande kvällen blev det oxå. När jag slutade åkte jag till Storheden för att handla till mamma och sedan hem till henne en snabbis. Vid 18.30 hämtade skjutsade Mikael mig och Mallan till stan för kvällens middag på BBB.
Jag måste säga att jag är så nöjd över kvällen. Jag hade så himla kul. Dessutom har jag alltid velat smaka drinken Cosmopolitan och det fick jag göra. Jag blev inte besviken. Anneli som oxå provade den tyckte den var minst lika god som jag. Vi testade faktiskt ytterligare en drink, Frozen Daiquiri. Så otorligt gott. Fast det hade gärna kunnat vara lite varmare, då hade den varit perfekt!
När vi sedan pratat och svamlat runt i flera timmar tyckte vi att det var dags att åka hem. Anneli åkte till oss och där hämtade Stefan henne. Som sagt, en underbar kväll och jag är mycket nöjd...
En av höjdpunkterna på kvällen var när han från Transport trodde jag var 27 år.  :) :) :)

Lördag
Vaknade ganska tidigt. Redan 9 var jag uppe. Vi åt frukost och gjorde oss klara. Avstod från Melodikrysset, men det berodde enbart på att vi var tvungen att åka iväg.
Hämtade mamma, for till Statoil och hyrde släp och sedan iväg upp till stugan. Det är alltså Bernts stuga i Korsträsk utanför Älvsbyn, som vi skulle till. Där gick vi igenom vad vi skulle spara. Det största klippet vi gjorde var nog tvättmaskinen. En nästan oanvänd tvättmaskin, köpt 2004, stod där. Vi som behöver en ny, blev mycket glada och tog hem den. Tog även en del andra saker som var värt att spara.
Att ha med sig min mamma är likadant som att ha med sig ett barn. Så fort hon sätter sig i bilen, eller överhuvudtaget om man far någonstans, så ska hon ha något. När vi skulle fara från stugan, så var hon hungrig och skulle ha en korv med mos. Därför hann det bli ett stopp på Sibylla innan vi for hem.
Hemma så lastade vi av, lämnade mamma och släp och for sedan hem. Mikael installerade den nya tvättmaskinen, jag lagade middag och sedan blev det en mycket lugn och mysig kväll.

Söndag
Sov lite längre idag och vaknade vid 10-tiden. Mikael var redan uppe och sysselstatte sig i garaget. Efter frukost åkte jag och Matte till Skokanonen och köpte honom nya skor, plus att jag köpte blommor som Fia skulle ge till sina instruktörer.
Hemma städade och donade jag lite innan det blev dags att fara iväg. Jag, Mikael och Sofie tog motorcyklarna (Sofie åkte såklart), och for till Rosvik. Där mötte Fian oss och vi gick på ett café och fikade. Sedan var det dags för Sofias uppträdande. Hon är med i en linedancegrupp som heter Raggsockers och de skulle ha ett uppträdande nu när det var Rosviksdagen. De var så duktiga allihop.
När allt var över åkte vi hem igen, det var otroligt kallt och jag njöt av att få komma inomhus igen. Mikael fortsatte vara ute och klippte gräset medan jag själv fortsatte städa och laga lite mat. Nu har vi avslutat med dagens "arbeten" och softar. Mikael framför tv:n och jag framför datorn. Fast jag ska nog byta mot en bok snart... :)


Bjuder på bilder från min älskade dotters linedanceuppvisning!


Sofia nervös innan start.


Uppvisningen i full gång.


De var riktigt duktiga. Att dansa på asfalt är verkligen långt ifrån optimalt, men de gjorde det bra.


Fia in action.
 



Torsdag 3 juni 2010

2010-06-03 20:46:36 / 1 kommentarer ..


Jag och Ingela hade samma problem i morse. Båda var vi så trötta... Skillnaden mellan oss är att jag kan lösa mitt problem utan att behöva sova vidare. Jag behöver bara lite kaffe i kroppen så är jag på G igen! Jag har sagt det förr och säger det igen; för mig är kaffe en UNDERBAR dryck...

Anneli skulle ha handlat i veckan, men pga sjuka barn blev så icke fallet. Vi behövde en vikarie... Så jag gick till Cissi och blinkade med mina långa ögonfransar. Jag sa att jag inte var ute efter något, men jag tror inte hon trodde mig. Och hon hade ju rätt... Men hon lovade att handla. Hur skulle vi klara oss utan Cissi i växeln? Hon ställer alltid upp!

Jag och Mallan var upp till sjukhuset idag. Jag hämtade ut sista medicinen till Mahtias. Nu måste jag komma ihåg att ringa läkaren och höra om han ska fortsätta äta dem...

Efter jobbet åkte jag till Storheden för att handla kläder. Jag tänkte verkligen unna mig flera tröjor och ev ett par byxor, för en gångs skull. Jag var på H&M, KappAhl och Lindex. Inte en enda gång öppnade jag börsen. Helt sjukt. Jag hittar aldrig kläder som jag vill ha. Och det här himla modet. Tycker mest det är romantik och tjafs... Eller så är det bara det jag ser, men det är då verkligen inte det jag vill ha! :(

Så jag kom hem utan något. Åt middag. Samtalade med sonen. Duschade. Och nu sitter jag här vid datorn. Sitter och funderar om jag ska läsa ut boken, eller lyssna ut ljudboken. Båda närmar sig slutet och båda är så spännande... Måste fundera!

Jag ber om ursäkt över att det blivit dåligt med bilder denna vecka. Har inte varit på bildhumör, men det kommer snart tillbaka hoppas jag!

Onsdag 2 juni 2010

2010-06-02 22:12:50 / 0 kommentarer ..


Har ni haft känslan när ni har köpt något och ni bara känner hur rätt det var? Att varje gång man använder det man köpt, känner ett fullkomligt lyckorus i hela kroppen och kan inte sluta le!? Om ni inte har gjort det så hoppas jag verkligen att ni får göra det någon gång.

För det är precis så jag känner. Jag har alltid varit mycket nöjd över mina mc-inköp, men INGET kan jämföra sig med det här. Jag är så lycklig när jag kör min mc, att jag inte kan sluta le. Jag vill aldrig fara hem. Och när jag väl är hemma så står jag kvar i garaget, tittar på Jasmine, och bara inser hur rätt jag har gjort när jag köpte henne. Det är en jättekonstig känsla, men dock så himla underbar! Jag bara älskar min mc... :)

På jobbet hade vi besök av växelpersonal från Max huvudkontor. Det var trevligt. De hade lite frågor om det växelsystemet vi använder, så jag och chefen svarade på frågorna så gott vi kunde!

Efter det åkte jag iväg på ett möte med juristen, mamma och några fler för att prata om arvsskiftet. Det gick riktigt bra och en stor sten försvann från mitt hjärta när jag åkte därifrån.

När jag slutade mitt arbete åkte jag till mamma och pratade lite innan jag for hem för att äta. Vid 18.30 tog jag min mc och körde runt lite grann innan jag slutligen hamnade i Kyrkbyn. Onsdagar där är himla roligt och man träffar alltid massa folk.

Jag ställde Jasmine lite strategiskt till och gick undan en bit. Efter en stund stod ett gäng med HD-snubbar och tittade på min mc. De tittade under och på sidan och överallt. De såg imponerade ut och jag förstår dem... :P En av dem sa att han hade hört när jag körde den och den hade ett "himla skönt ljud". Inom mig ljöd det "YES" för det var som ett godkännande.

Fick oxå lära mig ikväll att det jag kör kan man kalla en Japansk HD. Det ska, enligt vissa, vara bättre en den amerikanska varianten... :)

Efter Kyrkbyn blev det Ica Maxi och sedan hem. Har hjälpt Fian med läxor och nu blir det att hamna i säng för att läsa bok. Ha det bra alla!!!
 


Tisdag 1 juni 2010

2010-06-01 21:57:24 / 1 kommentarer ..


Juni - here we come! Härligt med start av årets första sommarmånad.

Imorse tog jag på mig mc-kläderna och satte mig i bilen och for till jobbet. Ja, jag tog ju inte på mig hjälmen och byxorna, men resten... Kändes lite konstigt måste jag säga.

Anledningen till detta var att jag behövde min mc efter jobbet. Men kl 08 skulle Mikael vara på EMP i Boden med henne, så jag kunde inte ta henne direkt. När han sedan var klar så kom han till mitt jobb och vi bytte fordon.

Det har inte hänt något speciellt på jobbet idag. En rätt vanlig, men helt ok arbetsdag.

Efter jobbet åt jag och körde sedan upp till Boden för att hämta Ingela. Surrade en stund med Tomas innan det var dags att ge sig iväg. Ingela har ju tvyärr ingen egen mc för tillfället, men hon fick ju självklart åka med mig. Vi körde runt lite i Boden innan vi åkte till Retro Café.

Vi pratade på och samtalade lite med andra människor där. Luleågänget kom körande och vi fick lite snack med dem, innan vi sedan for. Nästa stopp blev Ingelas nya arbetsplats, Macken... Hon visade mig sitt kontor och jag gjorde tappra försöka att sitta på hennes stol. Hon har två ergonomiska stolar och det går då ta mig f-n knappt att sitta på dem.

När jag väl lyckades sitta still satt vi kvar ett bra tag och skvallrade lite. Sedan blev det dags att skjutsa hem Ingela igen, sätta på sig lite varmare kläder och köra hem.

Hittade en sovande son hemma. Han hade lagt sig på sängen och somnat! Blir intressant att höra om han har kunnat sova kommande natt. Själv slog jag på datorn och nu ska jag surfa runt en stund innan jag ska iväg mot säng och bok.

Tack Ingela, min egen Plingela, för en underbar kväll. Det gör vi fler gånger tycker jag!!!

(Någon gillade mina bilder från förra inlägget, men skrev anonymt... Jag är sååå nyfiken på vem det kan vara! Någon som vill ge sig till känna...?)
 



Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!