Måndag 28 juni 2011

2011-06-28 22:06:04 / 2 kommentarer ..


Jag är egentligen en ensamvarg. Jag vet inte om jag var det när jag föddes. Jag vet inte om jag fick lära mig det eftersom jag var ett ensambarn (inga syskon) och blev tvungen att lära mig leka ensam. Jag fick dock ett syskon när jag var 16 år, men vi har aldrig levt tillsammans eftersom han bodde hos vår far och jag hos min mor. Jag vet inte om livets omständigheter har gjort mig till en ensamvarg. Men hur det än är så trivs jag själv. Jag trivs att vara ensam och strosa på för mig själv.

Det innebär dock inte att jag uppskattar mina vänner. För självklart har jag vänner. Flera av dem har jag haft i mitt liv i nästan 30 år. Vissa inte lika länge, men som ändå känner mig ut och in.

Idag sa en av mina vänner att hon beundrar mig för min styrka. Jag tror inte hon kan förstå hur mycket det betydde för mig att höra. Jag vill inte klaga, men det har hänt och händer fortfarande massor med stora jobbiga saker i mitt liv. Jag har bestämt mig för att inte låta dessa saker gräva ner mig, utan jag jobbar vidare med dem ett efter ett. Det var detta som fick en vän att säga det hon sa. Vilket jag uppskattar mycket! <3

Jag beundrar mina vänner. Jag är en bitch med ett jävla humör och ibland sipprar det igenom. Men ändå har jag mina vänner kvar. Jag tackar dem alla för att de finns i mitt liv!!!







Måndag 20 juni 2011

2011-06-20 21:25:36 / 2 kommentarer ..


Hej! Jag har inte glömt er, jag har bara så himla mycket för mig hela tiden. Och oftast sitter jag vid Mini (våra lilla bärbara) och där har jag inga bilder. Utan bilder vill jag helst inte blogga, så då blir det sällan nu för tiden.

Idag tänkte jag dock visa i just bilder, vad som har hänt hos mig den sista tiden. Inte allt, men lite grann iaf...


Matte hade skolavslutning och var så stilig. Fian var oxå med!


Min "lilla" son.


Bill har inte lärt sig att man inte kan klättra i träd när man är fastkopplad till lina... (Shyssta jag sprang in och hämtade kameran innan jag räddade katten).


Mikael syr och syr... Båtklädsel är det som gäller.


Har varit i Kyrkbyn på bilutställning.


Janne "One of the Kind" Brännvall. Han är även far till en av mina äldsta vänners äldsta dotter (Hängde ni med på den?)


Det fanns många fina bilar på utställningen, bla denna. Men jag har ingen aning om vad det är för något!?


Ingela hälsade på och Bill var helt galen i henne. Som vanligt när det kommer folk som är allergiska mot katter.


Blev bjuden på middag och Christer och Marja. Här är deras hund Tudor.


Marja sitter i solen med en god dricka.


Christer och Stefan bygger ihop bord.


Plötsligt såg jag en bil jag kände igen. Det var ju Rocky med Malin framför ratten.


Vi var på Flygets Dag och såg Danny (artisten) hoppa fallskärm!

Det är delar av vad som har hänt den sista tiden. Jag har oxå fått igen min mc, icket att förglömma!
 


Söndag 12 juni 2011

2011-06-12 20:58:41 / 0 kommentarer ..


De senaste dagarna har det varit fullt upp, men på olika sätt. I torsdags blev det jobb, jobb och jobb. Efter jobbet blev det hem och fixade till Matte inför hans bal. Skjutsade honom och fick se så många vackra 9:or som gick ut från Stadsöskolan.

Sedan åkte jag och Fian på massa ärenden innan jag tillslut fick åka hem. När Matte ringde åkte jag och hämtade honom och sedan blev det tv och godnatt.

I fredags blev det frukost på altanen med katterna ute. De fick besök av grannens katt som plötsligt klev in genom vår altandörr och in i huset. Tur att Mikael inte var hemma då...

Strax efter 10 var jag och mina barn vid Nederluleå Kyrka och sedan fick vi uppleva årets skolavslutning. Efter det blev det ner till Stadsöskolan och Matte gick för att få betygen. Han hade höjt sina betyg i 5 ämnen, vilket resulterade i dyra pengar för mig, eftersom jag lovat pengar för varje VG och MVG...

När han kom till mig och Fian som väntade i cafeét så åkte vi till sjukhuset för att hälsa på mamma. Efter det blev det en sväng till Storheden och sedan till Rosvik för att skjutsa hem Fian. Sedan hem och lastade släpet med massa skräp. Hem till mamma och hämta massa skräp och sen till soptippen.

Sedan hem och dammsugade innan vi for och handlade på Storheden. Mycket stress hela tiden och varmt som tusan... Men ölen som jag fick när jag satte mig på altanen i kvällssolen, den kändes som om den var mycket värd mig!

På lördagen åkte vi till stan för att köpa lite mer tyger till båten. Vi strosade runt på stan och satte och på en parkbänk med en mjukglass! Sommarkänsla av stora mått! Sedan var vi upp till Britta och drack lite kaffe, innan vi åkte hem. Då blev det lite solande och mys på altanen en stund innan det var dags att gå in och fortsätta städa lite.

När Mikael satte sig vid symaskinen tog jag cykeln och cyklade till Frasse och gav honom massa mat! Passade på att städa lite mer där. När jag sedan kom hem lagade vi god middag (grillat givetvis) och drack ett gott rött vin och bara slappnade av.

Fian kom förbi och hämtade vatten till sin vän, plus sina avslutningspengar, de var på väg till Farmen. Hade nog riktigt kul där, vad jag kan förstå...

Idag söndag, så har jag varit väldigt låg. Mikael har jobbat och jag har varit seg och haft svårt att ta mig upp. Men tillslut åkte jag till Frasse och fortsatte röja och städa hos mamma. Hon kommer nog hem imorgon, måndag, så jag vill ju ha det så fint som möjligt där.

Efter det åkte jag till sjukhuset och skulle hälsa på mamma men det visade sig att hon inte var på sitt rum. Hon var på Gudstjänst... Så jag gick dit och gjorde henne sällskap. :)

Någon timme senare när jag kom hem var Mikael hemma och satt vid symaskinen. Jag lagade middag och efter det har jag bara tagit det lugnt.

Min son var så fin på balen så här har ni bildbevis:


Stilig Mathias!


Tycker han ser så vuxen ut.


Fian var oxå jättefin! De är verkligen så fina mina barn och jag är en MYCKET stolt mamma! Älskar er ungar!!! <3
 

Onsdag 8 juni 2011

2011-06-08 21:25:43 / 1 kommentarer ..


Oh my god, vad trött jag är... Ser nästan i kors... Förstår inte vad som hände, jag var ju så pigg för ett tag sedan.

Nåja. Ett litet inlägg måste jag ju hinna med!

Måste börja med att säga att idag, för 6 år sedan, var det oxå väldigt varmt ute. Och det vet jag, för idag är det exakt 6 år sedan jag tog mitt MC-körkort! GRATTIS TILL MIG!!! :)

Idag har jag haft en bra dag. Det finns gånger då jag tänker att det här J***LA samhället, som man betalar skatt för osv, inte finns när man behöver dem. Men så plötsligt så faller bit på bit på plats och plötsligt så har stora delar löst sig.

Idag var en sådan dag. Min mamma kommer att få bra hjälp när hon kommer hem från sjukhuset. Hon kommer att få hjälp hemma och stöd både fysiskt och psykiskt. Känns så himla bra och jag är så glad! Synd bara att det var tvunget att gå så långt innan hjälpen kom, men bättre sent än aldrig. :)

Det jag glömde skriva igår var att mina nya saker till kameran kom på posten. Så jag har hämtat ut dem och nu går jag omkring och fotar allt möjligt. Himla skoj.

Imorgon är min sista arbetsdag för denna vecka. Jag är ledig på fredag eftersom min lilla son går ut grundskolan. Så det är ju som fredag imorgon, fast det är torsdag. Inte dumt!

Här kommer väl lite bilder då... Om ni funderar varför det är mest Lillen på korten, så är det för att min älskade Billabong inte vill fotas. Så fort jag kommer med kameran, så springer han mot mig och ska vara kloss nära. Eller så springer han ifrån mig och vänder ryggen till. Katta... :(


Mikael försökte kolla på Blocket igår, men Lillen var trött och ville sova i famnen. Våran bebis! :)


Pojkarna älskar att det är sommar så de får vara ute i sina linor.


Lillen har blivit trädkramare!


Lillen har visst ganska lång tunga ändå! :)


Vacker-kissen!
 


Tisdag 7 juni 2011

2011-06-07 21:24:59 / 1 kommentarer ..


Månad ändrad till juni nu... Ingela gjorde mig uppmärksam på att det inte är juli riktigt än. Tack för det! :)

Oj oj vad tiden går. På fredag går mitt yngsta barn ut grundskolan! Vad är det som händer? Jag hänger inte med...

Men hur som helst. Jag njuter då ganska mycket av tiden som går. Nu har jag ju varit ledig i en hel del dagar. Från lunch på onsdag till och med hela måndag. En hel del dagar blev det. Jag har mest ränt omkring. Har varit mycket till mamma, både hemma hos henne och hos henne på sjukhuset.

Har även fixat det sista till Mattes skolavslutning, så nu är han klar för sina sista dagar i 9:an. Har surrat en del i telefon med olika människor och städat och fixat. Även städat en hel del. Mikael sitter mest framför symaskinen och syr båtklädsel. Han är så duktig min lilla sömmerska.

Men framför allt, så har vi varit i Sundsvall på en semestertripp. Herregud så härligt det var. Jag behövde verkligen komma ifrån och kunde njuta varenda sekund av resan. Vi åkte tidigt, åt lunch vid Höga Kusten, framme vid 13. Gick på stan, strosade, åt god middag, lärde känna trevliga människor, umgicks. Vi var på utflykter till Södra Berget och Bjuröklubb (det sistnämda på vägen hem). Vi shoppade på Birsta galleria och IKEA. Var hemma kring 21 på lördagen. Oj vilken härlig energikick det blev! :)

Jag ska inte surra mer idag, visar lite bilder istället!


Vi åt lunch vid Höga Kusten-bron


De har bevarat många gamla fina hus i Sundsvall


Jag köpte nya skor


Mikael har fullt upp med både dator och telefon i vårt hotellrum


Satt med våra nya bekanta i en park på kvällen


Jag står i utkikstornet vid Södra Berget. Sundsvall syns i bakgrunden


Här är vi i Bjuröklubb. Där blåste det i massor!


Fyren!


Och en sjöjungfru som "vaktar"...
 

Onsdag 1 juni 2011

2011-06-01 20:37:14 / 1 kommentarer ..


En av det första sakerna jag tänkte på när jag hade krockat (och börjat komma till sans), var vad min chef skulle säga. Man kan lugnt säga att hon inte riktigt är så förtjust i det här med motorcykel-åkandet... Och mycket riktigt, vem "skällde ut mig" i morse när jag skamset gick dit för att berätta vad som hade hänt.

Jag vet ju att det är av omtanke, så jag tar det på rätt sätt... :) Men sedan skulle hon skicka hem mig. Och nog är hon min chef, men hon bestämmer inte allt. Jag tycker om mitt jobb och ville vara där. Jag avskyr att vara borta från jobbet. Har ju för tusan ångest över att jag ska ha FYRA semesterveckor i sommar... Hon tjatade och tjatade och till slut sa jag bara "bla bla bla" och gick tillbaka till min arbetsplats... :)

Men ärligt talat så orkade jag inte riktigt hela dagen. Så kring 12.30 flexade jag ut och for hem. Jag mår bra efter krocken. Har inte direkt ont någonstans, men är otroligt stel. Jag tycker kanske att jag mår lite bättre nu när jag har legat och vilat. Så det går nog över snart!

Jag har oxå legat med datorn i knät och läst fotokurser. Det är SÅ intressant och så mycket att lära sig. Men roligt... Nu har jag ställt om kameran i RAW, så att jag kan göra mer med bilderna. Det blir jättefina bilder faktiskt.

Nu väntar jag på mina nya saker till min kamera! Det ska bli så kul!

Nikon AF-S DX 18-105/3,5-5,6 G ED VR (Ett objektiv)
Nikon Speedlight SB-700 (En extern blixt)
Dörr Stativ A3 + Dörr Kulled HB-36 (Ett stativ)

Alla beställda från Cyberphoto, helt klart min favoritbutik på nätet när det gäller fotografering. Snabba på ge svar på frågor och snabb leverans, bara de har sakerna i lager. Finns sakerna inne och man beställer på förmiddagen, så har man dem oftast dagen efter.

Nä, nu ska jag väl inta ryggläge igen. Men här kommer lite biler iaf:


Sömnig Billabong


Snark


Och lite mera sömn


Lillen tvättar tassarna


Söta bebis


Han spanar på Bill när han sover. Kanske kan man anfalla lite... :)


Och plötsligt har jag fått en blomma att rent av blomma! Har nog aldrig hänt...


Tusigt!

De två sista bilderna har jag tagit med formatet RAW. Visst blev det fina bilder?

Bye bye
 


Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!