Måndag 30 november 2009

2009-11-30 21:54:55 / 0 kommentarer ..


I morse vaknade jag och steg upp utan problem. Måndagar tycker jag inte är så farligt att stiga upp, för då är man ofta så utvilad sedan helgen.

Arbetsdagen var ganska intressant idag. Det var inte mycket som fungerade och jag insåg att det finns människor som egentligen inte vet vad de jobbar med. Det är lätt att gapa och skälla på andra, men att riktigt lära sig sitt jobb, det är inte första prioritering tydligen. Konstigt. Jag vill kunna mitt arbete så bra det bara går...

På lunchen tog vi oss en promenad upp till sjukhuset. Det var jag, Mallan och Annelie. Annelie köpte sig en macka och det var inte någon enkel match för henne. Just att handla var ju inga problem, men att välja ut den som såg bäst ut... Inte alltid lätt.

När jag slutade åkte jag med bussen till Ica Supermarket för att handla lite. Egentligen var det bara kattmat jag skulle ha, men det slutade med en hel kasse full med varor. Det är ju inte sååå nära mellan Ica och mig, så jag fick kämpa i snöslasket innan jag var hemma.

Det blev lite middagslagning och surr och snack med barnen. Efter en stund kom Mallan förbi. Hon gratulerade Sofia i efterhand med en present. En Ipod-sladd! Äntligen fick hon en sådan! :)

Vi satt länge och surrade i köket innan Marlene tog sin promenad hem igen.

Då blev det dags för Fian att bestämma vad hon ska ta med sig till den nya lägenheten. Imorgon åker hon dit. Den stora flytten blir på lördag, men Sofia ska sova där redan från imorgon. Så då är det bäst att vara förberedd... Själv satte jag mig framför datorn och utförde några av mina projekt. Nu är det inte länge kvar innan jag tänker krypa ner i sängen för att se på tv.


Söndag 29 november 2009

2009-11-29 20:09:04 / 0 kommentarer ..


Vaknade av alarmklockan strax efter 8. Var inte så tokigt trött, så jag steg upp och gjorde mig klar. Sedan väntade en högtidsstund; hotellfrukosten. Än en gång gjorde hotellet bra ifrån sig. Frukosten fanns det absolut inte något att klaga över. Om man inte kan skylla på dem att man blir för tok för mätt...!?

Vi återvände till rummet och tog en halvslummer... :) Upptäckte att jag fått sms av en god vän, Helena, som frågade om hon kunde ringa. Visst kunde hon det! Det var så trevligt att prata med henne...

Utanför fönstret såg vi att de började sätta upp marknadsstånd mm. Det var dags för skyltsöndag. Vi funderade om vi skulle gå där, men insåg att vi inte hade nog med varma kläder för att göra det. Istället gick vi och checkade ut.

Jag sa till Mikael att jag ville åka till mormor och morfars grav. Jag har inte sett den sedan min söta mormor dog och blev nerlagd till morfar. Äntligen får de vara tillsammans igen. Det är faktiskt med sorg i hjärtat som jag tänker på att det nu är ungefär ett år sedan som jag såg min mormor för sista gången i livet. Förra året då vi gjorde julhandlingen i Skellefteå så åkte vi till mormor på sjukhuset. Den lilla lilla kvinnan som låg i sin sjukhussäng, blev så otroligt lycklig att se mig. Det värmer i hjärtat än idag. Allra sötaste Mormor Karin, jag saknar dig massor!

I alla fall... Vi åkte till graven och tittade innan vi körde hem till Gammelstad igen.

Hemma möttes vi av två mycket lyckliga katter i ett kallt hus. Bara 16 grader var det inomhus så småkatternas tassar var alldeles kalla. Även de är van vid 26-graders värme inomhus. Så det blev att elda direkt för att sedan packa upp. Mathias hade faktiskt skött huset bra när vi varit borta. Skönt... :)

Resten av söndagen har varit ganska lung. Mikael som skadade sig förra söndagen på hockeyn, valde att avstå från att spela idag. Istället tog han och jag en promenad till Henning. Mikael stannade där för att se fotbollen. Det är tydligen en jättematch mellan Barca och något annat lag. Själv valde jag att gå hem och ta det lugnt.


Morfar och mormors gravsten.


Fint med kyrkan i bakgrunden.


Idag tände vi första ljuset i adventstaken... :)

Lördag 28 november 2009

2009-11-29 19:59:55 / 0 kommentarer ..


Vi vaknade vid 8-tiden och då gjorde vi oss klara. Idag var det dags för min och Mikaels årliga resa till Skellefteå. Varje år åker vi dit, julhandlar, äter gott och bor på hotell. I år var inget undantag, förutom att vi bytte hotell. Vi brukar bo på Grand Hotell men i år valde vi Hotell Malmia. Det var då absolut inget nerköp, utan jag var mycket nöjd med hotellet.

Vi kom fram vid 11-tiden till Skellefteå. Vi började med att gå på Yamahacenter och kikade på skotrar. Jag vill ha en Yamaha Nitro, eller något sådant. En liten söt skoter tycker jag. Mikael säger att jag skulle köra ihjäl mig med en sådan, men det tror jag inte alls det...

Efter Yamaha åkte vi till hotellet och checkade in. Vi gick sedan på stan. Det är kul att gå och shoppa i en annan ort än hemma. Jag hade mycket trevligt. Var oxå och bytte batteri i min klocka, så nu är den igång igen.

Vi brukar alltid fika på Lilla Marie, men i år valde vi att inte göra det. Vi var lite hungriga så istället gick vi på en restaurang och åt vitlöksbröd och drack en öl. Inte dåligt det heller... :)

Efter färdig shopping så återvände vi till hotellet. Eftersom vårat rum innehöll ett badkar så kunde jag inte låta bli att ta ett bad. Passade på medan Mikael såg Polisskolan på tv.

En lång och trevlig middag intog vi på Kriti, en grekisk restaurang. Vi har ätit där förr och var inte nöjd men alla säger att det är så bra. Därför gav vi det en chans till. Men det var nog sista gången, tyvärr. Jag kan inte påstå att maten är värd pengarna.

Vi tog en promenad i det kyliga vädret och sedan återvände vi till hotellet för att bara koppla av!


Vårat rum!


Mysigt va...!?


Vi bokade ett dubbelrum. Detta hotell hade två sorters dubbelsängar. Vissa var 160 cm breda, vissa var 140 cm. Nu spelar det ingen roll för oss som har en säng hemma som är 120. Men det visade sig att vi hade tur, för vi fick den smalare sängen. Som en slags ursäkt för att man var tvungen att trängas(?), så bjöd hotellet på en VIP-korg. Ni ser den på bilden... Gissa om man var nöjd med att ha fått en smalare säng. Champanj, choklad mm. Inte tokigt...

Fredag 27 november 2009

2009-11-29 19:53:16 / 0 kommentarer ..


Idag är jag ledig. Tog ut min flexledighet! Jag kan dock inte påstå att jag tog sovmorgon. Halv åtta var jag uppe ur sängen och satt vid köksbordet. Tog fram den bärbara datorn så att jag fick lite sällskap. Även om jag inte är på jobbet, så gillar jag att ha datorn i närheten.

Idag hade jag planerat att vara helt ensam i huset, julpynta och spela jättehög julmusik. Det blev inte riktigt så för jag hade nämligen tre sjuka ungdommar här hemma. Fast det var inte så farligt. Mathias ser man sällan till, Sofia åkte iväg till Niklas ganska tidigt och Robin for till sin mamma mitt på dagen. Så jag kunde stöka på här hemma i fred ändå.

Fast ifred och ifred är väl en sanning med modifikation. Jag hade mycket "hjälp" av katterna. De ville oxå stryka gardiner och ta fram jultomtar från kartonger mm... Men vi kunde samarbeta ganska bra.

När jag i stort sett var klar insåg jag att mina två kära stjärnor var kvar på vindan, så det var bara att vänta med dem tills Mikael kom hem.

Efter en välbehövlig dusch så började jag med maten. Jag blev inspirerad av Pernilla Wahlgren i hennes program och gjorde maten som hon tipsade om. Ingefärskyckling med julmustsås. Jättegott måste jag säga.

Efter middagen åkte jag och Mikael iväg till stan. Vi mötte Mallan och gick sedan in till bion. Idag skulle vi se "Luftslottet som sprängdes". Jag älskade verkligen böckerna och har därför varit noga med att se filmerna. De är ju inte lika bra som böckerna men ändå helt OK.

När bion var slut så körde vi hem Mallan och sedan åkte även vi hem. Resten av kvällen utspelad sig i vardagsrummet med massor av tända ljus och härlig julstämning!


Tillslut fick mina älskade stjärnor på fot, ställas i fönstren...


Det är så mysigt med all belysning som dyker upp den här årstiden.


Kvällens middag. Inte alls dumt... :)

(Lena! Maten som jag lagade i måndags var; Enkla kinamaten och Kassler på en kvart.)
 

Torsdag 26 november 2009

2009-11-26 21:29:56 / 1 kommentarer ..


6.45 var jag på jobbet! :) Jag hade bilen och for lite extra tidigt för att ta fram alla ljusstakar. Av 5 stycken så fungerade EN! Man kan bli galen för mindre.

När chefen kom så berättade hon att hon hade varit arg och på dåligt humör på ledningsdagarna. Jag tänkte att det var ju bra att hon var arg där, så kunde hon vara glad när hon är hos oss. Men hennes dag blev inte riktigt som någon hade önskat. Det var platschefer som retade henne, det var läkemedelsföretag, växeln la av och hjälpen förstod inte riktigt, konstiga ändringar i registren mm mm. Till råga på allt så hade de plötsligt bytt lås i vårat förråd!

Det som är bra med våran chef är att det blir liksom fart i det hela. Hon ringer och fixar! Det gillar vi som hennes undersåtar. Bättre än att hon är arg på oss... :) Men när jag gick hem idag så önskade jag att hon skulle få en bättre dag imorgon, och det önskade hon med...

Men det är klart hon får, det är ju fredag!

OJ, nu blev det mycket om chefen. Jag då!? Jo, jag har julpyntat på jobbet, insett att Jaana är en riktig tornedalning, förklarat för Annelie att det krispiga i wokgrönsaker är vattenkastanjer och inte palsternacka, diskuterat kärlek med Marlene och svarat i växeln.

När jag slutade åkte jag och hämtade Fian och vi for till Dollar Store. Hon skulle ha nya saker till sin lägenhet. Sedan blev det en sväng till Rusta oxå. Där köpte hon bland annat ett knallrosa moppset. :)

For hem och fixade middag för att sedan bege mig till dansen. En bra kväll där. Den nya dansen var jättehärlig och nu har låten fastnat i mitt huvud. Ulrica kom dit idag och precis som vanligt när hon är där, så blir det lite extra trevligt... :)

Nu är jag hemma, med massor av energi i kroppen. Men jag ska försöka spara på den tills imorgon, då jag är ledig. Jag ska julpynta hemma oxå!

Idag hade vi dessutom storbesök på jobbet!


Rosen hade med sig sin söta papegoja in till växeln. Den har varit hos veterinären på efterkontroll (har haft framfall och blivit opererad). Då kom Rosemarie och visade upp henne.


Om jag minns rätt så är hon 14 år, men jag kan ha fel. Och nu i detta skrivande ögonblick så inser jag att jag har ingen aning om vad pippin heter! Skamligt av mig...


Men hon är väldigt fin! Hon såg sig mycket nyfiken omkring och undrade vars hon hamnat.


De lyckliga föräldrarna... :)


Onsdag 25 november 2009

2009-11-25 21:50:52 / 0 kommentarer ..


När Mikael väckte mig imorse, så låg det två kurrande katter runt mig. Det är verkligen inte lätt att stiga upp då. Men tillslut drog jag mig upp. Medan jag höll på göra mig färdig fick jag ett sms. Det var Fian som undrade ifall jag var hemma, för då ville hon gärna ha ett glas vatten. Undra hur man klarade sig för i tiden, när man inte ens hade en mobil.

Gick till bussen i spöregn. Hur kul är det på en skala att det REGNAR nu? Det är ju faktiskt december snart. Den mysigaste månaden av dem alla. Så när jag klev på bussen var jag typ genomvåt och Mallan kunde inte låta bli att skratta åt mig.

Strax efter 10 så ringde Mathias. Han hade fått fara hem från skolan för han mådde inget vidare. Feber och fruktansvärd hosta. Mamma Jenny ordinerade vila!

På lunchen gick vi upp till sjukhuset en sväng. Postade lite brev och skvallrade med tjejerna i receptionen. Therese tyckte att julpynta är lite av det värsta som finns, men där är jag helt tvärt emot.

Sofia kom till jobbet med bussen. Hon hade tagit komfortbussen från Piteå. Så hon satt och gjorde mig sällskap den sista timmen. När vi kom hem så blev det middagsfix och sedan upp på vindan. Dit skulle vi av två anledningar; ner med julpynt och mina flyttkartonger. Skönt att jag har kvar så mycket från min lägenhet, nu när Fian ska flytta.

När allt var nere drog Sofia till Ersnäs. Mikael for ut och övningskörde med Robin medan jag satte mig vid datorn.



Försökte knäppa kort på Sofia, men hon gjorde bara massa grimaser hela tiden.
  


Till slut fick jag ett någorlunda bra kort iaf.

Katterna insåg direkt att det kom något nytt spännande in i huset. Julkartongerna måste undersökas.

 

Billabong med långsvansen...

 


Lillen kämpar med att öppna. Han har förstått att man börjar med att ta bort tejpen... :)


Tisdag 24 november 2009

2009-11-24 21:30:26 / 1 kommentarer ..


EXAKT 1 månad till julafton. Ingen julstämning än, men den kommer väl... Tänk vad fint det blir till helgen när alla tar fram sina adventsstakar och stjärnor och myser med glögg och tända ljus... Jag längtar...

Har sovit dåligt inatt. Hostar som en tok när jag ligger på rygg. Men jag har inte hjärta att lägga mig på sidan när jag har ett sovande kattunge på bröstkorgen. Hur katten kan sova när jag hostar, det är en gåta...

Ytterligare en mycket lugn dag idag på jobbet. Alltså, sedan vi satte in mätsystemet så har folk slutat ringa till oss. Kommer bara upp i drygt 2000 samtal... Dåligt...

Jag och Ullis tog bussen hem samtidigt idag. Resan är inte så lång, men ändå tråkig när man åker ensam. Åker man två så kan man prata bort tiden.

Hemma var Sofia och Mikael. En hungrig och en som lagade kladdig mat. Det är inte en bra kombination, för den hungriga äter inte kladdig mat...! Tur hon har en snäll mamma som låter henne äta annat.

Jag bad att få ta bilen till dansen idag eftersom det regnade. Det fick jag göra, men då ville han att jag skulle fara förbi med alla tomma mjölkpaket osv. Jag gjorde det för jag är en snäll människa! Fian hjälpte till.

På dansen var det rep idag. Jag gillar ju att lära mig nya danser. Dessutom så under rep-kvällarna så dansar de mycket gamla danser och de kan jag inte. Men det var ändå roligt. Ulrica kom och jag fick höra det senaste skvallret från hennes värld.

Ikväll kommer det inte att hända så mycket mer, så jag säger tack och adjö för idag!

Måndag 23 november 2009

2009-11-23 21:14:05 / 1 kommentarer ..


3 år och 4 månader! Så länge har jag och Mikael varit tillsammans idag. Tiden går fort när man trivs med livet!

Imorse hann jag och katterna leka lite lekar. Vi lekte tillsammans, problemet var bara att vi lekte olika lekar.
Bill lekte "jag ska gräva så mycket jord jag hinner ur blomkrukan".
Själv lekte jag "jag ska döda Bill så fort jag får tag på honom".
Lillen hade en åskådarplats. Han hade platsen "mitt på tv:n".
Jag måste säga att jag bäst gillar leken "nu gosar vi hos mamma". Synd bara att katterna hellre leker "nu gosar vi hos pappa"... :(

Idag var Mallan tillbaka på jobbet. Vi möttes på bussen och hann uppdatera varandra om det senaste innan arbetsdagen började. En hel ok dag på jobbet måste jag säga.

Slutade lite tidigare idag. Skulle till Stadsöskolan och ha utvecklingssamtal med Mathias. Som förväntat var det mycket bra. Han är så duktig min lille son. Det som jag dock fick höra var det som jag fått höra ända sedan han började skolan. Nämligen att han pratar för mycket på lektionerna när han borde vara tyst. När han sedan ska prata, typ räcka upp handen för att han kan svaret på frågan, då slarvar han. Så hans mål är att göra tvärtom. Hoppas han lyckas.

Jag gick hem och vi fixade med middagen. Efter det fortsatte jag i köket. Lagade matbackar så att man har när det krisar i tidsschemat. När man har mycket planerat hela tiden så gäller det att vara förutseende.

Sedan har det inte blivit så mycket mer idag! Vill bara tacka Sofia's kompis, Sofia, för kommentaren. En skärbräda är ju bra att ha, så det är bäst att skriva upp det på listan det med! :)


Här lagar jag mat för fulla muggar!
 

Så skönt att ha massa matbackar klara redan.
 

Sofias rum. Ett litet rum med massor av saker. Blir skönt för henne att få massa mer kvadrat.
 


Tomt på väggarna... Kanske blir mer saker där i lägenheten.

 


Skrivbordet och dataskärmen ska med. Även datorn, måste bara fixa den först... :)


Söndag 22 november 2009

2009-11-22 19:33:40 / 0 kommentarer ..


Idag sov jag lite längre, och det var ju skönt... Vi steg upp och åt frukost. Mikael har blivit utvald att vara med i Svensktoppjuryn, vilket retar mig, så han var väldigt engagerad i att lyssna på det. Som om han  bryr sig egentligen... Jag är mycket mer intresserad om man ska vara ärlig. Men det som stör mig mest är att han inte värderar den musik som jag gillar, på samma sätt som mig.

Vi gjorde oss klar och skjutsade Robin till Storheden. Vi passade på att springa in på Coop och handla lite till middagen. Sedan for vi iväg till Lena o Peder. Där stannade vi i flera timmar och surrade på om en massa saker. Lena hade bakat en misslyckad (enligt henne) kladdkaka som vi fikade. Inte jag då, men de andra.

Efter lite rundvandring hos dem så for vi hem. Jag började med middagen; laxlåda. Mycket gott, även om den faktiskt hade kunnat vara lite längre i ugnen. Sen har det inte hänt något mer idag. Ja alltså, det där gamla vanliga händer ju alltid. Man tvättar och städar och dammar och datoriserar och tv-tittar och socialiserar. Men utöver det, hände det inget...


Lena o Peders nyförvärv, en husvagn. De är mycket lyckliga över att äntligen köpt sig en egen vagn. Jättefin Adria måste jag säga.


Det är en bra vagn för dem, med våningssäng till flickorna länst bak. Och så får de en egen liten sittdel.


Fram ser den ut så här. Blått och fint är det, även om Lena tyckte att det blåa kändes lite kallt. Men ändå väldigt fin...


Mikael var oxå nyfiken på golvet som Peder lagt i ladan. Han har varit så duktig Peder. Skönt för Lenas pappa att veta att hans husvagn inte åker genom golvet... :)

Lördag 21 november 2009

2009-11-22 19:24:06 / 0 kommentarer ..


När klockan var strax efter 7 så tyckte min kropp att det var dags att stiga upp. Och det jag gjorde... Nu när jag skriver det, känns det mycket otroligt att det hände. Men jag steg upp, gav katterna mat, kokade kaffe och satt med morgontidningen lääänge. Ganska skönt. Sedan startade jag en tvättmaskin, tömde diskmaskinen och gjorde en massa småsaker innan jag tyckte det var dags för Mikael att stiga upp! :)

När vi hade ätit frukost och gjort oss klara så begav vi oss iväg till stan. Vårat huvudärende var att hämta biobiljetter. Vi har nämligen bokat biljetter till "Luftslottet som sprängdes" som har premiär nästa fredag. Jag, Mikael och Marlene ska gå. Kul... :)

Sedan var vi oxå och fikade på Waynes Café. När vi satt där inser vi att det är exakt ett år sedan som jag och Mikael gick på stan tillsammans en helt vanlig lördag. Anledningen till att vi kom på det var för att luciakandidaterna kom och visade upp sig i Strand Galleria. Då inser vi att förra gången vi var där, så var förra årets kandidater och visade upp sig... Inte ofta vi går på stan...

På väg hem svängde vi förbi Yamaha Center och tittade på skotrar. Vi hittade ingen intressant, men jag hittade ett par skoterskor som jag vill ha. Mikael ska beställa dem via hans jobb.

Resten av kvällen var mycket lugn. Det blev lite datatid och faktiskt en vilostund. Vi åt god middag, såg Robinson, såg Transformers. Inte så intressant egentligen.

Lillen är så söt. Han kan sova hur som helst... :)


Pappas famn är riktigt mysig.


Även på stolen kan man variera sömnställning på många olika sätt... :)


Fredag 20 november 2009

2009-11-22 19:05:22 / 2 kommentarer ..


Friday at last... Ska bli skönt att vila rösten nu i helgen.

Det har varit en riktigt lugn dag på jobbet. Vid 16-tiden hade vi bara svarat på ca 2200 samtal. Det är inte mycket för att vara i våran växel.

Idag hände det stora saker för tösaflickan min. Hon fick en egen lägenhet i Norrfjärden utanför Piteå. Eftersom hon studerar i en annan ort, så får hon ett sk inackorderingsbidrag från kommunen. Idag fick vi alla saker klart och lägenheten blir hennes.

Det är en söt liten etta på 32,5 kvadrat. Jag tror det här kommer att bli riktigt bra för henne. Det blir ju betydligt närmare för henne till skolan nu. Så nu hade hon och hennes kompisar skrivit en lapp på vad som kan tänkas behövas för henne. Allt från grytlappar och diskborstar till tv-apparat och dammsugare. Duktiga flickor som tänker till.

Till råga på allt så fick hon VG på engelskaprovet! Så man kan lugnt säga att hon hade en bra dag. :)

Jag då...? Ja, jag slutade 16.30 och tog bussen hem. Där väntade Mikael och barnen med köttfärslimpa och tända ljus. Mysigt värre... :) Kvällen avslutades med lite dator, lite tv och mycket slummer i soffan.

Torsdag 19 november 2009

2009-11-19 21:28:33 / 0 kommentarer ..


Jag försov mig i morse... Tyckte väl att det har gått alldeles för bra i länge nu på morgonen. Jag hann inte ta in tidningen ens. Och faktiskt fick jag springa till bussen för jag såg den komma när jag var på väg mot hållplatsen. Men men, jag hann och det är ju det viktigaste.

Det har varit en mycket jobbig dag idag. Jag har ju ett sådant jobb att jag kan faktiskt vara på plats om jag har feber, eftersom det inte alls är ansträngade på det sättet. Men när man är telefonist, då är det inte lätt att sköta sitt jobb när man hostar som jag gör. Fan oxå. Jag blir galen på det här.

Söta Rosen kom och frågade hur det var med mig egentligen och jag erkände att det inte var så bra. MEN... Nu får det vara nog med det här. Jag ska inte vara sjuk något mer. Imorgon är jag frisk! Så det så...

Jag gick med Ullis upp till kiosken på lunchen och den promenaden gjorde att jag bestämde mig för att avstå från dansen idag. Jag hann träffa Sofia hemma en snabbis innan hon drog till Niklas. Nu träffar man inte henne förrän på söndag.

Efter middagen blev det städning och tvättning så mycket jag orkade. Gos och lek med katterna har jag givetvis oxå gjort. Nu är det datortid och ur högtalarna dånar Johnny Cash. Idag är det exakt en månad tills jag och flera vänner ska till Farmen och där spelas ALLTID Johnny Cash, så jag laddar lite smått... :)

Satt och kollade lite på kort från i somras. Jag riktigt kände hur sommarvärmen kom emot mig... :)


Fina Fian


Mathias "Lejonkungen" Johansson


Mikael and the cool girl... :)

Onsdag 18 november 2009

2009-11-18 21:48:44 / 1 kommentarer ..


Idag försov sig mina katter. De som alltid kommer när klockan ringer, syntes inte till. När jag var på väg att stiga upp såg jag Lillen titta fram alldeles sömndrucken vid Mikael. Trött lite kisse... Bill var lite pömsig han med, men de kom ändå med mig ut ur sovrummet.

På jobbet var det ytterligare en medarbetare som var sjuk. Det var dessutom hon som skulle ha stängningen idag. Men eftersom jag inte hade något planerat efter jobbet så ställde jag upp. Plus på flexen är alltid bra att ha.

Hemma var det två ungar (=mina barn) och två katter (=mina bebisar) som var hemma. Sofia lurade mig att Mathias hade farit till stan. Hur jag kunde gå på det, förstår jag inte...

Jag lagade middag och sedan hamnade jag framför datorn. Sofia tycker nog att hon har världens löjligaste mamma som spelar FarmWill och Cafe World på Facebook, men vaddå... Det är ju roligt. Blir som en drog...

På tal om Sofia. Om ni går på den här adressen:
http://www.teknikenshus.se/skola/program/studion.htm 

och sedan klickar till höger där det står:

2009-10-22 
Uppdrag Nyheter
Strömbackaskolan MP1
Piteå
Grupp 1

Då får ni se Fian läsa upp nyheter. Sofia läser både Inrikes och Sport. De andra som är med är hennes klasskompisar. Jättekul att se och jag tycker hon är jätteduktig!!!

Jag fick idag oxå läsa lärarnas omdömmen om Mathias. Det var ett G i läsförståelse som förvånade mig massor, men eftersom det är VG och MVG på de resterande sakerna så ska jag inte klaga. Oj vad båda mina ungar är duktiga. Skönt att kunna vara en riktigt stolt mamma! :)

Sedan vill jag gratulera mina vänner Ingela o Tomas till deras nya inköp idag. De har nu en ny, fin och röd Peugeot 308. Kul för dem!!!

Ja, något mer än så blev det nog inte idag!

Kram på er alla.


Tisdag 17 november 2009

2009-11-17 21:33:38 / 1 kommentarer ..


Sovit dåligt inatt. Det går fasen inte att sova när man hostar och snuvar... Men det gjorde ju att jag tog mig upp i tid i morse. Hjälpte Fian att komma iväg till bussen. Och faktiskt, det blev inte enbart en filt runt henne på väg till skolan, denna morgon heller. Hon hotar ofta med det, men vad jag vet har hon alltid haft kläder på sig på skolan...

På jobbet gick det bra. Vi är ju två borta, men hade en vikarie idag så det gick hur smidigt som helst. På lunchen var jag iväg och postade ett brev och passade på att skvallra lite med Therese från receptionen. Hon hade haft dunderkul i fredags, liksom jag. Vi måste göra det fler gånger, det är bara så!

Det var min tur att stänga växeln och jag skyndade mig sedan till bussen. Hemma blev det att slänga i sig lite mat och sedan for jag och Sofia till Storheden. Till Rusta. Vi var ute efter prasselbyxor till katterna. Jag hittade dem och köpte ett par till mina katter och ett par till Annelies små vilddjur.

Sedan blev det att direkt fara till dansen. Mikael sa att jag fick inte fara på dansen idag, eftersom jag inte är helt kurant. Men jag berättade tydligt och klart att jag ÄR faktiskt vuxen och jag bestämmer faktiskt SJÄLV. Jag lovade att bara lära mig den nya dansen. Det gjorde jag oxå (plus genomgången på en annan). En timme senare for vi hem. Det blev iaf en timme kortare än jag brukar vara.

Hemma blev det att packa upp leksakerna jag köpt, äta lite kvällsis (heter det kvällsis när man är vuxen?) och fixa lite annat småpyssel. Snart kommer denna fröken att stupa isäng...

Jag undrar hur många hundra bilder jag har knäppt på katterna. Många hundra är det... Men hur många som är bra, det är en annan sak. Här nedan kommer några exempel på totalt misslyckade bilder.


Bill hoppar ur bild.

 


Lillen gör något slags kaninhopp precis när jag knäpper.

 


Det ser ut som Bill är slängd i luften, men han är påväg att göra en bakåtvolt. Jag säger bara det; tur man har digitalkamera...

 


Här är Billabong och prasselbyxorna jag köpte. Visst förstod ni att det var sådana byxor jag menade? Om ni funderar varför Bill ser flummig ut är det för att han inte gillar blixten och blundar av den.

 


Lillen är väldigt nyfiken. Det är Sofia som står bakom och övervakar...


Måndag 16 november 2009

2009-11-16 19:11:44 / 0 kommentarer ..


Ibland är det faktiskt inte pga mig som det är svårt att stiga upp på morgonen. Som idag tex... När klockan ringde var jag ganska pigg, men direkt katterna märkte att jag rörde på mig så kom de båda två och la sig ovanpå mig. Båda kurrade som högljudda maskiner och vars otroligt gosiga... Men eftersom jag inte ville väcka Mikael, så tog jag med mig katterna och steg upp ganska snabbt ändå.

På jobbet var det inte så farligt jobbigt idag. Inte om man tänker att det faktiskt är måndag. Tur det för jag är ganska sliten i rösten fortfarande, även om jag i övrigt mår ganska bra. Dock bestämde jag mig för att ta bussen hem när jag slutade. Av två anledningar... För det första är det dumt att motionera när man har hosta och dessutom vill jag inte riktigt gå när det regnar och är glashalt. Var skönt att åka buss.

Jag hade bestämt mig för att bara ta det lugnt ikväll. Även om jag mår bättre än i helgen, så inser även jag att fortsatt vila vore det bästa. Dock satte jag igång direkt jag kom hem. Det blev lite tvättmaskinslek, middagslagning, städning av toaletter (inkl. katternas), städa bland skor o jackor i hallen, datorbyten och fix, lite dammtorkning och vattning av blommor. Varför ska det vara så svårt att inte göra något?

Hur som helst så sitter jag nu vid min egen dator och bloggar redan nu fast klockan bara är 19. Men jag inser att om jag sätter mig i soffan, så kommer all min ork ta slut och därför gör jag detta innan. Idag, mina vänner, bjuder jag på några få snälla kort från middagen med jobbet på Allstar!



Ullis, Charlotte och Therese med glada miner!


Jaana ser lurig ut när hon skvallrar med Mallan.

 


Annelie o Jaana är på väg att göra sig oskuld som Annelie sa. Kan man köpa sig oskuld...?

 


Cissi var med och hon körde inte denna gång. Lite cider slank det minsann ner för hennes strupe.

 


Jaana (igen!) och PK sitter vid middagsbordet.


Söndag 15 november 2009

2009-11-15 19:56:33 / 0 kommentarer ..


Sov hela natten och vaknade vid 12 idag. Då kände jag mig faktiskt lite piggare. Fortfarande kunde jag inte prata, men huvudvärken, febern och det onda i magen var borta.

Dock har jag valt att inte göra något väsentligt idag heller. Har legat framför tv:n hela dagen faktiskt. Tur man har kater som gosar med en... :)

På eftermiddagen klarade jag äntligen av att äta igen så då började jag känna mig mycket piggare. Rösten kom oxå tillbaka tack och lov. Så imorgon blir det jobbet igen! Bra, för jag hatar att vara borta från mitt arbete.

Mikael har nu farit till sin hockeyträning, medan jag sitter här vid datorn ett tag. Ska återvända till tv-soffan snart för att se lite strunt som går på dumburken.

Lite tråkiga dagar på bloggen detta kanske, men det blir inte så mycket att skriva om när man bara ligger still och sover/ser på tv.

Imorgon är en ny vecka med nya friska tag!

Lördag 14 november 2009

2009-11-15 19:51:19 / 0 kommentarer ..


Som sagt så for jag hem med ont i halsen. Det blev LÅNGT ifrån bättre till idag. Hela förmiddagen har jag gått utan röst och började känna mig mer hängig. Fick inse att det nog inte skulle bli någon dans idag...

Istället sov jag i några timmar. När jag vaknade var jag ännu mer dålig. Alltså, jag vill inte klaga egentligen, men nu gör jag det. Jag kan inte minnas när jag var så här dålig sist.

Min hals har gjort fruktansvärt ont, febern blev jättehög, mitt huvud gjorde så ont att jag bara grinade och tillråga på allt mådde jag så illa att jag bara ville kräkas hela tiden.

Jag är sällan sjuk men nu verkar jag ha tagit och gjort allt på en gång. Det var en jobbig dag, denna lördag. Jag har inte gjort något idag, bara legat på soffan/i sängen och kämpat för att bli frisk.

Det enda positiva är att jag i dimmorna insåg att Team Ola vann i Körslaget. YES...!!!


Fredag 13 november 2009

2009-11-15 19:46:36 / 0 kommentarer ..


Mitt mål när jag börjar 7.30 är att ta den första bussen som går till jobbet. Jag hinner om jag har nr 2, men det blir snävt om tid. Idag nådde jag mitt mål och var först på plats på jobbet.

Det har varit en bra dag idag måste jag säga. Det har inte ringt så farligt och alla har varit på bra humör. Eventuellt kan det bero på kvällen som komma skall.

När arbetsdagen var slut så tog jag mina saker och promenerade hem. Riktigt skönt att gå måste jag säga. Min bok tog slut under vägen, men jag hade lyckligtvis en till laddad och klar.

När jag kom hem så fick jag en present! Ett par sprillansnya skoterhandskar. Precis sådana som jag har velat ha. Jättefina... :) Tack för de min älskade sambo!

Efter duschen gjorde jag Mikael och Mathias sällskap när de åt middag och sedan gjorde jag mig själv helt klar. Strax efter 19 så åkte vi och hämtade Mallan och sedan for vi till stan. Utanför Allstar mötte vi PK och sedan kom de intrallande en efter en.

Vi gick in till vårat bord och surrade på som man gör på en sådan sammankomst. Förrätten bestod av Allstar plate. En slags natchotallrik. Mycket mat för att vara en förrätt, men mycket gott. Sedan kom middagen och den bestod av en stor köttbit med pommes. Maten ska man inte klaga över. Det gjorde egentligen inte Annelie heller, men hennes bit var mycket blodig. Hon nämnde det till servitören som kom tillbaka med kockens stora ursäkter och erbjöd henne en pannacotta som ursäkt. Den var tydligen mycket god.

Singelpinglan Marlene sa sedan till när det var dags att gå till Olivers. Dit kom stora delar av vårat gäng och vi hade jättetrevligt där. Själv fick jag dock väldigt ont i halsen efter ett tag. Har aldrig haft så ont tror jag. När jag insåg att det bara blev värre, så åkte jag hem.

Men jag är nöjd med kvällen dock!


Torsdag 12 november 2009

2009-11-12 21:28:20 / 0 kommentarer ..


Idag var det en rolig dag på jobbet. Idag installerades nämligen ett system i växeln som gör att man kan mäta samtal. Man kan mäta hur många inkommande det är, hur många vi missar, hur länge medeltiden för kön är, hur länge medeltiden för pågående samtal är osv osv...

Så idag har vi startat Wallboarden, som den heter, så vi kan se hur det ser ut. Det går att se från telefonist till telefonist oxå, men det är ju inte intressant egentligen. Fast nog har alla mer eller mindre skärpt sig idag och jobbat på ordentligt. Det är ju när man "glömmer bort" kön, som det egentligen blir intressant.

Förutom det, så har jag jobbat med avvikelser, ändrat på Insidan, börjat skriva APT-protokollet osv osv... Det har verkligen inte varit en lugn dag idag direkt.

Jag tog bussen hem när jag slutade och då var det bara att fortsätta stressa. Jag slängde i mig maten innan jag gick iväg till dansen. Vi var inte så mycket folk idag, bara lagom. Det var verkligen jätteroligt idag. Dansen vi lärde oss var helt i min smak. Fast det är ju egentligen de flesta... :)

Nu har jag kommit hem och gosat lite med katterna. Nästa steg är att äta en frukt, ta en dusch och sedan se Djurpolisen!


Ondag 11 november 2009

2009-11-11 22:07:11 / 0 kommentarer ..


Den 11 november 1988 (för exakt 21 år sedan) så såg jag och Ingela en videofilm. Det var filmen E.T. Anledningen att det är något som både jag och Ingela kommer ihåg mycket väl, är väldigt enkel. Min pappa ringde nämligen mitt under filmen och berättade att jag hade fått en lillebror. En söt liten unge som fick namnet Jan Urban Daniel.

Så idag gratulerar jag min lillebror Ubbe på hans 21-års dag!!!

I övrigt kan jag säga att jag hade en rätt bra dag. Fortfarande mycket på jobbet. Hinner inte ens med saker som jag ska hinna, men man får ju prioritera det viktigaste. Samtalen som ringer in. På rasterna diskuterar vi mest festen som komma skall. På fredag har vi ju fest med jobbet. Det blir riktigt skoj!

När jag slutade idag, så tog jag mitt pick och pack och promenerade hem. Oj vad jag gillar att gå när det är några minusgrader. Luften är så härlig och man blir inte svettig.

När jag kom hem så åt vi lite middag och sedan var jag såååå trött. La mig på soffan och det var ju dumt. En timme försvann jag in i drömmens värld. Det innebär att jag är hur pigg som helst nu. Det innebär att jag kommer inte att kunna sova när jag lägger mig. Det innebär att jag är trött imorgonbitt. Hmmm...

Jaha. Nu har jag inget mer att skriva om direkt. Men vi hörs väl imorgon! :)


10 november 2009

2009-11-10 21:49:28 / 1 kommentarer ..


Jag är inte alls virrig, Ingela...! Det är bara det att jag måste ju kolla så att ni läser ordentligt... :P Och du får klart godkänt!

Min klocka ringde 5 i morse. Och då vaknade jag. Jag steg inte upp, men jag öppnade ögonen och stängde dem inte mer. Kan ni förstå? Knappast jag... Jag såg till att Fian steg upp och gjorde sig klar och sedan gjorde jag mig själv klar. Allt gick så smidigt att jag kunde ta en buss som gick 20 minuter tidigare än den jag brukar ta. :)

Vi var fortfarande ganska kort om folk så det har varit mycket att göra idag med. Men jag klagar inte, det går ganska bra ändå.

Jag fick reda på att Annelie har investerat i spännande saker. Hon var väldigt uppspelt över det, med all rätt! Det blir en spännande sommar nästa sommar... ;)

Jag tog bussen hem och där hemma väntade Mikael med maten. Båda var vi ganska stressade eftersom jag skulle till dansen och han till hockeyn. När han for tränade jag lite danser innan jag klädde på mig och gick iväg. Dansen vi lärde oss ikväll var mycket svår, med många många snurrar och konstiga diagonala väggar. Restarts efter ungefär varannan vägg och till råga på allt en vals. Låter det som något för dig, Pling!?

När jag skulle gå hem och startade min ljudbok tryckte jag på fel knapp och råkade ringa upp Niklas. Besvärligt med headsetknappar och fingervantar...

Nu har jag kommit hem och efter en härlig dusch sitter jag nu här och lyssnar på musik medan jag bloggar och eldar! :)

Sov gott...

9 november 2009

2009-11-09 20:12:33 / 2 kommentarer ..


Imorse fick jag ett samtal från min bekanta vän som jobbar på Willys. Hon skulle ta upp med sin chef hur jag blivit bemött och frågade om hon fick använda min blogg och det jag skrivit. Självklart fick hon det, jag står för det jag skrivit. Men jag måste säga att detta gjorde att jag verkligen kan tänka mig gå tillbaka på Willys. Det är skönt när man känner att man får respons för sin kritik. Tack du skamsne vän för att du tog till dig detta. Och du vet ju att det har absolut inget med dig att göra!

Jobbet då!? Ja, jag kom till min arbetsplats och fick reda på att det var tre st sjuka. Dessutom måndag morgon. Dessutom vaccinationstider... Det var bara att ladda inför en jobbig dag. Och jobbig, det var bara förnamnet. Vi hade en bra bit över 50 i kö i morse. Närmare 60 om jag ska vara ärlig. Då ska ni veta att alla vi som var på plats jobbade som tokar. Dessutom satt Helena på Länsteknik och hoppade in i krisstunder.

Arbetsdagen gick iaf mycket fort...! När jag hade slut rast ringde min mobil och det var pappa. När jag såg hans namn på displayen, så blev jag alldeles kall. Jag visste ju att min farfar låg på sjukhus... Men det visade sig att min söta pappa bara ville tacka för kortet jag skickade till fars dag. Han hade blivit överlycklig!!! Kul... :) Och min farfar hade fått fara hem från sjukhuset... Puh...

Idag gick jag faktiskt hem när jag slutade mitt jobb. Mikael kom och mötte mig och han hann ända till Sundis sporthall innan vi möttes. När man går med Mikael är det ett riktigt race man är ute på för han går himla fort!

Ikväll har jag varit ganska slut i huvudet och bara dö-tittat på tv och slö-spelat lite Café World på Facebook. En lugn och skön kväll med andra ord!

Söndag 8 november 2009

2009-11-08 21:45:14 / 1 kommentarer ..


Jag känner redan att jag fått upprättelse angående mitt "besvär" med Willys. Kritiken har uppfattats och skall vidarebefodras. Sådant gillar jag... Ska nog ge den butiken någon chans till ändå...

Jag steg upp vid 5-tiden idag... Nä, jag hade inte missat att det var söndag utan jag skulle skjutsa Mathias till tåget. Idag var GBBK till Kiruna för att spela match. (Senare under dagen fick jag veta att de vann med 72 poäng! Visst är de bra...!?).

När jag skjutsat honom åkte jag hem igen för att återvända till sängen. Ärligt talat så hade jag en plan på att gå en promenad, men insåg att jag nog skulle bli dumförklarad om jag var ute och promenerade 05.45 en söndagmorgon.

Vaknade igen några timmar senare och då kändes det skönt att ha sovit någon timme till. När vi satt och åt frukost kom Sofia och Niklas hem och plötsligt var alla ungar (inkl. Sofie o Robin) utom Mathias hemma. Ovanligt...

Jag ställde mig sedan och gjorde tårta och fixade färdigt fikat. Det var dags att fira Fian lite grann idag. Tyvärr kunde en del inte komma pga sjukdom, så därför blev det ganska lugnt idag. Jag hade velat att alla skulle komma på dagen, men det ville tydligen ingen annan. Så efter 17-tiden började det komma några. Sofias faster m.fam + Sofias farmor o farfar.

Lite senare på kvällen kom även Ingela o Tomas. Trevligt att få träffa dem alla igen.

Strax före 21 så var jag och Fian och hämtade Mathias från tåget. Det var en helt uppspeedad kille som kom hem! Han surrade konstant. Jag och Sofia var helt i chock... :)

Kvällen avslutades senare med eldning och lite mer datoriserande.

Lördag 7 november 2009

2009-11-08 16:41:06 / 2 kommentarer ..


Men herregud! Idag försov vi oss massor. Vaknade inte förrän 10.40! Mikael blev alldeles i chock när hann såg vad klockan var. Vi steg upp och matade de stackars hungriga katterna innan vi själva åt frukost.

När det var avklarat började jag baka. Jag gjorde några kakdegar; Drömmar, kolakakor och kanelkakor. Sedan tog jag en paus och funderade om jag skulle göra något mer. Jag bestämde mig till slut för att göra mazariner. När jag precis börjat med det så fick vi främmande. Christer och Marja kom förbi. Mikael fick sitta och underhålla dem medan jag gjorde färdigt.

Vi satt länge och väl och surrade på innan de tyckte synd om Titan (som väntade i bilen) och åkte hem. Jag bakade färdigt mazarinerna och städade undan. Sedan tyckte jag det var dags att fara till Storheden en snabbis. Jag skyndade in på Ö&B och hittade lite kattleksaker innan jag for vidare på Willys.

Anledningen att jag for till Willys var för att de hade billigt kött som vi skulle ha. Men nu vet jag inte om jag någonsin kommer att fara till den affären igen. Det händer ofta att man blir felaktigt bemött i kassan. Jag blir galen på den personalen. Många gånger har det hänt att kassörskorna står och pratar privata saker med varandra och ignorerar kunderna. En gång stod de dessutom och kommenterade varorna som kunden framför mig hade köpt.

Idag blev jag mer eller mindre utskälld av kassörskan för att jag stoppade in betalkortet och drog ut det igen. Högt och tydligt sa hon åt mig att så där kunde jag ju minsann inte göra och så suckade hon tungt åt mig. Jag blev jätteförnärmad och ville helst bara lämna allt och gå därifrån.

Jag vet att det är långt ifrån all personal som beter sig så här (jag känner ju till och med en som jobbar där). Och de som jobbar inne i butiken har jag aldrig haft problem med. Men nu börjar jag verkligen bli riktigt grinig på vissa kassörskor i denna butik!!!

Men i alla fall... När jag kom hem fortsatte jag i köket och bakade ut alla kakor. Jag lagade även middag när jag ändå stod där. Vid 19-tiden på kvällen kunde vi äntligen äta lite mat. Efter en dusch och lite myskläder på, så satt jag i soffan resten av kvällen. Bla så såg vi Körslaget där Pontare åkte ut. Nu är det bara finalen kvar och då hejar vi absolut på Team Ola!!!


Måste bara visa bilden på den lyckliga tjejen med sin fina katt! Detta är alltså Linn och Laban när vi var förbi hos dem i onsdags. Annelie gav mig tillåtelse att lägga ut denna bild. :)


Fredag 6 november 2009

2009-11-08 16:29:10 / 0 kommentarer ..


Läste tidningen imorse och där stod en fin och tydlig annons om vad som gäller för den Nya Influensan. Skönt tänkte jag för då vet man vad man ska säga till de som ringer och har frågor. Mmmmm. Det räckte i några timmar, sedan fick vi veta att allt var ändrat och det som stod i tidningen gäller inte. Ja, vad ska man säga... Vi hade iaf gott om jobb idag.

Annelie slutade lite tidigare idag för att hon skulle fara med sina katter till veterinären. Jag visste att hon skulle vara där kl 15 och precis då tänkte jag lite extra på de stackarna... Senare på kvällen fick jag veta att det gått bra ändå, så det var ju skönt.

Det är kul det där med husdjur och dess ägare. Jag behandlar ju verkligen mina djur som små bebisar, och det tror jag är lätt att man gör. Tex Rosen på mitt jobb hade ställt sig och stekt plättar till sin papegoja efter den hade genomgått en operation här om dagen. Precis som man skulle ha gjort med ett riktigt barn... :)

Idag när jag slutade så tog jag ett beslut att inte gå hem. Jag hade faktiskt tänkt det, men det blev inget av med det. När jag kom ut genom dörren så regnade det nämligen. Då vill man inte gå... Så därför var jag hemma lite tidigare än planerat. Det var ju skönt iofs.

Kvällen bestod av god middag, rött vin och slötittande på tv. En helt vanlig fredagkväll alltså.


Torsdag 5 november 2009

2009-11-05 21:29:55 / 2 kommentarer ..


Idag är det 18 år sedan jag blev mamma!!! Visst är det otroligt... :) Så idag vill jag gratulera min älskade dotter.

GRATTIS SOFIA PÅ DIN DAG. DIN FÖRSTA DAG SOM MYNDIG!!! Puss o kram gullunge!

Eftersom det var lite speciell dag idag så var morgonen lite annorlunda. Jag steg upp och gjorde mig klar. Sedan gjorde jag frukost till Sofia och väckte Matte. Vi tog paketen och gick in till tösen. Hon var väldigt lättväckt den här morgonen!
 
I sina paket fick hon en jättestor halsduk av sin bror. I det andra paketet var det en bärbar dator. Den är så fin och hon blev verkligen glad över den. :)
 
När alla gratulationer var avklarade så gjorde jag mig klar och for till jobbet. Med buss denna gång och idag åkte jag med samma buss som Mallan.
 
På jobbet var det en jobbig dag. Mycket strul och lite folk. En stackars flicka har dött i Svininfluensan i Haparanda. Det har gjort att massor med människor är jätteoroliga och har många frågor. Då ringer man till växeln... Suck...
 
Efter jobbet åkte jag direkt hem och möttes av en datoriserad dotter. :) Efter ett tag kom en av hennes allra bästa vänner och hälsade på. Hanna och hennes pappa Stefan. Det var mycket trevligt att få besök av dem. Stefan tyckte dock att vårat hus var otroligt varmt och han tog av sig mer och mer kläder. Det var nästan så man blev nervös... :)
 
När de for, satte jag mig vid datorn, och här har jag suttit. Vilken underbar värld det finns där ute på det stora nätet!! Niklas kom och höll Sofia sällskap, så hon inte blev tvingad att vara med två "datanördar" (jag o Matte) på hennes födelsedag.
 
Imorgon är det fredag. Det känns riktigt himla skönt!!!


Onsdag 4 november 2009

2009-11-05 21:20:31 / 2 kommentarer ..


Jag tog mig upp i bra tid idag. Härligt... :) Sedan glömde jag bort att jag skulle ha bilen idag, så jag var på väg till bussen, men hann hejda mig i tid...

Jobbet gick bra och allt var som vanligt i stort sett. När jag slutade jobba så åkte jag till stan för att möta upp Sofia. Hennes buss hade inte kommit så jag sprang in till Cubus och köpte två linnen. När Sofia sedan kom så for vi till Boden.

Vi gick till deras nya stolthet; Enter Galleria. Jag tycker gallerian var helt ok faktiskt. För att ha varit en stad som inte haft någon galleria, så blir det här ju perfekt. Vi gick runt och tittade i alla affärer, hann även in på biblioteket. Sen mötte vi upp Annelie och så gick vi lite till med henne.

Fian ville inte ha någon macka från Opalen till middag, så det blev Frasses till middag istället. Sedan gick vi till Opalen och köpte lite fika med oss som vi tog med till Annelie.

När vi kom dit så fick jag se två helt underbara varelser. Inte Annelies barn (som faktiskt är härliga de med), men jag menar katterna. ÅH, så söta de är. Och vad stora de blivit sedan jag såg dem sist! De är verkligen jättefina!

Vi gosade med katter, drack kaffe, myste och hade helt enkelt en mycket trevlig kväll. Jag hjälpte Annelie o Stefan med att bränna sina Turkiet-bilder på en DVD-skiva innan jag for hem. Det skulle ju vara trist om de bilderna försvann. Hem for vi kring 21.30 och det blev lite "måste-saker" innan jag kunde gå i säng.

Nu har jag tagit mig tid med bilder, så ni ska få se Annelies underverk:


Söta Mimmi.


Laban på pålen.


Kolla så mysig kattherre.


Syskonlek.

Lite mer syskonlek. Ser ni Labans tunga...!?


Tisdag 3 november 2009

2009-11-03 21:30:27 / 2 kommentarer ..


En dag då Sofia börjar tidigt. Mamma Jenny upp för att kolla så att hon inte försov sig. Men icket idag. Hon stod där färdigklädd i sitt rum när jag kom in. Duktig kicka!

Somnade på bussen till jobbet idag. Var nog lite tröttare än jag trott... Tur jag ska av på sista hållplatsen. Fian somnade oxå, och hon ska inte av på sista. Det blev snabba ryck för henne att ta sig ur bussen... :)

Jobbet var bra idag. Systemet fungerade. En tekniker ringde och sa att han hade rört om i grytan. Han var bra på det...

Efter jobbet var det dags för månadens APT. Ett rätt bra möte. Chefen hade lagom mycket att ta upp och vi hann prata ganska mycket om olika arbetssituationer. Det bästa med sådana möten är att alla kan prata utan att ha samtal som kommer in och "stör" hela tiden.

PK lovade att skjutsa hem mig och Mallan idag, vilket hon oxå gjorde. Var hemma vid 19-tiden och det var ju inte alltför sent.

Hemma gjorde jag något dumt... Jag började spela Mafia Wars på Facebook... Jag ska ju inte hålla på med dataspel egentligen. Mathias och jag är nämligen exakt lika där... Vi kan fastna hur länge som helst... Så flera timmar har jag suttit framför datorn och inte gjort det minsta nytta. Lite himla dåligt samvete har jag minsann...

Nu eldar jag och ska försöka komma ihåg att stänga spjället oxå. Sedan blir det nog sängdags.


Måndag 2 november 2009

2009-11-02 21:22:40 / 1 kommentarer ..


Träffade Mallan på bussen och vi bytte helgens skvaller mellan varandra. Alltid bra när man får lite tid till det så där direkt på måndagsmorgon!

Annelie var väldigt fin idag, det måste jag säga. Hade kjol och stövlar och det tror jag aldrig jag har sett henne ha en arbetsdag. Men, både hon och jag har sagt att vi ska bli lite mer vardagsfina. Som Jaana och Mallan... Att jag hade slitna jeans och en collegetröja med huva idag, innebär inte att jag alla dagar ser ut som en slarver...

Dagen i övrigt var jobbig. Om man tänker på jobbet. Nog är det hemskt att vi arbetar på 2000-talet, en bra bit in på det dessutom, och fortfarande finns det teknik som inte fungerar tillfredsställande. När man har tusentals anknytningar under en växel, som dessutom tillhör ett landsting, då ska det fan i mig fungera. Många arga och irriterande kollegor har jag haft idag, och jag förstår dem!

Jag och Mallan åkte även buss hem tillsammans idag och vi avslutade med allt skvaller som vi inte hunnit med under dagen. Hemma började jag med maten och sedan satte jobbet igång.

Jobbet med att hjälpa Sofia med matten. Även om jag klarade att hjälpa till ganska långt, så fick jag tillslut söka hjälp på annat håll. Mikael kunde hjälpa till ganska mycket och det sista klarade vi av med hjälp av internet. Tack och lov för internet säger jag bara... Synd att inte det fanns när jag gick skola...

Vi har oxå hunnit baka ikväll. När jag och Sofia bakar har vi en mycket konstig uppdelning på jobbet. Hon gör smeten och slickar bunken, jag smörjer formen och diskar undan... Undrar just hur det kunde bli så?

Efter allt jobb tyckte vi att det var dags att rensa hjärnorna, så vi klädde på oss ordentligt och gick ut på en ganska lång promenad. Riktigt skönt var det.

Nu är det CSI (fast precis just nu är det reklam). När jag har sett det så tror jag minsann jag ska ta och börja avsluta dagen...

Söndag 1 november 2009

2009-11-02 20:56:02 / 0 kommentarer ..


Kl 8 ringde väckarklockan och jag vaknade och kände mig oförskämt pigg. Med tanke på gårdagskvällens fest, så mådde jag jättebra. Det är inte alls dumt att börja dricka vatten istället för vin mot de senare timmarna.

Vi gjorde oss klara och gick ner till restaurangen för att äta frukost. Hotellfrukost, det är något speciellt det... Vi fick snart sällskap av andra från Mikaels jobb. Vissa såg man aldrig till... :)

Det var utcheckning redan kl 11, så vi var hemma igen tidigt på förmiddagen. Vi hälsade på våra underbara bebisar och packade upp. Söndagen bjöd på ett otroligt vackert och soligt väder så vi klädde på oss och gick iväg på en lång promenad. Härligt!

Mina ungar + Niklas for iväg till Örnäset för att gratulera deras kusin som fyller år. Lilla Emelie blir redan 8 år... Själv bänkade vi oss i soffan. Man var ändå lite trött... Först såg vi Körslaget och sedan bytte vi och såg reprisen på Dansbanskampen. Två ganska rogivande program om ni frågar mig.

Ungarna kom tillbaka med lill-Robin som chafför. Eftersom han nyligen tagit körkort så kör han bil jämt... :) Matte drog iväg till basketen och de andra for till Ersnäs, så det blev riktigt lugnt hemma igen.

Det hände inget mer denna dag faktiskt. Inte för mig... Såg lite mera tv och bara kopplade av. Mikael for och tränade hockey, så jag fick några sköna timmar helt ensam...


Lördag 31 oktober 2009

2009-11-01 20:01:26 / 0 kommentarer ..


Jag älskar verkligen mina katter. Men när jag på nätterna måste schasa undan dem när de klättrar i bokhyllor, flytta på dem när de jagar pinnen till persiennen, ta fram dem när de busar med min stegräknare under sängen, bli arg på dem när de jagar kabeln till min dator osv osv osv... Då kan jag känna att det var skönt på den tiden när jag fick sova ifred!!! Men jag vill absolut inte byta tillbaka...

Vi löste Melodikrysset idag och det gick ganska bra faktiskt. Sedan tog jag och gick igenom Mikaels hår med sax och maskin. Och efter det blev det att packa och göra sig klar. Idag var det ju nämligen Stenvallsfesten!

Vi åkte och hämtade Henning och Cecilia och sedan drog vi iväg till Nordkalottens hotell. Vi checkade in och sedan gick vi ner på ett informationsmöte. Idag skulle vi på hockey! På mötet var även Osten (Luleå Hockeys sportchef) och han pratade på ganska länge med oss. Fick bla veta lite "hemlisar" som Jarmo Myllys har gjort. För er som inte vet det så har jag varit (och är väl än) en mycket stor fantast av Jarmo!

Sedan kom en buss och hämtade oss och vi for till Coop Arena. Började med att gå till baren och dricka en öl innan vi letade reda på våra platser. Första perioden var helt ok. Luleå gjorde mål nästan direkt. Andra perioden missade vi för då stod vi i baren. :P

Tredje perioden såg vi, men den var inte så kul för hela matchen slutade med vinst till Rögle. När allt var slut åkte vi tillbaka till hotellet.

Mikael gick i relaxen med grabbarna men jag befann mig på hotellrummet och gjorde mig klar i lugn och ro. När Mikael oxå var klar så gick vi till Gunnar och Monas rum och satt med dem tills det var dags att gå till restaurangen.

Kvällen var helt underbar. Vi åt enormt god mat! Vi fick höra och dansa till suverän livemusik. Vi drack gott vin och njöt av sällskapet! Träffade en gammal klasskompis från tiden då jag bode på Bergnäset. Han kände igen mig, vilket jag inte vet om jag tycker är bra eller dåligt...

Kl 02 kände vi att det var dags att göra avslut på denna fest, men OJ så kul vi hade. En av de roligaste Stenvallsfesterna faktiskt!


Fredag 30 oktober 2009

2009-11-01 19:46:55 / 0 kommentarer ..


Var uppe jättetidigt och hade jättegott om tid på mig. En bra morgon alltså... :)

Idag hade jag sådan där jättebra arbetsdag. Jobbade 8-12! Det är både bra och dåligt... Jag får ju stressa så mycket under de få timmar jag är på jobbet, för att hinna det jag ska. Men samtidigt är det skönt att få fara iväg så där mitt på dagen.

När jag slutade tog jag bussen till Stadsö centrum. Jag klev av bussen och mötte Sofia och Niklas. Sedan klev vi på nästa buss som tog oss till Storheden. Vi gick först på bolaget. Det var en kö som var enorm. Alla köer ringlade sig kring hyllorna genom hela butiken. Men det gick faktiskt ganska fort ändå.

Sedan gick vi till Ica Maxi så att jag kunde låsa in varorna i ett skåp. Efter det skiljdes jag från dottern och hennes boyfriend och så gick jag vidare. Jag gick i OnOff, Rusta, Jysk osv. Trevligt att gå och strosa.

Det jag egentligen var på plats för att göra var handla. Så jag tog itu med det. På Ica var det oxå sjukt mycket folk och jag gick i över 1,5 timme och handlade. Men jag gillar det. Tycker det är jättehärligt att gå omkring för mig själv och läsa innehållsförtecknigar...

När jag handlat satte jag mig för att vänta på Mikael. Då träffade jag min fd svärmor och mina fd svägerskor! Trevligt att prata lite med dem. Mikael kom och sedan for vi hem.

Vi gjorde en jättegod ugnstekt fläskfilé. Enkelt men mycket gott. Till efterrätt gjorde jag blåbärspajer.

Ikväll ringde det flera personer som aldrig ringer till oss. Det var riktigt trevligt att prata med dessa!

Som vanligt blev det en ganska tidig kväll. Fredagskvällar är man himla trött...

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!