Måndag 29 juni 2009

2009-06-30 13:16:00 / 1 kommentarer ..


Två veckor kvar innan jag får semester. Det betyder att idag, om två veckor, är jag på väg till Östersund. Vi ska bo på ett vandrarhem en bit utanför stan. Så roligt det kommer att bli!

Jobbet gick på precis som vanligt. Det är inte stendött på jobbet. Man får faktiskt jobba på ganska bra. Men det gör inte så mycket, tiden går så snabbt.

Idag flexade jag lite grann och cyklade hem lite efter 16. Det var för att jag och Matte skulle till Storheden. Vi började på Intersport. Där, mitt bland alla kläder, såg jag en känd person. Nämligen Hansson... Och är hon på Storheden, så brukar hennes bästis, Annelie vara i närheten. Och där var hon!

Jag ifrågasatte varför hon inte hör av sig till mig på jobbet (via mail). Hon gav en MYCKET bra förklaring. Hon solar och solar och solar. Kämpar som tusan för att bli brun, och brun har hon blivit! Klart man inte har tid att maila då. Det skulle inte jag heller ha gjort om jag är riktigt ärlig...

Sedan for jag och Matte till Jysk och köpte lite tyg till Mikael. Efter det blev det ett besök på Ica Maxi. Vi for tillslut hem och gjorde middag.

Eftersom vi fortfarande inte har någon tv, så blev det att sitta vid datorn en hel del. Jag läste oxå min bok, som nu nästan är slut. När jag skulle sova så slog jag på en film, Die Hard 4.0. Den var så pass bra att jag såg hela innan jag somnade...

Söndag 28 juni 2009

2009-06-30 13:07:22 / 1 kommentarer ..


Jag fick sovmorgon idag och tog mig en lur ända till kl 10.30. Mikael var då uppstigen sedan länge. Jag skyndade mig att fixa frukost och bjuda Mikael på det, på altanen.

Sedan kan jag lugnt säga att det inte hände så mycket mer för mig denna dag. Utan jag låg där. På altanen. Antingen låg jag på mage. Eller så låg jag på rygg. Eller så satt jag i skuggan. Ibland läste jag bok, ibland lyssnade jag på ljudbok.

Jag skötte även matservicen. Fixade fika och middag till oss. Mikael höll nämligen på att jobba på gården. Han gör om lite vid garageuppfarten och fixade med massor av saker.

När jag ropade på honom att det var kaffe, så hade han Elvis med sig när han kom till altanen. Elvis är ju grannens hund. Elvis ville hjälpa Mikael idag, så han fick "hänga" med honom... Sötnos-Elvis...

När klockan närmade sig 21 så började jag längta till Poirot. Då visade det sig plötsligt att vi inte hade någon bild på tv:n. Mikael hade grävt av kabel-tv-kabeln... Hur irriterande var inte det!? Istället fick vi se på film, men det gick ju bra det med... :)

Lördag 27 juni 2009

2009-06-30 13:00:58 / 0 kommentarer ..


Idag vaknade jag 8.50 av att mamma ringde och kollade om jag var vaken. Det var jag inte... Hon undrade oxå om vi var på väg dit snart. Det var vi inte...

Hon hann ringa två gånger till innan klockan var 10 och sista gången lovade jag henne att vi skulle fara nu. Hon hade bråttom idag... Vi hade nämligen lovat att hälsa på.

Vi tog våra cyklar och trampade iväg till Sunderbyn. Där blev vi sittande ute på framsidan och drack kaffe och skvallrade om grannar.

Väl hemma igen var det dags för nästa föräldraträff. Denna gång var det Britta som kom på besök. Hon ville sola, så vi satte oss ute på våran altan. Vi hann kanske sitta ca 15 minuter innan åskan kom. Det var bara att gå in.

Jag passade på att baka björnbärspaj och starta tvättmaskin. Mikael åkte till jobbet och hämtade traktorn.

När regnet var slut och Britta farit hem, så började Mikael med projektet att flytta ett träd. Som tur var för mig så kom grannen över och hjälpte till. Därför kunde jag lägga mig på altanen och sola istället... :)

Kvällen bestod mest av lugn och ro på altanen eller lugn och ro vid tv:n. Gick isäng redan vid 22-tiden. Man blir trött när det är varmt.

Fredag 26 juni 2009

2009-06-28 20:24:04 / 0 kommentarer ..


Försov mig igen! Och idag var det panik. Jag visste att det bara skulle vara jag och Cissi på morgonen och Cissi har ingen nyckel. Så jag ner sminkväskan och maten i ryggan och drog iväg. När jag kom fram satt Cissi och väntade på bron... Men vi hann öppna växeln i tid och det är ju det som räknas.

På lunchen gick jag och Mallan en promenad. Vi gick även förbi på kiosken så Marlene fick sig en CocaCola. :)

Annars har det varit rätt lugnt på jobbet idag. Vi har suttit ute på rasterna för att få lite bränna på kroppen. Och solen tar massor, så både jag och Mallan har lyckats bränna oss. Men man vill ju inte vara en blekis, bara för att man jobbar...

Jag flexade lite grann idag och när jag kom hem hittade jag min soldyrkande sambo på altanen. Men det är skönt att se honom vila emellanåt oxå. Jag tycker mest han jobbar hela tiden, även hemma.

Vi satte oss i bilen och for till Storheden och besökte både Willys och Ica Maxi. Sofia dök upp på Ica och hjälpte till att handla. Innan vi for hem svängde vi förbi och köpte gödsel till gården, så nu har Mikael det han behöver för att fixa därhemma.

Till middag blev det grillad mat, givetvis en sådan här dag. Tog en cykeltur till Ica med barnen innan Sofia sedan for till Niklas. Jag och Mikael satt ute på baksidan länge på kvällen. Vi avslutade med att se Predikanten. Film som utspelar sig i Fjällbaka. Det ska verkligen bli kul att åka dit och se hur det ser ut i verkligheten.

Torsdag 25 juni 2009

2009-06-26 15:18:11 / 0 kommentarer ..


Idag försov jag mig. Vaknade på tok försent och inte kunde jag skynda mig heller. Hela kroppen kändes som om den svävade i sirap. Men jag stämplade in på minuten när jag skulle ha börjat. Så rent teoretiskt kom jag inte försent. Eftersom jag inte öppnade idag, så var det ingen fara på taket.

Hela dagen gick i töcknets tecken. Jag var så otroligt trött... Faktiskt så att jag la mig på en bänk ute på lunchen och sov! Härligt...

När jag slutade åkte jag hem och vi grillade lite. Kycklingfilé... Mumsfilibabba...

Torsdag betyder springdag... Idag hade jag verkligen ingen ork och kraft till det. Därför tog jag och Mikael oss en cykeltur istället. Vi cyklade ner till Snickarstrand och satt på bryggan ett tag. Det blåste mycket, men det var mycket varma vindar. Man bara njöt.

Sedan blinkade jag med mina små blå och frågade Mikael om det inte kunde vara så att min kropp kanske var helt utmattad för att den behövde en glass... Det slutade med att vi cyklade till Max och köpte varsin mjukglass. Jag tog en Blizzer Dumle. Gillar man sötsaker, så kan jag tipsa om den. Mycket god.

Tyvärr blev jag inte piggare av glassen... Men vi cyklade en sväng till innan vi for hem och då gjorde jag mig direkt i ordning för sängen...

Onsdag 24 juni 2009

2009-06-25 15:58:20 / 1 kommentarer ..


Idag stod det ingen Mallan och väntade på mig. Men jag hade inte förväntat mig det heller, eftersom jag visste att hon var tvungen att åka buss idag. Så jag stoppade in hörsnäckan i örat och lyssnade på Helen Turstens sista rader i ljudboken Den krossade tanghästen. En jättebra och spännande bok som jag nu lyssnat färdigt på.

Idag har det varit riktigt varmt och härligt ute. Men precis när jag hade lunch så kom ett stort moln över himlen... Men jag solade ändå! Sedan strax innan fikat, så öppnade sig himlen helt och regnet bara vräkte ner. När min rast började kom det fortfarande några små droppar... Jag vägrade sitta inne, så jag satt ute i regnet... Men det slutade strax efter jag gått ut...

Cyklade hem och åt middag. Sedan blev det dags att göra sig i ordning för att åka iväg med motorcyklarna. Idag fick vi med oss tjejerna på tur. Både Sofie och Sofia. Så idag blev det premiärtur för Daisy att ha två passagerare. Jag har aldrig kört med någon bak, sedan jag köpte denna mc... Men det gick riktigt bra måste jag säga. Lättare att skjutsa på denna mc, än Ferdinand som jag hade förut.

Vi körde till Boden där vi mötte de andra. Sedan körde vi över Heden och Bredåker ut till Harads Camping. Trevligt som vanligt... Vi köpte fika, glass och kaffe. Satte oss ute på altanen och fikade. Utsikten är riktigt fin därifrån.

När Sofie tyckte att hon ville fara hem, så packade alla motorcyklister ihop och så körde vi hem. Denna gången blev det raka vägen till Boden och sedan G-stad...

Väl hemma fixade jag maten inför morgondagen och sedan var det godnatt!


Samling vid pumpen! Eller jag menar... Bodens järnvägsstation.

 
Eva och Mikael hade både likadana byxor och likadana skor!


Flickorna äter glass, men Sofie vill inte vara med på bild.

 
Att fota glassen hennes, gick bättre.


Utsikten är jättefin från campingen.

 
Tjejerna roade sig med att gunga när de fikat färdigt.

 
Vakthunden :)


Sofia sugen på sin mammas tvåhjuling.

Tisdag 23 juni 2009

2009-06-23 20:13:25 / 0 kommentarer ..


När jag klev ut genom ytterdörren i morse, så möttes jag av en syn som jag inte hade förväntat mig. Där stod Marlene på vägen, tillsammans med sin cykel, och väntade på mig! Hon visste att jag skulle cykla och tog vägen förbi mig. När hon såg att min cykel var kvar, så väntade hon. Trevligt med lite sällskap på vägen...

På lunchen gick vi en promenad upp till apoteket. Jag inhandlade lite järntabletter plus flera "minisar". Dvs små flaskor. Köpte schampo, balsam, duschkräm och hudkräm. Perfekt inför semestern. Inte farligt dyrt heller tycker jag. 15 kr st, men om man tog fyra behövde man bara betala för tre.

Eftermiddagen gick i sitt stilla lunk och vid arbetsdagens slut tog jag och Mallan våra cyklar och cyklade hem igen. Väl hemma möttes jag av min soldyrkande och matlagningsglada sambo. Han sprang mellan altanen och köket och fixade inför middagen. Men jag hjälpte faktiskt till och la kasslern på grillen... :)

Efter middagen och lite vila i solen tog vi våra cyklar och trampade iväg till Sunderbyns elljusspår för att ta något varv. Jobbigt, men skönt när det var över! När vi åter var hemma blev det dusch och lite fixande med morgondagens mat. Mikael åkte för att hämta sin mamma på flyget. Hon återvänder till Luleå efter 5 veckor hos sin syster.

Själv hamnade jag här i soffan och sitter med datorn i knät samtidigt som jag ska se Allsång På Skansen. Efter det börjar Morden i Midsommer. Ja ni... Nu är det sommarkänslor för fulla muggar!

För ett tag sedan var det reklam på tv. Där var en kvinna som sa att fler kvinnor borde snickra; för det är lika lätt som att sy... Om ni har följt min blogg så vet ni att det där med sy är inte något för mig. Alltså måste jag nog hålla mig borta från snickeriet oxå... ;)

Måndag 22 juni 2009

2009-06-22 21:21:20 / 0 kommentarer ..


Idag vaknade Yamaha och One tidigt. Så fort de hörde min väckarklocka så satte de igång och när jag for till jobbet så höll de fortfarande igång...

Idag var det premiär. Cykelpremiär. Jag cyklade till jobbet... Det gick hur bra som helst. Jag trampade på och blev inte ens anfådd... Att det berodde på att jag hade världens medvind tycker jag inte behöver nämnas... ;)

Arbetsdagen gick bra, men det har varit massor att göra. Och precis som vanligt så är det ju alltid något som strular när det är mycket som ringer. Systemet ville inte riktigt, men vi fick till det tillslut.

Dessutom är ju Annelie på semester nu. Jag har många bra kamrater här och tycker bra om de som jag jobbar med nu. Men det är inte riktigt samma sak när min kvalitetskollega inte är här.

När jag slutade tog jag min cykel och fick kämpa i motvinden. Marlene som slutade 15 minuter före mig hade hunnit en bit på väg. Hon promenerade hem idag. När jag kom ikapp henne så stannade jag och gick en bit för det var jobbigt i motvinden.

Väl hemma blev det att fixa maten och sedan var det så lugnt. Mikael var med Robin på handledarutbildning inför körkort. Sofie drog till kompis och Mathias är ju alltid lugnet själv. Jag satt ute och läste min bok. Alltid njutbart.

Sedan for även Mathias iväg så jag blev helt ensam i huset. Det gillar jag... ;)

Nu har alla kommit hem och det är slut på lugnet. Tror jag ska ta en tekopp och sedan gå isäng. Pollenallergin bråkar ikväll. Det kliar i både hals, öron och ögon. Lika bra att lägga sig då!


Söndag 21 juni 2009

2009-06-22 21:17:30 / 0 kommentarer ..


När Mikael väckte mig för att höra om jag ville fara med MC Fyrkanten idag, var jag otroligt tveksam. Anledningen var att jag var så himla trött och kände att jag inte orkade. Att köra mc är otroligt koncentrationskrävande och att vara helt slut i huvudet och nästan inte orka hålla uppe ögonen, är inte bra när man ska köra hoj.

Därför bestämde jag mig för att åka på Mikael idag. Det var riktigt härligt. Jag gillar att köra, men inbland är det skönt att bara kunna sitta och njuta och blunda emellanåt.

Vi mötte våra mc-kompisar på järnvägsstationen i Boden och sedan for vi. Dagens mål var Björkfors utanför Kalix. Vi körde över Inbyn-Morjärv-Kalix och sedan Björkfors. Väl framme köptes fika. Själv hade jag egen matsäck med mig.

När vi skulle hem tog vi E4:an för dagen bara sprang iväg. Christer o Marja körde med oss till Smedsbyn innan de svängde av.

Hemma bytte jag fordon och sällskap. Tog cykeln och bad Matte följa mig till affären. Vi var ju tvungen att inhandla lite så vi kunde laga middag. Sen blev det några timmar i köket då jag fick fixa middag plus mat till både mig och barnen inför morgondagen.

Kvällen avslutades med en joggingrunda (söndag ni vet) och lite datorpysslande...


Samling vid järnvägsstationen och "grabbarna" har genomgång av en GPS.


Bensträckare efter Morjärv.

  
Tog lite foton där jag satt på bönpallen...

 
Christer och Marja körde i täten.

  
Vi slog oss ner och fikade. Jag hade egen matsäck, men de som köpte blev förvånad av hur billigt det var!


Fint ställe. Sväng in om ni har vägarna förbi i sommar.


Min jordgubbstårta som jag gjorde på kvällen.


Lördag 20 juni 2009

2009-06-22 20:24:41 / 0 kommentarer ..


Idag så fick jag sova ända till kl 10 innan Mikael väckte mig. Då tyckte han att det var dags att gå ut och sätta sig i solen. Jag måste säga att jag tyckte oxå det var en bra idé.

Hela förmiddagen satte jag mig och njöt i solen. Tyvärr kom det ju stora moln emellanåt, men det var ändå jättehärligt. Mikael tog bort en blombänk + två buskar, plus att han målade hela grunden på huset. Robin fixade min cykel, så nu går det att bromsa bra igen!

Jag gick faktiskt in emellanåt och startade lite tvätt- och diskmaskiner. Plus att jag tömde kameran på alla bilder från midsommar. Så jag slöade inte hela dagen... Och när jag satt på altanen så lusläste jag Amelia...

Vi grillade revbensspjäll till middag och åt ute. Gott, men tyvärr bestod griljeringen delvis av honung och jag tyckte det var lite för sött...

Vi skjutsade Sofie ut till Örnäsets tivoli och sedan for vi till Stenvalls och lämnade igen släpet som Mikael hade lånat. Gjorde ett besök på Ica Maxi för att inhandla ingredienser inför tårtbaket...

Väl hemma gjorde jag tårtbotten och sedan slängde jag mig i soffan. Från ca 20 så sov jag till och från. Kände mig helt utmattad. Vid 23-tiden tog jag mig i säng och där slocknade jag som en klubbad säl!

Fredag 19 juni 2009

2009-06-21 22:02:04 / 0 kommentarer ..


Midsommarafton!!! Vaknade till ett strålande solsken och det kändes riktigt härligt. Vi åt frukost ute på altanen och njöt av att det var en ledig dag.

Strax före 10 tog jag och Mathias cyklarna och cyklade till Hägnan. Mikael tog bilen och åkte förbi och hämtade sina barn innan de oxå kom till Hägnan. När vi kom dit så var Lena o Peder redan på plats.

Dagen blev, som vanligt, mycket trevlig. Man sitter där och har picknik och tittar på alla otroligt många människor som kommer. Vädret var inte det bästa, men vi slapp regn och det var ju det viktigaste. Jag gillar midsommar på Hägnan.

När vi tyckte att vi var less på detta så for vi hem igen. Vi gjorde oss klara och sedan kom Marlene förbi. Vi tog oss varsitt glas vin och sedan blev det till att cykla iväg. Jag och Mallan cyklade, de andra tog bilen... :)

Kvällen spenderades hemma hos Lena o Peder. En drös med folk var vi. Även Sofia med pojkvän dök upp. Jag är mycket nöjd med årets midsommarafton!

 
Enligt traditionen så var Lena o Peder först på plats!

  
Barnen gick och hoppade i höet. Lena var oxå påväg att hoppa, men i sista stund kom hon på att hon är mamma. Tydligen gör inte mammor det...!?


Emelie matar fåren.

    
Vi hade med oss nästan alla våra barn till Hägnan!


Robin hittade en kompis och bad honom slå sig ner, på cykeln...


Nästan hela familjen Salander/Nilsson...

 
Midsommarfirandet i full gång!

 
Jag lekte paparazzifotograf. Hittade både Sven Wolter och Thomas Deutgen. Coolt... :)


På kvällen var vi alla samlade hemma hos Lena o Peder. Mallan lyckades övertala Mathias att vara med på bild med henne. 

 
Sofia och Niklas var oxå på plats. Detta var de enda kort jag hade på dem...!? Kan bero på att det var mest Fia som fotade och Niklas verkligen kämpade för att inte bli fotad.

  
Ibland satt vi ute, ibland värmde vi oss inne i köket.

 
Precis som midsommar ska vara, så blev det ett parti kubb. Barn mot vuxna. De vuxna vann visst...

 
Lena försökte få upp värmen med värmeljus... Tanken var god, men det funkade inte så bra... ;)


Att dansa var ett mycket bättre sätt att få upp värmen på!

 
Vilka sötnosar!!!

Torsdag 18 juni 2009

2009-06-18 22:20:18 / 0 kommentarer ..


Idag var det verkligen jobbigt att stiga upp. Tog mig inte upp förrän 15 minuter innan jag skulle fara... Det ska verkligen bli skönt att få tre lediga dagar nu.

Jobbet var ju bra, som vanligt. Otroligt mycket att göra, men annars helt ok. Annelie var ju hispig, men det är ju inte så konstigt eftersom det var sista dagen innan hennes semester idag. När vi gick till restaurangen fladdrade vi på som två tok... :) Men vi har rolig iaf... Sedan tokskrämde hon mig när hon skrek för hon trodde hon såg en spindel. Eftersom hon skrek, så skrek jag med. När vi kom in i baracken tyckte Mallan att vi förde ett hiskeligt liv.

Mina två söta barn kom till mitt jobb idag. De åkte på Fians moppe. Givetvis skulle de ha pengar... :) Men det var för att Sofia skulle ta med Mathias till tivolit som är i stan. Bra att han får komma iväg på något sådant emellanåt.

När jag slutade jobbet åkte jag hem och hämtade Fian och sedan for vi till Ica. Det var jag, Sofia och maaaaaaasor med människor som var där. Men tack vare att hon skötte vagnen och jag skötte lappen, så gick det finfint!

Väl hemma blev det middagslagning. Sedan drog mina ungar åt varsitt håll. Mathias ut och spelade basket. Sofia till Niklas. Själv fortsatte jag med matlagningen. Gjorde både omelettrullar och kycklingklubbor inför morgondagens picknick. Sedan satte jag köttet i marinad inför middagen imorgon. Skönt att ha allt det klart.

Eftersom det är torsdag så var det bara att dra på sig kläderna och ut och springa. Tog mina 4 km idag med. Gick väl kanske inte som på en dans, men jag tog mig runt!

Nu sitter jag här och är faktiskt på dåligt humör. Jag vill ringa Mikael men känner att risken är stor att jag snäser åt honom. Och det vore ju dumt, eftersom han inte gjort något. Undra varför jag är på dåligt humör...? Kan ju bero på att jag är otroligt trött... Det bästa vore ju att gå och lägga sig... Men då måste jag ju hur som helst ringa Mikael. Kan ju inte gå och sova utan att ringa honom och säga godnatt...

 
Tog två kort med mobilen när jag sprang förbi Sunderbybäcken. Så fint! :)
(Jag stannade och stod still när jag knäppte korten, annars hade de blivit så suddiga...)


Onsdag 17 juni 2009

2009-06-17 22:29:53 / 1 kommentarer ..


Tycker att det blir segare och segare att stiga upp varje morgon. Men när jag väl stigt upp så känns det bra ändå måste jag säga.

Det har ringt en del idag, men det har ändå varit en bra arbetsdag. Vi räknade ut att Annelie gick på semester idag. För när Annelie räknar till något roligt så räknar hon på följande sätt: Den dagen man är på, räknas inte. Den dagen som det roliga ska hända, räknas inte. Och eftersom Annelie bara jobbar idag och sedan går på semester efter morgondagens arbetsskift, så måste ju det räknas som om hon har semester... ;)

När jag slutade så åkte jag och hämtade båda mina barn. Sofia ska sova hos oss inatt, så hon var med! Vi åkte till Skokanonen och köpte skor. 1 par till Mathias och 2 par till Sofia. Konstigt hur det kunde bli så när jag sa åt Fian att den här gången skulle hon verkligen inte få något!

Var förbi Växtriket och köpte lite blommor till mina krukor som sitter på väggen. Sedan for vi till Storheden och gick på Max. Köpte mat åt ungarna innan jag själv gick in på Coop och handlade lite.

När vi kom hem och jag oxå hade ätit så gick jag ut en sväng. Väl hemma så sa jag till Fian att nu måste vi klippa henne. Hon hade så otroligt risigt hår att ni kan inte tro det. Det var nästan det värsta jag sett. Sofia insåg nog det själv och hon gick med på att vi skulle klippa henne. Ganska mycket fick jag ta dessutom...

Sedan var det bara att fixa ihop allt inför morgondagen innan det blir sovdags!


Mina nya blommor på väggen!

 
Sofia innan friseringen. Fin längd, men fruktansvärd kvalitet.

 
Inte alls så nöjd efter klippningen som hon hade hoppats. Även om hon själv bestämde längden.

 
Men hennes hår blev SÅÅÅ fräscht och fint och tjockt!

 
Efter ett tag känner hon sig ändå lite mer nöjd... :)

Tisdag 16 juni 2009

2009-06-16 22:10:00 / 0 kommentarer ..


Morgonen var ganska normal. Förutom att jag bytte min första fikarast med Mallan. Det var för att Mikael och Sofie skulle till ortopeden kl 10.00 och då kunde jag följa med dem dit. Alltid kul att titta in lite grann i verksamheterna som man jobbar för...

På förmiddagen gick strömmen dessutom två gånger för oss i baracken. Det är otroligt stressande när datorer, telefoner och växlar bara slår av. Förutom att allt man håller på med, bara försvinner, så tar det ju sådan tid innan allt är igång igen.

På lunchen gick jag och Annelie till restaurangen och köpte mat. Annelie förvirrade bort mig lite grann och när jag trodde hon var lång bakom mig, så stod hon plötsligt framför mig och väntade. Undra om hon kan knäppa med fingrarna och förflytta sig!?

När vi var på väg tillbaka så hörde jag någon ropa mitt namn. Det var Mikael. De var fortfarande kvar och nu var på väg till sjukgymnastiken. Det blev ett långt besök på sjukhuset...

Efter jobbet åkte jag raka vägen hem idag. Lagade middag till mig och Matte och sedan kopplade jag av framför tv:n en stund. När Mathias åkte iväg med kompisar för att spela lite streetbasket, så insåg jag att jag kan inte ligga och slöa så här. Så på med träningskläderna and of I go!

Tog 4 km spåret idag. Det gick verkligen inte lika lätt som sist måste jag säga. Ibland var det nära jag kräktes och ibland snurrade hela världen som en karusell... Men jag tog mig runt och kände mig otroligt nöjd efteråt.

Efter duschen så funderade jag lite på vad jag nu skulle hitta på. Det blev att ta itu med pappersarbetet. Jag har slarvat med att sätta papper i pärmar och nu insåg jag att jag måste fixa detta. Det tog någon timme, men nu är jag i stort sett klar. Nu är det städat och fint i min pappershörna och jag är mycket nöjd.

Jag och Mikael har beställt lite kartor som vi ska ha till sommaren. Förra året hade vi en jättebra karta, men den försvann plötsligt. Så senast idag kom de sista delarna av kartorna som vi hade beställt. De är inte lika bra som den vi slarvade bort, men det får duga.

Har ni hört uttrycket "Plötsligt så händer det"... Det hände hos mig idag. Inte att jag vann pengar, men jag hittade en försvunnen sak. Nämligen kartan som var försvunnen sedan i fjol. Nog är det väl typiskt eftersom vi nu köpt nya!!!

Nä, nu måste jag gå och fixa mina matbackar till imorgon. Sov gott alla glada!

Måndag 15 juni 2009

2009-06-15 21:18:43 / 1 kommentarer ..


Måndag morgon. Klockan ringde 5.25, och jag var glad att det inte var jag som skulle stiga upp då. Mikael skulle nämligen skjutsa Robin till hans jobb och det var han som skulle upp! :)

Min klocka ringde kl 6 och jag kan inte säga att jag blev lycklig då heller... Snoozade ett tag innan jag insåg att jag MÅSTE upp...

Jobbet gick bra idag. Det ringde en hel del. Men det är ju måndag och semesterperioden har börjat. Då brukar det alltid vara lite mycket här. Fast jag gnäller inte över det...

Både Mikael och Sofia ringde och berättade att de satt ute och solade. Själv var man instängd i en barack och svarade på massa samtal.

Annelie sa idag att hon inte tyckte att jag hade samma energi som jag brukar. Och det hade jag nog inte heller. Hon däremot hade energi så det bara sprudlade om henne. Men som hon själv sa, idag behöver hon det!

Efter jobbet körde jag raka vägen till Ica Maxi och handlade så jag klarar mig under veckan. Alltid skönt att ha veckans handling klar. På fredag är det ju midsommar, men då får vi handla lite mer tills dess... 

När jag kom hem från affären lagade jag mat till mig och Mathias. Korv och stekt ägg blev det idag. Inte helt fel! Sedan tog jag mig faktiskt en promenad medan jag lyssnade på min ljudbok. Den är jättebra just nu, så man vill bara lyssna hela tiden!

När jag kom hem sköljde jag av mig och sedan blev det att sätta sig vid datorn och komma ikapp med "arbetet". Det tar en himla tid att fixa med allt jag vill ha fixat, men jag tycker ju att det är så kul, så det gör inget.

Har tänkt på Annelie ikväll. Flera gånger. 17.15 tänkte jag på hur mycket hon hade att göra. 18.15 tänkte jag att nu har det precis börjat *stackarn*. 20.15 tänkte jag att nu (om hon har tur) är det ingen kvar... Jag har inte en enda gång varit avundsjuk på dig, min kära kollega!

Mellan mina datorjobb, har jag kikat på tv. Ikväll var det ett program om folk som blir kära i saker. Jag menar rent av förälskade. En av dem hade gift sig med eiffeltornet! Och en var helt galet förälskad i ett gammalt pariserhjul. Ibland undrar man verkligen hur det står till uppe i huvudet på folk...
 


Söndag 14 juli 2009

2009-06-15 21:11:40 / 0 kommentarer ..


Idag vaknade jag av att regnet smattrade mot taket. Eller kanske inte smattra, utan tokdundrade. Det lät som om taket skulle komma nerfarande. Kändes inte så lockande att fara hem...

Men vi steg upp och åt frukost. Tyvärr var det en spindel som blev kär i Christer och klättrade upp på honom tre gånger! Jag bönade och bad att han skulle slå ihjäl honom, men han bara puttade ner den. Den tredje gången spindeln kom, så drämde istället Marja ihjäl den. Med handen!!! Jag jublade högt!

Vi packade ihop våra saker och sedan satte vi oss på bron för att kolla på regnet. Vi pratade med våra stuggrannar och tittade lite på deras kort och filmer som de tog under gårdagskvällen.

Vid 13-tiden slutade det att regna och då passade vi på att köra hem. Vi tog raka vägen (E4:an) hem. Väl hemma blev det att packa upp väskorna och starta en diskmaskin innan vi gjorde lite lunch. Sedan la vi oss på sängen och plötsligt väckte Mikael mig. Jag måste ha somnat direkt... Inte bra att sova på dagen, för det kan bli svårt att somna på kvällen.

När vi vaknat till så satte sig tömde jag kameran på alla kort och sedan tog Mikael över datorn. Jag tror aldrig han suttit så länge vid datorn, sedan jag träffat honom. Han gick igenom kartor, vägarbeten och massa annat. Själv satt jag och tittade på tv samtidigt som jag försökte lyssna på allt Mikael pratade om.

Vi lagade mat och sedan ville jag fara och springa. Men jag insåg att jag måste vänta ett tag. Problemet blev att när jag väl kunde fara och springa, så öppnade sig himlen. Det regnade hur mycket som helst. Då tog jag beslutet att inte springa idag. Det får faktiskt finnas gränser, även för en springsugen nybörjare.  

Lördag 13 juli 2009

2009-06-15 21:01:16 / 0 kommentarer ..


Idag så vaknade vi vid 9.30-tiden. Vädret var inte det bästa, men det regnade inte iaf.

Vi gjorde oss frukost och sedan diskade jag. Äntligen fick jag diska igen... Jag tycker det är det som är mest tråkigt att bo i hus, att man inte får diska. Det tycker jag är såååå rogivande...

Gunnar (inskrivningsansvarig för träffen) kom till oss och drack kaffe. Han passade på att skriva in oss och vi köpte både matbiljetter och lotter till kvällen.

Efteråt tog vi oss en promenad ner mot vattnet. Riktigt fina lägen på många stugor... Under dagen så satt vi mest och välkomnade alla som kom. Det är alltid kul när man samlas på ett sådant här sätt. Det kom även två stycken från Norge. Supertrevliga guttar...

Mot eftermiddagen blev det lite mc-lekar och tokerier. Vi satte oss sen i partytältet där det spelades både stereomusik och lite senare live... Många människor att prata och skratta med, så tiden bara rusade iväg.

Vi åt god grillad entrecôte och drack den dryck som såldes. Lite senare på kvällen blev det lottdragning och inte en enda vinst fick vi! Men det var otroligt fina priset. En tjej vann ett presentkort på Lindroth's på 1200 kr!

Vi slapp regnet under hela kvällen, men det var kallt... Riktigt kallt. Fast med lite alkohol i kroppen så märktes det inte så farligt...  

   
Vi gick på promenad och såg olika "skyltar"
 
Partytältet är på plats, och Mikael kör mini-el-moppe...

   
Mikael på sin drömhoj och massa folk vid våran stuga.


Mikael dricker öl, men Tobbe får hålla sig till CocaCola

   
Lekar lekter för fulla muggar på eftermiddagen


Vissa tog en vilopaus... :)

  
Två syskon

 
Det var folk från olika ställen på träffen och Gunnar grillar till alla!


En av killarna i bandet fick låna Christers glasögon!

 
Marja vann pris! Grattis...!

  
Motorcyklar överallt. Den blåa HD:n satt jag på när en spindel kom krypande på backspegeln. Gissa hur hispig jag blev!

Fredag 12 juli 2009

2009-06-15 19:14:55 / 0 kommentarer ..


Idag tiggde jag till mig skjuts till jobbet. Mikael var ledig och skulle stiga upp vid 8-tiden. Men jag bad att få väcka honom lite tidigare så att han kunde skjutsa mig till jobbet. Efter lite gnäll från hans sida, så ställde han upp. Han tyckte jag kunde ta bussen, men jag charmade honom... :)

Arbetsdagen var precis som vanligt. Inget spännande hände där!

Strax före 13 så packade jag ihop mina saker (vilket var snabbt avklarat, eftersom jag inte hade något väska idag), och sedan gick jag hem. Jag hade ganska ont i ryggen och fick faktiskt sätta mig och vila på ett ställe, men annars gick det bra. Det var perfekt väder att gå hem i.

Väl hemma hittade jag SKTF-tidningen i brevlådan. När jag öppnade den och bläddrade några sidor så fick jag se mig och Annelie på bild i ett repotage! Jag slängde mig på telefonen och ringde Annelie för att berätta... Lite senare fick jag veta att det även fanns en bild på mig i själva korsordet i tidningen... Oopps...

När Mikael kom hem (strax efter mig) så packade vi ihop det sista. Vi gick igenom vilken mat Mathias kunde äta och sedan drog vi iväg. Till Fårön i Piteå... Det är mc-träff där lör-sön, men vi bestämde att fara redan på fredag.

Strax efter att vi kommit fram så kom våra stugkamrater, Christer och Marja. Vi packade upp våra saker och sedan gick Mikael och hjälpte till att bygga partytältet.

Resten av kvällen bestod av massa prat och massa skratt med de folk som redan kommit under kvällen.


När Marja och Christer kom firade vi att vi alla var på plats med lite Mintu Black.


Partytältet är på G.


Marja, jag och Monica vid våran stuga.


Vi satt utanför oss och grillade.


När vi började frysa hämtade Mikael o Christer ved. Undra om de var till Ica...?


Skönt med eld!


Fast man luktade ganska mycket rök efter ett tag.


Christer med sina coola brillor!

Torsdag 11 juni 2009

2009-06-11 22:05:11 / 0 kommentarer ..


Idag steg denna fröken upp klockan 06.00 och steg in i duschen. Utan det minsta problemet! Konstigt, men helt sant.

På jobbet var en bra dag. Det ringer så där lagom mycket. Kanske beror det på att folk fixar inför morgondagens skolavslutning/student!

Gick upp med Annelie till sjukhuset på lunchen. Först stängde bankomaten, precis när Annelie skulle stoppa in kortet. Snopet... Sedan var det en sjuk gammal snörvlig kvinna framför oss i matkön som absolut var tvungen att veta vad det var för fett i chokladbollarna hon ville köpa. På apoteket var det en man som handlade för en hel del pengar och kassörskan försökte påtvinga honom att bli pluskund. Allt detta gjorde att det tog så lång tid!

Men eftermiddagen gick bra och hipps vipps var dagen slut. Jag slutade 16 idag och fick skynda mig från jobbet innan Jaana hade lurat på mig en hund!

Väl hemma åt vi grillad kassler. Vi åt på altanen för solen tittade fram en stund. Sedan gjorde vi våran långa runda på Storheden. Det blev Biltema, ÖB, Willys, Ica Maxi och Bolaget. Lång tid tog det... Dessutom mötte vi flera som alldeles snart gå på semester. Det är ju inte annat än att man blir avundsjuk...

Efter all uppackning av varor, så fick jag verkligen tvinga mig ut och springa. Jag hade så himla lite lust att det nästan var obefintligt att jag skulle springa. Men tillslut sa jag högt åt mig själv att göra det. Och jag gjorde det. Och det gick jättebra. Torsdagar verkar vara en bra dag att springa på, för jag sprang ganska långt innan jag var tvungen att stanna. Det kändes härligt.

Mot slutet fick jag ta lite saktare steg emellanåt, men jag lyckades. Och jag känner mig mycket nöjd!

Resten av kvällen har jag packat inför helgen. Mikael blir alldeles förskräckt när han ser hur snabbt jag lyckas fylla mina mc-väskor. Och jag blir oxå det... Hur ska det gå till semestern...???

Nu är det sovdags!

Onsdag 10 juni 2009

2009-06-10 22:11:42 / 1 kommentarer ..


Idag vaknade man till ett strålande solsken. Så underbart... :)

Nackdelen i det hela är att jag blir extra sugen att köra mc då. Men jag klarar ju inte av att ta ut motorcykeln själv eftersom de håller på att göra om våran gata. Och det är ett stort gupp mellan våran uppfart och själva vägen... Vågar inte backa ut motorcykeln för jag är så rädd att tappa den eftersom jag inte når ner så bra.

Dagen gick väldigt bra. Ett litet dilemma fanns dock... Idag verkar alla spindlar ha vaknat till liv. Tack och lov så har inte jag själv upptäckt någon. Men mina kollegor har sett flera och Mallan har fått springa omkring och döda. Annelie fick en nära-döden-upplevelse när hon skulle stämpla ut och plötsligt hängde det en spindel i ögonhöjd. Jag lovar, jag har aldrig hört henne skrika på det sättet.

Både jag och Annelie har ju den personligheten som låter ganska mycket. Men det sätt hon skrek på idag, det var något annat. Man rent utav hörde skräcken i hennes rop! Tur att Mallan och Jaana ryckte ut som spindelmördare.

Jag stängde växeln idag och fick skynda hem. Jag stressade i mig maten och skyndade mig att byta om. Sedan var det äntligen dags att köra motorcykel igen. Vi tog vägen över Bälinge, Avan, Unbyn till Boden. Man blir lite less på att köra Bodenvägen jämt...

Vi samlades på Bodens järnvägsstation, som vanligt. Idag kom det ganska många motorcyklar, och det är ju alltid trevligt. När klockan var slagen så åkte vi iväg med Mikael i täten. Vi körde tillbaka till Avan och åkte färjan över. Genom Sunderbyn och Gammelstad innan vi hamnade i Kyrkbyn.

Det var massor med bilar och massor med folk där. Riktigt trevligt. Efter fikastund körde jag och Mikael hem. Då var det ju bara att sätta igång med alla matbackar som skulle fixas inför morgondagen och sedan sätta sig här vid min älskade dator.

Konstigt att jag döpt både bilar, motorcyklar och gossedjur, men min kära ägodel datorn, den har inget namn. Måste kanske ändra på det!


Vi var hela tre tjejer idag! Jag, Ingela o Eva.


Grabbarna var som vanligt några fler.


Totalt var vi ganska många.

Vi åkte färjan över Avan!

Där var det otroligt mycket flygfän. Vi tog aldrig av oss hjälmarna ens...


Väl framme i Kyrkbyn, blev det fika på Ullas Café.

 
Det kom två ekipage med häst och vagn.


Ena ekipaget hade ett superfin föl med sig!



Tisdag 9 juni 2009

2009-06-09 20:33:16 / 5 kommentarer ..


Mikael ringde 6.50 imorse... Då var jag jättejättetrött... Men jag steg upp och sedan tog det inte länge innan jag var ganska pigg.

Idag var vi alla på jobbet. Ingen sjuk och ingen ledig! Det kändes som om det var massor med folk överallt...

Tog en liten promenad upp till kiosken med Mallan. Idag var jag verkligen sugen på än det ena och än det andra... Visade Mallan Dumlesnacks och sa att detta gillar jag mycket. Jag kommer ihåg en gång, för länge sen (känns det som), när jag och Ingela cyklade till Shell och köpte lite läsk och annat. Då hittade vi denna Dumlesnacks för första gången och vi köpte den. Och OJ vad god den var... Minns du det, Pling...?

Bara så ni vet, så köpte jag inget i kiosken... Hade ingen börs med...

Imorse var Laila på väg att fika alldeles för tidigt. Hon gick iväg en halvtimme tidigare och kom efter ett tag och frågade varför ingen annan kom... Så på eftermiddagen så sa jag på skämt till Laila, när det var 30 min kvar: -Ska du inte gå och fika nu?
Och vad händer...? Laila svarar: -Ja, just det! Hon packar ihop sina saker och är på väg...

Vi andra trodde vi skulle skratta ihjäl oss och jag fick ju förklara för henne att jag bara skämtar och det är fortfarande en halvtimme kvar... Tur att Laila är som hon är och hon skrattade gott, hon med...

När jag var hemma och vi hade ätit så skulle jag ta itu med projekt "Laga Mikaels shorts". Som de flesta vet så kan jag inte sy och hantera symaskiner. Men nu hade ju byxorna bara spruckit i grenen och jag behövde bara sy raksöm ca 7 cm. Hur svårt kan det va? Jag fixade tråden, vände byxorna ut och in (har lärt mig av tidigare misstag), tog fram stället jag skulle sy på, och sedan sydde jag. Allt gick som smort. Jag blev så lycklig att jag tog ett litet kort på det jag höll på med.

Sedan vände jag tillbaka byxorna rätt väg... Då försvann glädjen... Jag hade inte sytt längs grenen utan nedför benen och hade sytt ihop byxben ett med byxben två... Det är ju så man vill gråta. Det var bara att sätta och sprätta upp allt och göra om det. Denna gång gick bättre.

Jag kom på att jag hade en tröja som oxå hade spruckit i sömmen, vid ena axeln. Jag tänkte att det är lika bra att få det gjort nu, så jag hämtade tröjan, vände ut och in och sydde... Det gick jättebra. Tills jag vände tillbaka tröjan och såg att hålet var kvar. Förvånad förstod jag ingenting, tills jag insåg felet. Jag hade sytt på fel axel. Det var på vänster sida det var hål och jag sydde på höger.

Det är bara att inse, sömmerska ska jag inte bli!

När jag iaf tillslut städat bort allt och var klar med mina sy-äventyr så var det dags för kvällens joggingtur. Idag cyklade jag och Mikael till Sunderbyns eljusspår (tack för tipset Mallan) och sprang. Det gick riktigt bra. Jag joggade/gick ca fyra km, medan Mikael sprang ca sju km. Det gick inte smidigt, och inte lika lätt som på Vårruset, men det gick bättre än i söndags. Det är ju bra...!

Nu har jag renbäddat Sofies säng, fixat matbackarna och lite annat. Nu sitter jag här och njuter av One's (en av nymfparakiternas) skönsång. Livet känns nästan riktigt himla bra just nu! Härligt!


Lägger ut kortet så att ni ser att jag har faktiskt en symaskin. Jag har fått den av min mamma, men vad jag ska med den till, det vete gudarna... Fast kanske Mikael vill sy något någon gång. Han är säkert betydligt bättre än jag...

Måndag 8 juni 2009

2009-06-08 20:01:53 / 0 kommentarer ..


YES... Jag gjorde det... Var ut och sprang igår. Mikael följde med. Jag trodde ta mig tusan att jag skulle dö. Det var sjukt jobbigt. Jag flåsade och frustade och fick syrebrist och klampade som en hel elefant där jag sprang. Men jag gjorde det!!! I hela 20 minuter... Det var vad jag orkade.

Såg sedan att Annelie oxå hade tagit sig ut. Vi har ju mer eller mindre bestämt att springa sön, tis och tors. Det roliga i kråkhistorien är att Annelie hade haft det lika jobbigt som jag. Hon höll oxå på få hjärtinfarkt. Och hon orkade inte heller mer än 20 minuter.

Men vaddå? Man måste ju börja någonstans och vi kan ju inte bli sämre än vad vi är nu! Annelie har ju dessutom lite planer med en annan kompis. Jag säger bara det: -YOU GO GIRL, YOU CAN DO IT!!!

Annars har det inte hänt så mycket idag. Jobbet var ganska som vanligt, förutom att vi fick en ny praktikant. Maria... Har inte pratat med henne så mycket, men hon verkar vara trevlig.

Tog en promenad upp till sjukhuset på lunchen. Fick ett av mina, ständigt återkommande, utbrott idag oxå. Jag förstår inte hur vuxna människor inte klarar av att skölja sina smutsiga tallrikar och bestick utan bara sätta in dem i diskmaskinen och tro att det löser sig. Man får ha samma diskussioner både hemma med tonåringarna och på jobbet. Konstigt...

Ikväll har det inte alls hänt mycket. Åt middag och sedan försvann Mikael ut i garaget. Han är i målartagen och målar garageportar för fulla segel... :) Själv tog jag en "låta middagen sjunka"-paus på sängen innan jag gick ut en liten sväng.

Efter dusch och matfix inför morgondagen så sitter jag nu här och funderar på att kanske gå och se lite på tv. Eventuellt...


Söndag 7 juni 2009

2009-06-07 19:29:55 / 1 kommentarer ..


Vilken lugn dag... Jag kan inte säga att jag gjort många knop hittills...

Vaknade av att jag hörde någon stackare på kryckor som gick förbi utanför dörren. Sofie kunde inte sova... Så vi steg upp och åt frukost med henne.

Efter det satte sig jag mig framför datorn och MIkael gick ut i garaget. Jag har fixat med bilder, lyssnat på massor med musik, laddat min MP3, kollat upp lite fakta osv osv...

Sofie måste äta pencillin, så vi åkte till apoteket på Storheden och köpte det. Vi passade även på att ta med alla tomflaskor, tidningar osv... Skönt att få det området i tvättstugan tomt...For förbi Ica Maxi en sväng oxå, när vi ändå var ute i farten.

Sedan for vi hem igen och jag fortsatte med mina äventyr framför data-apparaten. Fast jag tvättar, diskar och gör lite annat emellanåt. Försökte bland annat få tag på Sofia för att berätta om Sofie, men hon hade ju ingen telefon på... Hoppas hon läser bloggen, så får hon veta den vägen. Om hon nu inte redan hört det av någon annan...

Idag har vi ätit kycklingklubbor till middag. Det var otroligt gott... Att man inte gör det oftare, för det är ju så enkelt...

Nu tror jag att det får vara nog med slöandet. Jag har sagt till Annelie och Mallan att jag ska springa sön+tis+tors. Idag är det ju söndag och än har jag inte varit ut. Men nu himlar!!! Nu är det jag som drar ut och springer dit fötterna bär... :) Vi hörs imorgon!!!


Lördag 6 juni 2009

2009-06-07 19:18:03 / 0 kommentarer ..


Jag fick sova till 9.30 idag. Det var härligt... :) Vi löste melodikrysset när vi åt frukost och sedan blev det att göra sig i ordning. Dags för att åka iväg till marknaden i Gammelstad. Vi parkerade vid kyrkogården och gick upp till marknaden. Det kom lite regn men jag hade paraply, så det gick bra...

Vi gick något varv och pratade lite med folk. Tyvärr så tyckte jag inte att själva inte marknaden var så rolig. Men det kan oxå bero på att jag tyckte det var så fruktansvärt kallt, så jag längtade mest bara in i värme. Därför blev vi inte så långvariga i Kyrkbyn...

Istället åkte vi hem och bestämde oss för att baka matbröd. Det blev Rågkakor och denna gång gjorde vi dubbel sats. Ungarna äter upp dem i ett nafs, så lika bra att göra många när man ändå håller på.

Under tiden för jäsningen och lite annat så såg vi filmen Isprinsessan. Vi har sett den förrut, men eftersom själva handlingen utspelar sig i Fjällbacka, så ville vi se den igen. Våran semesterresa i sommar kommer ju delvis att vara där. :)

Efter vi hade bakat och sett färdigt filmen så lagade vi mat. Även fast det inte var så bra väder så grillade vi. Men vi åt inomhus...

Robin ville att Mikael skulle skjutsa honom till stan så då följde jag med och vi körde en sväng runt i stan. Det var ju tidigt på kvällen så det var väldigt lite folk ute i rörelse.

Vi åkte sedan hem och satte oss framför tv:n. Jag tittade inte så mycket på tv, utan jag läste lite tidningar. Det var ju fotboll (Sverige-Danmark) och det såg herrn... Jag satt bara där som sällskap.

Sedan hände det inte så mycket mer under kvällen. Förutom att vi, efter 21-tiden fick ett samtal. Det visade sig att Sofie (Mikaels dotter) hade varit med om en mopedolycka. Hon hade klarat sig relativt bra, men hon hade skadat knäskålarna regält. Så hon var, tillsammans med sin mamma, på väg till sjukhuset.

Kl 02 på natten kom hon hem. Då hade hon fått klippa bort stora delar hud på knäna och fått sy ihop. Nu går hon på kryckor och det är riktigt synd om henne...


Mikael gjorde, som vanligt, själva degen.

 
Medan jag själv knådade och gjorde bröden... Bra samarbete.


Fredag 5 juni 2009

2009-06-07 16:04:21 / 1 kommentarer ..


Idag åkte jag buss till jobbet! Det är den absolut första gången det har hänt. Iaf efter det att jag flyttade från Boden. Det gick ändå ganska bra. Mallan åkte ju oxå buss, så hon satt där och "tog emot" mig.

Dagen gick ganska bra annars. Det har varit en lugn vecka i växlen. Idag var det ju dag före röd dag, och då var det många som slutade tidigt.

På lunchen hämtade jag och Annelie nyckeln till stugan som vi ska vara i på kvällen. Den som är bakom baracken. Efter fikat på eftermiddagen så gick vi dit och började elda. Det gick ganska bra. Vi öppnade spjället och startade rökfläkten. Sedan städade vi. Det var hur mycket getingar som helst på golvet. Både döda och halvlevande. Eftersom många är rädd för dem, så städade vi bort dem.

Sedan gick vi till baracken för att hämta lite porslin och annat. När vi kom tillbaka till stugan fick vi en chock. Hela stugan var rökfylld...! Vi kunde inte ens gå in dit... Vi funderade hur vi skulle göra, men insåg att vi inte kan vara i stugan. Vi gick till Anders på läkemedelskommitten och frågade om vi kunde låna deras personalrum istället. Det är lite större än vårat... Det gick bra, sa han.

Så då började vi städa undan där istället. Och la fram våra egna dukar osv, så att vi inte skulle förstöra deras... När maten kom så dukade vi fram allt och sedan var det bara att invänta chefen. Hon var lite sen, men det gör inte så mycket...

Vi åt förrätt, huvudrätt och efterrätt. Så otroligt gott! Efter bortstädning och överflyttning till vårat eget personalrum, så hade vi en liten frågesport om personalen i växeln. Rosemarie vann med endast ett fel! Bra jobbat... Hennes pris blev en Safariresa med valfri vän. Platsen för äventyret är i skogen bakom baracken... :)

De flesta åkte hem ganska tidigt och själv var jag hemma vid 21.15. Men det var en trevlig kväll och jag kände mig nöjd när jag åkte hem.


Helena kom förbi på förmiddagsfikat. Hon har ju varit på Mallis och där gjorde hon en hennatatuering. Snygg va..!?


Det blir ofta kramkalas när Helena kommer förbi.

 
Så här ser stugan ut där vi hade tänkt vara.


Men detta gick oxå mycket bra!

 
Vi åt och njöt av både sällskap och mat. Kaisa hade sin Lappin-mössa på sig!


Efterrätten var gudomlig... Till detta fick vi hallongrädde... Uj uj uj...


Eftersom vi har en soffa i vårat fikarum, så flyttade vi över hit när vi hade ätit.


Jag var ju bara tvungen att prova Kaisas hatt. Kanske man ska skaffa sig en sådan... :)

Torsdag 4 juni 2009

2009-06-04 21:53:31 / 1 kommentarer ..


Jag var otroligt seg idag. Det tog lång tid att stiga upp. Det tog lång tid att göra mig klar. Det tog lång tid att mata fåglarna. Det tog lång tid att göra allt jag skulle... Men jag kom i tid till jobbet, och det är ju det viktigaste.

Arbetsdagen gick bra. Det har varit en fin vecka denna vecka. Så där lagom att göra. Det gillar jag...

Kl 16.45 slutade jag och då stressade jag hem och fixade klart mat till mig och Matte. Jag letade reda på kläder som jag skulle ha och sedan inväntade jag Annelie. Hon kom en stund efter 17 och då åt hon sin middag. Vi pratade på och svamlade för fullt, tills dess att det var dags att åka iväg.

Vi hämtade upp Mallan och for sedan till stan. Undrar ni vad som var på G? Då kan jag berätta att idag, torsdagen den 4 juni kl 19.00 gick starten för Vårruset! Sunderbyväxeln hade ett anmält lag. Jag, Annelie, Mallan, PK, Rosen och Jaana. Tyvärr var Jaana sjuk idag, men vi andra var redo.

När vi skulle till starten så sa jag till Annelie att vi går ganska långt fram, för det är så trångt annars. Hon stegade iväg och vi gick efter. När hon stannade hade vi hamnat i den första gruppen. Den klassen som kallas "Springa". Annelie förstod inte det först, men när jag tillslut fick henne att förstå det, så insåg vi att vi måste ju springa i början.

Så när starten gick så sprang jag, Annelie och Mallan med i första gruppen. Vi var riktigt bra och orkade springa en bra bit! Jag kan inte säga att vi sprang hela rundan, som är på 5 km, men vi sprang nog ca en tredjedel. Det tog 43 minuter för oss att komma i mål, och jag är mycket nöjd.

Vi hämtade ut picknickkorgen och satte oss ner för att fika. Massa gott fick vi och det var skönt att koppla av. Tyvärr började det blåsa kallt och efter prisutdelningen så packade vi ihop och for hem.

Nu sitter jag här och har energi som en fullvuxen karl och inser att jag måste börja springa. Det är en helt underbar känsla, iaf efteråt!

 
På väg till Vårruset. Annelie är chaufför!


Som ni ser står vi vid skylten "Springa"


Uppvärmning!


Efteråt har vi gjort oss förtjänta av mackor och annat gott fika.


Rosen kom lite senare än oss, men hon var lika lycklig för det. Hon var JÄTTEDUKTIG!


Även hon fick såklart fika när hon kom i mål.


Ingela var oxå på plats med sina arbetskamrater från Fria Emilia.

 
Peter Siepen var konferencier!


Onsdag 3 juni 2009

2009-06-03 20:08:16 / 0 kommentarer ..


Jag och Annelie fixade ihop lite mer inför festen på fredag. Nu är vi i stort sett klara, men det är lite finjusteringar kvar. Vi har så roligt och det kommer att bli sååå bra. Hoppas jag...

På eftermiddagen åkte jag till stan och skulle på EFA, enheten för arbetslivshälsa (eller något sådant). Vi ska alla få en lättare hälsoundersökning och en hörselkontrol.

När jag gick över vägen (hade parkerat i Smedjans parkeringshus) så stannade det en offroad-hoj vid trafikljuset. Det var Mikael! Jag skyndade mig fram och hann få en puss innan det blev grönt... :)

Både hälsoundersökningen och hörselkontrollen gick bra. Jag är frisk och hör bra. Inte dumt...

När jag slutade jobbet så tog jag med Ullis i bilen och drog. Ullis hoppade av i Gammelstad så hon kunde hinna med bussen. Hon hade nämligen missat den om hon hade varit tvungen att gå till framsidan av sjukhuset. Vi gjorde en bra lösning.

Själv åkte jag sedan till Ica Maxi för att handla lite av varje. Alltid trevligt att besöka Ica Maxi... ;) Väl hemma lagade jag mat och mat och mat. Det blev middag till Matte, middag till mig, frukost till mig, lunch till mig och morgondagens middag till mig. Det tog lite tid, men det är skönt att ha det klart i förväg.

Efter att ha gjort färdigt alla rätter och städningen efter det så hoppade jag in i duschen. Nu blir det lugnt resten av kvällen...

Och du Cissi, jag förstår precis hur du kände angående Paris Hilton. När jag skulle berätta för Mikael om programmet så fick han be mig lugna ner mig, för jag blev så upprörd. Kan man verkligen vara en sådan bitch som hon utstrålar...?

  
Min orchidé som jag fick av Bernt (mammas man) när jag fyllde år tappade ju alla blommor efter några dagar.

  
Jag trodde den dog, men nu har det slagit ut två fina blommor!


Jag älskar orchidéer...! Det visste jag inte innan jag fick denna.


Tisdag 2 juni 2009

2009-06-02 22:03:14 / 1 kommentarer ..


Morgonen gick bara fint. Jag steg upp i god tid och hade gott om tid på mig... :) Sådant gillar jag... Senare fick jag höra att en vän (nämner inga namn men jag brukar kalla henne Plingan), hade försovit sig. Skadeglädjen kom smygande och jag log när jag läste om hennes stressiga morgon! Men jag skrev oxå att jag tyckte synd om henne, för det är jobbigt i själen att behöva stressa direkt man flyger upp ur sängen.

På jobbet gick allt som vanligt, tills chefen ringde:
-Om 15 minuter kommer närradion och ska göra en intervju med dig!

Jag fick leta hakan som hamnade långt under skrivbordet. Jag trodde det hade lugnat ner sig med tidningar osv, och så kom detta! Jag sa till Annelie att hon måste oxå vara med, för jag ville gärna ha stöd.

Så småningom (och med lite småa avbrott) så var intervjuven avklarad. Jag kände mig som en tomat i ansiktet efteråt. Det var en pärs att ha en stor puffboll (mikrofon) framför ansiktet när man skulle prata.

Sedan gick dagen iaf med all hast och plötsligt fick jag fara hem! Jag skyndade mig hem och åt och sedan hamnade jag framför datorn och tv:n igen! Det låter så hemskt men jag är en sådan som verkligen gillar att sysselsätta mig framför dessa två teknikunder. Speciellt datorn...

När jag sedan i lugn och ro pysslar på, så ringer mobilen. Det var Peder! Han hade "hittat" Sofia och Niklas på Storheden med trasig moppe. De vågade inte ringa till mig...! Peder visste inte riktigt hur de skulle göra eftersom Sofia inte kunde låsa sin moppe. Det slutade med att jag fick åka dit. In på Coop och köpa ett lås och sedan låste vi fast denna moped. Imorgon är det dottern min som ringer och ser till att få lämna in mopeden igen! Suck... Jag hatar fordon som inte fungerar.

Väl hemma såg jag ett av de mest intelligensbefriade programmet jag någonsin sett. Paris Hilton's My New BFF. Det handlade om Paris Hilton som har samlat ihop ett gäng människor som tävlar om att bli Paris bästa vän. Hur lågt kan man sjunka egentligen? Men samtidigt så undrar jag hur lågt jag har sjunkit som såg hela patrasket...

Matsedelsplanering, köksstädning och lite Hells Kitchen senare och det är dags att kolla om sängen är lika skön ikväll som igår!

Måndag 1 juni 2009

2009-06-01 21:14:17 / 1 kommentarer ..


Tänk! Nu är det JUNI helt otroligt! Men skönt... Vissa av mina arbetskamrater jobbar inte mer än 2 veckor till, sedan går de på semester. Otroligt...

Dagens morgon var lite ovanlig. Jag steg upp precis som vanligt och gjorde mig klar. Sedan steg Mikael oxå upp och gjorde sig färdig. Jag tog bilen och åkte och tankade, medan Mikael tog Daisy (min mc) och körde iväg. Idag var det ju dags att lämna in henne på service.

Åkte ut till Porsön där verkstaden är och lämnade henne i deras händer, innan jag skjutsade hem Mikael och åkte sedan till jobbet. När jag hade lunch var det bara att göra samma sak igen, fast i omvänd ordning. Åkte från jobbet och hämtade Mikael och åkte sedan till verkstaden och hämtade Daisy. Inte så farligt dyrt som jag hade trott, så jag är ganska nöjd. Nu är hon servad och klar inför semestern.

Arbetsdagen gick bra idag. Det var inte allt för körigt, även fast det är måndag. Alltid skönt... :)

Efter jobbet hämtade jag upp Mathias och sedan åkte vi direkt till stan. Dags att inhandla lite examenskläder. Vi parkerade i Karpen och ringde sedan till Fian som var i stan. Hon mötte upp oss och vi gick runt på än den ena, än den andra affären... Vi hittade shorts och jeans till Mahias.

Vi hade faktiskt en riktigt trevlig stund. Vi gick och pratade och skrattade på stan. Det var t.om. en man som vände sig om och frågade vad det var för härligt skratt han hörde... :)

Sedan åkte vi ut till Storheden och gick på lite affärer där. Sofia lyckades få en tubtopp och ett par jeansleggings. Jag måste säga att Sofia är så långt bort från mig när det gäller kläder, så man kan absolut inte tro att vi är släkt. Allt jag tycker är fult, tycker hon är snyggt... Helt otroligt.

Vi bestämde att inta middag på Max. Jag tog den magrare varianten och kände mig mycket nöjd med det. Hamburgaren var väldigt stark så det hade ju kunnat smaka lite bättre (eller rättare sagt mindre) måste jag säga. Men jag blev ändå nöjd. Vi tog en sväng in på Coop och kollade runt, när Fia plötsligt insåg att hon hade bråttom!

Bussen till Rosvik skulle gå och hon skulle få svårt att hinna dit med bussen från G-stad. Men jag sa att för en gångs skull kan jag skjutsa henne. Så det blev ytterligare en sväng till Luleå innan jag äntligen fick åka hem och bara ta det lugnt...


Söndag 31 maj 2009

2009-06-01 20:58:34 / 1 kommentarer ..


Mikael väckte mig 9.30. Då hade han varit vaken länge. Kl 07.00 gick han ut och började måla. Tok...!

Eftersom det var Mors Dag hade han tänkt bjuda mig på frukost på sängen. Men när nu vädret var helt underbart, så bjöd han på frukost på altanen istället. Jag älskar att sitta ute och äta frukost, så det var nästan bättre än frukost på sängen...

När frukosten var avklarad gick Mikael och började måla. Själv la jag mig på altanen och slöade. Lyssnade på ljudbok och njöt av tillvaron. Mathias kom och berättade att han skulle iväg med kompisar till Storheden, så han åkte redan vid 11-tiden. Sedan kom han inte hem förrän vid 17...!

Jag tog lite pauser då och då och gick in för att svalka av mig. Sedan bjöd jag Mikael på lunch (grillade hamburgare). När han fortsatte måla, fortsatte jag mitt "arbete"; vara i solen... :)

När Mathias kom hem frågade han om jag kunde skjutsa han och två till, till bion. Givetvis kunde jag det. Det är inte så ofta han frågar! När jag kom hem lagade vi middag och sedan började jag må så dåligt. Jag frös och frös och frös... Tog en dusch, men det var otroligt jobbigt. Bara hackade tänder...

Sedan kom huvudvärken. En migränliknande värk som inte ville ge med sig. Allt detta var ju straffet för att jag varit så slö och legat i solen, medan Mikael arbetade...

När jag skulle uppdatera bloggen så orkade jag inte med hela helgen för sedan gjorde huvudet så ont att jag inte orkade hålla upp ögonen. Blev en tidig kväll isäng, istället...

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!