Söndag 30 oktober 2011

2011-10-30 17:31:23 / 0 kommentarer ..


Idag fyller min farfar 91 år! Tänka sig... Och han är fortfarande pigg och kry. Jagar till och med älg fortfarande. När jag pratade med honom idag så frågade jag om jag hade fått hans gener, och det lovade han mig att jag hade fått. :) Grattis till min älskade farfar!!!

Jag har haft en bra helg. I fredags slutade jag vid 12 och åkte iväg på en massa ärenden. Åkte hem och gjorde en trerätters-middag som bara blev två rätter. Jag hann inte göra efterrätten och det gjorde inte så mycket, för vi hade inte orkat det ändå.

Igår var jag till Piteå med Lena, Mallan och delvis Nylundskan. Den sistnämnde blev tyvärr tvungen att åka hem lite tidigare. Vi var verkligen borta hela dagen och hade riktigt bra. Här kan ni se bilder därifrån:

Bilder från shoppingdag i Piteå

Idag har jag skjutsat Matte och Jocke till Viktorsson på LAN. De ska hämtas på tisdag igen. Har även varit hos mamma och gjort massa ärenden. Nu lär det bli lugnt resten av dagen.


Förrätt: Morotsoppa med ostpinnar.


Huvudrätt: Fläskfilé i god sås och hasselbackspotatis. Mycket MYCKET gott!
 

Tisdag 25 oktober 2011

2011-10-25 20:28:46 / 0 kommentarer ..


Jag har varit på ganska trist humör i några dagar. Kanske drygt en vecka... Det har nog varit något virus i kroppen eller nått. Jag har varit sur, lättretlig, grinig och haft en fruktansvärd huvudvärk. Men i dag efter eftermiddagsfikarasten så kände jag hur det började vända och nu är jag på riktigt bra humör! Känns superfint! :)

Det har inte hänt så mycket hos mig de senaste dagarna. Mikael har dragit iväg med mig på cykelturer och promenader. Kanske det är därför humöret börjar vända. Motion är bra för både kropp och själ.

Jag har jobbat och gjort det jag ska där. Jag har städat och fixat det jag ska hemma. Allt är som det ska med mig.

Idag firar jag dock att det är 8 år sedan jag slutade röka. Känns superbra måste jag säga!!!

Det jag närmast har att se fram emot är fredag då jag slutar tidigt. Har kortfredag. Ska bjuda min älskade på go'middag, men vad det blir vet jag inte än.

Sedan på lördag har jag date med några härliga tjejer då vi ska till Piteå och shoppa loss. På söndag tänker jag ha en vilodag.

Fast herregud, nu glömde jag ju kören på torsdag! Det får jag absolut inte missa! Jag missade förra veckan pga sjukdom och nästa vecka missar jag pga Gamex. Så nu på torsdag vill jag absolut dit... :)

Som jag sagt tidigare så har det blivit väldigt lite höstbilder. Trist som tusiken... Men jag bjuder på några bilder från ett tidigare år:








 


Lördag 22 oktober 2011

2011-10-22 15:24:32 / 0 kommentarer ..


Idag går det massa tankar genom mitt huvud, som ingen ska behöva höra. Vad har ni för glädje av det, liksom?

Så istället skriver jag att jag sitter här och försöker välja vilken film vi ska se ikväll. Tror det blir Rio. Animerad film känns rätt just nu. Till middag blir det ugnstekta kotletter i supergod Mikael-sås. Eventuellt ett glas rött vin till det. Beror på om huvudvärken släpper.

Mikael jobbar idag. När han åt frukost kom Robin hem efter att ha varit chaffis åt polarna hela natten. :) Mathias hittade jag på soffan i rummet, då hans säng var upptagen av hans kompis. De hade sett Blizzcom (tror jag det heter) hela natten typ... Än är kompisen kvar och kl 20 börjar det där om igen... Inte riktigt min värld.

Jag har hälsat på mamma idag och plockat fram sopborste, snöspadar mm. Verkar som de kommer att behövas snart. Har även varit på Storheden och kollat på vinterjacka. Hittade ingen...

Ungefär så är det hos mig idag!

Och vet ni, min favoritfågel har börjat komma och hälsa på i fågelhuset utomhus:

Den vackra Domherren!!!

Onsdag 19 oktober 2011

2011-10-19 19:14:04 / 1 kommentarer ..


Hej alla underbara fantastiska människor där ute! Jenny is in da house... "Jenny-the worst blogger ever" Eller typ... Jag ber om ursäkt för mina långa uppehåll på bloggen. Men lusten att sitta här vid min ÄLSKADE dator är otroligt liten. Det är så lätt att kolla fejjan, mailen, bloggarna mm på telefonen, så jag ids inte starta datorn.

Men nu har jag gjort det för att göra en liten uppdatering om vad som hänt i mitt liv. Och det går snabbt... Det har inte hänt något! :) Nä, inte kanske vara så nu, men inte händer det mycket just nu inte...

Jag far till och från jobbet, tar det lugnt hemma, städar (=psykisk avslappning), slappar i soffan mm. Handlar till mamma emellanåt. I fredags när jag kom dit så hade en av hemtjänstpersonalen klippt och färgat håret på mamma. SÅ HIMLA GULLIGT! Jag har sagt det förr, och säger det igen, men vilka underbara människor det är i hemtjänstområdet där mamma bor!

I helgen hade jag och Matte en mamma-son dag på Storheden. I söndags var jag och promenerade med Mallan. Var även till Nylundskan och hjälpte henne med datorn.

Har sett en av de bästa filmer jag sett på länge "Burlesque". En musikal med Cher (har alltid älskat henne) och Christina Aguilera (älskar henne från nu). Vilken film. Jag blir fortfarande lyrisk när jag tänker på den!

Idag har jag ju varit på jobbet som vanligt, men jag har även varit på Sunderby Folkhögskola med halva arbetsgruppen. Vi gjorde lite övningar där vi var två och två. Jag jobbade med Annlie. Vi skulle sitta med ryggarna mot varandra. Jag fick en bild och den skulle jag beskriva så tydligt jag kunde för Annlie, som i sin tur skulle rita den. Hon fick inte säga ett enda ord och jag fick inte säga att hon skulle göra en fyrkant osv, utan försöka beskriva med ord hur hon skulle dra strecken och rita.

Bilden jag beskrev såg ut så här:


Efter att Anneli ritat efter min konstruktioner, så såg hennes bild ut så här:

Det är nu man kan fundera... Är hon dålig på att följa struktioner, eller är jag dålig på att ge dem!?
Det låter vi vara osagt! :P


Onsdag 12 oktober 2011

2011-10-12 21:46:48 / 0 kommentarer ..


Jag har inget direkt spännande att berätta idag. Förutom en liten liten sak...

JAG SKA ÅKA TILL ITALIEN.
Till Rom. Romantikens huvudstad.

Det är länge kvar. Inte förrän i april, men ändå...

Det är ju så att jag fyller jämt nästa år. Jag har hela tiden sagt att det enda jag vill ha då, det är en resa utomlands. Mikael sa att jag får bestämma helt precis vars jag vill. Jag beslutade att ett varmt land vill jag fara till. Kanske Cypern. Sedan ändrade jag mig till Egypten. Sedan började jag inse att det är inte så där supervarmt i havet i mitten på april, som jag vill ha.

Vi beslutade därför att som vanligt åka utomlands på hösten så kunde jag hitta på något annat till min födelsedag. Jag har funderat på allt mellan kryssning till Tallin och storstadssemster. Till slut bestämde jag mig för Rom.

Har hittat ett mysigt litet hotell i Rom där jag bokat ett lite större rum med terass. Detta för att få lite mer exklusivt. Vi åker en onsdag och kommer tillbaka en söndag. Det blir så fantastiskt spännande och underbart!


Här är hotellet. (Bild lånad från deras hemsida)
Ni som känner för det kan läsa mer om hotellet på deras hemsida: http://www.hotelbritannia.it/
 


Tisdag 11 oktober 2011

2011-10-11 21:07:34 / 1 kommentarer ..


Idag skulle min morfar ha fyllt år. Jag vet inte riktigt hur mycket, men jag tror han var född 1914... Så då skulle han blivit gammal. Men tyvärr är det ganska länge sedan han dog. Hur som helst så tänker jag på honom idag! :)

I övrigt funderar jag varför jag ens ska blogga. Jag har ju inget att säga idag. Det händer inte så mycket. Jag släpar mig upp ur sängen. Far till jobbet. Genomlider dagen. Åker hem. Lagar och äter middag. Diskar undan. Hamnar på soffan med tv, dator och Wordfeud. Går och lägger med med förhoppning om att läsa först. Vaknar en stund senare med boken över ansiktet. Lägger bort bok och glasögon. Sover. Och så börjar allt om igen.

Ibland känns livet lite trist. Men som någon vis människa sa, man måste ha tråkigt ibland, för hur ska man annars veta när man har kul! :)

Inte ens fota ids jag. Men jag knäppte några meningslösa kort på mina slöa raringar:


Billabong slöar.


Vill inte bli störd, så han vänder sig om... ;)


Lillen tittar upp och kollar vad som händer...


Då det inte var något intressant, så fortsatte han som tidigare...
 

Söndag 9 oktober 2011

2011-10-09 20:55:52 / 0 kommentarer ..


Söndag kväll. Redan... Fasiken vad tiden går fort!

Min helg har iaf varit bra. Slutade 17 i fredags, men hade svårt att slita mig från jobbet så jag blev kvar 10 minuter extra. Hade det inte varit för Mikael så hade jag kunnat stanna längre. Trots fredag... :)

Hemma blev jag bjuden på god mat. Ugnstekta kycklingklubbor. Riktigt gott var det! :) Kvällen bestod av mest gott vin och titt på tv.

På lördagsmorgonen fick vi ett trist besked av våra vänner på Holmen. De skulle ha höstfest och vi skulle sitta ute vid öppen eld och grilla korv hela natten. Men deras äldsta dotter hade blivit sjuk och hamnat på sjuhus, så allt blev inställt. Trist, men det viktigaste är ju att Emelie mår bra, vilket hon gör nu.

Istället for vi på Storheden och gjorde lite ärenden. Där ringde Ingela och hörde om de kunde komma till oss istället. Det sa jag ju givetvis att det gick bra.

Vi var ut till Peder en sväng och hämtade lite saker och fick lite uppdaterat om Emelie. Vi hann även förbi mamma en sväng innan vi for hem igen. Det blev lite städ och fix och middag innan Ingela o Tomas kom. Vi satt länge på kvällen och pratade, eller partade som jag sa till Sofia... ;)

Idag vaknade min käresta kl 10 och sa att det var dags att stiga upp. Bara att göra om han sa. Efter frukost så fortsatte jag med städningen inomhus, tills dess att det blev så pass varmt att jag kunde gå ut och putsa fönster. Men nu är det gjort och det känns mycket skönt.

Min rygg har tyvärr "pajjat" så på eftermiddagen har jag mest legat på massagedyna och tagit det lugn. Även kvällen har fortsatt i lugnets tecken och nu är det strax slut på helgen!


Det är TRIST vad lite höstbilder det har blivit i år... :( Men här är en iaf! :)
  


Torsdag 6 oktober 2011

2011-10-06 21:46:43 / 1 kommentarer ..


Jaha. Då var det dags igen... Uppdatering av bloggen... :)

Måste ju börja med att gratulera alla JENNY på födelsedagen!

Igår, onsdag, var jag och Anneli på Allstar och åt middag. Det var som vanligt mycket trevligt. Alltid skönt att sitta lite på tu man hand och prata. Vi pratade då bla om romantik osv. Jag sa att det kanske minskar med den där romantiken allt eftersom åren går.

När jag kom hem och skulle gå och lägga min så bäddade jag upp sängen. Där, på kudden, hittade jag en handskrivet brev från Mikael. Romantiken lever kan jag berätta. Tänk vad lite det behövs för att man ska bli så himla glad och alldeles varm inombords.

Idag har jag haft en bra dag. Det är ju torsdag, vilket nu för tiden innebär att jag har kör. Det är så fantastiskt roligt. Vi sjunger allt från Beatels och Abba till folkmusik och afrikanska sånger. Härligt!

Just nu dånar Britney Spears skiva Fewmme Fatale ut ur mina högtalare. Jag vet inte, men jag gillar den skivan. Jag som inte har varit så himla förtjust i henne alls någonsin, men nu duger hon tycker jag.

Sofia var med i Nordnytt härom kvällen. Lite lustigt var det att det Sofia sa, var egentligen svaret på en annan fråga, än den som tittarna fick höra. Det visste ju inte jag förrän Fia sa det, för det hörde man inte, men lite dåligt var det väl...

Önskar alla en riktigt trevlig helg. Det kommer då säkert jag att ha!

Jag orkar inte leta reda på någon bild idag, så jag snodde en av min dotter när hon visar upp hur stark hon är!


 


Tisdag 4 oktober 2011

2011-10-04 19:23:25 / 0 kommentarer ..


I kväll har jag svårt att samla tankarna. Vad jag än ser på tv, vad jag än ser på internet, vad jag än läser, vad jag än gör, så vandrar mina tankar iväg...

Idag har jag fått veta saker som jag inte tänker berätta för någon. Det berör inte någon i min närhet, men ändå en människa som har funnits i mitt liv på ett eller annat sätt under en del år. Jag har fått veta att denna människa farit mycket mycket illa och det berör mig enormt.

Det finns stunder i livet då jag vill ta vissa människor under mina vingar och hålla dem där, länge... Jag vill stänga in mig i ett rum med vissa och bara "rå om"... Skulle jag välja en människa idag att helt och hållet "rå om", så är det denna människa jag nämnt tidigare.

Tårarna trillar när man inser hur fruktansvärt illa människor kan behandla varandra. Vad är det för fel på folk? Vad hände med att respektera och acceptera varandra? Man kan inte älska alla, men det finns ALDRIG en ursäkt till att göra oskyldiga illa. Förstöra någons liv under en lång tid, bara för att man inte kan stå emot grupptrycket under ett ögonblick. Nä fy fan... Världen borde vara så mycket bättre...


Söndag 2 oktober 2011

2011-10-02 19:20:04 / 2 kommentarer ..


Hej på er! Här sitter jag en söndagkväll och känner att jag har det bra. Jag sitter med headset och varierar mellan Bob'arna (Bob Dylan och Bob Marley) och njuter av helgen som varit.

I fredags hade jag kortfredag och precis i vanlig ordning var det mycket stressigt och körigt. Men när jag efter dagens sista ärende, skjutsa Matte till Sävast, kommit hem så blev det mysmiddag hemma och en underbar start på helgen.

I lördags var vi till Haparanda och besökte Ikea. Mycket trevligt. Jag köpte bla två byråer som jag har i sovrummet. Mycket bra blev det. När vi kom hem blev det att motera en av byråerna och sedan lite vin, chips och film på kvällen innan jag slocknade som en slagen hjälte, i soffan.

Idag har vi bara varit hemma, förutom då jag var till Sävast och hämtade tillbaka Matte. Vi har byggt ihop den andra byrån och sedan har jag städat och fixat och satt i ordning massor med saker. Jag gillar att ha ordning. Söndag är vår soppdag, och idag blev det ärtsoppa till middag. Det är ju otroligt gott när man gör den själv.

Ja, så det är väl ungefär det som hänt... Förutom att jag började i kör i torsdags och det var så fantastiskt kul! Jag längtar redan massor till nästa torsdag!

Bilder:


Förrätt: Tunnbrödsrulle med pepparrot och renstek.


Huvudrätt: Grillad karré, pommes och bea.


Min tallrik var utan pommes, men det var minst lika smaksens ändå!


Efterrätt: Bärpaj med vaniljvisp


Fredagsmys!!!


Skulle fota katterna för att jag ska sätta in deras bilder i ramar och sätta upp på väggen. Men det fick jag snabbt ge upp, då katterna inte var på humör för att fotas. Dessa bilder var de  b ä s t a  som jag fick på dem... :S

Bill...


Lillen...


Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!