Onsdag 30 november 2011

2011-11-30 20:57:17 / 0 kommentarer ..


Sista dagen i november. Nu är det bara en månad kvar innan nästa år börjar! Helt fantastiskt.

Jag börjar dock få lite oro i kroppen när det gäller julen. Jag har mycket att fixa och vet inte när jag ska hinna. Borde ta ledigt en dag, men hur ska jag få ro i kroppen att vara ledig från jobbet. Jag HATAR att vara ledig för att bara gå på stan, eller softa eller liknande. Ska jag vara ledig ska det vara för att verkligen göra något. Men jag kanske måste. För den här gången.

I övrigt har jag varit på jobbet som vanligt. Blev lite sen på morgonen så jag hann inte platta håret. Kändes inte bra. Gillar verkligen inte när de där lockarna ska komma fram hela tiden. Den som uppfann lockigt hår (kanske Gud!?) borde jag ha ett allvarligt snack med.

På jobbet har jag jobbat på som vanligt. Har oxå har extern revision, vilket gick bra måste jag säga. Skönt att det är över nu. Har oxå varit på arbetsmilöarbete på Sunderby Folkhögskola. Rätt ok och skönt att det oxå är över nu.

Har kommit hem och utfodrat min sjuka son och spelat ett nytt spel som jag har i mobilen.
Ingela - du borde hindrat mig från att ladda ner det!!!
Nu ska jag gå och fixa matbackarna och elda färdigt innan jag kryper ner i sängen och intar läget: läsa, se på tv, spela på mobilen och försöka somna... ;)

Hade med min kameran till jobbet igår:


Mallan jobbar på när jag smyger fram bakifrån.


Hon upptäcker mig när jag smyger fram runt hörnet.


Men hon måste fixa samtalet hon håller på med, så därför blir hon tvungen att ta ner handen. Då passar fotografen på att knäppa en bild. Det är en glasskiva mellan oss och därför är det en rand mitt i allt.


Mina arbetskollegor är så tråkiga. Alla gör så här som Cissi, när jag tar fram kameran. De vill inte vara fotomodeller... :(
 

Tisdag 29 november 2011

2011-11-29 21:38:43 / 1 kommentarer ..


Detta datum kommer nog min dotter för alltid komma ihåg. För detta datum, är det datum som hon fick KÖRKORT!!! Jag kan ta mig tusan inte fatta det. 20 år och 2 månader efter det att jag åkte och tog en intensivkurs (då i Jokkmokk) åkte min dotter till Arjeplog för att göra detsamma. Och nu, nu har hon klarat uppkörningen! Det känns helt overkligt, men ack så kul!

Man blir nästan inte stoltare än så här som mamma känns det som!

I övrigt har det inte hänt så mycket idag, förutom att jag var till Boden och hämtade upp Ingela. Sedan for vi till Dollarstore och shoppade lite innan vi åkte till Da Vinci och åt middag. Mycket gott och trevligt!

Sedan körde jag hem i regnet och har sedan tagit det lugnt. Hunnit prata med farmor i telefon, och det är ju alltid trevligt. :)

Nu tänker jag krypa i säng och läsa min bok. Ha det bra alla!


Sofia Johansson Ärnste, en STOLT ägare av ett körkort!
Love you, Gummi! <3
 
 

Måndag 28 november 2011

2011-11-28 20:40:12 / 0 kommentarer ..


Helgen är över och veckan är här. Och nu är snart måndagen över oxå... :)

Jag har haft en bra dag. Har varit på jobbet och haft precis så där lagom mycket att göra. Perfekt! Jag slutade 15.30 och for till Stadsötorget och gick till "I lysande form" och mottog en helkroppsmassage. Helt fantastiskt skönt... Önskar att alla fick göra det då och då. Om två veckor ska jag tillbaka och då blir det att prova på Hot Stone. Spännande...

Efter det gick jag en sväng på affären innan jag promenerade hem. Väl hemma hade jag lite surr och snack med sonen och efter det gick jag ut i garaget och målade mitt bord ett varv.

Sedan har jag gjort alla räkningar till alla familjer jag sköter om. Nu känner jag hur tröttheten börjar lura på, men jag ska försöka stå emot, för jag ska se CSI först.

Föresten så var jag ju på bio igår. Filmen var först ok och sedan jättebra. Första timmen hände det inte så mycket, men desto mer den andra halvan. Jag tänker iaf se den igen på dvd och längtar massor tills nästa del kommer på bio.

Nähä, dags att hänga tvätt så jag hinner slänga mig i soffan i rätt ögonblick! ;)






Söndag 27 november 2011

2011-11-27 15:01:23 / 0 kommentarer ..


1:a advent idag. Mysigt... :)

Mina senaste dagar har varit mycket bra. I fredags slutade jag 12 och åkte raka vägen hem och började julpynta. Bytte gardiner och satte upp julstjärnor i alla rum utom pojkarnas. Fick även fram lite fina ljus och röda dukar mm, innan det blev dags att slänga sig i duschen.

Vid 17.30 kom Anneli och vi satt en stund och surrade på innan vi begav oss till Bakfickan där vi mötte upp resten av våra kollegor. Hade en mycket trevlig kväll med riktigt god middag. Jag, Ullis och Cissi avslutade kvällen på Harrys innan vi våra vägar skiljdes åt. En bra kväll.

I lördags åkte jag och Matte på Storheden och handlade. Sedan skjutsade jag honom till Jocke där de skulle av mys-LAN resten av helgen. Själv åkte jag hem och bakade. Stod i flera timmar och bakade. Riktigt kul!

På eftermiddagen smakade vi av årets glögg, vilken var rätt ok, men jag gillar egentligen inte glögg med alkohol i. Mikael lagade en SUPERGOD laxsoppa till middag och resten av kvällen satt vi i soffan, tittade på tv och bara myste...

Idag har vi återigen varit och handlat. Denna gång åt mamma. Jag var stressad som tusan för jag ville ju att mamma skulle få adventsfint och jag var tvungen att hinna få upp lite stjärnor och julgardiner där. Döm om min förvåning när jag kommer dit och det redan är fixat. Hela huset är städat och pyntat. Så fint! Så istället för att stressa kunde jag sätta mig ner och ha en mysig adventsfikastund med mamma. Underbart!

Efter besöket där, så åkte jag och hämtade Matte och nu sitter jag här och tar det lugnt. På någon timme ska jag, Mikael och Mallan iväg och se Breaking Dawn på bio. Blir kul att se hur den är.

Trevlig 1:a advent på er alla!


Lussekatter


Saffransbullar


Drömmar


Och stans fulaste biskvier. Fast de var tydligen goda, sa han som smakat.


Billabong myser hos pappa.


;)
 


Torsdag 24 november 2011

2011-11-24 21:41:58 / 0 kommentarer ..


Idag, den 24/11, så klarade min dotter TEORIPROVET! Fattar ni? Hon har ett halvt körkort! Hon fattar det inte och knappt jag heller... Men så är det dock! Jag är sjukt stolt över henne och skickar stora stora grattiskramar till min älskade lilla 20-åriga bebis!

I övrigt har det inte hänt så mycket hos mig. Jag har jobbat och varit på lite möten och fixat och donat med massa småsaker. Jag har kommit hem ganska sent och haft lugna kvällar hemma. Helt ok...

Ikväll har jag dock varit på kören och det var ju fantastiskt kul som vanligt. Vi var inte så många idag, men än dock sjöng vi för full hals. Underbart!

Nu ska jag snart gå i säng så jag är utvilade inför den kommande helgen. Min helg ska bestå av middag med jobbet, Harry's med Ullis, adventsfix hemma och hos mamma, adventsbak och så avslutar vi med bio. Härligt!


Under veckan har jag påbörjat ett litet målarprojekt. Jag ska måla om detta bord till vitt. Det ska stå i vardagsrummet. Tror det blir bra.


För en liten tid sedan så kunde jag inte låta bli att äta upp en bit av Mikaels chokladkaka. Han hade kanske 30 gram kvar på en liten Daim-chokladkaka. Och jag var såååå sugen och kunde inte låta bli, så jag åt upp den. Han hade en hel kvar oxå. Men det där har jag fått höra sedan dess. Hur dåligt av mig att äta upp hans kaka, vilken dålig karaktär jag har osv osv...
Idag när jag skulle på kören sa han igen att han hade ju kunnat äta lite choklad om han hade haft. Då fick jag nog. Så på vägen till kören köpte jag igen det jag var skyldig. Med RÅGE...! ;)

Tisdag 22 november 2011

2011-11-22 19:43:52 / 1 kommentarer ..


Oj vad tiden går. Nu på söndag är det 1:a advent. Så underbart... :) Jag älskar december månad med adventsmys och pyssel. Härligt att se fram emot julhelgen. Det har jag verkligen inte alltid tyckt, men äntligen får jag känna den känslan och det är härligt.

På jobbet går allt i ett hastigt tempo. Mycket att göra, men det klagar jag absolut inte över. Det är bara kul... :)

Fian är i Arjeplog och brottas med körkortet. Hon är riktigt duktig och kämpar med faser och körlektioner och allt som hör till. Har även gjort halkbanan nu. Det var visst skönt att få det avklarat. ;)

Mamma har idag varit till frisören och tydligen blev det väldigt fint. Än en gång tackar jag den underbara hemtjänsten för allt de hjälper till med och fixar.

Jag har börjat åka buss till jobbet. Alltid motigt innan man kommer igång, men när man väl är där så går det bra. Det är så skönt att slippa ha bilen i halka och snöstorm (om det nu blir sådan i år) så jag brukar åka buss på vintern.

I helgen som gick var vi på stan och bla köpte en jacka. Jag har även grundligt skurat hela huset så nu är det i toppform inför helgens adventsfix.

Det är väl ungefär det som händer och sker i mitt liv just nu!


Mathias satt i soffan och skrev på datorn. -Vad gör du, frågade jag. -Läxa, svarade han. -Vad handlar den om? -Ergonomi... Hmmm... Undrar om det blir F (=underkänt) på den uppgiften?


Bill-gubben sover på favoritplatsen. <3


Finaste bebis... <3


Sofia julen 2010. I dag fick jag årets önskelista. En av önskningarna var "en sambo". Hur fixar man det!?
 

Måndag 14 november 2011

2011-11-14 19:30:51 / 1 kommentarer ..


OK. Nu klassar även jag i gruppen "värdelösa bloggare"... Men jag ids helt enkelt inte. Jag knäpper lite kort, jag är trött, har mycket att göra och bloggen känns inte som en hög prio. Men nu tänkte jag uppdatera er lite om vad som har hänt.

Jag har varit i Stockholm (Kista) med min son Mathias och hans kompis, Viktorsson. Vi hade en trevlig, men låååång dag. Det blev en hel del spelande för grabbarna och många timmars vandring runt i Kistamässan. Vi var även till Kistagallerian och åt middag. Vilken galleria, det säger jag då bara... ;)

Mitt äldsta barn, har gått och blivit vuxen. Sofia har fyllt 20 år! Helt otroligt... Jag och Matte var till Rosvik och umgicks med henne i några timmar. Sedan tog vi med oss henne och for till Storheden så barnen fick äta middag på Max. Det var Sofias val att äta där på sin födelsedag. Helt ärligt som tror jag det var "bakismat" som lockade eftersom hon hade haft 20-årsfest kvällen innan.

Jag har varit på en del möten, både privata och jobbrelaterade. Ibland blir det lite väl mycket möten tycker jag...

Mikael har varit borta hela förra veckan. Han var i Umeå med sin dotter som har gjort en operation. Allt har gått som det ska och hon kryar på sig mer och mer för varje dag. Igår kom dock Mikael hem och det var MYCKET uppskattat av både mig och katterna. Jag trodde inte jag skulle sakna Mikael så mycket som jag har gjort, men det är nog inte dumt att sakna varandra ibland.

På lördag eftermiddag kom Sofia hem till oss och umgicks med mig och Matte. Vi gjorde hemmagjord pizza och spelade Wii. Hur kul som helst... :) På söndag skjutsade jag iväg Fian till bussen som har tagit henne till Arjeplog. Hon är nämligen där och ska ta körkortet. Jag tror och hoppas att det ska gå jättebra. :)

Jag har ju kören oxå varje torsdag. I torsdags ville jag inte alls fara, men Mallan övertalade mig. Tur var ju det, för det var fantastiskt kul när jag väl var där. Vilken endorfinkick det ger att sjunga så där!

Så... Det är väl i korta drag ungefär det som har hänt i mitt liv den senaste tiden. 

Nu blir det bildkavalkad:


På spelmässan var Nintendo och MARIO! :)


Och Börje Salming. 


Gumman fyller 20. Här mycket nyvaken. Hon låg fortfarande och sov när vi kom till henne. Hörde inte ens när vi plingade som tok, så vi fick gå in med nyckel... ;)


Trots att hon hade fått sin egentliga present i förväg (en iPhone 4) så fick hon lite paket. Jag fick dock ont om tid och hann inte köpa presentpapper. Därför kamoflerade jag presenterna till julklappar istället... ;)


På kvällen drog hon iväg på maskerad, utklädd till Snövit.


Med strumpeband och allt...


När Mikael var borta så roade jag mig med Donkey Kong Country. Lillen tyckte oxå det var väldigt intressant... :)

 

Testpilot Emborg skivad ost

2011-11-01 19:23:20 / 0 kommentarer ..


Jag har skickat in en ansökan om att bli testpilot för Emborg skivad ost. Gör det ni med! Kanske är det någon av oss som kan bli en liten testpilot! :)

Här är länken där ni kan ansöka:

http://smartsontestpilot.se/emborgskivadost/bli-testpilot/

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!