Onsdag 30 september 2009

2009-09-30 22:21:32 / 1 kommentarer ..


Ja du på andra slingan... Vi är nog kanske nykära än, men kan man verkligen vara det efter 3 år!? Jag undrar om jag skulle kunna sova i en 220 cm säng. Som det är nu kan jag knappt sova när jag är ensam... ;)

Idag åkte jag buss igen! :) Snart är jag expert på det här området... Jag har varit lite orolig att jag ska försova mig och missa bussen, men det var ju dumt att oroa sig. Så fort klockan ringer vill jag stiga upp för det finns ju två kurrmaskiner som kommer då.

Dagen på jobbet gick riktigt bra och fort. Började med att chefens chef kom på besök. Hon pratade med oss alla och dessutom samlade hon oss i grupper för lite genomgång. Det gjorde att fm-rasten blev lite senare än vanligt. Och det lilla gjorde att dagen gick fort.

Vi har haft en tokig eftermiddag annars. Vi har skrattat och dummat oss hur mycket som helst. Härligt med en arbetsplats där man kan skratta. Självklart är det inte alltid en vandring på rosor (det är ju enbart kvinnor på min arbetsplats) men på det stora hela kan man säga att vi är en bra grupp!

När arbetsdagen var slut så tog jag en promenad hem. Jag lyssnar ju på ljudböcker och det är en härlig stund när man promenerar och lyssnar på massa spännande deckare.

Väl hemma tog jag mig lite mat och sedan kom Annelie på besök. Hon skulle få titta på mina små djur. Kattvän som hon är blev hon överförtjust i dem. Bill är ju större och även om han är jättefin och helt underbar, så är faktiskt Lillen sötare. Han har fortfarande kvar kattungeutseendet.

När Annelie farit hem blev det att fixa det gamla vanliga; lunchlåda, diskmaskin tömmas, kattlådor städas osv... Nu sitter jag vid datorn och snart blir det nog sovdags.

Jag har ju avmaskat mina katter och en av dem hade faktiskt mask. Så nu ska jag göra om dosen om några veckor så är de helt fria sedan. När katterna kom (vilket är exakt 2 veckor sedan idag) lossade Bill ganska mycket päls, men det har han helt slutat med. Undrar om det inte var stress som gjorde att pälsen lossade. Nu är de så fina båda mina sötnosar.

Mycket kattsnack idag, därför måste jag ju fortsätta med det även på bilderna!


När Annelie for hem la sig katterna i sängen för att sova en stund.


Men när Mikael kom hem så försökte de vakna till ordentligt. Lillen lyckades sträcka ut tungan precis när jag knäppte, men jag tycket det var lite gulligt ändå.


Trötta Bill. Det var inte lätt att vakna...


Zzzzz


Lillen tog sig utan för sovrummet, men sedan var han tvugen att vila igen.


Här börjar Lillen vakna och ser längtansfullt efter sin leksak i dörröppningen!

Tisdag 29 september 2009

2009-09-29 21:53:26 / 1 kommentarer ..


Imorse var jag lite trött. Det berodde på att av någon outgrundlig anledning (=Mikael) så sov katterna hos oss inatt. Med tanke på att våran säng endast är 120 cm bred och vi bara har ett täcke, så kan man inte påstå att jag sovit gott. Katterna valde att sova mellan oss och på min del av täcket, så jag fick endast en liten del av sängen och täcket! Dessutom vaknar de emellanåt och då kurrar de som små maskiner. Sötnosar... :)

Till råga på allt så vaknade jag mitt på natten av att Lillen satt på mitt huvud och kurrade för fullt! Men vem kan bli arg på sådana underbara varelser. Allt (inom vissa gränser dock) kan jag acceptera för jag är så otroligt lycklig över mina små bebisar!

Idag var jag tvingad att ta bilen till jobbet, pga ett möte + dans ikväll. Så jag passade på att ta med mig veckotidningarna som jag fått av mamma. Skönt att bli av med dem.

Jag och Mallan har varit upp till sjukhuset två gånger idag. Först på lunchen eftersom Mallan skulle ha sallad till sin lasagne. Sedan vid 15-tiden då vi hämtade mackorna till mötet. Vi passade även på att ta upp alla saker som vi samlat på oss, som egentligen tillhör köket. Typ backar, termosar, brickor osv...

Efter jobbet började mötet. Danne skulle informera om kvalitetsledningssystemet för oss telefonister och receptionspersonalen. Efter mötet blev det snabba ryck för att åka direkt till dansen. Jag ville ju inte missa den igen eftersom jag var borta även förra veckan.

Kl var nästan 21 innan jag äntligen kom hem till min familj. Då var det bara att fixa mat inför morgondagen, göra ett skutt till duschen, rensa kattlådorna och gosa med katterna!


Måndag 28 september 2009

2009-09-28 21:34:12 / 0 kommentarer ..


Första arbetsveckan efter utlandet. Kändes bra och jag längtade tillbaka till jobbet. Idag har jag bestämt mig för att börja mitt nya "ta-mig-till-jobbet-liv". Så imorse var det här en Jenny som klev på bussen och använde busskortet. Även fast jag frågat Mallan och Sofia tusen gånger hur man gör, så fattade jag ändå inte när jag väl stod där. Tur att det var en snäll busschafför som kunde hjälpa mig.

Det var mycket roligt att träffa mina arbetskamrater igen. Jag har knappt kunna prata om annat än Turkiet och mina katter under hela dagen. :)

Jag, Mallan och Annelie gick upp till Apoteket på lunchen. Jag har köpt avmaskningsmedel till katterna. Annelie följde med som min lilla guru och såg till att jag köpte rätt sort.

När arbetsdagen var slut så tog jag och Mallan oss en promenad hem. Det var jättetrevligt och väldigt skönt. Vi surrade hela tiden och hann avverka samtalsämnen från allt mellan att "åka på raggen" till "dagens ungdomar". Hipps vipps så plötsligt var vi hemma!

Väl där blev det att fixa middag och sedan for jag och Mikael tillbaka till sjukhuset. Denna gång var det inte för att jobba, utan för att besöka Britta. Lilla söta farmor... Det märks att hon är lite sliten, men hon mår ändå relativt bra!

Hemma igen blev det att mata katterna med mat och avmaskningsmedel. Det gick bra, även om jag fick lirka lite med Bill så att han åt upp allt.

Nu kommer det nog inte att hända något mer för kvällen, men jag sätter iaf ut lite bilder från höstfesten på Holmen!

Klicka på bilderna för att se dem större.


 
Vi satt på baksidan av Lena och Peders hus, vid den vackra elden.


Husvärden Peder.


Marie, Mallan och husvärdinnan Lena sitter och myser.


Henrik, Mikael, Lena och Marie samtalar vid elden.

 
Tomas och Ingela var oxå med... :)



Söndag 27 september 2009

2009-09-27 11:43:09 / 1 kommentarer ..


Kl 07.45 imorse klev vi innanför dörrarna till våran villa. Hemma igen efter en vecka i Turkiet... Och vad ska man säga... Vilken vecka!

Vi kom fram på söndag och åkte direkt till en restaurang. När vi satt där började det åska. Och det åskade något så fruktansvärt mycket. Sedan kom även hagel, stora isbitar smattrade ner mot gatan. Men det gick över ganska snart. Efter det har vi haft molnfri himmel med sol och över 30 grader varje dag. Vädret kan man inte klaga över.

Inte mycket annars heller faktiskt. Vi tog ju en Sista Minuten-resa. Hamnade på ett lägenhetshotell i Alanya. Ett bra hotell. Rent och fräscht. Vi fick en balkong som hade utsikt mot poolen, men det var aldrig sol där. Först tyckte vi det var trist, men sedan insåg vi att det var ändå bra. Då kunde man alltid sitta ute, även fast det var otroligt varmt.

Vad har vi gjort då? Ja, vi har badat i havet en hel del. Alltså... Att simma i Medelhavet när vattnet är ljummet, det är fasen inte dumt... Jag har alltid haft lätt för att flyta i vattnet, men i ett salt hav där flyter jag som en kork! Jag höll i Mikael och han försökte dyka, men han flöt bara upp så länge jag satt "fast" vid honom... :)

Jag kan inte säga att vi solat så mycket, för jag har ju så lätt för att bränna mig. Men lite har det blivit. Går ju bra att ligga på stranden under parasoll... På kvällarna har vi vandrat runt i Alanya. Tittat på havet i månljus, kollat i alla butiker, nekat alla inkastare till restauranger, druckit drinkar och bara njutit.

Två dagar var vi iväg på äventyr. En dag var vi på en Boattrip runt stränderna i Alanya. En jättemysig dag. Man åkte runt i en båt som såg ut som ett gammalt skepp och så guidade de runt oss (vi var kanske ca 45 med på båten) kring klipporna. Vi fick se piratgrottor, ett fd harem osv... Mycket bad blev det oxå!

En annan dag hyrde vi en scooter (moped) som vi körde runt med. Billigt var det... 100 kr från kl 8.30-23.00. Så vi körde bla upp i bergen. Där hittade vi flera byar där det bodde människor väldigt spartanskt. Men de var otroligt trevliga. Vi hade en karta och även om de inte kunde engelska, så hjälpte de oss att hitta rätt genom att peka på kartan och de olika vägarna. En mycket trevlig dag måste jag säga.

På kvällen körde vi ut från staden längst havet. Plötsligt stod det militärer med k-pister och stoppade bilar och fordon! Gissa om Jenny blev nervös... Men när vi kom fram så vinkade de bara förbi oss. De insåg väl att vi vara löjliga turister... :)

Så allt har varit mycket bra för oss. Tyvärr hände det saker hemma som var mindre roliga. Farmor hade lovat att vara hos oss för att ta hand om katter, hus och ungar... På tisdag fick vi ett telefonsamtal som berättade att farmor hade fått en stroke och låg på intensiven på SuS. Nu mår hon mycket bättre, även om hon fortfarande ligger inne.

Det är så typiskt att sådant händer när man är så otroligt långt bort och kan inte åka hem! Tack och lov så har vi så pass stora barn, så det har gått bra ändå. De har hjälpts åt med både hus och katter. Katterna är välmående, ungarna lever och huset står kvar. Något mer kan man inte begära...!

Nä, nu ska jag inte tråka ut er längre med massa text. Sätter in några bilder så ni får se hur vi har haft det!

Klicka på bilderna för att se dem större

 
Alanya och en bild från en park i staden.

 
Alanya sett från berget som är mitt i staden.


Denna båt tog oss ut på en boattrip.

 
Mikael hoppade i flera gånger från båten och badade. På den högra bilden är han precis på väg in i en grotta! Jag vågade inte... ;)


Ett kort från våran tur i bergen. Man ser det inte på bilden, men det dyker upp små hus överallt när man kör längst bergsvägarna. Vi mötte till och med en man och fru som vallade getter... :)


Men det var svårt att hitta. Dåligt med skyltar så man visste inte vilken väg man körde på. När vi kom till en korsning upptäckte vi att de hade samlat alla skyltar där. Men vi blev inte så hjälpt av "skyltarnas paradis"


Här på Old Istanbul Steakhouse åt vi vår första och sista middag. En underbar restaurang med underbar personal!




Lördag 19 september 2009

2009-09-19 15:30:06 / 1 kommentarer ..


Vi steg upp och hade en otroligt mysig lördagsmorgon tillsammans med katterna. Vi åt frukost, vilket även katterna gjorde.

Sedan gjorde vi oss klara för att fara till mamma och Bernt. Eftersom Bernt fyllde år igår så åkte vi Gammelstads Konditori och hämtade ut en tårta som vi hade beställt. Sedan for vi till Sunderbyn för att gratulera på 62-årsdagen.

Efter massa prat och gott fika så for vi vidare mot Storheden. Vi handlade massa saker som skulle finnas hemma medan vi är borta. Farmor måste ju ha saker att laga mat från...

Sedan hem och packade färdigt alla saker och äta lite middag. Farmor kom även förbi för att vi skulle gå igenom hur saker ska vara medan vi är borta. Nu när det är katter istället för fåglar som ska skötas om så måste jag ju berätta för henne hur de ska skötas.

Ikväll ska vi fara på fest på Holmen. Lena och Peder ska ha höstfest. Jag kommer att köra eftersom vi ska iväg imorgon. Kl 08.05 lyfter planet till Turkiet... :) Så som ni förstår så kommer jag inte att blogga under veckan som kommer. Men jag lovar att jag kommer tillbaka sen... :)

Sköt om er och ha en underbar vecka 39!

Bilder:


Lillen busar!
 


Lillen och Bill utforskar området kring handfatet.
 


Söta Bill...! (Lite konstig bild, men han är i rörelse på väg mot kameran)


Fredag 18 september 2009

2009-09-19 15:18:02 / 0 kommentarer ..


Idag var mina sötnosar, katterna, mycket glada när jag steg upp. De kom fram ur transportburen (=deras sovplats) och kurrade högt av välbehag. Efter morgontoaletten fick de frukost och de åt med god aptit. Efter det var det full fart villan. Katterna var så busiga och sprang både hit och dit. Bill är fortfarande lite skvätträdd, men det blir bättre och bättre...

Jag hade svårt att slita mig hemifrån för att fara på jobbet, men tillslut var jag ju tvungen. Kändes hemskt att lämna de små busfröna... Mathias slutar ganska tidigt på fredagar så han for hem och matade katterna när han slutade.

Själv åkte jag till stan när min arbetsdag var över och jag hade slutat. Mötte upp Mikael och så gick vi till Forex för att växla pengar till våran semester. Förbi affären en snabbis och sedan hem.

Mikael började med maten medans jag plockade ihop fåglarna och deras saker. De ska ju få fara till Mallan ett tag. Buren in i bilen och sedan bar det iväg. Mallan tog emot oss och vi ställde i ordning buren. Sedan blev det bara att fara hem igen.

Under kvällen har vi umgåtts med katterna i massor, packat lite och allmänt tagit det lugnt...

Lite bilder:


Lillen tyckte att det här var en bra plats att vila på.
 

Mikael i full färd med att få fram Lillen från gårdagens äventyr bakom köksskåpen.
 

Mikael myser med katterna!


Torsdag 17 september 2009

2009-09-17 22:23:47 / 1 kommentarer ..


Tack för kommentarerna om katterna. De är ju så söta. Och du på andra slingan, du är välkommen att hälsa på! Även alla andra förstås. Fast det får bli efter nästa söndag, eftersom vi åker bort nu på söndag.

Direkt klockan ringde imorse steg jag upp. Idag hade jag ju kattungar som väntade. De små stackarna låg på toaletten och tryckte... :)

Efter mycket gos och mys så åkte jag till jobbet. Fast först väckte jag Fian eftersom hon skulle vara kattvakt. Hon var ledig från skolan.

När jag varit på jobbet någon timme ringde Fian och sa att Lillen var borta. Hon letade över allt... På min lunch hade hon fortfarande hittat honom så jag åkte hem. Inte heller jag hittade någon katt, men vi förstod ju att han fanns någonstans.

På eftermiddagen så kollade jag Sista Minuten-resorna. Resan vi hittat var plötsligt sänkt med 1000 kr sedan i morse. Nu kostade den bara 1999 kr per person. Gissa om att jag blev ivrig. Jag ringde till Mikael och äntligen fick jag lov att boka resan. Så nu är det helt klart, vi åker till Turkiet på söndag. Så härligt!!!

Men jag var ju fortfarande orolig för katten Lillen. Han var ännu inte hittad när jag kom hem. Jag satte mig vid matskålarna tillsammans med Bill och försökte få i honom lite mat. Plötsligt hör jag ett jamande som inte kom från Bill!

Det visade sig att Lillen hade hittat ett litet hål och krypit in bakom köksskåpen och nu kom han inte ut. Så vi fick hålla på att riva ut massa saker och Mikael plockade t.o.m bort lite rör innan vi tillslut fick ut Lillen... Sötnosen var alldeles dammig, men nöjd med att vara ute... Jag, och framförallt kattvakten Sofia, var oxå mycket nöjda... :)

När katten nu var hittad så var det bara att slänga sig på cykeln och åka iväg till dansen. Idag lärde vi oss en dans men många snurrar hit och dit så man blev alldeles yr i bollen. Men den var mycket rolig...

Ikväll har jag bara suttit och lekt med katterna. Båda har nu ätit bra och Lillen har busat runt i köket massor... Bill är fortfarande lite försiktig och håller sig gärna i transportburen. Om man inte bäddar ner honom bredvid sig under en filt förstås...

Hinner inte med några bilder idag. Ska försöka slänga ut några imorgon!

Onsdag 16 september 2009

2009-09-16 20:53:18 / 4 kommentarer ..


Vilken dag. Denna dag har inte alls blivit som jag hade trott... Men jag klagar inte det minsta lilla...

Det började med att jag kom till jobbet. Pratade lite med Mallan medan jag startade upp datorn. Innan jobbet började kollade jag min mail. Där låg ett mail och väntade och det stod att Annelie från Kattakuten skulle hämta kattungar idag och undrade om hon kunde komma förbi med killarna så jag skulle få välja ut två katter. Vi har varit i kontakt lite tidigare, men nu plötsligt hade hon katter...

Jag skrev tillbaka att jag väldigt gärna ville det men att de kunde inte stanna eftersom vi åker utomlands på söndag. Det var inga problem sa hon men hon skulle ändå komma förbi.

Efter det var Annelie indragen i STORA drag. Jag fick panik eftersom jag fortfarande hade fyra nymfparakiter. Annelie fixade det genom att prata med sin coola kompis från skogen, Hansson. Hon skulle ta två av fåglarna. Jag och Annelie insåg att vi endast kan fixa det idag. Imorgon är det massa annat som händer osv osv... Så på fikarasten fick jag åka hem, upp på vindan, hämta bur och in med fåglarna. Tillbaka till jobbet och lämna över dem till Annelie som tog dem i sin bil.

Pratade med Mallan som lovade att vara vakt till de andra två fåglarna under tiden för våran semester. Skönt, det fixat...

När jag slutade åkte jag till Coop och handlade kattlådor, sand, mat, leksaker och matskålar. Hem och fixa med mat. Plötsligt kom farmor på besök och ville prata om utland! Trevligt, men jag var inte koncentrerad. Sen så kom hon; Annelie från Kattakuten. Med sig hade hon tre små killar. En av dem kröp ihop i Mikaels famn och började kurra direkt. Han var givetvis vald...

Två kvar varav den ena sprang omkring i huset och for som en virvelvind... Den tredje katten låg lugnt i famnen hos Annelie. Så jag valde den tredje. SÅ HIMLA SÖTA KATTER... De är exakt 13 veckor idag.

Plötsligt så säger farmor att katterna kan vara här medan vi åker bort, hon kan sköta dem. Så det hela slutade med att katterna är här och bor hos oss och de kommer att stanna kvar. Jag har blivit kattmamma. Jag undrar när jag var så här lycklig senast...!

Så resten av kvällen har jag mest suttit och tittat på mina gullepluttar... :)


Detta är Billabong. Men till vardags kallas han för Bill...


Här har ni Lillen...


Lillen och Bill i sin transportbur!


Tisdag 15 september 2009

2009-09-15 21:57:41 / 1 kommentarer ..


Idag är en sådan dag då Fia börjar tidigt. Det innebär att jag vaknar jättetidigt. Det gick bra att stiga upp, men resten av dagen... Uj uj uj så trött jag har varit. Mer eller mindre frånvarande måste jag säga...

Har jobbat lite med Eniro och även hunnit med arbete tillsammans med Annelie. Två större avvikelser har vi jobbat bort och nu är vi nästan klara med de avvikelser som vi har fått till oss... Det är roligare att ge än att få den typen av rapporter... :)

Väl hemma var det bara Robin här. Jag åt lite middag och sedan slängde jag mig på sängen och somnade faktiskt. Jag var helt slut... Mikael kom hem strax före 18 och då väckte han mig. Det var bara att byta om och sedan fara iväg till dansen.

För idag är det tisdag och det betyder Linedance. Vi gick igenom en dans som de lärt sig tidigare, och den var helt ok. Sedan lärdes dagens nya dans ut; Jesse James... Oj vilken dans. Jag älskade den verkligen. Kan ju oxå bero på att sångerskan var Cher och hon är ju en av mina stora favoriter.

När jag kom hem möttes jag av en sjuk sambo. Han hade feber och såg hängig ut. Inte bra eftersom vi ska åka till Turkiet på söndag. Ja alltså, vi har ju inte bokat än, men vi ska snart. Hoppas jag... Mikael vill bara dra ut på det hela tiden.

Idag kommer det ett kort. Chefen trodde att hon skulle komma undan, men plötsligt händer det brukar de ju säga...


Måndag 14 september 2009

2009-09-15 21:50:12 / 0 kommentarer ..


Idag åkte jag hemifrån redan 06.30. Det var för att idag skulle jag hämta hem min lille son. Hans tåg stannade i Sunderbyn så jag åkte dit och väntade på honom. När tåget kom klev en son ut på perongen i en svartorange hatt som han köpt i Stockholm. Riktigt cool om ni frågar mig. Jag ska knäppa kort på honom får ni se!

Sedan skjutsade jag hem honom och väckte Fian. Hon var arg och tvär, för hon hade ju inga kläder att ha... Det var inte riktigt sant, det var bara det att det inte fanns kläder som hon ville ha på sig. Men jag lovade henne att vi skulle hämta hennes saker ikväll.

Hon blev nöjd och jag kunde fara till jobbet.

Arbetsdagen blev mest att sitta och svara i växeln. Måndagar betyder i stort sett alltid mycket att göra... På lunchen gick jag med Ullis till apoteket. Jag gillar verkligen apoteket. Jag handlar allt möjligt där. Sällan mediciner utan det är allt från ansiktsrengörin och schampon, till halstabletter. Idag hittade jag den sortens gummisnoddar som jag har letat efter på alla butiker jag gått in i. Nu fanns dem på Apoteket... :)

Jag flexade från 16 och åkte direkt iväg till Rosvik. Chefen tyckte att det var ju nära henne och jag tycker att det är såååååå långt dit... I Rosvik mötte jag upp Fian och vi åkte till Coop för att handla lite.

Sedan for vi till Ivan och Margot och hämtade alla Fias saker. Där blev vi bjudna på kaffe och fika oxå... Trevligt...

Väl hemma så började "Operation Rensning". Vi städade Fias rum och rensade bort alla saker som hon inte ska ha kvar. Sedan tog vi in lite saker från bilen. Men vi orkade inte hela kvällen utan hela bagadet är fortfarande fullt...

Mikael kom hem strax efter 21.30 då han hade varit och lekt i skogen. Vid det laget var jag nära sängen...


Söndag 13 september 2009

2009-09-14 21:24:35 / 0 kommentarer ..


Upp ganska tidigt för att äta frukost. Det är liksom någon speciellt med hotellfrukostar... :)

Efter den långa stunden i frukostrestaurangen gick vi upp till rummet och vilade och gjorde oss sedan färdiga. Vi drack kaffe och åt våfflor innan vi checkade ut.

Innan vi for från Umeå åkte vi till en blomsterbutik och köpte en liten blomma. Sedan stannade vi även på Hundai för Mikael ville kolla på bilar. Hittade en jättefin stor bil. Kostade ca 330 000 kr... Ska nog inte ha den...

Sedan ringde jag min farmor och sa att vi nu var på väg. Hon hälsade att vi var såå välkomna. :)

Det är en fin väg mellan Umeå och Lycksele måste jag säga. Många mysiga byar passerade vi. Strax före 14 var vi framme hos farmor och farfar. Det var HELT UNDERBART att träffa dem igen. Jag tycker det är så faschinerande att de inte ser äldre ut än vad de gör. Farmor är lite över 81 och farfar 89 och det skulle ni inte tro om ni såg dem. Jag hoppas jag brås på dem... :)

Vi stannade hela dagen hos dem. Det blev både fika, middag och efterrätt. Farmors mat är ingen dålig mat. Hon är helt klart den bästa kock jag vet...

Vid 18-tiden började vi bege oss hemåt och vi klev innanför dörrarna vid 21-tiden. En lång dag och helg, men jag ångrar ingenting. Helt underbart har det varit!


Lördag 12 september 2009

2009-09-14 21:16:36 / 0 kommentarer ..


Idag tog vi oss upp strax efter 7 och gjorde oss klara. Idag var det nämligen dags för en liten resa. Till Umeå gick våran resa. När vi kom till Rosvik insåg jag att jag hade glömt kameran. Det grämde mig resten av helgen...!

Vi var framme strax efter 11 och åkte direkt till hotellet. Vi hade tur och vårat rum var redan klart så vi kunde checka in.

Rummen på Hotell Uman är så fina, och precis som vanligt blev vi mycket nöjda. Vi lämnade våra saker och gjorde oss redo för en runda på stan.

Vi började med en sväng på en skördemarknad som var på ett torg. Där såg vi mycket gott och nyttigt som de sålde i små marknadsstånd. Även Maud Olofsson lyckades vi få se i vimmlet.

Sedan gick vi på stan och tittade lite i affärer. Tyvärr var jag inte på något handlahumör idag, så faktiskt blev det inte en enda sak inköpt.

Vi brukar alltid äta lunch på O'Learys. Nu har de flyttat och istället är Allstars i deras gamla lokaler. Vi tittade på deras meny men kände inte oss sugna på deras mat och miljö. I stället valde vi Bishop Arms och deras mat. Mikael tog en barbaque-hamburgare medan jag valde en Cecarsallad. Båda rätterna OTROLIGT goda.

Bishop har ju massor med öl på fat och när bartendern hörde att jag gillade Falcon Bayersk, så tipsade han om ett öl som var liknande. Tyvärr kommer jag inte ihåg vad det hette, men det var verkligen gott.

När vi ätit och suttit och pratat länge så gick vi tillbaka till hotellet och vilade. Jag kände mig inte alls trött, men en timmes sömn senare blev jag plötsligt väckt! Vi gick då och drack kaffe och åt en våffla innan vi åter vände upp till rummet.

Vi kopplade av med dusch, vin och massa prat innan vi gick ner för att äta middag. Efter middagen gick vi en kvällspromenad runt omkring i Umeå. Vi passerade en affär på tillbakavägen och köpte lite snacks. Resten av kvällen blev mycket lugn och mysig.

Fredag 11 september 2009

2009-09-14 21:02:26 / 0 kommentarer ..


Imorse var det nära. Sofia skulle upp kl 5. Jag ställde min kl på 5.15 bara för att se till att hon kom upp. INGEN av oss hörde klockan och jag vaknade med ett tvärryck 5.40... Sofia måste gå hemifrån kl sex, så det blev stressigt värre. Men hon fick hjälp med att fixa frukost och hipps vipps var hon klar och gick iväg.

Jag insåg att jag inte kunde gå och lägga mig igen, utan tog en väldigt lugn morgon. Hann med massor av saker. Jag åt frukost, lusläste tidningen, gjorde mig i ordning i riktigt lugnt tempo, rev ut alla sängkläder och fixade sängen, tränade lite linedance mm... Ändå var jag på jobbet långt innan jag behövde... :)

Själva arbetsdagen gick bara fint. Det ringde så där lagom och vi jobbade på i bra takt. Idag stängde jag så jag åkte hem efter 17. Där höll Mikael på med middagen och Sofie med kompis gick runt och väntade på att få äta.

Själv satte jag mig och ringde till farmor och farfar. Jag har tänkt göra det hela veckan men det har inte blivit av än. Farfar blev jätteglad när jag ringde, vilket kändes jättekul! Jag berättade för honom att vi ska till Umeå lör-sön och tänkte köra över Lycksele hem, ifall de skulle vara hemma.

Då visade det sig att farfar skulle jaga på söndag. Gubben Jonsson fyller 89 år i oktober och jagar fortfarande älg. En krutgubbe med andra ord. Men vi bestämde att han skulle bara jaga på förmiddagen så skulle han fara hem när jag ringde och sa att vi var på väg... :)

Resten av kvällen bestod av lite tv och lite annat småpyssel. Drack gott rött vin och helt enkelt njöt av att det var nu helg!

Torsdag 10 september 2009

2009-09-10 21:47:21 / 1 kommentarer ..


Jag måste säga att dagen idag, har varit ganska lik dagen igår. Förutom att jag inte försov mig (tack och lov). Men själva jobbet har gått som på dans och dagen har sprungit iväg.

Mina arbetskamrater har hört fler än en gång att min lilla son ska åka iväg 100 mil bort från mig ikväll. Mathias ska nämligen till Stockholm på basketcup. Jag försöker vara duktig och inte behandla honom som en 4-åring, men det är inte lätt att släppa taget om sin minsting... ;)

Efter middagen drog Mikael iväg med "Grabbarna Grus" på äventyr i skogen. Jag lovade Mikael att jag skulle koka potatis åt honom till hans matback. Jag undrar hur länge potatis kan koka innan den förlorar all näring... 1,5 timme, är det för länge...? Jag satte ju nämligen på potatisen och sedan gick jag till datorn. Ingen bra kombination...

När det var dags åkte jag med mina barn till Ica och handlade. Sedan skjutsade vi Matte till tåget. Efter lite solning for vi hem och packade upp varorna. Jag kokade oxå nya potatisar åt Mikael. Denna gång satte jag igång äggklockan... :)

Sedan hände det inte mycket mer idag.

Fast en sak... Jaana skickade ett mail idag när jag och Annelie satt vid min dator. Jag svarade på det och skrev som avsändare J&A... Jag sa till Annelie, det måste vara vi som är Joakim von Anka, med tanke på våran signatur i mailet. Annelie sa att vi är ju inte rika, men det förklarade jag med att det är därför vi skriver &-tecken mellan J och A istället för v som Joakim skriver (JvA).

När vi sedan fikade så tog Annelie en kaka. Jag sa att det kan ju hon göra för hon är ju Ankan. Ankor gillar smulor... Annelie sa då att jag är ju så snål (=fikar aldrig) så det passar ju att jag är Joakim!

Så hädanefter kan ni kalla oss Jocke och Ankan! :)


Onsdag 9 september 2009

2009-09-10 18:32:00 / 0 kommentarer ..


Jag måste börja med att be om ursäkt med det här med "fotodelen" av min blogg. Det har blivit dåligt med det, det kan jag erkänna. Jag kan oxå erkänna att jag har inte knäppt några kort på länge. Jag har liksom inte haft någon motivation. Men det kommer så småningom, jag lovar.

Idag försov jag mig. Jag vaknade på tok för sent. Så jag fick inte alls denna lugna morgon som jag vill ha. Men jag hann iaf till jobbet och det var ju det viktiga.

Jag har haft ungefär MASSOR med saker att göra på jobbet. Förutom själva "svara i telefon"-delen, så har det varit massor med annat. Det är inte bara jag som har så mycket, utan även min kvalitetskollega, Annelie. Men vi tycker det är jättekul och dagarna bara springer iväg.

När jag kom hem så blev jag först kock. Sedan blev jag mc-mekaniker (nu skulle bakbromsen luftas, så det blev den som skulle tryckas och släppas). Egentligen har man många yrken i sitt liv. Några exempel på mina "yrken" är:
*Växeltelefonist (mitt ordinarie arbete)
*Mamma (måste väl räknas?)
*MC-förare (finns väl säkert något sådant yrke?)
*Kock (jag lagar faktiskt mat ibland)
*Bagare (nu är jag inne i en muffinsperiod. Beror på min nya muffinsplåt)
*Städerska (ibland hinner jag städa innan Mikael)
*Djurskötare (fåglar är ju oxå djur)
*Gympautövare (är det ett yrke?) och dansare.
*Det var ju datanörd och tydligen mc-mekaniker oxå...

Ja, sedan har jag ju massor med fler yrken, men jag ska inte trötta ut er med dem alla. Föresten är väl Fotograf ett "yrke" jag kan lägga till listan.

Förutom då vistelsen i garaget så har jag tränat lite danser sedan gårdagen. Det är inte helt lätt med dessa långa svåra danser. Men när man väl kan det så är det ju kul!

Sofia ringde från Ersnäs (Niklas) och fick inte igång moppen. Så då var det ju bara att sätta sig i bilen för att hämta henne. Sedan hem, se Idol (kan tv-tittare vara ett yrke?) och sedan ropade sängen!


Tisdag 8 september 2009

2009-09-08 21:39:01 / 0 kommentarer ..


05.15 steg jag upp för att kolla om Sofia var vaken. Det var hon. 05.29 steg jag upp för att verkligen se att hon var uppe. Det var hon. 05.35 knackade Fia och sa att hon var uppe. 05.45 knackade Fia och frågade vilken ost hon kunde äta. 05.59 knackade Fia och sa att hon for. 06.05 fick jag SMS från Fia då hon berättade att hon glömt sina bananer. 06.10 ringde Fia och frågade om jag inte kunde skjutsa henne till stan och då ta med bananerna (jag sa nej).

Som ni hör, så har jag inte alls sovit mycket sedan klockan var kvart över fem imorse. Men jag får skylla mig själv. Jag är så nervös över att Fia ska försova sig så jag har sagt att hon måste knacka på dörren när hon stiger upp, så jag vet att hon är uppe.

Men trots all denna aktivitet har jag ändå varit rätt pigg idag. Det har varit mycket på jobbet så dagen har mer eller mindre sprungit iväg!

Ikväll har Mikael varit med Tomas och Niklas och kört cross, eller OffRoad eller vad det nu kallas deras leksaker. Själv har jag varit på dans. Linedance alltså... Idag började terminen i våran dansvärld. Denna termin ska jag dansa tisdagar och torsdagar. Jag ska hoppa av den lätta gruppen på onsdagar och börja i den lite svårare. Det är roligare plus att det är mindre folk än i onsdagsgruppen.

Så jag for till dansen lite tidigare för att prata med Lena, instruktören. Sedan satte det igång. Och jag säger bara det... SÅ HIMLA KUL... Alltså, det är ju bara så himla roligt. Ingela vet precis vad jag pratar om. Hon dansar ju oxå tisdagar och torsdagar, fast i Boden. Visst är Linedance en helt underbar motionsform!?

Jag kom hem vid 21 och Mikael kom hem strax efter mig. Han var helt lyrisk och tyckte att det hade varit otroligt roligt i skogen med grabbarna. Totalt genomsvettig var han. Det fanns inte en punkt på alla hans kläder som var torr. Och då menar jag ALLA kläder, utifrån och in... Kan någon förklara nöjet med det där, för jag fattar bara inte...? Köra tvåhjuling i skogen, på så besvärliga vägar som möjligt, så att man blir helt slut... Det måste vara ett nöje för grabbar... :)

Nu ska jag iaf ta och hoppa i duschen och sedan sängen. Är faktiskt mycket nöjd med min dag, speciellt med min kväll...!

Måndag 7 september 2009

2009-09-07 20:42:28 / 1 kommentarer ..


Måndag idag. Det är inte så farligt att stiga upp på måndagar. Då har man ju sovit ut under helgen och kroppen är inte så trött. Så idag var jag uppe ca 6.15 och hade gott om tid innan jag skulle till jobbet.

På jobbet var det otroligt ruschigt idag. Det ringde massor och förutom det hade jag massor att göra. Eller inte jag, utan vi... Jag och Annelie. Vi gjorde lite avvikelser och vi fixade pärmar. Det gäller att ha koll och ordning på alla papper och alla rutiner.

Det gjorde att jag hann aldrig svara på vissa mail som jag hade fått idag. Ber om ursäkt för det...

Väl hemma satt Mikael och läste tidningen. Vi har Kuriren i en månad nu och det är ganska trevligt med en morgontidning. Vi fixade ihop lite mat och åt. Sofia, som återvänt från Ersnäs, fick oxå äta.

Efter middagen hjälpte jag Mikael att ta lös framdäcket på hans mc. Sedan drog jag och Fian iväg till stan för att sola. Riktigt skönt var det där i solariet...

Hemma igen blev det mc-mek en gång till. Denna gång skulle bromsoljan bytas i Mikaels OffRoad. Så där stod jag och tryckte broms, släppte broms, tryckte broms, släppte broms... osv... Det var många tryck och släpp innan mekanikern var nöjd.

Sofia kom och behövde datahjälp. Hon skulle skriva en intervju på datorn och hade inget word på datorn. Bara att sätta sig och installera det...

Efter det har jag suttit här vid min egen dator och uppdaterat bloggen. Blir ju slarvigt med den under helgen... :(

Nu ska jag ta mig lite te och sedan blir det nog att gå isäng så småningom.


Söndag 6 september 2009

2009-09-07 20:36:02 / 0 kommentarer ..


Som vanligt vaknade Mikael tidigt. Söndagar ska man inte sova för länge, för då kan man inte sova på kvällen. Jag gillar inte det tänket. Jag sover gärna lite längre... Och det gjorde jag oxå!

Men jag var ändå uppe och hade ätit frukost när kl var 10. Så jag var inte kvar så länge i sängen ändå. Idag hade vi inga riktiga planer på vad vi skulle göra. Vädret var inte det bästa så det blev ingen mc-tur iaf.

Istället var vi hemma och städade och donade lite med varje. Båda Mikaels barn kom förbi och fick smaka lite smörgåstårta. Till och med Sofie åt faktiskt en bit...

På eftermiddagen ringde Ingela och frågade om de kunde komma förbi. Det gick ju bra givetvis! När de kom frågade jag ifall de hade tänkt stanna länge, de hade ju hela husbilen med sig... Men de sa att det "bara" var ett vanligt besök.

Vi lyckades bli av med den sista biten smörgåstårta, tack vare Tomas så nu fick vi mer plats i kylen. Efter mycket prat och snack och en sväng i garaget för männen, så for de.

Nu blev det mycket stressande för mig eftersom jag hade kort om tid till mitt nästa möte. Åt middagen och sedan lämnade jag allt på bordet och for. Det var nämligen dags för min och Mallans första äventyr på sporthallen i Sunderbyn. Idag började jag och Mallan nämligen motionsgympa.

Jag kan berätta att efter ca 20 minuter så var jag säker på att jag skulle dö. Fy farao så otroligt jobbigt. Men så himla skoj...! Vi var kanske 25 personer som hoppade och studsade i 1,5 timme. Jag var helt slut efteråt, men mycket nöjd. Eftersom jag inte orkade riktigt (och inte Mallan heller) så inser vi att detta var verkligen något vi behövde. Så nästa söndag är vi på plats igen!

När jag kom hem och hade duschat och slagit mig ner framför tv:n, så insåg jag att jag mådde riktigt bra. Även om min kropp var helt färdig...

Lördag 5 september 2009

2009-09-07 20:19:57 / 0 kommentarer ..


Idag vaknade vi i ganska lagom tid. Tog oss upp så att vi kunde sitta vid köksbordet för att äta frukost och lösa melodikrysset. Vi var duktiga idag och lyckades lösa hela krysset. Givetvis skickade vi in det för att kanske vinna pris nästa lördag.

Efter det gjorde vi oss klara för att åka iväg till stan. Vi var först på Peugeot för att kolla där. Vi provkörde en 308 och sedan en 208. 308 var en otroligt fin bil och jag gillade den skarpt. Sedan åkte vi till Åke Eriksson och provade Kia. Även den bilen var jättefin... Men jag vet inte vilken jag skulle välja om jag skulle köpa en ny...

Efter alla bilaffärer åkte vi till Dagobert för att inta lite lunch. Mycket gott och trevligt... ;)

När vi for därifrån åkte vi till Bilaffären (tror jag butiken hette) och hittade en Mazda som var jättefin, men den provade vi aldrig.

Väl hemma plockade jag och donade ett bra tag. Hann faktiskt vila en stund oxå. Sedan kom Britta på besök. Hon har ju varit i Turkiet, så hon kom för att fira Mikaels födelsedag i efterhand. En bra gäst för hon hade med sig middagen, smörgåstårta.

Vi satt och pratade utland, mest Turkiet. Söta Britta hade tagit med sig allt från kvitton till broschyrer. Ifall vi kommer att åka dit, så kan det vara bra för oss att veta... :)

Resten av kvällen blev mycket lugn. Jag hade en frukstansvärd huvudvärk så jag låg pall på sängen hela kvällen. Tittade på tv och slumrade helt enkelt...

Fredag 4 september 2009

2009-09-07 20:12:19 / 0 kommentarer ..


Idag fyller Niklas år! GRATTIS PÅ DIN DAG! (Niklas är Fians pojkvän för er som missat det)

Själva arbetsdagen på mitt vanliga sätt att jobba, var väldigt kort. Jag jobbade bara en timme. Sedan åkte jag och Annelie iväg på ett möte på Björks. Vi pratade om avvikelser och massa annat inom både kvalitet och telefonisystem... Tiden gick jättefort och plötsligt var vi färdiga.

Eftersom jag hade kort dag och Annelie jobbar kort, så fick vi sluta efter mötet. Jag och Annelie bestämde oss för att inta en sen lunch på Waldorf. Där tog jag cesarsallad och Annelie gorgonzolapizza. Mumsigt.

Efter våran mycket trevliga lunch åkte jag till Storheden. Började på bolaget. Och där var det mycket förvirrande. De håller på bygga om butiken och inget var som förrut. Men jag hittade det jag skulle och kunde nöjd åka därifrån.

Då for jag till Ica Maxi. Det första jag möter är en man som frågar om jag har hund eller eventuellt katt...!? Snabb som tusan var jag när jag svarade katt! Då fick jag smakprover från Whiskas... :)

Efter att jag handlat åkte jag hem och ställde mig i köket. Började med att göra en hallon och blåbärs-paj. Sedan fortsatte jag med att laga Mikaels försenade födelsedagsmiddag. Han kom själv hem mitt i allt och fick hjälpa till lite grann.

Jag bjöd honom på Avokadoröra med räkor på rostat bröd, till förrätt. Huvudrätten blev ugnstekt lax med en röra ovanpå. Röran bestod av blandannat creme fraiche och rökt skinka. Efterrätten blev pajjen.

En himelsk middag med otroligt gott vin till. En bra och trevlig kväll hade vi!

Torsdag 3 september 2009

2009-09-03 22:14:00 / 1 kommentarer ..


Det hände en katastrof imorse... Sofias hår ville inte bli plattat på samma sätt som hon ville... Förstår ni!? Hur tänkte håret då? Hur ska man kunna visa sig ute i världen (och framför allt på skolan) när håret inte gör som ägaren till huvudet vill? Mmm. Stora världsproblem... Men jag och Fia slog ihop våra kloka hjärnor och löste problemet! (Lösningen kallas: huvudbonad)

På grund av katastrofen och lösningen så var det nära jag kom försent... Klev in på arbetsplatsen med endast 5 minuter till godo. Jag som brukar ha ca 30 min att svamla bort innan jag börjar svara...

Själva jobbet gick bara fint idag. Fortfarande kort om folk, men det gick bra ändå. Har gått på promenader på varje rast. Inga motionsrundor direkt, men promenader i lungt tempo med ljudboken i öronen. Snacka om avkoppling. Speciellt när det nu varit så otroligt vackert väder idag!

Jag slutade 16 och då var det bara att åka hem och se om det skulle bli någon mat idag. Mikael kom hem lite senare än mig, så det blev liksom mitt ansvar att fixa mat till barnen... Nu var det bara Mathias som skulle ha middag (av barnen) så det var ganska enkelt...

När Mikael kom hem så åt även vi. Sedan blev det dags för kvällens äventyr. Jag åkte och hämtade söta Helena. Passade på att träffa hennes fina undulater och sedan for vi ut till Alvik och hem till Cissi. Det var dags för hennes "blandparty". Egentligen var det ett Me&I-party, men Cissi skulle även visa upp underkläder som hon säljer och utförsäljning av hennes Tupperwaresaker.

Det var mycket trevligt hos henne. Kul att få se hennes nyrenoverade kök/hus... Dessutom fick jag ju träffa en linedancebekant. Trevligt...

När allt var över så for jag och Helena till Ersnäs och hämtade Fian hos Niklas innan vi återvände hem igen!


Onsdag 2 september 2009

2009-09-02 21:36:06 / 2 kommentarer ..


Igår, efter att jag hade skrivit i bloggen, så ringde Ingela. Först blev jag lite förvånad över att hon ringde så pass sent. Men så kom jag på vad det var. Och när jag svarade fick jag rätt... Ingela började nämligen om att dansa Linedance igår. Så hon ringde för att berätta hur det hade gått. Det var en uppspelt Pling som ringde mig... Jag blev riktigt avundsjuk på henne. Min dans börjar ju inte förrän nästa vecka...

Idag var jag tidigt på jobbet igen. Och det var lika bra det. När jag parkerade vid Baracken ringde första kollegan. Hon var hemma för VAB. När jag la på fick jag SMS från nästa, hon var sjuk. En ringde igår och sökte ledigt så hon visste vi skulle vara hemma. Jag pratade med chefen och sedan ringdes vikarien in. Tur det, för strax efter åtta ringde ytterligare en kollega och var sjuk. 

Dagens resultat blev väldigt lagom mycket att göra. Dagen gick fort, men man jobbade inte ihjäl sig! :)

Idag bestämde vi oss för att köra med MC Fyrkanten igen. Det var otroligt länge sedan vi körde med dem. Jag har inte gjort det sedan innan semestern. Tyvärr hände det lite saker som gjorde att vi inte tog oss iväg.

Men det gjorde inte så mycket istället satt jag med Fian och hjälpte henne skriva en artikel och sedan blev det matteräkning. Som belöning åkte vi sedan och solade. Svängde förbi Ica och köpte en mascara innan vi åkte hem.

När vi kom hem var det en tom plats i garaget. Mikael hade sålt sin bil! Så det kan gå... Det var en gammal taxikompis som köpte den av honom. När Mikael slutar i Sikfors och lämnar igen hyrbilen, då blir jag utan bil... Visst är det konstigt att JAG blir drabbad när han säljer sin bil...

Nu ska jag ta och göra mig i ordning. Snart ska jag se på tv och då är det skönt att ha krupit ner i sängen... ;)


Bjuder på två kort iaf:


Mathias vann choklad på Gröna Lund i somras...!



Gissa hur glad han var... :)


Tisdag 1 september 2009

2009-09-01 20:25:04 / 0 kommentarer ..


Idag fyller min älskade 45 år. Jag skickar många gratulationer till honom!

Jag vaknade med ett ryck 05.15 och insåg att Sofia inte hade sagt till mig att hon är vaken. Jag vill att hon knackar på sovrumsdörren när hon stigit upp, så att jag vet att hon inte försovit sig. När jag nu imorse inte hade hört något så rusade jag upp och in i hennes rum. Hon var vaken, men låg bara och drog sig. Hon kom då iväg i tid till bussen och det är ju det viktigaste.

Själv hade jag svårt att somna om, så jag steg tillslut upp och gjorde mig i ordning för dagen. Åkte till jobbet när jag var klar och där var jag ca 7.15. Ganska tidigt eftersom jag började 8 idag. Tänkte att jag kunde läsa morgontidningen på nätet. Men tji fick jag... Internet fungerade inte... Och så höll det på en bra bit in på dagen. Suck!

På lunchen gick jag och Mallan till apoteket. Det var jättehärligt väder ute idag. Riktigt varmt. Så pass att vi kunde sitta ute på eftermiddagsfikat.

När jag kom hem stod Sofia och lagade mat. Det var visst dålig mat på skolan så Fia var så hungrig att ont inte kunde vänta. Men det var ju helt ok så klart...

Mikael dök upp så småningom och då gjorde vi middag till oss. Mikael firade sedan sin födelsedag med att klippa gräset och måla brädor. Vi tänkte ta en promenad, men det blev inte så idag.

Själv städade och tvättade jag. Lyssnade på ljudbok och såg på tv. Ganska trevlig kväll måste jag säga!

Nu är det länge sedan det blev foto... Men idag orkar jag inte. Får se hur det blir i morgon!

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!