Söndag 27 september 2009

2009-09-27 11:43:09 / 1 kommentarer ..


Kl 07.45 imorse klev vi innanför dörrarna till våran villa. Hemma igen efter en vecka i Turkiet... Och vad ska man säga... Vilken vecka!

Vi kom fram på söndag och åkte direkt till en restaurang. När vi satt där började det åska. Och det åskade något så fruktansvärt mycket. Sedan kom även hagel, stora isbitar smattrade ner mot gatan. Men det gick över ganska snart. Efter det har vi haft molnfri himmel med sol och över 30 grader varje dag. Vädret kan man inte klaga över.

Inte mycket annars heller faktiskt. Vi tog ju en Sista Minuten-resa. Hamnade på ett lägenhetshotell i Alanya. Ett bra hotell. Rent och fräscht. Vi fick en balkong som hade utsikt mot poolen, men det var aldrig sol där. Först tyckte vi det var trist, men sedan insåg vi att det var ändå bra. Då kunde man alltid sitta ute, även fast det var otroligt varmt.

Vad har vi gjort då? Ja, vi har badat i havet en hel del. Alltså... Att simma i Medelhavet när vattnet är ljummet, det är fasen inte dumt... Jag har alltid haft lätt för att flyta i vattnet, men i ett salt hav där flyter jag som en kork! Jag höll i Mikael och han försökte dyka, men han flöt bara upp så länge jag satt "fast" vid honom... :)

Jag kan inte säga att vi solat så mycket, för jag har ju så lätt för att bränna mig. Men lite har det blivit. Går ju bra att ligga på stranden under parasoll... På kvällarna har vi vandrat runt i Alanya. Tittat på havet i månljus, kollat i alla butiker, nekat alla inkastare till restauranger, druckit drinkar och bara njutit.

Två dagar var vi iväg på äventyr. En dag var vi på en Boattrip runt stränderna i Alanya. En jättemysig dag. Man åkte runt i en båt som såg ut som ett gammalt skepp och så guidade de runt oss (vi var kanske ca 45 med på båten) kring klipporna. Vi fick se piratgrottor, ett fd harem osv... Mycket bad blev det oxå!

En annan dag hyrde vi en scooter (moped) som vi körde runt med. Billigt var det... 100 kr från kl 8.30-23.00. Så vi körde bla upp i bergen. Där hittade vi flera byar där det bodde människor väldigt spartanskt. Men de var otroligt trevliga. Vi hade en karta och även om de inte kunde engelska, så hjälpte de oss att hitta rätt genom att peka på kartan och de olika vägarna. En mycket trevlig dag måste jag säga.

På kvällen körde vi ut från staden längst havet. Plötsligt stod det militärer med k-pister och stoppade bilar och fordon! Gissa om Jenny blev nervös... Men när vi kom fram så vinkade de bara förbi oss. De insåg väl att vi vara löjliga turister... :)

Så allt har varit mycket bra för oss. Tyvärr hände det saker hemma som var mindre roliga. Farmor hade lovat att vara hos oss för att ta hand om katter, hus och ungar... På tisdag fick vi ett telefonsamtal som berättade att farmor hade fått en stroke och låg på intensiven på SuS. Nu mår hon mycket bättre, även om hon fortfarande ligger inne.

Det är så typiskt att sådant händer när man är så otroligt långt bort och kan inte åka hem! Tack och lov så har vi så pass stora barn, så det har gått bra ändå. De har hjälpts åt med både hus och katter. Katterna är välmående, ungarna lever och huset står kvar. Något mer kan man inte begära...!

Nä, nu ska jag inte tråka ut er längre med massa text. Sätter in några bilder så ni får se hur vi har haft det!

Klicka på bilderna för att se dem större

 
Alanya och en bild från en park i staden.

 
Alanya sett från berget som är mitt i staden.


Denna båt tog oss ut på en boattrip.

 
Mikael hoppade i flera gånger från båten och badade. På den högra bilden är han precis på väg in i en grotta! Jag vågade inte... ;)


Ett kort från våran tur i bergen. Man ser det inte på bilden, men det dyker upp små hus överallt när man kör längst bergsvägarna. Vi mötte till och med en man och fru som vallade getter... :)


Men det var svårt att hitta. Dåligt med skyltar så man visste inte vilken väg man körde på. När vi kom till en korsning upptäckte vi att de hade samlat alla skyltar där. Men vi blev inte så hjälpt av "skyltarnas paradis"


Här på Old Istanbul Steakhouse åt vi vår första och sista middag. En underbar restaurang med underbar personal!




Kommentarer
Ingela

Välkommen hem :-), oj så fort den här veckan gick...

Vad bra att det blev ett bra hotell och att ni har haft en härlig vecka.

Kram

2009-09-27 20:58:41
Denna designen är skapad av Nathalie Mattsson på www.aportion.spotlife.se, och är till för allmänt bruk!

NAMN Kom ihåg mig?

EMAIL

BLOGGADRESS

KOMMENTAR:

Trackback
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!