Söndag 30 november

2008-11-30 20:49:37 / 1 kommentarer ..


Jag vill börja med att tacka er som skriver kommentarer i bloggen! Det är jättekul att läsa vad ni tycker.

Jag blir jätteglad över ALLA såklart, men när det händer att det skriver någon som jag inte har trott läser, då blir det lite extra kul. Fick en kommentar av chefens dotter häromdagen. Jätteroligt. Hon skriver att hon nästan längtar tillbaka, och det tror jag nog inte riktigt. Hon trivs nog mycket bättre som sjuksköterska än telefonist. Men jag tror att hon nog skulle trivas med arbetsgänget. För vi är så himla bra... :) Och chefens dotter, hon är inte fy skam hon heller...

Ingela undrade om man säger trevlig advent eller glad advent eller god advent. Och jag vet inte...! Men jag hoppas att ni alla har haft både en trevlig, glad OCH god 1:a advent idag... :)

I övrigt har det varit en otroligt lugn dag idag. Jag har hjälpt Mikael och Sofie lite grann med veden. Annars har jag bara varit inne. Ni vet, man går omkring och pysslar och bara liksom myser. Det har blivit renbäddat i sängar, startat tvättmaskin, vikt kläder, dammsugit, rengjort fågelbur osv osv... Jag trivs med lugna dagar här hemma ibland.

Jag har ju upptäckt att jag är ganska ordningssam med saker och ting. Jag vill gärna ha saker "rätt" så att säga. På jobbet är jag ganska noga och brukar sätta saker i skåpar osv på det sätt jag vill ha.

Men just på jobbet försöker jag dämpa det där beteendet lite grann. När Rosemarie kom och frågade vilket håll öronen på muggarna ska peka i skåpet (hon skulle plocka upp ur diskmaskinen) så insåg jag att det är ju löjligt. Jag sa till henne att det spelar ingen roll, fast jag nämnde att jag ställer dem till höger... Nu förtiden säger jag inte så mycket, utan jag låter alla göra som de vill. Att jag sedan ändrar så som jag vill ha det, det är en annan sak...

Hur som helst så har jag tänkt att det är nog mest på jobbet jag är så där. Men idag här hemma har jag insett att jag är likadan här hemma. Jag har gått och flyttat stolar millimetrar, jag har flyttat magneter så att de är jämna med de andra magneterna. Jag har lagt telefonerna på rätt ställe på duken osv osv...

Varför är man så? Det är ju irriterande... Och inte går det att sluta heller. Men nu ska jag göra ett försök. Jag har ställt ena köksstolen snett. Och så ska den få stå... Den här fröken ska INTE rätta till den.

Söndagen är snart slut, och imorgon är det start på en ny spännande vecka!

Lördag 29 november

2008-11-30 20:35:23 / 2 kommentarer ..


Jag steg upp kl 05.30 idag! Förstår ni hur tidigt det är för att vara en lördag...!? Suck... Men jag skulle bara se till att Mathias kom iväg till sporthallen. Han skulle ju till Umeå med laget för att spela match.

När han var redo, så gick jag och la mg igen. Det var riktigt skönt. Nästa gång jag vaknade var klockan 10.30. Till och med Mikael hade sovit så länge.

Vi steg upp och det var kallt något fruktansvärt i huset. Bara 20 grader. Och inte hann vi elda heller eftersom vi skulle iväg och handla.

När vi ätit frukost och gjort oss klara for vi till Storheden. Besökte Hemtex, Bolaget, Jysk, Biltema och Ica Maxi. Många kronor var det som rullade iväg, men ibland blir det så.

Väl hemma hämtade vi ner alla julsakerna från vindan innan Mikael gick till garaget och skulle fixa snöslungan (det slutade med att han INTE fick igång den). Själv fortsatte jag inne med julpyntet. Det var så mysigt att gå därhemma och pyssla samtidigt som julmusiken dånade i stereon.

Vi gjorde ugnstekt kyckling och färsk bandspagetti till middag. Mikael gjorde en supergod currysås till. Riktigt riktigt gott.

När vi ätit och var klara så tog vi bussen till Sunderbyn för att hälsa på Mikaels arbetskompis Annelie. Hon hade inflyttningsfest. Det var jättetrevligt. Hon bjöd på vin, öl och MASSOR med gott. Laxsnittarna och löjromstårtan var mina favoriter.

Där på festen började jag prata med en kille. Han frågade var vi kom ifrån och jag sa Gammelstad. Men så nämnde jag att jag är egentligen från Sunderbyn. Han frågade då vars jag hade bott. Då visade det sig att han och jag har varit grannar i typ massor med år. Men ingen av oss kände igen varandra. Det var bara ett hus emellan oss och ändå kunde ingen av oss säga att vi visste med säkerhet vem den andra var... Lustigt...

Resten av kvällen var vi hos Annelie och fick sedan åka hem med en annan från Stenvalls.

Jag hade inte med mig kameran. Inte ens min lilla, så inte ett enda foto från festen kan jag bjuda på. Däremot kan ni få se mitt juliga hus:

 
Vårat minimala och fruktansvärt trånga och riktigt hemska sovrum. Före och efter julgardinsuppsättning.

 
Vardagsrummet, före och efter. Titta inte på spånskivorna som är bakom soffan. Det är grabbarnas rum och vi har inte tapetserat där än. Det ska vi göra när vi (läs Mikael) bygger mitt bibliotek.


Den här väggen ska rivas när bibliotekets byggs. Just nu är det en spegelvägg där och där "slängde" jag upp lite tomtar.


Bland annat min coola mc-tomte!

 
Sofia fick röda julgardiner. Sofie valde likadana men svarta.

 
Så här blev det i ena delen av köket. Jag kan säga att det är sista gången jag firar jul i detta oranga kök. Det går ju inte att ha röda julgardiner till oranga väggar. Därför ska det tapetseras om, och de snart!!!

 
I den andra delen av köket blev det så här!


Jag vet inte om ni uppmärksammade att jag har svarta stjärnor på fot i båda köksfönstren. Jag köpte dem i lördags. Först var jag tveksam om jag verkligen ville ha svarta, men nu är jag säker på att jag valde rätt. De är skitsnygga! Bättre i verkligheten än på bild!

Fredag 28 november

2008-11-30 15:08:18 / 1 kommentarer ..


Jag hade kortfredag idag. Skulle sluta kring 12, men jag var nog inte från jobbet förrän ca 12.30... Jag har så svårt att ta mig därifrån ibland. Det är så många som jag ska prata med och mycket som jag kommer på att jag måste göra. Jag tror aldrig jag skulle klara av att jobba 4 timmar per dag. Hur ska man hinna allt då???

Nåväl, precis när jag var på väg så ringde Ingela på mobilen. Hon var oxå påväg från jobbet, lika sen hon... Vi pratade på ett tag där, det var riktigt trevligt. Vi pratar så sällan i telefon numer, det blir alltid mailkontakt. Men det är lättare eftersom då kan man "prata" när man har tid. Eftersom jag sitter i en växel är det svårt att prata i telefon på jobbet, speciellt med Ingela för vi pratar alltid så länge.

Annat var det förr. Då pratade vi alltid i telefon. När Mathias var liten och gick på dagis så fick de göra en slags tavla där de hade svarat på olika saker. Vad som var favoriträtten, vad sin bästa kompis hette osv. En av frågorna var: Vad jobbar din mamma med? Min älskade son hade svarat: -Jag är inte säker men tror att hon jobbar med att prata med Ingela i telefon...! Hmm... Undrar om man har pratat lite förmycket då... :)

Hur som helst så åkte jag till Storheden efter jobbet. Jag tog god tid på mig, provade lite kläder (igen) och gick runt och allmänt strosade i lugn och ro. Samtidigt som jag handlade givetvis. Jag kom nog inte hem förrän vid 15-tiden. Men då blev det full fart. Jag ryckte ner alla gardiner och tvättade alla fönster och satte upp alla gardiner. Det blev så mysigt...

När Mikael kom hem och han hade svurit åt snöslungan som inte fungerar, så lagade vi middag och tog en lugn kväll. Vi såg Idol och efter det hände inte så mycket mer.


Torsdag 27 november

2008-11-27 22:33:57 / 2 kommentarer ..


Var på jobbet i god tid som vanligt. Nu när jag äter frukost på fikarasten istället för hemma, så behöver jag inte alls stressa där hemma. Skönt! Kring 8 så ringde Sofie. Hon var stressad och hade försovit sig. Dessutom hade hon sin nyckel hos sin mamma och hon var ensam hemma. Jag sa att hon kunde fara till skolan så skulle jag fara och låsa dörren. Tur det är nära hem... :)

Resten av dagen sysslade jag mest med att bli av med lapparna på skrivbordet. Otroligt vad det kan samlas lappar. Jag lyckades delegera bort lite grann, så nu har jag nog bara ca 6-7 stycken kvar.

Jag har även julpyntat på jobbet. Lite otroligt var det för alla ljusstakar och stjärnor fungerade utan att jag behövde byta en enda lampa. MEN efter en stund så slocknade den mellan Cissi och Annelie. Jag vet inte vad de gjorde, men Annelie sa att det var Cissi's fel. Jag gick dit och rörde i stjärnan och den började lysa igen. Någon minut senare så ropade de att lampan slocknat igen. Jag bad dem röra i stjärnan så skulle det fixa sig. Men jag tror det var något de inte förstod, för plötsligt hör jag hur det bankar och dunkar i den stackars stjärnan. Jag kan säga som så, att den lampan lyste inget mer... Glödlampor tål ju liksom inte hur mycket som helst. Det handlar om feeling... Som tur var hade vi flera andra lampor! :)

Efter jobbet blev det körning ut till Storheden för att inhandla lotter och fika till jobbet imorgon. Jag mötte Mikael (när vi möttes på bilvägen) men han såg då ingenting... Väl hemma åt vi lite middag och sedan plockade jag fram julgardinerna så det är klart till imorgon.

Gick till dansen och det var ju minst lika roligt som vanligt... :)

Väl hemma igen blev det frisering därhemma. Sofie ville ha mörka slingor i sitt hår, så det satte jag igång med. Jag lyckades faktiskt övertala lilla sonen att sätta i några slingor... Jag vet inte riktigt hur det blev, för deras hår var fortfarande blöta när jag gick isäng. Men det blev säkert bra!

Foton:


Fikabordet i fikarummet på jobbet.


En frän tomte bredvid chefens plats (i soffan alltså).


Köksbordet


Visst är det fint det här som chefen inhandlade för några år sedan.


Hann även sätta upp en gran.


Mallan och Kaisa har som vanligt både en stjärna och en stake.


Onsdag 26 november

2008-11-26 20:31:28 / 1 kommentarer ..


Igår berättade min chef att en av våra medarbetare hade ringt och sagt att hon skulle bli hemma resten av veckan. Dessutom sa chefen att det är ju ok för det är ju ingen annan som är borta. Min kommentar var:
-Men Karin, så får du inte säga!
Det är nämligen så att varje gång hon säger det, så händer det något och många är borta.

Dagen började med att Mallan skickade sms i vild panik. Hon hade försovit sig. Jag sa att om hon är klar på 30 minuter så kan jag hämta henne. Det var hon... När vi kom till jobbet, så läste jag på våran tavla som sitter i korridoren... Två sjuka... Förutom hon som vi redan visste om. Jag tittade in i chefens rum, det enda hon sa till mig var:
-Säg ingenting!
Hmm... Jag kan ju säga här istället, till chefen:
-Vad var det jag sa!?

Dagen gick sedan vidare i lagom lunk. Ingen morgonpromenad eftersom det var mer eller mindre snöstorm ute. På lunchen gick vi dock till apoteket/kiosken, jag och Marlene. Efter förmiddagsfikat så sa jag till Mallan att hon måste påminna mig om att jag ska ta ut pengar. Hon påminde mig när vi var halvvägs till automaten, då ides jag ju inte vända.

Jobbmässigt har det varit en riktigt bra dag måste jag säga. Även fast det är mycket som händer och sker så är själva jobbet roligt.

Det är på privatsidan det jobbiga är. Vissa saker vill jag inte skriva så här på internet, det känns som om jag lämnar ut lite för mycket då. De som känner mig kan fråga så får vi se om jag berättar då...

En sak kan jag dock säga. Jag fick ett mail från min äldsta kusin. Som ärenderubrik stod det: Farmor/mormor mår inte bra.

Hon ville att jag skulle ringa henne och det gjorde jag givetvis. Det visade sig att hon hade följt med mormor till sjukhuset igår kväll. Hon är riktigt dålig nu... MEN på sjukhuset kan de ju iaf hjälpa henne lite grann iaf. Mormor har aldrig legat inne på sjukhus tidigare. I stort sett endast när hon fick sina två barn. Hon är som sagt snart 91 år, så man kan inte säga att hon utnyttjat vården direkt...

Hur som helst så tyckte min kusin att det kändes bra att hon var där. Hon menade att om mormor är hemma så kan ingen hjälpa henne att andas tex, att hålla handen räcker inte alltid... Catharina (kusin) sa att det är nog troligt att hon får åka hem igen om någon dag.

Hon är en härlig liten tant min mormor. Även fast hon har svårt att andas, hjärtat slår i otakt, ena ögat har "ramlat" ner osv, så kan hon ändå skämta med både sjukhuspersonal och släkt. Hon har lovat min kusin att leva över julen, och jag väljer att tro på det!

Det märktes att jag blev uppstressad av alla händelser som skedde idag. Då brukar jag börja blöda näsblod och idag var inget undantag... Fan vad irriterande.

Väl hemma stod maten på bordet och jag försökte vara lite social med Mikael i ca 15 minuter innan jag gick till dansen. Jag hade verkligen ingen lust att gå och dansa, men jag tycker ju det är så kul och brukar alltid bli glad efteråt. Ikväll var det precis så. Det var så skönt att fara på dansen. Släppa tankarna på allt (föutom stegkombinationerna såklart), prata med trevliga människor och bara njuta av musiken. Linedance är för mig riktig balsam i själen!

Väl hemma satt Mikael vid datorn och drömde sig bort i skotervärlden... Han är så sugen...

Inga bilder idag, förutom att jag lägger in denna på min älskade mormor.
 


Kram Mormor Karin!

Tisdag 25 november

2008-11-25 20:24:32 / 0 kommentarer ..


Bättre väder idag. Skönt... :) Det var till och med julaftonsväder. Ca 4 minusgrader och mellanstora flingor som dalade ner. Jättemysigt... Vi tog våran promenad på förmiddagen, vi hade en slags tävling om vem som skulle hålla sig på benen längst. Det var nämligen svinhalt där traktorn hade plogat. Tävlingen slutade med att alla vann, för ingen ramlade. Det var ju lika bra det.

I övrigt var det en bra dag på jobbet. Lagom mycket att göra. Men jag säger då det, för att vara en vanlig "Svensson" så tycker jag min almanacka är väldigt smäckad. Det är möten, linedance, andra slags möten, fester, avslutningar mm mm. Men det är ganska kul. Tänk om den vore tom, då skulle ju mitt liv vara tomt...

När jag kom hem försvann hela min ork. Jag satte mig på en köksstol och kämpade med att hålla ögonen öppna. Mikael sa att jag såg halvdöd ut. Jag förstår inte vad som hände. Dessutom spelades det Guitar Hero i vardagsrummet. Det där ljudet kan ju driva vilken zombie som helst till vanvett...

Nåja, det blev lugnt och jag fick tillbaka lite energi efter maten. Jag har inte ätit mina järntabletter på någon vecka, och det kan ju vara det som gör att jag blir så trött ibland... Nåja, det är väl bara att börja om med dem.

Under kvällen har jag städat i tvättstugan. Jag kan för mitt liv inte förstå hur i hela friden det gick till. Jag skulle börja måla hallspegeln, men städade tvättstugan... Fast jag klagar inte. Skönt att ha ordning där och spegeln tog Mikael hand om istället.

Nu sitter jag och njuter här i tystnaden i köksbordet med min dator... Mysfaktor 10... :)

Foton idag:


Grannarna har börjat så smått att sätta upp ljus i träden på tomten och på huset... :) Hoppas det syns på kortet lite grann iaf hur fint det är.


Vårat hus är lika som vanligt. Det ser ut som om huset har fått vita-prick-sjukan. Men det är snö som har blåst och fastnat på väggen...


Här är Mikaels favoritdel av huset... Garaget... Inte brevlådan om det var någon som trodde det...


Detta tak är våran närmsta grannes. Om ni ser ovanför taket så ser ni möjligtvis ett kors. Så nära har vi till kyrkan. Inte kul tidigt på söndagmorgon när kyrkklockorna sätter igång...


Två flaskor hänger det i vårat vinställ. Samma sort. Ett vitt och ett rött. Jag återkommer när vi smakat och berättar hur det var...


Yammis sitter och myser i värmen...

Tråkiga bilder kanske, men bättre än inga... :)

Ha en bra fortsatt kväll/natt/morgon/dag eller vad det nu kan vara när ni läser det här!

Måndag 24 november

2008-11-24 20:53:24 / 2 kommentarer ..


Det gick bra att stiga upp i morse. Skönt... Det var ju ändå måndag och det kan vara segt.

Det var mer eller mindre snöstorm ute. Även fast det var mycket snö på vägen så gick det bra att köra. Mallan kom dock nästan sent till jobbet, för bussen var sen.

Jobbade på utav tusan (eller ja, så mycket som det behövdes iaf) innan det var dags att fara ut i ovädret igen. Jag skulle på ett möte med Sofia. Den lilla rackaren har gjort illa sig i knäet, så jag fick hämta henne på busstationen. Sedan åkte vi på mötet. Såg faktiskt både en bil som körde av vägen och en annan som körde fast. Besvärligt när det är så mycket snö.

När vi åkte från mötet så hann jag bli så irriterad på folk som ger sig ut i trafiken när de är så osäkra. Det är ju skitfarligt att köra 50 på en nittioväg. Det är ju mer farligt än att köra 100. OK om vägarna är dåliga, men vägarna var bra, det var bara lite snö som kom från himlen...

Jag släppte av Fian vid vårdcentralen så att hon kunde gå och kolla sitt knä, och sedan åkte jag vidare till jobbet. Flexade in och flexade sedan ut direkt. Denna gång för lunch.

Hann jobba ca 25 minuter innan det var dags att ge sig iväg på nästa möte. Denna gång handlade det om insidan på jobbet. Men det gick fort. Sen var det bara vanligt jobb som gällde.

Efter jobbet drog jag till Dollar Store. Köpte 4 par julgardiner. Till flickornas rum, Sofie fick svarta med hjärtan och Sofia fick likadana fast röda med hjärtan. Sedan köpte jag två par till sovrummet. Ett par begie med tomtar och ett par röda som ska sitta bakom.

Köpte även lite annat smått och gott. Alltid hittar man något på Dollar Store.

Jag kom hem och där var full fart, både på ungar och Mikael. Det var ju middagsdags. Ungarna fick äta först och sedan satte vi vuxna oss med varsin tallrik gröt och en äggmacka. Det var inte dumt det.

Efter maten satte jag upp alla lister som ska sitta vid dörrarna i hallen. Vilken skillnad. Mikael målade lite spikar och satte upp lamporna. Jag har inte knäppt kort, men ni ska få se när det är helt klart sen...

Nu sitter jag här vi datorn igen, och som vanligt väntar jag på ett tv-program. Denna gång är det CSI.

 
På denna affär finns en vas. Det finns säkert många vaser, men speciellt en som jag vill ha. Kanske... Jag kan ju för tusan inte bestämma mig. Men den skulle passa så himla bra i hallen... Undrar som flundan som gäddan är en fisk... Kanske ska jag höra om Cissi kan köpa den ändå, när hon åker upp...? Varför kan jag inte bestämma mig!?

Jag har lyssnat på julmusik idag. FY MIG... Det får man absolut inte göra förrän man börjar sätta fram adventsakerna. Men jag var ju så uppspelt och kunde inte låta bli... Men nu får det vara nog, inte förrän på fredag sätter jag på nästa skiva.

Som Sivan (en numer glad telefonistpensionär) alltid sa när hon gick hem från jobbet:
Puss och Kram hela dan
eller
Vi syns imorgon om vi överlever

Söndag 23 november

2008-11-23 20:58:39 / 1 kommentarer ..


Sov länge idag. Det var skönt. Jag sov oroligt första delen av natten. Dessutom somnade jag på soffan och vaknade vid 02-tiden och gick då isäng istället. Men efter det sov jag rätt bra.

I övrigt var dagen otroligt lugn. Jag steg upp, duschade och åt frukost långt och länge. Tyvärr tappade jag tallriken i golvet när jag skulle ta bort den. Det blev 4 delar tallrik istället för en... Inte bra. Tur det var billigt porslin från Ikea.

Resten av dagen satt jag framför datorn eller låg och såg tv med Mikael. Han var trött idag, efter gårdagens tjohej med grabbarna från jobbet. Så därför var det lugnt hemma.

Jag gjorde köttgryta till middag. Riktigt gott. Det gäller att köttbitarna får puttra på länge för att det ska bli mört. Mina var i grytan 1,5 timmar och det blev perfekt.

Efter middagen for jag och Matte (och Sofie, fast henne släppte vi av vid Munkeberg) till Pontushallen. Det var matchdags. GBBK mot Höken. Tyvärr förlorade Gammelstad, ganska stort... Men man kan inte vinna jämt...

När jag kom hem så gjorde jag iordning mina matbackar till imorgon och nu sitter jag här. Redo för att se Wallander som börjar kl 21.00.

Om ni undrar något om min mormor, så vet jag inget mer om henne. Om det hade hänt något så borde jag ha hört det...

Dagens foton:


Grabbarna värmer upp.


Det gäller att få bollen i nätet. Göra mål säger jag, men Matte bara suckar. Det kallas tydligen att göra poäng... Vad är skillnaden?


Mathias övar straffkast. Undrar om han har funderat på att lyfta fötterna från marken. Eller han kanske tror att det räcker med att bara sträcka armarna så högt som möjligt...


Matchen i full gång!


Det var ingen lek att knäppa kort på ett gäng 13-åringar som springer efter en boll. Flera kort blev av denna kvaliteten... :)

Lördag 22 november

2008-11-22 19:13:13 / 0 kommentarer ..


Vaknade sakta idag. Mikael steg upp tidigt för att skjutsa Robin som skulle på hockeymatch. Han började lite försiktigt väcka mig när han kom hem. Jag var lite sliten, kroglivet tog ut sin rätt. Jag mådde inte illa, men kände mig trött och seg.

Nåja tillslut så steg jag iaf upp. Hann inte mer än komma ut ur sovrummet innan mamma ringde. Hon berättade att min mormor inte mår så bra. Mamma sa att hon är osäker på hur länge till hon kommer att leva.

Jag frågade vad som var felet på henne, men mamma sa att det är inget direkt fel, utan det är åldern. Hon fyller 91 år i januari och hon börjar vara slut nu. Mormor är hemma, hon vägrar att fara till något sjukhus. Det där ligger nog i släkten... :)

Mamma är ganska upprörd själv och jag fick egentligen ingen klarhet i vad som har hänt. Det enda jag kan säga är att JAG är ledsen. Jag känner mig så himla ledsen... Min mormor ska finnas i mitt liv. Det spelar ingen roll om hon är 90, 100 eller 110. Jag vill ha kvar henne för alltid...

Stackars Mikael som skulle iväg på fest med jobbet och jag som bara var ledsen hela tiden. Jag ville ju inte direkt dra ner stämningen för honom...

Hur som  helst så skjutsade jag honom till hockeyarenan så att han var där 13.50. De hade bokat bord för att äta kl 14. Nu visade det sig att matchen är jätteförsenad. Skulle inte börja förrän någon gång mellan 19-20 istället för 16 som var planerat. Men grabbarna hade ju som sagt ett bord bokat, så de for ändå. De kan nog roa sig. Som Mikael sa: -Man hinner öla mycket innan matchen börjar.

När jag släppt av Mikael så for jag på stan faktiskt. Det händer inte ofta. Och det som händer ännu mindre ofta är att jag faktiskt provade två tröjor. Men sen var allt som vanligt och jag kom hem utan att ha handlat. Var inte direkt sugen på att shoppa idag.

Väl hemma blev det inte mycket gjort. Jag har mest suttit vid datorn. Lagade lite middag till mig och Matte. Grillkorv och pommes. Fast jag åt kycklinggrillkorv med hemmagjorda pommes, medan Mathias fick vanlig grillkorv och vanliga pommes frites. Broccolin var dock densamma till oss båda. Korv betyder ju bränd mat. När jag lagar den iaf. Idag gick det något bättre. Lite svart, men den smakade inte bränt iaf.

Kvällen kommer mest att bestå av tv medan jag väntar på att jag ska hämta Mikael.

Imorgon kanske vi far till Mormor. Men det är inget som är bestämt... Min mormor kommer att krya på sig, så vi behöver inte vara oroliga för henne något mer... Hon hade nog bara en dålig dag idag...

Sköt om er!


Fredag 21 november

2008-11-22 16:37:38 / 0 kommentarer ..


Snoozade idag. Men det blev bara i ca en halvtimme istället för en timme som det brukar bli.


Var på jobbet i tid och kom ihåg att sätta både motorvärmare och kupong direkt på morgonen. Skönt att ha det fixat.


Idag skulle vi på veckans andra studiebesök. Vi börjar bli bortskämda! Men det är riktigt kul att få fara och titta hur de sitter, de som vi arbetar för. Denna gång fick vi gå upp till sjukhuskyrkan. Väldigt trevlig personal måste jag säga...


Mikael frågade senare om de verkligen hade släppt in mig i kyrkan, förra året gick jag nämligen ur Svenska Kyrkan. Men det vet ju inte de och jag sa ju inte det förstås. Däremot erkände jag för en av prästerna där, att han var min och Marlenes konfirmationspräst. Då blev han lite förvånad. En av sjukhusdiakonissorna var också ledare för vårat konfirmationsgäng. Hon sa att vår grupp var väldigt speciell och hon kom ihåg oss väl... Är det bra eller dåligt...?


Efter kyrkbesöket så gick vi tillbaka så att de resterande också fick gå dit. Man skulle kunnat tro att vi hade druckigt nattvardsvin eller något, för vi var hur svamliga som helst resten av dagen. Men det är klart, fredag är ju en riktigt bra dag.


På eftermiddagen som en kille från Company Line och lämnade lite prover på några fleecejackor. Vi ska få varsin från jobbet. Det uppskattas väldigt mycket av telefonisterna!


Väl hemma så blev det stressigt som tusan. Hade 30 minuter på mig att göra mig klar. Så jag ryckte till mig en öl och sen blev det full fart vid dusch och spegel. Mikael och Robin skjutsade sedan mig, Marlene och Marie in till stan. Det var dags för After Work!


Vi mötte upp Lena och Lollo inne i stan och gick på Club Magma. Jättetrevligt ställe. Och maten var väldigt god. En ganska stor buffé som man fick välja och vraka från. Mmm...


Efter någon timme av mat, dryck och massor med svamel, gick vi vidare till Invit. Det var ganska lite folk när vi kom, men det var ju bra så att vi fick ett bord. Efter ett tag var det fullt med människor där inne. Kul...


Lena sa till mig att hon såg en kille som gick i parallellklass med oss. Hon frågade vad han hette i efternamn, men jag kom inte riktigt ihåg. Mallan gick en stund senare på toaletten. När hon kom tillbaka så hade hon med sig denna kille... Typiskt henne... Men det är en trevlig kille faktiskt. Speciellt trevligt tyckte jag det var när han sa till mig:

-Men Jenny. Du har ju blivit så liten...!

Tack snälla snälla för de orden!


Hur som helst så gick vi vidare till Bishop Arms. Där var det smockat med folk. Helt otroligt att det fick plats så många. Mallan lyckades dessutom komma till tals med några grabbar vid baren. Den ena av dem var såååå töntig och jag försökte komma därifrån, men ja... Mallan är ju så himla pratglad.


Det slutade iaf med att vi gick till Oliwer. Dit hade det inte hunnit komma så mycket folk. Bra för Lena och Marie som verkligen älskar att dansa. Klockan 23 ville jag inte vara kvar. Det är skönt när man är ett gäng som går ut, för då gör det inget om man vill fara tidigt. Tjejerna sa att det var ok att jag for och jag ringde Mikael som kom direkt och hämtade mig.


Jag vill tacka för en väldigt trevlig kväll. Det är riktigt kul att träffas så här!!! Och ikväll var det extra kul eftersom Lollo följde med. Hon har vi inte umgåtts med på många år.


Dagens foton blir dock inte från kvällens bravader. Jag ville inte ha med kameran på krogen, av förståelig anledning kanske. Det blir kort från kyrkan istället... :)



Här är vi på väg till kyrkan. Chefen har så otroligt snygg färg på sin jacka!


Vi lyssnar intresserat på det som personalen berättar.


Jättegulliga människor som arbetar på Sjukhuskyrkan.


Altaret. Det är gjort av konstnären Sara Edström. Pelarna ska både föreställa hur templet är öppet så att folket kan komma emellan mot himlen och Gud. Dessutom är de gjorda så att man ska tänka på björkar när man ser dem. Strecken på pelarna påminner om strecken på björken.


Samma sak gäller för glasgardinerna. De har samma sorts streck som pelarna.


Sara Edström har jobbat mycket med betong. Till och med ovanför fönstren hänger betongblock.

 
Samma gäller för ljusbäraren och ljusstaken. Oxå i betong! Ljusbäraren är formad som en dopfunt, så att man kan använda den om det ska döpas något barn i andaktsrummet. Och det har faktiskt hänt att barn har blivit döpta där. Men det är mer vanligt att personalen går ner till avdelningen för att döpa.

 
Kyrkan hade till och med äkta Ikoner i andaktsrummet. Väldigt fina tycker jag.


Altaret. Även det i betong... Fint... Jag tycker hela stället där var så varmt, rogivande och välkomnande. Det gillar jag med kyrkor. Jag älskar kyrkor, av alla de slag. Det måste man väl kunna göra, även om man gått ur själva Svenska Kyrkan!


Till och med kakorna värmde i hjärtat... :)


Torsdag 20 november

2008-11-20 22:29:16 / 0 kommentarer ..


Steg upp utan att snooza imorse igen... :) Hoppsan sa... Undrar hur länge det här ska hålla.

Kände mig fortfarande inte till 100% ok, men det är inte mycket att göra åt. Man ska inte känna efter för mycket heller. Jag blev bättre senare på dagen iaf.

Var ju och gick på den vanliga promenaden med jobbet på fm-fikat. Kallt som bara tusan... Det märks att det är vinter. Men faktiskt så är det ju advent nästa helg och då ska det ju vara vinter och kallt och snö. Uujj, vad jag längtar till nästa fredag då jag får börja sätta upp mina (eller jag menar våra) fina julsaker...

På jobbet har det varit en lugn dag. Men det är länge sedan vi var på plats alla telefonister. Det märks skillnad motför när det är flera borta. Cissi hade fått en ny ringsignal av en bekant till henne. Jag "snodde" till mig den direkt. Man kan inte låta bli att skratta när man hör den. Själva signalen är en som skrattar.

Jag glömde slå av ljudet när jag gick till skrivaren och just då lyckades Fian ringa. Så det hördes skratt i hela telefonilokalen. Det slutade med att alla skulle ha den signalen. Kul...

Om det kommer en kollega och ställer sig vid en arbetsplats och sjunger om och om igen om en Gullan, samtidigt som hon vickar på rumpan, då borde ju vilken människa som helst reagera på att kollegan beter sig konstigt.

Men just det hände idag. Annelie kom, ställde sig vid mig, sjöng en sång om Gullan från Snobben och gjorde lite moves samtidigt. Jag tittade på henne som om det var helt normalt och bara väntade tills hon var klar. Sedan pratade vi på som om inget hade hänt... Just den händelsen är helt normal hos oss i växeln. Det är det sådana saker som gör att man liksom inte tröttnar på jobbet.

Kvällen bestod mestadels av dans. Vi lärde oss en ny dans, Dance Like You're The Only One... Halvtråkiga steg, men härlig musik... Torsdagar gillar jag. Jag är trött och sliten varje torsdag innan dansen. Men efteråt mår man så himla bra. Att motionera gör verkligen gott för både kropp och själ...

Inga foton idag. Hoppas det går bra...


Onsdag 19 november

2008-11-19 21:03:12 / 0 kommentarer ..


Steg upp tidigt idag. Eller inte kanske något extremt tidigt, men lite tidigare än vad jag skulle ha gjort. Egentligen hade jag börjat åtta, men idag skulle jag vara på jobbet redan 7.30. Dessutom skulle jag behöva äta frukost innan. Så det jag gjorde. Snoozade ingenting... :) :) :) Steg upp en lite stund efter klockan ringde och så gjorde jag mig klar och åt min yoghurt + att jag faktiskt drack kaffe. Och ändå var jag på jobbet 7.15... Är jag inte duktig, så säg...

Anledningen till hela den här proceduren var att vi skulle på studiebesök med jobbet. Idag var det jag, Mallan, Ullis, Cissi och Ulla som fick fara. Vi hade en bil från bilpoolen, en Toyota Avensis. Superfin bil måste jag säga. Härlig att köra. 07.27 körde jag ut från parkeringen. Vi körde raka vägen till Övertorneå. Inga problem efter vägen faktiskt, om man inte räknar sandbilen som körde verkligen MITT i vägen. Eller renarna som stod och tittade på oss och inte riktigt kände för att flytta sig helt...

Vi kom fram till vårdcentralen i Övertorneå i god tid. Vi gick in och och blev mottagna av en underbar kvinna som tog hand om oss. Hon pratade konstant. Verkade vara väldigt glad och nyfiken inför deras telefonisystembyte. Och var väldigt angelägen om att vi skulle få rätt uppgifter i våra register.
 
Efter att vi var klara på vårdcentralen och drog vi då till Haparanda. Det gick oxå bra, även fast solen låg i ett riktigt taskigt läge. Precis under solskyddet. Vi skulle vara på vårdcentralen i Haparanda kl 13 och insåg att vi var lite tidiga... 

Vi passade då på att äta lunch i Haparanda. Vi delade oss där faktiskt. Ulla och Ullis gick på Coop Extra's restaurang, medan jag, Cissi och Mallan tog Max... Väldigt gott... :)

Vi for sedan till vårdcentralen och där blev vi mottagna av en sekreterare som visade oss runt. Det var en riktigt stor vårdcentral. Det är riktigt kul att gå runt och vara på studiebesök, man får så mycket bättre begrepp om hur de sitter osv. Det förenklar om man ska leta personer via telefonen.

Hemfärden gick väldigt bra. Det var några som sov i bilen, men det var inte jag. Och tur det eftersom jag körde... Var på sjukhuset efter 16. Skjutsade hem Mallan och for hem och käkade. Dottern var på besök igen, så jag frågade om hon flyttat hem igen. Men det hade hon inte...

Sedan blev det ju då dansen, det är ju onsdag. Idag var första gången jag inte hade speciellt kul. Jag känner mig trött och hängig och då är det inte kul att dansa. Men vi lärde oss en vals idag, och det gillar jag...

Nu ska jag nog snart göra mig klar för sängen. Huvudvärken är inte att leka med känner jag. Men lite foton först:



Mallan är lycklig över att få sträcka på sig efter alla milen fram till Övertorneå.


Ullis, som inte heller är riktigt kry, tycker att det är så jävla kallt.


Så här ser entren ut vid Övertorneå Vårdcentral.


Och så här ser det ut vid Haparanda Vårdcentral.


Här står truppen redo att inta vårdcentralen. De väntar på mig, sist som vanligt...

Tisdag 18 november

2008-11-18 20:48:49 / 0 kommentarer ..


Började åtta idag. Steg upp i rätt god tid och gjorde mig klar för att fara iväg. Var totalt överberedd på hur mycket det skulle bli att göra idag och hur slut man skulle vara i hjärnan. Halva styrkan var nämligen borta på studiedag. Imorgon är det våran tur... :)


Men det blev inte så farligt faktiskt. Jag hann höra senaste skvallret från Mallan, maila lite, surfa lite och allmänt tjofsa på, samtidigt som jag svarade på samtal. Det var en bra dag...


Mallan berättade om Stockholmresan som hon och Marie gjorde. De hade haft det riktigt bra. Gått mycket och shoppat en hel del. Jag ringde Marlene på måndag eftermiddag för att dubbelkolla att hon verkligen skulle komma hem. Det skulle hon. -Jag vill hem till lugna Norrland, var hennes kommentar... Och jag som gärna skulle bo i Stockholm, mitt i smeten... Lite olika har vi nog upplevt storstadslivet...


Mallan kände sig inte riktigt fräsch idag, så hon följde inte med på morgonpromenaden. Jag och Cissi gick själv våran lilla runda. Skönt kan jag inte påstå att det var just när man gick, men det var otroligt skönt när man kom in och hade fått luft.


På eftermiddagsfikat var det endast jag och Marlene som fikade och då slängde vi oss i varsitt soffhörn och stämde träff med John Blund. Oj så skönt att sova 25 minuter.


Jag stängde idag och ca 15 min innan så kom Fian till jobbet. Hon skulle följa med mig och Marlene till Storheden.


Först var vi på Bolaget och seden blev det den ständiga affären Ica Maxi!!! Efter lagom mycket inköp skjutsade vi hem Marlene och körde sedan hem och in i garaget. Fian testade om det var halt på gruset på våran gård, och det var det... Förmodligen kommer hon att bli blå och gul som svenska flaggan över hela benet, efter den vurpan som hon gjorde.


Det blev middag, soffa och dator. Efter dator blir det elda, soffa och säng. Måste ju vara utvilad till imorgon då det är dags för utflykt. Övertorneå och Haparanda... Here we come!!!



Foton:


Efter Bolaget hamnade vi på min favvoaffär... ICA MAXI...! Och jag har kanske inte så höga krav på favoritaffärer, men jag är väldigt nöjd med denna butik. Så det så...


Började med att hämta en vagn. Mallan var snabb på att säga att det räcker om vi tar en vagn. OK för mig, och gissa vem som fick hämta vagnen...


Vi börjde på kundtjänst så Mallan fick skaffa Ica-kort och hon skaffade även självscanning. Här lär jag henne hur man hämtar en pistol ... vad heter de där egentligen ... för att skjuta varorna med.


Sedan ger vi oss in i havet av varor som bara väntar på att man ska köpa dem.


Som vanligt kan jag inte låta bli att snegla mot bokområdet. Det borde vara lag på att alltid gå ur en butik med en ny bok i kassen. Men Mallan rusar på...


Vi har våra påsar i vagnen och även fast de är exakt likadana så lägger en av oss bara fel en gång. Ni får gissa vem det var, men det var inte jag iaf.


Sofia lär Mallan hur man gör vid frukten. Nu är hon en riktig Ica-handlerska som kan det här med scanning! Och ingen kontroll åkte hon på heller...


Sofia försöker öppna en förpackning. Och jag kan säga att ögonblicken efter denna bild så höll hon totalt på att explodera. Men jag såg tecknen i tid (det är samma som jag får när förpackningar inte vill öppnas) och räddade situationen genom att öppna den åt henne.


-Tar du en bild till så kan jag inte ansvara längre för vad jag gör längre. Ungefär det säger hennes blick tycker jag...


Jag kan inget om bilar. Men jag har kommit fram till att det måste vara något fel på min bil. Den lilla oranga lampan lyser ju så ofta för mig... Hur är det möjligt egentligen...? Det bara måste vara något fel på bilen...

Måndag 17 november

2008-11-17 20:59:30 / 0 kommentarer ..


Har sovit oroligt inatt. Inte alls dåligt, men flera gånger har jag vaknat. Jag har drömt och vaknat, somnat om och fortsatt drömma samma sak... Det kändes väldigt konstigt att drömma detta dessutom, så jag fattade ingenting. Förrän jag vaknade och steg upp. När jag stod vid spegeln och satte på mig mina ögon (=satte eyeliner och mascara) så kom jag ju på varför jag hade drömt!

Det var nämligen så att jag drömde om Annelie och Stefans bröllop. Det var massor med saker runt ikring det. Bland annat skulle jag och Ingela vara tärnor och det skulle hållas tal hit och dit. Det var mest det jag drömde om... Dessa tal. Jag ser framför mig hur vi ligger i gräset, det stämmer ju inte riktigt med årstiden förstås. Men vi ligger där och pratar om våra tal som vi ska hålla. Vi ska hålla tal om varandra och Annelie är väldigt djup och berättar hur speciellt det känns med Ingela, eftersom hon är ju gift med hennes bror osv osv... Äh, det går inte att förklara så här, men allt var väldigt konstigt. Stefan såg jag aldrig till i drömmen, men jag vet att det var han som hon skulle gifta sig med.

Det som jag vill komma fram till, som nu har tagit ex antal meningar... Det är att Annelie och Stefan firar 4-årig bröllopsdag.

GRATTIS PÅ ERAN DAG!

Nu vet jag att de inte skulle fira så speciellt idag, det är så mycket annat... Men JAG tror att det är inte alls för att de har så mycket att göra. När man varit gift i 4 år kallas det fruktbröllop. Och alla vet vi ju vad Annelie tycker om frukt... Hon är nästan rädd för det... Inte vill hon fira en fruktbröllopsdag heller... :)

Det är intressant hur min fotoblogg har blivit... Mycket text... Ja, men det är så roligt att bara skriva och rabla. Idag kommer det inte heller att bli något foto, för då hinner jag inte se CSI... Och det ska jag se, så det så... En av dem blev ju skjuten precis i slutet på förra veckan.

Nu har jag skrivit så här långt och fortfarande inget om mig... :)

Min dag har iaf varit väldigt bra. Det har varit mycket att göra på jobbet, men jag trivs ändå ganska bra med det. När de andra var och fikade och vi var lite folk så körde det ihop sig regält. Jag hade tre sökningar och alla kom nästan samtidigt, det ringde både på båda sidotelefonerna och det blev riktigt spännande. Men jag lyckades prata med dem och när jag kopplat ihop alla så gick det en rysning genom kroppen av välbehag. Fasen vad jag trivs när det kör ihop sig och man lyckas rida ut stormen utan problem. Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Jag gillar mitt jobb...!

Väl hemma blev det genomgång av dagen med Matte samtidigt som vi fixade oss käk. Sedan skulle jag ju då måla, men blev så slö och la mig på sängen och såg något värdelöst på tv. Men jag insåg sen att det inte gick och tog mig i kragen. Satte ljudboken i örat och rollern i handen och målade. Inte riktigt allt, men ganska mycket. Känner mig nöjd...

Nu var det meningen att jag skulle elda, men det är 26,5 grader inne så jag tror det räcker. Mikael får elda på morgonen istället. Dags för CSI... Vi hörs!

Söndag 16 november

2008-11-16 21:07:50 / 1 kommentarer ..


Vaknade av klockan idag. Mathias skulle ju till Jokkmokk med basketlaget och jag var ju tvungen att stiga upp och se till att han kommer iväg. Fast ska man vara ärlig så är det nog mer troligt att jag inte tar mig upp i tid än att han inte gör det...

När jag såg att Matte var fit-for-fight så gick jag och la mig igen, en stund... Det är så otroligt skönt att bara ligga och dra sig när det är alldeles tyst i huset. Nåja, vi steg upp tillslut och åt den där ständiga frukosten.

Sedan gick vi ut och bar in ved till bodan, igen... Nu har jag gjort det 2 gånger(!!!). Har jag inte liksom fyllt kvoten för vedinbärning snart...!? Kallt var det oxå... :(

När vi var klar så gick vi in och gjorde oss klara för en färd till Storheden. Började på Jysk där Mikael hittade ett perfekt tyg till drapperiet i garaget. Får se om det blir det han köper... Sen blev det Trend Café, Hemtex och Coop Bygg. Var ju tvungen köpa mer färg till hallen.

Vi var ju på EM-möbler en sväng oxå föresten. Där mötte vi en mamma som hade smitit, eller blivit ivägskickad på uppdrag, eller tog tillfället i akt eller hur det nu var... Det var iaf Diana som vi mötte, alldeles ensam... Maken var hemma och sövde sonen, eller kan det vara tvärt om... 

Väl hemma förstår ni ju vad vi gjorde. Målade, målade, målade... Men sen fick jag gå och laga middag så målade Mikael färdigt. Det är inte klart än, men oj oj oj... Redan nu ser man vilken otrolig skillnad det blir...

Till middag blev det en riktigt söndagsmiddag; kotletter, potatis, brunsås och kokta morötter. Det var jättegott.

Sedan blev det tv och när Mikael drog till hockeyn så satte jag mig vid datorn. Ska nog gå igenom lite danser nu. 

Angående Mathias basketmatch. Jag tipsade pappa om matchen och han hade gått dit och sett den. Kul för grabbarna att ha en som hejjade på dem... :) Men tyvärr räckte det inte utan de förlorade med ett enda ynka poäng. Bättre lycka nästa gång, grabbar.



 
Ser ni vilken skillnad det blir mot för hur det var...!?

 
Visst blir det åt det bättre hållet iaf!?

Lördag 15 november

2008-11-16 20:45:07 / 0 kommentarer ..


Vaknade av mig själv idag :) Ca 9.30 steg jag upp och då hade Mikael dukat fram frukost...

Sedan drog han ganska snabbt efter vi hade ätit. Jag tog en stund framför datorn, drack lite kaffe och bara njöt av lugnet. Sedan blev det ju att ta itu med helgens projekt. Hallen...

Det gick bra, men det tar ju onekligen lång tid... Men jag tog ju lite pauser då och då. Såg till att Matte fick lunch och skickade ut honom på en promenad osv... 

Mikael kom iaf till slut och då åt vi lite lunch innan vi fortsatte i hallen. Det gick betyligt fortare när han hjälpte till. Lena hörde av sig mitt under målningen och frågade om de kunde komma förbi. Självklart! En kaffepaus är ju aldrig fel... Men vi hann faktiskt precis färdigt innan de kom.

Sedan tog vi itu med maten. När den stod i ugnen ringde käre far min och ondgjorde sig på att han glömt Sofias födelsedag, igen...! Men jag sa att vi är så vana att det gör inget. Jag undrar när min far kom ihåg vare sig min eller ungarnas födelsedag sist. Många kan ju tycka att det är fördjävligt att pappa/morfar inte kommer ihåg när man fyller år. Men just i det här fallet så är det inte så. Det är lite charmigt eftersom han ALLTID glömmer och låter så otroligt ångerfull när han ringer någon dag senare... :)

Vi åt våran middag och just när vi funderade på att plocka bort maten, så ringde telefonen igen. Denna gång var det min farfar... De har oxå glömt bort Fians födelsedag (tror pappa ringde och påminde dem nu när han själv kom ihåg). Men de är ju nästan 90, så det gör inte så mycket... Det är så härligt att prata med dem. Visst är de gamla och visst har de sina krämpor. Men ändå... Farfar hade varit och lagt ut fiskenäten på dagen och farmor är i vävstugan jämt och ständigt... Jag vill oxå vara så pigg och glad när jag är 80-90 år... Hoppas jag brås på dem. Det var iaf kul att prata både med pappa, farmor och farfar... :)

Det var min dag. Kvällen slutade i soffan med vin, tv och trevligt sällskap i form av Mikael!

FOTON:


Jag lyckades fånga både Wilma och Emelie på kort, tittandes åt mitt håll alltså... :)


Lena gillade mina nogatkakor och bad genast om receptet. Det fick hon ju så klart...


-Hej då, säger Lena, vi syns på fredag när vi ska på After Work!


Wilma som grimaserar när jag vill ha med henne på ett foto...


Vi berättade för Wilma att väggarna var nymålade. Men det är ju inte så lätt att förstå att det är ALLA vita väggar... :) Det blev ett handavtryck efter henne... Men vi har ju inte målat alla varv än, så det gör inte så mycket.

 
Och Matte ville då inte vara med på bild först... Men jag bönade ett tag och fick ett från sidan iaf.


Kvällens middag: En riktigt enkel laxpaj. Vi gjorde ett pajskal och fyllde det med broccoli först. 


Stekte lax i bitar och la ovanpå broccolin.
 

Hackade fryst (men tinad) bladspenat och la över det.


Sedan i med äggstanning och riven ost överst.


Det färdiga resultatet och det var inget att gråta över...

Fredag 14 november

2008-11-15 10:29:22 / 0 kommentarer ..


Var tidigt på jobbet idag. Tur det för där stod chefen och väntade på att någon skulle komma. Någon som hade nyckel. Hon hade jag bytte jacka och glömde nyckarna i den andra jackan-syndromet. Väl inne på jobbet var det som vanligt. Fortfarande lite folk och betydligt mer att göra idag än igår. Men men även det gick ju bra...

Jag hann hem precis innan Mikael kom hem. Han hade handlat och jag satte igång med maten direkt. Det blev kycklingenhiladas. Oj oj oj så gott...

Ett tag efter middagen ringde en tjej från Mikaels jobb och bjöd oss till hennes inflyttningsfest om två veckor. DET blir riktigt roligt. Jag gillar Annelie, som hon heter, det är en riktigt fartig tjej. Hon var en av dem som ordnade Stenvalls firmafest när vi var till Levi.

Jag var ganska nedstämd, trött hela kvällen. Så jag mest låg i Mikaels knä hela kvällen och försökte hålla mig vaken genom Idol. Ändå kom jag inte isäng förrän ca 23...

Jag tänkte på en sak idag. Ingen människa är perfekt. Och jag är långt ifrån en perfekt människa. Jag har ett hetsigt humör och det märks alldeles för tydligt. Jag försöker verkligen tygla det och kämpar varje dag med det. Dessutom kan det hända att jag gör saker som är fel, saker som kanske jag inte gillar när andra gör. Men ibland är det för mycket i huvudet och man tänker inte riktigt nog långt.

Det är DÅ man upptäcker att de som är riktigt goda vänner, det är de som säger till att det blev fel. De som säger till tex mig att de tycker att jag kanske borde tänkt mig för innan jag gjorde si och så, för det innebar att andra fick göra si och så.

Jag vet, det låter struligt. Och det handlar inte om något dödsallvarligt. Men jag gjorde en miss idag, och jag hade en vän som uppmärksammade det och dessutom berättade det för mig! Det tycker jag är vänskap. Om hon inte hade sagt något utan istället bara skvallrat med andra och blivit arg på mig bakom min rygg, så hade jag inte kunnat bättra mig.

Jag hade verkligen inte tänkt ta upp detta i min blogg. Men jag kan inte släppa det. Sedan detta hände har jag tänkt på det hela tiden. Så jag tänkte att om jag bara skriver av mig, så kan jag nog släppa det här.

Och du, du som är min vän och "räddade" mig. Tack för det. Du kan nog inte förstå hur jag uppskattar detta...

Kram på er alla. Söt om er. Och var rädd om era vänner. De är betydligt viktigare i ens liv än vad man kan tro...

Torsdag 13 november

2008-11-13 22:46:07 / 1 kommentarer ..


Rätt månad nu va... !? :)

När man går ut från mitt och Mikaels sovrum, så kommer man direkt ut i köket. När jag klev ut genom sovrumsdörren imorse satt en lycklig pojke vid bordet. Direkt han såg mig sa han att jag måste titta ut genom fönstret! Det hade ju kommit snö. Även fast pojken i fråga hade försovit sig så stressade han på i ren gläde just för den anledningen. Snön... Man kan tro att det handlar om en femåring, men icket... Det är min kära styvson Robin 15 år, så blir så glad för snö... Att den första snön alltid försvinner ville jag inte berätta för honom. Han märker väl... Och det HAR ju faktiskt hänt att första snön har legat kvar.

På jobbet var det bättre stämning idag. Vi var lite folk, flera sjuka, men det gick bra ändå. Ganska lugnt faktiskt. Vi delade in oss i grupper för att jobba med Enhetplanen. Det är inte ett lätt jobb att utföra, men vi gör det med glädje... ;)

Helena var arg idag. På massor med saker. Det är ovanligt att se henne så... Till slut sa jag åt henne att hon fick inte gå på nästa möte utan att berätta något positivt. Efter mycket tänk kom hon på att hennes son ska klippa sig idag. Det var positivt.

Ingela brukar säga att för varje negativ tanke måste man tänka två positiva. (Rätta mig om jag har fel, Plingan) Gör man det blir det mer positivt i vardagen än negativt. Jag tycker att alla borde tänka så!

Jag slutade 17 idag. Det var ok. Sammanfattningsvis, en bra arbetsdag!

Hemma stod maten på bordet. Tack Mikael. Kl 18 tog jag bilen och körde till Tuna. Vi skulle ha dansen där ikväll...

Det var en av mina riktigt stora favoriter från Boden-tiden som lärdes ut: Chill Factor. Och jag säger bara det: Ingela, det var såååååååååå himla kul att dansa den ordentligt igen. Vilken underbar dans. Jag förstår varför det var våran favvo...

Dansade i två timmar och sedan körde jag hem. När jag dansat, speciellt på torsdagar, så är jag helt lyrisk och uppspelt. Inte alltid till en fördel... Hade ju bilen idag och sjöng med i radion för fulla muggar. Faktiskt så pass att jag missade infarten till G-stad och fick köra omvägen via S-byn... Lite irriterande... Men vad gör väl det när man har kroppen full av endorfiner från dansen!

Det blev dusch, Criminal Minds och apelsin som avslutade min kväll. Plus bloggandet förstås...



Helena ringde i morse och sa att det var en otroligt vacker måne ute. Jag tog kameran och rusade ut, men hittade den inte. Var lite stressad. Men jag kan ju visa lite kort på snön som låg på backen.


Det är mycket hare kring sjukhuset.


Man ser dem sällan, men nu när det är snö ser man spåren iaf.


Kolla vad vitt och fint!


Jag hittade månen när jag slutade jobbet. Den var kanske inte lika fin som imorse, men den var full iaf... Inte av alkohol alltså, men ni förstår säkert!

Onsdag 12 november

2008-11-12 21:56:58 / 3 kommentarer ..


Jag hade skrivit september i rubriken och ingen reagerade... Förrän det kom in en skarp hjärna från stans bästa gata och läste min blogg! Tack för tipset Diana!

Var ganska trött och lite seg idag. Men det var ändå skönt att vara tillbaka på jobbet. Stämningen var ... jag kan inte riktigt sätta fingret på det, men det var ganska tryckt. Till och med Mallan var på dåligt humör idag. Hon var alldeles glansig i ögonen och jag frågade om det var något som var fel. Men hon sa att hon bara var trött. Jag fick sedan höra att hon började få lite ont i halsen och det låter INTE bra. Hon ska ju till Stockholm på lördag!!! Hoppas hon inte blir sjuk.

Hur som helst så gick vi till kiosken på lunchen så Marlene kunde köpa sig lite halstabletter, och en coca cola förstås. Det fanns orginal och då blev Marlene lite gladare.

Annelie var skydlig mig pengar för motorvärmarkuponger. Jag fick dem idag. Lite struligt blev det. Hon hade en hundring. Jag skulle ha 70 kr. Lottburken skulle ha 40 kronor av mina 70. Lottburken skulle även ha 20 kr från de 30 som blev kvar av Annelies pengar när hon betalat min skuld. Det där var ingen lek. Vi växlade pengar hit och dit, men vi löste det fint. Fast det är klar... Två skarpa hjärnor som slås ihop, kan inte bli fel!

Väl hemma var Mikael i kökstagen. Han gjorde korvstroganoff och makaroner... Döm om min förvåning när han kokade makaroner till korvstroganoff. Hans åsikt är att det går absolut inte ihop! Men de där "ungdjävlarna" vill ju ha makaroner, var hans kommentar. Undra om jag har påverkat "ungdjävlarna"...!?

Efter maten blev det mest att städa bort och sedan vänta tills jag fick fara till den underbara dansen... Det är sjukt mycket folk på onsdagar. Nästan så att det blir tråkigt för att det är trångt. Men bara nästan... :)

Åter hemma lagade jag lunch. Spenat- och skinkpasta. Låter väl gott... Dagens lunch, som jag gjorde igår, var väldigt god. Bara så ni vet...


Foton:


Skulle ju slänga bänken. Men när Helena såg den tidigare här på bloggen blev hon alldeles galen. Inte fick man slänga! Då ville hon ha... Självklart fick hon den. När jag nu idag tog den till jobbet var det ingen som tyckte jag var riktigt klok som skulle kasta den... Oj då... Men nu får en underbar liten ängel den till julklapp! GOD JUL JOHANNA! (Ifall jag glömmer att säga det när det blir jul)


Helena är så glad över bänken. Jag är så glad att se henne glad. Ensamstående mammor måste man hjälpa!


Annelie skulle äta apelsin idag! Det har ju hänt mer än en gång att hon blivit sjuk när hon ätit en frukt (och det är ingen lögn), så man är ju lite orolig om hon ska komma till jobbet imorgon!

 
Egentligen hade Annelie ätit en apelsin (om man tänker som Annelie), för hon hade ju druckit en fanta tidigare på dagen... Fast jag sa att det räknas inte riktigt...


Riktigt varför hon ritade ett ansikte på apelsinen och skrev en pratbubbla med texten "Ooh så gott", det kan jag inte svara på. Undrar om det är apelsinen som tycker Fantan är god. Eller om apelsinen pratar om sig själv... Eller kanske är det en mental övertalning för att hon ska klara av att äta apelsinen.

Så här gick det i slutändan. Annelie gick på kurs hos mig (apelsinkvinnan) och lärde sig hur man enkelt skalar apelsiner. Men det blev att jag fick skala färdigt hennes apelsin för hennes sköra händer klarade inte av det. Sedan åt hon ungefär en halv apelsin. Hennes klyftor var så torra och träiga. Enligt henne alltså...
- Inte är det som en kexchoklad, avslutade hon apelsinätandet med att säga...



Annelie var så stolt över sin apelsin och ville att Cissi skulle se vad hon hade. Att Cissi är dö-allergisk för apelsiner var inget Annelie tänkte på, innan hon såg Cissis min förstås...


Cissi har köpt en ny mobil. Skitsnygg... Ganska lik min faktiskt... ;) Här programerar hon in min mobilnummer... Annelie kunde faktiskt det utantill. I'm impressed...


Söta Rosen sitter på sin arbetsplats. Som ni ser har även hon en liten Ikea-väska. Precis som den större delen av växeltelefonisterna...


Mallan är hängig och vill inte vara med på bild. Men hennes tröja och sjal var fin iaf... Härliga färger!


Slut för idag!


Tisdag 11 november

2008-11-11 22:21:29 / 0 kommentarer ..


Konstig dag idag. Jag har inte varit på jobbet. Jag gillar inte att inte vara på jobbet. Jag saknar mina arbetskamrater och min arbetsplats. Men det är klart. Det kan ju vara kul att vidga vyerna lite oxå. Jag har varit på Redaktörsdagen. Det var väldigt intressant. Mycket kring den nya editorn och den nya designen på ut- och insida. Kul och intressant.

Efter det åkte jag till Ica Maxi där jag mötte upp Mikael för att handla. Det blev en kompromiss. Vi for tillsammans och handlade. Det var ju trevligt det med förstås.

Hemma packade vi upp, sorterade upp storpacken i mindre förpackningar och la in i fysen. Sen skulle vi göra oss lite middag. Mikael ville ha ett ägg och satte det på kokning. När det sedan var klart så skulle jag ta av det från spisen och då lyckades jag få vatten från kastrullen över handen. Det gjorde ont som f-n och även om jag höll handen under kranen länge så hade jag regält ont under kvällen...

Nå, men sedan tog vi tag i kvällens projekt. Mikael gick i garaget och jag började måla... :) Jag har målat den lilla delen av hallen. Den del som är direkt man kommer in genom ytterdörren. Det tog över 2 timmar(!!!) att måla. Jag målar ju direkt på väv. Väven suger åt sig färgen som en aloholist suger i sig sprit... Suck...Nåja, nästa varv blir nog bättre. Det kommer att bli så fint... :)

Efter målning blev det dusch. Jag behövde det verkligen kan man säga, efter målningen. Jag förstår inte varför jag är så klantig och kladdar över allt, både när jag målar och när jag lagar mat...

När klockan sen var typ kvar över nio, så kom jag på att jag inte hade någon lunch. Därför satte jag igång och lagade mat. Ett nytt recept blev provat. Återkommer imorgon med smakresultatet.

Idag är det 20 år sedan jag och Ingela såg ET på video. Jag vet det exakt. Kommer ihåg det tydligt och klart. Vi såg den i mitt rum hemma hos Mamma & Bernt. Anledningen till att jag vet det är för att mitt under filmen så ringde min pappa. Han berättade att jag hade fått en lillebror. Det var riktigt coolt...

Jag och Pling kommer aldrig att glömma den filmen... Plingan skickade sms till mig idag och påminde mig just om detta. Sedan sa hon att det är konstigt hur vi kan komma ihåg något som vi gjorde för 20 år sedan. Det får oss ju att låta mycket äldre än vad vi egentligen är! :)

Hur som helst. Grattis lillebror som fyller "Bolaget" idag!

Nu måste jag gå isäng. Både huvud och kropp värker av trötthet. Vi hörs imorgon!

Måndag 10 november

2008-11-10 20:04:15 / 0 kommentarer ..


Måndag och jag steg upp precis som vanligt. Dvs precis så jag hann till jobbet. Det går bättre nu när jag har börjat äta frukost på jobbet. En sak mindre att hinna med hemma...

Annelie tyckte att man alltid borde få vara ledig på måndagar oxå. Hon tänkte som så att fredagskväll märker man knappt eftersom man är så trött. På lördagen kämpar kroppen på för fullt för att återhämta sig. Och det ska då helst vara en dag då man inte har alltför mycket planerat. Ungefär där mot söndageftermiddag börjar man känna att man är ju ledig och kroppen blir pigg igen... Men vad hjälper det när det redan nästa dag är dags att arbeta. Så om veckan skulle börja på tisdag, och fortfarande sluta på fredag givetvis, så skulle man vara betydligt piggare veckans första dag än vad man är nu... Hängde ni inte med? Det är bara att höra av sig så ska jag vidarebefodra det till Annelie som förklarar bättre...

Idag började vi med ett nytt sätt att ha fikarast. Första gruppen fikade 15 min, sedan gick andra gruppen 15 min och sedan gjorde vi samma sak igen. Egentligen är det meningen att vi ska promenera andra kvarten, men idag regnade det så då fikade vi två gånger istället. Jag tycker det kändes rätt ok faktiskt. De som jobbade tyckte det var skönt att slippa sitta kort om folk en hel halvtimme. Däremot kändes det kort att fika 15 minuter... Men man kan inte få allt... Vi ska faktiskt vara glada att vi överhuvudtaget får fika 30 min på fm och 30 på em...

Dagen fortsatte som vanligt. Jag och Mallan gick en sväng till kiosken på lunchen. Mallan skulle ha en cola. När jag hörde henne säga -Neeeeej!!! så insåg jag direkt vad som hade hänt. Colan var slut. Hon fick ta en light istället... Men det gjorde henne inte lycklig...

Väl hemma så stod middagen på bordet. Gröt och en hårdmacka med kokt ägg och kaviar... Mmmm... Sedan var det bara att ta itu med mitt lilla projekt. Hallen... Jag har målat taket ett varv nu. Fort var det gjort. Fast det ska målas ett varv till. Jag förstår verkligen att de som har problem med nacken inte kan måla tak. Även jag, som inte ens har problem med nacken, fick ganska så ont efteråt... Sedan har jag slipat det jag spacklade igår och spacklat lite till. Har städat efter mig oxå faktiskt... :)

Efteråt var jag alldeles vitprickig i både ansikte, hår och på glasögon (tur jag tog på mig mitt reservpar). Men nöjd är jag iaf!!! Det är så roligt att fixa något alldeles själv... :)

Nu sitter jag här och ska skriva handlingslista till i morgon. Jag övertalade Mikael om att jag skulle få fara och handla för en gångs skull. Det händer inte ofta när han är hemma ska ni veta...


Dagens skörd av foton:


Storfrämmande i växeln idag...


En liten 5-dagars bebis.


Jag tror det var Casper han skulle heta. Men är inte säker. Kan ju stavas Kasper oxå förstås...
Har i efterhand fått höra att det var Cesar han skulle heta!


Mycket mycket MYCKET stolt mormor (=min chef)


Alla ville ju givetvis beskåda underverket.


Det är inte lätt att se honom nerbäddad i stolen, men sötnosen sov ju så gott.


Här är den lyckliga (och otroligt smala, med tanke på att ett barn nyss var inuti henne) mamman!

Söndag 9 november

2008-11-09 20:54:37 / 0 kommentarer ..


Sov lagom länge idag. Rutinerna var tillbaka till det normala och Mikael vaknade före mig. Jag var dödens trött på morgonen och det tog länge innan jag fick upp mina två blå.

När det var fixat så steg jag upp och intog frukost. Under den sa jag till Mikael att det skulle vara kul att komma igång med mitt "hallen-projekt". Jag bara hatar våran hall. Den är mörk, trång, hemsk och tråkig. Jag vill ha förändring där. Mikael har sagt att han ska göra om hallen när han har gjort färdigt köket, altanen, biblioteket, sovrummet och väggen in mot garaget... Men hallå! Så länge kan jag inte vänta.

Så jag sa att man kan väl måla väggarna vita iaf. Så att det lyser upp lite. Nu är väggarna mörkgröna. Någon slags hemsk vävtapet sitter där. Jag tycker att man kan måla över det. Spelar väl ingen roll om det inte blir superfint, det ska ju ändå rivas när han bygger om hallen. Sämre än vad det är nu, kan det inte bli.

Så Mikael tyckte att jag kunde ju måla om nästa helg. Men jag kunde börja redan nu att ta bort alla saker, ta bort alla lister och kanske spackla. Så det är vad jag har gjort idag. Det tog då ta-mig-fan hela dagen. Iofs har jag suttit vid datorn en hel del mellanåt, jag har ätit lite, pratat i telefon, sms:at och tvättat och städat i köket. Men jag tycker inte om att hålla på med en och samma sak hela tiden. Kul med variation.

Dessutom var det massor med lister i hallen. Det är ju sex dörrar, en större öppning och flera vinklar och vrår. Så många lister blir det. Men nu är de borta. Liksom alla kläder och alla möbler. Längtar tills nästa helg när jag får börja måla. Imorgon ska jag eventuellt måla taket. Kan ju vara bra att ha det gjort iaf.

Det har inte blivit så mycket mer idag. Nu är klockan kväll och jag längtar efter att läsa bok. Så jag tror jag ska lägga mig i sängen och läsa lite, samtidigt som jag har tv:n som bakgrundsmusik.


Tråkiga bilder idag, men ni måste ju få se den fruktansvärda hallen innan jag målar om!

   
Detta är taget innifrån huset, typ mot vardagsrummet och köket.


Detta är från ytterdörren ungefär. Ungarna hänger alltid sina kläder där.


Här hänger jag och Mikael våra kläder. Hatthyllan är bedrövlig. Man ska inte ha sådana. Det samlas bara massa skräp och så ser det stökigt ut. Blää... Ut med den!


Här håller jag på som bäst. Barnens hylla har åkt ner. Jag har hittat innerväskorna till mc-väskorna. De ska ut i garaget. Den furufärgade byrån ska jag oxå måla om. Möjligtvis blir den vitlaserad tror jag...


Vi tänkte kasta alla lister och sätta nya. Men när jag plockat ner alla så insåg Mikael att det var otroligt många. Dumt att slänga dem och köpa nya när vi gör om nästa gång. Rent ekonmiskt dumt är det. Listerna kring dörrarna var av plast. Så varenda en av alla dessa tusen lister har jag haft i duschen och rengjort. Ingen ska komma och säga att det var en lek. Men nu är det gjort och de är så fina så... Golvlisterna är av trä, så de målar jag om i svart. Taklisterna köper vi nya, även de kommer att bli svarta.


Nu när det är tomt i hallen ser man ÄNNU tydligare den fula gröna färgen. Jag fattar inte hur någon ha kunnat stå ut med det här. Jag ryser bara jag tänker på den fula hallen.


Den där vita bänken ska inte heller vara kvar. Den är bra att sitta på, men jag ska köpa något snyggare. Bänken passar kanske i ett småbarnsrum, men i detta hus är det slut med småbarn. Och då kan man kasta småbarnssakerna...!


Det kommer absolut inte att komma upp en jätte-hatthylla här. Vi kan ju hänga kläderna i förrådet, men någonstans där gäster kan hänga sina kläder måste vi ju sätta upp.

Nu är det som sagt spy-fult. Men men... Nästa helg kan jag förhoppningsvis visa upp bättre bilder! Ha det gott!!!


Lördag 8 november

2008-11-09 20:28:01 / 0 kommentarer ..


Jag vaknade före Mikael idag. Jag kan säga att under den tiden vi varit tillsammans har det hänt ca 3 gånger. Om jag inte ställt klockan alltså... Han vaknar alltid först. Men som sagt, nu var det min tur. Men det måste ha berott på utmattning från hans sida, för vi hade sovit i ca 12 timmar när jag vaknade.

Vi steg iaf till slut upp och åt lite frukost. Efter 12 var det dags för Mikael och Robin att fara till Piteå. Robin skulle spela match där. Själv satte jag mig vid dator och där fastnade jag tills jag insåg att jag var tvungen att äta lunch för att hinna innan jag skulle iväg på öppen dans.

Dansen pågick mellan 14-17 och det var HUUR kul som helst. Det var massor med danser som jag kunde. Till och med några riktigt gamla godingar från Boden-tiden. Jag sa till Annika att jag blev till och med svettig den här gången. Kul när det är mycket man kan.

På dansen gjorde jag en sak jag aldrig gjort förut. Jag dansade i kjol. Jag hade kjol på mig. Ute bland folk. I dagsljus...!!! Helt otroligt... Men det gick bra kan jag säga, även fast jag inte riktigt kände mig bekväm...

Väl hemma blev det dags att laga mat. Jag brynte lite kotletter innan jag satte in dem i ugnen tillsammans med lök och vitlök. Täckte med folie och lät det "gotta ihop sig" i 1,5 timmar. Riktigt mört och gott blev det. Jag kokade potatis till och gjorde senapssås. Men jag är inte direkt någon såsmänniska. Tog 4 msk fransk senap istället för 4 tsk... Inte bra... Borde ju ha insett att det blir lite för mycket senapssmak om man tar matskedar. Men jag tänkte nog inte riktigt.

Mikael kom hem precis till middagen. Vi satt där ganska länge tills det blev dags för att slå sig ner i vardagsrummet och titta på tv. 

En dag som gick riktigt fort tyvärr, men jag hade roligt iaf. Det är det viktigaste...

Idag blir det inga kort. Jag har funderat och funderat hur jag ska göra. Jag har inte knäppt några kort, och jag orkar inte sitta och leta efter några gamla. Inte idag... Därför blir det blogg utan bild, istället för ingen blogg alls...


Fredag 7 november

2008-11-08 12:54:45 / 0 kommentarer ..


Arbetsveckans sista dag. Skönt... När jag kom till jobbet så var det de vanliga procedurerna... Plocka upp diskmaskinen, sätta igång vattenkranen, ta te, starta datorer, skvallra med Annelie om vad som hänt sen igår mm mm... Mycket som måste göras innan man kan arbeta.

Det var väldigt lugnt  idag med. Det var ju för att det är "min och Ullis fredag" denna fredag. Det är alltid riktigt lugnt den fredag när jag stänger och hon jobbar till 17. Lite lustigt, men det är så... Jag jobbade färdigt med sorteringen i arkivet för hemsidorna när det ändå var lugnt, så nu är det klart. Skönt...

Slutade ju 17 och det kändes lite konstigt att gå hem så sent en fredag och lämna kvar en kollega vid sin arbetsplats. Lilla Helena... Jag försökte få henne förstå att på fredagar vill man gå hem tidigt, men det var något som hon inte förstod riktigt. För hon satt där i sin ensamhet och jobbade när jag gick... Hmm...

Mikael hade gjort kycklinggratäng när jag kom hem. Mumma mumma... Sedan blev det en riktigt lugn kväll. Mallan ringde och skvallrade lite, alltid kul... :) Sen blev det Doobidoo (Idol såg vi ju förra fredagen), och lite annat på tv innan jag somnade som en klubbad säl i sängen. Fasen vad trött jag var...


 
Mikael gjorde marängsviss till efterrätt... Han hade i banan, glass, maränger, grädde, daimkulor och chokladsås.



Det var ju på tok för onyttigt för att jag skulle vilja ha. Men Mikael hade tänkt på mig med och köpt min favvoglass...



Jag bad Mikael fara förbi på bolaget och köpa årets glögg, ifall han skulle ha tid. Och det hade han haft... :)


 
Mikael hade köpt rosor till mig... Underbart... Tack vännen!

Torsdag 6 november

2008-11-06 23:04:34 / 0 kommentarer ..


Torsdag redan. Det är otroligt vad dagarna går fort. Det var nära jag försov mig i morse, men jag lyckades ta mig upp i tid. Snoozade på ända fram tills kl 06.45 idag. Det är nästan på gränsen till att ligga kvar lite för länge, när jag börjar 07.30. Men jag hann till jobbet och det är ju det viktigaste.


Jag jobbade på i växeln som vanligt fram tills efter fm-fikat. Då började jag jobba med lite annat och det höll jag på med resten av dagen. Flexade lite grann idag med. Men jag har ju så mycket plus på flexen och måste ju ta ut det någon gång.


När jag kom hem var Sofia hos oss. Hon berättade att hon var kär. I hennes nya plattång. Kul att höra att hon blev nöjd över hennes present.


Jag åt min goda middag (gissa vad...?) och sedan bar det iväg till dansen. Torsdagar är det lite mindre folk och det är ganska bra så att det inte blir så trångt. Det var repetition idag, men det är ju också roligt.


När dansen var slut satte jag ljudboken i örat, eller iaf headsetet, och for hem. Jag lyssnar nu på Må döden sova av Anna Jansson. Verkar ganska ok faktiskt.


Det blev lite stressigt när jag kom hem. Hade fem minuter på mig innan Criminal Minds började och då skulle jag koka te och göra eld i kaminen. Jag hann...  :) Nu är klockan ganska mycket, men jag kan ju inte gå och sova utan att blogga...!




Jag och Marlene tog en promenad till kiosken på lunchen. Jag var tvungen att köpa motorvärmarkuponger. Mikael blir så upprörd om jag inte har motorvärmaren i...


Vi ska få barackkompisar. Några från Länsteknik ska oxå sitta i en barack. De håller på att bygga upp den nu. Det är lite lustigt med baracken, för den kommer klar med gardiner och tavlor redan uppsatta... :) Byggkillarna funderar nog vad jag och min kamera håller på med... Knäpper kort skulle jag kalla det.


Finns många spännande saker att fota på vägen. Tex en tofs som sitter på antennen på en bil. Bilen har polska skyltar. Kanske det är normalt med tofsar på antenner där. Måste åka och kolla...


Hittade frusna rönnbär. Ola från Bravida gick förbi när jag stod där mitt i busken med min kamera. Han frågade om jag hade ätit de där bären (man blir tydligen lullig av dem när de börjar jäsa). Mallans kommentar var att jag kommer att bli idiotförklarad sedan jag skaffade mig en kamera... Förstår inte varför...


Hittade även Sidensvansar i träden. Undrar just hur det går att flyga när man är lullig? Förlorar man flyglicensen då? Det kan ju vara så att de krockar med en nykter fågel, då måste ju den som har ätit rönnbär bli skyldig. Hur betalar fåglar böter? Finns det fängelser för fåglar? Djupa frågor blir det...


Vi gick in via norra entren. (Intressant bild, va?)


Mallan ville att jag skulle knäppa kort på tvättvagnarna, när vi passerade dem. Undrar vad hennes tanke var egentligen...?


Det finns mycket konstverk på sjukhuset. Här är ett som hänger i taket. Behövs det putsas någon gång? Hur gör man då?


Jag köpte motorvärmarkuponger i kiosken, men Mallan gick till apoteket. Detta köpte hon där.


Jag hann oxå handla på apoteket. Detta köpte jag!


Varje förmiddagsrast mån-tor, så tar vi en promenad de sista 10 minuterna av rasten. Idag var det vädigt kallt. Annelie klagade lite på att det var så kallt och hon frös osv. Jag sa att allt handlar om hur man ser på saker och ting. Om verkligheten inte överensstämmer med önskemålen, så får man väl fantisera. Jag berättade för henne hur jag såg på våran promenad runt sjön:


Vi är i Grekland. Vi går längs den långa vita sandstranden.


Det turkosa havet ser inbjudande och härligt ut.


Badbryggan är redo för att ta emot alla ivriga badgäster.


Palmerna står och svajar i den varma brisen.


Vid kajen kan de lyxiga yachterna lägga till.


Själv kan man lägga sig ner i de sköna solstolarna med en härlig drink, tex en Cosmopolitan, i handen.

Om man tänker på detta sätt, då känner man inte att det är 10 minusgradet och man håller på frysa bort både öron och tår!


Onsdag 5 november

2008-11-05 21:37:36 / 1 kommentarer ..


GRATTIS SOFIA PÅ DIN 17-ÅRS DAG!

Idag är det 17 år sedan jag blev mamma. Fatta... 17 år sedan. Det låter liksom hur länge som helst... Och jag som bara är 25. Konstigt... Ja, 25 och kanske lite till, men ändå. Jag är helt förundrad över att jag har faktiskt varit mamma så länge. Det har verkligen inte varit någon lek, och kommer säkert inte att vara det i fortsättningen heller. Men mamma kommer jag alltid att vara. Om två år är Sofia lika gammal som jag var när jag blev mamma. Men det säger jag dig, lilla vän, bli inte mamma så tidigt som jag blev. Det finns mycket man behöver göra innan man får barn. Mogna ordentligt till att börja med...

Nu vill jag gratulera en helt annan människa:

GRATTIS CHEFEN ÖVER ATT DU BLEV MORMOR IDAG!

Idag blev min chef mormor. Det är nog oxå en väldigt speciell känsla, när ens barn får en egen bebis. Som jag sa tidigare, vill jag inte uppleva det ännu, men när/om det händer, så kommer jag säkert oxå vara lika lycklig som chefen var idag.


Nä, nu får det vara nog med födelser och födelsedagar. Det har ju hänt annat på mitt jobb idag. Inte kanske något spännande, men ändå...

Jag var på jobbet i tid, precis som vanligt.
Jobbade på, precis som vanligt.
Tog en promenad på fm-fikat, precis som vanligt.
Men sen blev det lite annorlunda. Inget speciellt, men jag jobbade med lite annat än att svara i växeln. Det är roligt när jag får göra lite omväxlande arbetsuppgifter emellanåt.

Idag flexade jag faktiskt lite. Skyndade mig till stan för att gå med Fian en sväng. Hon var ju tvungen att få presenter, som jag inte hade köpt ännu. Det blev en plattång, två tröjor, ett par jeans, ett nagellack och 200 kr. Lite väl mycket, men men... Så blev det iaf.

Efteråt skyndade jag hem, och då var det stressigt ska ni veta. Var hemma 17.30 och Linedancen börjar 18. Men jag bara rusade in, instrukterade Mathias om vad han kunde äta till middag, och for iväg. Väl framme var det som vanligt. Mycket dans och mycket folk. Kul!

Det har inte blivit så mycket mer idag, men det räcker väl tror jag.


Idag blir det bara foton på min lilla bebis, 17 åringen.


En ivrig tjej som lämnar sina saker i min bil, för att kunna bära nya grejor.


Ivrig...


Tillbaka från shoppingturen...

  
Fia, Fia, Fia...

  
Mera Fia, Fia, Fia...

Tisdag 4 november

2008-11-04 20:26:04 / 0 kommentarer ..


Inatt har jag sovit som en drottning. Mikael försökte väcka mig när han kom hem från jobbet vid ca 01-tiden. Men jag sov tydligen som en stock. Lättväckt vid den tiden kan man inte påstå att jag är. Inte när väckarklockan ringer heller för den delen.

På jobbet öppnade jag och Cissi dag. Det gick bra, men det var något fel på nätverket. När sedan Call Me-köerna skulle igång märktes det direkt i växeln. Det ringde som f-n, kan man lugnt säga. Nåja, det ordnade ju till sig och köerna gick tillbaka till det normala.

Dagen gick sedan på i ett bra och lagom tempo. När kl var ca 16 så var jag riktigt less faktiskt. Och då visste jag ju ändå att vi hade APT kl 17, så jag fick inte ens åka hem när jag slutade.

Efter APT:n tog jag Mallan med i bilen, åkte och tankade, lämnade av Mallan och körde sedan hem. Hade lite problem att ta mig in i garaget eftersom det är lite uppför på våran uppfart och asfalten blank av is. Men det gick bra och jag tog mig in med alla backspeglar i behåll... :)

Kokade lite te och läste en Kalle-tidning för att sedan hoppa i duschen och nu sitter jag här igen. Denna gång dånar Johnny Cash ur mina högtalare... Det är lite Western Farm-stuk över den musiken måste man säga...

Är det någon som kan berätta för mig varför man säger att man hoppar in i duschen? Jag har liksom aldrig förstått det. Det kan ju hända att det är något jag har missat i min uppväxt. Vi hade alltid badkar när jag var liten, men om man inte har det så kanske man hoppar i duschen. Jag tycker bara att det låter lite farligt med shampoo och annat på golvet i duschen. Är det inte risk att man halkar om man hoppar då?



Marlene hade fin färg på sin tröja idag! (Kul vinkel på bilden va!?)


Helena gör ofta så roliga miner när jag knäpper kort på henne.


Mallan är borta en hel del från jobbet nu för tiden. Det är dags att ta körkort nu. Vi håller alla tummarna för att det ska gå bra hela vägen!


Hon ska även vara ledig av andra anledningar. En Stockholmsresa med Marie är i faggorna. Men Marlene, nu träffar du ingen Stockholmare där nere. Du ska vara kvar här! Om inte han flyttar hit förstås...


Chefen har kallat till möte ikväll.


Mallan är på väg till konferensrummet.


Annelie försöker gå ur bild. Hon hann inte...


Ullis har hittat till jobbet!


Här sitter Cissi och berättar om hennes besök på Dialect. Hon är INTE glad kan man lugnt påstå...

Måndag 3 november

2008-11-03 21:20:48 / 2 kommentarer ..


Måndag och veckan har börjat... Igår när jag gick och la mig så var det 28 grader i köket. Det blev nog lite väl mycket eldat. I sovrummet var det dock svalt och skönt. Men under natten måste värmen ha smugit sig in i sovrummet oxå, för det var riktigt varmt emellanåt. Därför var det inte så svårt att stiga upp i morse. Jag ville in i duschen så jag slapp känna mig så klibbig... Det är INTE skönt att sova när det är för varmt. En rumstemperatur på 26 grader tycker jag är bra, men inte i sovrummet då förstås.

På jobbet har det varit en bra dag. Det har ringt på ganska mycket och dessutom har jag haft lite annat att pyssla med. Både ändringar i registret, ändringar på hemsidan och ut med de nya jourlistorna. Plus allt annat småtjafs som händer. Dagen gick dunderfort även fast jag slutade 17.

Väl hemma så pratade jag på lite med sonen. Vek tvätt och gav Matte sin hög så han fick lägga in det i garderoben. Jag tycker dock att det gick väldigt fort för honom att lägga in det. Undrar om han hängde det som hängas skall på galgar osv... Måste kanske kolla upp det...

Men hur som helst så åt jag sedan min delikata middag bestående av havregrynsgröt. Jag är helt förundrad över att något så enkelt kan vara så gott...

Sen blev det att sätta sig vid datorn. Har för en tid sedan lovat att göra en grej åt Ingela så jag började med det. Fast plötsligt skulle ett program uppdateras och när det var gjort så var allt annorlunda så jag var lite förvirrad.

Plötsligt ringde Lena. Hon har det lite jobbigt på hennes jobb, stämningen där är visst inte kul. Så hon behövde prata av sig lite. Hon är ju den som inte vill ta någons parti utan vill hålla sig utanför. Men det är inte heller lätt... Folk börjar ifrågasätta varför hon inte tycker något och säger något... Men vad faan... Det handlar ju om vuxna människor. Alla har väl rätt att tänka eller inte tänka vad man vill. Hoppas det går bra ändå Lena. Du är en fin tjej, och du ska inte blanda dig i om du inte vill. STYRKEKRAMAR TILL LENA!

Och medan jag pratar med henne i hemtelefonen, så ringer Peder på mobilen! Liiiite förvirrad höll jag på att bli (igen!). Han ville komma och ladda lite nya ljudböcker i sin mobil, och givetvis fick han det! Camilla Läckberg tog han denna gång. Ett bra val!

Nu börjar CSI snart, så det ska jag se. Fast jag måste ju få det här klart först...

Lite bilder, men först vill jag bara säga:

Mamma och Bernt. Självklart blir jag glad när jag tänker på er oxå.



Från idag är Chefen inte bara chef för oss, utan oxå för lite andra avdelningar inom Gemensam Service. Vi är lite oroliga att hon ska glömma oss... Men med lite påminnelser då och då så går det nog bra!



Annelie hade håret uppsatt. Det händer inte till vanligheterna så jag var ju tvungen att dokumentera det.  :)



Även Mallan var annorlunda i håret. Mellanbrun kallas färgen. Skulle ta kort på henne, men hon sitter ju som en säck potatis.



Men jag fick henne att rycka upp sig lite. Och föresten, du blev skitsnygg i håret Marlene!



Tog lite bilder på Mallan när hon arbetar. Kortet är taget genom glasrutan som är mellan våra arbetsplatser. Börjar vara dags att putsa rutorna nu.



Undrar om det är tutan hon trycker på med pennan?


Jag har fått önskemål om att lägga ut bilder på mina fula biskvier... Noga genomtänkt tänker jag göra er till viljes. Men den som retar mig för dem, kommer jag att förfölja med kamera och blogg till dödagar. Bara så ni vet!



Tog fram burken från frysen. Som du ser Annelie, så lyckades jag inte stava det rätt där heller!



Detta är fyra av de finaste. Say no more...!!!

Söndag 2 november

2008-11-02 20:56:03 / 0 kommentarer ..


Sovmorgon idag... Härligt... :)

När vi ätit frukost och drack lite kaffe, så frågade Mikael om jag kunde komma ut med honom och bära in veden i bodan... Bläääääää vad tråkigt... Men det är så sällan han ber om hjälp så självklart ställde jag upp. Jag duschade på morgonen och hade inte direkt fixat håret, dessutom var det fuktigt fortfarande när jag gick ut. Efter ca 30 minuter tittade Mikael på mig, log och sa att jag såg ut som ett litet troll... Jaha. Och hur tolkar man det? Är det en komplimang, eller? Jag VET att jag får lätt krulligt hår i dessa situationer, men troll... Är inte de vädigt fula? Nåja, jag besämde att det var nog snällt menat ändå...

När veden var inne och jag såg framför mig hur jag satt inne och myste, så hör jag Mikael säga:
-Då tar vi väl och sågar ner vinbärsbuskarna då?
Jaha... Inte fick man gå in. Där kämpade jag och slet i buskar, fick vinbär på tröjan, i håret och i ansiktet. Inte kan jag påstå att det var kul det heller.

Men sen när allt var klart och jag såg hur nöjd Mikael var, så tyckte jag att jag hade varit duktig. Och ja, även han då förstås.

När jag kom in var jag sugen på att baka igen. Slog upp bakboken och insåg att jag ska göra gifflar... Nu i efterhand vet jag att det ska jag aldrig göra igen. Det jag verkligen lärt mig denna helg är att jag gör BÅDE stans fulaste biskvier och stans fulaste gifflar.

Men jag gjorde bara några stycken och sedan gjorde jag någon slags bullar av det istället. De blev jättekostiga, och dessutom hade vi inget pärlsocker så jag tog dekorationsströ istället. Fast Mikael sa att de var goda och huvudsaken han är nöjd.

Sedan blev det middag och nu sitter jag här framför datoren och leker. Det tar en himla tid att lägga in kort och skriva, när det är tre dagar jag ska göra. Men det är roligt... Att jag inte bloggar på fre+lör beror på att jag har ont om tid att hinna. Och jag vill inte sitta här när Mikael sitter i vardagsrummet. Det passar mig perfekt att blogga den här tiden på söndagar, för då är herrn i huset och tränar hockey... Fy vad löjligt det låter, men nu är det ju så det är, ingen idé att försöka lura sig själv...

Inte alls många bilder idag. Och bara då jag varit i köket... Den som trodde att ni skulle få se en "trollbild" kan fortsätta drömma...


Bulldegen på jäsning.


Bullarna utbakade. Jäsning igen...


Färdiga bullar... Som sagt. Inte fina, men tydligen goda. Det är mandelmassa i dem, istället för kanel och socker. Kul med variation.


Kvällens middag. Ett snabbt ihopkok. En slags pasta-skink-svamp-gratäng.


Summa sumarum av helgen:
Jag har haft en helt underbar helg. Lugn, skön, avkopplande mm... Känner mig redo för en ny arbetsvecka i morgon. Det är väl så det ska vara...

Kram på er alla!

Lördag 1 november

2008-11-02 20:38:25 / 0 kommentarer ..


Nu är det november. Alltså... NOVEMBER. Vars i hela friden tar tiden vägen? Jag hänger inte med...!

I morse sov jag stenhårt. Det har jag gjort hela natten. Vaknade av att Mikael blåste mig i örat och var på väg att bli irriterad när jag upptäckte att han bjöd på frukost i sängen. Vad är väl en blåsning i örat mot frukost på sängen...? Inte kan man bli sur på en sådan man.

När vi senare tyckte att det var dags att stiga upp så blev det full fart hos oss. Mikael tog ut alla sängkläder medans jag började dammsuga... Jag passade på när han var upptagen, annars hade jag väl inte fått dammsuga den här gången heller... :) Fast skura hann jag inte, för där blev han först.

Vädret idag var ju HELT enormt. Några minusgrader, ingen blåst och strålande sol. Inte vill man vara inne då. Vi bestämde oss för att gå ut och promenera/fotografera. Jag hade ju bestämt mig för att baka daimbiskvier denna dag, så innan vi gick gjorde jag bottnarna till dem så att de hann kallna ordentligt.

Sedan gick vi. Ca 1,5 timme var vi ute och det var riktigt uppiggande. Knäppte nog ca 200 bilder ute idag.

Väl hemma igen gjorde jag färdigt biskiverna. Jag ska nog aldrig i hela mitt liv göra det igen. Inte för att det var besvärligt direkt, utan för att jag klarade inte av det. Jag har idag, den 1 november, gjort stans fulaste biskvier. Jag kunde inte ens utsätta min kamera för att behöva fota dessa missfoster... Suck... Mikael sa att de var goda ändå, men jag undrar jag...

När jag gjort det så drog jag och Matte iväg till Ica Maxi. Hade lovat honom godis, även fast han har godisavtal. På Halloween måste man nästan få lite godis tycker jag.

Och sen ställde jag mig i köket ytterligare en gång. Denna gång blev det noguatkakaor. Det blev mer lyckade än beskvierna.

Jag var faktiskt inte klar i köket efter det, för då tog jag tag med middagen. Mikael kom in från garaget och hjälpte till. Han gjorde potatisgratängen och jag tog hand om filén. Vilken middag. Om jag hade räknat hur många gånger Mikael sa att det var "så otroligt gott" och "vilken sås", så hade jag inte kunnat räkna på fingrar och tår. Jag var väldigt nöjd med maten, Mikael var galet nöjd... :)

Efter middagen blev det tv resten av kvällen.


Mikael gick ut på isen. Det vågade inte jag... Fast detta är ju en badstrand så det är inte speciellt djupt där Mikael står. Fast man kan ju bli riktigt blöt även av lite vatten...

 
Ser ni vilken vacker dag? Det är fint där nere vid Lilla Tomholmen.


Det var stora isblock som låg vid strandkanten.


Det hade frysit i jättefina mönster på backen.


Försökte fota en fågel på nära håll, men hittade ingen. Dock en fjäder fick jag med på bild!

  
Hittade oxå några stackars frusna svampar.


Det var en hel flock med fåglar därute. Det såg ut som de sprang på vattnet, men det var nog is.


Mina kladdiga noguatkakor.


Tog en fotopaus för att fota när vi förbereder middagen.


Så här såg det ut innan jag stoppade in det i ugnen.


Och så här såg det ut på tallriken.


Fredag 31 oktober

2008-11-02 20:14:16 / 0 kommentarer ..


Hade kortfredag idag. Flexade dessutom lite så jag slutade redan 12. Härligt... Väl hemma upptäckte jag att jag hade fått en bok från Internetbokklubben. Inspärrad heter den. En sann historia. Det blir nog nästa bok jag ska ta mig för. Jag satte mig sedan vid datorn och fixade musiken till Linedancen. Dessutom gjorde jag en fin liten pärm för danserna vi lär oss. Kul att ha ordning på saker och ting.

Insåg att tiden gick betydligt fortare än jag hade trott och skyndade mig att klä på mig och dra iväg... Skulle ju till Storheden. Men när jag var vid Wikamöbler ringde Mikael och frågade vars jag var, för han var vid Statoil i G-stad. Han fick då hämta mig, för jag frös så jag trodde jag skulle typ dö.

Vi for till Bolaget och Ica Maxi. Tydligen tyckte halva Luleås befolkning att det var dags att vara på de två butikerna just när vi var där, för det var sjukt mycket folk. Men det gick ändå ganska bra.

Väl hemma fixade vi kvällens middag. Denna gång blev det Laxpudding a la Mikael. Supergott måste jag säga.

Förra fredagen såg vi Doobidoo. Så nu var det min tur att få viljan igenom och därför så blev det Idol denna fredag.


Jag har inte knäppt nästan några kort idag. Ni får bara se tre:


Köpte en Triss på Ica M. Vann faktiskt 50 kr. Gick bättre hemma än på jobbet...


 
Kvällens middag. Fast Mikael var absolut inte nöjd med utseendet. Nästa gång ska han ha broccoli överst, för att även ögat ska bli nöjd. Det var i alla fall jättegott att äta, så magen blev väldigt nöjd.


Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!