Lördag 1 november

2008-11-02 20:38:25 / 0 kommentarer ..


Nu är det november. Alltså... NOVEMBER. Vars i hela friden tar tiden vägen? Jag hänger inte med...!

I morse sov jag stenhårt. Det har jag gjort hela natten. Vaknade av att Mikael blåste mig i örat och var på väg att bli irriterad när jag upptäckte att han bjöd på frukost i sängen. Vad är väl en blåsning i örat mot frukost på sängen...? Inte kan man bli sur på en sådan man.

När vi senare tyckte att det var dags att stiga upp så blev det full fart hos oss. Mikael tog ut alla sängkläder medans jag började dammsuga... Jag passade på när han var upptagen, annars hade jag väl inte fått dammsuga den här gången heller... :) Fast skura hann jag inte, för där blev han först.

Vädret idag var ju HELT enormt. Några minusgrader, ingen blåst och strålande sol. Inte vill man vara inne då. Vi bestämde oss för att gå ut och promenera/fotografera. Jag hade ju bestämt mig för att baka daimbiskvier denna dag, så innan vi gick gjorde jag bottnarna till dem så att de hann kallna ordentligt.

Sedan gick vi. Ca 1,5 timme var vi ute och det var riktigt uppiggande. Knäppte nog ca 200 bilder ute idag.

Väl hemma igen gjorde jag färdigt biskiverna. Jag ska nog aldrig i hela mitt liv göra det igen. Inte för att det var besvärligt direkt, utan för att jag klarade inte av det. Jag har idag, den 1 november, gjort stans fulaste biskvier. Jag kunde inte ens utsätta min kamera för att behöva fota dessa missfoster... Suck... Mikael sa att de var goda ändå, men jag undrar jag...

När jag gjort det så drog jag och Matte iväg till Ica Maxi. Hade lovat honom godis, även fast han har godisavtal. På Halloween måste man nästan få lite godis tycker jag.

Och sen ställde jag mig i köket ytterligare en gång. Denna gång blev det noguatkakaor. Det blev mer lyckade än beskvierna.

Jag var faktiskt inte klar i köket efter det, för då tog jag tag med middagen. Mikael kom in från garaget och hjälpte till. Han gjorde potatisgratängen och jag tog hand om filén. Vilken middag. Om jag hade räknat hur många gånger Mikael sa att det var "så otroligt gott" och "vilken sås", så hade jag inte kunnat räkna på fingrar och tår. Jag var väldigt nöjd med maten, Mikael var galet nöjd... :)

Efter middagen blev det tv resten av kvällen.


Mikael gick ut på isen. Det vågade inte jag... Fast detta är ju en badstrand så det är inte speciellt djupt där Mikael står. Fast man kan ju bli riktigt blöt även av lite vatten...

 
Ser ni vilken vacker dag? Det är fint där nere vid Lilla Tomholmen.


Det var stora isblock som låg vid strandkanten.


Det hade frysit i jättefina mönster på backen.


Försökte fota en fågel på nära håll, men hittade ingen. Dock en fjäder fick jag med på bild!

  
Hittade oxå några stackars frusna svampar.


Det var en hel flock med fåglar därute. Det såg ut som de sprang på vattnet, men det var nog is.


Mina kladdiga noguatkakor.


Tog en fotopaus för att fota när vi förbereder middagen.


Så här såg det ut innan jag stoppade in det i ugnen.


Och så här såg det ut på tallriken.


Kommentarer
Denna designen är skapad av Nathalie Mattsson på www.aportion.spotlife.se, och är till för allmänt bruk!

NAMN Kom ihåg mig?

EMAIL

BLOGGADRESS

KOMMENTAR:

Trackback
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!