Torsdag 30 oktober

2008-10-30 22:42:49 / 0 kommentarer ..


Idag fyller min farfar 88 år. GRATTIS... :) Jag ringde honom för att gratulera. Det var ju upptaget flera gånger, men till slut kom jag fram. Han är för härlig min farfar. Jag gillar honom skarpt. Han hade problem med hjärtat för ett tag sedan, men har gjort någon sprängning eller vad det nu är och nu är han i toppform. Han jagar och fiskar och kör skoter och bil. Hoppas verkligen jag brås på honom... Min farmor var det oxå full fart på. När jag ringde höll hon på och fixade mat och annat. Det är bara synd att det är så pass långt till dem. Jag träffar dem alldeles för sällan.

I övrigt har det varit en bra dag. Kallt som f-n ute, men det är väl bara att vänja sig. Än är det ju inte så kallt som det kommer att bli senare i vinter. Väl hemma höll Mikael på med maten. Inte så avancerat. Det blev gröt som vanligt. Givetvis njöt jag av varje tugga.

Efter middagen gick Mikael ut i garaget och jag slog på Mamma Mia-skivan, tog dammtrasan i hand och swichade runt i huset. Hann även vattna blommorna faktiskt. Sedan var det dags för dagens stora händelse... Nu tror ni att jag ska säga någon nyhet och något spännande... Men, det är linedance som är det stora för dagen. Som vanligt riktigt roligt, jag ville inte ens gå hem idag. Nåja, hem gick jag och såg Criminal Minds och sitter nu här för att sedan gå i säng.

Foton:


Rosemarie ska på bio inatt. Nya Bond-filmen. Den börjar 00.07 :) Måste höra imorgon hur den var, ÄVEN om vi vet att hon är kanske inte rätt kvinna att fråga. Hon är helt Bond-galen!


 
Annika har inte fått vara med på min blogg. Men här är hon! En liten, försynt kvinna, som man kan få intrycket att hon är världens lugnaste. Men det säger jag, om bullarna är gömda: Se Annika djupt i ögonen och fråga om hon vet något...



Cissi ville inte vara med på bild idag. Men hon hade en fin hästsvans!



PK ville vara med.



Inte så bra bild, men ändå... Detta föreställer Helena som försöker gömma sig, men jag vet inte riktigt hur hon tänkte. Syns man inte om man är under rutan i dörren, eller vaddå...?



Men jag fick henne tilslut. Växelns fiskpudding. Jag förstår om ni inte fattar vad jag menar. Man måste jobba hos oss för att förstå. Men att vara fiskpudding, det är riktigt fint det...



Mallan behövde en ny väska. Sa att hon måste få plats med matbacken... Hmmm... Hur mycket äter du egentligen, Marlene? Eller var det bara någon slags ursäkt för att få köpa YTTERLIGARE en ny handväska?



Mikael brukar säga att det ser rent för-vligt ut i köket på hans jobb. Det kan jag inte påstå att det gör hos oss. Men nog har jag (och vikarierande kaffechefer) fått reta upp oss på att vissa saker inte har sköts som det borde. Herregud, det är vuxna människor. Men nu finns det där en lapp med kökets regler. Det följs relativt bra måste jag säga. Om det är någon som missköter sig så då kastar vi ingen fisk till den personen på MINST en timme... (Ytterligare en växel-kommentar)


Dagen är slut och jag ska väl lägga mig ner och läsa min bok. Just nu läser jag Perfekta Hemmafruar av Jennifer Weiner. Riktigt bra bok... :)

Jag har ingen ro att gå och sova egentligen. Jag är fortfarande uppvarvad sedan dansen... Tar flera timmar innan man blir normal (för visst brukar jag vara normal oftast?) igen. Och hungrig blir man när man har dansat. Men jag har ätit en apelsin iaf. Ingen som är förvånad över att jag ätit en apelsin, va...?

Jaha... Nä, men då kanske man ska sluta svamla på här då... Men ni får ha det så bra alla. Jag lägger mig nu. Snart. Alldeles strax. Om en liten liten stund. Kanske ska jag bara kolla på några få danser på You Tube först... :)

KRAMIS

Onsdag 29 oktober

2008-10-29 21:08:15 / 0 kommentarer ..


Steg upp utan problem. Snoozade på tills jag tyckte det var dags att stiga upp för att hinna... Jag älskar snooze...

På jobbet idag såg vi en film om att vara glad på jobbet. Att sätta kunden i fokus och att ha rätt inställning. Det var en väldigt bra film måste jag säga. Att vara glad på jobbet gör så otroligt mycket. Man orkar med så mycket mer än vanligt. Jag har ju, som jag sagt tidigare, ett jobb som jag gillar jättemycket. Mina arbetskamrater är ju a och o på jobbet. Och vi HAR väldigt roligt tillsammans. Det är nog därför man trivs så bra... :)

Men nog kan man arbeta vidare och utvecka det som finns. Och det ska vi göra. Vi kommer att bli universums bästa telefonister på vårat jobb. Bara så ni vet... (Jordens bästa är vi redan)

Väl hemma hade Mikael gjort det jag hade hoppats, fixat min gröt... Så jag satte mig vid matbordet och åt för att sedan skynda mig på för att fara på dansen. Linedance är verkligen en humörhöjjare av dess like. Man blir alltid lika glad och euforisk när man dansat. Hemma dansade jag vidare in i duschen och nu ska jag bara skriva färdigt här för att sedan se Oskyldigt Dömd!

Lite bilder:


Sätter in en bild på Robin, bara för att jag tror han vill.

Sedan kommer här nu en bildstudie på Mallan. Detta visar så tydligt hur hon beter sig på fest. Jag har känt henne i snart 25 år och sedan hon började festa så har hon alltid gjort så här när hon varit lite "på gasen"

   
 
Hon vevar och viftar med händerna hela tiden. Så fort det kommer fram en kamera så gör hon en pose...


Här ska hon föreställa servitris. Men Mallan... En servitris dricker inte själv!!!


  
Och så Helena... Jag har inte känt henne lika länge. Men en sak vet jag. Hon skrattar i stort sett konstant på fest... Du är så härlig Helena!!!


Tisdag 28 oktober

2008-10-28 21:07:57 / 0 kommentarer ..


Idag var verkligen ingen bra dag. Jag har varit på så otroligt dåligt humör att det är nästan inte verkligt. Jag har försökt att hålla inne det, men det har inte varit lätt... Så här har det varit:

Lakanet ville inte bli rakt när jag bäddade - då blev jag sur.
Meteorologen som läste vädret sa fel ibland- då blev jag sur.
Jag hade bara två apelsiner kvar - då blev jag sur.
Apoteket hade inte extrapris på halstabletter - då blev jag sur.
Ullis ville stanna på Ikea när vi ska till Happis - då blev jag sur.
Mallan pratade med mig när jag läste ett mail - då blev jag sur.
Robin hade lagt sin jacka på en stol när jag kom hem - då blev jag sur.
Mikael ville äta broccolisoppa istället för gröt - då blev jag sur.
Mikael stod och tittade på när jag målade - då blev jag sur.
Mikael eldade fast jag skulle göra det - då blev jag sur.
Mikael stod bakom ryggen när jag satt vid datorn - då blev jag sur.
Mathias hade inte satt sakerna exakt som jag tyckte i hans bokhylla - då blev jag sur.

Alltså... Listan kan göras hur lång som helst. Jag fattar inte ens varför jag blir sur över så många löjliga saker. Som tex att Ullis ville stanna på Ikea - det vill ju jag med! Det har jag ju tänkt flera dagar. ÄNDÅ så blev jag sur när hon sa det. De flesta av sakerna som jag blev irriterad över idag, brukar jag inte reagera över ens. Jag har försökt att hålla allt inom mig så det kanske inte har märkts så mycket... Hoppas det...

Jag insåg att jag måste tänka på positiva saker. Och vad har jag då för positivt i mitt liv? Vad kan jag tänka på för att bli glad igen... Jag kom fram till några exempel:


Mikael så klart.

  
Mina ungar!


  
Att jag har den lyckan att få ha kvar mormor, farmor och farfar i livet. Det är helt underbart att se min far- o morföräldrar umgås med sina barnbarnsbarn.


 
Min älskade Daisy. När jag och Mikael kör iväg på varsin mc (helst åt samma håll) är känslan helt enorm!



Att ha vänner man kan prata med om allt, även om klockan (som i detta fall) är över 04.00 på morgonen.



Att kunna fira högtider, tex midsommar, med riktigt underbara vänner.


 
Att samlas på Järnvägsstationen och göra en körning med MC Fyrkanten. Möjligtvis till Retro Café och sitta där och surra med mc-vänner.



Att sent en sommarkväll, efter en lång mc-tur, åka med färjan över från Avan och se solnedgången.



Att få blommor av en härlig man.



Att se kärleken mellan människa och djur...

Nästa gång jag har en riktigt dålig dag, så ska jag försöka tänka på någon av dessa bilder och förhoppningsvis blir jag glad och på bra humör igen. Annars går jag väl bara helt enkelt och lägger mig...

Måndag 27 oktober

2008-10-27 21:48:49 / 0 kommentarer ..


Jag vill börja med att meddela att snoozefunktionen på min nya mobil fungerar klockrent. Jag är såååå nöjd med telefonen.

I lördags var jag på Storheden och köpte lite av varje. Bland annat presenter till Annelie. Det är BÅDE för hennes födelsedag (dock på tok försenat eftersom hon fyller år i augusti) och dessutom för att hon har genomgått en sådan pass stor operation. Också det i efterskott, men bättre sent än aldrig...



Detta fick hon. En slags Baileys (fast den hette något annat), en bridgeblandning, en brieost, en rund form med olika ostar, en påse crostiner, salta kex, en ölkorv och Pringelschips. Plus kartongen som är från Ikea!


  
Ingrid som jobbar på sjukhuset, brukar ringa till oss då och då för att vi ska hjälpa henne med tfn-nr och lite annat. Idag fick vi en present av henne. Fasen vad bra vi måste vara eftersom vi är JORDENS bästa telefonister. Inte konstigt att det är så många sökanden till den nya tjänsten som ligger ute på annons. Alla vill väl jobba med oss!


   
Ulrika har återvänt från sjukskrivningen. Välkommen åter!!! Här står hon och försöker se vad vi ska göra på våran firmafest vi ska ha i december... Vars är glasögonen Ullis!? Jag ser hur du kisar...


Kanske det går bättre att läsa om man håller igen näsan och försöker blåsa ut luften. Det brukar kännas som om ögonen håller på trilla ur, men om man ser bättre, det vete fasen...


'
Kaisa har modevisning av sin nya jacka!



Mallan försöker se cool ut, men jag tycker mest hon ser busig ut... :)


PK lyckas bättre med att få fram den coola känslan...!



Ikväll har jag målat dessa garderober som Mikael har byggt i garaget. Det tog TVÅ TIMMAR... Jag trodde det skulle vara snabbt avklarat. Nåja, det är ganska kul att måla, så det gör inte så mycket. Men det behövs ett varv till... Kanske Mikael får måla det... ;)

Nu är det väl dags för te och apelsin innan man kryper ner i sängen och läser lite i boken samtidigt som man ser något värdelöst på tv.... Vi hörs imorgon!

Söndag 26 oktober

2008-10-26 21:05:59 / 1 kommentarer ..


Den här dagen sov vi länge. Fick ju ta igen det som jag inte fick på lördagsmorgonen. Kl 11.00 åt vi frukost. Då kommer Robin och frågar vad klockan egentligen är för på hans dator var klockan 10.00. Jag tittade på Mikael och frågade om det är vintertid nu, men han hade ingen aning. En snabb check på almanackan visade att det var så. Vilken tur! Då sov vi länge, men ändå var klockan inte så mycket... :)

Vi for iväg och gjorde lite ärenden på Storheden, skjutsade Robin till träning och handlade lite. Iväg hem och började med middagen, palt! Vi gjorde allt klart, drog pannan av plattan och lämnade det så. Sedan drog vi iväg på kalas!



Peder har fyllt 36 år den här veckan! Grattis i efterskott! Köpte vin och choklad till present. Kom sedan på att han äter ju inte godis, men han sa att det var ok. Han tar gärna en bit mörk choklad till whiskey. Tur då... :)

När man kör ut till Lena och Peder är det som att köra rätt ut på landet!


Det började skymma när vi for till dem, därför är bilden lite mörk. Men de bor där ute...


Tårtan var visst otroligt god. Mikael sa att där hade Lena överträffat sig själv...



Tomas och Ingela kom just efter oss.


Lena och Peders dotter Wilma (till höger) svamlade hela tiden när jag skulle knäppa kort på henne... Busfrö...



Lena säger att det går inte att knäppa kort på henne. Och faktiskt är hon en sådan som lyckas göra fula miner på i stort sett alla kort. Men det här tycker jag blev rätt bra.

 
Peddan brukar däremot vara lätt att knäppa kort på. Men idag vet jag inte vad som hände. Jag fick inte ett bra kort på honom framifrån. Kan det vara åldern...?


Lena provar min kamera. Ser ni skräcken i mina ögon? Undrar om det är av nervositet att hon ska tappa kameran eller om det är för att jag kommer med på bild?
Det man inser på det här kortet är att om jag och Ingela skulle vara björnar, då skulle Ingela vara brunbjörn och jag isbjörn...


Lördag 25 oktober

2008-10-26 20:51:22 / 2 kommentarer ..


Idag skulle jag sova LÄNGE... Men väcktes redan 8.40 av Mikaels mobil. Nåja, då var det ju ingen idé att somna om igen utan jag steg upp, duschade och åt. Kl 10.20 steg jag in på Expert på Storheden. Jag var lite ivrig för jag skulle ju köpa en ny mobil. Och det gjorde jag. Ut därifrån kom jag med min nya älskling: Nokia 6600 fold, purple.

  
Så här ser den ut. Färgen är skitsnygg. Tyvärr går det inte att få med på bild hur snygg den är, men de som har sett den håller med mig!


Den är riktigt blank och fin. Ni ser väl spegelbilden på mig och kameran i mobilen...!?


Mikael och Robin var iväg och röjde sly på förmiddagen. Direkt de kom hem började Mikael måla sina nya garderober inne i garaget. Här håller han på att rengöra rollern.


Själv springer jag mest omkring och knäpper kort. Hittar man inget bättre motiv kan man ta på sig själv i en spegel... :)

    
Jag lyckades få med Sofie på en bild!


Annars är det mest så här det blir när man ska ha ett kort på henne.


Samma sak med Mathias! Himla tråkiga ungar...


Lite nytta gjorde jag faktiskt. Lagade en god köttgryta till middag. Undrar om man ska satsa på att införskaffa en ny gryta som har ett passande lock...!?


Emellanåt försökte jag klura ut alla funktioner i min mobil. Jag är ju egentligen en Sony-människa, så det är lite nytt att lära sig.


Kvällen avslutades med Beck i sängen. Ja, alltså inte boktavligen talat, men vi såg på Beck som gick på tv, när vi låg i sängen...

Fredag 24 oktober

2008-10-25 15:39:13 / 0 kommentarer ..


Morgonen började inte alls som jag hade tänkt. Jag skulle ju åka extra tidigt till jobbet så att jag skulle hinna dricka mitt ständiga morgonte innan kl 7.30. För då var det ju nämligen min tur att sitta med Birgitta.

Så på torsdagkväll ställde jag alarmet på mobilen precis som vanligt. Jag har ju fått låna Mikaels telefon tills jag köper en ny. Klockan ringde och jag tryckte av larmet, precis som jag brukar. Nästa sak jag hör är när någon låser upp dörren. Mathias kommer hem från nattskolan... Jag öppnar ögonen och tittar på klockan 07.07!!!

Klock-fanskapet hade inte ringt igen. Jag, som absolut inte klarar av att stiga upp om jag inte får snooza ett stort antal gånger först, trodde ju givetvis att alla mobiler hade snoozfunktion... Snacka om att göra en brandkårsutryckning. Jag mer eller mindre hoppade in i kläderna. Rusade runt i huset och packade ihop sakerna, borstade håret och tänderna på en och samma gång.

In till Mikael som fortfarande sov pga att han hade en av sina lediga fredagar. Jag brukar lite försiktigt stryka honom på kinden och viska -Hej då när jag åker, men denna gång blev det lite mer -Hallå, jag far nu. Hej då! i hög volym samtidigt som jag knuffade hårt i honom.

Men jag hann till jobbet och även fast jag var osminkad så hann jag "sjunga upp mig" ordentligt och var redo när Birgitta kom. Nu när jag har fått sitta med henne så kan jag inte säga annat än att jag är MINST lika imponerad av henne. Hon är världens underbaraste... Jag tyckte verkligen om att ha henne hos mig, hon hade gärna fått stanna hela dagen. Hon hade många tips och idéer på hur man skulle säga.

Resten av dagen blev ganska vanligt mot andra dagar. Alla var pigga och glada! Fredagar är ju veckans bästa dag, så den ska man verkligen njuta av.

Väl hemma bjöds jag på lasagne och vitlöksbröd. Mums mums... Jag och Mikael spelade ett frågespel och jag vann... Eller inte, men nästan. Jag kom 2:a... :)

Kvällen avslutades framför tv:n med Doobidoo och Idol. Abba-tema på Idol och det gjorde ju Mikael glad.

Fick veta att just på den där telefonen måste man aktivera snooze, annars startar den inte. Man sak alltså inte ens ta sådana enkla saker förgivna...


Söta Helena var på vårat jobb idag och lånade en arbetsplats ett tag. Hon hör ju till oss även om hon just nu är utlånad till ett projekt. Men telefonist räknas hon som ändå... Så det så...


-Sluta ta kort på mig! Ungefär så säger hon med sitt minspel. Hon kunde inte säga det högt eftersom hon pratade i mobilen... Men minspel lyssnar jag inte på!!!


Hej då Helena. Kom snart tillbaka!


Kajsa får goda tips och råd av Birgitta.


PK (allas våran Pite-Karin) jobbar stenhårt!


Ulla likaså. Kul att Ulla köpte nya glasögon, vars bågar passade in till hennes stol. Det kan man säga är att göra vad man kan för att få ihop arbets- och privatliv.


Julen närmar sig och vi måste börja lämna in våra önskemål om ledigheter. Annelie lusläser almanackan!


Cissi vill hjälpa till och sträcker sig även hon efter en almanacka...


Och här planeras det för fulla muggar (eller fulla almanackor kanske) vilka dagar som skulle passa...


Chefen fredagsarbetar... :)


Torsdag 23 oktober

2008-10-23 21:50:24 / 1 kommentarer ..


Idag är det den 23:e... Det är mitt och Mikaels datum... Vi blev tillsammans den 23:e. Fast det var i juli 2006. Så idag firar vi 2 år och 3 månader. Fortfarande säger vi grattis till varandra varje månad den 23:e. Jag tycker det är lite charmigt. Puss Mikael!

Nog med fjanterier nu!

Idag var det oxå en annan speciell dag. Idag skulle hon komma. Birgitta. Hon som skulle sitta och bedömma oss och spela in oss när vi arbetar. Vi hade hört att det skulle bli tufft och att hon var stenhård. Gissa om vi var nervösa. Jag och Annelie gjorde upp flera olika händelser i fantasin och försökte tänka hur vi skulle agera om det hände. Chefen sa åt oss att städa våra bord, se till att det fint överallt i växelrummet osv.

Jag gruvade mig inför mötet. Jag såg framför mig en lång kvinna, med hård knut i nacken, strikta kläder, ett stramt utseende, med hög respektingivande stockholmska och en liten pekpinne för att slå i bordet när man gjorde fel.

In kommer en ganska liten Kicki Danielsson-kopia som talade rungande skånska. Hon skrattade vänligt och klappade mig på axeln när jag sa att jag nervös. ALL nervositet bara rann av mig. När jag sedan såg och hörde hur hon var med de andra tjejerna, så kan jag nu säga att jag nästan längtar till imorgon bitti när det är min tur.

I övrigt har det inte hänt mycket. Torsdag=linedance, så där har jag varit och försökt låta bli att ramla. Inte på grund av att jag inte kan dansa utan för att golvet var så förbaskat halt. Men det var ju givetvis roligt ändå.

Väl hemma mötte jag precis Mathias i dörren. Han var på G till skolan. Ikväll/natt ska de ha nattskola. De ska vara på skolan hela natten. Jag tror inte det blir mycket skola, men säkert mycket lek och svammel.

Jag sitter ensam i huset. Jag vet inte om jag har varit det tidigare någon gång. I alla fall har jag aldrig varit ensam när jag ska gå och sova. Om ungarna har varit borta så brukar iaf Mikael vara hemma. Men han jobbar ju em, så det är bara att stå ut. Läbbigt...

Det här skulle ju vara en fotoblogg. Men det börjar bli mycket text. Det är bara det att jag inte kan sluta när jag väl har börjat! Nåja, här kommer iaf några foton.

  
De som känner mig vet att jag älskar kor och ko-saker. När jag och Mikael var på Suomi Soffa hittade vi möbler som skulle ha passat i mitt hem om jag fick inreda det som jag (och bara jag) ville... Snygga va!?



Det blir lite kattsnack på jobbet. Annelie är ju sjukt kattsugen, men med tre älgar (eller var det hundar?) hemma så är det inte lätt att skaffa katt. Själv har jag blivit kattsugen sedan dess jag hade kontakt med den överkörda katten förra veckan. Jag försöker tränga bort katt-tanken men det är inte lätt. Jag har ju faktiskt haft en katt och jag får väl nöja mig med det. Katten på bilden var min (han var en tjockis). Karl Wilhelm Patric Jonsson Eriksson Björk var hans namn. Kallades dock Wille. 17 år och 9 dagar blev han. Jag grät i två dagar när han dog...


Just nu sitter jag här, i min ensamhet, och eldar och bloggar... Ja, i och för sig, det kunde väl vara sämre. Man ska inte klaga.

Sköt om er!

Onsdag 22 oktober

2008-10-22 21:05:04 / 1 kommentarer ..


Sitter nu här framför min älskade ägodel, datorn... Vilken otrolig uppfinning det är egentligen. Jag bara älskar datorer. :)

Har kommit hem från Kalix för ett tag sedan. Ni som vet vad det gäller och undrar hur det gick, kan jag berätta att det gick smärtfritt och utan den minsta lilla diskussion. Allt som skulle med kom med. Ett idiotiskt uttal från kalixbon gjorde dock FIa lite ledsen, men jag tror hon förstod att han nog inte menade det egentligen.

I övrigt kan jag säga att jag bara älskar mitt arbete, min arbetsplats och mina kollegor. Efter em-fikat idag tror jag det var flera uttröttade hjärnor i växelrummet. Det fnittrades och skrattades och skämtades och allt möjligt, så de som hörde oss måste ju ha trott att vi inte riktigt hade alla hästar i stallet...

Se bara följande bilder:


Annelie "kastar sig ner" över tangentbordet i ett skrattanfall.

 
Cissi's tårar bara sprutar. Det är glädjetårar till tusen... :)

 
Mallan kommer och ska försöka vara "den allvarliga som säger till oss att sluta". Och ja... Ni ser ju hur det går. Så allvarlig kan man inte säga att hon är.


Annelie visar upp sin vante. Anledning? Kanske är det modevisning...


Eftersom vi arbetar i en växel kan vi inte alltid ropa saker högt till varandra. Så vi brukar använda olika egenkomponerade teckenspråk. Det Annelie menar med att hålla upp ett vitt papper är helt enkelt en läkare. Vitt papper förknippar hon med vit rock, och alla vet väl att vit rock betyder läkare... :)


Här demonstrerar Mallan och Annelie teckenspåksmeningen läkaren har gått.
 
 
Mallan är skyldig mig ett nytt halsband. Det var nämligen så att hon uttryckte sig på ett sådant roligt sätt när hon svarade i telefonen så jag böjde mig snabbt ner över bordet så att hon inte skulle se att jag skrattade. När jag skrattar kan hon inte hålla sig själv heller för skratt, och hon måste ju visa sig proffsig. När jag då böjde mig så lutade jag halsbandet mot bordskanten och av själva trycket gick det av. Marlene säger att hon inte alls är den skyldiga. Men men... Jag har inte riktigt bestämt mig än om jag ska kräva ersättning...


Fick höra lite klagomål av en viss person i växeln. Nämner inga hela namn men det är något liknande An...ie Sa...öm. Hon menade att jag inte sätter ut kort på mig själv i bloggen. Jag slänger väl in ett så blir hon nöjd...

Tisdag 21 oktober

2008-10-21 20:43:10 / 0 kommentarer ..


Jag kände mig trött idag. Mycket tröttare än igår... När jag kom till jobbet så kom Annelie strax efter mig. Hon var ännu tröttare än jag. Ingela mailade och sa att hon var fruktansvärt trött. Har tisdagar blivit trötthetsdagen nr 1, eller vad hände...?

På jobbet gick det bra, men det är mycket att göra. Två heltidare borta gör mycket. Man är regält slut i huvudet efter arbetspassets slut. Jag hade lovat att handla när jag kom från jobbet. Tycker om att handla så det var helt ok. Tyvärr hann jag precis till affären innan det blev massa tjorv via mobilen. Det ids jag inte ta upp här ens, men jag blev på fruktansvärt dåligt humör.

Till råga på allt, så mötte jag värsta kärringen på affären. Jag kom med min vagn mellan ett par hyllor och hon kom från andra hållet. Ingen av oss såg den andra och både gjorde en snäv sväng. Det resulterade i en krock. Nåja, det är väl inte så farligt säger ni. NÄ, det tycker inte jag heller. Men kvinnan från helvetet (eller nått) tyckte det var katastrof. Hon började gorma och gapa om "hur kör du människa"? Jag bara gapade och fick knappt fram ett ljud. Men det var inte heller bra för då kläckte hon ur sig något i stil med "har du inte ens vett att be om ursäkt?".

Det här var otroligt pinsamt dessutom för folk stirrade ju. Plötsligt kommer vakten förbi och frågar vad problemet är. Den här människan "kör rally inne på affären!" Jag sa till vakten att vi båda körde snävt i kurvan och därför krockade vi. Jag tror vakten trodde på mig och sa till kvinnan att det är ingen idé att stå och skrika inne på affären. Kvinnan gjorde en sådan där överklassfnysning och gick iväg. Herre gud. Vilket folk det finns...

Det gjorde ju att jag blev på bra humör, eller typ inte... Hela kvällen förstörd. Jag retade mig på varenda människa i affären efter det, men jag sa iaf inget till någon.

Nu när jag sitter här hemma, har ätit och duschat och slappnar av så inser jag vad trött jag är. Även fast man inte har ett fysiskt jobb så blir man helt slut. När det dessutom är extra jobbigt på jobbet och dessutom extra jobbigt i det privata så blir man utmattad...

Nog om tråkigheter. Jag har fått skriva av mig och det räcker med det...

Idag vill jag tipsa om en annan liten blogg. En av mina arbetskamrater har blivit lite inspirerad av min blogg och därför skapat sig en egen. Denna tjej är jag imponerad av. Hon har man och tre barn. Mannen är sjukskriven och klarar inte av att hjälpa till med allt hemma, även om han säkert vill. De har tre barn, varav den minsta bara är 2 år. De har ett hus de nyligen upptäckt har flera vattenskador. Därför har de fått flytta till en inte alltförstor lägenhet. Sedan är det massor med saker som händer med henne som inte är min sak att berätta. Hon har det jobbigt, men ändå är hon en glad och härlig människa på jobbet. Hejja dig, Cissi!

Men gud vad jag surrar på... Det jag ville säga är att denna tjej oxå har skaffat sig en blogg. Det tycker jag är roligt, för då har jag fått en arbets-blogg-kompis.... Kolla in gärna in på hennes sida. Adressen är:

http://ludcec.blogg.se

Mina foton för idag, har jag inte knäppt idag. Jag har inte knäppt några kort alls... :( Men jag bjuder på lite höstbilder som jag har tagit.












Måndag 20 oktober

2008-10-20 19:10:21 / 1 kommentarer ..


Idag är det måndag. Det är en intressant dag egentligen. Jag tror inte det finns en måndag som är den andra lik. Vissa måndagar är det STÖRT omöljigt att ta sig upp ur sängen. Andra går riktigt bra. Idag gick det mittemellanbra.

När jag väl kommit upp och börjat med morgonprocedurerna så kom sms:et som gjorde att jag insåg att denna dag inte blir så som jag hade trott... Mallan blev hemma idag... Det är ju tråkigt av många anledningar, men just denna dag så ville jag gärna prata med henne. Det handlar om saker som bara berör henne och mig, så det talar jag tyst om. MEN jag hade ju liksom räknat med henne...

Nåja, det var ju bara att pallra sig iväg. Kom på att bilen stod i garaget och fick börja leta. Varför är alltid mina nycklar längst ner i min handväska? Där står man med kameraväskan, den lilla Ikeapåsen och matpåsen och försöker få upp de där förbaskade nyklarna. Dessutom blir man utstirrad av ett gäng arbetare som är på väg mot sina arbetsmaskiner (de gör om gatan hemma hos oss). De funderar väl varför i hela friden jag står där och balanserar allt med mina händer istället för att sätta ner sakerna på backen. Men hallå...! Som om man kan sätta ner väskorna på backen. De blir ju blöta och smutsiga då. Som grädden på moset kom Elvis och tokskällde på mig. Grannhunden alltså, inte han Presley. Jag ville hälsa men det fick jag snabbt inse att mina väskor satte stopp för.

Jaja, jag kom in i garaget, kom ut med bilen, lyckades köra zick-zack mellan alla traktorer, grävmaskiner och lastbilar för att tillslut komma till jobbet. Väl där insåg vi snabbt att det blir en körig dag. Ytterligare en medarbetare sjuk. Jag och Annelie jobbade som tokar och så fortsatte det (även när resten av gänget kom) ända fram tills en av våra växlar fick ett psykbryt och inte ville vara med riktigt. Då fick vi alla jobba som riktigt galna tokar. Nå, denna dagen blev oxå avklarad tillslut och nu är jag hemma.

Har ätit middag. När det bara är jag och Matte hemma och äter, så tar vi alltid fram varsin Kalle Anka-tidning och läser medans vi äter. Många säger (bla Mikael) att man SKA INTE läsa vid matbordet. Men jag och Matte njuter i massor när vi busar till det och sitter och läser samtidigt som vi äter. :)

Jag är hur slö som helst nu. Ska faktiskt slänga mig på soffan och läsa bok SAMTIDIGT som jag ser tv. Det är sådant man kan njuta av när man är ensam. Matte sitter ju vid datorn ändå... Fast först ska jag ta och hänga tvätt och plocka ur diskmaskinen...


Jag har fått skolfotot på Mathias nu. Knäppte kort på kortet... :)


Nu måste vi byta kort så fort vi träffas Ingela...!


Jag måste bara visa detta kortet. Taget när Mathias var 8 år. Redan då läste jag och han vid matbordet så fort vi fick chans.


När jag kollade igenom lite gamla kort hittade jag detta. Midsommarafton 2003, hos Lena och Peder. Det är nog Ingela som är sig mest lik om man jämför med hur de ser ut idag. Fast hatten brukar hon ju inte ha så ofta numer.


Sofia är ju annars den som ändrar hårfärg och annat mest av de jag känner tror jag. Här är hon väldigt ljus och fin. Taget 2005. Lite skillnad om man jämför med...


Den mörka tjej som hon numer är...! Lika fin i båda färgerna, men får jag välja ser jag henne helst i svart. Betyder det att jag är en dyster människa...!? Äh... Hon passar bäst i svart. Så det så...


Söndag 19 oktober

2008-10-19 20:53:03 / 0 kommentarer ..


Idag har jag bara varit inne och hemma. Jag har bakat matbröd, lyssnat på böcker, suttit vid datorn, kollat vars Mamma Mia-filmen är inspelad och drömt mig bort till att få åka dit, städat, roat fåglarna osv osv...

Inga dramatiska händelser med andra ord.



Yamaha överlycklig över att få vara ute. Men forfarande blir han rädd när det blixtrar.


Yamaha älskar sin husse mest av alla. Att goa så här med mig, det är helt uteslutet...


Äta direkt från husses mun, det är det bästa sättet att äta på.


Matbröd blev det som sagt...


Rågsiktsskivor. Ni vet väl att receptet finns på receptsidan: http://jenjo.bloggsida.se


Lördag 18 oktober

2008-10-19 19:52:39 / 0 kommentarer ..


Lördag och inga viktiga tider att passa. Ja, Mikael skulle skjutsa Robin 06.20 till bussen som skulle ta honom och laget till Hapranda. Men jag märkte varken att Mikael for eller kom tillbaka... 

Jag hade planer på att eventuellt fara till stan med Lena och Marlene, men min ekonomi tyckte inte att fara på stan och shoppa var ett bra alternativ. Jag valde att tacka nej...

Mikael sa att farmor (hans mamma) behövde hjälp med att köpa en dammsugare, så vi åkte till henne. Hon bor mitt i stan så vi parkerade i hennes garage och följde sedan henne till en affär. Tyvärr hade leveransen blivit försenad så det blev inget dammsugsinköp. Vi gick istället till Kulturens Hus, där det var massor med utställningar av bla samer. Och så passade jag på att springa in på biblioteket en sväng.



Här är vi på väg in till stan. Ganska kallt ute, men vackert...


När vi var på väg hem från stan, stannade vi på Suomi Soffa för att kika runt lite. Herregud vad mycket soffor de har där. Måste ju bara finnas någon för alla. Den här var skön, tyckte Mikael, men inget vi vill ha...


Denna fotölj var så fruktansvärt skön. Jag trodde inte riktigt Mikael när han sa det, men han hade helt rätt. Synd bara att den var så ful...


Väl hemma blev jag sysselsatt i köket. Och då passade Mikael på att leka med min kamera... Suck...


Jag gjorde Sambalkotletter. Gott och enkelt.


Receptet finns på min receptsida: http://jenjo.bloggsida.se/


Vi drack detta vin till maten. Jag är inte så förtjust i rött vin, men det här är riktigt milt och gott.


Herrn i huset ville ha efterrätt. Jag gjorde hans favorit.


Kardemummapaj med äpplen. Även det receptet finns på min receptsida: jenjo.bloggsida.se


Själv nöjde jag mig med en nyttigare variant. Varma jordgubbar med lätt vaniljglass. Det är nog min favvo-efterrätt...


Fredag 17 oktober

2008-10-19 19:35:35 / 1 kommentarer ..


Fredagar är alltid bra dagar... Trodde jag... Tills jag skulle åka hem. Glad i hågen eftersom jag slutade redan 16 denna fredag, gick jag ut från baracken. Kom till bilen och... Ja, sen kom jag inte längre. Min bil har en startspärr som gör att man måste låsa upp bilen med att trycka på en knapp på nyckeln, annars släpper inte startspärren och då går inte bilen att starta.

Vad hade hänt? Jo, batterierna hade tagit slut. Mitt temperatment som är relativt kort ibland, gav sig tillkänna direkt! Jag blev med andra ord heligt förbannad. Rusade in i baracken igen, berättade för Marlene att vilken bil hon än köper så ska det inte vara en Renault! Att jag för en tid sedan lovordade min älskade Gunilla (=bilen) var som bortblåst ur mitt huvud.

Jag rinde iaf till Mikael som lovade att komma och hämta mig. Gunilla fick stanna på jobbet medan vi for till Storheden för att handla. Bland annat köpte vi batterier. Det måste vara något fel i nyckeln för det är inte så länge sedan vi bytte batterier. Mikael ringde därför till Renaults reservdelar för att höra vad en ny nyckel skulle kosta... 1700 kr ungefär! Nä, då laddar jag hellre upp med batterier som jag kan byta. Man får många batterier för 1700 kr... Fast nog skulle det vara bra med en ny nyckel. Mamma... Det kanske är ett julklappstips...!?

Lite bilder då... Jag har fått leva med att en av mina älskade kollegor varit borta från jobbet ca 1 månad. Det har varit tufft eftersom hon är min fikavikarie, och hon är en människa som verkligen inte har långt till skrattet. Livet på jobbet är betydligt roligare med henne där. Hon känner mig så väl och hör till och med på mina steg vilket humör jag är på, om någon retat upp mig, eller om jag är trött. Hon är en härlig människa och jag är så glad över att jobba med henne!


The one and only: ANNELIE...!!! Välkommen tillbaka till jobbet!


Här har vi Cissi som koncentrerat arbetar med att ge en bra service till de som ringer.


Och så Rosmarie. Försöker se så oberörd ut över att jag knäpper kort på henne... Du är så söt så...


Jag knäppte en bild på Gunilla oxå. När jag tog bilden sa jag till Cissi att detta är den sista bilden i livet för Gunilla. Men jag har lugnat ner mig nu, så hon får vara kvar...


Till kvällsmiddag gjorde jag tacopaj. Mums...!


Receptet finns på min receptsida: http://jenjo.bloggsida.se/


Torsdag 16 oktober

2008-10-16 22:06:10 / 1 kommentarer ..


Idag började jobbdagen stressigt. En hel nummerserie skulle byta från den gamla till den nya växeln. Ni minns väl att vi jobbar med två bord...? Det nya växelsystemet är inte lika bra att jobba med som det gamla. Det finns flera saker som vi har sagt till chefen inte är ok. Men det känns som om hon inte riktigt har förstått vad vi menat och tillslut har vi vant oss.

Men så idag satte sig chefen ner och skulle lära sig det nya systemet så att hon kan det ordentligt. Vår härliga chef har ett häftigt humör. Så jag sa till Mallan: -Undrar hur länge det tar innan hon exploderar?

Ja, det tog ca en halvtimme. Sedan tappade hon humöret och var så otroligt arg. Hon menade att det här var ju ett system som var helt oacceptabelt att arbeta i. Det finns massor med fel som gör att vi inte kan ge bra och trygg service varken till de som ringer eller de som vi kopplar till.

Men det är bra när chefen blir arg. Det tog inte länge innan hon hade ringt runt och fixat flera fel. Imorgon ska hon ha möte med projektledaren för bytet till det nya osv... BRA att hon tar tag i saker när hon upptäcker att det inte fungerar på ett bra sätt. Det behövs bara att hon inser hur det verkligen är att jobba med det...

Nåja, dagen lugnade ner sig sedan och vi kunde jobba på som vanligt.

Jag åkte hem och Henning kom och skulle hämta Robin, de skulle till hockeyn. Luleå vann viss hörde jag nyss... Torsdag är ju även dansdag för mig så jag åkte dit strax efter 18 och kom hem ca 20.40. En mycket trevlig kväll med utlärning av en mycket rolig dans... :)

Det blev dock inga kort knäppta idag. Men jag bjuder på några foton från den 2 oktober, då jag var på tjejfika med några av mina goda vänner.


Ingela. En underbar tjej som kom jag brukar kalla min syster, även om vi inte är det minsta släkt...


Mallan var oxå med!


Och så Lena. Här på bilden ringer hennes darling och vill att hon köper tre saker inne på Coop innan hon far hem. Jag kan säga att hon hann glömma vad hon skulle handla flera gånger. Hon till och med ringde mig på mobilen när hon var inne i själva butiken, för att fråga vad det var hon skulle ha. Hennes minne är bra, men inte alltid så långt...


Hon blir i alla fall väldigt lycklig när hon har klarat av handlingen! Hon dansar fram så mycket att bilden blev alldeles suddig...


VI hade en mycket rolig fikastund. Det gör vi väl om snart, tjejer!?


Onsdag 15 oktober

2008-10-15 20:33:46 / 0 kommentarer ..


Idag hände något jobbigt. Jag hade ingen kamera med mig och det hade inte spelat någon roll. Jag hade inte knäppt kort då i alla fall. Men jag måste bara får berätta...

Onsdagar är ju som ni vid det här laget kanske har lärt er, Linedancedag. Så även denna onsdag. Mikael gjorde dock tappra försök att få mig att stanna hemma med tanke på att jag är riktigt förkyld och till och med har lite feber. Men men, tjurig som är jag skulle jag iväg. Jag bestämde mig till och med för att GÅ till Stadsöskolan där det håller till.

Jag sätter in ljudboken i örat och promenerar iväg. Jag hinner bara till början av gränderna när jag ser en katt komma springandes. Den nästan hoppade fram, mer än man kan säga att den sprang. Man riktigt såg hur busig den var. Den var på väg över Mariebergsvägen. De som känner till området vet att det är ganska mycket trafik där. Jag säger lite halvhögt för mig själv; -Passa dig nu kissen så du inte blir överkörd.

Katten rusar ut på vägen och vad händer. Den blir påkörd... Jag såg hur katten flög högt upp och dunsade i backen. Bilen bara körde iväg och jag... Jag skrek högt. Först vågade jag inte gå fram till katten som låg där alldeles stilla mitt på vägen. Men det kom massor med bilar och flera höll på köra över den ännu en gång.

Sen så ser jag att den rör på svansen. Vid det här laget är jag nog lite chockad för tårarna har sakta börjat trilla ner för mina kinder. Jag bestämmer mig för att flytta den stackars kissen iaf. När jag kommer fram så lyfter jag den försiktigt. Det är ganska mycket blod på vägen och katten blöder ur mun, ögon och näsa. NU grinar jag ordentligt. Jag har panik. Jag lyfter katten bort från vägen och sätter mig på huk vid den.

Kissen rör hvudet lite och andas fruktansvärt fort. Jag vet inte vad jag ska göra och tar upp telefonen och ringer till Mikael. Jag försöker förklara vad som har hänt, men med tanke på hur mycket jag grinar och hur upprörd jag är så fattar han ingenting. Efter ett tag får jag fram att jag sitter vid vägkanten med en överkörd katt.

Mikael lyckades lugna ner mig och jag pratar lugnt med katten. Den blöder inte längre och även andningen har börjat lugna ner sig. Mikael säger att jag kan inte göra så mycket mer utan han ber mig bara se till att katten ligger bra och sedan kan jag lämna den. Jag bestämmer mig att göra som han säger.

Jag var ju på väg till dansen, men efter min stora gråtattack så inser jag att jag måste hem först och tvätta av mig. Så jag går hem och tvättar mig, tar bilen den här gången och kör till dansen. När jag passerar katten så ser jag att den har flyttat sig lite och lagt sig ihopkurad, så som katter brukar ligga när de ska sova. Sedan när jag for hem från dansen, så var inte kissekatten kvar.

I min värld har katten piggnat till så mycket att den har klarat av att gå hem, eller så har någon som känner den kört hem katten till sig. Och i min värld klarar sig katten utan besvär... Så måste jag tänka annars klarar jag inte det här.

Det gick väl sådär att dansa för mina tankar var på annat håll kan man säga. Och dessutom är jag irriterad på den förbannade bilföraren som inte stannade. Man måste ju bara märka om man kör på ett så pass stort djur som en katt...

Lite bilder för dagen har jag ändå hunnit med. Jag och Mallan gick på Apoteket på lunchen och jag ryckte med mig kameran när vi gick.


På sommaren rinner det vatten här, från sjukhuset och ner till den konstgjorda sjön.


Det finns en brygga vid sjön och Mallan får ställa upp som fotomodell.


Vilken härlig dag!


Här leker Marlene "gömma apotekspåse"


Livboj finns ifall någon trillar i.


Ser ni så vackert?


Jag tycker hela området bakom sjukhuset är väldigt fint.


Men det var kallt idag. Jag vet inte om det syns, men det är faktiskt is vid kanten på sjön, fast klockan är efter 12 på dagen.

Tisdag 14 oktober

2008-10-14 21:26:56 / 0 kommentarer ..


Idag har jag inte heller hunnit knäppa så mycket kort. Hade tänkt ta lite under dagen, men ja... Det blev inte...

När jag väl kom hem så åt vi lite middag (havregrynsgröt) och sedan väntade vi innan kvällens aktiviteter skulle börja. DÅ tog jag fram kameran...

Först tog jag lite kort på fåglarna.


Yamaha blir alltid så rädd för blixten och flaxar med vingarna när den blixtrar till.


Men till slut lyckades jag få ett kort då han satt still.


Det är skillnad med Tuffie. Hon sitter så lugnt och snällt och är inte alls rädd.


Hon tog till och med tillfället i akt och började putsa sig. :)


Mikael tog en liten vilopaus på soffan medan jag lekte med kameran. Inte bra att sova när jag håller i kameran. Han blev genast mitt testobjekt... Provade olika inställningar på kameran.


Svartvitt. Snyggt...


Något rödare bild.


Något blåare bild.


Normal bild.


Nu kanske ni undrar vad det var som skulle bli kvällens aktiviteter. Och det var detta:


Vi var på bio och såg Rallybrudar. Nu undrar ni kanske vad jag tyckte om filmen... Hmm.. Den var bra. Helt klart sevärd. Men man hade kanske inte behövt se den på bio. Men jag skulle varmt rekomendera den på tex dvd eller när den kommer på tv.

Sköt om er alla!!!

Måndag 13 oktober

2008-10-13 20:10:39 / 0 kommentarer ..


Idag har det varit en otroligt körig dag på jobbet. När jag kommit hem blev det att snabbt slänga ihop mat åt barnen (Sofie hade bråttom bort med en kompis) och sedan en promenad. Väl hemma blev det att laga mat till mig och Mikael och faktiskt har jag inte knäppt ETT ENDA kort idag. Men då kom jag på att jag kan bjuda på några kort på våran sötaste granne. Han kom förbi en sväng igår när vi jobbade ute på gården...


Elvis, gatans cooling...


Det var JÄTTEkul att hjälpa Sofie att kratta löv.


Fast det var lite svårt att få tag i själva krattan...


Jag tror att Elvis tyckte att Sofie var snål som inte delade med sig.


Nya upptäckte gjordes och något slags snöre lyckades han hitta. Det lekte han med tills husse ropade och det var dags att gå hem... :)

Söndag 12 oktober

2008-10-13 20:06:06 / 0 kommentarer ..


Efter en lång sovmorgon insåg vi att detta inte duger. Nytta måste göras!!! Efter frukosten skynade vi oss ut.


Sofie fick kratta gården. Jag kan nog ärligt säga att det inte var hennes favoritsysselsättning, men hon fick ju betalt... ;)


Mikael tog itu med stuprören och rensade alla från de vackra höstlöven som ramlat däri...


Själv putsade jag fönstren och tvättade alla fönsterbleck. Jag hade kommit till sovrumsfönstret vid altanen, när jag kände att det behövdes en fotopaus.


Tog en sväng in i garaget och knäppte ett kort på Mikaels senaste leksak...


Här brukar min bil stå, men Mikaels garderobs-bygges-projekt gör att Gunilla (=min bil) inte ryms där inne just nu.

Lördag 11 oktober

2008-10-13 20:00:38 / 0 kommentarer ..


Sofia ringde på morgonen och berättade att de skulle till Storheden. Hon undrade om jag inte kunde komma dit med ett par av hennes skor som hon absolut behövde. Jag lockade med mig Matte och for iväg.


Sofia var på bra humör och blev så lycklig över sina skor. De hon lånat av Hanna (se inlägg ons 8/10) hade gett henne stora skavsår... Jag sa ju att man inte kan gå i sådana skor... :)


Sofia var med Johanssons och hennes (och Mattes) kära lilla kusin Emelie var med. Jag fick barnen att ställa upp på ett gemensamt foto, även om Matte kanske inte var den lyckligaste...


På eftermiddagen var jag iväg på dans och jag hann precis komma hem innan vi fick storfrämmande från Boden. Våra mc-vänner Christer...


... och Marja. Trevligt som bara den. Vi har planerat en kommande fest. Hoppas det blir trevligt.


När de for gjorde vi i ordning middagen. Tacos... MUMS...


Vi såg skräckfilm på kvällen och för att lugna nerverna tog vi varsin Gin o Tonic... Bra ursäkt för en gin, va...!?

Fredagen 10 oktober

2008-10-13 19:48:43 / 3 kommentarer ..


Idag jobbade jag till 17... Inte kul alls... Men det hör ju till jobbet så det är bara att "gilla läget".


Min kära kollega, Marlene, hade sin korta fredag och slutade 14.15 idag. Så jag skyndade mig att knäppa lite kort innan hon smet hem för dagen. Här sitter hon och kämpar och sliter vid sin arbetsplats.


Min arbetsplats ser ut på följande sätt. Två växelsystem innebär två växelbord, som i sin tur innebär två datorer/arbetsplats. Det känns länge kvar tills det är april och det gamla systemet helt byts ut till det nya. Det är så förbaskat trångt på bordet just nu... Den ni ser skymta bakom skärmarna är Marlene. Vi sitter mot varandra och det blir mycket snack och skvaller mellan samtalen... ;)


Väl hemma så bad Robin (svärson eller rättare sagt styvson som min gode vän Ingela så vänligt rättade mig) att jag skulle knäppa lite kort på honom som han kunde skicka in till hans förening, Luleå Hockey.


Han gillar att göra en "pose" framför kameran... :)


När vi skjutsat Robin till träningen så åkte vi och handlade lite till farmor (=Mikaels mamma). Själv var hon ute på sväng, trots att hon inte för alltför länge sedan opererade höftleden... Men Mikael har ju nyckel så vi kunde komma in och sätta varorna i kylen.

Resten av kvällen blev lugn med Idol och Linedanceövning i pausen... :)

Torsdag 9 oktober

2008-10-09 21:55:47 / 0 kommentarer ..


Idag blev det ytterligare en stressig dag på jobbet. Det märks fort när man är många borta. När jag slutade 16.30 kändes min hjärna tom. Jag åkte hem, åt middag (havregrynsgröt MUMS), och plockade ihop lite av Fians saker som hon skulle ha. Sofia är för tillfället hos sin farmor och farfar som bor på Hertsön. Det är låååångt ut till Hertsön. Jag funderade om jag verkligen skulle gå på kvällens dans, eller om jag skulle strunta i det. Torsdagar är det lite mer avancerade danser och eftersom jag inte dansat med dem någon gång, så kan jag ingen dans. Det betyder mycket att lära sig och mycket information för en redan utarbetad hjärna.

Nåja, det slutade iaf med att jag plötsligt står där bland ett gäng andra dansare och känner hur kul det ska bli. Många danser fick jag lära mig, men det bästa av allt var att de körde en av mina favoriter sen förr; Island in the stream. Den dansen är helt underbar och muskelminnet visade sig fungera för den satt klockrent... :)

Jag hade ingen kamera med mig på mina äventyr idag, men jag fotade lite när jag kom hem.


Mathias slängde upp ett papper som skolsköterskan skulle ha och det skulle lämnas in så fort som möjligt. Bara att sätta sig och fylla i det...


Tänkte knäppa lite kort på mina birdisar oxå. Men det var inte så lätt. Detta är iaf Tuffie, som försöker gömma sig.


Hon drar sig gärna undan från Yamaha, för han vill alltid ge henne ett tjuvnyp.


De har det ganska bra där i buren och kan känna värmen från kaminen.

Försökte få med Mathias på bild idag, men det var omöjligt. Fick med någon liten hand eller en tå bara... Men vänta bara. Jag ska nog få med honom på någon bild... :)


Onsdag 8 oktober

2008-10-08 21:02:40 / 0 kommentarer ..


Onsdagar förknippar jag numera med Linedance! Äntligen tog jag mig i kragen och började om med dansen. Jag har saknat det ett bra tag nu, och det känns riktigt skönt att få röra benen på det sättet igen...


På onsdagar är det fortsättningsgrupp I som dansar.


Vi är ganska många i gruppen tycker jag.


Men det är ju en stor och bra lokal.


Jag fick leja in en hjälpfotograf som fotade idag. Och det var...


...ingen annan än Sofia!


En grimas för mamma i kameran.


Det var blåa kläder som gällde idag!


Och så hade hon Hannas skor... Hur de klarar att gå i dem, det är för mig en gåta.


Tisdag 7 oktober

2008-10-07 21:07:29 / 0 kommentarer ..


Tisdag och andra dagen i veckan. Idag hade jag med mig kameran till jobbet.


Dagens lunch: qournpanna med ris och sallad


Efter lunchen tar jag en promenad runt min arbetsplats. Så här ser "baracken" där jag arbetar ut från framsidan.


Här är baksidan. Jag sitter näst längst bort i den lägre delen av huset. Min utsikt är denna skog där det finns massor av fåglar, ekorrar och harar att kika på mellan samtalen.


Detta är kortsidan där vi sitter ute och fikar på sommaren. Dörren går direkt till fikarummet.


I samma hus som oss, sitter läkarföreningen och läkemedelskommittén.


På andra sidan vägen, där har vi järnvägen och tågen passerar med jämna mellanrum.


Vi sitter ju inte i själva sjukhuset utan snett bakom. Inte långt från baracken finns den konstgjorda sjön. Vackert!


Detta är den moderna flexklockan, där vi flexar ut och in.


Min kära kollega Karin (alias PK eller Pite-Karin) har en ÄCKLIG konstgjord spindel på sin skärmvägg. Säkert bara för att retas med mig... 


Cissi har varit på IKEA och köpt små ikeapåsar till alla som vill. Vi köper dem av henne, för en enorm summa av 5 kr per påse.


Efter avslutad arbetstid väntar en arbetsplatsträff med Chefen.


Vi gör oss redo för att börja...


...med den underbara räkmackan som vi får som fika/middag.


Väl hemma efter några timmars givande möte, gör jag upp en brasa och njuter av resten av kvällen med tv och dator.

 


Måndag 6 oktober

2008-10-06 20:57:20 / 1 kommentarer ..


Det går att klicka på alla bilder för att få dem större. Klicka sedan på dem igen, så stängs de ner...

Efter drygt 5 månaders väntan fick han äntligen sitt efterlängtade spel: Warhammer Online. Det var en lycklig "liten" son jag hade... :)


Här på sängen med hela stora kartongen!


Warhammer Online


Installationen i full gång...


Mathias avskyr att vara med på kort.


Men jag kan ju inte låta bli att ta kort på honom. Har man inget annat spännande motiv så... :)

Firmafest med Stenvalls

2008-10-06 20:46:10 / 1 kommentarer ..


Helgen den 4-5 okt bjöd Mikaels arbetsplats sina anställda med respektive på firmafest. Målet var Levi i Finland! Trevlig helg måste jag säga.


På bussen bjöd Henning på whiskey. Första gången jag drack det i slushplastmugg.


Bussen visade vilka som var på väg!


Det är lättare för karlar att tömma blåsan kring vägkanten, än för damer...


Hotell Hullu Poro bodde vi på.


På väg på eftermiddagspromenad i Levi.


Man kunde gå upp för skidbacken.


Men vi tog linbanan :)


Mikael ser frusen ut i linbanevagnen.


Det såg jobbigt ut att gå uppför.


Uppe på toppen fanns ett hotell och där fann Mikael en sten så han kunde visa sin styrka!


Vi gick ytterligare en bit upp på berget där vi hittade en bar. På denna bild är vi på väg ner mot linbanan igen.


Det finns ett litet köpcenter i Levi, där bland annat Alko fanns. Vi handlade dock inget denna gång.


Däremot besökte vi denna pub. En härlig stämning var det därinne. Jag smakade varm choklad med minttu. Bra mot en frusen kropp...


Tillbaka på hotellet hittade Mikael denna massagefotölj. Men det kostade 5 euro för 10 min, så vi testade den aldrig.


På söndag morgon tog jag och Mikael oss en promenad och då såg backen ut så här!


Det är en underbar liten by, Levi. Många fina stugor, hus, hotell och massa annat. Vintertid lär stämningen vara underbar!

Hej!

2008-10-06 19:19:26 / 1 kommentarer ..


Jag köpte äntligen en digital systemkamera. Det blev tillslut, efter många turer fram och tillbaka, en Nikon D60. Jag är en riktig nybörjare på det här med systemkameror, så förvänta er inga underverk. Men jag älskar att fota och jag tänker bli bättre än vad jag är nu. Men någonstans måste man börja.

Jag vill gärna dela med mig av mina fotografier oxå. Därför ska jag försöka göra detta till en slags fotoblogg där jag visar bilder från mitt dagliga liv. Om någon har råkat komma med, utan att gett sitt godkännande, så säg till direkt så tar jag bort bilden.

Hoppas ni återvänder hit och kikar ofta. Skriv gärna en kommentar om ni har tid, då bli jag riktigt glad!

Ha en bra dag!

KRAMIS

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!