Söndag 28 november 2010

2010-11-28 14:32:10 / 0 kommentarer ..


Första advent! Julkänslan är inte riktigt här, men jag kämpar på och försöker hitta den.

Jag har julpyntat och bakat lussekatter och lussebullar. Mysigt... Ikväll blir det adventsfika och glögg för att fira denna dag. Vi måste vänta till ikväll eftersom Mikael jobbar idag.

Veckan som varit har varit ganska händelselös. Jag har varit på Landstingshuset på kurs/möten två gånger förra veckan. Min andra hälft (i jobbet) var tyvärr sjuk så det var ju inte lika bra som det hade kunnat vara. Men det gick ändå... Fredagens möte var riktigt intressant, då vi fick lära oss hur man kan bena upp problem i ett sk orsakan-verkan-diagram. Även kallat fiskbensdiagram.

I går var jag och Mathias och gjorde Storheden. Vi shoppade loss en hel del. Tog oss en fika på Trend och då kom Rosemarie från jobbet alldeles ensam. Så hon slog sig ner med oss och vi fick en jättetrevlig fikastund.

Hemma satte jag på stereon på hög volym och började byta gardiner i alla rum, plus få upp stjärnor. Har även bytt lite kuddfodral och dukar osv. Nu är det så mysigt här hemma.

Mikael jobbade hela lördagen och sedan for han på fest med sina taxipolare. Så jag och Matte gjorde hemmagjord pizza och sedan hade jag myskväll framför tv:n. Såg på Harry Potter och åt lite skumtomtar och drack julmust (i vinglas).

Idag söndag, så jobbar ju Mikael igen, så jag har som sagt julbakat lite. Det har varit en fantastiskt avkopplande helg och jag önskar så i hela mitt hjärta att jag fick flera sådana här!

Ska försöka bättra mig när det gäller fotografering... Men här kommer två bilder iaf.


Min nya stjärna i köket.


Och min nya i vardagsrummet. Jag älskar dem båda för de lyser så mysigt!!!

Måndag 22 november 2010

2010-11-22 15:55:19 / 0 kommentarer ..


OK. Vad har hänt sedan sist...?

Ja, i fredags var jag på Waldorf med mina arbetskamrater. Åt mycket god mat; Löjromstoast till förrätt och pepparstek till huvudrätt. Efter maten blev det en sväng på Invit och sedan åkte jag hem. Mallan mfl fortsatte festen på Oliwers, men jag bangade. Fredagskvällar är jag så himla trött.

På lördagen var vi uppe ganska tidigt. När vi löst melodikrysset åkte jag och Mikael till stan. In på Specsavers och herrn beställde nya "vardags"-glasögon plus ett par skyddsglasögon till jobbet.

Sedan blev det raka vägen till färgaffären och köpte tapeterna till köket. Avslutade vår runda med ett kort stopp på Biltema och sedan en fika på Trend Café. Resten av dagen bestod mest av städ, fix och fejjande hemma.

På söndag jobbade Mikael så jag roade mig själv. Jag putsade alla väggarna i köket med slipmaskin, jag tog ner spegelväggen från vardagsrummet och jag klädde om en av stolarna i köket.

Mitt i allt ringde mamma och var panik. Hon hade slut ciggaretter! Katastrof... :) Så jag for och fixade det till henne. Hem igen och lagade mat tills Mikael kom hem. På kvällen hämtade jag Mathias från flyget, då han och resten av basketlaget kom hem från Stockholm.

Nu är det måndag igen och vardagen är åter. Fian har "flyttat" igen. Hon har ju bott hos oss i två veckor, men nu är hennes praktik slut, så då drog hon hem till Rosvik. Det betyer ännu mer vardag än det varit tidigare veckor.

Gossen är hemma från skolan med hemsk huvudvärk och jag ska ha tv-kväll. Precis som en vanlig måndag! :)
 


Torsdag 18 november 2010

2010-11-18 21:13:16 / 0 kommentarer ..


Ja Diana... Det är inte kul att skriva enbart för andra. Inspirationen blir låg låg låg... :( Men jag tror jag försöker köra på ett tag till. Eventuellt i enklare form... Och föresten, jag har ännu inga reflexer. Måste inhandla det snarast!

Idag har jag jobbat och svamlat hela dagen. Fick se en film på YouTube som handlade om en tjej som var upprörd. Det var så likt Sofia att jag trodde jag skulle svimma. Inte alls till utseendet. Men till sättet... OK, lite överdrivet mot för hur Sofia är, men vissa tendenser såg jag... :) När jag såg detta satt jag på jobbet och skrattade så tårarna sprutade. Se det gärna själv, men ni måste ha ljud på... http://www.youtube.com/watch?v=64B64kH4fW8&feature=aso

När jag slutade körde jag till Storheden och mötte upp Sofia. Vi åt middag och gick sedan på Ica Maxi och handlade. Sedan hem och svamlade med Mathias, lite tv-tid och nu tänker jag ta mig badrumstid! Mysigt... :)

Idag fick min svärson Niklas, Dagens Ros i Norrbottens Kuriren. Han är så snäll... :)


Onsdag 17 november 2010

2010-11-17 19:21:26 / 2 kommentarer ..


Jag måste erkänna att jag börjar bli riktigt less på bloggen. Det är liksom mer ett måste, än något som jag gör för att det är roligt... Men samtidigt kan jag inte sluta, för det kanske bara är en tillfällig svacka. Vi får se hur jag gör.

Igår, tisdag, så var det en rätt bra dag. Var sent iväg till jobbet, men tog mig ändå dit i tid. Jobbade hela dagen och gick sedan hem.
Åt middag och myste på, innan vi fick främmande. Ingela, Sara och Malin kom på besök. De kom för att gratulera Fian i efterskott. Mycket trevligt hade vi. Till och med Mathias kom och satt med oss i köket. Kommer inte ihåg sist när jag och Ingela satt med alla våra barn och pratade. Även Robin kom förbi en stund och fikade.
När de sedan for hem, så blev det massa fix med mat och annat innan jag kom isäng.

Idag, onsdag, så gick jag även denna dag till jobbet. Det var -22 grader, men oj så härligt att gå. Klär man sig bara rätt, så är det underbart! På jobbet hade jag och några till ett möte på förmiddagen och eftermiddagen gick sedan i ett huj.
Efter arbetsdagens slut tog jag på mig mina kläder och gick även hem. Där hemma åt jag middag och sedan har jag och Fian sett på tv. Mathias är och ser nya Harry Potter-filmen. Kul för honom. Resten av kvällen blir det att elda, se på tv, läsa, datorisera och hänga tvätt. I övrigt, bara slappande... :)

 

Måndag 15 november 2010

2010-11-15 19:28:33 / 0 kommentarer ..


Oj vad länge sedan jag bloggade... Här kommer en sammanfattning på de sista dagarna.

Torsdag
22 år sedan min lillebror föddes. En 16-årig tjej (jag) blev mycket stolt storasyster.
När jag slutade arbeta kom Mikael och hämtade mig och jag skjutsade sedan hem honom. Själv åkte jag på Storheden och mötte upp Sofia. Vi handlade på Ica och åkte sedan till Biltema. Där mötte vi fam. Johansson och surrade på en stund innan vi gick vidare. Förbi på bolaget och handlade inför helgen innan vi sedan for till mamma.
Jag gjorde mig redo för att skotta, men en underbar granne hade redan skottat och jag slapp. Efter socialt umgänge med mamma åkte jag och Fian hem. Middag, Robinson och stupade sedan isäng.

Fredag
Iväg till jobbet och jobbade precis som vilken dag som helst. Gick hem och möttes av en matlagande sambo. Satte mig ner och drack lite vin medan middagen blev färdig. Åt middag, såg på tv, i säng...

Lördag
När vi vaknade packade vi och gjorde klart inför våran lilla resa. Iväg till Haparanda och hotellet Camp East. Där skulle Stenvalls ha årets firmafest. Vi samlades, fick rummen, umgicks och drack lite gott. Sedan blev det litet möte och efter det rush till spa-anläggningen. Själv avstod jag, men tog en härlig siesta på rummet. Mötte sedan upp Mona och Lea i baren tills grabbarna återvände.
Till rummet och göra sig klar, intog en otroligt god middag och kvällen avslutades med musik och dans och massa goda drycker!

Söndag
Som vanligt efter en fest, vaknade jag tidigt. Kl 8 var jag vaken och väntade ända till 9.30 innan jag väckte Mikael. Gjorde oss klara och gick sedan för att äta underbar hotellfrukost.
Efter utcheckning åkte vi på IKEA och handlade. Roligt... :) Massor med småsaker blev, och även någon lite större. In på Skopunkten och hittade två par skor oxå.
Raka vägen hem sedan och var på hemadressen ca 16.30. Då blev det lite hockey, lite enkel middag och lite annat tv-tittande. Lugn kväll med andra ord.

Måndag
Frös som en liten hund när jag vaknade. Jobbigt att frysa... :( Gick iväg till jobbet och kom fram i god tid. Härligt väder att gå i. Sommar och värme i all ära, men ska man promenera lite längre, så är vinterväder bäst.
Dagen gick i sitt lilla lunk och när arbetsdagen var över gick jag hem igen.
Möttes av två barn som precis ätit så jag gjorde själv lite god middag åt mig. Efter det hamnade jag och Fian framför datorn och såg förra avsnittet av Pensionärsjävlar. Med lite uppehåll för telefonprat och sms-skickande så lyckades vi ta oss igenom det.
Nu väntar en helkväll för mig och Fian framför tv:n. Lite morötter och lite te och sedan bara mysa. Härligt!


Onsdag 10 november 2010

2010-11-10 21:31:17 / 2 kommentarer ..


Tisdag 9 november 2010
Det hände verkligen inte mycket denna dag. Jag for till jobbet och var där hela dagen. Hade lite medlyssning och jobbade med lite annat. Men annars hände det nästan ingenting.

När jag slutade gick jag hem. Det var första gången denna vinter. Hur härligt som helst. Bara man kommer igång så går det bara fint. Jag älskar att vandra och lyssna på ljudbok.

När jag kom hem åt jag och Mikael middag. Sedan tog jag det bara lugnt och såg på tv. Vid 21-tiden hjälpte jag Fian att fixa fika och sedan gick hon iväg och hade picknick med underbaraste sötaste Hanna. Efter det gick jag och la mig, med hemsk huvudvärk och ont i kroppen.

Onsdag 10 november 2010
Steg upp i god tid. Kl 6 var jag klar och då gick jag till jobbet. Det har aldrig hänt tidigare, men någon gång ska väl vara den första.

I övrigt har inte heller denna dag varit speciellt händelserik. Jobbat med lite annat på förmiddagen. Upp till sjukhuset med Anneli på lunchen. Jobbat i växel och med lite annat på eftermiddagen.
Kl 16.30 tog jag på mig mina kläder och gick hem.

Har pratat med mamma x antal gånger ikväll. Det har ju snöat och hon är lite orolig att det blir mycket snö på gården. Jag lovade att komma förbi och skotta imorgon.

Sofia har jobbat ikväll. Hon ska göra ett reportage om Hanna till helgbilagan och varit på den kursen ikväll. Mycket roligt hade det varit.

Själv är jag nu på väg i säng. Det blir skönt att få sova...!


Här är en del av minneslunden där Bernts aska är nedgrävd. Jag och Matte valde plats... 

 


Måndag 8 november 2010

2010-11-08 21:29:45 / 0 kommentarer ..


Idag åkte jag buss för första gången denna vinter. Det gick riktig bra måste jag säga. Förutom att jag var på busshållplatsen 20 minuter för tidigt och hann med en betydligt tidigare buss än vad jag hade tänkt. Men jag var i god tid på jobbet iaf.

Annars har det faktiskt inte hänt så mycket idag. På lunchen var jag, Anneli och Mallan upp till sjukhuset och gjorde lite ärenden. Annars var det i stort sett bara jobb hela tiden.

När jag kom hem for Mikael med Sofie på lite ärenden och jag lagade middag och väntade tills han kom hem. Under tiden spelade jag ut Angry Birds, så nu har jag klarat alla banor. Ska bara få tre stjärnor på alla oxå.

Efter middagen var Mikael i garaget och jag diskade, tvättade och såg på tv. Plus att jag eldade. När Mikael kom in sa han åt mig att sluta elda. Då var det 28,5 grader inomhus och jag bara njöt för fulla muggar! Jag älskar värme!!!

Det händer inte alls mycket mer idag. Nu sitter vi och väntar på Pensionärsjävlar och sedan blir det i säng.

Ha det bra alla!


Söndag 7 november 2010

2010-11-07 15:31:33 / 0 kommentarer ..


4 november
Jag och Mathias åkte iväg till Stockholm. Rättare sagt Kista och Gamex-mässan. Så himla roligt...
Redan flygresan började bra då jag satt bredvid Mikael Renberg på flyget... :) Framme åkte vi taxi till Kista och där var lyckan total för min son. Hela dagen gick vi runt och spelade, tittade och bara njöt. Vi hade riktigt roligt och insåg att vi måste dit nästa år oxå! :)
På kvällen tog vi flyget hem igen och var hemma kring 22. Utmattade men mycket nöjda.

5 november
Idag var det 19 år sedan jag blev mamma för första gången! Tänk vad tiden går... Sofia fyllde alltså år idag. :) GRATTIS GUMMAN!
Jag jobbade idag och slutade 17. Skickade hem dem en efter en och ändå hade jag lite att göra... Fast jag gjorde ett avbrott mitt på dagen (lunchen) och åkte till Ica i G-stad för att handla till mamma. Sedan iväg till henne. Hon hade slutat tidigt idag, dag före röd dag, så hon var redan hemma och då hann vi umgås lite...
När jag slutade jobbet körde jag raka vägen hem, åt god middag och bara tog det lugnt resten av kvällen.

6 november
Mikael jobbade idag, så jag gjorde mig klar på morgonene, hämtade Matte som var på sporthallen och for till Rosvik. Sofia bjöd på fika i sin lägenhet. Mycket trevligt. Jag hjälpte till att göra tårtan och sedan dök Niklas kompisar upp och även Emelie och hennes Micke.
Efter fikat åkte jag och Matte till Ica Maxi och handlade lite innan vi sedan gjorde ett besök på kyrkogården. På minneslunden bestämde jag och Mathias en plats som vi tyckte passade Bernt. Han gillade ju inte att stå i centrum, så vi tog en fin plats lite på sidan. Där ska vi alltid sätta våra ljus tänkte vi... :) Kyrkogården var otroligt vacker, med tända ljus på så många gravar! Jättefint!
Hemma igen gjorde jag i ordning middagen. Idag blev det fullkornslasagne med spenat och keso. Plus ett glas rött vin...
Mikael kom hem kring 18.30 så efter middagen satte vi oss i soffan och bara myste hela kvällen.

7 november
Upp tidigt och göra sig i ordning. Sedan iväg till Björks för att se Mathias och grabbarna spela. De förlorade tyvärr, men de är så många som är borta. Flera kommer tillbaka på tisdag, så då lär de ju komma igång igen. Får till och med lite nya spelare från andra lag. Mycket bra!
När jag kom hem hade Mikael besök av en kompis och de satt och pratade skoter i massor. Själv satt jag med en liten stund och lyssnade innan jag tog min chans och sitta vid datorn. Har sorterat massa kort och säkerhetskopierat allt. Skönt, nu kan jag känna mig lite tryggare...
Annars har det inte hänt så mycket mer idag och lär inte hända mer ikväll. Förutom att Sofia kommer hit och ska bo här i två veckor. Hon ska göra praktik på NSD så då passar hon på att bo hemma.

Några bilder från mässan:

Mathias vid sitt favortiföretag; Blizzard. Hans dröm är att få jobba där.


Han fick prova spela det nya WoW.


Angry Birds var oxå där! Mitt favvo-spel... :)


Massor med spelande människor överallt.


Och massor med människor som klätt ut sig till söta figurer.
 


Onsdag 3 november 2010

2010-11-03 19:31:26 / 0 kommentarer ..


Igår, tisdagen den 2 november, hann jag inte blogga. Jag hade fullt upp. Först var jag ju på jobbet hela dagen. Sedan var jag på APT. Det är alltid trevligt att kunna träffa alla och kunna prata med alla samtidigt. Annars är det ju alltid någon som måste jobba. Tänk, mellan 7.30-17.00 varenda helgfri dag, är det någon som svarar på mitt jobb. Vi är ju inte så många men alltid är det någon som är beredd att ta ett samtal... :)

Efter APT:n skjutsade jag hem Mallan och sedan for jag hem. Där blev det att fixa lite mat till barn, katter och mig själv. Jag hade ju redan ätit på jobbet, men var ju tvungen att förbereda nästa dags matlådor.

Sedan blev det allmänt städande, fix och massa don med musik och skivor, fix med pengar och kort till Fian, tvättat av en vägg med målartvätt osv osv... Sedan var klockan massor och jag orkade inget mer.

Idag onsdag har vi haft en bra dag på jobbet. Det har varit mycket jobb med rutiner och tiden har bara rusat iväg. Vi fick oxå bestämt när vi ska ut och äta med jobbet. Den blev den 19:e på Waldorf. Mycket trevligt skulle jag tro.

Efter arbetsdagens slut, åkte jag och Matte till Storheden. Eftersom jag åker bort imorgon (dataspelsmässa i Stockholm), så hinner jag inte handla då. Passade på att göra det idag istället. Vi åkte även förbi till Mattes tränare och betalade den kommande basketresan till Stockholm, plus att vi köpte toalettpapper som laget säljer.

När vi kommit hem och fixat med massa saker här hemma satte jag igång att baka muffins till Mikaels jobb. Förra gången brände jag dem, så nu var jag mycket noga med tempen på ugnen. Men det gick åt h-vete ändå. Jag måste ha missbedömt detta med bakpulver. När jag tittade in i ugnen efter en stund hade de runnit ut över hela plåten och ut i ugnen. SUCK...!!!

Mitt i allt ringde Tomas och ville komma förbi och han trodde nog att det skulle gå att äta lite av de där muffinsen... Ack så fel han hade... :) Tomas visade sin nya leksak och visade mig lite olika roliga saker som jag kunde ta ner till min telefon. Hipp vipps så hade 1,5 timme förflutit! Tiden går snabbt när man har det trevligt!

När han åkte så hängde jag tvätt och kämpade med att få muffinsplåten ren. Nu ska jag snart göra mig klar för "Välkommen Åter".


Mina barns skolfoton 2010
(kvaliteten är dålig eftersom jag knäppt själva korten med min egen kamera)
  
Sofia MP2a                                       Mathias 9a

Dagens muffins :(

Måndag 1 november 2010

2010-11-01 19:54:21 / 1 kommentarer ..


Nu är det november! Ja, herreligen vad tiden går. Men som jag sa till Mallan idag, snart får vi börja lyssna på julmusik. Och det är ju mysigt... :)

Jag måste tacka för kommentarer mm som jag fått om min farfar. Han ser otroligt pigg ut, det gör han verkligen. Tyvärr hade jag bara ett enda kort då han tittar in i kameran (han avskyr att vara med på bild). Och på den bilden håller han handen på hakan, så bilden är inte perfekt. Men det syns ju ändå vad pigg han är! Jag blir så glad när alla säger det, för jag är så lycklig över att jag har honom! Precis som jag är med alla mina kära släktingar. Tyvärr träffar jag ingen av dem, på någon sida, speciellt ofta...

Idag då? Ja, det var en bra dag. Måndag och lagom mycket att göra. Dagen förflöt ganska fort faktiskt. Tog en friskvårdspromenad, plus en liten sväng upp till huset med Mallan. Det var härligt som bara den!

När vi slutade åkte jag hem och lagade middag. Idag blev det Italiensk tomatsoppa med tortellini. Jättegott måste jag säga. Ska försöka göra soppa en gång i veckan, för det är verkligen gott. Måste hitta något bra recept på en bra soppa tills nästa vecka.

Mikael jobbar eftermiddag denna vecka, så jag passar på att njuta här hemma. Jag njuter av att kunna spela musik så högt jag vill, plus sitta vid datorn så mycket jag vill. Plus att samtidigt se på tv... :) Jag skulle inte vilja vara utan honom alls, men några kvällar så här ibland är helt OK!

Nu ska jag gå och se något så meningslöst som Top Model! :)
 


Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!