Torsdag 29 januari 2009

2009-01-29 21:41:00 / 1 kommentarer ..


Idag fyller min mormor 91 år! Förstår ni hur länge man har levt när man är 91 år...? Undrar om det ligger i generna och jag oxå blir så gammal... Om 55 år så vet jag... Min mormor läser inte här, men jag vill ändå skicka en speciell tanke till henne här.

Åkte ju till jobbet idag och gjorde det jag skulle. Gjorde även lite annat än just att svara i växeln. Precis som vanligt när jag jobbar med annat, så går tiden otroligt fort.

Dessutom hade jag medarbetarsamtal med chefen efter lunch. 2 timmar tog det nästan... Jag ska väl inte berätta här exakt vad hon sa, men vi hade iaf ett trevligt samtal och jag får fortsätta komma till jobbet och göra som jag brukar. Så det är ju bra!

I övrigt så hände det inte så mycket på jobbet. Jag pratade med Mallan om morgondagen. Då är det ju nämligen dags för after work. Men jag känner att jag är helt sliten och vet inte om jag orkar fara ut. Jag har ju varit på ganska många äventyr den sista veckan, plus att det varit mycket på jobbet. Därför tvekade jag inför after worken. Mallan tyckte att det var helt ok ifall jag inte följde med, hon hade flera andra att gå med. Det kändes som en lättnad om jag ska vara ärlig.

Väl hemma tappade jag orken totalt. Jag åt min middag och satte mig på soffan och bara satt. Jag funderade allvarligt på om jag skulle fara på dansen eller inte... Jag brukar ju längta dit. Och jag har ju inte dansat sedan förra torsdagen så jag borde ju vara hur sugen som helst.

Men så tänkte jag att om jag bara tar mig dit så kommer jag säkert att bli så uppspeedad som jag brukar. Jag for och jag dansade. Under de två timmar som jag var där så längtade jag bara hem hela tiden. Om det inte hade varit för att jag tycker det är bra att röra på sig, så hade jag tyckt att det var totalt slöseri med tid. Jag tyckte verkligen att det var riktigt tråkigt idag!

Visst låter det olikt mig?

Nåja, jag rörde ju på mig och for sedan hem igen. Nu ser jag Criminal Minds och sitter med datorn i famn. Sedan är det faktiskt dags för sängen tror jag...

Onsdag 28 januari 2009

2009-01-28 22:34:54 / 1 kommentarer ..


Idag var man tillbaka på jobbet som vanligt. Marlene var inte på plats, vilket kändes konstigt. Det blir så tomt när jag inte har henne framför mig... Hon har varit på halkbanan idag och det gick visst väldigt bra. Du är så duktig Mallan!

Jobbet flöt på precis som vanligt. Bra och kul med andra ord. Jag tänker alltid på att svara som vi lär oss i detta projekt som vi är med i, men så här dagen efter ett möte, så blir det extra mycket tänk på hur man ska svara.

Det är en sak som jag och Annelie började fundera på som vi nu håller på att testa. Det är ingen lek, alltid svårt att svara på ett nytt sätt, men det är kul med utmaningar.

På lunchen satt jag och Annelie och pratade om våran Umeåresa. Jag skrattade så tårarna sprutade när vi mindes vissa saker. Undrar om det är straffbart att ha så kul på jobbet?

På eftermiddagen insåg jag dock att jag måste få syra i min lilla hjärna. Så på em-fikat tog jag mig en promenad. Härligt...! -4 grader och ingen nederbörd.

Slutade 16 idag så det kändes nästan som en kort dag. Jag skyndade mig hem, berättade för Mathias vad han kunde fixa för mat till sig och själv satte jag mig vid datorn. Jag låg efter med bloggen, och det gillar jag inte. Så jag uppdaterade så att jag ligger ikapp nu. Skönt!

Kvart över sex plingade det på dörren och Ingela kom. Vi hade tjejträff ikväll. Lena och Mallan kom bara en stund efter. Det blev en rolig kväll med mycket prat och mycket skvaller. Både roligt och jobbigt, men man måste kunna prata om allt. Och allt är inte roligt, det är bara så...

Mallan och Lena åkte kring halv nio medan Ingela var kvar till ca 21.45. Då blev det dags att börja elda och fixa med lite annat. Och nu bloggar jag för att sedan gå i säng!


Ingela kom först!


Lena och Mallan kom lite senare.

  
Jag insåg att Lena viftar och vevar med händerna konstant när hon pratar. Till slut fick jag påpeka det till henne så att hon kunde sitta still medan jag knäppte ett kort...


Ingela kunde inte hålla sig för skratt, och jag förstår precis!


Tisdag 27 januari 2009

2009-01-28 17:42:18 / 0 kommentarer ..


Hotellfrukost igen. Jag säger då det. Man blir ju bortskämd för mindre. Nu var detta hotell ett mindre hotell än det jag bodde på i Stockholm, men jag klagar inte. Det räckte ändå gott och väl så magen blev mätt och nöjd.

Våra konsulter skulle åka med oss och vi hämtade bilen. Jag lyckades köra ut ur garaget utan det minsta problem. Fast det kan jag ju erkänna, jag blir lite förvånad varje gång bilen börjar låta bara för att man kommer nära en stolpe, en bil eller annat. Men jag körde inte in i något, och det är väl det viktigaste.

Vi hämtade Ann-Britt och Birgitta och med bara en felkörning så lyckades vi hitta till Landstingshuset. Vi blev guidade ner i konferenslokalen som vi skulle vara i under dagen. Jag och Annelie "bokade" plats medan de andra packade upp. Övriga telefonister kom med jämna mellanrum och klockan 9 började vårat möte.

Jag måste säga att jag tycker det var MYCKET trevligt att träffa alla andra. Jag tycker oxå att det var mycket intressant att höra hur alla andra resonerar och funderar när det gäller detta EU-projekt som vi håller på med. Vi bjöds på smörgås till fm-fikat, lunch där jag tog mandelfisk och till sist rabarberpaj till em-fikat.

Efter mötets avslut så ställdes frågan om någon ville följa med till Umeå Sjukhus televäxel och se hur de hade det. Självklart! Jag och Annelie anmälde oss direkt...

Vi skulle ta bilen dit, för det var en bit bort. En av tjejerna från Umeå växeln sa till Annelie att hon skulle stå där (hon pekade på en plats) så när vi kom dit så skulle hon köra före oss. Hon hade en grå Ford Focus. Vi betalade parkeringen och började köra till det håll där hon skulle stå. Annelie ropade att hon såg en grå bil som passerade det ställe där telefonisten skulle stå. -Kör efter henne, ropade Annelie, och jag gjorde som hon sa.

När vi kommit ikapp bilen insåg vi att det kanske inte var en Ford Focus, och plötsligt såg vi flera gråa bilar. Jag sa till Annelie att vi kanske inte kunde köra efter den där bilen, för tänk om det inte var rätt person vi körde efter. Annelie höll med och vi lyckades (med stor möda) vända bilen och ta oss tillbaka till parkeringen. Och vem stod inte där och väntade? Jo, den stackars telefonisten som skulle guida oss. Nåja, vi hittade varandra och det var ju bra.

Till Umeå Sjukhus kom vi och in i växelrummet. Jätteroligt att se hur de hade det. De har lika många bord som vi har, men en betydligt mindre lokal. Vi har mycket större arbetsplatser och så har ju vi bestämda platser, vilket de inte har. Men även om lokalen var lite mindre, så var det väldigt fint där. Jag skulle gärna åka runt till alla och kika hur de har det.

Sedan blev det dags att ta sig hem. Jag lovade Annelie att följa skyltarna den här gången, och även om hon ville att vi skulle köra E4 S vid en korsning, så tog jag den som gick mot Norr... Chefen blir nog arg om vi inte kommer hem.

När Annelie pratade med Stefan i telefonen så blev vi omkörda av en fyrhjuling. Stefan tyckte inte det var så konstigt om det tog tid när vi var på resande fot, om det var så att vi körde så sakta så fyrhjulingar kör om oss... Hmmm! Men det var faktiskt i en rondell, och i rondeller kör man försiktigt!

Det blev middag på Frasses i någon ort mellan Umeå och Skellefteå. Ett stopp på samma Statoil i Skellefteå som gårdagen, en butiksanställd som berättar att det inte finns lakrits i USA(!?) och massor, massor med skratt och skvaller och tillslut var vi hemma igen. Klockan 21 lämnade vi bilen på sjukhuset och sedan hem.

Jag var ganska speedad när jag kom hem men efter en stund vid datorn insåg jag att det var sovdags. Mikael (som jobbar em denna vecka) hade lagt en sådant mysigt brev på min kudde och jag längtade ännu mer efter honom. En natt utan varandra är nog. Jag trivs med honom bredvid mig när jag sover...


Även vid rasten hade Ann-Britt svårt att slita sig från datorn. Karolina från Umeå studerar vad hon gör.


Hon bakom är telefonist från Umeå, hon framför är från Skellefteå.

  
Vi är väldigt koncentrerade och lyssnar ordentligt på vad alla säger.


Annelie totalt inne i vad som händer.

 
Våra underbara konsulter, Ann-Britt och Birgitta. Dessa två är verkligen riktigt härliga människor!


Annelie tog min kamera och knäppte lite. Här sitter jag med en av telefonisterna från Härnösand bredvid mig. Bakom oss står Karolina från Umeå med en tjej från Sundsvall.


Birgitta gillade inte riktigt att jag knäppte kort på henne, men man kan ju inte låta bli... :)


Karolina blev sekreterare för dagen. Vi tackar henne även för att hon fixat och donat så mycket för denna dag.

Mycket trevligt har hela resan varit. Jag och Annelie är väldigt glada över att vi får vara med i det här och känna att vi utveckar vårat jobb på detta sätt!

Sedan kan jag oxå säga att jag har ju skrivit ner några tokiga och roliga saker som vi upplevt under tiden vi varit borta. Men det är bara en bråkdel av allt som hänt. Ni orkar nog inte läsa om jag skriver allt. I efterhand kan vi tycka att det är faschinerande hur mycket som egentligen kan hända på 1,5 dygn!

Måndag 26 januari 2009

2009-01-28 17:18:53 / 0 kommentarer ..


Kom till jobbet och insåg att Annelie inte kommit än. Fast jag var inte orolig. Om hon inte skulle komma så vet jag att hon skulle ha ringt. Och jag tror att hon hade varit nästintill död och ändå kommit till jobbet just denna dag. För idag var det dags. Dags för våran efterlängtade tjänsteresa till Umeå.

Vi skulle fara klockan 13 från jobbet och 13.05 körde vi ut från parkeringen. Jag körde och vi hade en jättefin bil, en Skoda Oktavia...

Det hann ringa flera personer innan vi kommit ens till Jävre. De verkar nästan vara oroliga att vi inte klarar oss, konstigt. Vi är ju helt normala människor...

När vi kom till Skellefteå så insåg vi att det var dags för kaffe och något att äta. Vi stannade vid Statoil och gick in där. Vi klämde och kände på massa mackor. Efter ett långt överläggande så insåg Annelie att hon nog skulle våga äta en macka därifrån. När vi balanserat mackor, kaffe och annat på våra armar så kom Annelie på att hon måste ha en dricka, för det kan ju hända att hon blir törstig efter vägen. Så det var bara att hämta något drickbart, försöka få fram pengar och betala...

Vi satte oss i bilen utanför Statioil och började äta. Efter ca fyra tuggor var Annelie törstig, så jag insåg att hon hade gjort rätt som köpte en dricka... :)

Själv blev jag less på mackan efter ett tag eftersom det var så mycket bröd. Jag gnällde över att det inte fanns någon himla sopkorg någonstans och började pressa ner skräpet i facket i dörren istället. Plötsligt så viker sig Annelie dubbel och gapskrattar. Ungefär 0,5 meter från bilen fanns en stor blå soptunna... Hmmm...

När vi var just utan för Umeå så körde man förbi en köpcentrum. Vi såg en butik vi ville gå in på och gjorde en avstickare. Efter avklarat inköp så hoppade vi in i bilen igen. Jag gav kartan till Annelie så att hon kunde leda oss till hotellet. Första rondellen vi kom till stod det Centrum till vänster. Jag sa att det är fel, centrum ligger till höger! Annelie frågade om vi inte skulle lita på skyltarna? Men varför skulle vi göra det, jag vet ju att jag har rätt! De som har varit på resande fot med mig tidigare, vet hur mitt lokalsinne fungerar, så givetvis hade jag fel. Men jag upptäckte det snabbt och bilen går ju alltid att vända. Fast jag var verkligen stensäker på att jag hade rätt och skylten hade fel!

Vi lyckades ta oss till hotellet, efter Annelies kartledning. Och jag kan säga att det var ingen lek. Om det berodde på Annelie eller Umeå stads placering av gatunamn och bussgator, låter jag vara osagt! Efter en lyckad, men bitvis nervös, garageupplevelse och parkering, så fick vi receptionstjejen släppa in oss och vi fick våra rum. Det tog nästan 4,5 timmar för oss att förflytta oss från Sunderbyn till hotellet i Umeå. Det är nästan en bedrift bara det... :)

Vi pratade och surrade (och tokskrattade) en hel del på rummet innan vi gjorde oss klara för kvällens middag. Vi gick med våra kära konsulter och några telefonister från andra landsting, till O'Learys. Kvällen var otroligt bra, maten var otroligt god, sällskapet var otroligt trevligt, så ja... Det finns inget att klaga över.

Kring 23-tiden var vi tillbaka på rummet och då gick vi faktiskt isäng, så att vi skulle vara pigga och glada på morgondagen!

Sedan jag flyttade till Mikael (maj -07) så har vi inte sovit en enda natt utan varandra. Så det kändes riktigt konstigt att vara helt ensam. Även om jag alltid hinner gå och lägga mig och somna när Mikael jobbar em, så vet jag ju att han faktiskt kommer hem vid 01-tiden. Men nu var jag ensam HELA natten! Det gick, men det kändes konstigt.


Vi hade otroligt skoj hela tiden. Detta var en vanlig syn; Annelie viker sig dubbel av skratt!


Vi samlades på O'Learys på kvällen där vi bland annat hade denna servitör.


Men det var mest denna kille som var vid vårat bord. Ann-Britt ser väldigt finurlig ut. :) Om ni tycker hon verkar brun, så kan jag säga att det är tydligen utomlands solen finns den här årstiden.


Ganska dålig bild, men ni kanske ser Birgitta i en turkos tröja. Hon hittade oxå solen utomlands...


Här sitter hela (nästan) gänget och pratar och har jättetrevligt.


När jag fyllde år var jag och Mikael i Umeå över helgen. Vi var då hit till O'Learys. Vid detta bord där Annelie poserar, så satt Claes Malmberg! Coolt... :)


Söndag 25 januari 2009

2009-01-28 16:55:08 / 0 kommentarer ..


Samma procedur som igår. Vi steg upp, gjorde oss klara och åt ytterligare en supergod frukost. Sedan gick vi upp på rummet och slappade ett tag innan vi insåg att vi tyvärr var tvungen att checka ut... :(

Vi lämnade väskorna i bagagerummet och drog ut på stan ytterligare en gång. Jag drog in Mikael i en butik som var fylld med sjalar. Det var sjalar på väggar, i tak, på ställningar, ja överallt... Och där stod jag och skulle välja EN...! Hur lätt på en skala är det...!? Nåja, med hjälp av Mikael (som inte förstod vad jag skulle med en sjal till) så lyckades jag hitta en som jag köpte.

Mikael tyckte sedan att det var dags för en promenad, och då inte inne i butiker... Så han drog iväg runt Stockholm. Vi gick förbi slottet, gamla stan, förbi Operan och en massa ställen. Kul att se lite omgivningar. Fast sedan var det dags för kaffe. Vi gick till ett mysigt café på Klarabergsgatan som heter Kafferepet. Har varit där förut och jag gillar stället...

Efter det var det dags att hämta väskorna och bege sig ut till flygplatsen. Vi åt middag på Arlanda och sedan lyfte oss planet upp i luften och hem mot Norrland. Denna gång hade jag riktigt ont i öronen under hela flygresan. Både dit och hem. Men det gjorde att jag inte kunde känna efter hur rädd jag var, vilket var ganska bra. Så inget ont som inte har något gott med sig.

Väl hemma blev det stressigt värre. Mikael mer eller mindre slängde sig in i en taxi som skulle ta oss till Stenvalls där bilen stod. Sedan blev det snabbkörning hem. Det var nämligen hockeyträning som skulle börja och Mikael kan ju bara inte missa det.

Själv skjutsade jag hem farmor som varit hos oss och vaktat hus (och barn). Sedan blev det att fara hem och packa upp och packa om. Imorgon är det ju dags för nästa resa för mig! :)


Under våran promenad i Stockholm så hittade vi ett ställe där man kunde mata fåglar.


Många fåglar var det...


Lördag 24 januari 2009

2009-01-27 22:18:44 / 0 kommentarer ..


Mikael vaknade klockan nio och var frisk. Dessutom var han otroligt pigg. Jag fattar inte människor som är så himla pigg på morgonen. Vad är det för fel...!!??


Jag tog mig iaf upp, gjorde mig klar och gick ner till frukost. Det märks att det är ett stort, fint och nytt hotell. Vilken frukost de har! Jag åt så jag trodde jag skulle spricka. Till och med plättar med sylt... Vilken lyx.


Sedan gjorde vi oss klara för en promenad runt stan. Det är otroligt vad jag älskar denna stad. Det är så kul att gå omkring och titta på folk. Man kan se ut precis hur som helst och det gör inget, det finns alltid någon värre...


Vi gick och gick. Jag drog in Mikael i än den ena, än den andra butiken. Gjorde fynd på Gina och köpte två koftor för 49 kr/styck. Inte illa. Hittade även en tröja som Mallan önskat sig, så den köpte jag till henne som present eftersom hon fyller år på fredag.


Vi intog en supergod lunch på Pizza Hut och jag blev än en gång äckligt mätt...


Sedan gick vi tillbaka till hotellet och gjorde oss klara. På eftermiddagen blev det dags att möta Michael, Wivvan, Mats och Maria. De hyrde Luleå Kommuns lägenhet som ligger alldeles vid Sveavägen. Det fanns även en stor pool där, så alla (utom jag) tog sig ett dopp i poolen. Själv satt jag i relaxstolarna och njöt av att vara i storstan.


När alla badat, gjort sig klara och druckit det de skulle, så gick vi ut. Vi hamnade på TGI på Stureplan, Mikael favoritresturang i Stockholm. Vi åt och surrade och skvallrade och hade riktigt kul.


Sedan kom Michael på att han ville på Hard Rock Café. Vi damer tyckte det var dags att åka hem, så jag sa till Mikael att han kunde ju fara själv med grabbarna. Men min lilla mysiga sambo ville följa med mig istället. Det slutade med att vi alla gick hem till våra "lyor" och hade en träff med John Blund istället...


Det kom något lustigt tåg förbi när vi var och gick på stan...


Konstiga kinesiska figurer...


Fredag 23 januari 2009

2009-01-27 22:08:16 / 1 kommentarer ..


Klockan ringde 04.15. Jag trodde jag skulle dö. Det är helt omänskligt att stiga upp den tiden. Men denna dag var ju verkligen en speciell dag, så jag steg upp ganska snabbt utan att klaga.


Idag har jag och Mikael varit tillsammans i 2,5 år! Det är helt ofattbart. Jag vet inte riktigt vars tiden har tagit vägen, men jag klagar inte. Det har varit härliga år. Som person har jag vuxit massor. Min chef sa alltid att jag skulle skaffa mig en man som var lite äldre än mig. Hon ansåg att jag behövde det... Vad hon menade exakt med det vet jag inte (eller så vill jag inte erkänna det) men jag träffade Mikael, 8 år äldre än mig, och det har fungerat klockrent...


Nåja, det var inte det som var det enda härliga med idag. Utan jag och Mikael ska till Stockholm och vara där över helgen. Speciellt MC-mässan hägrar... Flyget gick kl 06.00 och det var därför vi var uppe så tidigt.


Till flyget vi tog oss och hamnade på Arlanda. Vi tog flygbussen in till stan och gick till hotellet; Hotel Sign. Ett stor och härligt hotell nära Centralen. Vi lämnade av våra väskor och sedan begav vi oss till Älvsjömässan. Ca 20 minuter innan de öppnade stod vi i kö och väntade och längtade in.


När vi väl tog oss in så gick vi runt och tittade. Och tittade och drömde. Vid vartannat ställe tänkte man att -Den här motorcykeln skulle jag vilja ha, den passar mig perfekt! Man gick vidare och tänkte samma sak bara en liten bit bort.


Men det kan jag säga, när jag väl hittade en likadan hoj som min, så insåg jag att jag har verkligen exakt den hoj som värmer mig mest i hjärtat. Jag är så lycklig över min Daisy (jag har ju döpt hojjen till det)


Mikael är väldigt nöjd över den han har med, men han hittade en BMW som blev hans önskedröm...


När vi blivit ganska less och min rygg dessutom skrikit i snart 2 timmar att den inte orkade mer, så gav vi upp. Vi åkte till hotellet. Jag började gnälla lite om att jag var hungrig och vi gick ut för att äta. När vi satt och väntade på maten så insåg jag att Mikael såg riktigt risig ut. Han har ju haft feber här tidigare, och nu verkade den komma tillbaka.


Vi avslutade kvällen med att gå tillbaka till hotellet. Jag bäddade ner Mikael och sedan såg jag på tv från sängen. Låter trist, men jag var själv helt slut och somnade ganska tidigt. Trist att vi missade öl-rundan med bekanta, men är man sjuk så är man...



Innan vi åkte till Älvsjö besökte jag damrummet på hotellet. Jag blev så faschinerad över deras handfat, så jag var tvungen att fota det. Coolt va...? Fast jag tvivlar på att det fungerar när man har ungar... Vare sig de är 4 eller 14...


Första hojjen jag provsatte var en Hayabusa. Kanske jag ska köpa en sådan bara för att jag alltid sagt att jag avskyr den motorcykeln.


Eller varför inte en Intruder... Den gillade jag verkligen...


Mikael hittade en snygg variant på en trehjuling.


Detta är numer Mikaels dröm. Fast vit vill han ju såklart inte ha.


Rossi's cykel var på plats... Coolt... :)


Kolla! En sådan som jag har. Förutom att jag inte har den röda kåpan nere vid framsidan som denna hade!


Klasse och Monica var på plats...

Torsdag 22 januari 2009

2009-01-22 22:03:25 / 1 kommentarer ..


Idag var jag tidigt på jobbet. Klev nog innan för dörrarna kring 07.05 imorse. Men det är väl lika bra att vänja sig inför morgondagens tidiga uppstigning. Vi ska ju åka med 06.00-planet imorgon och då måste man upp tidigt!!!

Arbetsdagen gick otroligt fort. Idag var jag och Annelie tvungen att maila iväg det som vi jobbat med. Vi behövde inte ha allt riktigt klart, men nog är det ju bra om så mycket som möjligt var färdigt. Vi gick på som små duracell-kaniner där vi arbetade, men vi hann det vi skulle. Annelie stod med jackan på, redo att gå hem, när vi skickade mailet. Skönt att vi fick det vi ville klart...

Själv slutade jag 16 och efter att jag önskat Kaisa en trevlig födelsedag och semester, så begav jag mig hemåt. Jag trodde inte jag skulle klara av att köra bil hem, för jag hade så otroligt fruktansvärt ont i huvudet. Men hem tog jag mig och efter en dubbel treo, så släppte huvudvärken.

Mikael kom hem med alla varor som han handlat och jag hjälpte honom att packa upp. Han lagade sedan mat och jag gick mest omkring. Packade mina saker som jag skulle ha med.

Strax efter 18 for jag till Tuna för att gå på dansen. Det var som vanligt riktigt kul och jag gillade kvällens dans. "Tyvärr" blir jag väldigt pigg av att dansa, så nu vet jag inte hur jag ska kunna sova... :)

Nu kommer jag inte att uppdatera bloggen på några dagar. Det är ju Stockholm och mc-mässa som gäller. Men jag ska berätta hur det var, när jag kommer hem.

Matte var och klippte sig idag. Han ser så annorlunda ut nu. Frisören plattade dessutom hans hår, så bara det är ju ovanligt. Men han blev så fin så. Skönt för honom att tunna ut hans tjocka hår lite grann.

Så här blev det:


Framifrån

  
Från sidorna och bakifrån


Snygging... :)

Onsdag 21 januari 2009

2009-01-21 21:33:18 / 0 kommentarer ..


Nr 1.
Jag vill be mina förväntansfulla läsare om ursäkt för att det blivit dåligt med bilder den sista tiden. Ärligt... Det finns varken tid, lust eller roliga motiv att fota just nu.

Nr 2.
Jag ber oxå om ursäkt för att min blogg handlar mycket om mitt jobb och vad jag gör där.

Nr 3.
Jag ber om ursäkt för att jag inte alltid uppmärksammar alla i min närhet på det sätt jag borde.

Nr 4.
Jag ber om ursäkt för att jag inte lyssnar på vad folk säger, lika uppmärksamt som jag brukar.

osv osv osv

Jag skulle kunna fortsätta ett tag till faktiskt, för jag känner att jag inte gör allt precis som jag vill. Men samtidigt, vem gör det? Och vem har möjlighet till det? Det är helt enkelt så att ibland är vissa saker mer i centrum än andra saker. That's the fact of life.

När jag jobbar i växeln, som telefonist och svarar på samtal, då sitter jag och småpratar ofta med Mallan emellan samtalen. Som det är nu hinner jag inte, utan jag arbetar med annat om det inte kommer in samtal.

Jag brukar alltid ringa till Sofia någon gång mitt på dagen för att kolla hur det är med henne. På eftermiddagen idag ringde hon till mig och frågade om det hänt något för att jag inte ringt upp henne än.

Kontakt med vänner och mamma blir minskad till ett minimum eftersom jag måste prioritera annat.

Vad är det då som har hänt, undrar ni? Svaret är jobbet, nu är jag där igen och pratar jobb. Men det är faktiskt så. Det handlar inte bara om att det ringer mycket, utan det är annat. Det är denna auktorisering som just nu kräver massor av jobb. Det är protokollskrivning av möten. Det är blanketter inför medarbetarsamtal och lönesamtal. Med mera, med mera...

Jag vill inte att ni ska tro att jag klagar, för det gör jag verkligen inte. Jag tycker det är otroligt roligt. Jag älskar när jag har en stor kontrollerad röra med papper överallt. Jag älskar att få sitta och fundera hur jag ska lägga upp saker och ting. Jag älskar att renskriva saker så att det ser fint och ordentligt ut på papper. Jag älskar att göra listor och fixa snygga pärmar. Jag bara älskar allt jag gör just nu. Enda nackdelen är att jag har så mycket på flexen, så jag kan inte ens försöka övertala chefen att jag kan jobba över. Det har hänt nu flera dagar denna vecka, och även förra veckan, att jag hade velat stanna lite till så jag kunde jobba lite till...

Det som oxå är underbart är att jag vet, att när jag är färdig med allt detta som jag håller på med nu, så har jag fortfarande mitt huvudsakliga jobb att arbeta med. Dvs telefonistarbetet...

Mikael brukar säga att jag är lite bortskämd. I detta fall måste jag ge honom rätt. Jag är bortskämd för jag har ett jobb som jag går till med ett stort leende och ett varmt hjärta. DET kan inte alla skryta med...

Just så här intensivt som det är just nu, brukar det inte vara. Så därför vet jag att min blogg kommer att bli mer "normal" inom någon framtid.

Men här får ni en kort sammanfattning av min dag:
* Steg upp
* fixade mig
* Körde till jobbet
* Gick en promenad
* Till arbetsplatsen, startade upp, började svara
* Rast
* Jobbade med Annelie om auktoriseringen
* Lunch
* Jobbade med Annelie om auktoriseringen
* Svarade i växeln på första fikat
* Rast
* Jobbade med autoriseringsprotokollet och började med APT-protokollet
* Svarade i växeln
* Slutade
* Åt middag
* Rensade hjärnan
* Såg tv/eldade
* Planerade inför helgen (STOCKHOLM & MC-MÄSSA) :)
* Blogg
* Säng

Så där såg onsdagen den 21 januari 2009 ut för mig!

Tisdag 20 januari 2009

2009-01-20 21:43:11 / 1 kommentarer ..


Vilken dag... Puh... Inget fel på dagen, men mycket att göra.

Fast jag måste ju börja med en sak. Idag hände det, det som vi väntat på så länge...

GRATTIS TILL DIN FASTA TJÄNST HOS OSS, ANNELIE!!!

Egentligen är det ju helt otroligt. Jag minns när jag själv var ganska ny i växeln. Jag minns så väl att Annelie sa att hon hemskt gärna skulle vilja ha ett sådant jobb som jag. Att jobba med människor och ge dem service, men ändå inte ha kunden framför sig. Att kunna koncentrera sig till 100% för den som man servar för tillfället, men ändå kunna slappna av, andas och ta några djupa andetag innan nästa samtal. Ibland kanske man kan säga några väl valda ord åt den kund man nyss pratat med, men givetvis inte så att den personen eller någon annan kund hör vad man säger.

Annelie har ju jobbat både i affär och på frisering och då har man ju kunden i fysisk form framför sig, och ofta nästa direkt bakom i kö. Då kan man inte säga massa fula ord till den som precis gått, för man måste direkt vända sig leende mot nästa...

Det går inte heller att koppla bort kunden om han/hon börjar kalla dig en massa fula ord och skälla ut en fast det inte är ens fel. Man får helt enkelt ta emot det som händer och försöka inte ta åt sig. Jag vet inte om jag skulle klara det faktiskt. Att vara telefonist passar mig perfekt!

Nu spårar det lite här känner jag men jag är helsnurrig i huvudet idag. Det jag ville säga är att när Annelie berättade för flera flera år sedan att hon skulle vilja jobba där jag jobbar, så trodde jag faktiskt aldrig att det skulle hända. Jag ville det väldigt gärna, men jag trodde aldrig det skulle ske.

Hon lyckades till slut bli praktikant, gick från siste vikarie till förste vikarie. Blev en ständigt arbetande vikarie och nu alltså ÄNTLIGEN fast anställd. Jag kan knappt tro det är sant!!!

Nu du min kära kära vän och kollega :), nu väntar jag på festen!!!

Förutom att denna underbart roliga händelse skedde idag, så har jag i stort sett suttit i möte hela dagen. Jag jobbade i växeln fram till 10. Sedan satt jag och Annelie och jobbade med auktoriseringsarbetet fram till nästan 17. Klockan 17 så började nästa möte; arbetsplatsträff. Den höll på fram till 20, så jag var hemma sent idag...

Otroligt trött med tanke på dagen + att jag inte sovit mycket inatt. Jag har fixat matback, gått igenom posten och duschat. Nu orkar jag helt enkelt inte mer idag...

Alltså Annelie... Jag måste bara förtydliga så att du får se det i skrift...!
Du är nu fast anställd i växeln. Du är inte vikarie. Du har en anställning tillsvidare. Du har fått en tjänst i växeln! DU HAR ETT FAST JOBB...!!!

Helt himla suveränt!

Måndag 19 januari 2009

2009-01-19 20:56:20 / 1 kommentarer ..


Måndag och dags att gå till arbetet. Och vilket arbete som mötte oss... Jag har pratat konstant i telefon idag. Så fort jag suttit vid min arbetsplats, så har jag svarat i telefon... Jisses... Fast dagen gick ju väldigt fort.

På rasten och lunchen tog jag och Mallan oss en liten promenad. Vädret var kanske inte det bästa, men det var inte så kallt. Och det är ju skönt att få friskt luft.

När jag kom hem var jag inte på så strålande humör. Lite händelser gjorde att jag blev arg och det gick ut över Mikael. Inte så att jag var arg på honom, men jag berättade för honom massa saker och nästan studsade av ilska när jag pratade.

Nåja, det gick över när jag pratat av mig lite. När jag kom till dansen så stod Fian där och mötte mig. Hennes pojkvän och hans familj hade åkt till Kalix och de släppte av henne i stan. Så hon var med mig på dansen.

Efter den åkte vi hem och jag hann precis in genom dörren så ringde min farfar. Han bjöd mig på hans och farmors 60-åriga bröllopsdag. Jag var ju tvungen att berätta för honom att jag kan inte vara ledig den dagen, eftersom två andra är lediga. Han blev riktigt riktigt ledsen, och jag med. Faktiskt så att jag började storgrina när jag la på luren... Det värsta var just när jag hörde hur besviken han blev... Han är så orolig att vi inte ska hinna träffas innan han dör (han är ju inte sjuk alls, men ändå). Ibland bara hatar jag mitt jobb. Inte jobbet, men det här att man måste vara ex antal telefonister på plats. Och när man har en stängning en fredag, då söker man inte ledigt så att någon annan måste ta stängningen... Faan!!!

Nå, bara att släppa det och gå vidare...

Jag klippte i alla fall lugg på Sofia. Hon blev söt som socker... :)

Kvällen avslutades med dusch, tv, te och bok.

Imorgon måste dagen bli bättre, annars kreverar jag...

Söndag 18 januari 2009

2009-01-18 21:02:16 / 0 kommentarer ..


Samma procedur denna morgon som gårdagens. Mikael väckte mig när han for till Boden för Robins hockeyturnering och jag låg kvar i sängen och drog mig. Jag gilla!

När jag tog mig upp så åt jag frukost och försökte läsa lite i min bok. Sedan hamnade jag framför datorn och youtube. Himla smidigt att kunna se danserna på film. Lättare att förstå hur det ska vara, än att bara läsa dansbeskrivningen.

Emellanåt så plockade jag undan lite och tvättade osv... När jag skulle in till Matte och berätta vad han skulle äta till lunch, så började vi prata om hans lilla spelhörna i sitt rum. Jag frågade om han inte skulle ta och koppla in de andra tv-spelen i hans tv. Det är ju så bra med dagens moderna tv-apparater, man kan ha så mycket inkopplat i dem. Så då började vi fixa med det. Nu har han sin älskade dator, tv:n, X-box 360, X-box och Nintendo Gamecube. Allt inkopplat och klart... Nästa projekt blir väl att inhandla en Playstation 3. Bara att sätta igång och spara...

Jag fortsatte med lite pyssel här hemma sedan. Tog bort en del av julgardinerna i sovrummet (den med tomtar på), och satte upp en lampa i sovrumsfönstret. Och så hamnade jag vid datorn igen...

Vid 14-tiden kom Marlene och vi hade en mysig te- och datastund. Hjälpte henne att fixa över lite ljudböcker, så att hon har något spännande att lyssna på. En hel del skvaller hann vi oxå med... :)

När hon gått satte jag mig vid min dator igen... Det blev MYCKET data idag...

Efter jag hade gjort middag och softat på en stund blev det dags för ett extra danspass. Lärde oss danser som skall vara till Fun Compititon. Kul! Även fast jag inte ska vara med, så kan det vara kul att lära sig...

När jag kom hem så gjorde jag iordning lite te och satte mig för att läsa reklamen. Mitt i alltihop ringde Annelie. Så kul att prata med henne. Det är otroligt vad man blir van att prata med en människa nästan dagligen. Jag gillar inte att hon varit hemma, men det är ju så ibland, man kan inte bestämma allt själv.

Sedan blev det hemsk film till avslutning av kvällen, i form med otäck film; Och han älskade dem alla.


 
Så här ser hans lilla "arbetsplats" ut nu. Mycket teknik... Tv:n ser inte så stor ut, men den är ändå 32 tum. Dataskärmen är 21 tum, så även den är ganska stor. Hm... Han har bättre skärm än mig...


Och här är han då... Den spelade sonen...


Min plats här hemma borde verkligen städas upp. Men det är så himla trångt!!! Jag hatar att ha det trångt. Jag vill ha ett eget rum jag med...


När jag fotade började Yamaha skrika i högan sky. Han ville nog oxå vara med på bild...

 
Marlene packar upp sin dator och gör sig redo!

Lördag 17 januari 2009

2009-01-18 15:27:19 / 0 kommentarer ..


Vaknade när Mikael väckte mig. Han skulle till Boden med Robin som hade hockeyturnering. Själv låg jag kvar i sängen och drog mig... Härligt...

När jag steg upp och kom från duschen så försökte jag prata lite med Matte, men han snäste till svar. Ni som inte riktigt känner honom, vet kanske inte att Mathias snäser aldrig... Så jag frågade lite förvånat vad han var så sur för. Det visade sig att han inte mådde så bra...

Nåja, jag såg till att han åt gröt och sa att han skulle gå till sporthallen (hans lag hade match) och prova vara med iaf. Så han promenerade iväg...

Själv strosade jag på här hemma. Lite tvättning, lite städning, datorgrejs och annat. Sedan åkte jag iväg för att se slutet på Mathias match. De vann med två poäng! Nervöst blev det i slutet...

När matchen var slut och Matte hade duschat åkte han och jag iväg mot stan. Han mådde mycket bättre nu, tack och lov... Vårat första stop blev Game där vi bytte spelet som har bråkat med oss tidigare i veckan. Nu fick vi ett helt nytt och det fungerar faktiskt.

Sedan åkte vi iväg till Expert. Mathias inhandlade en 32 tums platt-tv. Jättefin måste jag säga. Han är så duktig som har sparat ihop pengarna själv till den.

Efter det så for vi till Ica Maxi. Bland ungefär 3485 stycken andra (kändes det som) försökte vi oss på att lördagshandla. Det gick ganska bra faktiskt, Matte körde vagnen så jag kunde plocka varor.

På vägen hem så släppte jag av Mathias hos Alexander. Det var pokerdags för de pojkarna. Själv åkte jag hem. Egentligen skulle Mallan ha kommit, men jag och Matte blev borta så länge så vi bestämde att Mallan fick komma imorgon istället.

Så jag bar in alla varor och packade upp och fixade lite annat här hemma, innan jag började med maten. Idag provade jag ett nytt recept. Köttfärsgratäng med ädelost. Jättegott. Ska lägga ut receptet så småningom.

Efter maten så blev det dags för Mikael att hjälpa mig med lite frisörarbete. Jag hade köpt en hårfärg och ville ha hjälp att sätta i det i håret. Med tanke på att han aldrig hade gjort något sådant tidigare, så måste jag säga att han var jätteduktig.

När jag hade min färg i håret, så blev det dags att hjälpa Mathias packa upp sin tv. Den passade perfekt på hans hylla. Och glad är jag som slipper ha massa X-box 360-spelande ungdomar i vardagsrummet. :)

Kvällen avslutades med tv, som vanligt. Vi såg körslaget och hade ett härligt bord fyllt av fruktbitar av olika slag, framför oss. Efter körslag bestämde vi oss för film i sovrummet och jag somnade ungefär lika fort som kvällen innan. När ska jag lära mig att film ser man i vardagsrummet, om man ska ha största chansen att hålla sig vaken...


Fredag 16 januari 2009

2009-01-18 13:36:58 / 0 kommentarer ..


Fredag! Uj vad veckan gick fort...

For till jobbet precis som vanligt. Jobbade på precis som vanligt. Fast jag jobbade en del med auktoriserings-jobbet oxå. Det är så roligt faktiskt...

Denna veckan började vi om med lott/fika-inköpen. Vi handlar ju fika och lotter varje fredag. Denna gång var det chefens tur att handla och hon satte mallen för hur fikat "ska" se ut... Fruktsallad istället för godis! Jag gillar det... Men så är jag ju en fruktgalning oxå... Det är bara dumt att ha godis, för alla vi telefonister bör undvika godis med tanke på det stillasittande arbete som vi har.

På lunchen tog jag och Mallan en promenad upp till sjukhuset. Mallan behövde lunch, så jag följde med som promenadsällskap.

Eftermiddagen gick i samma stil som vanligt och jag for hem när min arbetstid var slut. Där möttes jag av en son som var lite uppspeedad. Han skulle på bio med tre kompisar. Mikael såg till att han fick äta för oss andra och sedan gick Matte iväg.

Vi andra åt goda kotletter, med ugnstekt potatis och supergod sås... Sedan satte vi oss framför tv:n och slösåg lite på den. Strax efter 20 var det dags för mig att åka iväg. Jag hade lovat att hämta grabbarna från bion.

När jag kom hem igen så såg vi lite mer på tv innan vi insåg att vi skulle se en film. Vi la oss i sängen för att se. Det tog inte ens 10 minuter så sov jag som en stock och vaknade inte mer den dagen... Tur jag hade sett filmen förut...

Torsdag 15 januari 2009

2009-01-15 22:52:47 / 3 kommentarer ..


Idag steg jag upp och duschade på morgonen. Det händer inte ofta att jag hinner det... :) Men jag var ju tvungen att tvätta mitt hår eftersom jag skulle till frissan direkt efter jobbet.

Väl på arbetet möttes jag av Marlene som var tillbaka igen. Skönt att någon av våran personal har hittat tillbaka nu... :)

Min chef sa åt mig att boka hotell och bil till min och Annelie's Umeåresa, så det gjorde jag. Vi ska bo på ett hotell som heter Hotell Wasa. Det blir så kul... :) Sedan var jag ju tvungen att ringa till Annelie och berätta det som jag kommit lyckats göra. Hon tycker det ska bli lika spännande som jag.

På lunchen trotsade jag, Mallan och Cissi kylan och tog en promenad. Jag hade täckbyxor, dunjacka, halsduk, tjocka vantar och min riktigt varma mössa. Jag frös inte det minsta och tyckte det var jättehärligt ute. Vad de andra två (som inte hade lika mycket kläder) tyckte, låter jag vara osagt.

På eftermiddagen så tog jag och städade bort julen från baracken. Det är i senaste laget, men jag har inte riktigt hunnit tidigare. Nu är det gjort och det känns riktigt skönt.

Efter jobbet så åkte jag ju raka vägen till frissan. Jag hade tänkt klippa mig mycket, men jag insåg när jag satt där, att jag inte vill ha så kort hår. Jag älskar ju att ha långt, men inte risigt. Så jag berättade det för min frissa och då tog hon bara det som behövdes. Nu har jag långt hår, men ändå fräscht. Skönt...! Hon klippte oxå till luggen lite grann, för jag har ju bara låtit den växa. Nu är den sneklippt.

Om jag hade vetat vad som skulle hända innan hon började klippa mig, så hade jag haft en lugnare morgon. Hon ville nämligen tvätta håret... ;) Nåja, det fick hon ju göra och hon gjorde en slags huvudmassage på mig medan hon tvättade håret. SUVERÄNT. Bara det gör att jag nog kommer gå tillbaka till dem nästa gång.

Jag är väldigt nöjd med friseringen, min frisör och min frisyr. Det är ju bra. Trist om jag hade kastat ut 420 kr på något värdelöst.

Efter klippningen gick jag till Game och pratade med dem om ett spel som Mathias köpt, men inte fungerar. Killen i butiken brände om spelet och jag fick tillbaka det. Det tog tid och jag hade inte ätit någon middag. Klockan var nästan 18.15 när jag rusade ur från Smedjan. 18.30 börjar dansen... Jag sprang in på Ica vid Karpens parkeringshus och köpte en tonfiskmacka innan jag rusade vidare till bilen och körde till Tuna.

Jag kom fram exakt 18.30. Då hade de precis kommit in i lokalen, vaktmästaren var försenad. Så jag hann vara med från början på dansen. Och hur var då den? Jo då, lika bra som vanligt... :)

Efter dansen stressade jag vidare hem. Gav spelet till Matte (fungerar ännu inte, så vi måste tillbaka igen), eldade, fotade, fixade lunch, såg Criminal Minds, städade bland min post som kommit under veckan, hämtade ved och eldade mer, letade reda på morgondagens kläder, fixade med fotona och nu sitter jag här och bloggar. Det är otroligt vad man hinner mycket, med tanke på att jag kom hem några minuter före 21...

Ok, ni vill väl se hur jag ser ut nu. Det blir före och efterbilder...

 
Så här ser det ut framifrån. Frissan idag blåste mitt hår och då blev det ganska rakt. Så då lockade hon det igen med en plattång. Blev mjuka fina lockar... :)

 
Från ena sidan

 
Bakifrån

 
Andra sidan...

Ja, det här kändes jättelöjligt. Att lägga ut kort på mig själv så här... Men men... Ibland bjuder man på sig själv. Föresten, fotografen har varit Mathias. Första gången med systemkamera. Godkänt måste man säga!

Onsdag 14 januari 2009

2009-01-14 21:12:44 / 0 kommentarer ..


Det är lustigt att så länge man ligger kvar i sängen så tror man att man aldrig kommer att orka dagen som kommer. Men det tar inte länge innan jag stigit upp som jag faktiskt piggar till ordentligt och känner mig nöjd med att en ny dag ska börja. Mikael försöker berätta för mig att jag måste lära mig att bara stiga upp, och inte snooza. Men det går bara inte. Och att försöka säga till mig när jag ligger kvar i sängen, det är dömt att misslyckas. Då kommer det där humöret och visar sig...

Nåja, jag tog mig upp och tog mig till jobbet. Allt som vanligt. Kort om folk idag med, så att hitta på något att fördriva dagen med, det är inga problem. Snarare så att man inte hinner det man ska. Har massor med extra jobb, som jag inte riktigt har hunnit med än. Men det är ingen fara det löser sig säkert...

Idag gav jag upp. Jag har tänkt klippa mig länge, men kommer mig aldrig för det... Idag trodde jag att jag skulle bryta ihop när jag såg mitt hår i spegeln, och kände det på huvudet. Jag insåg att nu måste jag klippa mig. Så jag letade reda på en frisör och gjorde slag i saken och beställde tid. Imorgon är det dags... :)

Jag hade tänkt få flexa lite idag, men pga antalet medarbetare idag, så insåg jag direkt att det är bara att glömma. Dessutom kom chefen på eftermiddagen och sa väldigt bedjande: Jenny... Den som skulle stänga var sjuk och ingen hade fått det härliga uppdraget att överta stängningen... Ja, vad tusan... Det handlar ju bara om 15 minuter och självklart ska man ställa upp för växeln!

När jag då till slut kommit mig från jobbet, så åkte jag direkt och hämtade Mathias. Det var dags för våran date... :) Vi for till stan och gick på Waldorf för att äta middag. Det var en del av hans present från mig. Riktigt god mat var det... Mathias tog fyra små rätter och själv tog jag biff i currysås. Kinamat är mums, det säger jag då.

Efteråt så gick vi till Smedjan och in på varsin affär. Mathias på Game, och jag på Clas Ohlson. Båda lyckades vi hitta saker som vi köpte... :)

Väl hemma satte sig Matte vid tv:n och spelade spel. Jag monterade lampa och sedan hamnade jag här vid datoren... :) Vi hade en riktigt bra eftermiddag/kväll och nu längtar vi redan till nästa. Då får nog Fian följa med oxå... :)

  
Dessa tre spel köpte Matte idag.

 
Så här såg det ut när han spelade. Han första karaktär var en tjej... :)

 
Direkt satte han sig i soffan...

  
...och försvann in i spelvärlden.


Till slut lyckades jag få honom att se MIG! Matte har klipptid nästa vecka... Det behövs det med.

 
Lampan blev mitt inköp från Clas Ohlson... Jag vet inte riktigt om min lampa passar i köket. Jag får rådfråga med herrn i huset oxå. Och så upptäckte jag att det är jättesvårt att ta kort på ljus. Det blir inte bra... Men ni kanske får lite uppfattning hur det blev.


När laman lyser ser man att det är blommor på skärmen. De "försvinner" när lampan är släckt.


Tisdag 13 januari 2009

2009-01-13 19:20:14 / 1 kommentarer ..


Vaknade inte speciellt tidigt idag, men ändå var jag på jobbet tidigt. Så pass att jag hann ta en kortare promenad innan jag gick till min arbetsplats. Eftersom jag visste att jag inte skulle få någon promenad på fikat så tyckte jag det var lika bra att göra det innan, nu när jag ändå hade tid till det.

Det första jag fick höra när jag kom in på jobbet var att Elvy var sjuk. Elvy var ju oxå den som skulle hoppa in för mig och Annelie i växeln idag. För jag och A skulle nämligen ha möte hela dagen. Men chefen sa att det kunde inte hjälpas och mötet var ju ändå tvunget att vara.

Vi jobbade fram till nio, då vi gick till restaurangen och hämtade fika och mat till dagens äventyr. När vi kom tillbaka hade en av deltagarna kommit och vi behövde inte vänta länge innan de andra oxå kom.

Och jag säger då det. Jag bara ÄLSKAR dessa möten. Det är hur kul som helst att sitta med i gruppen och få vara med och utvecka vårat arbete. Konsulenterna vi arbetar med är världens härligaste människor och jag bara avgudar dem.

Jag och Annelie är ju precis som vi alltid är, även på dessa möten. Om det är bra eller dålig, får vara osagt, men jag tror att de uppskattar att vi är ganska framåt och säger vad vi tycker och känner.

Sedan visade det sig att vi ska fara på ett möte i Umeå om två veckor. Vi ska ha möte med andra landsting. DET blir oxå kul. Att få träffa övriga telefonister blir riktigt roligt.

Och snart ska jag till Stockhom på mc-mässa... Uj uj uj vad jag reser omkring... Hi hi hi... :)

Dagens möte höll på hela dagen i stort sett. Men den sista tiden satte jag mig framför datorn och hjälpte till att svara. Det var ju dessutom jag som stängde idag, så jag blev kvar ända till slutet...

Väl hemma blev det att köra in bilen i garaget och äta lite middag. Nu har jag satt mig här vid min dator för att ladda över nästa ljudbok. Jag har lyssnat färdigt på förra idag. Jättebra bok. Nu blir det bok nr 4 av Anna Jansson, Silverkronan. Jag hoppas även den är bra...

Sedan ikväll har jag inte tänkt så mycket mer. Det blir bok, tv, dusch och telefon. Ska faktiskt bli superskönt med en avkopplande kväll efter dagens möte. Som var mycket roligt, men man är ganska slut i skallen...

Visst har vi otroligt kul på jobbet, Annelie!!!


Måndag 12 januari 2009

2009-01-12 21:03:40 / 1 kommentarer ..


Åh herregud... Vilken dag. Det är ju helt otroligt vad man ibland får göra extra mycket rätt för sin lön. Det har verkligen ringt idag. Fast jag klagar inte överdrivet mycket, för det är ju därför vi är där. Att svara i telefon... Men ibland känns det som om det är nästan lite väl mycket.

Annika (från Linedance, även Cissi's kompis) sa ikväll: -Jag hörde ni hade jobbat bra idag... Min blick mot henne gav nog allt svar hon behövde. Bitte bara skrattade åt mig...

Under dagens arbetspass började vi våra promenader på förmiddagsfikat igen. Det är riktigt härligt att gå ut 10 minuter på fm-fikat. Man blir riktigt pigg och glad av det. Gick en sväng på lunchen oxå, för att lyssna på min superbra ljudbok... :)

När jag kom tillbaka till jobbet satt Fian vid min arbetsplats. Kul med lite besök, fast det var ju pengar hon var ute efter givetvis...

Hur som helst. När nu arbetsdagen tog slut och jag fick komma hem och äta middag, så var det bara en liten stund kvar. Alltså en liten stund innan jag fick åka på min älskade dans. Vi är på Tuna några veckor så jag tog bilen och körde dit. I REGNET... Helt sjukt att det regnar i januari!

Dansen var lika bra som vanligt. Vi hade repetition på gamla danser och det kan ju vara behövligt.

Det är ganska roligt vad alla människor man möter är laddade för Beach 2009 nu. På jobbet har typ alla slutat äta godis och andra onyttigheter. På dansen pratade än den ena, än den andra om fettförbränning osv... Jag klagar inte nu heller, för jag är oxå en av dem som håller mig undan från socker och annat onyttigt.

Efter dansen slängde jag mig framför datorn och började sortera bilder. Fasen att man är så slarvig och inte sorterar dem direkt man sätter in dem på datorn. Det blir så mycket extra arbete...

Dagens bilder kommer att bestå av några gamla foton. Jag blir alltid lika faschinerad över hur fort mina barn växer. Dessa bilder är från julen 2006, det är bara två år sedan...



Sofia med långt blont hår och en liten Mathias...


Sofia var ganska pluffsig på den tiden, om man jämför med nu!


Dessa kläder är på tok för stora för henne nu. Fast hon var så fin så då, om ni frågar mig.


Även Ingelas flickor har förändrat sig. Så här såg de ut på den tiden!


Söndag 11 januari 2009

2009-01-11 20:46:03 / 1 kommentarer ..


När jag vaknade insåg jag att jag hade gjort något igår, som jag inte gjort på länge. Herre Jesus vad ont i kroppen jag hade. Mina armar kändes som 40-kilosklumpar och mina ben var stela som grillspett... Inte för att jag klagar, för jag hade kul igår, men liiite jobbigt var det...

Det blev samma procedur imorse som igår. Bara att äta frukost och packa alla saker, innan vi åkte iväg med skotern. Denna dag tog jag jacka och täckbyxor istället för skoteroverall... ;) Vi körde förbi Sunderbyn och kom ut genom byn direkt mot Sjukhuset. Sedan körde vi till Sunderbyns Skoterstuga. Vi var nästan först där, bara två smågrabbar som kommit före.

Vi stannade på ett lämpligt ställe och gick runt och tittade lite. Sedan blev det dags för att göra upp eld. Ingen av oss hade tänkt på att det kunde behövas tändstickor, men lyckligtvis hittade Mikael det i någon av hans väskor. Vi kokade lite kaffe och njöt av det vackra vädret. Kring noll, soligt och ingen blåst. Kan nästan inte bli bättre...

Efter en stund kom Ingela och Tomas med sina skotrar. Vi hade gjort upp att mötas vid stugan vid 13-tiden, men vi var lite tidiga allihop. Våran förmiddag var riktigt trevlig. Vi fixade lite lunch och pratade med lite folk. Vi träffade till och med några mc-bekanta. Även mc-folket måste ju roa sig på vintern.

Men det var många grabbar som kom till stugan, körandes på en cross. Tror det blev åtta stycken totalt. Så visst kan man köra på två hjul, även på vintern.

När vi fikat färdigt och började känna oss frusna, begav vi oss till Lena o Peder. Vi skulle vara där efter 15, men vi orkade inte vänta tills dess, så vi for tidigare. Men vi var så välkomna ändå...

Vi fick i oss både värmande kaffe och gott fika (fast Annelie, jag tog inget!), innan vi begav oss hem igen. Ingela o Tomas åkte hem till Boden, medan jag och Mikael åkte hem till Gammelstad.

Väl hemma blev det middag och sedan satte jag igång med det jag gruvat mig för hela veckan. Att plocka ner julen. Men när jag väl börjat så gick det riktigt bra. Nu är allt borta förutom några gardiner, men det tar jag en annan dag...

Nu är kvällen här, Mikael är och tränar hockey och jag ska sätta mig framför tv:n. Jag måste sitta annars kommer jag att somna. Och så ska jag hålla tummarna att jag kan röra mig bättre imorgon!


Utsikten från skoterstugan är jättefin!


Mikael packar ur kälken för att få fram kaffegrejs och annat.


Våran skoter är så fin så... :)

 
När Tomas och Ingela kommit så gjorde vi (herrarna) lunch. Det är sååå gott att äta ute!


Det började bli dags att åka till Holmen...



Ingelas skoter. Även kallad "cadillac" av vissa...


Detta är Tomas lilla leksak...


Här står de redo och väntar på att få komma iväg. Väntar på mig givetvis, som alltid är sist...

 
Peder och Lena som öppnade sitt hem denna dag för att bjuda på fika. Det är ju nämligen så att Lena har fyllt år:

GRATTIS PÅ DIN FÖRDELSEDAG (i efterskott) LENA!!!


Lördag 10 januari 2009

2009-01-11 20:26:50 / 0 kommentarer ..


Idag blev man väckt tidigt. Eller ja, tidigt och tidigt, beror på hur man ser det. Mikael, som är van att stiga upp ca halv fem på veckorna, han tycker man har sovit länge när klockan är nio... Det tycker inte jag...

Nåja, jag lyckades iaf till slut ta mig upp ur sängen. Det var ju lite av en spännande dag idag. Vi skulle testa skotern för första gången... Efter frukost så packade vi en matsäck och drog på oss kläder. Sedan begav vi oss iväg...

Jag tänkte att han kör nog ner på älven, runt Tomholmen och sedan hem igen... Ack så fel jag hade. Först for vi mot Sunderbyn och tog oss fram till Sunderbyns skoterstuga. Mikael (och jag) tyckte det kändes som om vi skulle fortsätta en bit till.

Vi svängde av mot Råneå. Efter en bit stannade Mikael skotern och steg av. Nu var det min tur... :) Det var flera år sedan jag körde skoter, men oj vad kul. Jag kör inte direkt snabbt, men framåt gick det och det är väl det viktiga.

Jag körde till ... ja, jag kan inte riktigt säga vars vi var, men vi kom till en fjärd av något slag. Där tog Mikael över och körde oss upp till Smedsbyns Skoterstuga. Där stannade vi för att fika. Ett gäng var precis på väg därifrån så vi fick överta deras eld.

Vi åt mackor och drack varm choklad. Så gott så...

Sedan började klockan bli ganska mycket så vi begav oss hemåt igen. När vi kom till Sunderbyn åkte vi förbi Lena o Peder för att bara säga hej (och låna toalett), men de var inte hemma. Så då körde vi hem istället...

Det gick riktigt bra att åka skoter, men jag kan ju säga det att min skoteroverall var ingen höjdare. Jag kände mig som en margarinklick i en het stekpanna, där jag satt. Herregud vad jag gled än hit och än dit...  Hade fullt sjå med att hålla mig kvar på skotern. Sedan guppade det ganska mycket så min kropp fick känna att den lever. Ingen risk för att somna där, som det är när man åker på en motorcykel.

Väl hemma svidade vi bara om innan vi drog vidare till affären. Var ju tvungen att handla inför lördagens middag och kvällsfika. Plus att se till att vi hade det vi behövde inför söndag.

Hemma igen gjorde jag middag och sedan tillbringade vi kvällen framför tv:n med körslag och film.



Här är vi på väg på våran första skotertur.


Så gott med fika ute framför en eld.


Smedsbyn har en fin skoterstuga!

Fredag 9 januari 2009

2009-01-11 19:07:00 / 0 kommentarer ..


Idag har det inte hänt så där jättemycket faktiskt. Jag var på jobbet precis som vanligt. Arbetsdagen flöt på, precis som vanligt. Inga större bekymmer varken med arbetsmängd eller teknik. En bra dag måste jag säga. Fast nog kände man mot slutet av dagen att man jobbat fler dagar i rad än på länge... Och ändå var det bara tre dagar. Nästa vecka är det fem... Nåja, det går säkert bra det med när man är mitt i det...

Nästa vecka börjar äntligen dansen igen. Det gillar jag måste jag säga. Saknar den typen av rörelse faktiskt. Nu måste vi vara på Tuna i någon vecka, men det spelar inte så stor roll. Bara själva dansen kommer igång.

När jag kom hem från jobbet så hade inte Mikael kommit än. Så jag började med maten. Det blev helstekt kyckling i ugn, och ugnspotatis till det. Riktigt gott måste jag säga.

När maten var uppäten och avdukad så väntade soffan och tv:n. Det tog inte många minuter innan jag somnade när jag lagt mig på soffan. Suck...

Men jag sov inte så länge och resten av kvällen lyckades jag hålla mig pigg. Vi såg AFV, djurspecial och sedan blev det filmtime. Sen var kvällen natt och sängen väntade!

Torsdag 8 januari 2009

2009-01-08 19:32:30 / 0 kommentarer ..


Äntligen var den här. Dagen då skolan började igen. Jag förstår att det finns många barn som inte håller med mig, men jag tycker faktiskt det är skönt. Skönt att även barnen får lite rutiner i sitt liv. Usch vad jag känner mig vuxen som tycker det. Det känns som om det inte alls var länge sedan som jag själv gick skolan och verkligen tyckte det var jobbigt när lovet var slut. Men nu är det faktiskt så att jag ÄR vuxen, och jag VET att rutiner i livet är bra. Så det så...

Arbetsdagen då... Ja, när växeln öppnade var det dött. Det ringde inte många samtal. Vi hann tänka många tankar om att det var skönt att de flesta gjorde bort att ringa igår osv. Men det tog inte länge innan vi fick inse att det berodde inte på att det var lugnt, utan det berodde på att det var ett stort fel på systemet.

Så efter en stund brakade stormen lös och sedan ringde det konstant. Själv var jag tvungen att åka iväg på ett möte och for med riktigt dåligt samvete. Men jag var tvungen.

Mötet gick väl rätt bra och jag skyndade mig tillbaka. Väl vid skrivbordet var det bara att fortsätta med jobbet. Hela dagen höll det faktiskt på. Slutade 17 gjorde jag idag och det var väl inte så där jätteroligt, men vad då... Man måste ju göra det någon dag och det är liksom bara att gilla läget.

Väl hemma blev det middag och sedan tog jag och Mikael oss en promenad. Jag var lite gnällig faktiskt. Det kändes inte så där jätteroligt att gå ut när det snöade och blåste. Men ut gick vi och skönt kändes det när vi återvände hem.

Så fort vi kom innanför dörren så slog Mikael igång datorn...! Hmmm... Det skulle ju jag... Nog för att vi har två, men jag ides inte starta den andra. Så jag la mig på sängen och såg på tv innan det blev min tur att sitta och "datorisera".

När jag nu skrivit detta så ska jag ta och sortera mina bilder. Alldeles på tok för slarvig har jag varit med att sortera. Och irriterad är jag över det. Så nu är det bara att ta tjuren i hornen och fixa det. Kl 21 är det tv och te-dags så då måste jag vara klar...


Onsdag 7 januari 2009

2009-01-07 21:30:04 / 0 kommentarer ..


Jaha. Då var det vardag igen. Man blir alldeles snurrig med de här dagarna. Mallan var helt dagvild idag. När hon skulle berätta en läkares telefontid så berättade hon hans tider på måndagar, inte onsdagar... Men men, det är lätt hänt en sådan dag.

De flesta var tillbaka på jobbet idag. Till och med Helena dök upp, hon har varit ledig länge... Fast hon fick egentligen ingen bra dag. Det hände flera oturssaker för henne idag. Men jag sa att det var lika bra det, så att hon liksom inser att nu är vardagen åter! För den som sa att livet var en lek, han ljög!

Själva jobbet gick väl bra. Om man bortser från att hela Norrbottens Län insåg att det var just idag de skulle ringa till sjukvården. Så det har verkligen ringt och ringt och ringt idag...

Tog en sväng upp till apotek och kiosk och fyllde på lite olika förråd. Men annars har man gärna varit inomhus idag. Usch och fy så kallt det varit!

Men efter jobbet så blev det att åka hem och äta lite mat (vardagsmat=gröt) och sedan väntade vi. Vi väntade på att klockan skulle bli drygt 18 innan det var dags att åka till Boden.

Äntligen passade det för oss att fara på McFyrkantens fika på Retro Café. Supertrevligt som vanligt. Det var inte så många som hade lockats ut i denna kyla, men några var vi.

Där blev vi någon timme innan det var dags att avrunda och återvända hem. Efter bloggandet så kommer det att bli säng och bok. Känner mig lite trött faktiskt... Men det är redan torsdag imorgon... :)


Marja, Christer och Göran hade kommit när vi kom till Retro. Mikael köpte två bitar från deras riktigt goda fikabröd. Allt hembakat... Helt otroligt gott (fast just idag så nöjde jag mig med te).


Niklas och kompis kom oxå dit. Undrar om Niklas tror att han inte syns på bilden ifall han blundar!


Tomas i samspråk med Niklas. Göran och Veijo i samspråk med varandra.


Här är en liten del av allt fika som de serverade. Alltid hembakat!


De som inte varit till Retro Café, borde verkligen göra en tripp dit. Det är jättemysigt och nostalgiskt där. Och det har verkligen blivit populärt. Så pass att de har hyrt ett hus till bredvid det där cafeét nu är. Vi gjorde ett studiebesök innan vi for hem. Här är nedervåningen.


Finns även en övervåning med flera bord.


En mysig liten soffhörna.


Ett rum för tex födelsedagskalas. Jättemysigt.

 
De har samlat ihop hur mycket gamla saker som helst. Nu har de två hus FULLT med gamla saker. Jättekul att se... Jag säger det igen ÅK DIT. Det är värt det... För att kolla in det mer, se adressen http://www.retrocafe.se

Tisdag 6 januari 2009

2009-01-06 19:18:40 / 0 kommentarer ..


Var jättetrött igår kväll och somnade som en stock när jag la mig i säng. Mikael såg hockey under natten, men det märkte jag aldrig. Han brukar ju ändå leva sig in i matcher ganska regält.

Men jag bara sov och sov och sov... Och när jag vaknade kände jag mig riktigt pigg och utvilad. Så skönt!

Mikael drog upp på vindan efter frukost och fortsatte sitt letande efter skoterkläder. Han saknade mössan och vantarna. Till slut så hittade han dem... Själv startade jag mina datorer och började fixa och dona med lite saker där.

Pratade i telefon med Mallan och Kaisa under tiden. Sa åt gossen att nu var det dags för att städa sitt rum. Undrar om man kommer att få uppleva den dagen så barnen bara helt frivilligt städar och dammsugar osv... Utan att man behöver säga till förstås...

På eftermiddagen ringde Ingela och hörde om vi skulle vara hemma, de ville hälsa på. Givetvis var de så välkomna...

När de farit så blev det dags för middag, lite mer data och sedan hamnade man i soffan igen.

 
Även Sara följde med. Kul :)


Ingela satte sig långt från kaminen, för hon vet hur varmt det brukar bli...


Lite kaffe och fikabröd dukas fram. Jag och Ingela tog apelsin!


Med sig en present till gossen hade de. Han blev glad!



Efter fika och massa surr, så förflyttade vi ut oss till garaget. Dags för att kika på skotern.


Det ska kollas ordentligt.


Både över, under och ...


... inuti.


Mor och dotter studerar oxå intensivt.


Sedan övergår visningen till en tvåhjuling.


Mikael längtar och längtar...


 
Sedan är det dags för fam Johansson att åka hem!


Måndag 5 januari 2009

2009-01-06 13:39:33 / 0 kommentarer ..


Arbetsdag idag. Det är lite komprimerade tider nu... Måndag på förmiddagen, fredag på eftermiddagen. Imorgon är det lördag på förmiddagen och söndag på eftermiddagen. Vad jobbigt om det alltid var så...

Annelie gruvar sig för slutet av veckan. Då ska man orka med tre arbetsdagar i rad... Hur ska det gå?

På jobbet var det annars en ganska bra dag. Det ringde en hel del på förmiddagen men lugnade ner sig sedan. Pratade med mamma i telefon och avklarade lite "svammelsnack". Hon hade pratat med mormor som mår ganska bra nu. Tydligen pratas det om att hon ska komma in på ett hem, och det vore ju det bästa. Hon vill ju det själv, men kommunen måste ju vilja oxå...

En annan sak jag hann på jobbet idag var att tömma min mail. Inboxen var helt tom när jag gick hem idag. Det var otroligt länge sedan det hände... Hi hi... Bra början på detta år.

Väl hemma stod kocken vid spisen. Det blev en fläskfilégratäng till middag. Till det serverades vitlöksbröd och vin. Oj oj oj... Mumsfilibabba...

Efter middagen spelade vi ett spel. Det var väl ganska roligt, men jag vann inte så ofta. Jag lät Mikael vinna för annars blir han så grinig... :) Han är lite grann av en dålig förlorare (men själv säger han att det inte stämmer) så friden hemma blir bäst om han får vinna... Fast egentligen är ju jag bäst... ;)

Efter spelet så gjorde vi efterrätt. Samma som på nyårsafton, men med lite modifikation. Vi hade både


Söndag 4 januari 2009

2009-01-04 21:16:00 / 1 kommentarer ..


Jag bestämde mig för att jag inte skulle sova så länge idag eftersom jag behöver vända tillbaka dygnet. Men jag säger då det, det är ingen lek att ta sig upp. Usch och fy vad trött jag är på morgonen...

Det hände inte så jättemycket idag heller. Det blev mest städning och stunder vid datorn...

Vi gjock ut på en promenad under eftermiddagen, det var riktigt skönt. Det är ganska kallt ute, men klär man sig, så är det bara härligt...

Väl hemma lagade vi mat och det tog ju en himla tid. Efter middagen drömde jag mig bort efter ett nytt avgassystem till motorcykeln... Ska jag, ska jag inte...? Det är frågan...


Vi började dagen med att tömma frysen. Dag för att frosta av den...


Vi hittade lingon i frysskåpet. Först tänkte vi baka, men sedan kom vi på att det var bättre med lingonkräm. Så himla god blev den...


När vi gick ut och gick så hittade vi ett träd som blåst tvärs över gångvägen.

  
Det var så vackert ute idag...


 
Frost på träd och buskar... 


Väl hemma började vi med söndagsmiddagen; palt...

Lördag 3 januari 2009

2009-01-04 20:58:12 / 1 kommentarer ..


Idag måste jag börja med att gratulera min "lilla" son på hans födelsedag. Usch vad jag tycker han drar iväg, både på längden och i åldern... Men ändå:

GRATTIS MATHIAS PÅ DIN 14-ÅRSDAG

Denna dag är det faktiskt en annan man som fyller år. Och jag vill absolut gratulera honom med:

GRATTIS LARS PÅ DIN FÖDELSEDAG. Hoppas även du hade en bra dag idag med Monica, barn och barnbarn.

Jag brukade förut alltid väcka Mathias med presenter på sängen. Men det går ju inte. Inte med ett barn som sover så otroligt mycket mindre än vad jag gör. Det är otroligt vad han behöver lite sömn egentligen. Jag sov lite längre än honom kan man säga.

När frukosten var klar och vi gjort oss själva färdiga, så åkte vi iväg till Storheden. Fika på Trend och handla på Ica...

Mathias for på träningen och jag och Mikael gick upp på vindan för att kolla efter skoterkläder. Jag hade helt glömt bort min skoteroverall, men hittade den där uppe. Så den tog vi ner givetvis.

Idag blev det lasage till middag. Matte gillar det... :) Jag med...

Kvällen tillbringades i soffan framför Körslaget. Sedan började någon himla konstig film som Mikael tydligen tyckte var otroligt kul, för han skrattade så han höll på dö. Själv gick jag och tog en lång dusch, för filmen var inte alls i min smak.


 
Mikael hittade sina skinnbyxor uppe på vindan. Han har dem när han kör hoj. Han var tvungen att smörja in dem med fett, det var ett tag sedan han hade dem. Om ni funderar varför han står på en stol, så är det för att det var jag som skulle göra det. Men jag var inte så bra på det där, så han tog över...


  
Några paket fick han, min "lilla" 14-åring.

Fredag 2 januari 2009

2009-01-03 15:15:24 / 0 kommentarer ..


Vilka konstiga dagar det blir när det är röda dagar mitt i veckan... Så här ser det ut kring jul:

jobba två dagar, ledig fem dagar
jobba två dagar, ledig två dagar
jobba en dag, ledig två dagar
jobba en dag, ledig en dag
jobba tre dagar, ledig två dagar

och SEN börjar det om som vanligt. Då är det vanliga veckor fram till påsk. Om man inte räknar v. 4 då jag har tagit ledigt på fredagen för att resa till Stockholm och mc-mässa. :)

Hur som helst så har detta varit en arbetsdag för mig. Jag jobbar 8-17 idag och det är ju lite länge... Och den som trodde att det var dödslugnt hos oss en sådan dag, har fel. I alla fall förmiddagen har det ringt som tusan...

På eftermiddagen var det betydligt lugnare och det var ju en skön avslutning på arbetsdagen.

Väl hemma stod kocken vid spisen. Mikael lagade en slags gryträtt i våran nya gryta. Den är jättebra och maten blev riktigt god!

Vi tänkte se på tv sen, men man har nog blivit bortskämd med programen på tv,n för jag tyckte inget passade mig. Men då satte vi igång en film istället. Den handlade om en hund som heter Frank, en familjefilm men helt i mitt smak och tycke.

Sedan blev det inte mycket annat än lite mer tv och lite mer slöhet. ´

:)

Torsdag 1 januari 2009

2009-01-02 11:36:04 / 1 kommentarer ..


Välkommen året 2009. Tänk vad tiden går...

Kände mig lite hängig idag med så jag tog en riktigt lugn dag. Satt mest vid datorn och tv hela dagen, så jag har inget intressant att berätta. Därför tänkte jag idag bjuda på bilder från mitt år 2008:


Januari
 
Jag och Mikael satte oss i ett flygplan som tog oss till Göteborg och MC-mässan!

Februari

 
Min mormor fyllde 90 år så vi åkte till Skellefteå och gratulerade henne.


Mars



Min nyaste älskling flyttade hem till mig: Daisy!

  
Min farmor fyllde 80 år, så vi var och gratulerade henne. Vi tog ju givetvis familjefoton. På det första är det alla barnbarn och barnbarnsbarn. På det andra fotot är det farmor och farfar med sina barn (min pappa står längst till vänster).

April

 
Första mc-svängen blev i april. Mikael provade köra min... :) Han ser lite stor ut på den. Det blev oxå sista turen med Mikaels gamla hoj.

Maj
 
Vi besökte Ingela o Tomas när de var i Haparanda. Och med jobbet hade vi våran traditionsenliga vårfest!

Juni
 
Hade mc-träff på Fårön, där alla de möjliga (och omöjliga) lekar lektes... Och Marlene var i fin form på midsommarafton.

Semester (slutet på juni och början på juli)
   
Vi åkte på semester längst ner i Sverige, Smygehuk! Träffade Ingela med familj i Ullared. Såg vaktombytet på slottet i Stockholm. Var på Skansen och tog fåniga semesterbilder.
Detta plus en massa andra härliga saker skedde på våran semestersväng.

Juli
 
Vi besökte mc-klubben Diamonds i Piteå och vi var till båtmuseet i Skellefteå och åt bamsestora räkmackor.

Augusti
 
Lulekalaset kom och vi såg bla Ostindienfararen och Boppers.
 
Besökte Danne o Sussi och alla deras "husdjur" Skräckupplevelse!
 
Jag och Mikael for till Stockholm. Fick se både ridande poliser och vackra kläder (studiebesök på Operan)

September
  
Körde septemberrundan och kollade blandannat in Håkkes nya HD.

Spenderade tid på att titta på grabbarna som spelade basket

Oktober
 
Var till Levi med Stenvalls och började om med mitt älskade fritidsintresse, Linedance.
 
Köpte ÄNTLIGEN en ny mobil och en ny kamera!

November
  
Var till Ikea, fotade ute i det vackra vädret och började med den hemska hallen.

December
 
Hälsade på mina kusiner i Skellefteå och hade julfest med jobbet!

Detta var bråkdelar från mitt år 2008. Det har varit ett omtumlande men otroligt roligt år. Många händelser som jag gärna gör om och vissa som jag gärna glömmer bort. Precis som ett år ska vara.

Sköt om er alla så går vi nu in i nästa härliga år!

KRAMIS

Onsdag 31 december

2009-01-01 14:43:16 / 2 kommentarer ..


Nyårsafton :)

Jag vaknade imorse och var betydligt piggare än igår. Jag tycker det är faschinerande hur man kan gå från att vara så dålig som jag faktiskt var igår, till att vara så pigg som jag var idag. Härligt...

Dagen gick i väldigt stilla lugn. Jag kände ju att jag inte var helt frisk så jag orkade inte riktigt med massor med aktiviteter. Dessutom blåste stormen därute massor, så jag hade inte lust att gå ut direkt.

Det blev mest tv. Vi såg lite När & Fjärran och drömde oss bort till andra länder. Vi gjorde oxå klart förrätten som vi skulle ha med oss. Det var lite pillergöra, men roligt...

När klockan var kring 18 så åkte vi och hämtade Mallan. Sprang upp till hennes lägenhet och hjälpte henne att bära ner alla saker som hon skulle ha. Det var ju både dryck, efterrätt och varma kläder...

Väl framme hos Lena o Peder så hälsade vi på de nya familjemedlemmarna, två marsvin. Så söta så, men lite rädda.

Resten av kvällen bestod av middag, med både förrätt, huvudrätt och efterrätt. Det tog tid innan allt var klart. Mycket prat och svammel mellan alla matintag. Ungarna såg Wall-E så de hade nog inte så tråkigt de heller.

Vi spelade spel och det var riktigt roligt. Mitt lag vann... :)

Efter 23 så klädde vi på oss massa kläder och åkte in till stan. Det var som vanligt massor med människor som hade samlats kring norra hamn för att se alla fyrverkerier. Mysigt. Jag hade klätt mig som en eskimå så jag frös inte det minsta, svettades till och med. Fast de andra tyckte det var lite kallt...

När vi gick tillbaka mot bilen så mötte vi en tjej som gick med en Borzoi. Jag och Mallan kunde inte låta bli att stanna och prata med henne. Jag sa att jag har en kompis som har tre stycken sådana hundar. Då säger hon: -Är det Annelie...? Lite snopen blev jag måste jag säga... Tydligen brukade de träffas på utställningar...

Väl hemma var jag fylld av energi och hade inte den minsta lust att lägga mig. Men det jag gjorde och somnade likaså. Var nog tröttare än jag trodde ändå...

Bilder från ikväll:


Förrätten framdukad

  
Förrätten stod jag och Mikael för... Vi gjorde i hjärtanform. Husvärdarna, men mest Peder, stod för huvudrätten: dubbelmarinerad oxfilé med potatisgratäng. Efterrätten stod Marlene för. Någon slags vit chokladsmet, med frusna hallon. Alla tre rätterna var riktigt goda...


Vi hämtade huvudrätten vid spisen. Enklast så.


Mallan glömde hallonen hemma och Peder fick skjutsa henne för att hämta dem. Och vem fick då äran att göra chokladsmeten...? Jo JAG... :)


Disken tog Peder hand om, i vanlig ordning...


Wilma bjöd på godis!

 '
Detta var det spel vi spelade. Så himla roligt... Är ni ett gäng som vill roa er, testa detta. 100% skrattsäkert.

 
Vi måste bara vänta på att Peder ska bli klar med disken...

 
Emelie och Lena i samma lag och det leder till diskussioner... :) Wilma och Mallan fick oxå vara i samma lag, de kom bra överens...

 
Här är vi redo för att tolvslaget ska komma och vi ska få se fyrverkerier.

   
Några exempel på det fina vi fick se... :)

 
Wilma tyckte inte det var så märkvärdigt, och Emelie tyckte det var kallt som tusan...

 
Kallt tyckte de flesta att det var... Men nu var det dags att vara hem!

2009 HERE WE COME!

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!