Måndag 30 augusti 2010

2010-08-30 19:29:42 / 1 kommentarer ..


Fredag 27 augusti
Jag och Anneli var på möte med kvalitetsgruppen. Det var på landstingshuset och vi blev bjudna på lunch först och det var ju trevligt. Sedan hade vi möte hela eftermiddagen och tiden rusade på i en väldans fart. När jag kom hem hade Mikael lagat middag och vi åt med god aptit och drack mycket gott vin. Satt och pratade hela kvällen fram till Doobidoo började. Trevlig kväll

Lördag 28 augusti
Var till Storheden en snabbis och tippade på travet. På kvällen visade det sig vara 6 rätt och det var ju kul. Men det var ju en liten vinst, men kul ändå.
Resten av lördagen städade vi i mammas garage. Det var mycket jobbigt. Arbetsmässigt för oss, känslomässigt för mamma. Även om hon ville det, så var det otroligt jobbigt för henne... :(
Så på kvällen var jag helt slut och efter middagen hade jag soffläge. Skönt var det dock...

Söndag 29 augusti
Åkte ut till Kallaxön med lilla Barnarne, för att hälsa på Gunnar och Mona i deras stuga. Det var trevligt. Vi gick en runda på ön och kollade bla in Neptun-klubbens stuga.
Efter vår tur, åkte vi till Ica Maxi och handlade och sedan hem för att börja med lite matlagning. Palt stod på menyn. Mikaels barn kom förbi och åt, de hade dessutom presenter med sig. Deras kära far fyller ju år, men då är vi ju bortresta.
Resten av kvällen bestod av paltkoma. :P

Måndag 30 augusti
När jag tog mig upp blev jag väldigt nervös. Jag mådde så illa, skakade i hela kroppen och kallsvettades i massor. Jag var så orolig att jag skulle bli sjuk...! Men tjurig som jag är så gav jag mig inte utan tog lite C-vitamin och kämpade för att göra mig klar. Och plötsligt gick det över! Puh... Tack och lov...
På jobbet har jag kämpat som en galning för att få i ordning på alla saker som jag skulle göra innan min semester. Jag hann, även om det var precis.
Efter jobbet for jag och Mikael på Forex och växlade pengar. Sedan på Ica och handlade. Resten av kvällen har hittills bestått av att fixa i ordning så mycket som möjligt så att så lite som möjligt kan gå fel när vi är borta. Snart är jag helt slut och jag LÄNGTAR BORT!!!!!! Tack och lov får jag fara imorgon!

Så ja, mina älskade vänner. Nu åker jag bort och lämnar cybervärlden i en vecka. Jag hatar just det (att inte få leka på internet). Jag hatar oxå att vara borta från jobbet. Men just nu vill jag verkligen bara bort... Så det ska bli riktigt skönt. Vi hörs snart alla rara vänner!!!

Torsdag 26 augusti 2010

2010-08-26 20:41:38 / 0 kommentarer ..


Som svar på en fråga jag fick, så kan jag meddela att jag har aldrig provat minxnaglar. Jag, i min okunskap, vet inte ens vad det är... :P

Men en sak som jag funderar på är min goda vän Anneli. Hon har ju i många år varit mörkhårig, ibland med en hel del ljusa slingor, men dock mest mörk. Nu har hon blonderat sig och hon är riktigt blond. Det jag undrar över är varför hon egentligen gjort det. Hon säger att hon bara kände för det... Jag undrar jag...

Jag misstänker (det är dock enbart en misstanke) att hon delvis tillfört den ljusa färgen på sitt hår, för att kunna ha en ursäkt till att spela lite korkad, och på det sättet komma undan vissa saker... Jag VET att hon inte är dum, men när man numer pratar med henne om saker som hon är lite för trött för att orka lyssna på, så ser man det...

Hon lindar det ljusa håret runt ett finger, drar ner hakan mot bröstkorgen, tittar upp mot mig liksom under lugg, gapar halvstort och säger: -Vad då...? Jag liksom fattar ingenting...

Men jag kan alltså härmed berätta för alla, att jag tror det är ett lömskt spel från den vackra kvinnan med det numera blonda utseendet... Kan vara det som kallas kvinnlig list.

Som den värdelösa fotograf jag är, så har jag inte ett enda foto på den blonda kvinnan att lägga ut här på bloggen. Det ska dock bli ändring. Foto ska det bli!

Vad har jag då gjort idag? Jo, jag jobbade och hade rast och jobbade och hade rast osv osv... När jag slutade åkte jag till stan och mötte upp mamma. Vi gick in på Specsavers och beställde nya glasögon. Både till henne och mig. Jag tog ett par vanliga och ett par solglasögon med styrka.

Sedan besökte vi Storheden och Coop. På Coop sprang (fast mamma rullade) vi omkring i över en timme innan jag slutligen kunde skjutsa hem mamma. När jag själv kommit hem och ätit så gick jag igenom en hel del jobbiga papper, betalade räkningar, fixade igång Mikaels dator och hjälpte Mathias med småsaker.

Just nu sitter jag här, med musiken DÅNANDE genom huset och riktigt njuter av att det är fredag imorgon och jag har två arbetsdagar kvar innan jag har semester igen!
 

Onsdag 25 augusti 2010

2010-08-25 21:34:51 / 6 kommentarer ..


Det är så kallt ute så man blir galen. 10 grader som varmast idag, och det är fortfarande augusti. Suck... Jag gillar ju iofs alla årstider och hösten är en av mina favoriter, men jag gillar inte att frysa... :( Tur att man åker till Bulgarien nästa vecka... :P

Idag tänker jag på min dotter, hennes pojkvän och hans familj. Idag har de tagit bort deras älskade hund Rocky. Han var gammal och sjuk, men det är ju ändå alltid tråkigt när en familjemedlem försvinner. Vare sig det är en människa eller ett djur.

Annars idag har jag inte gjort något speciellt på dagen. På kvällen var jag och Lena dock till Inpuls och tränade. Idag hade jag med mig Lena på hennes första pass där det var Afro Power Dance. Lena tyckte det var roligare än vad hon hade trott och det var ju ett bra tecken. Själv vet jag fortfarande inte riktigt vad jag ska tycka. Det är kul, men det finns roligare saker. Men det är konstiga rörelser och man måste kanske välja sig vid dem för att riktigt kunna känna hur kul det är.

Lena som säger att hon aldrig svettas, insåg idag att hon har nog aldrig tränat på riktigt innan hon började följa på Inpuls. För varje gång vi har varit så har hon varit sjöblöt... Hi hi...

När jag var åter hemma så belv det lite kvällsfika och mycket dator och MASSOR med musik. Här lär jag stanna tills det är dags för natten...

Några foton först. Min söta Lillen är otroligt bra på att slappna av:


Att sova hos pappa är absolut det bästa som finns. Som ni ser, spelar det ingen roll vilken ställning det blir...


Han sover djupt. <3


Men om pappa inte är hemma, så går det bra att slappna av ändå (dock utan människa, mamma duger inte lika bra)


Han är så söt...
 

Tisdag 24 augusti 2010

2010-08-24 21:21:03 / 1 kommentarer ..


Man ska inte hålla på att gnälla och tjafsa, men... När jag inte får sova då blir jag gnällig... Och natten mot idag, fick jag inte sova. Jag har ju problem med kryp i benen ibland på nätterna, och nu hade jag det. Det kröp och höll på så jag trodde jag skulle bli galen.

Dessutom så vaknade jag otroligt lätt hela natten. Så fort det kom en katt, någon gick på toa, Mikael rörde sig eller bara något sådant, så vaknade jag och så började proceduren om med kryp i bena. SUCK...

Detta i sin tur innebär att jag inte varit på bra humör idag. Inte kanske sur, men trött och sliten och hade ingen lust att prata med någon. Sådana dagar är det kanske dumt att man är telefonist... :) Men jag har ändå promenerat på rasterna och jobbat med annat, så det har gått bra ändå.

När den ordinarie arbetstiden var slut, så var inte arbetsdagen slut. Det var nämligen arbetsplatsträff ikväll. Men det är helt ok, jag gillar dessa träffar. Det är ju enda gången som vi alla kan sitta ner samtidigt och prata. Det brukar vara riktigt trevligt, vilket det oxå var idag.

När mötet var slut så skjutsade jag hem Marlene och sedan åkte jag hem själv. Då var jag en sliten hjälte, så det blir inte mycket mer än att sitta lite framför datorn och koppla av med massor av musik innan sängen och boken ropar högt på mig!
 

Måndag 23 augusti 2010

2010-08-23 21:32:53 / 1 kommentarer ..


Internet, det är en fantastiskt uppfinning. Givetvis har det mycket mycket nackdelar, men ändå mycket fördelar. Jag gillar detta med blogg tex. Man får en viss kontakt med folk, på ett sätt som man inte skulle få annars. Jag jobbar som telefonist och sitter i telefon många många timmar varje dag. Det gör att jag inte orkar ringa och prata med människor på kvällarna.

Och det skulle aldrig falla mig in att ringa till någon som jag inte kände så bra. Men det är helt ok att skicka ett litet mail eller göra en liten kommentar. Jag gillar det!

Så idag tackar jag extra mycket till dem som har kontaktat mig via blogg eller på annat sätt! Det värmer i hjärtat.

Annars då...? Ja, skolan har börjat idag. Det gillas... Äntligen blir det lite vanliga rutiner även för barnen. Och jag slipper fixa denna ständiga lunch varje ständiga dag.

Sofia har problem med sin mage och var på akuten i fredags för hon hade så ont och haft det i drygt en vecka. De trodde att det var början till problem med blindtarmen, men det gör man inget åt. De sa åt henne att komma tillbaka om det inte blev bättre. Idag hade hon ondare och ringde dit och de bad henne komma in igen. De tog prover och kollade, men vet fortfarande inte vad det är. Hon blev hemskickad och skulle tillbaka om det inte blivit bättre på en vecka. Men ont har hon än, och jag tycker synd om Gummi...

Själv har jag varit på PSI idag. Det står för Power Strike Impact. Dvs kickboxing... Jag kan säga som så att jag är HELT såld. Det var så himla kul. Jag har ont i hela kroppen nu, men det är sådan där skön smärta som man får efter det att man använt muskler på ett helt nytt sätt...

Jag har köpt egna handskar och när jag kom hem tog jag på mig dem och studsade omkring i köket för att visa Mathias hur vi hade gjort. Han (och katterna) satt alla på varsin köksstol och tittade på mig som om jag inte var klok. Det låter jag vara osagt, men kul hade jag... :)

Sedan ikväll har jag tvättat, städat i köket, fixat maten inför morgondagen och plockat undan mina kläder från min hängare i sovrummet. Nu ska jag bara mysa framför datorn tills sängen och boken kallar...

Föresten, det är den 23:e idag, dvs idag har jag och Mikael varit tillsammans i 4 år och 1 månad... Men vem räknar... :P
 
 

Söndag 22 augusti 2010

2010-08-22 20:57:38 / 2 kommentarer ..


Fredag 20 augusti
Jobbade med lite rutiner och registerhantering idag. Mycket trevligt, för när man gör något som man inte brukar, så går tiden otroligt fort. Vilken den oxå gjorde denna fredag.
När jag slutade åkte jag hem till mamma för att lämna lite mat som jag köpt till henne. Bla surströmming... Hon ska mumsa i helgen...
Sedan åkte jag ut på Storheden för att handla hem till oss. Jag gillar verkligen att gå omkring och strosa för mig själv på affären. Men det blir oftast så dyrt tyvärr...
Väl hemma gjorde vi middag. Tacos... Som jag har längtat efter det. Och så gott det oxå var... :) Kvällen bestod av tv och bara allmänt mys.

Lördag 21 augusti
Vaknade ganska tidigt, men tog en lång uppvakningsprocedur. Det är så skönt att ta det lugnt och bara ligga och dra sig tills dess att man verkligen känner att man vill stiga upp.
Men kl 10 satt vi vid frukostbordet och åt frukost, läste tidning och löste melodikrysset. Härlig morgon alltså.
Resten av dagen tog vi det bara lugnt. Jag städade lite, tvättade lite. Höll på med datorn, såg på tv, läste bok. Bara helt allmänt soft och lugnt här hemma.
Vi gjorde kycklinggratäng till middag och drack vin. Såg på tv och lite film innan jag somnade i soffan. Där sov jag sedan tills Mikael gick och la sig och sa åt mig att följa med... :P

Söndag 22 augusti
Samma procedur som på lördagsmorgonen. Fast idag blev det ju inget melodikryss förstås... Vi stökade på här hemma ett tag innan vi kom på att vi skulle fara ut och cykla. Vi for till Storheden och gick på café, sedan handlade vi lite på Coop. På vägen hem cyklade vi förbi båthamnen och kollade lite innan vi cyklade hem.
Efter den goda middagen åkte jag och tränade cirkelträning, medan Mikael for och handlade med sin mamma. Resten av kvällen var även den lugn och satt mest framför tv'n.

Med andra ord kan man säga att min helg har varit otroligt lugn och avkopplande. Väldigt härligt alltså...!
 


Torsdag 19 augusti 2010

2010-08-19 21:54:55 / 0 kommentarer ..


Idag har det varit ytterligare en bra dag. Möttes på morgonen av en blond Anneli. Eftersom hon var mörkhårig igår när hon for, så kändes det konstigt att hennes hår var så ljust. Men det blev väldigt fint. Även om färgen var lite väl varm för hennes smak... :)

När jag slutade så skulle jag, Mallan och Lena åka till Boden för att gå ut och äta med Ingela. Lena skulle komma till jobbet kring 16.45-tiden. Men hon kom aldrig. Kl 17 ringde hon och sa att hon inte riktigt visste vars hon var, men hon såg en skylt där det stod akuten.

Det slutade med att vi tog bilen och åkte för att leta reda på henne. Hon är så söt, vår lilla Lena, som vimsar omkring, men ändå kommer rätt i slutändan.

Hur som helst åkte vi till Boden där jag åt en riktigt god kycklingsallad. Har lite ångest för att jag tog bröd, fast jag borde ha låtit bli. Men det var ju så varmt och när man smörade det smälte smöret sakta... Vem kan avstå från sådant? Inte jag tydligen, och det stör mig!

Efter vår trevliga middag med massor av skvaller, åkte vi till Ica Kvantum. Alla behövde vi handla lite grann och det var riktigt trevligt att gå omkring i "min" gamla affär sedan då jag bodde i Boden.

Te och kaffe intogs sedan hos Ingela medan vi samtidigt fick se massa bilder från deras semester-resa i Europa. Mycket kul... :)

Efter någon timmes surrande där, så åkte vi åter mot Sunderbyn och Gammelstad. Såg ett rådjur som sprang över vägen nästan hos Lena, och det var så gulligt... Skjutsade hem Mallan och åkte sedan hem till mig.

Berättade för Robin att jag ska börja använda ordet "Chilla" lite mer. Han frågade i vilket sammanhang jag tänker använda det och det vet jag inte riktigt. Men det kan tydligen betyda vad som helst, så om jag inte hittar något att säga, får det väl bli Chilla då... :)

Sov gott!
 

Onsdag 18 augusti 2010

2010-08-18 20:34:51 / 0 kommentarer ..


Det blev inga bilder igår. Jag bloggade ju aldrig. Det berodde på att jag inte hann...

Min tisdag såg ut så här:
*Vakna och göra sig klar
*Åka till jobb
*Jobba
*Åka till Ica S
*Åka till mamma
*Åka hem
*Äta och packa
*Åka på träning
*Åka till Granudden
*Åka båt till Klubbviken
*Åka båt tillbaka till Granudden
*Åka hem
*Göra iordning inför morgondagen
*Läsa bok
*Sova

Idag, onsdag, har min dag sett ut på följande sätt:
*Vakna och göra sig klar
*Åka till jobb
*Jobba
*Åka på Storheden och handla
*Åka på träning
*Åka hem
*Äta
*Fixa med tvätt o annat städande
*Sitta vid datorn
Sen kommer:
*Dricka te
*Läsa bok
*Sova

Så där, då har ni en uppdatering, version snabb, på vad jag har gjort. Här kommer bilderna jag lovade tidigare:


Båten på väg ner i sjön


Mikael kör iväg


Vi har besökt Altappen


Otroligt härlig dag med båttur, vackert väder och en bra bok!


I söndags var det betydligt kallare, men mysigt ändå


Och i tisdags var det helt vindtilla på havet.


Mysigt


Vackert!



Måndag 16 augusti 2010

2010-08-16 20:41:29 / 0 kommentarer ..


Jaha, då var det måndag igen. Så här kommer nu de senaste dagarnas händelser:

Fredag 13 augusti
Under dagen ringde Mikael och var glad som ett barn. Han hade fått tag i en båtplats, där vi kunde ha båten den här säsongen iaf. Direkt bestämde vi att sjösätta redan denna dag.
Jag slutade 17, men då åkte jag direkt hem och hjälpte till med maten. Fian var fortfarande kvar, men åkte hem till Rosvik efter en liten stund. Hon fick skjuts med Niklas storebror, eftersom hon var sjuk...

När vi sedan hade ätit så åkte vi och sjösatte vi båten. Vi satte ner den i Bergnäsets småbåtshamn och sedan körde Mikael den till Granudden där vi hade fått låna en plats. Vi hade inte hunnit få nyckeln till rampen på Granudden, men eftersom vi är stödmedlemmar på Bergnäset så får vi sjösätta där.

Så Mikael körde sedan båten till Granudden, så tog jag bilen dit. Sedan åkte vi iväg ut på havet. Men precis efter vi kom iväg så märkte Mikael att motorn inte gick så bra. Den hade gått jättebra när Mikael körde först, men plötsligt var något som var galet. Så vi var tvungen att vända tillbaka till hamnen. Vi satt och fikade i båten då istället och sedan for vi hem.

Lördag 14 augusti
I lördags åkte vi och köpte nya tändstift och sedan till båten, bytte det som Mikael trodde var trasigt och så ut och ut på vattnet för att prova. Men motorn gick fortfarande dåligt, så vi vände till hamnen igen. Då plockade Mikael isär motorn ytterligare (vilket inte var lätt eftersom motorn satt där den satt). Hur som helst så rengjorde han förgasaren och sedan provade vi igen. Och då gick motorn jättebra!

Vi körde till då ut till ön Altappen och var där hela dagen. Vi gick runt och strosade på ön, läste om dess historia och plockade hallon. Vi satt där i stort sett hela eftermiddagen. Det var helt i lä och solen låg precis mot båten, så det var hur skönt som helst.

Sent på eftermiddagen åkte vi hem igen. Då mötte vi ett hemskt åskoväder efter vägen och jag var mycket glad över att jag då satt i en bil och inte i en båt. Hemma skulle vi grilla så vi drog grillen under tak och började grilla. När vi hunnit ungefär halvvägs med grillningen så tog gasolen slut! Så vi stekte färdigt köttet i ugnen. Men det blev jättegott ändå. Resten av kvällen bestod mest av tv och läsning.

Söndag 15 augusti
I söndags tänkte vi åka ut med båten igen, men då blåste det ju så förbaskat. Så istället åkte vi till mamma klippte vi gräset. Eller Mikael klippte gräset medan jag åkte till Storheden och handlade åt mor. Efter alla ärenden till henne åkte vi hem. Där klippte Mikael oxå gräset medan jag var inne och städade. 

När allt var klart åkte vi ut och körde motorcykel. Trevligt, men ibland trodde jag att jag skulle blåsa av. Vi körde runt Måttsund och ut mot Kallax flygplats. Sedan körde vi genom stan och for till Storheden och fikade. Åter hemma satte vi oss på altanen och solade. Mycket trevligt.

Efter middagen skjutsade Mikael mig och Lena till stan. Vi skulle åka och träna. Det blev Cirkelträningen igen denna dag och det var lika roligt som sist. Efter träningen åkte jag och Mikael till båten och körde ut en sväng igen.

Den här gången körde vi till Kallaxön och kollade på Mikaels arbetskompis nybyggda brygga och sedan for vi till Stensborg och drack kaffe. Det var lite blåsigt och lite kallt, men oj så härligt ändå. När vi sedan kom hem var klockan ganska mycket så det blev bara att packa upp, dricka lite te och sedan gå i säng.

Måndag 16 augusti
Åter måndag igen. Jag faschineras alltid över hur lätt det är att stiga upp på måndagar. Man (iaf jag) är alltid så pigg då. Så jag hade riktigt gott om tid att göra mig och allt annat klart.

På jobbet börjar vardagen sätta igång igen. Semesterfirarna har börjat komma tillbaka och livet återgår det sakteliga till det normala. Det är ganska skönt ändå måste jag säga...

Jag slutade 16.45 så då blev det att åka raka vägen hem och få i sig lite middag. Jag packade väskan och åkte iväg till stan för att göra ett besök på Inpuls. Denna dag var det dags för Aerobic. Det gillar jag... :) Dock var jag inte det minsta sugen idag. Jag kände mig trött och sliten och ville bara krypa upp i soffan med min bok, vilket jag oxå sa till Mikael. Då sa han att det kunde jag ju göra, men jag fick allt vänta till efter träningen... :(

Då blev jag sur och åkte och tränade. Nu så här efteråt känns det ju riktigt bra, trots att jag fortfarande är sliten... Men NU tänker jag krypa upp i soffan och läsa, med en te-kopp bredvid. 

(Bilder från helgen kommer imorgon)
 
 


Torsdag 12 augusti 2010

2010-08-12 20:26:22 / 0 kommentarer ..


Vaknade till ännu ett trist väder. Regn... Men det slutade ganska snart och även om solen inte riktigt ville komma fram, så var det ändå ganska varmt. Och regnet återsåg vi inte mer idag.

På jobbet har det (än en gång) varit en bra dag. Har suttit och skvallrat lite med Cissi och ibland inser jag att hon och jag har mer gemensamt än vad jag först trodde. Hon är en fin tjej och jag förstår precis hur hon tänker i vissa lägen... Stora kramar till Cissi Ludwig. (Som ropar nej om man säger Cecilia *ler*)

När jag slutade så åkte jag och hämtade min dotter. Hon är egentligen sjuk och mår inte bra. Men hon kämpar på med sitt arbete och jag är så stolt över henne. Hon jobbar sin sista dag imorgon och då åker hon hem till Rosvik. Det är då med mycket blandade känslor jag tänker på det...

Hur som helst så åkte vi till Storheden för att handla åt mamma. Hon hade skrivit en lång inköpslista. Bla lösviktsgodis. Hon ville ha sura, mjuka, söta och salta, men inga hårda och ingen choklad. Det är inte alltid lätt att få det rätt, men jag tror jag lyckades.

Hon ville även ha en ny väckarklocka för hennes har pajjat och det gjorde att hon försov sig i morse. Jag hittade en jättefin och väldigt enkel på Expert. Hoppas nu att den kommer att hålla.

Vi körde sakerna till mamma (installerade väckarklockan) och sedan åkte vi äntligen hem för att få lite middag. Jag har ikväll hjälpt Fian att städa. Hon skulle göra det själv, men hon är ju sjuk så... Nu ligger hon och vilar, Mikael ligger på soffan (han är oxå sjuk). Mathias åkte till en kompis och själv tog jag tillfället i akt med lite datatid... :)

Mitt i allt ihop plingade det på dörren och där stod Peder. Han var och körde lite hoj och kom förbi.

Idag visar jag lite bilder från midsommar. Bättre sent än aldrig... :)


Mathias i hatten


Midsommar på hägnan, som det ska vara... :)


Wilma och Lena


Och här kommer spelemännen


Karlar som grillar


Och kvinnor som tittar på


Lite lekar hann oxå utföras


Glada tjejer... :)
 

Onsdag 11 augusti 2010

2010-08-11 20:39:48 / 0 kommentarer ..


I morse var jag piggare tack och lov... Katterna har nog varit lugnare inatt, eller så har jag helt enkelt inte hört dem.

Jag tog Jasmine (min mc) till jobbet idag. Det var länge sedan jag körde motorcykel till mitt arbete. Någon vecka innan semestern var nog sist. Men det gäller väl att passa på medan det fortfarande går att köra.

Idag har jag beställt tid hos optikern för mig och mamma. Lika bra att ta oss båda på samma gång så slipper man fara dit så många gånger.

När jag slutade skyndade jag mig hem och åt lite gröt. Sedan drog jag och Fian iväg mot stan. Sofia gick och solade medan jag mötte upp Lena utanför Inpuls. Lena skulle nämligen provträna på "mitt" gym och vi hade bestämt att cirkelträning vore kul att prova. Även Maria Nylund hängde med.

Jag har aldrig gjort det tidigare, så jag visste inte vad jag hade att förvänta mig. Men det var olika stationer som man gjorde olika övningar. Jag blev iaf glatt överraskad över hur roligt det var, men kanske framför allt mest förvånad över hur jobbigt det var. Jag var genomsvettig efteråt... Till och med Lena, som aldrig svettas var blöt...

När jag duschat och gjort mig klar så mötte jag upp Fian vid bilen och sedan åkte vi till Storheden för att handla lite småsaker till hennes skolstart.

Hemma blev det att fixa med träningsväskan, diskmaskinen och att fixa lunch. Nu tar jag nog det lugnt resten av kvällen!
 


Tisdag 10 augusti 2010

2010-08-10 21:15:44 / 2 kommentarer ..


Gud vad jag har sovit dåligt inatt. Först hade jag svårt att somna pga benvärk. Jag får ju kryp i vaderna ibland och det kan driva en till vansinne. Men precis när det började släppa, så fick katterna något ryck och började busa. De höll på i någon timme innan de lugnade sig. Jag trodde jag skulle bli knäpp.

Allt detta gjorde i sin tur att jag försov mig i morse. Steg upp 6.30 och då brukar jag redan vara på jobbet. Men idag kom jag fram som nr 3...!!!

I övrigt har dagen varit rätt bra. Har jobbat och donat hela dagen. När jag slutade så åkte jag direkt hem och fixade middagen. Sedan for jag och Fian iväg och tränade.

När jag kom hem så pratade jag lite med Lena i telefon och sedan åt jag lite kvällsfika. Nu har jag hamnat framför datorn och här kommer jag och sitta tills jag går och lägger mig, vilket är snart...

I fredags var jag och hälsade på Fian på hennes jobb. Här kommer några bilder därifrån:


Fia framför visningsstugan


Hon har så söt huvudbonad... :)


Fia i Kyrkbyn


Det är så vackert, man bor kanske för nära, för man inser det nästan inte...


Sofia klippte sig idag. Hon blev jättenöjd.


Måndag 9 augusti 2010

2010-08-09 21:17:42 / 0 kommentarer ..


Måndag och åter arbetsdag. Jag klagar inte, även om min förlängda helg har varit jättebra! Helt fantastisk egentligen! Här nedan kommer texter om vad jag har gjort:

Torsdag 5 augusti
Var på jobbet precis som vanligt. Det var en bra dag och humöret på topp. Jag skulle vara ledig på fredagen, så det var helg för mig när jag slutade jobbet.
Då for jag och Sofia till Storheden och shoppade lite. Sofia köpte kläder till helgen och jag betalade. Kändes inte rätt, men hon handlade mycket billigt eftersom det var halva reapriset.
När vi kom hem så åt vi middag och sedan for jag, Mikael, Sofia och Sofie till stan. Det var ju första dagen på Luleåkalaset, så då måste man ju dit.
Sofie drog iväg med sina kompisar medan vi andra gick ner för att se invigningen och Ola. Sedan gick vi oxå några varv runt området innan vi slutligen åkte hem.

Fredag 6 augusti
Jag hade tagit ledigt idag, men steg ändå upp 7.15. Åt frukost och gjorde mig klar, sedan for jag till stan. Började att gå till Sun Tan och solade. Sedan promenerade jag genom hela stan och gick till Inpuls för att träna. När jag sedan hade duschat och fixat både smink och hår, kände jag mig som en ny och fräsch människa.
Jag gick på stan och kollade igenom reorna. Mycket mycket fanns det, och lite köpte jag faktiskt. Jag åt lunch på Max innan jag åkte från stan.
Var och handlade lite grann till mamma och så for jag och lämnade det till henne. Hon var dock på jobbet. Frasse kom springande för att se vem som kom, men när han såg att det var jag så jamade han högt och vände på klacken. Det är bara mamma som duger.
Jag åkte sedan hem och bytte bilen till motorcykel. Med den åkte jag upp till Kyrkbyn och hälsade på Fian på hennes jobb i Kyrkstugan. Flickorna guidade mig så fint genom stugan och det var riktigt kul att se.
När jag varit där åkte jag hem och gjorde mig klar inför kvällen. Så när Mikael kom hem och vi var klar med allt, så åkte vi in till stan. Där mötte vi upp Lena och Peder, som vi skulle spendera kvällen med.
Vi började med att gå och äta på Sportsbar. När vi gjort det gick vi ner mot Norra Hamn. Där kom jag och Lena på att vi ville åka helikopter. Sagt och gjort, inom kort befann vi oss ovanför marken i det flygande fordonet. SÅ himla häftigt! Vi åkte mot Gammelstad och rundade Kyrkbyn. Coolt...
Resten av kvällen gick vi mellan öl-tälten och konserterna. Det var en riktigt bra och trevlig kväll och jag är så tacksam över att Lena och Peder drog med oss dit.

Lördag 7 augusti
Denna dag sov jag lite längre än vanligt. Klockan var ca 10 innan jag tog mig upp. På förmiddagen så städade jag lite och sedan fixade jag lunch till en del och frukost till en del. När vi hade gjort oss klara åkte jag och Mikael, mina barn + Niklas upp till Jokkmokk. Nu var det nämligen dags att fira min kära far som har fyllt 60 år. När vi kom dit hade mina fastrar och min farbror med familj, kommit från Lycksele. Lite senare kom även Anitas barn med deras familjer. Så vi var en hel del människor på kalaset.
Vi bjöds på västerbottensost paj med löjrom till förrätt. Till huvudrätt fick vi Paella. OJ så gott! Anita (pappas fru) är verkligen en duktig kock. Vi bjöds på gott vin och dyr whiskey. Vi fick tårta och kaffe. Och hela tiden ville de fylla våra magar. Så jag kan säga att när klockan var 22 och vi började köra hemåt, så var jag proppmätt!
Väl hemma så drog Fian och Niklas iväg till Luleåkalaset för att hinna vara med på slutet. Mathias slängde sig framför datorn. Själv gick jag i säng, medan Mikael satte sig för att vänta in tiden då hans dotter skulle hämtas...

Söndag 8 augusti
Även denna dag sov vi ganska länge. Men det var då bara skönt... Efter frukost så gick Mikael i garaget och själv fortsatte jag att städa. Satt även vid datorn emellanåt. Mikael skulle till Biltema, så då följde jag med för att kunna handla lite själv. Var även på Ica Maxi en sväng.
Hemma igen så satte Mikael och Sofie igång med att baka bullar. Sofia och Niklas for till Nolia. Mathias och Robin satt vid datorerna. Själv gjorde jag lite spellistor på datorn, putsade fönster och redigerade lite bilder. Varierade hela tiden så att jag inte skulle sitta vid datorn hela tiden.
På kvällen såg vi filmen Farsan. Den var rätt ok. Inte superbra, men inte heller superdålig...


Måndag 9 augusti
Jag tycker aldrig det är svårt att stiga upp måndagmorgnar. Då är jag alltid ganska pigg. Så även idag. Därför hann jag tömma diskmaskinen, vattna blommorna och rengöra kattlådorna, utan den minsta stress. Hann även läsa både NSD och Kuriren innan jag åkte iväg. Ändå var jag på jobbet 6.45... :)
Idag har det kommit igång lite mer på jobbet, men superkörigt är det inte. Det är faktiskt ganska lagom, med tanke på den personalstyrka vi är just nu.
När jag slutat jobba åkte jag till Ica Supermarket för att handla till mamma och Frasse. Sedan for jag till henne med varorna innan jag åkte hem. Då gjorde jag mig lite mat och packade ihop träningsväskan. Sedan tog jag och Fian oss iväg mot stan. Jag for på träningen (aerobic) medan Fia for till solariet.
Efter uträttade ärenden så åkte vi hem och tog det ganska lugnt resten av kvällen...


Detta blev ett ganska långt inlägg, så jag sätter inte in några bilder. De kommer senare...

Onsdag 4 augusti 2010

2010-08-04 21:30:14 / 1 kommentarer ..


Idag fyller min älskade pappa 60 år! Tänka sig att han har nått den uppmärksammade åldern, då det står en sexa först. Uj uj vad tiden går fort. På lördag ska vi upp till Jokkmokk och fira honom. Jag längtar...

Har varit en bra dag idag med på jobbet. På lunchen åkte jag iväg och lämnade saker till Fian innan jag återvände till min arbetsplats.

När jag slutade åkte jag hem och åt, innan jag drog iväg på träningen. Idag var det Aerobics som stod på schemat. Det var en ny instruktör (för mig), så jag hade inte gjort hennes korregrafi och då är det alltid lite svårare. Men det var kul ändå...

Efter träningen åkte jag till busstatinen och hämtade Fian. Hon var med Sara och Malin och de skulle åka hem precis.

Förbi Ica Kvantum en snabbis och sedan hem. Hade en allvarlig diskussion med min mor och hjälpte Fian att baka. Har städat i kök och toalett och nu har jag tagit datatid. Även denna dag har alltså sprungit iväg i ett rasande tempo.

Här kommer bilder från min och Mikaels snabbresa söderut förra helgen:


Johan och Mikael ska plocka lös motorn. Johan måste bara ösa båten lite först... :)


Jag hittade en liten söt groda.


Deras nyinköpta vovve. Han heter Bamse!


Vi närmar oss Stockholm!


Framme vid hotellet.


Det låg vid Globen!


Passerade Dragon Gate.


Soligt väder när vi skulle hem


Den "nya" båtmotorn på plats på båten Barnarne.
 

Tisdag 3 augusti 2010

2010-08-03 22:04:22 / 0 kommentarer ..


Idag vaknade jag oxå ganska tidigt och var oxå ganska pigg. Kändes mycket bra.

Dagen har varit bra måste jag säga. Har beställt ny rullstol till mamma, har fixat kort och present till Emelie, har varit förbi Ica och handlat till mamma, har fixat middag och lunch till vuxna och barn och dessutom har jag hunnit träna Step/Pump.

Det sistnämnda var mycket jobbigt, och just nu när jag sitter i detta ögonblick och skriver, så känner jag hur träningsvärken kommer smygande. Jag gruvar mig för morgondagen och dagen där på.

Mina barn åkte och representerade familjen hos Emelie, för Mikael hade inte riktigt tid och själv ville jag verkligen fara och träna. Men jag tror det gick bra ändå.

Nu tänkte jag inte skriva så mycket mer, utan istället visa lite bilder från vår semester i somras.


Hotellet i Karlstad där vi bodde, hade varit ett fängelse en gång i tiden. Nu var det ett museeum i källaren.


Vi var i Håverud. Vägen dit var superhäftig, om man körde mc...

Liseberg sett från pariserhjulet.


Tjörn


Mikael badar Vättern.


En färja som kör längs Göta Kanal.


En söt apa som satt både på Mikael och på mig! :)


En stor haj...


Måndag 2 augusti 2010

2010-08-02 21:33:20 / 0 kommentarer ..


Jaha… Här kommer då uppdateringen för de sista dagarna.

Fredag 30 juli
Vaknade och kände mig på bra humör… Kanske var det pga att det var fredag och jag hade en annorlunda helg framför mig. Åkte till jobbet precis som vanligt och hade en bra dag. På lunchen var jag till mamma och tog in posten mm, eftersom jag inte skulle hinna efter jobbet.

När jag slutade åkte jag nämligen hem och i stort sett på en gång åkte vi iväg. Först skjutsade vi hem Fian till Rosvik och sedan körde vi söderut. Vi stannade i Ö-vik för att äta middag och sedan fortsatte vi färden i bilen. Mot Lidköping, där vår blivande båtmotor väntade.

Lördag 31 juli
Vi kom fram till familjen Karlsson strax efter 8 på lördagsmorgonen. De var otroligt trevliga och bjöd in oss på frukost. Vi blev kvar i några timmar hos dem, innan motorn var lastad och betald.

Sedan begav vi oss iväg mot Stockholm, dit vi kom fram vid 15-tiden. Vi hade bokat ett rum på Quality Hotel Globen, så vi körde raka vägen dit. När vi checkat in tog vi tunnelbanan in till själva city. Eftersom det var Pridefestival där, så var det OTROLIGT mycket folk. Men jag älskar ju att gå i storstan och titta på alla människor, så jag njöt i massor.

Vi åt middag och drack någon öl på en mysig restaurang innan vi tillslut begav oss åter till hotellet. Vi var båda (speciellt Mikael) ganska trötta efter att ha rest i så många timmar. Vi hade turen att få ett rum med badkar, så jag passade på att ta ett långt bubbelbad.

Söndag 1 augusti
Strax efter 7 på morgonen åt vi frukost. Vi satt vid ett bord så att vi kunde se rätt in i Globen. Det var häftigt. Hade det varit match eller liknande så hade vi sett det perfekt! 

Efter frukosten packade vi ihop och begav oss iväg norrut igen. Vi gjorde några stopp på vägen, bla för fika och mat, men annars körde vi raka vägen hem. Vi var hemma igen vid 19-tiden.

Sofia, som varit i Lycksele över helgen, kom hem precis strax efter mig. Hon och Matte åkte på Max, Mikael monterade båtmotor medan jag själv packade upp och satte mig sedan vid datorn. Lite sliten var man ändå, men OJ så kul det har varit.

Mikael tycker att vi ska köra ner till Stockholm igen i höst. Vi får se hur det blir… :)

Måndag 2 augusti
I morse var jag riktigt pigg och utvilad. När klockan ringde så steg jag upp direkt. Jag hade lovat att ringa till mamma för att kontrollera att hon tog sig upp, eftersom det var hennes första arbetsdag efter semestern och hon fick inte igång väckarklockan.

Jag var snabb i mina rutiner i morse och inte en gång tittade jag på klockan. Jag gjorde det jag skulle och åkte iväg sedan. När jag kom fram visade det sig att klockan bara var 6.20 och jag börjar 7.30… Ibland är man i god tid…

Efter jobbet körde jag hem till mamma för att ställa klockan och höra hur hennes dag varit. Sedan körde jag hem och slängde i mig en tallrik gröt. Jag packade väskan och sedan åkte jag och Fian till stan. Jag gick på Inpuls och tränade Aerobic, medan Fian gick och solade.

Efter träningen åkte vi och handlade och så hämtade jag ut ett paket. Min lilla kamera har tyvärr gått sönder, så jag har köpt en ny bättre variant. En Canon Digital Ixus 100. En röd och fin…

När jag till slut var hemma så packade jag upp varorna och träningsväskan så var klockan ganska mycket och jag har nu tagit mig lite datatid, innan det är dags att gå i säng.
  


Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!