Onsdag 31 mars 2010

2010-03-31 21:30:59 / 1 kommentarer ..


Jag är så himla trött, så himla tidigt. Det är inte kul... Men nu kommer ju påsken med flera dagars ledighet och jag HOPPAS att jag kommer att få njuta av dem allihop. En av dagarna är vi bortbjuda till våra härliga vänner på Holmen, och det blir mycket trevligt.

Igår tisdag, då var jag på jobbet hela dagen. Som vanligt, men igår var jag lite längre än jag brukar. Vi hade nämligen APT. När den sedan var slut, promenerade jag hem. Det innebar att jag inte var hemma förrän strax före 21. Då var det bara att fixa med lunch, ta en dusch och snabbumgås med familjen innan jag blev trött.

Kl 22 ringer min sovklocka och då är det bara att skynda sig i säng, för då somnar jag. :)

Idag har det varit en ganska bra dag ändå. Tog en promenad under dagen och sedan en promenad hem. Härligt att röra på sig. Tänk om folk kunde förstå hur bra man mår av att röra på sig.

Jag har en vän som har börjat träna i grupp på ett gym. Hon är helt lyrisk och när man pratar med henne så är hon så ivrig. Jag förstår precis.

Ikväll har vi ätit lite god middag och planerat påskmaten. Jag gillar verkligen påsk för det är som jul, men bättre. Man får äta god mat (vi brukar satsa på buffé en dag), slipper köpa julklappar och dessutom är våren nära. Inte mycket att klaga över där.

Resten av kvällen har jag mest tagit det lugnt, testade halka omkull när jag skulle kasta sopor, läst bok och pratat i telefon.

En arbetsdag kvar. En lång sådan, men än dock bara en. Slutar 17 imorgon och ska sedan gå hem. När jag kommer hem har Mikael en god middag klar. Mmmm... Jag längtar...

Imorgon kommer påskkärringar. 2004 träffade jag tre stycken som såg ut så här:

Det är Mathias och sedan Ingela o Tomas flickor; Malin o Sara.  Så söta alla tre!


Hittade ingen bild på Fian som påskkärring, men häxa har hon ju varit med jämna mellanrum... :P


Måndag 29 mars 2010

2010-03-29 20:52:27 / 1 kommentarer ..


Det har inte funnits så mycket ork att sitta vid datorn i helgen, därför har uppdateringen varit dålig. Dock kommer de sista dagarnas händelser här:

Fredag 26 mars 2010
Löningsdag. Äntligen. Tänk att vissa månader känns så himla långa innan man får lön. Och ändå tycker jag tiden går fort. Idag har vi avtackat en på jobbet som går i pension. Det kommer att kännas konstigt att veta att hon aldrig kommer tillbaka hit, för att jobba iaf. Denna kvinna var den som anställde mig i växeln, så jag har mycket att tacka henne för. Smörgåstårta åt vi dagen till ära.
Jag stängde växeln idag så klockan var ganska mycket när jag kom hem efter promenaden. Men då hade Mikael maten färdig och jag fick jättegod middag.
Resten av kvällen blev mycket lugn. Mycket prat och mycket tv och tidig kväll i säng.

Lördag 27 mars 2010
Idag hade jag velat åka ut med skotern och sitta nerbäddad vid en eld och njuta av solskenet. Det gick inte pga två olika orsaker. För det första så var vädret uselt. För det andra så var det LuleboCup denna helg. Basketcup alltså. Så jag fick vara på Björks i några omgångar. Lyssnade lite på ljudbok och en match läste jag i en vanlig bok. Typiskt mig. Det här med Sportmamma har jag aldrig varit bra på. Vi hann på Coop och hem och käka mellan någon match. Men klockan hann bli över 19 innan vi var hemma och fick ta kväll...


Söndag 28 mars 2010
Idag skulle jag få sovmorgon. Vaknade kl 9 och steg upp. Mikael var redan i garaget och meckade med min bil. Klockan var ju egentligen 8 så inte blev det så lång sovmorgon. :) Förmiddagen bestod mest av att sitta vid datorn och planera lite inför sommaren. Gjorde lite räkningar och surfade runt lite.
På dagen/eftermiddagen var vi hos mamma. Mikael skottade snö och jag tog golven. Stackars Frasse var så rädd för dammsugaren så han drog som en virvelvind när man tog fram aparaten.
Kvällen var mycket lugn. Jag läste mest i min bok medan Mikael såg på tv.

Måndag 29 mars 2010
Idag fick jag ha bilen till jobbet. Det kändes mycket ovanligt måste jag säga. Jag missbedömde tiden helt och var på jobbet 6.50. Eftersom jag började 8 idag så kan man lugnt påstå att jag var ute i god tid. Men det var ganska trevligt att ha gott om tid på sig.
En stund efter 9 åkte jag iväg och hämtade mamma och så for vi till banken. Idag var det bouppteckningen som skulle göras. Det gick ganska bra måste jag säga.
Efter den så skjutsade jag mor till jobbet och så återvände jag till mitt arbete.
Väl hemma blev det bara att äta och göra sig klar för nästa äventyr. Nämligen att fara till Ingela o Tomas. Vi satte oss ner och planerade inför vår resa då vi ska till fjällen. Det kommer säkert att bli riktigt trevligt måste jag säga. 
Sen blev det inte mycket mer denna dag!

Torsdag 25 mars 2010

2010-03-25 20:43:30 / 1 kommentarer ..


Idag fick jag det bevisat för mig. Jag har blivit gammal! :(

När jag satt och tittade mig i spegel så upptäckte jag ett grått hårstrå i luggen!!!!! Och inte nog med det. När jag tittade vidare så hittade jag ETT TILL. Anneli kom för att se och hon hittade ytterligare några. Jag trodde jag skulle svimma.

Men jag bestämde mig på ett ögonblick; i helgen ska håret färgas!

Det är bara det att det finns ytterligare en anledning till en ålderdomsvarning. Jag har alltid sagt att det är så många som väljer att börja köra customhoj när de blir äldre. Nu har jag själv blivit sugen på en custom. Gammal eller inte, må ju vara osagt, men sugen är jag.

Idag har jag föresten något att fira. Inte bara jag, utan även Ingela. Idag är det nämligen exakt 5 år sedan som vi körde motorcykel för första gången! Tänka sig, vi körde motorcykel. Många tusen mil och många mer kubik har det blivit sedan dess och jag ångrar inte en enda sekund!

När jag slutade mitt arbete idag så gick jag raka vägen till mamma. Där tog vi mercan och åkte till Storheden för att handla. Mötte Anneli och Hansson där och fick svamla på lite med dem innan jag sedan fick springa några varv för att hitta mamma. Trots att hon går med rullator så hinner hon otroligt långt.

Efter handling så åkte vi hem med mamma, varor och bil och sedan gick jag hem. Idag blev det tortellinisoppa till middag. Det var verkligen mumsigt måste jag säga! Jag blev glatt överraskad över hur gott det var.

Nu ikväll har jag suttit och lekt med datorn och känner mig nöjd med att det är fredag imorgon. Äntligen får jag umgås med min älskade igen.


Det är en sådan här mc som jag vill ha. En Yamaha XVS950 Midnight Star. Jag vill, jag vill, jag vill...

Bild lånad från Yamaha



Det är ju en sådan här jag har i dagsläget. En Honda CBF1000.

Bild lånad från Honda

Onsdag 24 mars 2010

2010-03-24 20:03:29 / 1 kommentarer ..


Idg har det oxå varit en bra dag. Jag gillar det... :)

Jag funderade idag på hur lätt det är att dömma andra efter sitt eget humör. Idag var det en som tyckte att allt var jobbigt och trist. Dessutom tyckte hon att de hon pratade med var på dåligt humör. Jag tror säkert att hon har helt rätt och jag säger absolut inte att denna person hade fel.

Däremot undrar jag hur det hade varit om personen i mitt närhet, hade varit på det allra bästa humöret och pratat med exakt samma människor. Hade hon fortfarande tyckt att hon pratade med personer som varit på dåligt humör? Eller hade hon inte reagerat?

Jag tror faktiskt det är så att ju mer negativ man själv är, ju mer negativ ser omvärlden ut. Är man positiv och glad, känns omvärlden inte så tokig. Division Service har varit på kurs med en Björn Johansson. Han säger att man kan påverka hur dagen ska bli bara genom sitt sätt att tänka. Jag tror mer och mer att han har rätt.

Därför är det bästa att göra som Ingela alltid säger: Tänk minst två positiva tankar för varje negativ. Till slut tar det positiva över helt! Så imorgon utmanar jag alla att tänka positiva tankar hela dagen! :)

Kan inte påstå att jag har gjort något speciellt idag. Har mest bara jobbat, promenerat, pratat i telefon, lagat mat (och ätit den), eldat, städat, sett på tv, haft kattmys och läst bok.

Idag bjuder jag på bilder från Mikael och Robins tur till Årrenjarka.


Här är de på väg upp mot fjällen och äventyren!


Vackert


Pärlan på sitt första fjällenäventyr.


Som ni ser hade de några mycket härliga dagar. Vad ska man annars tycka när man får softa så här!



Tisdag 23 mars 2010

2010-03-23 21:09:03 / 0 kommentarer ..


Betydligt bättre dag idag. Redan 05.30 visste jag att denna dag skulle bli en bra dag. Det är en härlig start på dagen.

Det är en härlig tid nu oxå. Våren är här och solen skiner. Temperaturen är perfekt. Jag älskar att vara ute. Tyvärr har man ju ett jobb där man sitter inne hela dagen, men men... Det är härligt när man går hem iaf.

Precis det gjorde jag idag. Tog en promenad hem. Det försöker jag göra varje dag om jag bara har möjlighet. Skönt att "ha gjort bort" motionen när man kommer hem.

Gjorde dock ett stopp i promenaden när jag passerade mammas hus. Gick in och hjälpte henne med lite saker och gosade med katten Frasse, innan jag gick hemåt. Kom hem precis innan Mathias. Han hade fått ett paket som han beställt. Två böcker från Adlibris. En ny del från Vargbröder, plus en engelsk bok om en karaktär från WoW. Ja, jag gillar ju att han läser iaf.

Min kväll har varit mycket lugn. Har haft lite teprapiprat med min go'dotter och kikat på tv. Läst lite i min bok oxå förstås. Önskar bara att den var bra...

Hoppas alla ni andra oxå haft en bra dag!


Testade ytterligare ett nytt recept idag. Här är jag mitt uppe i matlagningen!


Och så här blev det färdiga resultatet. Gott var det oxå!


Måndag 22 mars 2010

2010-03-22 20:00:11 / 0 kommentarer ..


Jag önskar att man fick bestämma över sitt liv. Bestämma hur det ska vara och hur man ska leva. Så är det inte. Visst kan man försöka påverka och styra mycket, om inte till och med det mesta. Men sedan kommer det vissa attacker mot personen i fråga, som styr livet i en liten annorlunda riktning. Dessa riktningar kan slå så hårt och man vacklar till ordentligt.

Det är då som det gäller att stå stadigt på båda fötterna. Jag brukar göra det. Jag är tjurig, med ett helvetiskt humör och tycker ändå jag har ett stort hjärta. Det brukar hjälpa mig ganska långt. Men just nu verkar det vara lite halkigt tror jag, för mina fötter står inte riktigt lika stadigt som de brukar.

Jag är utmattad och sliten. Kroppen och själen värker och jag vill bara bädda ner mig och vara ifred! Men det går inte. Jag har många som litar på mig och vissa som är beroende av mig. Det är bara att kämpa vidare...

Vad har då hänt i de senaste dagarna i mitt liv?

Fredag
Vaknade 4.30 av att Mikael och Robin steg upp. De skulle packa det sista för att bege sig till Årrenjarka. Själv var jag på jobbet till 12 för att sedan ta en promenad till mamma. Där skottade jag snö och gick sedan hem till mig. Efter lunch och dusch så tog jag bilen och hämtade mamma. Vi for på Storheden och in på flera affärer och handlade. Hem till mamma och packade upp. Hem till mig med saker och sedan tillbaka till Storheden för att hämta Fian. In på Biltema och sedan hem. Pratade i telefon, x antal gånger, och till slut blev det middag. Kvällen avslutades med TV och surr med barnen.

Lördag
Upp 6.30 för att göra sig klar. Fian vaknade av sig själv(!!!!) kl 7 och vi gjorde oss klara för att hämta mamma och en tur till IKEA. Ett stopp i Töre, pga hungrig mamma/mormor, och sedan var vi framme. Min duktiga mor gick hela IKEA runt på, mer eller mindre, stadiga ben. Duktigt gjort av henne!
När jag sedan till slut hittade bilen, som jag totalt missade vars jag ställt, for vi vidare. Vi åt lunch på Frasses och sedan besökte vi de andra butikerna kring IKEA. Tillbaka till Luleå och lämnade av mamma. Till Ica Maxi och handlade med Fian. Till Norrfjärden för att lämna all Fias mat + allt hon fick av mormor på IKEA. Till Rosvik för att lämna Fian och till slut hem.
Min kväll bestod av total skräck när Bill lekte med en spindel, uppackning av varor, "Körslaget" och "Män som hatar kvinnor".

Söndag
Det finns kvinnor som säger att de inte kan sova när deras respektive är borta. Jag har tyckt det varit så löjligt. Nu är jag själv en sådan person. Det går bra fram till ca 01, när Mikael brukar komma från em-skiftet. Men sen... Jag sover så dåligt hela tiden. Söndag morgon vaknade jag vid 06-tiden och kunde inte somna om. Frustrerande!
Dock tog jag mig en promenad på ca 1 timme. Sedan skottade jag snö för att det skulle vara fint när herrn kom hem. Mitt på dagen hämtade jag mamma och vi for en sväng till Storheden. Dock kunde mamma inte gå så mycket, pga träningsvärk, så jag lämnade henne i fiket så hon fick kika på folk. Efter inhandlandet av varor åkte vi till mig och där var vi en stund innan mamma ville hem.
Grabbarna återvände från Årrenjarka precis till middagen så vi åt tillsammans. Sedan var jag helt fysiskt och psykiskt slut så jag satt mest och tittade i elden medan Mikael packade upp.

Måndag
Ja, då var det jobb igen. Jag kände mig nöjd med att få återgå till arbetet så allt kunde kännas som vanligt. Idag fick jag lära mig ett nytt program, vilket var mycket roligt. Hade en relativt bra dag idag.
När jag slutade gick jag hem till mamma för att prata lite med henne. Efter det gick jag hem. Lagade god middag (testade ett nytt recept som var mycket godare än vad jag trodde). Har pratat i telefon en hel del och försökt lösa vissa problem. Orkade inte mer, försöker imorgon istället.
Nu sitter jag här och lyssnar på Lady Gaga. Har precis upptäckt att jag verkligen gillar henne. Nu blir det till att koka te och mysa framför tv:n. Svenska Hollywoodfruar är ju ikväll... Det gillas... :)





Torsdag 18 mars 2010

2010-03-18 20:22:49 / 0 kommentarer ..


Kl 5.30 ringde jag min mamma för att se till att hon vaknade. Tur att jag ringde, för hennes väckarklocka är helt puckad, så mamma sov i godan ro. Men som sagt så vaknade hon när jag ringde.

Kl 7.30 så ringde jag och väckte min dotter för att hon skulle vakna. Där handlar det mest om "jag vill sova längre hela tiden" som är orsaken till att hon inte vaknar.

Tur att jag är mellangenerationen som håller koll på allt och alla. JAG har då inga problem att vakna. Klockan ringer kl 5 och jag känner mig redan gå ganska pigg! :)

Arbetsdagen har varit mycket bra och jag känner mig nöjd över det jag gjort.

När jag slutade så tog jag mitt pick och pack och började gå. Jag hann kanske en tredjedel av vägen innan Mikael kom. Han skulle nämligen hämta upp mig efter vägen, för att vädret var så dåligt.

Det var tur att han gjorde det för min fot ömmade regält. Foten var oxå anledningen till att kvällen inte blev som planerad. Jag skulle fara på dansen, men insåg att jag inte kunde dansa med smärtan. Dock funderade jag ändå på att fara, men Ulrica tog beslutet åt mig att inte fara.

Istället for jag med Mikael och Robin på affären. De två handlade inför deras resa till fjällen i helgen, själv handlade jag inför min myshelg hemma.

När vi kom hem kom Mikael på att han glömt köpa hamburgare. Jag erbjöd mig att åka och handla dem. Det innebar att jag fick köra lastbil. Mikael hade lastbilen från Stenvalls... Alltid kul att köra något annorlunda. Det är ju en mini-lastbil givetvis, annars hade jag inte fått köra den.

Resten av kvällen har jag mest gått omkring och tittat på när grabbarna packade. Imorgon kommer lugnet att sänka sig över detta hus. Iaf fram tills att Fian kommer... :P


Jag, Mamma och Fian ska ta ut Diamanten (=Bernts merca) på äventyr på lördag! :)


Onsdag 17 mars 2010

2010-03-17 19:47:44 / 0 kommentarer ..


Imorse valde jag att inte äta yoghurt till frukost. Men det förstod ju inte söta Bill som är van att få slicka skålen varje morgon. Jag fick så dåligt samvete att jag gick och hämtade en liten skål med lite yoghurt i så att han skulle få sitt vanliga morgonsmask! :)

När jag var på jobbet så fixade jag och donade med allt möjligt, innan jag började jobba. Jag är ju alltid där 7, vare sig jag börjar 7.30 eller 8, så jag har gott om tid att pyssla på. Gillar det!

Idag har jag och Anneli jobbat med vårat kvalitetsarbete och rutinarbete. Det är så himla skoj att jobba med det. Dagen bara sprang iväg och plötsligt var klockan 16 och dags att återgå till växeln. Eftersom jag stängde idag, så var jag tvungen att göra sista timmen som telefonist. Men jag älskar ju det med så det var ok. Med andra ord så kan jag säga att min arbetsdag gick i ett rasande tempo.

Jag kan oxå säga att det rasande tempot fortsatte efter jobbet oxå. Då gick jag nämligen hem. Men trots att det var -9 grader så tyckte jag att det var kallt och jag frös när jag kom hem. Tur att min älskling var hemma och hade börjat elda. :)

Ikväll har jag pratat med Fia. Hon har varit och hälsat på sin farmor och farfar. Hennes farfar är tyvärr sjuk så vi hoppas att han ska krya på sig snart...

Nu ska jag gå och se på tv hade jag tänkt. Kramar på er alla!


Billabong med sin söta tunga.


Det är få som sover så sött och avslappnat som Lillen.


Tisdag 16 mars 2010

2010-03-17 07:39:47 / 1 kommentarer ..


Så himla kallt när man stiger upp att man blir alldeles förskräckt. Men samtidigt vet man att det blir varmare under dagen. Det är ganska härligt med den här årstiden faktiskt.

Jag längtar dock efter min motorcykel mer och mer. Tänk när jag vaknar och stiger upp och ser att det är flera plusgrader, strålande sol och sopade gator. DÅ ska jag köra mc till jobbet...

På jobbet var det i övrigt en bra dag. Det var riktigt roligt att jobba och jag tyckte dagen gick ganska fort. Var upp till sjukhuset på lunchen med Ullis och Mallan och gjorde lite ärenden. Det är kul att komma upp dit och se lite folk, inte bara lyssna på dem i telefon.

När jag sedan slutade så tog jag bussen. Inte hem, utan till stan. Jag hade nämligen date idag. Med min söta och alldeles underbara lilla vän Ulrica. Jag kallar henne både dans-Ullis och sång-Ulrica för mina övriga vänner. Hon är ju nämligen min dansvän i Linedancevärlden och dessutom var det hon som sjöng på Bernts begravning.

Jag gick till restaurangen Tapachula där vi bestämt att vi skulle äta. Efter en stund som ringde min mobil och det var Ulrica. Hon hade ingen aning om vars restaurangen låg. Hon visste gatan, men Köpmangatan är lång och hon var på helt fel sida... Men jag lyckades guida henne rätt och tillslut träffades vi.

Tapachula är en Mexicansk restaurang som ligger bakom stadshuset. Mycket mysig miljö måste jag säga. Jag och Ulrica valde att ta in fyra för-/smårätter och så delade vi på dem. Jättemysigt. Vi slog till på stort och tog även efterrätt. Maten var OTROLIGT god måste jag säga.

Vi satt länge och åt och pratade. Hade mycket att ta igen eftersom det var länge sedan vi träffades. När vi var klar med mat och prat så skjutsade Ulrica hem mig. Kring 21-tiden var jag hemma och samtalade ett tag med min familj innan jag gjorde mig klar för natten och gick i säng!


Måndag 15 mars 2010

2010-03-15 19:37:46 / 0 kommentarer ..


Jaha. Då var helgen över och det är måndag igen. Inte för att jag klagar över det. Jag gillar både att vara ledig och att vara på jobbet.

Jag steg upp och gjorde mig klar för arbetsdagen. Jag och Bill åt frukost tillsammans innan jag gick iväg till bussen.

Idag fick jag se Mallans nya tatuering. Den är otroligt fin måste jag säga. Ska försöka fixa en bild på den snart. Kan ju iaf berätta att det är en svartvit ros med blomrankor. Mycket tjusigt.

Jag har oxå idag insett hur lätt det är att luska fram saker. Idag ringde jag folkbokföringen för att få höra hur jag skulle gå tillväga om jag behöver få veta namn och adress på en människa. Jag hjälpte en person att få reda på vem dennes pappa är, men jag vill inte berätta detaljer här. Innan jag hade luskat färdigt så kunde jag berätta fullständigt namn på pappan, vad hans fru heter, båda deras födelsedagar och födelseår och vilken adress de hade. Jag kunde till och med berätta att de bodde i ett ljus radhus med vitt staket och grön brevlåda.

I morse hade jag bara en liten detalj och nu har jag all denna information. Jag är inte ens varken detektiv eller datahacker. Detta mina vänner, är lite obehagligt faktiskt. Fast jag hoppas att informationen jag skaffade nu kommer att leda till något positivt.

När jag slutade så tog jag en promenad hem. Mikael kom och mötte mig så jag fick sällskap efter halva vägen. Trevligt! Sofia ringde och var i upplösningstillstånd. Hennes skola har blivit hotad av en elev som ska gå med hagelgevär och skjuta ner lärare och elever. Hon frågade om hon måste gå till skolan, och vad i hela friden svarar man på det!? Jag rådde henne att ringa sin mentor.

Väl hemma blev det lite middag innan jag satte igång med lite dammsugning och allmänt dammtorkande. Nu i kväll har vi suttit och planerat lite semester. Det ska bli sååå härligt att komma iväg på en mc-tur i sommar!



Så här satt vi och njöt på Stensborg i lördags.


Kaffet vi drack var kokat i sådan kaffepanna. Det blir otroligt gott kaffe över öppen eld. Eller så är det något man inbillar sig... :)

Söndag 14 mars 2010

2010-03-14 19:59:56 / 1 kommentarer ..


Tidigare så har jag alltid skrivit in de dagar jag missat, i efterhand. Men det gör att det tar längre tid att blogga och jag har bestämt mig för att bloggen inte ska bli ett krav och ett måste. Därför summerar jag istället de dagar jag missat i ett och samma inlägg.

Fredag 12 mars 2010
Idag tycker inte jag att det hände något speciellt direkt. Jag började morgonen med att ringa för att få upp Fian så att inte hon skulle försova sig. När jag sedan stod på busshållplatsen åkte mammas skjuts förbi, utan mamma. Så jag ringde henne och frågade varför hon inte skulle på jobbet. Det visade sig att hon hade försovit sig. Hon ville inte fara på jobbet, men jag puschade på henne och sa att hon skulle ta färdtjänsten. Ganska snart blev hon ivrig att komma iväg och det slutade med att hon tog färdtjänsten till jobbet. Perfekt!!! :)
Resten av dagen gick bara fint och när jag slutade tog jag en promenad hem. Kvällen bestod av god middag, lite vin och finalen av På Spåret. Mysigt!

Lördag 13 mars 2010
Upp tidigt och gjorde oss klara för en skotertur. Vi hamnade ute i skärgården på en ö som heter Stensborg. Där grävde vi ner oss och satte oss på renskinn och njöt i den strålande solen. Det var helt underbart. Vindstilla och starkt solsken, då är det inte mycket att klaga över.
När vi skulle hem tog vi en annan väg. Plötsligt var vi vid flygplatsen, då förstod jag att jag (som vanligt) inte hade kontroll på lokalsinnet... :) Den sista delen hem var mycket guppig och jobbig att åka på, men i övrigt var den en jättehärlig skoterdag!
När vi kom hem så packade vi upp, tog en dusch och packade med våra saker som vi skulle ha till mamma. Bland annat katterna. Men idag var de inte alls sugen på att följa med och jag fick kämpa som tusan innan jag fick båda katterna instängda i buren. Hos mamma gick det sedan bra med alla katter. Bill och morbror Frasse har blivit jättebra kompisar och busade hela tiden vi var där. Lillen var mer eller mindre skräckslagen och höll sig gömd hela tiden vi var där.
Vi åt god middag och såg lite hockey innan vi åkte hem och såg melodifestivalen. En härlig lördag!

Söndag 14 mars 2010
När vi vaknade var vädret jättebra, men vi insåg att idag skulle vi inte åka skoter. I stället ringde vi mamma och frågade om vi skulle ta en biltur ut till Klubbviken. Mamma blev jätteivrig över att få fara på utflykt. Man blir riktigt glad i själen av att göra någon så lycklig.
Mamma fick sitta fram och pratade konstant på vägen ut. Väl framme intog vi en laxmacka och drack kaffe. Vi satt ganska länge och småpratade innan vi åkte iväg. Vi tog en sväng iväg ut mot Junkön oxå innan vi åkte hem med mamma. Eftersom jag satt bak så blev jag såklart åksjuk. Men det var det värt, för mammas skull.
När vi kom hem tvingade Mikael mig att gå på promenad. Efter det fick jag vila och sedan åkte vi till mamma för att äta middag. Idag gjorde kocken (=Mikael) lasagne. Han är kung på lasagne, det kan jag lova...
Kvällen har bestått av data för mig, medan Mikael har suttit med en vän och planerat nästa helg. Han ska till Årrenjarka då. Själv har jag lovat mamma en tur upp till Haparanda och IKEA.

Idag bjuder jag på bilder från bilturen ut i skärgården!


Mamma och jag när vi precis har parkerat på Klubbvikens parkeringsplats.


Mamma var jätteduktig och kämpade och gick hela vägen upp till restaurangen. En rökpaus på vägen blev det förstås. :)


En rökpaus blev det oxå när vi kom fram, och när vi hade fikat...


Dagen var otroligt vacker! Detta är när vi gjorde ett stopp på vägen ut mot Junkön.


Torsdag 11 mars 2010

2010-03-11 20:55:26 / 0 kommentarer ..


Eftersom jag lovat mamma att åka på ärenden med henne idag så hade jag bilen. Givetvis kommer det snö när jag ska ha den där himla bilen så min morgon började med att skotta snö... :(

I övrigt har det varit en bra dag. Idag har jag haft en sådan dag då jag har haft energi för tusen. Hela tiden hittade jag på massor med fler arbeten att göra. Min lista blev längre och längre och tillslut var jag tvugen att använda färgpennor för att skilja på saker och ting. UNDERBART! :)

Eftersom jag inte kunde gå hem idag så valde jag att gå på rasterna istället. Efter promenaden på eftermiddagen så sjönk mitt blodsocker med en otäck fart. Jag började skaka och kunde knappt stå. Jätteotäckt faktist. Men då tog jag en kaka för att få upp blodsockret snabbt och det fungerade faktiskt. Puh...

När jag slutade så for jag till mamma och hämtade henne. Vi for först på banken och sedan till Storheden. Egentligen hade jag tänkt rappa på så att jag skulle hinna på dansen. Det blev inte så. Mamma och Bernt har alltid handlat på Storheden på torsdagar. Varenda torsdag, varenda vecka, året runt så var de där. Så när mamma säger att nu känns det normalt, så kände jag att jag kunde inte stressa. Jag fick låta det ta den tid det tog, för henne skull.

När vi kom tillbaka till mamma var det redan långa vägar försent att fara på dansen. Istället skottade jag snö. Det är lustigt. Jag som inte vill bo i villa har nu två ställen där jag måste skotta och hålla på... Hur gick det här till!?

Hemma var jag ganska sent och då slängde jag i mig lite mat, tog en dusch och nu har jag hamnat vid datorn. Imorgon är det fredag och det gillas massor! :)

Dags att visa upp ungarna igen då!


Söt-Fia! <3


Och min lilla (stora) son. Kortklippt och snygg!


Onsdag 10 mars 2010

2010-03-10 20:58:17 / 0 kommentarer ..


En Skoda Octavia är inte en dum bil... Jag gillar den faktist. Hade en sådan när jag och Anneli var till arkivet och jobbade på eftermiddagen idag.

Men... Ska jag slösa pengar på ett nytt fordon så blir det inte en med fyra hjul. Antingen blir det ett fordon med ett matta under, eller så blir det ett fordon med två hjul. Svårt val och jag vet inte hur jag ska göra. Om jag ens ska göra något.

Efter jobbet så hade min och Anneli's blodsockernivå sjunkit riktigt lågt och vi insåg att vi måste ha mat! Det blev Max... Bra eller dåligt, det låter jag vara osagt, men åt där gjorde jag. Trevligt var det då.

Jag faschineras över hur fort tiden går när man har roligt. Att sitta och prata med vänner över en bit mat, det är härligt!

Jag kände mig dock lite onyttigt och valde att ta en promenad hem trots att Anneli erbjöd sig skjutsa. Jag ångrar inte promenaden, för det var riktigt härligt.

Väl hemma städade jag i ordning lite hemma, har fixat matsäcken till Matte imorgon, katterna är utfodrade och tekoppen är fixad. Nu ska jag snart avsluta här för att sedan ta en bokstund.


En dag på isen i februari. Robin kör så snön yr... :)

Tisdag 9 mars 2010

2010-03-09 20:49:52 / 0 kommentarer ..


Kattjävlar... Det finns två blommor som jag verkligen gillar. Just de två blommorna har katterna lyckats riva ner och krossat blomkrukorna på. Jag smusslade undan lite skärvor så inte Mikael skulle upptäcka det, men aj så arg jag blev.

Jobbet... Underbart ställe. Lyckades ta mig på två promenader på rasterna. Härligt i detta vårväder. Lite mc-känsla får man när man går på asfalt, det måste jag erkänna.

Vänner... Tänk att jag är lyckligt lottad och har vänner som jag känt i 25 år. De kan man prata med mycket om. Är det så att man misstänker något är galet så är det bara att ta upp det, så löser det problemen!

Barn... Jag, som alltid sagt att jag inte ska ha barn, blev mor mycket tidigt i livet. Nu är det inget jag ångrar. Det är en härlig känsla när dottern börjar bli vuxen. Att lära sig att ha balans i köket är inte lätt dock. Igår hade hon pommes, men inga hamburgare. Hon hade makaroner men inga köttbullar osv... Charmigt.

Mamma... En människa jag kan vara mycket arg på, men samtidigt en människa jag kan försvara i dödagar. Utan henne skulle jag inte överhuvudtaget finnas, så tacksamheten finns där.

Sambo... Det finns nog ingen som kan säga att kärleken är enbart en lek. Det är blodigt allvar. När det blir allvarligt så måste man offra saker och man måste ge saker. Det är inte alltid lätt, men det är värt det. Att vara älskad och få älska någon det är något alla borde få uppleva!

Jag älskar mina små ting i livet. Allt från katter till Mikael. Så är det bara... :)

Ikväll träffade jag mina gamla godingar. Dvs mina vänner som jag har haft längst i livet. Även fast vi inte träffas så ofta allihop, så känns stunderna tillsammans som om vi umgicks jämt. Härligt!

Vi var på Thai Thai och käkade. Kan varmt rekomendera dem måste jag säga. Väldigt härlig inredning! Min mat bestod av Sushi. Jag är såld... Fy tusan så gott! Gillar det verkligen... I ca 2 timmar satt vi på restaurangen och njöt och pratade.

Ingela skjutsade hem oss och jag hamnade här vid datorn. Hann med ett snabbt stopp på Ica och hämta ut ett paket oxå. Mera böcker... Ca 32 stycken blev det i år på bokrean...


Min middag. Ser inte så mycket ut, men jag blev proppmätt. Jättegott!




Måndag 8 mars 2010

2010-03-08 18:47:39 / 1 kommentarer ..


Internationella kvinnodagen. Det låter som en bra dag att börja blogga igen. Nu ska jag verkligen försöka komma igång med det här. Jag älskar ju min blogg och vill komma igång med mitt liv igen.

Fast nog är det ändrat, mitt liv. Som förut kommer det aldrig att bli. Även om jag inte träffade Bernt varje dag så är det mycket annat som har blivit en förändring om. Den stora förändringen är Mamma. Hon är ensam och har bara mig och min familj. Så vi måste styra om vårat liv och hjälpa henne så mycket hon behöver.

Men jag försöker som sagt komma tillbaka så gott det går. Mamma har återvänt till jobbet. Bernts begravning är gjord. Livet börjar stabilisera sig.

I lördags var vi och körde skoter. Då fick jag veta hur dålig skoter vi har och hur himla värdelös han varit som köpt den. Det berättade Mikael de två gånger han körde fast. Tidigare har han lovordat sin skoter, så nu vet jag inte vad jag ska tro på... ;)

I söndags var vi hem till Christer och Marja och tittade till deras nya hem. Jättefint måste jag säga. Precis så där lagom som man vill ha det. Söta Titan var det full fart på.

På eftermiddagen tog vi en promenad över till mamma och lagade middag där. Tacopaj. Det hade hon aldrig ätit och hon tyckte det var mumsigt! :)

Idag blev det arbeta och en promenad hem efteråt. Hann prata både med mamma och Fian på färden. Min väntande son hemma hade hunnit med både skola, sjukgymnast med akupunktur och en sväng på stan. Vi fixade middag och den intogs under tystnad, läsandes varsin Kalle-tidning.

Ja... Livet går vidare. Trots den stora saknaden och all bedrövlighet. Trots mammas ensamhet, så inser även hon att livet måste helt enkelt gå vidare. För det kan jag säga, att det finns inte ett enda problem som inte går att överbrygga. Allt går, bara man inte ger upp. Jag har testat många, riktigt jobbiga, problem i mitt liv. Många fler kommer det säkert att bli. Men INGET av dem ska få däcka mig. Så stark är jag ändå...
 

Måste bara få visa blommorna på Bernts kista. Jag tycker de var så vackra...

Vill oxå passa på att tacka min vän Ulrica för att hon kom och sjöng på begravningen. Det var verkligen jättefint! KRAMAR till dig, Ulrica!




Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!