Söndag 31 oktober 2010

2010-10-31 17:36:40 / 1 kommentarer ..


Söndagkväll redan och jag tycker nyss helgen började. Men det är väl precis som det brukar med andra ord. Helgen var som nedan:

Fredag
Efter en arbetsdag som slutade redan 11.30, så åkte jag till Storheden och handlade. Det var både varor till mig och mamma som skulle inhandlas. Jag gick omkring en bra bit över en timme på Ica och strosade. Jag bara älskar det!
När jag var klar åkte jag till mamma och städade lite. Såg även till att byta batterier i fjärrkontroll och trådlös datamus så att hon har sina fritidsintressen räddade.
Väl hemma tog jag kaffepaus innan jag satte igång med att baka blåbärspaj. Jag var precis klar när Mikael kom hem, så då klippte jag honom innan vi åt en underbar middag.
Resten av kvällen tog vi det lugnt framför tv:n. Med sällskap av lite rött vin. Avslappnat värre... :)

Lördag
Upp tidigt för att hinna elda innan vi sedan åkte iväg. Först till Rosvik för att hämta Sofia och Niklas och sedan raka vägen till Lycksele.
Där mötte jag upp min kära släkt på pappas sida. Denna dag var nämligen farfars dag. Han fyllde 90 år och självklart måste det firas. Vi fikade lite först och satt sedan och småpratade i några timmar. Vanligt härligt umgängesmys.
På kvällen åkte vi till Ansia där fastrarna hyrt en lokal. Vi åt och drack (jag och Mikael alkoholfritt) mycket goda saker. Alla var där; farfar o farmor, deras barn, deras barnbarn och deras barnbarnsbarn. Det var bara min lillebror som tyvärr inte kunde komma denna gång.
Jag fullkomligt älskar att träffa mina släktingar. Det blir så sällan, men de är fantastiska allihop. Snälla, vänliga, sociala, roliga... Ja, helt enkelt underbara! <3
Vid 23-tiden började det mindre roliga äventyret. Nämligen att ta sig hem. Det regnade, var slaskigt och glashalt hela vägen hem. Nästan 30 mil i kolsvart mörker och mitt i natten. Inte kul... Men hem kom vi alla helskinnade och det var ju bra.

Söndag
Anledningen till att vi inte stannade i Lycksele var för att vi har så mycket att göra hela tiden. Så jag var uppe redan vid 8 och började göra mig i ordning. Efter frukost åkte vi först till mamma med lite sommardäck och Mikaels cross. Han körde den dit, och det var ingen lek direkt. Fortfarande glashalt och han har värdelösa däck.
Efter lite sällskapsprat med mamma åkte vi till Jysk för att hämta en säng som Britta (Mikaels mamma) har beställt. Sedan hem till henne för att montera upp den och bära bort den gamla sängen.
När det var klart for vi till Yamaha och kollade in lite skotrar och annat. Jag hittade dessutom mina skoterkläder som jag vill ha. Nu är de provade och klara. Bara att beställa hem! De är såååå snygga... :)
Efter det åkte vi till Max och åt en lunch/middag. Mikael har förlorat ett vad och var därför tvungen att bjuda mig! :P
Sedan in på Coop och hämtade ut vår nya diskho som hade kommit. Vi köpte även en kran till köket. Plus lite fågelsaker till utefåglarna.
Till slut åkte vi hem igen. Mikael har farit till Sunderbyn på hockey, medan jag har tagit mig en datorstund. Resten av dagen kommer nog att bli mycket lugn!
 

Arnold Jonsson. Min älskade farfar som i lördags fyllde 90 år.
Även i år har han varit ute och jagat älg. I lördags satt han och berättade om fisknäten han skulle lägga ut. Även om skotern han ska köra i vinter.
Min farfar må vara gammal, men det är bara en siffra. Han är underbart pigg!!! *Kärlek i massor*
 

Torsdag 28 oktober 2010

2010-10-28 21:11:58 / 0 kommentarer ..


Idag har jag haft mammas bil till jobbet. Man kan säga att det är som att köra en robot. Plötsligt sa den till mig att det satt nya däck på bilen och att lufttrycket inte stämde mot det tryck som var programerat och så blinkade hela displayen rött.

Och för att få stolen att vara i den ställning som jag vill ha den så är det tusen knappar att röra på. Men fin är den, det måste jag säga... :)

På jobbet har det varit en spännande dag. Vi har haft två telefonister som skulle auktoriseras. Det var flera spännande timmar på förmiddagen innan lunch. Men de klarade provet båda två och nu är alla telefonister i Sunderby Sjukhus auktoriserade! Jag är mycket stolt och glad över det! :)

I övrigt var det en ganska bra dag. När jag slutade åkte jag hem och sedan stod jag i köket i några timmar. Lagade mat till ungarna och gjorde flera matbackar till frysen. Fixade även iordning maten till imorgon, eftersom den ska ligga och dra över natten.

Sedan har jag fixat lite räkningar och annat småtjafs. Nu kommer jag att avrunda med lite tv och lite bokläsning!
 

Onsdag 27 oktober 2010

2010-10-27 22:10:50 / 0 kommentarer ..


Idag var jag tillbaka på brottsplatsen, som man brukar säga. Jag var alltså åter på mitt jobb, efter en dags kursande. Borta bra, men hemma är ändå bäst. Jag gillar mina vanliga rutiner då jag stiger upp tidigt, far iväg tidigt och gör det mesta i ordning på jobbet innan de andra börjar komma in.

Jag stängde dessutom idag, så jag var sist iväg oxå. Då for jag och handlade lite grann innan jag sedan åkte till mamma. Mikael kom oxå dit och vi hämtade mercan. Vi ska ha den i helgen och behövde byta däck på den.

Var kvar ganska länge hos mamma, innan vi for till återvinningen med massa mjölkpaket och likande.

Väl hemma åt vi middag och sedan satte jag mig vid datorn. Har hjälpt Fian med läxa i naturkunskap. Nu är jag ganska duktig på det här med ekosystem, kretslopp, toppkonsumenter osv... :)

Hann med lite tv, matförberedanden och andra småsaker innan jag nu styr min kosa mot sängen!

Sov gott!
 


Tisdag 26 oktober 2010

2010-10-26 19:23:45 / 0 kommentarer ..


Tack för kommentarerna igår. Jag har bestämt mig för att ringa till Svenska Kyrkan ändå. Men jag har lugnat ner mig och är inte lika arg. Jag tror absolut att det är, som Ulrica säger, med bästa välmening som de har gjort så här. Men likaså gör det mig illa och jag tycker det är lite överdrivet att hålla på att skicka brev så ofta.

Men jag tänker ringa till dem och förklara hur det känns för mig. Bara så att de ska veta att det finns människor som tycker det är jobbigt, även om de gör det med välmening. Imorgon ringer jag...

För idag har jag nämligen varit på kurs på Landstingshuset. Eller kurs och kurs, jag var på Redaktörsdag. Det var jätteintressant. Jag gillar verkligen det här. Vi har fått höra föreläsningar om de nya hemsidorna som kommer att komma in i landstingets värld. Vi har även fått lära oss hur man skriver vårdat och begripligt. Ur flera sorters synvinklar. Mycket intressant.

Efter kursen åkte jag till stan och köpte skum till mina stolar. Jag ska ju klä om dem och behövde nytt skum under skinnet. Köpte även en billaddar till mobilen. Det går mycket ström när man ska spela "Angry Birds" hela tiden... :)

När jag kom hem åt vi middag och sedan gick vi till garaget. Vi har smort våra skinnkläder och hängt undan dem. Även Gortexkläderna åkte in i garderoben, för att göra plats för skoterkläderna.

Tog en dust med avloppen i toaletten oxå. Mikael fullkomligt avskyr det, men jag tycker det inte är så farligt. Så jag får alltid göra detta. Tur man är lite olika.

Nu ska jag gå och läsa min tidning som jag har köpt. Hörs imorgon!
 


Måndag 25 oktober 2010

2010-10-25 19:57:50 / 2 kommentarer ..


Jag gick ur svenska kyrkan för att jag har inget med dem att göra. Jag har absolut inget emot kyrkan eller dess medlemmar. Har en mycket söt och underbar vän som är troende och jag respekterar henne djupt. Men ibland kan den här kyrkan driva mig till vansinne.

Ända sedan Bernt dog har de hållit på och skicka brev med jämna mellanrum. De skriver att nu är det si och så länge sedan han dog och nu är det minnesgudstjänster och nu kan jag gå till minneslunden osv. Idag fick jag till och med ett handskrivet vykort där de tänkte på mig för att min pappa har gått bort och de ville komma på hembesök.

Jag blev rent förbannad. Varför ska de hålla på och påminna mig hela tiden om att han är död!? Kan jag inte få minnas honom som jag vill? Varför ska de lägga sig i? Om jag varit medlem i kyrkan skulle jag inte säga något, men jag har faktiskt tagit avstånd från dem och de gör mig illa när de trycker sig på hela tiden.

Vad jag vet har de inte skickat något till mamma och tur är ju det. Hon skulle knäckas totalt av att få beskedet om och om igen, att hon är helt ensam nu. Mikael tyckte jag skulle ringa och säga ifrån, men vi får se... Man bangar ju när det kommer till kritan, precis som det brukar vara...

Annars har min dag varit helt ok. Jag jobbade och det var som vanligt. Efteråt for jag till Rusta, men kunde inte välja matta. Måste ha med Mikael som smakråd. Så då åkte jag och handlade till kylskåpet. Hem och fixade mat och har hjälpt Mikael städa i garaget. Stackarn var alldeles förtvivlad över hur dammit det var där. Har även hunnit hjälpa Fian med läxan.

Nu ska jag ta en sådan där kombinerad tv/dator/telefon-stund! :)
 


Söndag 24 oktober 2010

2010-10-24 18:46:14 / 0 kommentarer ..


Nu är det söndag eftermiddag. Redan... När jag gick från jobbet i fredags så sa PK att hon önskade att helgen inte skulle gå så snabbt. Jag vet inte hur hennes har varit, men min har då varit otroligt snabb måste jag säga.

I fredags var allt bara bra på jobbet. Det var lite medlyssning, lite svar på samtal i växeln, lite jobb med Insida, lite jobb med register osv osv... Dagen gick i ett hiskeligt huj.

När jag kom hem var middagen i stort sett klar och jag bjöds på ugnstekt kött i otroligt god sås. Efter middag och när Mathias kommit från träning så skjutsade jag honom och hans parter (datorn) till Jocke. Dags för lan igen... Sedan körde jag ut till Rutvik och lämnade Robins dator till honom (han var oxå hos kompis).

När jag kom hem hade Mikael dukat fram rött vin, ost och kex! Gott och mumsigt värre... :)

På lördagen sov jag till nästan 10! Då åkte jag direkt och hämtade Mathias och partnern, innan vi sedan åt frukost. Tog med mig Matte och for till mamma och hälsade på. Därifrån tog vi med oss lite till återvinning, bla pantburkar. Åkte till Ica och pantade dem och handlade lite. For även en sväng på Ö&B och Djurmagazinet innan vi avslutade på Biltema. Där köpte jag ett fågelhus och fågelfrön. Katterna ska få något roligt att titta på... :)

När jag kom hem satte jag igång med min vägg. Äntligen fick jag första varvet på väggen. Det blev så himla bra. Jag valde helt rätt färg.

Kvällen var lugn. Vi åt middag och såg sedan tv. I vanlig ordning började jag sömnen i soffan... :P

Idag tog jag det lugnt på förmiddagen, men tillslut ryckte jag upp mig och fick andra varvet målat på väggen. Nu är den klar! Jippi... :) Men jag har funderat på att faktiskt måla de resterande väggarna vita. Just nu är det ju vit tapet där, men den är gammal och sliten. Så jag tror jag målar dem när jag ändå håller på. Då blir det fräscht och fint.

Annars idag har jag bara mest städat och fixat här hemma. Suttit med telefonen och spelat lite Angry Birds oxå. Roligt värre... :) Nu är middagen uppäten och bortstökad, så jag tänker ta en bok och sätta mig i soffan framför den nymålade väggen. Här nedan ser ni resultatet:


Före


Efter. Det är dock inte riktigt så här lila. I verkligheten är färgen nästan exakt som gardinen.
 

Torsdag 21 oktober 2010

2010-10-21 19:18:58 / 1 kommentarer ..


Idag var jag och Anneli på kurs. Det är alltid roligt att komma iväg och få göra något annat emellanåt. Kursen var helt ok, men man måste få jobba lite med programmet för att kunna få fram frågor och se vars det är man kan köra fast...

Kursen var i en lokal som kallas Musfällan. Den lokalen ligger mitt emot Länsteknik, så på den korta bensträckaren som vi hade på förmiddagen sprang vi in till Helena för att höra om hon ville luncha med oss. Vi rusade in, surrade på i mycket hög hastighet, och vi rusade ut. När vi sedan åt så fick vi höra att Helenas kollegor hade frågat "vad var det som hände"... :) Men det är ju jag och Anneli i ett nötskal, snabba och effektiva... :)

Lunchen vi hade med Helena var mycket trevlig och det är så tråkigt att hon inte jobbar med oss längre. Men jag unnar henne givetvis allt, för jag vet att hon trivs jättebra där hon är nu!

I slutet på kursen började jag blöda näsblod. Men jag lyckades stilla det ganska bra. Efter kursen åkte jag till Coop för att handla till mamma. När jag kom dit började näsblodet om igen. Jag låste in mig på toan och det blödde riktigt länge. Över en halvtimme, hur mycket som helst.

Tillslut lugnade det ner sig och jag gjorde mig redo för att gå och handla. När jag kom ut från toaletten kände jag mig vimsig och insåg att jag behövde sätta mig. Precis när jag kom till en bänk, så tuppade jag av! Plötsligt vaknade jag av att en kvinna skakade lätt i mig. Obehagligt... Men efter en stunds vila på bänken, så gick det bättre.

Nu mår jag bra och jag är bara lite matt. Så jag tänker lägga mig i soffan och läsa bok/se på tv resten av kvällen. Tror jag... Lite data kanske det hinner bli lite senare... :)
 

Onsdag 20 oktober 2010

2010-10-20 18:40:01 / 0 kommentarer ..


Tack för de fina kommentarerna jag har fått för gårdagens inlägg (inkl. de som inte syns på bloggen). Ni är underbara alla.

Jag är helt förundrad över dig, Marja, som har gått igenom så otroligt mycket i ditt liv och ändå lyser det verkligen livsglädje om dig. Det är fantastiskt och jag är så glad att du nu har Christer (och dina barn) som du kan dela ditt liv med. Och föresten, vi kommer gärna och hälsar på när ni kommer från Ullared.

Idag var det en ganska vanlig dag på jobbet. Men en sak, jag har sagt det förr och säger det igen... När man samlar en grupp människor som ska jobba ihop så pass nära som vi gör hos oss, så är det inte enkelt alltid. Men totalt sett är vi ändå en bra grupp och jag gillar ändå mitt jobb!

När jag kom hem så tänkte jag baka muffins till Mikaels jobb. Han hade lämnat en önskan som det... Det där slutade med att jag lärde mig en sak; om man gräddar muffins i 250 grader, istället för 175 så blir de väldigt brända på ovansidan.

Alla muffins åkte i soporna och eftersom strösockret var slut så blev det inga muffins till hyvleriet på Stenvalls imorgon. Om inte Mikael svänger om ett konditori först... :P

Efter den misslyckade bakningen så åt jag middag och startade en brasa. Nu sitter jag här och funderar på vad i hela friden jag ska hitta på för musik att lyssna på. Det finns ju så mycket att välja på... :)
 

Tisdag 19 oktober 2010

2010-10-19 19:12:55 / 2 kommentarer ..


Vet ni... Ibland inser jag att människan verkligen kan slå ifrån sig, när man försöker gå vidare i livet. Det är som att kroppen stänger av vissa saker, även om man ändå vet...

Låter det tjorvigt? Låt mig förklara.

Idag var jag på banken med min mamma. Det gäller arvet och allt det där. Det dök upp en del saker som gjorde att bankkvinnan blev tvungen att ringa massa samtal. När jag lyssnade på henne så säger hon saker som: "den avlidne...", "den efterlevande makan...", "mannen som gått bort...", "änkan..." osv.

När jag sitter och hör detta, så inser jag att min hjärna funderar vem hon pratar om. Vaddå den avlidne och änkan...? Varför pratar hon så?

Men så vänder jag på huvudet och ser min lilla lilla mamma, med armbågen på bordet och handen för munnen och ögonen fulla med tårar. Då inser jag att det är ju mina föräldrar det handlar om. Det är min mamma och min styvfar som kvinnan pratar om. Min mamma är änkan, och min styvfar är den avlidne.

Jag blir än en gång påmind om att det här hänt en stor förändring i mitt liv och jag undrar om kroppen bara släpper fram sorgen bitvis, för att jag helt enkelt ska orka med.

För när man får den här påminnelsen som går rätt i hjärtat, så känns det riktigt jobbigt. Varför lämnade han oss och framför allt, varför lämnade han mamma...? Blääää för det, säger jag bara...

Hur har min dag annars varit? Jo, helt ok faktiskt. Det har inte hänt så mycket mer än att jag var på jobbet, på banken, på jobbet och så hem. Här har det skett matlagning, köksstädning, tvättning, duschning och samtal med sonen. Tänker nog ta det lugnt resten av kvällen!
 


Måndag 18 oktober 2010

2010-10-18 18:44:48 / 1 kommentarer ..


Igår kväll höll jag på bli galen. Jag kunde knappt prata, rösten var nästan borta och hostade så fort jag andades. Idag kändes det lite bättre och nu ikväll känns det nästan riktigt bra. Jag klarar faktiskt att sjunga med lite grann i musiken. Verkar äntligen vara på bättringsväg alltså. Det var då på tiden!

Min dag idag har annars varit helt ok. Måndag och jag fick bli arg på en person i min närhet. Det var inte så kul, men ibland måste man stampa ner foten och säga till på skarpen för att folk ska förstå! Och nej, det var inte min dotter... :P

När jag slutade arbetet åkte jag till Ica och handlade och sedan hem. Kom hem till ett totalt mörker. När Matte kommer hem är det ljust ute. Då går han in på sitt rum och märker inte hur mörkret sänker sig och det inte finns något ljus i vårt hus.

Men när ljusen var tända och vi ätit middag så dansade jag runt lite med katterna (oxå ett tecken på att jag känner mig piggare), tog en svängom med dammsugaren, startade tvättmaskinen och sedan datorn. Här sitter jag nu och fryser, för det är nog inte eldat idag. Så nästa plan blir starta elden. Sedan kommer duschen och sen blir det tv... En helt ok måndagskväll med andra ord! 
 
Tänk, snart fyller mitt älskade barn 19 år. Hur kan jag ha så gamla barn...?


Söndag 17 oktober 2010

2010-10-17 13:13:37 / 0 kommentarer ..


I fredags var jag ju på jobbet. Men det var verkligen ingen lek. Ju längre dagen gick, ju mindre kunde jag prata. När man är telefonist är ju rösten ett av de stora arbetsverktygen man har, så blir man utan den är det inte lätt. Men jag stod ut nästan hela dagen, gick bara 10 minuter tidigare. Klarade den sista timmen tack vare Rosens halstabletter! :) Tack för dem!!!

På kvällen åt vi ryggbiff och delade på en flaska vin. Det var ju helt BF (=barnfritt) hos oss i helgen, så det blev lite extra mysigt och lite extra god mat... :) Spelade lite spel blandannat, men det vill nog Mikael glömma. Jag vann nämligen.

På lördagen tog vi lite sovmorgon och hann precis sätta oss vid det väl dukade frukostbordet när melodikrysset började. Ganska enkelt idag och vi löste det utan större problem.

Sedan gjorde vi oss klara och for till Storheden. Där valde vi ut en ny diskho som vi beställde, plus även en ny köksblandare. Tittade på lite bänkskivor och annat smått och gott som vi ska ha till köket. Tog en paus på fiket på Coop och där träffade vi massor med folk som vi kände. Otroligt vad många som är i farten en lördag så där... :)

På eftermiddagen blev det lite småpyssel här hemma. Blandannat fick "min" vägg spacklas om för det hade inte blivit så bra som det borde.

Till middag åt vi renfilé och jag säger bara det; så otroligt god mat!!! Sedan blev det vädigt lugnt och fortsatt mys. Det är verkligen lugnt i huset när inga barn är hemma. Även om Matte är en väldigt lugn kille, så märks det när han är hemma...

Idag, söndag så har Mikael hittills mest varit i garaget. Han håller på att bygga lite inredning som ska till köket. Själv tvättar och städar jag mest. Just nu är det ugnen som ska få sig en omgång. Det märks att inte är helt kurant än, för jag måste vila mellan varje uppdrag. Men jag klagar inte. Då får man ju lite datatid så där mitt i allt... :)

Önskar alla en fortsatt trevlig dag!
 

Torsdag 14 oktober 2010

2010-10-14 13:22:58 / 1 kommentarer ..


Hej

Jag har varit sjuk... Jag är aldrig sjuk, men nu åkte jag dit så det bara small! Så pass att jag faktiskt varit tvugnen att vara hemma från jobbet. Detta var nog första gången jag var sjukanmäld.

Jag hatar att vara hemma från jobbet pga sjukdom. Det är så himla meningslöst slöseri med tid. Man kan inte göra något annat än att ligga på soffan och sova/se på tv. Så trååååååååkigt...

Detta började redan i fredags, då var jag på jobbet. Sedan låg jag däckad fredag kväll, hela lördag och söndag. På måndag åkte jag i vanlig ordning till jobbet. Men på eftermiddagen klarade jag inte mer och åkte hem. Sedan har jag varit hemma till idag, torsdag.

Så, jag har inte så mycket att berätta. Ville bara ge en förklaring varför jag varit frånvarande på bloggen.

Önskar er alla en fortsatt bra dag!
 


Torsdag 7 oktober 2010

2010-10-07 21:05:50 / 1 kommentarer ..


Ibland blir jag lite less på att alltid skriva vad jag gör varenda dag. Det blir liksom lite tråkigt, för så mycket händer det ju inte i mitt liv/dag... Och ofta är det samma saker...

Idag blev det stiga upp/fara till jobbet/ha en underbar dag på mitt arbete/hämta Fian/till Storheden och äta och handla/till mamma/till Mallan och göra lite telefon och datorfix/hem och jaga grannkatten som smet in i garaget/se på tv/elda/duscha... Kvar är dator, läsa och sova.

Ja, och hur kul är det liksom att skriva tydligt och utförligt... Det känns tråkigt.

Men en sak som hände idag var rolig. Det var att min underbart härliga vän och kollega Anneli har återvänt. Det har befunnit sig en blond kopia av henne i närheten av oss en tid, men nu är mörka vackra A tillbaka. Känns bra... :)

Jag känner att jag längtar efter min sambo oxå. Han har jobbat eftermiddag i fyra dagar nu och det blir skönt att få träffa honom imorgon igen... :) Fredagsmys är härligt... :)

Sedan har min Orchidé som jag fick av Bernt för något år sedan, börjat blomma igen! Jag är så lycklig över det så jag blir alldeles rörd när jag tänker på det. Av någon anledning förknippar jag den blomman så otroligt mycket med honom... När den nu blommar känns det som en hälsning från honom..

Jag hörde någon som sa "Livet är inte de dagar som passerar, utan de dagar man minns". Kan vara fint sagt, men det är ju viktigt att inte bara minnas. Utan att se till att det finns saker i framtiden som oxå är värt att komma ihåg. Annars har man ju slutat leva...

Dags att lyssna på musik en stund! PoK
 

Onsdag 6 oktober 2010

2010-10-06 21:13:30 / 2 kommentarer ..


Grattis på namnsdagen alla som heter Jenny!!! :)

Det blev ingen blogg igår, jag glömde helt enkelt bort det. Sorry...

Gårdagen gick i ett hastigt tecken. Arbetsdagen förflöt i ett hastigt tempo. Efter jobbet åkte jag och handlade till mamma och sedan till henne med det. Jag lagade middag till mig och Mathias, tvättade och fixade. Sedan slipade jag väggen och spacklade ytterligare ett varv. Hann med lite tv, tvätt och annat smått pyssel oxå.

Kvällen avslutades med ett lååångt samtal med alla sötaste Ulrica. Jättetrevligt att prata med henne igen.

Idag, onsdag, har jag haft ännu en bra arbetsdag. Har även diskuterat lite väggfärg med min inredningsinspirationskälla, Blondinbella. Valet är nu taget och jag tror (hoppas) att det ska bli mycket bra. Blondinbella är förövrigt min vän Anneli. Kallar henne lite olika blonda smeknamn idag, eftersom det är sista chansen. Hon blir åter sitt mörka jag i dag...

När jag kom hem blev det ungefär samma som igår; Matlagning, tvätt, slipning, tv-tittande.

Har även beställt en ny mobil. HTC Desire... Önskar bara att jag hade den här hos mig redan idag... :)

Nu ska jag gå och göra massa småfix innan Välkommen Åter börjar. Men jag slänger in lite bilder från helgen:


Vi började på vårt favoritcafé: Lilla Marie. Ingelas godsaker är närmast i bild...


Första gången jag såg Ingela med sjal. Men inte sista tror jag minsann... :)


Övertalade Ingela att klack ska man ha! Så detta är hennes nya skor.


Ingela köpte en till sjal och en lila tröja (alltså de på bild)


Middagen blev på AllStar... Mumsfilibaba... (Var mycket godare än det ser ut på bilden)


Innan vi åkte hem på söndagen besökte vi morfar och mormors grav... *stor saknad*
 


Måndag 4 oktober 2010

2010-10-04 21:35:59 / 1 kommentarer ..


Vilken måndag. Pga tekniska problem med nätverksstopp och backup-besvär hade vi ett stort tryck på växeln. Nu var det nästan som på den gamla goda tiden då man knappt hann andas mellan varje samtal... :) Jag gillar det, även om det blir lite långtråkigt att säga samma sak hela tiden...

Nåja, när det lugnade ner sig i växeln hade jag medlyssning på en av mina medarbetare idag. Jag och Anneli är ju kvalitetssamordnare och i det ingår det att vi lyssnar på alla telefonister så att kvalitén på sättet vi jobbar, bibehålls. Jag tycker det är jätteroligt att sitta med de andra, även om de (tyvärr) blir ganska nervösa.

Sedan fortsatte dagen i ett rasande tempo och plötsligt fick jag sluta. Jag åkte först till Skokanonen för att se om de har fått in ett par skor jag är sugen på. Men de hade bara bruna (ful brun dessutom) så jag köpte inga. Istället åkte jag till Ica Maxi och handlade för fulla muggar. Korgen var överfull när jag kom till bilen.

Väl hemma blev det att packa upp allt, fixa massa matlådor till frysen, laga middag och städa undan efter mig. Kl blev 19.30, så då såg jag på "Halv åtta hos mig" innan jag tog itu med nästa projekt. Jag började spackla väggen i vardagsrummet...

Ja alltså, jag är inte så bra på spackla. Men samtidigt måste jag ju göra det någon gång, för att kunna bli bättre. Det är iaf ganska kul att pyssla på med det där.

Nu håller jag på att elda och när det har slocknat kommer jag att gå isäng. Men än är det nog ca 45 min kvar, och den tiden tänker jag utnyttja till att spela musik och surfa på vågorna (internetvågorna).
 

Söndag 3 oktober 2010

2010-10-03 20:39:55 / 1 kommentarer ..


Fredag 1/10
Ledig idag och hade inte ställt någon klocka, och var väldigt noga med att ingen skulle väcka mig. Däremot vaknade jag 07.17 och var riktigt pigg! Så då hade jag nog sovit färdigt och steg därför upp.
Jag började dagen vid datorn en stund. Sedan åt jag lång frukost i min ensamhet där jag läste tidningen. Hur härligt som helst.
Resten av dagen bestod av storstädning av toaletterna (då menar jag från golv till tak), putsning av fönster, rensning av 2 skåp och bortkörning av alla tomma mjölkpaket osv... När Matte kom hem åkte vi och hämtade ut hans iPhone 4, till hans stora glädje...
När Mikael kom hem (med blommor i högsta hugg) bjöd jag honom på en trerätters middag. Det blev mycket lyckat och han sa att huvudrätten var nog det godaste jag någonsin lagat. En fin komplimang...
Sedan blev det lite tv och i säng ganska tidigt.

Lördag 2/10
Vaknade ca 7.15 och steg upp för att packa färdigt och äta frukost. Sedan hämtade jag Ingela vid Stadsö Centrum och så åkte vi iväg mot Skellefteå. Vi har varit vänner i 25 år och bestämde oss för att det måste vi fira. Det är ju "silverbröllop"... :) Så vi hade bokat hotell och planerade en trevlig dag.
När vi hade checkat in, gick vi och fikade och sedan började vi shoppa. Även Ingela, som vanligtvis aldrig shoppar åt sig själv, inhandlade flera saker! Flera timmar gick vi runt runt och kollade! :)
Vi gick upp med sakerna till hotellet och gick sedan på Subway och åt lunch. Så otroligt gott! Dagobert, släng dig i väggen, säger jag bara. Mycket godare på Subway...
Efter lunchen gick vi till rummet och drack lite goda saker samtidigt som vi färgade håret på varandra. Och så surrade vi, och surrade och surrade och plötsligt var kl 20.30 och vi hade inte ätit middag. Vi höll på glömma det!
Men då gick vi till AllStar och åt en jättegod hamburgertallrik. Tyvärr var det väldigt livlig och jobbig miljö, så vi åt och gick sedan direkt tillbaka till hotellet för att börja avsluta kvällen...

Söndag 3/10
Jag vaknade långt innan klockan skulle ringa så när jag inte kunde ligga kvar längre gick jag och gjorde mig färdig för frukost. Ingela vaknade inte långt efter mig och så fort hon oxå var klar gick vi ner till den gudomliga hotellfrukosten. Gott som vanligt på ett sådant ställe... :)
Efter frukost och utcheckning, åkte vi till min mormor och morfars grav och tände ett ljus där. Fint...
Sedan körde vi hemåt. Vi stannade hos Fian när vi passerade Rosvik så att vi fick träffa henne och så att Ingela fick se hur hon bor.
Jag skjutsade sedan Ingela till bussen och åkte själv hem. Resten av kvällen packade jag upp, städade lite här hemma och så tog jag och Mikael en cykeltur.
Nu är jag nyduschad och börjar känna mig slö, så det blir nog soffan resten av kvällen!
 
Graven med ljuset:

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!