Onsdag 28 september 2011

2011-09-28 20:14:38 / 1 kommentarer ..


Jag är här, men jag har inte riktigt haft inspirationen att blogga. Det händer inget särskilt hos mig och jag har låtit kameran stå i flera dagar.

Jag stiger upp kl 5 och gör mig i ordning. Far till jobbet och gör nytta hela dagen. Åker hem, äter middag, fixar hemma, promenerar och går i säng vid 21.30 för att hinna läsa innan jag slocknar...

Imorgon ska jag på en Synnergiutbildning på jobbet. På kvällen ska jag börja i en kör och det ser jag fram emot! Riktigt kul ska det bli.

På fredag slutar jag 12 och tänker göra lite ärenden för att sedan bjuda på en trerätters här hemma. På lördag blir det IKEA och på söndag en städ och pysseldag.

På måndag har jag date med min dotter på stan, vilket jag gruvar mig för. Och det enbart av den anledningen att det kommer bli dyrt... ;)

Så där. Då vet ni vad som händer hos mig!
 

Söndag 25 september 2011

2011-09-25 18:29:07 / 1 kommentarer ..


Hej på er alla. Har ni haft en bra helg? Det har jag haft.

I fredags blev det dock en konstig dag på jobbet. Plötsligt kom bygg-gubbarna och skulle sätta innertak i kontoret där jag har min arbetsplats så då kunde jag inte vara där. Istället började jag och Ullis städa i våra skåp. Blev mycket fint, och fick mycket kastat.

När jag hade lunch drog jag iväg till stan för att lämna Mattes dator på skolan. Sedan hämtade jag oxå mina nya glasögon. Förbi OK och köpte fika till jobbet och så tillbaka dit. När byggarna var färdig så blev det storstädning på kontoret, för de hade skräpat något fruktansvärt. Och jag var klar ungefär till det var dags att gå hem.

På vägen hem ringer Mathias och ville bli hämtad för hans dator hade gått sönder. Jag sa att jag ska äta först, så efter middagen åkte jag till stan. Men då visade det sig att hans dator kanske skulle gå och fixa så jag satt där utanför och väntade i ca 1 timme innan jag fick klartecken att åka hem. SEN hade jag en lugn fredagsvkäll.

I lördags var vi och hämtade båten och sedan storstädade jag hela huset. Nu är det så fräscht och fint! :)

På kvällen kom Anneli förbi och vi delade på en flaska vin innan vi åkte iväg till Nylundskan där även Mallan var. Efter lite tjejsnack och lite mer alkoholintag, så åkte vi till Olivers... Hur var det där då? Ja, nog hade vi kul, jag och Anneli. Vi tittade på alla tok som är där. Den ena värre än den andra. Det vi insåg var att vi passade inte in där... Nog för att vi oxå kan vara tokiga, men vi är inte klädda i klänningar som ser ut som röda tätslickade kondomer som precis räcker nedan för rumpan. Och vi har inte strumbyxor under korta kjolar, där man kan se grenen på strumpyxorna när någon dansar. Mm mm...

Säkert kan många trivas där och ha kul, det säger jag inget om. Men i lördags var det då inget ställe för mig! :)

Idag söndag, så har vi varit mycket effektiva. Vi har kört min mc till mammas garage. Vi har tagit en hel del sopor därifrån och kastat bort. Mikael har hämtat hem båten och ställt upp den på gården och höstfixas massor utomhus. Jag har varit på återvinningen och slängt ALLT som vi hade samlat på oss. Har även varit och handlat och lagat god fisksoppa till middag. Nu tänker jag nog ta mig ut och gå för att sedan ha en lugn kväll!

Lite bilder från helgen (glömde tyvärr kameran när vi skulle till Nylundskan, så jag har inga bilder därifrån):


Båten är på väg mot båtvagnen...


Och här är den på plats, skitig och bedrövlig... Mikael tog den till sitt jobb för att tvätta av den efter detta.


Vacker-Anneli på besök. Här med lugg...


...och här utan. Hon hade lite svårt att bestämma hur hon skulle ha det.


Min älskade kära mc ska nu vinterparkeras... :(


Tur att jag även äger en underbar vinterleksak... :)


Vi har ett dubbelgarage hemma, men ändå lyckas vi fylla upp mammas garage oxå. Allt här inne är mitt och Mikaels. Plus en hel del saker i mammas förråd och boda... Mån tro om vi har förmycket leksaker...!?
 

Torsdag 22 september 2011

2011-09-22 21:51:32 / 0 kommentarer ..


Torsdag i september och regnet öser ner. Finns det någon mening med detta? Jag tror inte på Gud, alls, men man undrar ju ändå... OM han nu finns... Vad har han för plan med detta?

Vad menar han med att trycka ner alla människor så långt ner i skorna att man blir mer och mer deprimerad. Det tjafsas och hålls på. Är det inte det ena är det det andra. Man vill bara krypa ner allt djupare i sängen...

Men då kom jag att tänka på att han däruppe, som jag inte tror finns, kanske vill att vi ska uppskatta vintern bättre i år. Kanske vi kommer att bli glada och lyckliga när det blir kyligare och det kommer lite snö som lyser upp allt. Hans plan är kanske att först trycka ner oss djupt, för att vi sedan ska uppskatta det som komma skall!

Dock håller jag verkligen med Ingela i det hon sa idag. Hon menade att vi ska vara glada att all denna nederbörd är just vatten, och inte snö, för OJ vad vi hade fått skotta då... ;)

Idag har jag:
Varit på jobbet
Hämtat son
Varit på Storheden
Hämtat ut paket
Varit hos mamma
Dammtorkat
Dammsugat
Tvättat
Matat katter
Lekt med katter
Kollat tv
Gjort ärenden på datorn
Och inte förglömma: Spelat Wordfeud.

Rätt ok dag ändå!

Imorgon fredag och sen kommer lördag. Då blir det tjejkväll hos Nylundskan för att sedan besöka Olivers. Säkert en trevlig kväll!

Peace and Out!
 


Onsdag 21 september 2011

2011-09-21 21:04:26 / 2 kommentarer ..


Jag har haft en bra dag idag med. Det har verkligen inte hänt något speciellt. Jag har städat i mina lådor och liknande på jobbet och hittat en massa spännande saker. Det är otroligt vad man samlar på sig genom åren. Det är ju ändå 12 år jag jobbat där nu...

Sofia kom förbi efter skolan för att hämta sin 20-årspresent. Hon fick den i förväg, för det började bli kris. Det var nämligen en vit Iphone 4 i paketet i år. Så när jag slutade åkte vi och hämtade ut den. Sedan in på affären för att handla till mamma lite grann.

Hem en sväng och sedan till mamma för att lämna saker och låta henne träffa Fian lite grann. Det visade sig att hon hade varit på surströmmingsfest idag. Mamma alltså... Hemtjänsten hade ordnat det och bjöd alla sina brukare på surströmming. De fixade till och med skjuts. Jag säger då det; hemtjänsten, vilka fantastiska människor!

Efter besöket där åkte vi till Ica Maxi och handlade till Fian och sedan till busstationen för att lämna Fia där. Men vi var lite tidiga så vi satt och spelade Wordfeud i bilen. Sofia heter Tjoalia där, ifall någon undrar...

När hon gick till bussen så åkte jag hem, hängde tvätt, matade katter, startade elden i kaminen och fortsatte med lite Wordfeud. Nu ska jag lägga mig ner ett tag för att sedan ta mig vidare till sängen. Jag är helt slut i huvudet.


Jag köpte Läckbergs nya bok på Ica Maxi!


Jag älskar när det ser ut så här i bokhyllan och samlingen är komplett!
 

Tisdag 20 september 2011

2011-09-20 20:33:46 / 1 kommentarer ..


Jag hade en hemsk natt, natten mot idag. Jag sov drygt 2 timmar och var vaken från kl 02.00. Det började med att jag vaknade av kryp i benen. Jag får det ibland och det känns fruktansvärt. Tillslut gick jag upp och vandrade runt i huset lite och smorde in benen med tigerbalsam. Då gick det tillslut över, men då var jag ju pigg! Sedan började tankarna att vandra och då är det ju omöjligt att somna. Så när klockan ringde kl 5 steg jag tacksamt upp.

På jobbet har det gått ganska bra idag. Jag har varit seg och som i en dimma, men det har ändå gått bra. Jobbar på med mina listor och tycker det är kul, så då ska jag inte klaga.

När jag slutade åkte jag och Mallan iväg till stan och mötte upp Lena och så gick vi på Allstar. Där väntade vi in Ingela och sedan åt vi en mycket god middag coh surrade bort några timmar. Vi har ju varit vänner i 26-27 år, så vi känner varandra ganska väl! :)

Efter middagen åkte jag hem och har packat upp lite saker som kom i posten. Mina nya fönsterlampor och gardiner. Kul!

Nu blir det soffan och Wordfeud resten av kvällen. Vilket inte är länge, eftersom jag ska isäng tidigt idag.

Hade bara lill-kameran med mig ikväll. Det blev några kort, även om jag inte kan skryta om dem. Lena är som vanligt omöjlig att knäppa en perfekt bild på... ;)


Detta blev bästa bilden på henne, när hon knäppte kort på mig... :P


Mallan.


Och den skadade Pling!


Lenas mat!


Min mat.


Ingela och Mallans mat. Fast de hade ju varsin portion förstås...
 

Måndag 19 september 2011

2011-09-19 20:58:55 / 0 kommentarer ..


Hej alla raringar där ute! Hoppas att ni har det bra.

Idag tänkte jag lite extra på min vän som ramlat mot en bänk och skadat revbenet regält. Det är synd om henne, för det gör visst fruktansvärt ont! Jag lider med dig "systra mi"...

Förutom det har jag haft en bra dag. Rätt ointressant om jag ska vara ärlig. På jobbet hände inte så mycket alls. Jag jobbar på med mina listor och det är rätt trevligt.

Efter jobbet åkte jag till Specsavers och provade ut nya glasögon. Jag hittade precis det jag ville ha och är supernöjd. Köpte ett par svarta bågar och ett par silverfärgade. Blir kul när de kommer.

När jag var färdig där åkte jag till affären och strosade på innan jag for hem och lagade mat. Pratade lite strunt med min älskade son och sedan hamnade jag i soffan som en utslagen hjälte.

Det var ganska trist och när jag såg på Facebook att en vän hade börjat med Wordfeud, så var jag tvungen att kolla om det verkligen var så kul som alla säger. Och fasen oxå, det var det ju... Jag har aldrig tyckt om Alfapet, men den har varianten var riktigt kul. Om någon är intresserad heter jag Jenjo72 där i Wordfeud-världen!

Nu måste jag skynda mig tillbaka till soffan för att spela lite mer, och samtidigt se Hollywoodfruar! Ha en bra fortsatt kväll!


Nackdelen med att köra Septemberrundan är att man blir så otroligt sugen på att köra mer. Men jag vet att det inte kommer att bli. Denna vecka hinner jag inte, helgen är fullspäckad och så även nästa. Så Flora Jasmine är på väg att ställas på sin vinterplats. Men OJ OJ OJ vad jag kommer att sakna pärlan!
 

Söndag 18 september 2011

2011-09-18 19:02:43 / 0 kommentarer ..


Oj vad dagarna sprang iväg. Jag har knappt suttit vid datorn nått... Tack och lov för mobilen, så jag inte missar vad som händer i världen (=att jag kan kolla Facebook i mobilen oxå).

I torsdag var jag på föräldramöte på Mathias skola. Jag brukar aldrig gå på de där mötena, för ärligt talat så tycker jag att de inte ger så mycket. Men eftersom Matte nu börjat gymnasiet på en friskola, så ville jag fara och kolla vad det är för något.

När jag mötte Mahtias mentor i dörren, så säger hon:
-Det här måste då vara Mathias mamma!
Hon tyckte vi var jättelika! :) Det var ju kul. Jag tycker inte själv det. Jag och Sofia får alltid höra att vi är så lika varandra, men sällan jag och Matte. Kul iaf!

I fredags gjorde jag absolut ingenting. Jobbet var som vanligt och när jag kom hem så gjorde vi god middag, drack gott vin och allmänt firade att helgen var där.

På lördagen så var vi en sväng på Storheden och kollade runt lite. Var bla på Elgiganten och kollade på en surfplatta. Skulle vilja ha en sådan...

Sedan åkte vi till Lena och Peder och hälsade på dem. Vi kunde sitta ute på deras altan och dricka kaffe, så varmt var det. Helt underbart!

Efter besöket åkte vi hem och lagade middag för att sedan bege oss mot biografen. Vi såg Jägarna 2... Alla säger att den är så bra. Den är spännande och tiden går jättefort. Eftersom Kjell Sundvall har gjort den så hade jag superhöga förväntningar...

Därför måste jag säga att jag blev MYCKET besviken när jag såg filmen. Tycker att handlingen är på tok för lik den första filmen. Efter fem minuter visste jag vem som gjort vad och förstod hur filmen skulle bli. Blev två långa timmar i salongen måste jag säga. Jag tyckte iofs inte om ettan heller, men den här var då ännu sämre. Men det är ju tur att de flesta inte tycker som jag i detta fall...

Idag söndag, så har vi varit och kört septemberrundan. 4 grader var det när vi steg upp och jag klädde mig som om jag skulle köra skoter + lite till. Men det hade inte behövts, för jag var mycket varm när vi kom till järnvägsstationen i Luleå och fick klä av mig lite.

Vi hade en helt fantastisk dag som avslutades på Retro Café i Boden. Vill ni se bilder från dagen kan ni klicka på denna länk:

Septemberrundan 2011

Korten ligger på Facebook, men ni kan se dem även om ni inte är medlem där.

I eftermiddag har vi städat på gården och lagat en supergod kycklingsoppa. Nu har jag hamnat vid datorn och är snart på väg mot soffan, för liggläge.

Hoppas alla haft en bra helg iaf!!!


När jag hade ställt min matbacksväska på golvet, så puttade Billabong omkull den. Han såg sin chans till en sovplats...


Varför ska katter ligga på väskor, det kan man undra...!?
 




Onsdag 14 september 2011

2011-09-14 19:12:49 / 0 kommentarer ..


Jag måste bara få göra som alla andra... Klaga på vädret... Nog är det väl ändå att det aldrig kan ta och sluta regna! Man blir ju fruktansvärt less på det här. Jag vill vara ute. Jag vill höststäda. Jag vill promenera. Jag vill ta vackra höstkort i skogen. Men det går ju inte. SUCK.

Jag kan inte säga att dagen har varit perfekt. Inte som igår. Har känt mig lite mer less och rent ut sagt gnällig. En fördel med det är att det har ringt TRE försäljare till mig och jag har hyvlat av dem som man hyvlar ost till en limpmacka. Jag, som i vanliga fall nästan inte alls kan säga nej till telefonförsäljare, har förklarat för alla tre att jag inte är intresserad.

Den sista stackaren lär tycka att jag är en jävla bitch. Han ringde på hemtelefonen, men bara tre signaler, sedan la han på precis när jag svarade. Jag, som hade släppt allt jag hade för att hinna till telefonen, exploderade. Men vad kunde jag göra...? Inget, för han var ju inte kvar. MEN... Si då gick det ca en timme och så ringde han igen! Jag vet då inte ens varifrån han ringde men jag förklarade, i mycket ilsken ton, att hade han inte tid att låta mig hinna till telefonen första gången, så kan han ta vad det nu var han ville att jag skulle köpa, och stoppa upp det någonstans. Väldigt olikt mig, men jag mådde gott efteråt... ;)

Efter jobbet idag, åkte jag till mamma och gav henne alla hennes nya kläder som jag köpte igår. Hon blev mycket nöjd och glad över dem! Så det var ju lyckat. Sedan for jag hem och har småpysslat lite här hemma. Hade tänkt börja i gästrummet då jag har fått klartecken från Mikael, men jag orkar inte idag. Jag vill vara glad och lycklig när jag gör det!

Så nu tänker jag krypa ner i soffan och läsa. Det blir nog en skön avslutning på dagen...


Min blomma, som faktiskt blommade, i somras! :)
 

Tisdag 13 september 2011

2011-09-13 20:20:50 / 2 kommentarer ..


De som följer min blogg, vet att jag hade en jobbig kväll i torsdags. Men det var som om det behövdes den urladdningen för nu mår jag TOPPEN! Jag känner mig glad, lycklig och bara sprudlande! Känslan är underbar... :)

Idag har jag haft ännu en bra dag, som sagt. I och för sig var jobbet lite stressigt där ett tag. Det "smattrade" i mailboxen med mail som hade rubriker som OBS! Viktigt, Akut, Bråttom, Snabbt svar osv... Det kan ju stressa den lugnaste. Alla var från olika ställen. Det var Eniro, webbsidan, registerhantering, växelinställningar osv... Men då att humöret är på topp, för då går det som på en dans ändå! Och man mår så gott när man är färdig!

Kl 15.15 idag så stämplade jag ut och for till stan. Där mötte jag min mycket goda vän och kollega Anneli. Vi gick runt på stan ett tag. Jag köpte bla en del kläder till mamma. Sedan gick vi på Waldorf och åt. Och OJ vad vi åt... Båda två mådde nästan illa efteråt. Men det var det värt, för det var så himla gott!

När jag kom hem så har jag städat och fixat och fortsatt mitt projekt att övertala Mikael att göra om i gästrummet. Snart har jag lindat honom runt fingret och har honom fast! :) Jag fick oxå båda mina barns mobiltelefonräkningar, som jag betalar varje månad. Ett av mina barn hade en räkning som var pricken UNDER i, men det var ju väntat, så jag gnäller inte så mycket om det.

Det finns en liten sak som jag lärt mig igår och idag. Det är att jag är otroligt tacksam över att jag har mina barn. Jag älskar mina barn över allt på denna jord. När jag ringde min dotter idag, så blev hon sur och arg på mig över att jag lät så glad när hon var trött. Jag avslutade samtalet ganska snabbt och skrattade sedan åt det. Jag känner henne, hon reagerar så när hon är trött. Och mycket riktigt kom det ett sms en stund senare, med en ursäkt. ;)

Det jag vill säga är att jag har faktiskt mina barn. De är i min närhet och även om de skriker eller säger dumma saker så har jag dem i livet. Tyvärr kan inte alla mammor säga det. En vuxen människa, som har haft stor del i min dotter Sofias liv, har nyligen förlorat sin son i en mc-olycka. Han var i 18-årsåldern och nu finns han inte mer. Hans mamma, som är en underbar kvinna, kan inte säga åt sin son längre att skärpa till sig, eller inte låta si och så. Hon kan bara tänka tillbaka och minnas, men aldrig få nya minnen av sitt barn. Det är rent ut sagt fruktansvärt och just DÄRFÖR uppskattar jag verkligen mina barn och då får de låta otrevliga eller vad som helst. Som sagt, jag har dem iaf kvar...

Så kom ihåg alla mammor och pappor att älska era barn i ALLA lägen, och låt dem oxå veta det. Även om man givetvis måste säga åt dem rätt ofta oxå. ;)

Nåja, nog med bloggandet idag. Lite bilder bara först:


Tack för idag, Anneli! (Tyvärr är det en gammal bild, men jag har ju inga nya bra bilder. Kameran måste med till jobbet igen!)


Mikael tycker inte att man tillfälligt ska göra om ett rum, som ska totalrenoveras inom något år. 2008 såg vår hall ut så här. Jag trodde ta mig fasiken att jag skulle bli galen. Vilken HEMSK hall. Tillslut lyckades jag övertala honom att få måla om.


Så här ser det ut nu. Det är bara uppslängt lite färg och tagit bort lite hemska tavlor och annat. Fortfarande är dörrarna fula och golvet förskräckligt, men det är ju ungefär tusen gånger bättre än tidigare. Nu är det 2011 och än har det inte skett någon större renovering här, så jag är mycket glad att jag fick det så här iaf.

Det är samma sak jag försöker säga i gästrummet. Men som sagt, jag kommer snart att lyckas! :P
 


Måndag 12 september 2011

2011-09-12 20:23:15 / 1 kommentarer ..


Hej på er! Idag är det måndag, ifall någon kanske har missat det. En jäkla skitmåndag, och man tänker på vädret iaf... Det till och med åskade i morse och det var inte kul... :(

Men, förutom det, så har jag haft en jättebra dag. Jag har fått massor gjort. Framför allt på jobbet har jag jobbat undan flera buntar med papper. Härligt!

När jag slutade så tog jag med Mallan och så for vi till Ica i Gammelstad. Jag hade äntligen fått fläktreglagen till bilen, så de var jag ju tvungen att hämta ut. Sedan passade jag på att handla lite hem oxå.

Hemma var Mikael i full fart i köket. Han satte upp sista bänkskivan, skruvade upp fönsterbänkarna och monterade belysningen ovanför diskbänken. Blev riktigt fint!

Själv satte jag igång och baka. Philadelphiabullar. Har inte låtit någon smaka än, men jag tror de blev goda. Sedan har jag beställt gardiner och lampor till köket. Förutom allt detta så har jag påbörjat operation "Göra om i gästrummet". Det går trögt och vi är inte överens, men jag tror jag kommer att vinna! :P

Förutom allt detta, så har jag anmält mig till en cirkel på ABF. Körsång... Jag ser verkligen fram emot det! Jag älskar ju att sjunga och när en bekant till mig hade anmält sig, så kunde jag helt enkelt inte låta bli! OJ så kul det ska bli!!!

Nä, nu ska jag skära upp bullarna och bjuda mina herrar här i huset! Lite bilder först:



Anneli, denna bild är till dig. Du fattar att jag MÅSTE måla över spektaklet va...!?


Philadelphiabullar. Ska bara skära upp dem i rutor och sedan swisch in i ugnen... Fast smakbitar ska delas ut först...


En liten förebild på hur en del av köket såg ut i september i fjol.


Nu ser det ut så här. Lite bättre, va...!?
 

Söndag 11 september 2011

2011-09-11 20:55:08 / 0 kommentarer ..


Idag är det 10 år sedan tornen i USA rammades av flygplan. Jag vet exakt var jag var när det inträffade. Växeln var då i Luleå, och jag satt på min plats. Brittis hade rast och satt i fotöljen bredvid och jag slog upp Aftonbladet på nätet. Då fick jag se rubrikerna och jag och Brittis var helt chockade över det som hände...

Annars idag är det ju söndag och en rätt slapp dag. Vi steg inte upp förrän vid 10.30 och åt frukost. När vi satt där bestämde vi att ta en båttur, eftersom det inte regnade. Sagt och gjort och vi packade ihop våra saker och for iväg.

Idag valde vi att fara till Klubbviken. Det är ju stängt där, så då kan man stanna vid bryggorna utan att det kostar. Så vi gick en promenad runt på ön innan vi återvände till båten för att fika och slappa. Vägen hem körde vi förbi Lövskär och runt Granudden. Förmodligen var det sista båtturen för denna sommar.

Vi svängde in på Ica Maxi på vägen hem och jag handlade till mamma. Efter att ha lämnat alla saker hemma åkte vi då till henne. Mikael klippte gräset där och jag satt och samtalade med mamma. Hon hade en bra dag idag, så det kändes riktigt bra... :)

Väl hemma kom Fian förbi en snabbis. Hon var oxå på bra humör och hade det bra, så då blev det som om hela dagen blev en riktigt bra dag ändå! Alla var på bra humör idag! :)

Efter middagen har vi hamnat vid varsin dator och snart blir det att avsluta kvällen och helgen med lite tv. Hoppas ni andra haft en bra helg, för det har då verkligen jag haft!

Lite bilder från idag:


De har byggt upp många stugor bakom själva restaurangen. Med utsikt mot farleden.


Det var molnigt och disigt när vi kom till Klubbviken, men det var ändå rätt varmt.


Otroligt många vackra flugsvampar såg vi. Så jag sprang runt och fotade och fotade, tills Mikael blev superless... ;)


Röda och fina...


...men väldigt giftiga.


Inte ens på Klubbviken kan jag släppa mobilen och Facebook... :S


När vi kom tillbaka till båten, så tittade solen fram och det blev riktigt fint väder!
 

Lördag 10 september 2011

2011-09-10 17:10:14 / 0 kommentarer ..


Vilken härlig kväll jag hade igår! När jag slutade jobbet, gjorde jag mig klar snabbt som attan och sedan hoppade jag i bilen och körde till Boden, hem till Anneli. Solen sken och vädret var fantastiskt underbart!

Av Anneli bjöds jag på ett glas vin och vi paniksurrade för att hinna med så mycket som möjligt innan vi skulle åka. Cissi och Anna-Lena kom och när även A-L hade fått i sig ett glas vin, så drog vi mot Farmen.

Vi hittade ett bra bord och satte oss ner. Vi handlade i baren och pratade, surrade och tittade på folk. Det var ju bara NLL männniskor där, så det var riktigt kul att sitta och titta på vilka vi kände igen.

Så under kvällen så åt och drack vi, vi dansade, vi pratade, vi skrattade, vi tittade på de som red på tjuren (bla vår platschef), vi tävlade i musikquiz mm mm... Vi hade med andra ord en riktigt bra kväll. Men det brukar man ju ha på Farmen.

Jag var inte hemma förrän 00.40 och det är sent för att vara mig. Jag åker sällan hem senare än 23...

Idag vaknade jag halv 10 och var pigg och glad och satte igång med storstädning. Mikael kom hem från hans äventyr på Kallaxön och han var mycket nöjd över hans dagar där.

Vi for till Boden och hämtade Mercan som jag hade lämnat där. Vi passade även på att äta lunch på Max och handla på Kvantum.

Resten av eftermiddagen har vi bara tagit det lugnt, vid datorer och tv. Nu ska jag börja med middagen och sedan blir det nog fortsatt lugnt igen... :)

Jag hade ingen kamera med mig. Mikael hade "partykameran" med sig och jag vägrar att ha systemkameran på krogen. Så jag knäppte med mobilen. Hade lika gärna kunnat låta bli, men här har ni tre bevis (med pinsamt dålig kvalité) på att vi iaf var på fest! :)


Anneli och Anna-Lena. Cissi fick jag aldrig någon bild på, men hon var med. Och hon var verkligen i farten. Hon sjöng och vrålade och studsade. Superkul att se henne. Hon frågade till och med om det var vi eller hon som drack igår! :) (Att tillägga så var hon spik nykter och var ju våran chaufför)


Det härliga husbandet satte igång efter middagen.


Mot slutet av kvällen trängde jag och Anneli oss längst fram och dansade och sjöng tills rösterna försvann!
 


Fredag 9 september 2011

2011-09-09 16:44:27 / 0 kommentarer ..


Eniro. Det har varit mitt största och viktigaste arbete under två veckors tid och idag har jag skickat in uppgifterna  och nu är jag fri!!! Tack och lov för det. På måndag får jag göra andra roliga uppgifter, vilket jag ser fram emot med glädje.

Efter fikat på eftermiddagen så var de lite folk i växeln, så jag intog Anneli's plats och jobbade med de andra. Det var kul att jobba enbart som telefonist i några timmar. :)

När klockan är 17.00 kommer jag att åka raka vägen till Anneli för att sitta och surra och ha trevligt tills det är dags för party.

Idag är det nämligen dags från Landstingets årliga fest och denna gång går den av stapeln på Western Farm i Boden. Det kommer bli riktigt riktigt skoj. Vi är fyra från växeln som ska gå plus att receptionens personal ska dit. Plus ca 450 andra landstingsanställda. Vi kommer garanterat ha riktigt kul... Jag älskar ju Farmen, så det här blir nog bra.

Önskar alla en riktigt trevlig fredag!!!
 


Torsdag 8 september 2011

2011-09-08 21:03:06 / 2 kommentarer ..


Ja, alla fantastiska människor där ute. Jag hoppas verkligen att ni har det jättebra. Själv har jag en bra, men samtidigt tung kväll. Jag vet inte om jag medvetet "plågar" mig själv emellanåt, bara för att inte glömma att vara tacksam för det jag har.

Jag är en ensamvarg. Jag trivs mycket bra för mig själv och behöver tid för mig själv. Jag tror att det till stor del beror på att jag har haft en ensam uppväxt. Jag har fått klara mig själv och jag har tagit hand om mig själv, utan att någon har lagt sig i. Jag har lärt mig att roa mig själv och lära mig den hårda vägen att man faktiskt klarar sig helt ensam.

Men det betyder inte att jag inte saknar de människor som fattas mig... Ikväll spelar jag sorgsen musik och låter tankarna vandra. Jag tänker på min mormor och morfar som jag var hos så många skollov. Jag tänker på min styvfar, som gick bort på tok för tidigt i livet. Jag tänker på min mamma, som trots att hon lever, har förändrats helt pga djup sorg och är inte den mamma jag minns. Självklart bryr jag mig om min mor som hon är idag oxå, men det är långt ifrån den kvinna som jag växte upp med.

Jag vill ha tillbaka alla! Jag vill veta att de finns där, bara ett telefonsamtal bort. Jag vill kunna prata med dem! Jag vill kunna känna mig trygg i vissheten att de är där! JAG VILL HA ALLA TILLBAKA...!!! Jag tycker det är idiotiskt att de försvinner när jag vill ha dem här...

Men snart, när jag har kommit över den värsta saknaden, då kommer jag att minnas alla härliga stunder vi haft. När morfar låste in oss ungar i "Snickarbodan" och vi rymde ut så fort han vände ryggen till. Eller när mormor envisades med att sockra gurkskivor, för hon trodde att vi ville ha det så men alla egentligen avskydde det. Eller när Bernt och jag hade krig med skummet från diskmedlet och det var skum i hela köket efter en stund. Eller när mamma kom och satte sig vid sängkanten och försiktigt gnuggade min nästipp för att jag skulle somna...

Jag kommer då oxå att komma ihåg att jag har många otroligt viktiga personer kvar i mitt liv. Jag har en dotter som har gått och går igenom så mycket, men som är den person jag pratar med i snitt fyra gånger per dag i telefon och jag älskar henne otroligt mycket.
Jag har en son som är snäll, duktig och rätt glad tror jag, och jag älskar honom lika mycket som min dotter.
Jag har en sambo, som kan driva mig till vansinne, men som jag vet älskar mig för han berättar det varje dag och har gjort så i fem års tid.
Och inte att förglömma så har jag mina vänner som förgyller många stunder i mitt liv! I love you all. <3

Jag har det nog himla bra ändå, men just i denna stund vill jag krypa ihop och bara minnas...

Jag får ofta blommor av min älskade. Rosor är en av favoriterna (fast inget slår tulpaner). Här är några jag har fått:





Onsdag 7 september 2011

2011-09-07 19:54:44 / 0 kommentarer ..


Snart går telefonkatalogen iväg på tryck inför 2012. Många sidor ska uppdateras. Det betyder mycket jobb för Jenny. Så dagarna på jobbet går otroligt fort. Jag klagar inte, inte alls, men det är ändå faschinerande hur fort det kan gå ibland.

När jag kom hem lagade jag middag. Kokt torsk med gräddsås. Kan säga till dig Ullis, att det smakade riktigt gott. Jag satte en av mina favoritkryddor, Persilade, i såsen och det var som pricken över i!

Jag har även hunnit med en promenad. Min ljudbok är riktigt spännande och jag ville nästan inte gå hem... :) Sedan har jag även hunnit baka en blåbärs/björnbärs-paj till Mikael. Han ska iväg med grabbarna från jobbet, ut till en stuga på Kallaxön imorgon, så jag har bakat till dem.

Jag har även tittat lite på tv och givetvis suttit en del vid datorn... Mathias håller på att fixa ett nytt dataspel till mig. Det heter GTA och nu är det snart klart, så då blir det spela av för hela slanten! :) Hoppas jag gillar det bara... ;)

Det har ju tyvärr varit en hemsk flygolycka idag. Ett helt hockeylag i Ryssland har omkommit och bland dem en av våra svenska stjärnor. Stefan Liv. 30 år och gift småbarnspappa... Så otroligt tragiskt. Mina tankar till hela hans familj och hans vänner. RIP.

Idag bjuder jag på fyra slumpartade bilder från sommaren:








 

Tisdag 6 september 2011

2011-09-06 21:36:12 / 0 kommentarer ..


Idag gick verkligen dagen fort. I morse hände det saker, helt arbetsrelaterat, som gjorde mig rent ut sagt fly förbannad. Det här med information och kommunikation låter så enkelt, men det är ändå så svårt. Om det dyker upp ett fel, så måste man väl kunna meddela de berörda... Nåja, det kanske blir bättring.

Hela förmiddagen höll jag på med att tjafsa med allt det där. Sedan hade jag chefen som satt inne på kontoret med mig, eftersom hennes rum var upptaget. Det är ju trevligt med besök, men hon ger mig ju jobb hela tiden så jag hann knappt med det jag skulle göra. Eller rättare sagt hann jag inte, så det blir att fortsätta imorgon.

Ja, som ni hör, så har min arbetsdag gått i ett hastigt huj, men lika glad är jag för det. Jag har ju hellre tusen saker i elden, än att sitta och vänta på att dagen ska ta slut.

När jag kom hem så fixade jag middagen (Kardemummakyckling som var mums). Sedan hamnade jag vid datorn. Jag installerade The Sims 3, ett spel alltså... Inte bra... Inte bra, alls... Jag har ju så svårt att slita mig när jag väl sätter igång med ett spel. Sofia ringde och ville ha hjälp med läxan och jag fick avbryta spelandet, men vad gör man inte för sina barn... ;)

Jag har oxå hunnit med en promenad. Jag älskar hösten. Sommaren är underbar och man slipper frysa osv... Men jag fullkomligt ÄLSKAR hösten. Det är mörkt ute, man kan tända ljus, det är inte vinterkallt ännu och man riktigt känner hur frisk luften känns. Så min promenad var mycket underbar.

Nu ska jag ta och fixa allt klart innan jobbet imorgon. Hoppas ni alla oxå haft en bra dag!


En av de bästa sakerna i vårt hus, kaminen... Jag och katterna älskar att ligga framför brasan och njuta av värmen... :)
 


Måndag 5 september 2011

2011-09-05 19:12:35 / 3 kommentarer ..


Jaha, då var det måndag igen. Måndagar är för mig den klart lättaste dagen på veckan att stiga upp. Jag sover alltid (i stort sett) ut på helgerna och är väldigt utvilad på måndagmorgon när klockan ringer. Samma sak denna vecka. :)

Men det var ingen vanlig dag för mig. För jag var nämligen bara på jobbet till ca 9.40, sedan gick jag iväg till Konferenscentrum uppe på sjukhuset. Jag skulle medverka i Inspirationsdagen för patientsäkerhet, och det var jag oxå. Vissa stunder var det verkligen låååångt ifrån min värld inom NLL, men annat var intressant att lyssna på. Vi hade bla två stycken från Landstinget i Dalarna som föreläste och det var så härligt att höra deras dialekt. Nästan så man började sakna vår vän Christer, som pratar dalmål... ;)

Nåja, efter dagens slut, så åkte jag iväg på Skokanonen. Tänkte se om det fanns något till mig... Och se det gjorde det. Tre par skor hann det bli innan jag tvingade mig att gå ut ur butiken.

Sedan tyckte jag att Hemtex borde få ett besök av mig, så jag åkte dit. Bredvid Hemtex ligger Eurosko... Inte bra, för de där handdukarna jag skulle ha ligger kvar i butiken, men YTTERLIGARE ett par skor fick följa med hem. Nu får det vara sluthandlat på skoaffärer på ett tag.

Sedan har jag hunnit med en Powerwalk (som avslutades i spöregn) och så har jag ätit middag. Jag lagar ju mat efter Vardagsmaten.se och idag var det bestämt att det skulle ätas bacon- och svamppasta. Så det jag gjorde och mycket gott var det oxå!

Nu spelar jag Paul Potts så det dånar i huset och tänker bara ta det lugnt resten av kvällen!

Bilder på mina nya skor bjuder jag på idag:


Köpte nya vinterkängor. Mycket behövligt. Dessa hade kostat 800 kr, men jag fick dem för 400. Ett klipp alltså. Otroligt sköna dessutom.


Köpte nya typ gympadojjor att ha under hösten.


Dessa var ju lite roligare dock... :) Blir nog att ha dem på Western Farm på fredag... :P


Dessa skor fullkomligt skrek "Ta hem oss" när jag gick förbi butiken. Eftersom de var sköna som få skor är, så gick det ju inte att säga nej... Snygga va!?
 


Söndag 4 september 2011

2011-09-04 18:32:03 / 1 kommentarer ..


Idag har vi haft en "mamma-dag" jag och Mikael. Efter frukosten åkte Mikael till sin mamma och gjorde ärenden med henne.

När han kom hem åkte jag till min mamma och hämtade handlingslistan och sedan till Ica Maxi för att handla till henne och till oss. Det tog drygt en timme på affären och jag hade vagnen proppfull när jag kom därifrån. Skönt att jag var själv så att jag kunde strosa runt i egen takt. Jag gillar ju att handla, bara jag får vara ifred...

Sedan tillbaka till mamma och packa upp och så hem. Väl hemma blev det middag och sedan lekte vi frisör, både jag och Mikael. Mikael färgade håret på mig och jag klippte honom. Bra deal det där... :)

Mikael håller mest till i soffan och vilar, för han har en hosta som inte är att leka med. Själv sitter jag mycket vid datorn, när jag inte springer runt och städar eller liknande. Det har varit ännu en lugn, men härlig helg. Nästa helg blir mer livad. Iaf fredagen då jag ska på NLL-fest på Farmen. Blir nog supertrevligt.

Igår fick jag ett tips av en vän på Facebook, om en sida som heter Vardagsmaten.se (http://www.vardagsmaten.se). Där får man tips om maträtter man kan äta varje dag, plus en inköpslista. Så kommande vecka ska vi äta exakt det, i alla fall mån-tors. Det var ju superenkelt att handla till det! :) Kul...

Idag bjuder jag på bilder på två av mina favoritmotiv; mina katter:


Billabong älskar att sitta i fönstret!


Samma gör Lillen.


Man lyckas nästan alltid fånga ett ögonblick när katterna gör något med tungan eller liknande. Som här på Bill...


Eller som här på Lillen...


Man undrar ju egentligen vad som händer här...!?
 



Lördag 3 september 2011

2011-09-03 18:24:28 / 0 kommentarer ..


Världenslugnastelördag.com har jag idag. En fantastiskt lugn dag. Jag älskar ju sådana dagar så jag klagar inte det minsta! Det är så skönt att bara gå omkring och strosa. Eller sitta och ta det lugnt.

Idag har jag mest varit placerad vid datorn. Har uppdaterat och fixat och donat. Ni kan inte riktigt förstå det kanske, men det är helt underbart att byta från det jag hade till det jag har.

Jag har bytt tema på bloggen oxå. Sofia har tjatat på mig länge att jag borde byta och det har jag gjort. Uppdatera sidan (tryck F5) om det ser konstigt ut, så ska det nog bli bättre. Jag är inte supernöjd med temat, men det får duga så länge...

Jag har lekt lite med kameran oxå. För tydligen var datorn intressant även för herrn i huset, så plötsligt var jag utan. Men då plockade jag fram kameran igen och fotade lite.

Till middag blev det ugnstekta kycklingfileér och pommes faktiskt. Inte så tippat här, men oj så gott. Inget vin till maten eftersom Mikael inte är helt kurant än. Och ensam dricker jag aldrig, det är helt emot mina principer.

Så nu ikväll blir det väl att fortsätta se på tv och mysa lite mer. Igår började vi se filmen Titanic, men av någon anledning somnade jag. Så det blir nog att se fortsättning ikväll!

Några av bilderna jag knäppte:









Ha det bra alla!
 

Fredag 2 september 2011

2011-09-02 20:01:21 / 1 kommentarer ..


Ja, ni tror kanske inte att detta är sant, men här är jag åter igen. Nu har jag ÄNTLIGEN köpt en ny dator och det är precis som att vara i en ny värld! Herregud... Det händer ju faktiskt saker när jag trycker på knapparna nu. Jag behöver inte vänta i fem minuter. Helt faschinerande... ;)

Idag har jag haft min kortfredag och så fort jag hörde att datorn hade kommit så åkte jag och hämtade ut den och nu sitter jag här. Det tar ju sådan tid att få tillbaka alla program som man "måste" ha. Fast med mitt nya underverk så går det ju som en dans!

Min sommar har varit jättebra. Jag har varit på semester med bil. Jag har slappat. Jag har åkt på båtturer i vår fanstastiska skärgård. Jag har längtat tillbaka till arbetet. Allt precis som det ska!

Jag ska inte bli så långrandig här nu, men tänkte slänga in ett par bilder från en av våra fantastiska båtturer ut till Antnäsbörtskär. En helt otroligt fantastisk dag.











Ja ni ser ju... Vilken dag... :)

Nu ska jag gå och hålla min kraftigt hostande sambo sällskap. Hörs snart igen!
 


Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!