Måndag 31 augusti 2009

2009-08-31 21:17:49 / 0 kommentarer ..


Idag är det sista dagen i augusti. Imorgon är det september och höst. Hösten, det är min årstid. Jag älskar hösten! Så just nu njuter jag i massor.

Imorse vaknade jag och steg upp i god tid. Var på jobbet oxå i god tid. Mallan var tillbaka på plats efter en veckas semester. Cissi är helt ok, men jag är ju så van att ha Mallan där, så det har varit lite ovant med en annan framför sig.

Idag bestämde jag och Mallan att vi ska börja gympa. I Sunderbyns sporthall har de motionsgympa på torsdagar och söndagar. Så vi ska börja på söndag. Torsdagar dansar jag ju, så det går inte då. Men en dag i veckan är ju bättre än ingen dag.

På lunchen tog jag och Marlene oss en promenad upp till sjukhuset. Vi var ju tvungen att uppdatera oss om vad som hänt under våran vecka då vi varit ifrån varandra. Som vanligt hinner det hända mycket... :)

Det har varit mycket Mallan idag. För när vi slutade så for jag och hon till Storheden och handlade. Jag skulle dit och hon passade på att hänga på när hon fick tillfälle att åka i bil.

Efter handlingen for jag hem, jagade skyddet till grillen som hade rymt, lagade mat och åt. Sedan tog min engergi slut... DÅ kom Mikael på att vi skulle gå ut och gå. Jag var verkligen inte sugen, men han tjatade så jag gav med mig.

När vi promenerar är det lite lustigt. Han går så fort och jag får hela tiden gå några steg efter. Man känner sig som ett barn som är ute och promenerar med sin förälder...

Väl hemma blev det dusch och tv resten av kvällen.

Söndag 30 augusti 2009

2009-08-30 18:07:56 / 0 kommentarer ..


Mikael väckte mig 9 idag. Man ska inte sova förlänge, för då blir det så svårt att sova på kvällen... Säger han...

Efter frukost åkte vi iväg till Storheden igen. Den här gången besökte vi Jula och Rusta. På Rusta köpte jag en prasseltunnel för katter och en kattbädd... Nu är det snart fullt under våran säng!

När vi kom hem satte jag igång och bakade. Det blev dumle-muffins, chokladbullar och marsipanbullar. Och det tog en himla lång tid måste jag säga. Jag tyckte jag stod där i flera timmar. Vilket jag nog gjorde när jag nu tänker efter...

Vi lagade middag till ungarna och oss själva och sedan åkte Mikael iväg med Robin och övningskörde. Själv har jag hamnat framför datorn och här kommer jag nog att stanna i någon timme till.

Jag har lovat hämta Sofia i stan vid ca åtta-tiden. Då kommer hon från Ersnäs. Så när jag sedan kommit hem igen så lär det blir tv och sedan säng...

Imorgon är det måndag och en ny arbetsvecka. Men det är ändå OK måste jag säga... :)

Lördag 29 augusti 2009

2009-08-30 18:03:07 / 0 kommentarer ..


Vaknade upp till ett otroligt dåligt väder. Herregud vad det regnade...!

Vi lät Vanilj vara med vid frukostbordet idag. Det är hennes favorittid. Hon snor lite ägg och sedan smaskar hon i sig det med stor glädje... Mikael tycker att det är lite jobbigt med en fågel som springer runt och vill sno mat från tallrikarna, men men...

Vi åkte sedan en sväng till Dollar Store och handlade till flickorna lite saker. Sen skulle vi till bilaffärer, för Mikael ville provköra bilar. Men de vi skulle till hade lördagsstängt, så det blev inget av med det. Istället for vi till farmor och vattnade hennes blommor och sedan åkte vi ut mot Storheden.

Vi bestämde oss för att dricka kaffe och gick på Coop. Det var jättefullt på fiket, men vi hittade PK där, så vi satt och fikade med henne. Trevligt... :)

Sedan for vi till Ö&B där jag inhandlade flera saker. Jag köpte en stor transportbur, en klöspåle, lite kattleksaker och kattmat. Man måste ju förbereda.

Efter en sväng på Ica Maxi åkte vi och hämtade Sofie och sedan hem. Idag fick vi besök från Christer o Marja och med sig hade de Titan. Han var betydligt lugnare denna gången än förra gången, men han hade fortfarande "döda fåglarna"-blicken. Så han fick inte släppas lös...

Resten av kvällen hände det inte alls mycket. Lite mat och lite tv. Som vanligt.

Fredag 28 augusti 2009

2009-08-30 17:51:38 / 0 kommentarer ..


Idag är en sådan dag när jag måste börja med en hälsning:

Jag gratulerar Annelie på hennes 36-årsdag idag!!!

Sedan vill jag tacka Per, som via Rosen, gjorde mig uppmärksam på att jag trodde det var juni i onsdags. Nu har jag ändrat så att det är rätt!

Idag var vi lite folk på jobbet. Men vi har ändå haft det bra. Just idag är det nämligen 10 år sedan Sunderby Sjukhus invigdes, så det har varit mycket galej... Chefen lovade oss att vi skulle få gå upp och kolla lite, så jag och Annelie tog oss en runda. Jag kan inte påstå att det var så mycket att se, men det var ändå trevligt med en paus.

Väl hemma stod det jättefina blommor på köksbordet. Mikael är ju så söt och kommer med blommor åt mig då och då. Idag var en sådan dag. :) Det gillar jag massor...

På kvällen så hände det inte så mycket. Det blev middag och sedan tv. Vi skulle se en film, men det var lite av det sämsta jag har sett på mycket länge. Istället såg vi Blåsningen och det var egentligen inte mycket bättre, men den var mysig att slumra till iaf... ;)

Här kommer tre bilder som Ingela tog under surströmmingsmiddagen i måndags.


Jag brukar öppna burken i vatten, men jag ides inte hämta det. Därför fick jag skylla mig själv när det sprutade från burken, över hela mig...


Vi satt ute på baksidan hos mig och åt.


Kaffet tog vi dock inomhus. Då fick även Vanilj vara med...

Torsdag 27 augusti 2009

2009-08-27 20:43:07 / 3 kommentarer ..


Det är tur att man har folk i närheten som läser här. Det finns en "på andra slingan" som läste här att jag inte hade någon tv-bild. Hon förklarade för mig att vi har ju bytt kabeltv-bolag och då måste kanalerna ställas in. Så nu har vi tv igen. Tack för det min väns svägerska, som du är, på andra slingan...!

Idag har det varit en rätt bra dag. Jobbet har gått precis som vanligt. Var på sjukhuset med Ullis på lunchen. Hon är godisgalen för tillfället, så hon skulle ju till kiosken. Själv lyckades jag avstå...! Puh...

Idag har jag oxå tyckt väldigt synd om söta Rosen på mitt jobb. I hennes (och även Jaanas) bekantskapskrets har det i dagarna hänt något mycket tragiskt och hemskt. Rosen kunde inte hålla tillbaka tårarna på jobbet och jag förstår henne. Det är frukstansvärt det som hänt. Jag ska inte basunera ut saker och ting här, men jag vill bara skicka lite extra kramar till Rosemarie eftersom hon var så bedrövad idag... *kramar i massor*

Har pratat med Sofia X antal gånger idag. Hon är riktigt förkyld faktiskt. Hosta och snuvig utav stora mått. Jag säger att det kan ju vara Influensa A(H1N1) som hon har fått. (Det är alltså den sk svininfluensan) Men hon säger att det är bara en vanlig förkylning. Kanske stämmer det...

Ikväll har det inte hänt så mycket. Sofias pojkväns bror och mamma kom och hämtade upp Fian för hon skulle till Niklas. Vi kom på att vi behövde handla och for till Ica Maxi. Vem mötte vi där, om inte Fian och de andra... :) Och för den som är intresserad kan jag säga att Niklas och hans storebror är mycket lika varandra.

På Ica Maxi fick jag äntligen tag i min tidning som jag varit på jakt efter, Kattliv! Så när jag kom hem och hade packat upp alla varor (och ja Fia, jag köpte jordgubbssylt), så slängde jag mig i soffan och lusläste hela tidningen... Katter katter katter... Vilka underbara djur...

Vanilj har hängt med hela kvällen och fick lite kvällsfika. Kokt ägg, hon älskar det. Mikael tycker det är hemskt att hon äter ägg, eftersom hon själv är en fågel. Men sist jag kollade var det stor skillnad på nymfparakiter och höns...!!!

Onsdag 26 augusti 2009

2009-08-26 20:32:13 / 1 kommentarer ..


På jobbet bestämde jag att jag skulle skriva protokollet efter lunch idag. När jag väl började med det så hände det plötsligt tusen andra saker. Det kom in flera ändringar till hemsidorna. Det var avvikelser både att ge och få. Det ringdes om Eniro mm... Så eftermiddagen gick riktigt fort.

Ett av de sista samtalen var en äldre herre som skällde ut mig regält för att jag var så ung...! Det måste man väl ta som en komplimang, eller...!?

När jag slutade åkte jag till stan och mötte upp Sofia. Vi for till SunTan och solade. Jag har aldrig varit där tidigare, så Sofia fick instruera mig i hur man gjorde. Sedan solade jag en liten stund. Vågade inte så länge, eftersom jag har så ljus hy.

Väl hemma blev det lite tv-tittande och sedan middag. Gäddburgare med gorgonzolasås och gurka... Konstig blandning, men oj så gott... :)

Upptäckte att Mrs Marple skulle börja kl åtta så vi började göra oss redo för det. Plötsligt plingade det på dörren och där stod grannen. Han undrade om vi hade någon bild på tv:n och det hade vi ju inte. Så ingen Marple blev det för mig... Suck..

Istället blev det dator ett tag och sedan läsning av bok och i säng!


Grannen Peter hade med sig hunden Elvis. Det var första gången Elvis kom in till oss och han var väldigt faschinerande av våra fåglar.


Elvis gillar inte att gå på golv, så han stannade vid mattkanten och tittade på fåglarna därifrån.


Sedan hämtade Sofia hennes matta så att Elvis kunde gå fram till buren.


One och Yamaha kom ner och hälsade. Men damerna i buren nöjde sig att sitta högst upp och titta på avstånd...


Tisdag 25 augusti 2009

2009-08-25 21:07:46 / 2 kommentarer ..


Sofia är riktigt duktig på att stiga upp på morgnarna. Hennes klocka ringer kl 05 och då stiger hon upp. Hon går hemifrån kl 06 för att hinna med bussen. Jag kan lätt säga att jag inte vill byta med henne...

När jag kom till jobbet i morse så hade jag bilder från gårdagen i mailen. Men tror ni inte att jag glömde bort dem iaf!!! Det är ju så att man blir galen... Nu är jag hemma och bilderna på jobbet. Det funkar inte. Jag får försöka komma ihåg dem imorgon istället.

På jobbet har det varit en bra dag. Vi var en kort, men det var ändå helt ok...

Idag var det APT så strax efter 15 gick jag och hämtade mackorna. Under tiden då jag bar alla baguetter tills jag kom tillbaka på jobbet så hann jag få 2 samtal och 2 sms. Irriterande när telefonen vibrerar som en galning i fickan och jag kan inte göra något åt det, eftersom jag bar en överlastad bricka.

Efter jobbet var det som sagt dags för APT. Det var ganska länge sedan sist så jag hade nästan förberett mig inför en lång kväll. Men vi var färdiga vid 19 så då fick jag fara hem.

Känner mig ganska trött idag, så det blir nog en tidig kväll ändå...

Istället för bilder från surströmmingskvällen blir det bilder från i somras då mina kusiner var på besök.

Klicka på dem för att se dem större


Så fort kusinerna med familjer kom så började vi fixa med maten. De var lite sena (pga olyckliga omständigheter) så alla var ganska hungriga.


Detta är Thomas, Sannas man.


Och detta är Patrik, Katarinas sambo.


Här är Alfons på mopeden som Robin hade. Alfons körde den inte, men fick prova sitta...


Och här har vi Katarina med söta Ebba, Sannas dotter


Och här är Sanna själv.


Dagen efter grillkvällen, gick vi ner mot Lilla Tomholmen. Ebba fick ha på sig sina nya inlines. Rosa såklart!


Alfons var först i i badet...


Måndag 24 augusti 2009

2009-08-24 21:37:56 / 3 kommentarer ..


Igår, när jag hade gått och lagt mig och somnat, så hörde jag plötsligt en röst utanför dörren som sa "Mamma". Jag steg upp och möttes av en storgråtande dotter. Det visade sig att Niklas (Sofias pojkvän) hade ringt och sagt att deras hund var jättedålig och de trodde han skulle fara till hundhimlen. Sofia som är så känslig, grät som en liten bebis.

Men imorse ringde hon till Niklas och då visade det sig att Rocky hade överlevt natten och mådde lite bättre. Då grät Sofia igen, denna gång av glädje... Det är inte lätt att vara superkänslig... :)

Själv for man till jobbet och där upptäckte man att vardagen är åter. Det ringde massor, speciellt hela förmiddagen... Fast det är väl lika bra att allt kommer igång ordentligt.

När jag kom hem var det bara att ställa sig och fixa inför middagen. Idag fick jag nämligen storfrämmande från Boden; Ingela o Annelie. Vi brukar äta surströmming tillsammans, och så blev det även i år. Denna gång hos mig... Jag fixade färdigt på baksidan och sedan väntade jag tills de kom.

Maten var otroligt suveränt god. Den sura fisken passade mycket bra i våra gommar... Efter maten och avdukning gick vi in och drack kaffe. Jag tackar mina vänner för en trevlig och rolig kväll som kryddades med många härliga skratt.

Jag knäppte inga kort, men Ingela har lovat att skicka över några. Så när jag får dem, så kommer de ut på bloggen!

När mina gäster for så hoppade jag, Mikael och Sofia in i bilen och tog släpet med moppen på, och körde till Storheden. Vi skulle lämna av Fias moped vid Importlagret så att hon kunde fara och lämna in den imorgon när de har öppet. Men vi hade sådan tur att det var folk där, så Sofia kunde lämna in den direkt. Skönt att ha det klart...

Nu ska jag ta en dusch och sedan blir det nog att krypa ner i sängen... Måndagen är över och den blev lika bra som jag hade hoppats... :)

Söndag 23 augusti 2009

2009-08-23 19:52:19 / 1 kommentarer ..


Vaknade vid niotiden och kände mig både pigg och fräsch. Även fast det blev party igår... Vi steg upp och fixade frukost. Vanilj var med vid frukostbordet idag. Hon blir helt galen när man äter, så hon snodde både ägg och sylta från min tallrik. Det var gott, men när Mikael tog en tugga på sitt rostade bröd trodde jag hon skulle bli helt fnipprig... Hon sprang över bordet och ställde sig på tå(!?) för att nå hans macka. Det var en lycklig pippi som fick en egen bit rostad fralla... :)

När vi sedan gjort oss klara så ringde jag till Fian, som var hos Niklas, och sa att vi kommer och hämtar henne och mopeden. Mopeden som är trasig fick vi ta på släp.

Väl hemma bad Mikael mig att fota hans bil. Den ska väl säljas eventuellt och han ville ha några snygga bilder på den. Han körde upp den på en gräsplätt vid skolan och jag sprang runt bilen och fotade som om jag vore en pressfotograf vid en konungs framkomst. Fick några riktigt fina bilder iaf.

Sedan har jag mest suttit vid datorn idag. Har gjort en drive med städprylarna oxå. Har även cyklat till affärn...

Nu sitter jag här med väldigt röd färg i håret och väntar på att tiden går så jag kan skölja ut färgen. Imorgon är det jobb igen och go'middag som vankas... Blir nog en bra måndag!

Lördag 22 augusti 2009

2009-08-23 15:18:35 / 1 kommentarer ..


Mamma ringde tidigt som tusan idag. Eller 9.30 ringde hon och jag kände att det var tidigt. Hon pratade på om stugor, utlandsresor och katter... :)

Efter frukost ringde jag till en tandborstande Annelie. Frågade om det gick bra att vi kom dit, och det gick så bra så... Precis när vi skulle fara fick vi besök av Henning, men han fick åka igen. Stackarn...

Hemma hos Annelie var det som att kliva in i en dröm. Två helt underbara 13 veckors kattungar sprang omkring. Jag var helt salig när jag såg på dem. Hälsade givetvis på hundarna oxå, så gott det nu gick genom gallret, men katterna var ju mer intressanta måste jag säga...

Vi fikade och pratade massor innan vi slet oss från dem och for vidare. Mikael ville svänga förbi Tomas och Ingela, så det vi gjorde. Där fick vi mer kaffe och fick se både mopeder och husbilar innan vi än en gång satte oss i bilen för vidare färd.

Hemma lagade vi middag och jag bytte om, innan vi for till Lena o Peder. Dags att fira Emelie som har fyllt 16 år. Vi drack, än en gång, massa kaffe och pratade med alla som var där.

Strax efter 21 så blev det dags för nästa färd. Nu var det partytime. Mikael skjutsade mig, Lena, Maria Palo och Mallan till Maria Nylund. Där satt vi i någon timme innan vi drog vidare mot färjan. Har nu träffat flera personer som Marlene berättat om. Alltid kul att få ett ansikte på en namn man hört.

Träffade även Mogge och det var riktigt kul att prata med honom. Jag var faktiskt ute ganska länge denna gång. Klockan var efter 01 innan jag ringde Mikael för skjuts hem. Det blev en jättekul och trevlig kväll och jag tackar mina vänner (speciellt Lena) för att de tjatade på mig!


Laban


Syskonbråk (eller kanske syskonkärlek)


Mimmi nyfiken.


Mimmi äter


Den utklädde Laban sover

Visst är kattdjuren helt underbara? Och nu har Mikael bestämt att det blir två katter som ska flytta till oss. Jag är så lycklig så lycklig... :)


Fredag 21 augusti 2009

2009-08-23 15:06:49 / 0 kommentarer ..


Jag var nog tröttare än vad jag hade räknat med. För jag försov mig i morse... Usch... Det blev stress och fart och jag hann precis till jobbet, även fast jag tog bilen... Nåja, det är ju fredag och sedan får man vara ledig.

Dagen gick undan som bara den. Jag jobbade delvis med lite annat och plötsligt insåg jag att klockan var 15.59. Dags att gå hem.

Väl hemma hittade jag en trött Mikael. Jag drog och slet för att få med honom till bilen. Vi var ju tvungen att handla för att kunna laga mat. Så vi besökte både Ica Maxi och Willys innan vi fick återvända hem.

Passade på att grilla när nu vädret var så pass bra. Så ugnstekt klyftpotatis, grillat kött och gorgonzolasås blev middagen... Inte fy skam alls... :)

Sedan hände det inte så mycket mer. Jag var trött efter veckan och det var även Mikael. Så det blev tv i soffan innan man förflyttade sig till sängen för att sova ut.

Torsdag 20 augusti 2009

2009-08-23 15:02:49 / 0 kommentarer ..


Vaknade 6.45 efter en skön natts sömn. De hade bra sängar i Ö-kalix... När jag fick satt och åt frukost fick jag sms från Sofia. Hon började gymnasiet idag och var nog lite nervös... 

Denna dag kändes inte alls lika snabb som föregående dag, men tiden gick ändå framåt. Pratade med Fian efter lunch och hon var mycket nöjd med sin klass. Bra, tycker jag...

Stefan frågade om han kunde åka med oss hem, och det gick ju bra. Så när mötet var avslutat och kaffet uppdrucket så åkte vi söderut igen. Lämnade av Åsa på Björks och Stefan på Lövskatan. Sedan till sjukhuset och lämna bilen och SEN fick man åka hem...

Väl hemma blev det att äta supergod köttfärslimpa. Sofia insåg att hon måste ha massa saker till skolan nästa dag, så det var bara att än en gång sätta sig i bilen och fara iväg. Denna gång till Storheden för att shoppa.

Hann hem för att se Bolt springa 200 m, och han vann ju givetvis... Men sedan blev det i stort sett sängen. Jag var totalt slut i huvudet efter tjänsteresan.

Onsdag 19 augusti 2009

2009-08-23 14:52:18 / 0 kommentarer ..


Började dagen med att hämta nyckeln till bilen jag ska köra, i SUS reception. Charlotte sprang omkring som en virrig kvinna, innan hon hittade allt jag skulle ha med mig.

Sedan mötte jag upp Annelie vid jobbet och så drog vi. Iväg till första stoppet som var på Björkskatan där vi hämtade upp Åsa. Efter det begav vi oss mot Överkalix.

Jag körde en Skoda och det är en mycket trevlig bil måste jag säga... :) Väl framme mötte vi alla de övriga mötesdeltagarna och sedan satte allvaret igång. Det blev mycket snack om kvalitet, planering, avvikelser osv. Fast jag måste ju erkänna att det fanns nog de som tyckte det var mer trist än jag...!

När vi sedan avslutade för dagen så sa jag till Annelie att vi skulle ta en sväng på stan! Så vi gick från hotellet.... och hittade ingen stad. Det fanns helt enkelt ingen stad i Överkalix. Någon liten klädaffär och någon stackars frisering lyckades vi hitta, men det var allt. Det kändes som att man var i en bortglömd liten stad från 80-talet... Vi hittade iaf Coop och köpte lite snacks...

Vi gick sedan en annan väg tillbaka från "stan" och även fast mitt lokalsinne ligger på stort minus, så lyckades inte ens jag gå vilse i Överkalix...

Resten av kvällen var vi på hotellet. Vi satt och pratade massor på rummet och drack vin (som tyvärr inte var så gott). Vi åt en suveränt god middag på hotellet och avslutade kvällen med allsång och karaoke. En rätt bra kväll ändå måste jag säga...


Lena och Åsa i full koncentration.


Fick se ett rollspel med både chefer och kvalitetsansvariga i full action


Hittade kändisar i baren. Men jag vågade inte ta kort på dem direkt, utan bad Annelie och Lena ställa sig i förgrunden. Vilka kändisarna var, är lite osäkert... Måste nog fråga Åsa. Men de var visst från något inredningsprogram...


På kvällen fick vi uppleva karaoke.


Lena och Åsa hade trevligt...


Tisdag 18 augusti 2009

2009-08-18 19:26:36 / 1 kommentarer ..


Idag var Annelie tillbaka på jobbet. Efter många veckors olika semestrar och massa spännande händelser så blev det mycket prat idag. Kul...

På jobbet har det varit en ganska jobbig dag emellanåt. Inte det att det ringer så mycket, men själva systemet har protesterat. Tur att man har söta Helena som man kan ringa till sådana gånger.

Henne mötte jag och Mallan när vi gick upp till sjukhuset på lunchen. Efter lite arbetssnack så fick vi höra spännande historier om livet hemma hos Helena. Det är ju så att när hennes barn börjar växa upp och inte på samma sätt behöva mamma (även om Johanna fortfarande är ganska liten), så skaffar sig Helena fler bebisar. Denna gång fjäderfän i form av undulater. Tre stycken har hon och hon pratar om dem (och säker med dem) som små barn.

Men det är väl så. Djur är nästan som ens barn. De behöver oxå omsorg och skötsel. Helena har ännu inte lyckats få undulaterna att klara av att dammsuga. Men om hon klarar det så ska jag be henne komma och ta ett snack med mina fåglar... ;)

Förutom allt prat om pippisarna, så har det varit mycket snack med Annelie om hennes nya skötselbarn. Hon har ju skaffat sig två katter under sommaren. Helt underbara, tror jag. På lördag ska jag dit och titta på dem! Längtar massor. Mikael ska följa med. Det är ju för att han ska bli lika sugen som jag är på katt. Jag hoppas det fungerar.

Efter jobbet möttes jag av en vedbärande sambo, en tv-tittande finfriserad dotter och även en hungrig och stressad styvson. Efter en stund kom min "nybadad-på-Bodens-bad-Nordpoolen"-son hem. Han är dunderförkyld. Får se om han får feber... Det verkar lurt...

Imorgon åker jag och Annelie på tjänsteresa. Så jag kommer inte att finnas tillgänglig vid någon dator förrän på torsdagkväll. Trist, men det är ju kul att få fara och bo på hotell... :)

Sköt om er tills vi hörs...

Sofias nya frisyr:









Måndag 17 augusti 2009

2009-08-17 22:36:06 / 0 kommentarer ..


Idag valde jag att ta bilen till jobbet. Det såg ut att blåsa så mycket. Och jag hade ingen aning om när bussen går...

Jag säger då bara det; vilken tur jag tog bilen. För idag var det nämligen dags för Fian att klippa sig. Jag flyttade över pengar till henne redan i helgen. Men när hon skulle betala hade inte pengarna kommit in. Så det var bara att slänga sig i bilen och åka för att betala åt henne. Så, det var ju tur att jag hade bil...

I övrigt har dagen förflutit ganska bra. Måndagar är väl så där, men det gick ändå bra.

Marja-Liisa hörde av sig och ville bjuda på blåbärspaj. Hon och Christer hade varit och plockat blåbär igår. Det tackar man ju inte nej till. Så när jobbet var slut och middagen uppäten så bytte vi om och tog motorcyklarna till Boden.

Söta Titan mötte oss när vi kom. Han är så otroligt charmig den hunden. Vi satt i köket och fikade först men sedan gick vi till vardagsrummet. Då hoppade Titan upp i min famn och där låg han på rygg som en liten bebis tills det var dags att fara hem igen.

Vi kom hem ganska sent. Nu har jag duschat och fixat morgondagen mat samtidigt som jag försöker få det här skrivet. Därför blir det ingen bild idag. Men jag ska försöka bättra mig imorgon. Då sätter jag iaf ut kort på Fian när hon är nyklippt och mycket fin... :)

Söndag 16 augusti 2009

2009-08-16 19:40:20 / 0 kommentarer ..


Jag var inte sugen på att fara och köra hoj idag. Mikael sov längre än jag hade inte heller siktet inställt på mc-körning. Vädret var ju inte heller det bästa idag.

Så vad roade vi oss med denna söndag...!? Ja, Mikael gick ut och skottade jord. Skottade bort en stor hög från gården och spridde ut den runt huset. Själv tog jag itu med dammtorkandet. Det är ju lätt att sådant kommer på sidokant när det är semester och strålande väder.

Så idag har jag dammtorkat och pysslat med fåglar och blommor. Har rensat bort tjafs och gjort massor med saker som man tycker är härligt iaf efteråt.

Sedan åkte vi till affären och handlade. Idag var det beställt palt till middag... Farmor lyckades komma förbi precis när vi höll på, så vi fick en extra middagsgäst vid bordet idag. Trevligt... :)

Ikväll sitter jag vid datorn och ser på tv. Det är ju friidrott... Om några timmar är det final i 100 m Herrar. Jag hejjar på Usain Bolt och GISSA om jag kommer att skrika om han inte vinner...

Sista bilderna från semestern... Efter Norsholm körde vi upp mot Falun. Där var vi oxå i några dagar.

Klicka på bilderna för att se dem större


I Ludvika fick Mikael göra något han längtat efter. Provköra en GoldWing. Jag åkte och jag säger då det; man sitter fint bak på en sådan hoj.

 
Under en av dagarna i Falun körde vi runt Siljan. Vi stannade bla till där de tillverkar dalahästar (och älgar).

 
I Mora tittade vi på en båttävling. De gick otroligt snabbt...

När vi varit i Falun så bodde vi en natt i Gävle och en natt i Umeå. Sedan for vi hem! Nu ska jag inte besvära er med fler bilder från min mc-semester. Imorgon kommer det andra bilder... :)


Lördag 15 augusti 2009

2009-08-16 19:19:52 / 1 kommentarer ..


Idag steg jag inte upp förrän vid 10.30-tiden. Det var riktigt skönt att sova så länge... Väl upp blev det frukost och massa aktiviteter med fåglarna.

Jag har bestämt mig för att jag ska inte ha kvar alla fåglar. Det blir One och Yamaha som får fara härifrån. One är dessutom en sjuk liten fågel, så han mår bäst av att inte leva alls... Jag ska dock inte nöja mig med endast två husdjur. En kissekatt ska flytta hem till oss. Men det blir när jag och Mikael har varit utomlands... Längtar massor...

Idag skulle Robin övningsköra. Jag följde med och vi hamnade ute i Alhamn hos Robins mormor. Mormorns syster var oxå där och henne träffade vi ifjol på våran semester. Kul att träffa henne igen...

Sedan körde Robin till stan där han klev av och jag och Mikael tog bilen till affären.

Mina barn var bjudna på fest hos sin farmors bror så de hade farit när vi kom hem. Vi fördrev våran kväll med tv och lite mys innan jag åkte och hämtade barnen. Där fick jag bla träffa barnens yngsta faster. Gulle Ulle... Saknar den lilla tjejen...

Nu fortsätter min bildberättelse om våran semester. Efter Helsingborg började resan norrut igen...

Klicka på bilderna för att se dem större.


Vi sov en natt i Jönköping. Men jag har inga kort därifrån. Efter Jönköping fortsatte vi mot Norsholm. På vägen passerade vi Motala (bilden visar hamnen i Motala). Där blåste det så mycket så lakritsen blåste av min glass.


Där nere på vandrarhemmet "Kapten Billes" bodde vi i Norsholm. Det var alldeles bredvid Göta Kanal.


Vi stannade i Norsholm i några dagar. Det ligger inte så långt från Norrköping och Kolmården, så vi gjorde ett besök på djurparken. Jag gick som i ett lyckorus hela dagen...!!!


En kväll paddlade vi kanot på Göta Kanal!

  
Vid kanalen fanns det kalvar på bete. Jag var ju givetvis tvungen att hoppa ur kanoten och hälsa på de underbara djuren.

Fredag 14 augusti 2009

2009-08-16 18:46:42 / 0 kommentarer ..


Idag hade jag vantar när jag cyklade till jobbet. Alltså... det är ju mitten på august, men när det är 9 grader ute. Då tar jag vantar vilket datum det än är...

Jag väckte Mikael innan jag for. Han och Christer skulle ta en mc till Umeå för att kolla på motorcyklar. Det kan de ju roa sig med, de som är lediga.

Själv for man till jobbet och där blev man sittande till 17.00 innan man tog cykeln hem. Och nej, jag hade inte vantar när jag skulle hem. Då var det ju över 20 grader...

När jag kom hem så fixade och donade vi med middag och städning. Strax efter 18 skjutsade jag Mathias och Tomas till bio. De skulle se "Sommaren med Göran".

Sofia och Niklas kom till oss, men annars hände det ingenting speciellt.

Efter vi varit i Smögen på semestern, så åkte vi vidare mot Helsingborg:

Klicka på bilderna för att se dem större

 
Vi körde över Orust på väg ner. Där fick jag klä på mig för det regnade så mycket och jag frös som en liten valp...


Vi stannade oxå på det populära stället "Flickorna på Skäret". En kopp kaffe kostade 47 kr!!!


När vi kom fram till Helsingborg gick vi på en promenad. Det var en mycket mysig stad måste jag säga. Hittade en staty som jag knäppte kort på.


Från vårat hotellrum såg vi hamn och på andra sidan vattnet ser man Danmark.


Vi sov två nätter i Helsingborg, så ena dagen var vi över till Danmark (Helsingör)

 
Där besökte vi ett slott...


Vi tog en lång promenad till i Helsingborg. Hittade en jättefin kyrkogård. Den var uppbyggd i etage...


Annorlunda gravsten.


Passerade Olympiastadion. Det var inte jag som knäppte det här kortet... ;)

Torsdag 13 augusti 2009

2009-08-13 20:14:36 / 1 kommentarer ..


Det var 10 grader när jag steg upp. Men det var vackert väder i övrigt. Så jag tog cykeln till jobbet. Jag borde ha tagit vantar. Jag frös som en tok om händerna när jag kom fram.

Annars har dagen varit mycket bra. Lite seg sådär men ändå ok...

Bad Sofia cykla till mitt jobb när jag slutade så att jag inte skulle behöva cykla hem själv. Jag kan ärligt säga att jag blev riktigt förvånad över att hon kom. Men hon insåg att hon behöver röra sig oftare. Hennes kondis var inte på topp direkt. Men min är inte heller som den borde...

I september börjar dansen som igen. Så då kommer jag ju att få röra mig lite mer. Fast om jag ska vara ärlig så dansar jag inte linedance för att få röra mig, utan jag gör det bara för att det är så otroligt roligt. Att man dessutom rör på sig är ju bara en bonus.

När jag och Fian cyklat hem så lagade vi lite middag och sedan blev det det där gamla vanliga som man alltid gör. Stökar undan, tvättar, ser på tv, sitter vid datorn... En vanlig dag...

Under våran semester var vi en dag i Fjällbacka. Jag ville gärna åka dit eftersom Camilla Läckbergs böcker utspelar sig där. Det var en jättefin liten stad med tusentals av turister...

Klicka på bilderna för att se dem större


Mysigt om ni frågar mig

 
Kyrkan i Fjällbacka


På väg upp till Kungsklyftan. Besvärligt att gå måste jag säga. Men det fanns en bättre väg om man gick runt berget...


Kungsklyftan


Utsikten från berget. Otroligt...


På väg ner från klyftan...







Onsdag 12 augusti 2009

2009-08-12 19:44:38 / 0 kommentarer ..


Idag fick jag lov att ta bilen till jobbet. För idag var det nämligen dags att hämta Daisy från sjukhuset. Så när jag hade lunch åkte jag hem och hämtade Mikael och sedan for vi till verkstaden.

Daisy hade blivit fixad sedan hon inte startade och dessutom så hade hon genomgått en 1800-mils hälsoundersökning. Eller... Jag menar 1800-mils service... ;)

När Mikael tog Daisy och körde hem så åkte jag till Ica Maxi för att hitta lite lunch. Det blev grillade kycklingklubbor. Mumsigt.

Jobbet fortsatte i samma fart som tidigare på dagen och hipps vipps var arbetsdagen över. Då åkte jag och hämtade Sofia och sedan for vi till affären. Det är skönt att ha med sig någon som styr vagnen. Jag älskar att gå omkring och läsa på alla förpackningar för att se vad de innehåller. Då kan det vara jobbigt att hålla reda på en vagn samtidigt. Men den som följer med mig tycker ofta att jag håller på lite för länge...

Hemma blev det middagsdags. Plus att jag gjorde lite maträtter som jag kan ha i frysen. Skönt att inte alltid behöva fundera vad jag ska äta.

Efter köket var det datatid och sedan blev det tvtid. Till sist blev det sovatid!

Jag tackar jättemycket för kommentarerna som jag har fått. Bla min kusin skrev och tackade för senast. Det kommer att komma bilder från deras besök här, men jag tar bilderna från sommaren i ordning. Så här kommer nästa omgång bilder...

Klicka på bilderna för att se dem större


Dagen efter Östersund så körde vi söderut. Vi gjorde ett stopp i Mora och besökte (givetvis) målgången på Wasaloppet.


Det var lite skillnad på boendet i Karlstad om man jämför med dagen innan.


Efter Karlstad körde vi mot Smögen. Detta är bron över dit...

 
Det var så otroligt vackert i Smögen. Vilken idyll...


Smögenbryggan


Det var huuuuuur många båtar som helst där. Och då snackar vi inte om små ekor. Utan bamsestora segel- och motorbåtar i mångmiljonklassen... Faschinerande...


Tisdag 11 augusti 2009

2009-08-11 19:16:27 / 2 kommentarer ..


Det är så härligt att cykla till jobbet. I alla fall när man inte känner sig stressad. Och det gjorde jag inte idag...

På jobbet går dagarna fort. Har pyssel med registerhantering och webbsidor, förutom att svara i telefon. När man får varierade arbetsuppgifter går tiden extra fort!

På lunchen så åt jag och sedan tog jag en liten promenad. Jag gick en bra bit och sedan vände jag om. Precis när jag började gå tillbaka till jobbet, så började det droppa från himlen. Dropparna kom i allt fortare takt och snart vräkte det ner. Jag fick springa som en gasell tillbaka till jobbet. Gissa hur blöt och anfådd jag var när jag kom in i växelrummet...

På eftermiddagen så ringde min dotter. Hon har ju sökt in till en gymnasielinje i Piteå. På första intagningarna kom hon inte in, men idag ringde de. Hon blev erbjuden en plats och givetvis tog hon den. Så därför vill jag säga:

GRATTIS SOFIA TILL ATT DU TOG DIG IN PÅ MEDIAPROGRAMMET!!!

När jag slutade så skulle jag cykla hem i lika lugn och ro som i morse. Hade jag tänkt... Men väderguden tycket inte det. Så när jag skulle iväg började det åska och regna. Jag tjurade ihop och cyklade iväg iaf. När jag väl kom hem var jag genomblöt! Men när jag hade duschat och ätit så kändes det ganska bra ändå...

Jag satte mig vid datorn och här sitter jag fortfarande. Men nu ska jag snart gå härifrån för att se på tv istället.

Vi har ju varit på semester. Här är bilder från våran första dag:

Klicka för att se bilderna i större format


Daisy i semesterkläder (packväskor)


Vi stannade till i Norsövallen för att ta lite fika. Det var sådan vacker sjö där vid macken.


Vi stannade i Dorotea för att gå på marknad.


Första natten sov vi utanför Östersund i en by som heter Lockne. Lockne kyrka är här på bild.


Vandrarhemmet som vi bodde i var mycket spartanskt och omodernt. Men billigt... 

Måndag 10 augusti 2009

2009-08-10 22:00:59 / 1 kommentarer ..


Ja. Nu ska det bli skärpning här. På många fronter... Jag ska få bra rutiner med sömnen. Jag ska äta nyttigt. Jag ska röra på mig. Jag ska ta bilen så lite som möjligt till jobbet (har införskaffat busskort). Jag ska planera vad jag ska göra, mm.

Men framför allt en sak skall jag skärpa till. Det är bloggen. Nu får det inte bli sådana här glapp. Daglig uppdatering vill jag ha, och så skall det oxå bliva.

Vi har varit borta mycket under semestern. Totalt har vi varit hemma 6 dagar av hela semestern. Och två av de dagarna hade vi huset fullt med främmande. De övriga fyra har vi packat upp, tvättat, städat och packat igen. Skönt att börja jobba så att man får vila upp sig... :)

Så hur var min dag då. Ja... Klockan ringde och jag snoozade bara en gång sedan steg jag upp. Någon fler imponerad än jag...!? Jag gjorde mig klar och åt frukost(!!!). 6.50 så var jag klar och då cyklade jag till höstens första arbetsdag, tillsammans med Marlene. Mallan har jag inte träffat sedan vi gick på semester (även om jag pratat i telefon med henne) men det var kul att träffas "på riktigt" igen...

På jobbet var det precis som vanligt. Rutinerna som man har sitter i och när jag satte mig för att börja svara i växeln, var det som att jag var där igår och inte för fyra veckor sedan.

Tog en promenad med Mallan på luchen och annars tycker jag att dagen bara sprang iväg...

Cyklade även hem med Marlene. Vi stannade och pratade med Mogge en stund och sedan fortsatte vi hem till var och en. Jag åt middag och sedan satte jag mig vid datorn.

Min plan var att få sitta vid datorn hemma och pyssla med allt som jag inte hunnit med under semestern. Mikael jobbar eftermiddag så jag såg framför mig en lugn och stilla kväll i ensamhet. Tyvärr blev det avbrott av massa olika saker så tillslut gav jag upp.

Åkte till Ersnäs och hämtade Sofia. På vägen hem åskade det och blixtrade så jag trodde jag skulle nypa av ratten. Jag är otroligt rädd för åska, speciellt när jag ser hur det blixtrar... Men jag tog mig hem hel och hållen...

Förra veckan var jag i Stockholm med Mikael, Mathias och Sofie. Vi gick på grönan (där jag höll på ta livet av mig), vi gick på stan och vi tog en 40-timmarskryssning till Helsingfors. I lördags åkte vi till FInland med mc-vänner och kom hem i söndags.

Dock har jag en ledsam nyhet... Daisy (=min mc) är sjuk och har hamnat på sjukhus (=verkstan). När jag skulle fara och tanka henne i fredags så vägrade hon helt enkelt att starta... Suck och åter suck... Hoppas hon blir frisk snart, för jag vill ha henne hos mig!

Jag lägger inte ut några bilder här idag, men jag har gjort en slags mc-blogg. Där kan ni kika om ni vill se bilder från helgen. Den bloggen hittar ni på:

http://jenjofoto.blogg.se/mc

Nä, nu ska jag sluta skriva för idag. Men jag återkommer imorgon... :)

Söndag 2 augusti 2009

2009-08-02 17:44:16 / 0 kommentarer ..


Idag är det söndag och vi nästan lider av värmen. Det är riktigt klibbigt idag. Men jag klagar inte. Det är ändå härligt med sommar och värme.

Vi håller på att packa och fixa här hemma. Ikväll far vi till Stockholm. Den här gången med bil och två barn. Det blir trevligt måste jag säga.

I helgen har jag inte varit på Lulekalaset. Däremot var vi där i torsdags. Det var trevligt och vi träffade många människor.

I onsdags kom mina kusiner med familjer till oss. De hade med sig husvagn och husbil. När de kom gjorde vi i ordning mat och grillade. Resten av kvällen satt vi på altanen och pratade och drack vin. Mycket trevligt.

På torsdagen så ville en av mina kusiner gå till en badstrand. Hon har ju barn och de gillar ju oftast att bada. Så allihop packade vi ihop saker och så gick vi ner till Lilla Tomholmen. Jag badade faktiskt inte, men de som gjorde det sa att det var inte så kallt...

Förutom det har det mest blivit att sitta ute på altanen, varit och cyklat, varit på stan och på Storheden. Jag mest bara njuter av att inte ha några måsten... :)

Nu ska jag fortsätta packa, men vi hörs när vi återkommer från nästa äventyr!

Kram på er.


Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!