Onsdag 27 april 2011

2011-04-27 21:14:02 / 0 kommentarer ..


Ja men hoppsan... Nu var det visst ett tag sedan jag gjorde mig synlig på bloggen, men här är jag! :)

Det har varit påsk och min plan hade varit att köra/åka hoj, men så blidde inte fallet. Natten mot förra onsdagen så ringde Mikael och berättade att han var på väg till akuten. Han hade gjort illa ett finger i jobbet. Min första fråga var om fingret var kvar och tack och lov så var det fortfarande fast. Men det behövde sys...

Eftersom det var höger pekfinger så blev han lite handikappad. Han fick ha flera fingrar inlindade de första dagarna. Så jag har skött hushållet ett tag nu. Med det menas även hugga ved och byta olja i bilen. Men jag har varit så duktig... :)

Jag valde att låta min motorcykel stå, för det kändes så taskigt mot honom att dra iväg när han inte kunde följa. Alternativet var att han åkte på mig, men det skulle se ut som om lilla jag var ute med en flaggstång och körde. Inte aktuellt alltså...

Lördag till söndag var vi i alla fall till Umeå och bodde på hotell. Jag behövde komma iväg och slappna av helt och hållet. Vi hade en underbar påskafton och en mycket bra påskdag, så jag är ändå nöjd över påsken. Trots att jag inte kört mc.

När vi for hem från Umeå stannade vi i Skellefteå och tittade runt i Bonnstan. Det är ju en kyrkstad i Skellefteå. Det finns endast 16 "levande" kyrkstäder kvar i Sverige. I Gammelstad finns en och i Skellefteå finns en annan. Alltså, Gammelstads Kyrkstad är mysigare. Den har sina små stugor och det är mysigt att gå där. Men det är rätt fint i Skellefteå oxå. Där är det en annan typ av stugor. Det är mer som hus. Det finns 116 hus och 392 kammare. De vanligaste är tvåvåningshus med 8 kammare, eller envåningshus med 4 kammare. Lite historia kan ju vara kul! Men bilder är roligare och här kommer några:










 

Tisdag 19 april 2011

2011-04-19 21:36:35 / 1 kommentarer ..


De flesta av er vet säkert att man alltid kommer lite bättre överens med vissa av sina kollegor. Det behöver inte betyda att man inte tycker om alla, men vissa liksom "klaffar" man bättre med.

Jag har en sådan på mitt jobb. Vi jobbar otroligt bra ihop. Vi har väldigt roligt, samma rappa men förvirrade sätt att prata med varandra. Vi är effektiva, kommer med tusen idéer om förbättringar när vi jobbar tillsammans. Om en av oss spårar ur, drar den andra tillbaka. Förutom allt detta så har vi blivit väldigt goda vänner på fritiden och kan prata hur länge som helst om tillfälle ges.

När vi två en gång var på en kurs, så ska kursledaren att vi var som Yin och Yang. Det betyder ungefär att vi kompletterar varandra perfekt och utan varandra så fungerar vi inte...

Min kollega, min vän, min Yin... har sagt upp sig från vårt arbete. Hon ska börja ett nytt jobb...

Jag är otroligt glad för hennes skull. Jobbet kommer att passa henne jättebra. Men jag kommer att sakna henne så det är SJUKT. Exakt när hon slutar vet jag ej, men det är inte länge kvar... :(

 


Måndag 18 april 2011

2011-04-18 20:03:24 / 0 kommentarer ..


Vilken dag! Jag säger bara... Vilken dag...! Det har hänt så mycket och jag kan inte ens prata om allt... Men det är allt från kompisar som kört sönder bilar, till kommande eventuella organisationsförändringar. Från fixade praktikplatser till ändrad middagsdate. Från motorcykelaffärer till påskpyssel. Ja, det mesta har hänt idag känns det som.

Men jag orkar inte berätta om allt detta. I stället tänker jag berätta om vad som hände mig förra veckan. Då ringde en försäljare till mig. Jag svarade och han försökte få mig att köpa ett års prenumeration av tidningen MåBra. Jag tackade vänligt nej. Han ifrågasatte men insåg att jag inte ville...

Då erbjuder han mig istället tre nummer för 99 kr. Jag tackar nej och han ifrågasätter ÄN en gång. Jag säger att jag har redan andra tidningar och vill inte ha någon fler just nu. Han säger då att det faktiskt bara handlar om mindre än en hundring. Vid det här laget är jag förbannad och säger riktigt bestämt nej tack!

Då slänger försäljaren på luren!!! Om det är något som kan reta mig till förbannelse, så är det när någon slänger luren i örat på mig. Jag satte mig direkt och mailade förlaget Aller Media (som försäljaren ringde för) och förklarade hur jag blivit behandlad och att jag kände mig så nervärderad när han inte ens gav mig ett "tack och hej".

I fredags fick jag ett mail från chefen för Aller Media där hon bad så väldigt mycket om ursäkt och skulle ta tag i detta med försäljningsavdelningen! Jag blev mycket mycket nöjd då! För lite himla telefonvett ska väl även försäljare ha! :)

Dessutom fick jag idag i brevlådan tre tidningar som en ursäkt för över hur jag blivit behandlad! Jag kan då säga en sak, jag kommer GARANTERAT att prenumerera på MåBra igen. Känns fint!

Nu önskar jag er alla en riktigt fortsatt trevlig kväll! Tusen kramar!!!


 

Söndag 17 april 2011

2011-04-17 19:27:46 / 0 kommentarer ..


Nu är det söndagkväll och jag förstår inte riktigt vars helgen tog vägen!? Men nu kommer det ju en fyradagarsvecka, så det ska man väl orka med...

Vad har hänt hos mig då sista tiden? Fredagen var min kortfredag. Jag slutade 14 och for med min son till hans buss som skulle ta honom till Arvidsjaur. Sedan hem och förberedde middagen innan Mikael kom hem. Kvällen bestod av god mat, gott vin och avkoppling i soffan.

I lördags tog vi oss ut och körde hoj. Vi började på MC-butikerna i stan. Det är så himla kul när det börjar röra sig inom mc-äventyren igen. Helt plötsligt träffade vi massor med folk som man inte sett på hela vintern. Riktigt kul.

Efter besöken, körde vi till Storheden. Men vi tog omvägen över Boden och södra sidan av älven. Jag fick dessutom prova Mikaels 1900. Men jag insåg att jag inte kan ha en sådan. Den är för stor och tung. Jag satt jätteobekvämt på den och tyckte inte riktigt om den...

Eftermiddagen gick mest i städandet och slöandets tecken. Först städa, sen slöa... En bra kväll...

Idag däremot hände det saker hos oss. Iaf för Mikael. Han sålde nämligen sin motorcykel. Eftersom han för någon vecka sedan sålde sin Offroad, så har han nu ingen mc alls... Det är många år sedan det var så!

Vi for sedan på stan och kollade på inredningstyger till båten, åt en macka på Subway och sedan har det inte hänt så mycket mer. Har precis hämtat hem min son, så nu är allt som det ska. Mathias lag kom föresten 3:a i DM. Bra jobbat grabbar!


När Mikael kom hem från jobbet i fredags så bjöd jag honom på en Cosmopolitan.


Vi åt krustader med laxröra till förrätt... OJ så gott! :)


Träffade YCC Norr's ordförande på Yamaha. Detta är hans hoj...


Mikael har ju pratat om att köpa en sporthoj nu... Annars är ju detta ett alternativ! :)


Mogge var en av de lyckliga mc-åkarna som vi träffade.


Han som köpte Mikael's mc kom åkande i fin bil, Corvette...


Pärlan på väg bort.


Den nya ägaren glider iväg på sin nya fina leksak...
 


Torsdag 14 april 2011

2011-04-14 19:54:03 / 1 kommentarer ..


Hade en bra arbetsdag idag. Men en sak hände, som kanske inte borde ha hänt. Dock ångrar jag ingenting. Jag och Anneli gick nämligen för TREDJE gången den här veckan och köpte en sallad till lunch. Usch och fy vilket slöseri med pengar, men ack så gott!

När jag slutade fick jag åka med Anneli till Storheden. Gjorde lite besök på klädbutiker och Systembolag innan Mikael hämtade upp mig. Då åkte vi till Ica och handlade. Mötte upp Fian och hann få en liten kram av henne, innan vi åkte vidare hem till mamma.

Hjälpte henne att städa lite och sedan åkte vi hem. Hann bara komma hem och plötsligt ringde mamma. Hon frågade om jag hade sett hennes brevlåda! Hon var säker på att den var borta. Jag sa att det var den inte, men den var nog flyttad så att hon inte såg den från köksfönstret. Det är lite jobbigt för henne när hon inte kan ta sig ut själv och titta. :)

Resten av kvällen har bestått av städning och matlagning. Just nu sitter det en hockeyfantast (läs Mikael) i vardagsrummet och ser på tv. Han verkar hejja på Färjestad låter det som...

Själv har jag datastund, men tänker nu lägga mig på min massagedyna och fortsätta läsa min bok. "Vårlik" av Måns Kallentoft. Inte riktigt jättebra, men dock ok att läsa. Jag försöker skynda mig att läsa ut den så att jag får börja på något annat bra istället!

Imorgon är det fredag och äntligen helg. Min son åker till Arvidsjaur så vi blir barnlediga. Vi tänker nog köra hoj och besöka mc-butiker. Det blir trevligt måste jag säga!

Om vi inte hörs, så önskar jag er alla en riktigt trevlig helg!



Lillen och husse ser på hockey... Lilllen verkar mest intresserad av att sova dock...


Billabong sitter i Mathias fönster och längtar ut... :)
 


Tisdag 12 april 2011

2011-04-12 20:53:01 / 3 kommentarer ..


Hej på er alla läsare! Nu var det länge sedan jag skrev här. Jag kan skylla på massor av olika saker, tex att jag inte har tid... Vilket jag egentligen inte alltid har heller. Men sanningen är egentligen att jag har helt enkelt inte haft lust. Och har man ingen lust, så är det inte kul! Men idag har jag lust.

Sedan sist har det egentligen inte hänt så mycket. Det har varit en hel del energikrävande saker, så jag har varit ganska däckad ganska ofta på kvällarna. Men förutom det har det mest blivit en hel del städande här hemma. Har till och med målat de fula gulnade väggarna i vardagsrummet, vita igen.

Men framför allt har jag kört premiärsvängen på motorcykel! Det har bara blivit fem mil, men dock fem fantastiska mil. Jag njöt varenda sekund jag satt på hojjen... Helt fantastiskt... :)

Och idag då...? Idag är en mycket speciell dag. Det är många som fyller år. Bla:

Mamma - 59 år idag!
Sara ("systerdottern") - 18 år idag!
Jacob (kusin) - 20 år idag!
Jäntan (en kompis kompis dotter) - Inte ens ett dygn, för hon föddes idag!
Sedan känner jag till MINST fem stycken till som fyller år just idag.
Och då har jag inte räknat med mig själv, för JAG fyller ju oxå år idag. 39 år har man blivit! :)

Jag önskar oss alla ett stort grattis!

Jag har verkligen blivit uppvaktad! På Facebook har jag fått så många hälsningar och gratulationer så det är nästan sanslöst. Jag är så lycklig och tacksam över varenda en!

Dessutom har jag fått presenter! :) Det första jag fick var en ren och skär överraskning. För när jag fick en blompåse av Anneli hade jag ALDRIG förväntat mig att jag skulle se en spindel krypa upp ur påsen! Men det gjorde det och skrek gjorde jag. Spindeln fick försvinna och blomman packas upp och jag är SÅÅ nöjd och tacksam över min fina blomma!

Sedan har jag fått middag på restaurang, blommor, ljusstakar och ljus, pengar och framför allt en massagedyna som man kan ha i fotöljen, i bilen osv... Helt fantastiskt. Jag har legat på den flera gånger idag...!

Telefonen har oxå gått varm och det är ju alltid trevligt! Här kommer lite bilder för er att avnjuta!


Vardagsrummet med lila detaljer. Tyvärr förvränger kameran färgerna lite, för de lila detaljerna passar bättre ihop i verkligheten.


Vi bytte plats på den tjocka och platta tv:n. Ser riktigt fint ut nu! :) Tv-bänken ska dock inom SNAR FRAMTID bytas ut... Mina nya ljusstakar och ljus skymtar ni till vänster om tv:n.


Dessa vackra rosor fick jag av min älskade sambo!


Fina va!?


Och dessa fick jag av min svärmor!


Det var en liten pippi i ett bo med i blommorna! :)


Katterna ÄLSKADE allt omslagspapper! Här leker Bill kurragömma och räcker ut tungan när jag ska knäppa kort på honom... :)

Söndag 3 april 2011

2011-04-03 19:46:51 / 1 kommentarer ..


April och min månad är här! :) Känns otroligt... Tiden springer verkligen fram.

Veckan gick i ett riktigt huj... På onsdag var det en hemsk dag på jobbet med massor av jobbiga saker. Men när jag slutade var jag och tränade PSI för att avreagera mig lite. Sedan blev det lite tv och lite lugn och ro här hemma.

I torsdags var en mycket stressig dag. Jag var till jobbet en sväng och sedan till Landstinghuset på ett möte som varade hela dagen. Hämta Fian i stan och iväg till Storheden för att handla. Inköpte bla en nätverkssladd till Mathias så att han kan ha när han ska på LAN osv... Sedan iväg till mamma med hennes varor, hem och äta och sen till Boden för att hälsa på Tomas och gratulera honom på hans födelsedag. Hem och fixa inför morgondagen, sedan slocknade jag i sängen... :)

I fredags var en rätt ok dag på jobbet. Jag slutade 16 och då for jag hem och fixade enchiladas till middag. Mycket gott! Kvällen var mycket avslappnad med lite sång och vin till "Så ska det låta". Faktiskt stannade både katter och Mikael kvar fast jag sjöng för full hals emellanåt!

Lördagen bestod först av att skjutsa Matte till Sävast för han skulle på LAN. Sedan till Honda för att Mikael har sett en mc han eventuellt vill ha. En Honda... Jag säger då det... :( For till Elgiganten för att köpa en ny laptop, men kunde inte riktigt bestämma oss för vilken vi skulle ha så det blev inget. Tog en lunch på Trend Café och åkte sen hem. Vi tog ut cyklarna och gjorde en cykeltur innan vi sedan gjorde supergod middag och avslutade på samma sätt som lördagen. Fast denna gång blev det "Körslaget" istället för "Så ska det låta".

Vilodagen söndag, blev en arbetsdag. Så här såg det ut efter frukost:

1. Till mamma med Forden och hämta min bil och Mikaels cross.
2. Hem med min bil och hans cross.
3. Hämta släp hos Håkan.
4. Lasta min skoter och snöslunga.
5. Till mamma och lasta av de två plus hämta mercans sommardäck.
6. Hem och hämta Mikaels skoter.
7. Till mamma och lasta av skoter och göra de klar för sommarförvaring.
8. Hem med min bil och Forden.
9. Till Håkan med släpet.
10. Lunch.
11. Mikael hämta Sofie.
12. Jag till Sävast och hämta Mathias.
13. Min bil dog och Mikael fick komma med Forden till Sävast.
14. Till Shell i Boden och köpa bogserlina (träffade fam. Sandström).
15. Till Sävast och hämta min bil (och Matte) och bogsera hem den. (Troligen fel på ena tändspolen)
16. Byta däck på min bil.
17. Starta tvättmaskin.
18. Cykla till affären.
19. Laga söndagsgryta.
20. Städa undan alla skotertillbehör.
21. Hänga tvätt.
23. Middag
24. Fixa matbackar för hela veckan.
24. Göra skiva till Anneli.
25. Få igång Mikaels dator.

Sedan var det tänkt att Mikael och jag skulle få in båten i garaget, men han for iväg med Sofie, så vi hoppade över det idag. Men det är faschinerande hur mycket man kan hinna vissa dagar och ibland hinner man ingenting. Det har ju hänt massor med andra små saker oxå, men jag kan ju inte skriva allt, för ni skulle inte orka läsa... :)

Nu tänker jag ta min bok och krypa ner i soffan och läsa. Det har jag gjort mig förtjänt av... Ha en bra dag alla!
 

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!