Måndag 31 maj 2010

2010-05-31 21:26:01 / 1 kommentarer ..


Måndag igen! Fyra veckor att arbeta innan jag går på semester. Helt sjukt, men ack så härligt. Längtar verkligen till semestern då vi ska åka iväg på mc-tur. Det blir extra kul i år eftersom vi har nya sorters motorcyklar i år.

Arbetsdagen har varit helt ok. Lite mer att göra, men det är ju helt normalt en måndag. Det har gått bra ändå. Jag cyklade till jobbet eftersom Mikael behövde min mc, för att åka in och göra service på henne. Men det gick bra och cykla, för vädret var ju så härligt.

Så när jag skulle hem var det ju samma visa där med, att cykla. Men det gick lika bra det.

Ikväll har jag inte gjort så mycket. Pratat i telefon en hel del. Bla med Sofia. Det är så härligt att lyssna på henne när hon beskriver danser genom telefonen. Hon har helt egna ljudeffekter ibland... :)

Annars har jag mest suttit och lekt med bilder och dokument. Plus att jag har lyssnat mycket på musik. Ibland blir man helt såld på musik och dess texter. Tomas var ju den person som lärde mig att man ska lyssna på texten, och ibland är den så mäktig...

Hade inga nya bilder att visa, men eftersom det är ju sista dagen i maj månad idag. Därför har jag valt ut ett foto från den senaste mappen i maj månad sedan år 2003. Det var riktigt kul!


2003 - Jag och mina barn i Stenträsk!


2004 - Min glade son med nya kläder


2005 - Mc-tur på morsdag till Voullerim. Ingela var med även om hennes mc inte är med på just detta kort.


2006 - På väg med MC Fyrkanten


2007 - Oxå påväg med MC Fyrkanten.


2008 - Mc-tur till bilutställning på Biltema och sen till Retro och träffade på Eva.


2009 - Efter mc-tur till bilutställningen på Biltema åkte vi till Kyrkbyn och träffade Robert Aschberg


2010 - Mikaels nya kärlek
 

Söndag 30 maj 2010

2010-05-30 20:09:38 / 0 kommentarer ..


Jaha. Nu är det några dagar sedan jag kom med en uppdatering. Så nu börjar det vara hög tid till det.

Torsdag 27 maj
En vanlig arbetsdag. Jobbade dock till 18, så just den biten var ju lite ovanligt förstås. Det var dock mycket trevligt att vara kvar, eftersom jag inte var ensam. Både Mallan och Cissi stannade och även Anneli dök upp senare. Detta pga kvällens aktiviteter.
Detta var nämligen dagen för Vårruset. Vi åkte dit och mötte upp PK och tjejerna från receptionen. Vi pratade en stund innan vi begav oss ut på våra olika startplatser. Jag sprang tillsammans med Anneli. Vi tog oss runt de 5 km på 33 minuter. Det tycker jag var väldigt bra.
Efter den turen pratade vi på, både med våra lagkamrater och övriga bekanta (bla Ingela), innan vi sedan satte oss med picknickkorgen. Vi fikade och hade trevligt innan vi återvände hemåt.
En mycket trevlig dag med ett mycket trevligt väder. Vi gör väl samma vända nästa år!?

Fredag 28 maj
Körde Jasmin till jobbet. Har inte kört henne sedan nytt ljud monterats, så jag var väldigt ivrig när jag for. Hon låter så himla härligt! Och ännu bättre blir det när vi trimmar in henne, vilket är på tisdag.
Själva arbetsdagen var bra och inget exeptionellt hände där.
Jag slutade strax efter 15 och for då hem till mamma med lite saker som jag handlat åt henne. Försökte prata med Frasse, men han är lite sur när inte mamma är hemma. Så jag for hem.
Mikael hade fixat maten och vi bestämde oss för att sitta ute och äta. Katterna var jätteivriga att få komma ut så vi satte dem i koppel ute. De trivs verkligen när de får jaga flugor och spana på fåglar.
Efter middag åkte vi på bio. Vi såg Prince of Persia. Mikael tyckte inte alls om den, men jag älskade den. Han sa att man fick känslan att man var med i ett dataspel hela tiden. Kanske var det därför jag tyckte om den.
När vi kommit hem kom Fian och tre kompisar förbi en sväng. Kul att träffa stumpan. Resten av kvällen blev mycket lugn.

Lördag 29 maj
Mikael hade lovat att inte väcka mig, men 9.30 kunde han inte hålla sig längre. Nåja, då hade jag sovit ganska många timmar ändå. Efter frukost och melodikrysset åkte vi iväg på massa ärenden. Började på Yamaha där vi hämtade ut våra nya hjälmar. De är så sjukt snygga. (Enligt min åsikt iaf). Sedan körde vi till Blomgården och handlade inför Mors Dag.
Åkte till Trend för att fika. Mötte Mogge och hans tjej så vi surrade på med dem ett bra tag. När vi satt och fikade kom Boman förbi och satt med oss. Tillslut så kom vi oss till Ica där vi handlade. Men det tar en himla tid när man träffar folk man känner hela tiden... :)
Kom hem och skulle plantera blommor, men insåg att jag inte hade någon blomjord så jag fick fara till Ica i G-stad. Där passade jag på att hyra en film när jag ändå var där. Åter hemma planterade jag blommor och började sedan med middagen. Kvällen bestod av tv och den hyrda filmen, New Moon.

Söndag 30 maj
Inte heller idag kunde Mikael låta mig sova tills jag vaknade. Men eftersom han kom med frukost på sängen, så var det ok... :) Efter vi slappat och tillslut gjort oss klara åkte vi iväg på dagens ärenden. Eftersom det är Mors Dag, så blev det våra mammors dag. Vi började med Mikaels mamma. Hon ville till affären, så vi åkte till Willys med henne. Sedan bjöd hon på fika. Hon fick en fin Orchide av oss och hon blev så glad så.
Åkte sedan hem och bytte till lite mer arbetsvänliga kläder och åkte till min mamma. Mammas morsdagspresent blev en blomlåda med lite blommor i. Hon blev så glad att hon nästan började gråta... Söta mamma. Mikael hängde upp den på bron, så att hon kommer åt att vattna själv. Sedan började Mikael klippa gräset, medan jag fixade i rabatterna (en till morsdagspresent), så nu ser det fint ut hemma hos henne...
Hemma blev det middag och sedan tog vi oss en kortare tur med våra motorcyklar. Var ju tvungen att prova de nya hjälmarna...
Resten av kvällen kommer enbart bestå av tv, dator och bokläsning...
 


Onsdag 26 maj 2010

2010-05-26 20:51:30 / 2 kommentarer ..


Började 7 idag. Jag måste säga det igen, jag gillar verkligen att börja så tidigt. För det innebär att man slutar så tidigt oxå.

Arbetsdagen var mycket bra och trevlig. Jag hade min sista medlyssning och sammanställde den. Jobbade oxå med annat övrigt roligt arbete.

När jag slutade hämtade jag Mathias och så for vi till Storheden. Matte skulle handla något spel av något slag. När jag stod i kön upptäckte jag Marlene som handlade lotter till jobbet. Så jag var snäll nog och erbjöd henne skjuts hem. Det tackade hon glädjande ja till.

Hemma blev det att fixa middag och prata i telefon. Ibland verkar det som om jag aldrig gör annat än pratar i telefon. Både på jobbet och hemma... Men men...

Mikael höll sig i garaget och jag städade och donade inne. Har hunnit med en hel del datatid oxå!

Det Mikael gjorde i garaget var att montera ljuddämparna på min mc. Nu är hon så himla stilig och låter så himla coolt. Jag är så glad över att jag valde att köpa denna mc, det måste jag säga.


Så här såg hon ut före.


Så här ser hon ut nu.


Snygga va...!?
 

Tisdag 25 maj 2010

2010-05-25 21:51:18 / 0 kommentarer ..


Vill börja med att säga "varsågod" till brudparet för bilderna. Det var så lite så... :) Men Christer, njut nu av att vara gift och tänk inte så mycket på nästa pingsrunda redan... ;)

Hur var då Jennys tisdag? Ja, för det första måste jag säga att dagarna går mycket sakta. Tisdag och jag vill att det ska vara torsdag... Nåja, det får gå.

På jobbet hände det inte så mycket speciellt. Tiden bara gick som vanligt. När jag slutade åkte jag hem och åt middag. Sedan hände det något i mig, för jag fick fullt med energi. Jag började med att städa i köket. Sedan sa jag åt Matte att tömma i sitt rum, så att vi kunde flytta skrivbordet.

Insåg dock att det gick inte att flytta det, utan att skruva isär det. Bestämde mig för att vara duktig och klara mig själv, men insåg att jag behövde ett verktyg. Gick då ut till Mikael i garaget och frågade om han hade en sådan där bunt med kantiga pinnar i olika storlekar. Han fattade ingenting, men jag förklarade, tecknade och använde lite ljudeffekter så tillslut insåg han att det var insexnycklar jag menade.

När jag fått pinnarna gick jag in, skruvade isär bordet och vi bar in det. Lämnade Matte till sitt "öde" och han fick placera sakerna som han ville, medan jag fortsatte med annat. Städade vårt gamla sovrum, och tog itu med tvättstugan. Nu är det så fint överallt. Det gillar jag! :)

Har tagit en dusch och nu sitter jag här och myser vid min dator. Ska strax gå isäng och läsa min braiga bok, Höstoffer av Måns Kallentoft.


När vi körde hem från Pajala, körde vi förbi Övertorneå. Vi svängde in på campingen och där var det översvämning.


Längst till höger i bild är receptionen. För att komma till stugorna brukar man köra nedanför den. Hade inte gått nu...


Massa vatten...
 


Måndag 24 maj 2010

2010-05-24 21:04:42 / 2 kommentarer ..


Så var denna helg över. Jag tycker helgen gick otroligt fort, men det brukar ju göra det när man har roligt. Här kommer en sammanfattning om de senaste dagarna.

Fredag
Var otroligt trött på morgonen och tog sovmorgon till 06.00. Det var jätteskönt. Jag ha bilen till jobbet eftersom Mikael skulle tvätta min motorcykel.
Vi bjöds på smörgåstårta på jobbert och kunde verkligen njuta av rasterna. :) Det var oxå min dag att jobba till 18.00. Kändes väldigt konstigt att vara kvar så länge, speciellt en fredag. Men det gick oxå bra.
Mikael bjöd på grillade kotletter och god ugnstekt potatis till middag. Sedan färgade han mitt hår, min söta lilla frisör. Medan han åkte iväg en sväng med Robin flyttade jag över lite mer saker till vårt nya sovrum. Nu har vi nästan inga saker kvar i det gamla rummet.
Vi packade lite inför resan och var i säng tidigt. Skönt att gå och lägga sig i det större sovrummet! :)

Lördag
Mikael väckte mig 9.30. Jag var ganska trött och gick i dvala framtills dess att jag fick kaffe. Säger då bara det, kaffe är en underbar dryck!
Vi packade och gjorde oss klara och körde sedan iväg. Det är så kul att köra lilla Jasmin, det måste jag bara säga. Väl framme åt vi på en grill och körde sedan till Snickarbacken där vi träffade andra mc-vänner. Vi gjorde oss klara och när klockan var efter 16, så körde vi i samlad trupp mot kyrkan. Där ställde vi upp oss och entrade sedan kyrkan. Långt fram och på bästa plats, slog vi oss ner och väntade.
Det var helt otroligt när våra kära vänner Christer Dragsten och Marja-Liisa Fofanoff skred in och vandrade framåt i gången. De var så vackra och stiliga båda två!
Vigseln gick bra och var så fin. Marja hade fixat så att en tjej sjöng en sång till Christer. Mycket vackert... När vi satt i kyrkan hörde vi sedan mullret av motorcyklar som kom. Det var resterande gäng från Pingstrundan som kom och mötte upp oss.
Herr och Fru Dragsten gick efter vigeln ut på trappan och vi fick krama om dem och gratulera! Sedan gick vi ner till våra hojjar och gjorde oss redo för den stora kortegen genom Pajala. Själva brudparet åkte en jättefin bil.
Framme på Snickarbacken stannade alla och vi pratade, innan vi gick in var och en till sig för att göra oss färdiga för festen.
Kvällen spenderades i Snickarbackens restaurang och vi njöt av mycket god mat, OTROLIGT trevligt sällskap och bra musik. Som gäst är jag mycket nöjd med hela arrangemanget och jag tror nog själva brudparet var nöjda själva.

Söndag
Vaknade pigga och glada, trots att festen varit ganska länge. Vi gick ner och åt god hotellfrukost och pratade med de övriga gästerna som oxå hade dragit sig upp. Brudparet kom körande på sin mc (de hade sovit på hotell) och vi gick ut för att möta dem.
Jag och Mikael bestämde med Christer att vi skulle samköra hem. Så vi gjorde oss klara, packade och betalade och åkte sedan iväg. Först körde vi till finska Pello så att Marja fick gå in och hälsa på sin mamma lite snabbt. Hon var ju tvungen att berätta att hon nu hade gift sig! :) Sedan åkte vi förbi Marja's barndomshem så att vi fick se vars hon är uppvuxen. Nästa stopp blev en pizzeria i Övertorneå där jag åt en supergod kycklingsallad. Vi svängde även ner till Övertorneå Camping och tittade på översvämningen. Sedan körde vi raka vägen hem, bara ett kort stopp på vägen.
Under resan fick jag veta att mamma låg på avd 31, hon hade ramlat. Så direkt jag kom hem satte jag mig i bilen och åkte ut till henne. Hon var ganska olycklig där hon låg stackarn... När jag varit där så åkte jag hem till henne för att mata stackars Frasse. Klockan var närmare 20 innan jag kom hem igen. Då var jag totalt slut. Det blev en dusch, en te-kopp och sedan sängen.

Måndag
Så var det måndag igen och åter dags att fara till arbetet. Känner mig lite låg och är inte riktigt mitt vanliga svamliga jag. Så själva arbetsdagen har gått i ett stilla lunk. Jag och Ullis var upp till restaurangen på lunchen för att lämna lite papper och då mötte jag mamma. Hon var på väg hem nu. Det var ingen mer spricka, men hon hade stött sig regält på den gamla skadan och därför gjorde det så ont.
När jag slutade så körde jag direkt till Ica och handlade och åkte sedan till mamma så hon fick fylla kylskåpet lite grann. Sedan hem, äta middag och resten av kvällen har jag suttit här vid min dator och fixat med bilder och dylikt.

Här kommer ett smakprov av helgens bilder:


Brudparet skrider in i kyrkan!


Kyssen!


Herr och Fru Dragsten


De fick presenter oxå!


Och så självklart en brudvals!

Nu börjar jag bli tjatig, men GRATTIS än en gång mina vänner. Det är så härligt att ni har gift er! Lycka till nu!!! <3
 


Torsdag 20 maj 2010

2010-05-20 21:24:11 / 0 kommentarer ..


Brukar ni lyssna på Gasolin'? Det är en dansk grupp med bla Kim Larsen. Innan jag träffade Mikael hade jag aldrig hört talas om dem måste jag erkänna, men Mikael älskar den gruppen. Han brukar gå omkring och sjunga på danska här hemma.

Jag gillar ju verkligen all musik, så även såklart denna härliga danska variant. Idag har jag fastnat för låten "Hva' Gor Vi Nu, Lille Du?" och även "This Is My Life". Så om ni är sugen på något nytt och bra, kan ni testa dessa låtar! Bara ett litet tips... :)

Idag är det torsdag. Sista dagen som Mikael jobbar eftermiddag, för denna gång. Som vanligt dånar därför musiken högt i detta hus. Jag älskar att spela hög musik, men gör det bara när jag är ensam hemma. Och Mathias då förstås... Måste ju "lyssna av mig" lite nu eftersom det är 1,5 vecka tills nästa gång Mikael jobbar kväll igen.

Idag har jag varit på kurs. Det var väldigt mycket diskussioner och prat så jag var totalt slut i huvudet när jag kom tillbaka till jobbet vid 15-tiden. Men jag fortsatte att jobba och var så inne i jobbet att jag nästan missade att gå hem. Jobbigt när man känner att man vill vara kvar på jobbet, men "inte får"...

Istället åkte jag hem och hämtade upp Mathias och for till Storheden med honom. Eftersom jag bjöd Fian på mc-tur och restaurangbesök igår, så blev det samma för Mathias idag. Vi handlade lite åt mamma och sedan åkte vi hem till henne och Frasse för ett besök.

När jag återvände hem så satte jag mig ner och jobbade igen. Men denna gång var det med privata saker. Har hjälpt Sofia med vissa saker och det har tagit hela kvällen. Nu är jag ÄNNU mer slut i huvudet. Så därför ska jag gå i säng. Ha det så bra alla!!!


Onsdag 19 maj 2010

2010-05-19 21:36:13 / 2 kommentarer ..


Idag orkar jag inte blogga. Har varit hos Fian i Norrfjärden och hjälpt henne med läxor, så jag är helt slut i huvudet. Vi har pluggat, tagit en mc-tur, ätit på restaurang, tagit en mc-tur igen, pluggat. Är nu hemma och har en del datajobb att göra innan sömnen får komma till mina ögon. Så därför blir det inget långt inlägg från mig idag...

Jag vill dock tacka Sofia för denna underbara kväll vi har haft. Det är verkligen härligt att kunna prata med dig som vi gör nu. Mer och mer blir du som en vän som man kan diskutera med. Det är en otroligt underbar känsla. Jag älskar dig Gummi!

Jag ska göra en "fuling" idag. Jag ska lägga in ett helt ego inlägg. Detta är skrivet av min dotter, efter mitt besök hos henne idag:

idag har min söta mor varit på besök hos mig,
hon hjälpte mig plugga lite, och vi var och käkade på restaurang toppen,
god mat :)
när vi skulle dit åkte vi motorcykel, min mamma har nyligt köpt en ny,
SKITSNYGG hoj. en custom.
jag är nog en motorcykel människa.
Jag älskar att åka motorcykel.
det är så jädra kul !
jag blir helt glad av det.

Min mamma är en underbar kvinna.
nog bråkar vi ibland, men vi löser det lika fort.
jag kan prata med henne om i princip vad som helst,
och det är så jävla skönt. 
Jag älskar min mamma så otroligt mycket,
och jag är stolt över henne.
Min mamma har inte alltid haft det lätt, speciellt inte med mig.
jag har varit riktigt jobbig, och taskig mot henne.
Men nu, när jag har fått hjälp, så är jag inte det längre.
vi bryr oss om varandra jättemycket.
Min mamma är den bästa i hela världen.

Min mamma är en stark person, hon vet vad hon vill.
och jag vet att det är en person som gör henne så otroligt lycklig,
och det är mikael, jag är så glad för min mammas skull att hon har hittat nån,
som är så snäll och fin mot henne, som får henne att skratta.
Så tack Mikael för det :)
 

Jag älskar dig så otroligt mycket mamma !
Tack <3

Tisdag 18 maj 2010

2010-05-18 21:42:41 / 0 kommentarer ..


Dag nr 2 då jag började 07.00. Även denna dag gick mycket bra. Iaf att ta mig dit. Men jag var på USELT humör. Jag avskyr när jag är så sur och grinig för ingenting! Det känns dock tryggt att mina arbetskamrater vet hur jag är och Jaana till och med skrattade och frågade om jag var arg...

Det gick över efter någon timme och kl 10 var jag pigg och glad igen! Tur det, för då hade växeln nämligen intern revison. Revisionen gick bra och vi kunde avsluta mötet med leenden på läpparna!

Jag och Anneli har jobbat med lite avvikelser och annat. Även fått telefonistgruppen intresserad av smörgåstårta! Intresset verkade svalt i början, men snabbt fick vi dem engagerade! Det gäller att veta hur man ska ta gruppen. :)

Solen har varit väldigt varm idag. Jag satt ute på em-rasten en stund och brände mig nästan lite grann... Så när jag slutade, skyndade jag hem och tog av mig lite kläder och satte mig på altanen. Tyvärr så kunde jag bara sitta i lite mindre än 30 minuter. Jag nös, och det kliade i hals, öron och ögon. Så ganska snabbt fick jag ge upp och gå in. Ögonen såg ut som två brinnande brunnar. De var hur röda som helst. Finns ju faktiskt nackdelar med vår oxå... :(

Istället har jag suttit inne och pratat i telefon en hel del. Har även suttit vid datorn och sorterat både bilder och annat. Mikael ringde och frågade om jag inte kunde baka något till hans jobb. Så det blev kladdmuffins med fyllning. Hoppas att de blev goda! :)

Tror nog inte det kommer hända så mycket mer idag!


Himlen var så vacker härom kvällen!


Härligt va!?


Jag stod på bron hemma och knäppte.


Mikael frågade vars i hela friden jag for, när jag kom in igen. Men jag ville ju inte missa att dokumentera detta!
 

Måndag 17 maj 2010

2010-05-17 22:12:14 / 0 kommentarer ..


Idag började jag kl 7. Växeln ska under två veckor prova ha öppet mellan 7-18. Det blir jättekul att testa! Jag är ju alltid tidigt på jobbet, så för mig är det bara skönt att få börja jobba redan 7. :)

På lunchen åkte jag och hämtade upp Mathias vid tåget. Sedan körde jag hem honom. Han hade haft det jättebra i Göteborg. Hans lag klarade sig till kvartsfinal, men där blev motståndet för stort. Bra gjort ändå grabbar! Han hade inga pengar kvar, men han hade använt en stor del av summan till att köpa nya basketskor. Smart kille det där... ;)

På eftermiddagen jobbade jag och Anneli med att förbereda inför revisionen imorgon. Jag hoppas att den kommer att gå bra, men man vet ju aldrig. Det är ju svårt när det är så himla "konstigt" språk som allt står på. Men jag tror det löser sig. Eller hur Anneli!?

När jag slutade åkte jag till stan för att klippa mig. Skulle sedan kolla på nya jeans, men nu är det tydligen inte säsong för det. Hittade inga. Strax före 17 mötte jag upp Ulrica. Vi tänkte ha en av våra, alldeles för sällan, återkommande middagar. Denna gång blev AllStar målet för vår hunger. Vi åt och surrade i flera timmar, precis som vanligt.

När klockan var ca 20 skiljdes vi åt. Hon for hem medan jag åkte ut på Storheden. In på Coop för att kolla om de hade jeans, och se... Där var de! Två par till ett ypperligt bra pris! Sådant gillar jag...

Väl hemma blev det att prata en stund med Matte så att jag verkligen fick höra hur de haft det. Sedan har jag mest suttit vid datorn. :)


Många har nog hört talas om den tjocka katten som brukar strosa runt hos oss. Här är den... Jag misstänker att den är på väg att bli mamma. Ser ni magen? Den hänger nästan ner till marken!


Katterna har varit ute i lina i helgen. Bill tyckte det var bäst att gömma sig lite under altanen... :)


Lillen är en cooling och låg på gräsmattan och slappade. (Som ni märker är denna bild tagen INNAN vi krattade)


Finaste Billabong!


Finaste Lillen!
 

Söndag 16 maj 2010

2010-05-16 22:07:21 / 1 kommentarer ..


En uppdatering sedan sist!

Torsdag 13 maj
Upp tidigt och gjorde sig klar för dagens bravader; Tipsrunda med MC Fyrkanten. Jag hade inte så höga förväntningar, men dagen var otroligt bra! Vi delade upp oss i lag 2 och 2, och körde sedan iväg. Vi körde Unbyn-Selets Bruk-Klöverträsk-Älvsbyn-Brännberg-I19-Retro Café.
Svarade på frågor och lekte enkla lekar. Hur kul som helst. Tyvärr kom jag och Mikael inte så högt upp på prispallen (vi kom näst sist) men vi var ändå mycket nöjda över dagen.
Kvällen var mycket lung och skön. Vi grillade och hade en MYCKET trevlig avslutning på dagen!

Fredag 14 maj
Jag hade tagit ledigt så jag fick lite sovmorgon. När vi tagit oss upp åkte vi till Yamaha för att fixa lite ärenden. Bla så köpte Mikael en skinnjacka. Sedan for vi till Storheden och handlade åt oss och mamma och så for vi hem till henne. Jag fixade sele och lina så att Frasse kunde gå ut, men det var sådan skräckupplevelse för honom att det var bäst att låta honom vara inne... Stackarn...
När vi senare ätit middag åkte vi till Boden och hälsade på Anneli och Stefan. Grabbarna såg hockey medan vi "damer" satt i husvagnen och drack vin. Bra uppdelning tycker vi... :)

Lördag 15 maj
Efter frukost tog vi på oss våra mc-kläder och åkte iväg på våra älsklingar. Vi körde småvägar till Piteå Havsbad. Körde in till Piteå och fikade innan vi körde småvägar hem igen.
Där bytte vi tvåhjuling och tog en cykel utan motor som färdmedel istället. Denna gång blev det en tur till Storheden för att göra lite nödinköp.
Hemma blev det hemmagjorda hamburgare till middag och sedan en mycket lugn och härlig kväll.

Söndag 16 maj
Vi tänkte köra med MC Fyrkanten idag. Men det regnade när vi steg upp och vi valde att inte fara. Istället åkte vi och Robin till mamma för att hämta båtmotorn som satt på båten Banarne. Mikael ska se om den går att rädda. Vi skjutsade hem motor och Robin, for till affären och sedan tillbaka till mamma. Vi fikade ute på bron och sedan krattade jag och Mikael upp på framsidan.
Efter utfört arbete åkte vi hem och krattade hela våran tomt. Skönt att ha det gjort nu!
När vi ätit så tog vi våra motorcyklar och körde runt Bälinge och Unbyn för att komma till Boden. Vackra Malin fyller nämligen 15 år idag, så vi åkte förbi med en liten present.
Ikväll har jag installerat min nya skrivare, medan Mikael ser på tv. Men nu ska jag gå och sova, för imorgon är det arbetsdag!!!



Onsdag 12 maj 2010

2010-05-12 21:38:56 / 1 kommentarer ..


Hade tänkt ta Jasmine till jobbet idag. Men jag blev lite sen och då orkade jag inte sätta på mig alla mc-kläder osv. Så det blev bil... Men till och med byggarna har börjat fråga vars jag har min mc, så det är väl dags att börja använda henne nu.

På jobbet har det varit en bra dag. Anneli var tillbaka och det är nästan en vecka sedan vi sågs... Sådana brejk gillar vi INTE! Och inte hann vi bearbeta allt heller, eftersom vi inte fikade/lunchade ihop idag. Vi har en plan på en lösning för att kunna sitta och prata. Jag hoppas den blir av... :)

På lunchen gick jag och Marlene upp till sjukhuset. Jag var in på Apoteket och hämtade ut mer migrän-medicin till Mathias. Han måste ju ha med sig så det räcker när han ska bort i flera dagar.

Jag stängde idag, så jag var den som var kvar sist. Men jag är ju ledig på fredag, så det är ok ändå. När jag kom hem hade Mikael middagen klar så det var bara att sätta sig och äta!

Mathias packade klart och sedan åkte vi iväg. Först till affären för att handla. Jag skulle ha lite hem, och Matte skulle ha något att smaska på, på tåget. Vi strosade omkring där i godan ro och plötsligt upptäckte jag vad klockan var. Det blev riktigt bråttom.

Iväg till järnvägsstationen i full fart. Eftersom vi kom 10 minuter försent, så var hela laget på plats före oss... Men alla kom med i tåget, och det är ju det viktigaste...

När jag kom hem fixade jag kött i marinad innan jag gick ut och fotade Mikaels slip-on till FJR:en. Sedan till datorn och sätta ut annons på blocket.

Hade helt glömt bort att jag skulle blogga, men tack vare min duktiga dotter, så blev jag påmind! Dock blir det inga bilder idag...


Tisdag 11 maj 2010

2010-05-11 20:25:53 / 0 kommentarer ..


Hej och hopp! Hoppas att allt är bra med er alla. Med mig är det bara fint. Utanför mitt fönster skiner äntligen solen och jag känner hur sommaren och värmen kommer allt närmre...

Kan börja med att förklara för en viss Herr Dragsten, att jag inte en enda gång har polerat Jasmine (min mc). Det har jag andra som sköter åt mig... :) Anledningen till att jag inte kört har berott på dåligt väder och att mekanikern har monterat än det ena, än det andra på den... Nu är den dock klar och på torsdag ska hon köras! Väl mött på vägarna då! :)

Sedan vill jag skryta lite. Inte över mig själv utan över min dotter. Som så många vet har hon haft jättejobbigt i skolan och betygen har inte riktigt varit de man önskat. Nu har hon ju verkligen skärpt sig. För en tid sedan hade de nationella proven i engelska. Det var tre delar; Läsa, skriva och lyssna. Idag fick hon veta att hon hade fått VG på alla tre delar!

Fian var så lycklig, och jag med ! Äntligen något som jag verkligen kan bli glad över så där äkta långt in i själen. DUKTIGT GJORT min söta Gummi!!! <3

På jobbet idag hade vi kvalitetsmöte med nätverksgruppen. Jag tycker ju sådant är jättekul och intressant. Kanske därför jag håller på med det... :) Men vi pratade lite om olika saker och Danne berättade om lite ditt och lite datt. Fick till och med höra Danne sjunga två sånger...

När min arbetsdag var slut så åkte jag till Storheden för att göra lite inköp till min dator. Handlade även åt mamma och de sakerna körde jag ut till henne. Jag småpratade med henne ett tag innan jag sedan for hem för att laga middag.

En bekant kom förbi och vi satte oss och diskuterade igenom lite saker så nu är det avklarat.

Resten av kvällen har Mikael varit i garaget och lekt OCC medan jag har suttit vid datorn. Def Leppard dånar för tillfället ur mina högtalare. Nostalgi... :)

Men ikväll ska jag lägga mig ner och lyssna på skivan jag har fått av Lasse och Monica. Nu är jag redo för att lyssna, med hörlurar!!!


Operation Montering i full gång


Tydligen ska man ha smidiga gummihandskar på sig när man gör sådana här saker. Annars blir det fingeravtryck på allt...


Min pärla är klar. Fast här har jag tagit bort ruta och sissy (det är snabbfästen och lätt att plocka bort). Väskorna kommer dock alltid sitta där...


Min Jasmine...!!! Har lekt lite med ljus och kontraster på denna bild.


Måndag 10 april 2010

2010-05-10 19:42:40 / 1 kommentarer ..


Måndag och jag fick åka tillbaka till jobbet efter helgen. Jag vet... Jag är inte som alla andra. Jag trivs att vara ledig, men nog trivs jag himla bra på jobbet oxå. Idag var det inte riktigt som en vanlig måndag. Jag var på jobbet fram till 9.30, då åkte jag iväg till Landstingshuset.

Jag skulle nämligen ha redaktörsmöte för sjukhusredaktörerna. Våran huvudredaktör hade kallat in oss. Det var mycket trevligt och en mycket givande dag. Jag gillar dessa dagar för då hinner jag jobba med hemsidorna på ett bra sätt. Hann faktiskt riktigt mycket.

Efter kursen/arbetsdagen åkte jag till Yamaha för att möta upp Mikael där. Det hade nämligen kommit paket som skulle hämtas och eftersom han kör cross fick jag svänga förbi med bilen. När jag ändå var där så beslutade jag mig för att beställa den nya hjälmen som jag suktat efter. Har jag nu ny jacka och nya jeans, så måste jag ju ha ny hjälm oxå. Nu är det bara nya handskar som behövs, sedan är jag färdigutrustad. Skor har jag sedan tidigare.

När vi kom hem så fixade vi middag och sedan gick jag till Ica och hämtade ut mitt paket som kommit. Överkast och prydnadskuddar till sängen. Skönt att ha det fixat.

Mikael har monterat alla saker på min kära Jasmine idag, så nu är hon fullt utrustad. Det är bara ljuddämparna som saknas, men de ska på efter 100 mil...

Annars har jag inte gjort så mycket ikväll. Nu tänkte jag ta och städa lite här hemma medan jag fortfarande har energi. Återkommer imorgon hoppas jag!

Vad tycker ni om min nya hjälm?



Söndag 9 maj 2010

2010-05-09 21:49:53 / 0 kommentarer ..


Jag har nu återvänt hem från storstaden. Har haft en mycket trevlig helg, hade inte förväntat mig annat heller.

Fredag 7 maj
Vaknade strax före sju och steg upp. Dags att klippa Mikael. Han ville prompt bli klippt innan vi for, så då var det bara att stiga upp och fixa det. Sedan gjorde vi oss klara med allt annat och ca halv nio åkte vi iväg till Stenvalls. Vi lämnade bilen där och så skjutsade en av Mikaels arbetskompisar oss till Kallax.

När vi kom fram till Stockholm så hoppade vi av flygbussen mycket tidigare än centralen. Det var för att vi skulle till en mc butik, MC-Varuhuset. Där gick vi ganska länge och tittade på både motorcyklar, kläder och hjälmar. Gjorde oxå helgens enda inköp där, varsitt halsskydd i skinn.

När vi kände oss nöjda gick vi in till stan till vårt hotell. Efter incheckning gick vi ut på stan och strosade länge och väl. Åt middag på PizzaHut och besökte lite barer. Mycket trevligt.

Lördag 8 maj
Jag vaknade i vanlig ordning tidigt... Halv nio var vi nyduschade och klara och satt i matsalen och åt frukost. Inte dumt! När vi var klara gick vi ut på stan. Besökte ytterligare en mc-butik. Denna gång HD's butik i centrum. Ganska kul att gå där och titta på alla motorcyklar och tillbehör. Men de är väldigt bra på ta betalt bara för att det står HD på sakerna.

Vi gick och strosade ett tag till innan vi bestämde oss för att ge oss ut på ett äventyr för att besöka ytterligare en mc-butik. Vi tog pendeltåget till Rotebro och gick till Din Mc. Tyvärr gick vi fel och fick en extra promenad på ca 5 km, men men. Vi kom fram...

När vi återvänt till centrala stan igen så åt vi lunch och tog sedan en siesta på hotellet. Vid 17.30-tiden gick vi mot T.G.I vid Kungsträdgården för att äta middag. Vi passerade ett jättelångt demonstrationståg på vägen, fast vi förstod aldrig vad de demonstrerade emot.

Vi åt iaf en mycket god middag och satt på restaurangen i några timmar innan vi strosade tillbaka till hotellet.

Söndag 9 maj
Vaknade ganska tidigt idag med och även idag fick vi den där jättegoda hotellfrukosten. När vi packat och gjort oss klar var det någon timme kvar innan vi behövde fara mot Arlanda. Vi tog därför en promenad runt Stockholm. Hamnade på stadshuset tillsammans med MASSOR av japaner. :)

När vi fotat och strosat åkte vi bussen ut till flygplatsen. Den första jag såg var Lasse Brandeby (Kurtan), och i vanlig ordning blev jag alldeles hispig när jag såg en kändis. Flyget gick som vanligt rätt bra, men jag hatar verkligen att starta och landa!!!

Hemma möttes vi av farmor Britta, Sofie och Mathias. Vi åt middag och sedan skjutsade Mikael hem Britta. Själv åkte jag och handlade. Resten av kvällen har mest bestått av dator och lite tv. Plus fixande av matsedel för veckan förstås!



Första butiken vi gick in på i Stockholm var MC-Varuhuset.


Kungsträdgården var otroligt vacker i sin rosa prakt, även om det var mulet ute.


Knäppte inga bilder i HD-butiken. Var väl så faschinerad av alla saker där. Men här är iaf en bild därifrån jag sitter och vilar i butiken Din Mc...


En konstig demonstration/parad som gick genom Stockholm. MASSOR med poliser överallt, till och med i helikopter. Det var utklädda ungdomar och massor med hippies. Men de såg ut att ha kul och vi hade iaf kul med att titta på dem.


Stadshuset i Stockholm... Där det var japaner i massor och alla hade kamera. En av dem fotade mig och Mikael hela tiden... Lite jobbigt att bli fotomodell så där hastigt och lustigt...


Om någon undrar vars Birger Jarl är, så vet jag...


Torsdag 6 maj 2010

2010-05-06 21:28:39 / 2 kommentarer ..


Imorse åkte jag till Landstingshuset direkt. Jag skulle gå på en processutbildning. Även Anneli så jag mötte henne utanför och sedan gick vi in. Hade lite planer på att stjäla receptionisten Anna-Grethas porslinskatt som hon hade i fönstret. Men eftersom vi berättade det för henne, så är det bäst att låta bli. Annars blir man väl huvudmisstänkt.

Mötte upp Åsa (arkivet) och Theres (Sus reception) där de satt och surrade lite innan vi gick in. Om jag ska vara ärlig så hade jag inga höga förväntningar om denna kurs. Materialet som vi fick i förväg såg så svårt ut och jag kunde inte förstå hur vi skulle kunna lära oss detta på endast några timmar.

Men faktiskt så måste jag erkänna att det var inte så farligt. Det var nästan riktigt kul emellanåt. Som när vi skulle göra en egen processkarta. Jag och Anneli valde processen "Husvagnsinköp". Vi lyckades jättebra. Fick även dit vad som är styrande och vilka resurser det behövs. Kursledaren tittade på det vi gjort och sa att vi hade förstått det hela. :)

När jag slutade åkte jag hem och åt lunch. Hann även in i garaget och tittade på mitt avgassystem som kommit. Det är så snyggt! Jag längtar tills det sitter på min hoj!

Sedan tillbaka till jobbet för att avsluta arbetsdagen.

Efter det åkte jag till mamma och hämtade henne för en tripp till Storheden. Måste ju handla åt henne när vi nu ska åka bort över helgen. Mamma hade ganska ont i benet idag så jag lirkade in hela rullstolen i bilen och drog iväg. Men det gick bara bra.

När jag skjutsat hem henne, for jag hem och packade upp och åt middag. Har suttit vid datorn sedan dess. Måste verkligen komma igång med packningen nu!

Mahtias kom hem strax efter 20 idag. Han har varit på äventyr i Piteå med Sofia. Jag gillar verkligen när mina barn umgås och gör saker tillsammans!

Nä, nu SKA jag gå och packa. Jag och Mikael far till Stockholm imorgon och tar en välbehövlig paus från vardagen här hemma. Blir jätteskönt. Bara flygresan är över så... ;)

Onsdag 5 maj 2010

2010-05-05 20:58:31 / 1 kommentarer ..


I morse glömde jag ställa väckarklockan. Men jag vaknade ändå kl 6. En timme försent, men dock i god tid eftersom jag börjar kl 8.

Det var lite strul att komma i rätt "fas" på förmiddagen, men efter jag hade fått kaffe så gick det bättre. Efter fikat så var jag på ett möte med bla några tekniker. Det handlade om en ny hemsida. Blir nog bra när det är klart.

På lunchen satt jag och Ullis ute på bron i solen. Hur härligt som helst. Vi (iaf jag) beundrade min mc som stod på parkeringen!

Efter lunch blev det dags för nästa möte. Jag, Anneli och PK började mötet som handlade om hur vi ska skriva in i våra register. Ju mer vi arbetar med det, desto större blir det. Som vanligt. Men kul är det!

Jobbade med protokollskrivning och hade ett funktionsbrevlådesamtal med Åsa på arkivet oxå. Trots att jag slutade 16.45, så sprang dagen iväg i ett hiskandes huj...

Jag hade tänkt fara och köra med MC Fyrkanten idag. Men jag hade så ont i huvudet och var så trött och slut att jag inte orkade. Valde att åka hem och bara göra saker för mig. Bara bry mig om mig för en stund. Det var ganska skönt faktiskt.

Blev lite strul via telefon på olika fronter, men men... Jag börjar bli van. Det ena löste sig och jag fick ett sms om att hon älskade mig. Handlar om Fian som ni förstår. Hon är så fin gumman min. Visst blir både hon och jag arga och irriterade, men jag vet att hon tycker om mig ändå. Och det fick jag ju ett sms-bevis på som sagt. Hela mamma-hjärtat log inombords... <3

Det hände en till sak idag. Mikael kom förbi en snabbis på jobbet. Han visade upp sitt nya inköp:


Han har köpt en Yamaha Midnight Star XV1900. Samma som min men större modell.


Om ni tycker Mikaels ser konstig ut, så är sadeln bortmonterad på dessa bilder. Han laddar batteriet.


 


Tisdag 4 maj 2010

2010-05-04 21:37:04 / 0 kommentarer ..


Idag gjorde jag och Anneli ett besök på vårdcentralen i Älvsbyn. Vi hade ett mycket givande sammanträde med några av medarbetarna där! :) Vi bjöds på kaffe och fick en rundvisning på hela vårdcentralen. Måste säga att det är verkligen både nyttigt och intressant att åka ut och träffa personalen så där.

När vi återvänt till våran arbetsplats, så jobbade vi vidare med våra ordinarie jobb!

Mamma ringde strax efter 14. Då hade hon äntligen fått komma hem. Hon var mycket nöjd över det. Men jag tror ändå att den som var mest nöjd var Frasse. Han var så glad att han jamade rätt ut när mamma kom hem. :) Senare på kvällen ringde mamma och sa att nu "skjuter jag katta"... Jag frågade vad hon menade och då skrattade hon bara och sa att hon är förföljd av katten. Vars hon är så är han med. Vill gärna vara så nära ansiktet som möjligt... :) Tror nog att hon egentligen tycker att det är kul att vara efterlängtad.

Efter ordinarie arbetstid så var det APT. Där gick vi igenom en hel del spännande saker. Bla så pratade chefen om semestern. Herregud... Nästa månad börjar min semester. Det är ju helt sjukt... :)

Jag hade bil idag så när mötet var slut skjutsade jag hem Mallan. Sedan funderade jag på ifall jag skulle fara ut och köra mc, eller om jag skulle strunta i det. Men jag var så trött och sliten i hvuvudet så jag valde att stanna hemma.

Fick egentligen ingen lugn och ro ändå, för min telefon har ringt konstant. Har knappt suttit vid datorn heller. Tänker bara blogga färdigt och sedan gå i säng.

Min sötunge Sofia är här ikväll. Hon ska sova här... :) Det är mysigt att ha henne nära. Men nu när jag ska gå mot sängen, så tänker hon låna min dator. Bäst att hon får det då!

Kram alla!


Måndag 3 maj 2010

2010-05-03 21:19:03 / 1 kommentarer ..


Måndag och DÅ kom solen... Undrar om det är för att djävlas? Hur som helst så vaknade jag upp och kände mig på riktigt bra humör. Pigg och glad och nöjd. Det är en härlig känsla en måndagsmorgon! :)

Det var full fart på jobbet så då var det bra att man var på G! På lunchen gick jag iväg på vårdplaneringsmöte med mamma. Det mötet gjorde min dag lite sämre måste jag tyvärr erkänna. Mamma ville åka hem idag och hade gjort sig klar. Egna kläder, sminkad och glad väntade hon på oss. Tyvärr ville inte läkaren släppa hem henne idag så hon blev riktigt ledsen. Att se sin mamma så förtvivlad gör ont i hjärtat.

Men jag tränade med henne en del och insåg att hon kan gå nästan lika bra nu som innan hon ramlade. Så jag sa till mamma att hon skulle säga till sköterskorna att hon tänker fara hem. Hon vantrivs så mycket på sjukhuset, så jag tycker att hon ska få åka hem.

Jag återvände sedan till mitt arbete och jobbade resten av dagen. For till affären och handlade hem saker till mamma. For sedan dit med dem. Frasse, den söta men mycket ensamma katten, var otroligt kärvänlig idag. Han sprang runt mig hela tiden och när jag gick mot ytterdörren sprang han före och ställde sig vid dörren. Precis som om han ville föja med. Stackars lilla Frasse!

Sedan återvände jag till sjukhuset för att kolla hur det var med mamma. Nu var hon mycket gladare! Hon hade fått veta att hon verkligen skulle få åka hem imorgon kl 13. När jag fick veta det och såg hur nöjd hon var, så lossnade en stor sten för mig och jag kunde slappna av.

Återvände hem och satte Mathias i arbete med att fixa hans cykel. Han klarade inte allt utan fick be mig om hjälp. Av detta lärde vi oss att datorvärlden är mer våran grej. Mattes kompis fick komma och hjälpa till. Vi hade satt ventilen i däcket upp och ner! Inte konstigt att det inte fungerade att få in någon luft... :P

Resten av kvällen har jag spenderat vid min dator. Gillar verkligen min nya dataplats.

Fick en skiva av Lasse och Monica idag. Men jag har känt mig så uppe i varv så jag har inte lyssnat på den än. Jag ska lyssna på den när jag kan koppla av och verkligen kan lyssna på den. Förhoppningsvis imorgon!

Lite mer bilder från Gautosjö:


Tomas har varit och lekt med skotern!


Mikael har precis börjat elda inför vår lunch den första dagen.


Detta är dag två och vi håller på med vår andra lunch. Ingela ska börja skära palt som ska stekas.


Tomas tog delvis på sig rollen som kock. Observera hur lång jag ser ut bredvid Ingela! Kul att få känna sig lite lång någon gång. Fast jag är ju faktiskt flera centimeter längre än Plingan. Typ 2 st... :)


Vid detta bord tillbringade vi våra kvällar. Mycket trevligt.


Här är stugan vi bodde i.


På söndagen gick jag och Ingela ut på isen för att kolla på slädarna. Det blåste svinkallt...

Söndag 2 maj 2010

2010-05-02 20:52:59 / 0 kommentarer ..


Här kommer en uppdatering på mina senaste dagar:

Fredag 30 april 2010
Växeln har alltid öppet 07.30-17.00, enbart helger och övriga röda dagar är det stängt. När det är tex Valborgsmässoafton, så har vi öppet precis som vanligt. Inga korta dagar här inte... :) Fast personligen tog jag ut lite flex idag. Jag hade nog mycket att göra ändå. När jag slutade var jag på besök hos mamma. Hon var på bra humör och det var riktigt roligt att vara hos henne.
Efter det for jag till Frasse och umgicks med honom ett tag. Till slut for jag hem. Mikael hade lagat middag trots att han egentligen var sjuk. Vi åt gott och drack gott vin innan vi satte oss i vardagsrummet. Mikael somnade direkt i soffan medan jag såg på tv och surfade med mobilen.

Lördag 1 maj 2010
När jag flyttade till Boden 1996, så upptäckte jag att varje 1:a maj körde en massa motorcyklar förbi på Bodenvägen. År 2004 var jag själv med i tåget för första gången (även om jag då körde moped). Sedan dess har jag kört varje år. Utom detta år! Av tre anledningar: 1. Mikael var fortfarande riktigt dålig. 2. Det regnade och var kallt. 3. Hade ingen ruta på min nya mc, och då är det inte kul med det trista vädret.
Vi åkte dock dit och tittade på de tappra människorna. Vi svängde förbi Ica Maxi och hemmet innan vi körde vidare mot sjukhuset för att hälsa på mamma. Vi tog med henne till fiket och drack kaffe med henne.
Sedan for vi till Frasse för att sällskapa med honom ett tag innan vi sedan for hem.
Då fortsatte jag projektet att byta rum. Flyttade över alla böcker och bokhyllor och passade på att dammsuga där de stått.
Mathias drog iväg på bio medan jag och Mikael åt god mat. Sedan blev det som vanligt, avkoppling i vardagsrummet. :)

Söndag 2 maj 2010
Idag sov jag länge. Vaknade inte förrän vid 10-tiden! När vi tagit oss upp och ätit frukost så började jag med att tömma skrivbordet. Det var en himla massa saker att gå igenom. Efter lunch så tog jag mitt pick och pack och for till mamma. Även idag blev det lite kaffe i cafeterian och en hel del prat.
Svängde in hos Frasse, givetvis, när jag körde hemåt. Han pratar massor och berättar hur tråkigt det är att vara ensam.
När jag kom hem blev jag för följd av en röd bil. När jag klev ur bilen så tutade den åt mig! Det visade sig vara Christer och Marja. Jag kände inte igen dem eftersom jag aldrig sett deras nya fina bil. De gjorde ett snabbt besök för att kolla in min nya pärla. :) Fick veta detaljer om det kommande bröllopet, det ska bli så kul att fara på det.
Väl inne bar jag över min dator och alla saker till den. Himlars vad mycket prylar jag har till datorn. Och jag vill inte vara utan någon av dem ens...
Efter middgen har jag suttit här vid min nya dataplats och nu ska jag snart gå och dricka te.


Det var mellan 90-100 hojar som samlades i Luleå.


Inga-Lill var inte bangen att köra!


Och Veijo körde Guldwinge...! Hade jag då ALDRIG trott.


Blandade sorter var det. Till och med fyrhjulingar!


En cool HD. Detta är förövrigt min mammas granne, Tommy.


Denna man (som jag aldrig kommer ihåg vad han heter) brukar köra olika gamla godingar. Denna gång valde han en sort med sidovagn...


Gänget med militärhojar är alltid med!


Våran vän Christer var oxå med och körde, men hans blivande fru Marja-Liisa gjorde som oss och avstod från årets runda.


Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!