Fredag 27 februari 2009

2009-02-27 20:43:14 / 0 kommentarer ..


När klockan ringde imorse var tv:n på. Jag hade somnat framför tv:n i sovrummet. Jag brukar alltid göra det, men då brukar Mikael slå av den när han kommer hem. Jag brukar ibland ställa timern, men gjorde inte det igår. Så våran tv var på hela natten. Inte bra...

Jag klarade första natten utan Mikael. Men det kändes ensamt...

På jobbet var vi lite folk idag. Tre borta. Och då har man det man gör. Det ringer konstant. Men vi var på så bra humör idag, att det gjorde ingenting! Annelie svamlade på så mycket och jag blev smittad av hennes glädje. Hennes personlighet är bara för underbar!

Jag ringde Matte när han kommit hem från skolan. Jag hade bokat tid åt honom hos skolsköterskan för han säger att det känns som om han ser dåligt. Han hade av skolsköterskan fått en remiss till en optiker. Visst ser pojken dåligt! Förmodligen blir det glasögon. Jag frågade Matte varför han inte sagt tidigare att han ser dåligt. Men han sa att det är bara när tex när lärarna skriver på tavlan. Men ofta så skriver de så stort att det gör inget, var hans kommentar.

Mikael ringde strax efter 16. De hade återvänt till stugan efter en hel dags skoterkörning i det strålande solskenet. Nu satt de och drack öl innan de skulle basta och sedan äta. Och nä då. Jag är inte alls det minsta lilla avundsjuk...

När jag slutade jobba åkte jag och hämtade Matte. Sedan körde vi till hans baskettränare och lämnade in beställningen för NewBody. Sedan körde vi till Storheden och gick på apoteket. Mathias har så ont i en axel och skolsköterskan tyckte att han skulle prova smörja med Ipren-gel. Han har svårt att spela basket som det är nu. Men gelen är inköpt och jag hoppas det hjälpter.

Vi var in på Coop en sväng. Matte drog mig förbi böckerna och sa att jag hade minsann handlat nog böcker. Vi handlade det vi skulle och sedan åkte vi och tankade så att jag skulle vara redo inför morgondagen.

Väl hemma blev det dags för middag och sedan har jag inte gjort så mycket. Sitter just nu och ser Så ska det låta, med datorn i famn och tycker synd om mig. Ingela skickade ett sms och frågade hur jag har det i min ensamhet. Jättetråkigt blev mitt svar...

Jag VET att jag låter patetisk. Och jag VET att det är svamligt. Men jag saknar honom ändå. Det är inte det minsta kul att sitta här ensam. Och det är en hel natt och en hel dag till innan jag får träffa honom igen. Stor SUCK kommer det från mig!

Torsdag 26 februari 2009

2009-02-27 20:18:57 / 0 kommentarer ..


Idag var det dags för uppdatering av vårat hänvisningssystem i växeln. Helena, Robert och Andreas var på plats för att stödja oss. Lite annorlunda morgon. Men systemet fungerade bra och det tog inte länge innan alla jobbade på precis som vanligt.

På lunchen gick jag och Mallan upp till sjukhuset. Vi mötte en gammal bekant som kör taxi nu för tiden. Det är otroligt vad lik han var sig. Även fast det gått många år sedan vi umgicks. Vi lärde känna honom under gymnasietiden. När man pratar med honom nu, så är det som om det är exakt samma människa. Samma ungdomliga svammel. Jag är oxå ung i sinnet, men lite mer mogen än honom är jag allt..

Efter jobbet så åkte jag inte till någon bokrea. Jag har köpt färdigt nu. Igår skrev jag att jag hade köpt 28 böcker. Jag har nu beställt sex till, så nu får jag nog nöja mig för denna gång.

Jag hade fruktansvärt ont i huvudet. Så jag for faktiskt inte och dansade idag heller. Inte bra, nu har jag inte varit på tre gånger. Men idag gick det bara inte. Om man knappt kan gå för att det gör ont, så kan man ju knappast dansa heller.

Så vad gjorde jag då istället...? Jag värmde mat i mikron åt min son. Jag la mig på sängen och läste. Jag ringde Mikael. Jag såg på tv. Något annat gjorde jag faktiskt inte.

Jag började läsa en bok som heter Inspärrad för några dagar sedan. Den läste jag ut idag, och började direkt på nästa bok. Det blev "Snälla Pappa, Nej" Den boken har jag läst halva nu. Bra, lättläst, men usch vad otäck. Vilka fruktansvärda människor det finns på denna jord egentligen.

Strax efter 22 ringde Mikael och sa att de var framme i stugan, hade packat upp och nu drack de en öl innan de skulle gå och lägga sig. Det var ju skönt för dem att de var på plats. Om något har missat, så är han med sina arbetskompisar i en stuga och ska köra skoter... Två nätter blir han borta från mig. Hemska tanke...

Onsdag 25 februari 2009

2009-02-25 20:28:14 / 2 kommentarer ..


Onsdag idag. Redan... Jag förstår inte varför tiden går så fort...

Inte alls lika trött idag på jobbet. Gick på någon slags superenergi tror jag. Även Annelie var mycket piggare än hon varit tidigare. Skönt. Det är så trist när hon och jag inte är som vi brukar. Dvs smågalna enerigknippen som pratar i mun på varandra... :)

Annelie hade ingen lunch idag och av någon anledning lämnade jag min blivande gröt i kylen och följde med Annelie till restaurangen. Snart gick vi där med varsin sallad i händerna... Fast jag klagar inte, det var hur gott som helst...

Men för att kunna köpa sallad var jag tvungen att hämta ut pengar. När jag stod vi bankomaten så pekade jag på siffrorna och sa till Annelie:
-Detta är ett äckligt område... Tänk alla som har tryckt med sina fingrar på dessa siffror. Och vem vet vars deras fingrar har varit innan...

Det lustiga i den historien är att jag aldrig har tänkt på det tidigare. Inte förrän jag började umgås lite närmare med Annelie. Jag har nästan småretat henne för hennes bacillskräck tidigare. Men efter att ha lyssnat på hennes argument så inser jag att hon har helt rätt!!! Nu är jag likadan och jag kan inte hjälpa det! Nu är det liksom försent. Jag tänker hela tiden på allas äckliga händer som varit överallt och tagit i alla saker. Uäääk

Därför behöll jag vantarna på när jag knappade in bankomatkoden!

Jag kan faktiskt inte påstå att våran lunchrast var direkt trevlig heller. Sällskapet var det inget fel på, men samtalsämnet. Vi inser att det nu är snart mars. Det betyder att snart är det vår. Och då betyder det att snart kommer spindlarna tillbaka. Flera månders spindelfrihet är snart över. Därför satt jag och Annelie och berättade lite skrämselhistorier för varandra om vad som komma skall...

När min arbetsdag var slut, så åkte jag i alla fall till Storheden ytterligare en gång. Bokrean, ni vet... Gjorde inte alls lika stort inköp idag som igår. Det blev 11 böcker idag. Nu är jag uppe i 28. Det är så underbart med böcker. Jag har lagt upp alla på köksbordet och tittar på dem gång på gång. Tänk när jag får min stora härliga bokhylla!!!

Väl hemma möttes jag av en pratglad liten (men längre än mig) son. Visade honom dagens inköp och fixade middag. Sedan la jag mig faktiskt på sängen och läste. Egentligen är det onsdag, men jag hade ingen lust att gå och dansa. Och om det var något jag lovade mig när jag började om med dansen, så var det att jag aldrig ska känna mig tvingad att gå!

Mikael ska ju bort med arbetskompisarna imorgon, så jag slängde ihop en kardemummapaj med äpplen åt honom. Lyckades faktiskt utan att bränna den!

Nu ska jag gå i duschen och sedan tänkte jag se den nya serien klockan 21.



Detta är dagens inköp!

Tisdag 24 februari 2009

2009-02-24 22:33:09 / 1 kommentarer ..


Det är rent otroligt hur himla trött man kan vara. Det tog till efter 15 innan jag vaknade till ordentligt idag. Helt otroligt.

På eftermiddagen skulle jag och Marlene och hämtade våra mackor till mötet i eftermiddag. Jag tyckte att jag skyndade mig allt vad jag kunde och ändå stod Mallan på parkeringen och väntade på mig när jag kom ut dit.
-Nog är det väl ändå... Dig ska man då alltid vänta på, var hennes kommentar.  
Men jag kan inte rå för det. Jag kommer alltid på tusen småsaker som jag bara måste göra innan jag ska gå...

Ringde Mikael och frågade om han köpt semlor till mig och Mathias idag, men det hade han inte gjort. :(

När arbetsdagen var slut, alltså när jag slutade enligt schemat, så for jag inte hem. Nej, då åt jag min gröt och sedan gjorde jag mig redo för månadens arbetsplatsträff. Som vanligt blev det ett bra möte, där tiden bara sprang iväg!

Efter mötet blev det snabba puckar för mig och Marlene. Vi mer eller mindre slängde oss in i min bil och åkte till Storheden. Ica Maxi blev det första stoppet. Det är ju nämligen bokrea från och med idag... Så underbart.

När vi valt böcker tittade vi till på semlorna, men de såg verkligen inte goda ut. Så vi köpte inga där, vi skulle ju på Coop oxå. Så när vi betalat så körde vi ner till Coop och handlade ytterligare några böcker. När vi kom till semlorna var de slut! Hmmm... Men då såg jag att de hade själva bröden till semlorna. Så jag köpte det, grädde och mandelmassa. Har jag lovat Mathias en semla, då ska han få en semla oxå!

Väl hemma blev det att packa upp det jag köpt, prata en del med sonen som väntat på mig. Upptäckte att hans bankomatkort kommit, men de har skrivit fel namn på det... Måste ringa imorgon... Han heter väl inte Ärneste i efternamn. Suck...

Pratade med Sofia i några ögonblick och sedan skyndade jag och Matte oss att göra semlorna. De åt vi tillsammans framför tv'n samtidigt som vi såg House... :)

Jag har eldat (fast jag har överlämnat ansvaret till Matte nu), gjort nattbestyren och nu sitter jag här för att snart hoppa i säng. Eller så lägger jag mig bara där utan att hoppa. Vi får se vad jag bestämmer mig för...



Dessa 17 böcker köpte jag idag. Fast jag är ju inte riktigt klar än. Det känns ändå som om det blev ganska lite böcker första bokrea-dagen. Inte riktigt som det brukar...


Måndag 23 februari 2009

2009-02-23 20:30:08 / 0 kommentarer ..


23 idag. Våran dag. Dvs min och Mikaels dag. Jag gillar det... :)

Imorse skottade jag min del av uppfarten så att jag inte körde på snön. Herren i huset tycker det är dumt att köra när det är oskottat för det blir svårare att skotta om man har kört där. Jag gjorde honom till viljes idag, även fast jag inte direkt var pigg och glad.

Jobbet var precis som en vanlig måndag. Hade massor att göra och chefen mailade mail efter mail så det fanns inte en chans att ta det lugnt. Fast det spelar ingen roll, för tiden går ju fort!

Väl hemma lagade jag middag. Chili con carne blev det idag. Det var verkligen gott!

La mig på sängen och bläddrade bland kanalerna. Sedan fick jag ett ryck och gick ut och skottade. Jag skottade hela tomten. Både garageuppfarten och uppfarten vid bron. Det kan jag säga, var första gången det hände.

In sedan och tog en dusch, kollade lite på tv och nu sitter jag här. En rätt meningslös dag egentligen, men det kan vara skönt även med sådana.

Mikael jobbar em den här veckan. Det innebär att igår, söndag, var sista gången jag såg honom i vaket tillstånd innan lördag eftermiddag. Det är ju så att han kommer hem när jag sover och när jag far till jobbet sover han. Den här veckan åker han dessutom till en arbetskompis stuga direkt efter jobbet på torsdag och kommer hem därifrån på lördag. Känns som en evighet till lördag... :) Fast alla förhållanden mår bra av att längta efter varandra ibland. Det tror jag på!

Fasen... Jag har glömt elda! Bäst jag börjar med det nu... Och så måste jag nog äta en apelsin... Nåja, vi hörs imorgon!


Söndag 22 februari 2009

2009-02-22 21:18:05 / 0 kommentarer ..


Mikael väckte mig imorse och jag var jätteseg idag med... Men det var bara att dra sig upp ur sängen och göra sig färdig. Idag var det ju nämligen familjedagen i Sunderby Skoterstuga. Vi hade frågat Lena och Peder om de skulle komma dit. De skulle komma om det var fint väder. Det snöade och blåste lite, så jag var säker på att de inte skulle komma. Men innan vi hann iväg fick jag sms om att de oxå var på väg dit. Kul...

Jag sa till Mikael att vi behöver ju inte vara där först av alla. Det börjar ju 11, men man måste ju inte vara där innan. Vi kom strax efter 11 och det var smockat med folk. Inte hade jag behövt vara orolig att vi skulle vara först...

Vi gick och provkörde en Yamaha. Den var jättefin måste jag säga. Jag satt bra och den var lätt att köra. Så om någon har lust att ge mig en hel massa pengar så kan jag köpa en sådan till Mikael...

Lena och Peder kom strax efter oss så vi gick och mötte dem. Sedan gick vi tillbaka till skoterprövningen. Peder skulle inte alls prova köra någon. Men innan dagen var slut så hade han provat köra flera stycken... :)

Det var otroligt mycket folk där och vi gick runt och pratade med några här och där. Drack lite kaffe och hade jättetrevligt hela dagen. När det var dags att fara hem så körde vi en annan väg. Vi kom till Statoil i Gammelstad och tankade där innan vi körde längs älven hem. Mycket trevlig dag...

Väl hemma gick Mikael upp på taket och skottade snö. Själv tog jag hand om lite tvätt, bytte hos fåglarna, lagade mat osv osv... Efter maten blev det tv, dator och nu ska jag gå och lägga mig och se på tv. Min hemska huvudvärk kom tillbaka och den har jag kvar än...

Jag tog den lilla kameran idag, eftersom den stora gått sönder. Den lilla är inte bra, men något kort kan jag bjuda på...


Den här skotern tycker jag Mikael ska ha. Då sitter jag bra och om jag ska köra är den lättkörd.


Mikael och Peder pratar skoter med Fredrik Hed.


Jag tror att det var denna skoter som föll Peder i smaken. Han ser nöjd ut när han kör iaf...

  
Efter massa skotertittande köpte vi hamburgare och åt inne i stugan. 


När vi kom ut var det många som hade farit. Det var kanske hälften kvar här, men det är ändå ganska många...


Och fortfarande är det många som provkör skotrar...


Lördag 21 februari 2009

2009-02-22 21:04:10 / 0 kommentarer ..


Seg morgon. Hade sovit otroligt dåligt under natten. Är säker på att det berodde på vad som denna dag komma skall... :(

Vi åt frukost, gjorde oss klara och sedan åkte vi mot Skellefteå. Vi hade den "turen" att sitta i bilen precis när det var Melodikrysset. Vi hade med oss en tidning så vi löste det under bilfärden. Även Sofia kunde vara med och svara på några frågor... :)

Väl framme i Skellefteå så körde jag till fel ställe först. Men tack och lov för mobiler. Mamma fick guida mig via telefonen och sedan var vi där... Vi parkerade och den första jag mötte var min kusin, Sanna... Hon kom gående mot mig med armarna utsträckta och gav mig en lång kram. Hon och jag har många gemensamma minnen med min mormor... Det skiljer bara ett år mellan oss och vi har tillbringat många lov i mormors hem.

Det var ganska många på begravningen och det var roligt. Jag fick bland annat träffa Alf Nilsson från Lycksele. Jag och mamma bodde hos honom innan vi flyttade till Luleå. Det var kul att träffa honom igen. Plus många andra... Det är ju bara så trist anledning till att man träffas...

Begravningen var hemsk, för mig alltså. Men egentligen var det vädligt fint. Precis som en begravning ska vara... Mamma ville ha Sofia bredvid sig så hon satt längst fram med henne och Bernt och hjälpte henne fram till kistan vid avtackningen osv... Kändes tryggt för mig att ha Fia där som stand-in istället för mig...

Efter begravningen körde vi till Morön (tror jag det hette) och hade begravningsfika. Det var så perfekt. Precis som mormor hade velat ha det, enkelt och avkopplat. Vi åt smörgåstårta, fikade, folk pratade och berättade om mormor, morbror Åke läste upp telegram osv...

När vi skulle fara hem och jag skulle säga hej då till Sanna bröt jag ihop totalt. Jag saknar min mormor så otroligt mycket. Jag är dessutom rädd att tappa kontakten med mina kusiner och min morbror när mormor inte finns. Usch och fy fan, allt känns trist... 

Både mina kusiner tröstade mig så underbart och det kändes lite bättre innan vi for hem...

Vi släppte av Sofia i Rosvik och sedan for vi förbi Ica Maxi och handlade innan vi åkte hem.

När vi kom hem insåg jag att min kära sambo är full i liv ibland. Jag han inte byta om till mer avslappnande kläder innan han hade: bytt om, skottat, burit in ved och dammsugit... Jag fattar inte hur han hinner.

Vi gjorde mat och såg sedan Melodifestivalen. En mycket lugn kväll och jag låg i soffan med en av de värsta huvudvärkerna jag haft i hela mitt liv...

Tyvärr gick min kamera sönder under dagen. Så nu är jag nästan kameralös... Hur ska detta gå?? LIte kort kan jag dock bjuda på:


Kistan var jättefin. Som det ska vara. Vackra rosa rosor låg det ovanpå...


Vi barn/barnbarn gick fram och la en rosa ros när vi tog farväl. Min kusins barn la även varsin teckning som mormor skulle få med sig till himlen.


Fint...


Mina två raringar som satt så snällt med under begravningsfikat. De är ganska lika, men inte i allt. Mathias åt sin bit smörgåstårta + mer än halva av mamma + halva Bernts... Han gillade smörgåstårta. Sofia vägrade att ens smaka... :)

 
Min mammas kusiner berättade historier om mormor (och morfar). De hade härliga minnen från när de var små. Jag gillar att lyssna på sådant... Man känner så väl igen henne i deras berättelser.


Min morbror Åke läste upp telegram och liknande.

Fredag 20 februari 2009

2009-02-22 20:40:12 / 0 kommentarer ..


Idag var det min kortfredag. En gång var fjärde fredag så slutar jag tidigt. Idag var det denna dag och jag for hem redan vid 13-tiden.

Skyndade mig hem och hämtade Mathias, sedan for vi till stan. Det var dags för Matte att få sig ett eget bankomatkort. Vi var lite nervösa över att det inte skulle räcka med bara mig som vårdnadshavare, utan att båda hade varit tvungna att skriva på. Men det gick bra med bara mig. Så nu kommer hans kort i mitten av veckan som kommer.

Sedan mötte vi Sofia inne på Smedjan. Hon följde med mig och Matte till Cubus. Där köpte vi ett par svarta jeans och en tröja till honom. Han behövde lite kläder till morgondagen.

Efter det ville jag inte vara kvar på stan utan vi begav oss till ÖB. Där handlade vi lite diskmedel och sedan gick vi istället till Willys för att handla inför kvällens middag.

Väl hemma satte jag igång och färgade Fians hår. Hon hade någon konstig blandning med mörkt, ljust och nästan orange hår. Nu är det ljusbrunt och väldigt fint...!

Lagade middag och efter det satte jag mig vid köksbordet. Där satt jag hela kvällen, framför mitt pussel. Jag kommer längre och längre fram på det...

Mikael som var på Afterwork med jobbet kom hem vid 21.30-tiden. De hade haft möte efter jobbet, sedan blev det pilbågsskjutning och efter det middag på Amphion. När Mikael kom hem sa han att det hade varit väldigt roligt att skjuta pilbåde. Så pass att han hade anmält honom och mig till en nybörjarkurs!!! Hur jag blev inblandad vet jag inte riktigt, men det blir säkert kul.


Sofia gick omkring och fotade. Passade på när jag var mitt uppe i matlagningen.


Detta blev middagen; Tacokryddad kycklinglasagne...


Sofia. I både ny hårfärg (även om det är svårt att se när det är uppsatt) och en ny klänning.

Torsdag 19 februari 2009

2009-02-19 20:17:07 / 0 kommentarer ..


Idag var det en sådan där konstig dag. En sådan dag som inte är som vanligt.

Fram till kl 10, såg dagen ut som den brukar. Efter det gick jag och Annelie på sammanträde för att se till att vi hade allt under kontroll inför ikväll. Idag är det ju nämligen presentationsdags för projektet vi är med i.

Jag och Annelie jobbade fram till 15. Sedan for vi och hämtade alla mackor till mötet. Vi körde till stan och tog oss varsin hamburgare på Max. Baguetterna är på tok för onyttiga.

Sedan körde vi till Landstingshuset. Jag ställde bilen vid TRE olika stolpar och ingen av dem fungerade. Säkringen gick så fort jag stoppade in motorvärmaren. Jag drog ut kupevärmaren, men det hjälpte inte. Min motorvärmare ville inte alls vara med... Så då lät jag bilen stå utan, jag hade ju inte direkt något val...

Vid detta lag frös jag om händerna så jag trodde jag skulle svimma. Vi mer eller mindre rusade in i huset för att återfå lite värme. Jag och Annelie bad Rigmor i receptionen att öppna konferenssalen så att vi fick gå in och lämna våra saker. Efter en liten stund kom de... Våra kära konsulenter!

Vi pratade och svamlade på precis som vanligt när vi träffar dem. Så härliga människor!

Sedan dök de upp allt eftersom, våra medarbetare och kollegor. Alla fick varsin baguette och sedan började mötet. Första gången jag är med på en videokonferens, men det gick jättebra. Jag och Annelie skulle ju presentera hela samtalshanteringen och det var inga problem. Jag var inte ens nervös...

Nu är det över. Känns skönt, men dock så vemodigt... Det har liksom blivit en del av min arbetsvardag att jobba med detta... Nu är det "bara" att öva så att allt sitter bra inför själva provet.

Efter mötet skjutsade jag hem Mallan och sedan for jag hem. Möttes av en ilsken man som hade fått ytterligare en chokladkaka stulen. Trodde han... Men den hittade jag  när han var och hämtade Robin. Han kan inte ha letat noga, för den låg precis där han hade lagt den...

Nu ska jag ta mig en dusch och sedan äta min vanliga kvällsapelsin...


På denna TV såg vi Gällivare och Kalix telefonister. Just vid detta tillfälle var det bara Luleå som syntes...

 
Folk kommer till konferenssalen och börjar sätta sig ner och göra sig redo.


De bjuds på en (som det såg ut) härligt god kycklingbaguette + en Mer med päronsmak.


I vanliga fall är det aldrig några män med på våra möten. Idag var det tre! Här är två av dem; Mats och Magnus.


Birgitta och Ann-Britt. Jag kan inte i ord beskriva hur härliga de är. Så otroligt duktiga på sitt jobb och kan ge superbra förklaringar på saker och ting man undrar. Dessutom är de så varma och härliga ända in i själen. När jag och Annelie sa att vi ville komma på studiebesök på deras jobb, sa Ann-Britt att vi var sååå välkomna. Vi fick bo i hennes källare... :)

Onsdag 18 februari 2009

2009-02-18 21:28:37 / 0 kommentarer ..


Det kom inget sms imorse... Mallan verkar ha förstått klockan den här gången... :)

När jag tittade på våran termometer så stod det -27 grader... Men suck i himlen. Varför är det så himla kallt? Jag tycker inte om att det är kallt så här...

Arbetsdagen har varit bra. Annelie har inte riktigt varit som hon brukar. Jag pratar på i samma snabba takt som jag brukar göra med henne. Hon är alltid med på det jag säger och fattar direkt, även om jag liksom svamlar till det.

Men inte nu... Hon tittar på en som ett stort frågetecken och det tar ibland länge innan hon fattar vad jag menar. Det är INTE likt henne. Hon själv säger att det känns som om hennes hjärna är inlindad i potatismos... Ja, men alla kan ju inte vara på topp jämt! Det är viktigare att hon är på G imorgon när vi ska presentera vårat projekt.

Idag fick jag veta att en baguette från Statoil som är fylld med kyckling och curryröra är 809 kcal...!!! Det är ju fruktansvärt. Jag ska aldrig äta en sådan någon mer gång i mitt liv. Om det inte är ett STORT nödfall då...

Jag jobbade till 17 idag. Det är väldigt stressigt att jobba så länge en onsdag. För min dans börjar nämligen 18, så det blir bara hem, kasta i sig mat och sedan ge sig iväg...

Repetition ikväll. Inte så himla kul faktiskt, eftersom jag älskar att lära mig nya danser. Men det var ändå en bra kväll. I helgen har det ju varit Fun Competition i Skellefteå. Jag var inte där, men flera av mina klubbmedlemmar var på plats. Det var flera som tävlade oxå och Rodeo Kickers lämnade tävlingen med 23 medaljer i bagaget. Klart godkänt om du frågar mig.

Jag gick till dansen idag. Kallt som f-n, men jag tyckte ändå det var bättre att klä sig massor och gå än att ta bilen och sedan ska den stå i kylan medan jag dansar. Väl hemma igen så var jag ändå genomfrusen, trots att det lyste Michelin-gumma om hela mig.

Såg Uppdrag Granskning när jag kom hem. Handlade om fallet "Louice". Så himla hemskt... Sedan hamnade jag här och snart ska jag gå och lägga mig för att läsa.



Lisa är en av våra medlajörer från Fun. Detta är en riktigt duktig tjej. Idag hade hon dansuppvisning under våran träning där hon visade upp dansen hon tävlade i. Detta foto är dock från julavslutningen.


Och jag fick min nya skjorta!


Nu har jag iaf ETT klädesplagg där rätt förening står. På de flesta av mina linedancetröjor står det annars All Togheter Now, Boden. :)


Tisdag 17 februari 2009

2009-02-17 22:20:09 / 1 kommentarer ..


Klockan var 05.40 när jag brutalt väcktes av ett sms. Jag ryckte åt mig telefonen och funderade vem som var i farten denna tidiga morgon. Det visade sig vara Marlene. Ungefär så här stod det i mailet:

-Jag har försovit mig! Klockan ringde inte....

Jag tittade förundrat på klockan... Sedan skrev jag tillbaka till henne:

-Lilla vän. Klockan är tjugo i sex. Du börjar åtta. Du borde hinna!

Den förvirrade lilla kvinnan hade vaknat och trodde att klockan var tjugo i sju och att hon började halv åtta. Inte mycket som stämde där.

Jag kunde iaf inte somna om, så jag steg upp efter ett tag och gjorde mig klar. Var ganska tidigt på jobbet idag... :)

Förmiddagen gick undan i all hast. Berodde delvis på att jag och Annelie jobbade med projektet. Lunchen kom och jag åt underbart god laxpytt. Eftermiddagen gick minst lika fort som förmiddagen. Många mail hit och dit och hipps vipps var arbetsdagen över.

Väl hemma stod Mikael i högsta hugg och höll på med korvsoppa. Själv gjorde jag kycklingwok...

Sedan måste jag erkänna att jag fastnade vid pusslet. Jag och Ingela pratade just om detta idag, att tiden går så fort när man pusslar. Och det gör det verkligen! Men det går framåt hela tiden...

Sedan blev det inte så mycket mer idag. Ja, jag tvättade, satte in kläder i garderoberna, hjälpte Mikael i garaget (vred om nyckeln när han bad om det), eldade, försökte lösa mysteriet med den försvunna chokladkakan och missade House. Men i övrigt så hände det inget mer idag!


Måndag 16 februari 2009

2009-02-16 20:30:28 / 0 kommentarer ..


Tillbaka till vardagen. Min chef frågade imorse om jag hade längtat tillbaka till jobbet. Jag sa att helgen gick ju så fort så jag hann inte ens längta... Jag har funderat på det där, varför helgen alltid går så fort motför två vanliga veckodagar. Jag tror att det beror på att då gör man saker som man själv väljer. Man får helt själv bestämma vad man ska göra och när man ska göra det. Dessutom tror jag att det beror på att man gör saker under dessa två dagar (helgen) som är helt annorlunda motför de dagar man arbetar. Och det är ju så även på jobbet, om man gör andra saker så går tiden fortare... Det är min genomgångna åsikt om fallet "Varför helgen går så fort".

Arbetsdagen gick i övrigt bra. Vissa draman hände, men det är sådant som händer på mitt jobb. Jag var inblandad i detta, men tog upp det med vederbörande. Vi har löst problemet och insåg att det helt enkelt var ett missförstånd för att vi inte känner varandra nog bra än. Inget som inte går att åtgärda.

På lunchen var jag till restaurangen med Mallan och handlade även åt en av mina kollegor. Denna kollega insåg att gröt var inte det hon ville äta idag. Och med tanke på hur noga denna madam är så var jag väldigt petig när jag både läste datum och kontrollerade hur maten såg ut. Någon som vet vem denna älskvärda dam är...!?

På eftermiddagen var jag på ett möte på Länsteknik. Jag var mycket nervös innan och egentligen vet jag inte varför. Men mötet gick bara fint och jag kände mig riktigt uppåt när jag gick därifrån.

När jag kom hem så höll Mikael på med bilen i garaget. Det innebär att maten var inte påbörjad... Då märkte jag att lite bortskämd är jag nog allt. För jag hann faktiskt tänka "Varför i hela friden är inte maten påbörjad? Ska JAG laga mat åt barnen?". Men så fort jag tänkt tanken slog jag bort den, gick till garaget och frågade om det var ok att barnen bara värmde rester. Det var det. Puh, då var det avklarat...

Efter maten var bortdukad och lunchen var fixad, så rullade jag ut den gröna mattan. Dvs pusselmattan. Satt en lång stund och la pussel. Tog sedan en dusch och nu sitter jag här. Funderar om jag ska vara trevlig med raringen som väntar i vardagsrummet. Tror jag är det. Vi hörs imorgon!!!


Söndag 15 februari 2009

2009-02-15 21:09:49 / 0 kommentarer ..


Mikael skulle väcka mig senast 10 idag. Men han måste ha insett att jag var trött... Så jag fick sova till 10.30. En halvtimme är mycket på morgonen.

Direkt jag stigit upp så åt jag frukost och sedan gjorde vi oss färdiga för en skotertur. Jag klädde på mig extra mycket av allt, eftersom det var nästan -11 grader.

Vi begav oss iväg och körde över älven, över Bälingeberget och över träsket som finns bakom det. Sedan räckte inte mitt lokalsinne längre. Vi passerade en vägskylt där det stod Alviksträsk, men det sa inte mig så mycket. Efter ytterligare en bit stannade Mikael och frågade om jag visste vars vi var. Ingen som helst aning, hade jag. Det visade sig att vi befann oss mitt i byn, Ale.

Vi körde vidare och jag försökte göra som man ska. Hänga åt det håll som hängas skall osv... Men ändå lyckades vi välta en gång. Vi hamnade på en konstig väg så när Mikael skulle vända, gick det tokigt. Nåja, vi tog oss därifrån iaf.

Tillslut hamnade vi på Degerberget. Högt upp var vi och omgiven av en otroligt vacker skog. Massor med snö på alla grenar. Vi grillade hamburgare och kokade kaffe, innan vi körde hem igen.

Väl hemma så trodde jag att jag skulle frysa ihjäl. Jag har ju handtagsvärmare, men skulle även behöva fotvärmare verkar det som. Eller kanske bättre skor...

När vi hade fått i oss varsin stor kopp te, kändes det bra igen. Jag la lite pussel innan vi åt middag. Sedan blev det faktiskt inget annat än tv och dator resten av kvällen.

Det blev inte så många foton idag. Det var otroligt kallt att ta av sig vantarna och fota! Men några blev det.

 
Vintervackert!


Det kändes verkligen som att man var mitt i vinterland.


Degerbergsstugan


Mysigt!!!


Lördag 14 februari 2009

2009-02-15 20:56:58 / 0 kommentarer ..


Imorse väcktes man med frukost på sängen. Det är ju Alla Hjärtans Dag idag... Mysigt... :) Jag gillar att få frukost på sängen. Det bästa är att man kan bara räcka bort brickan och sedan lägga sig ner och dra sig ett tag till...!

Idag lyssnade vi på melodikrysset i sängen. Vi lyckades nästan lösa det förutom två ord. Irriterande.

När vi äntligen stigit upp så städade jag lite och sedan plockade jag fram pusslet igen. Lyckades komma en bra bit på mitt kära pussel.

Plötsligt kom Mikael in och sa att vi måste skynda oss nu om jag skulle hinna klippa honom! Jaha, så var det dags med det äventyret igen. Jag tyckte jag klippte honom nyss... Nåja, jag gjorde honom till viljes och han blev så fin efteråt!

Sedan blev det bara att skynda sig att fixa middagen och se till att vi hann äta. Redan vid 16.30 åkte vi hemifrån. Första stoppet blev Ica Kvantum, för att fixa så grabbarna skulle kunna ha med sig mackor imorgon. Vi köpte även godis! För det var ju så att idag var det dags för bio. Tidigare i veckan hade jag inte riktigt bestämt mig hur jag skulle göra med godis. Men jag valde att äta det ändå. Skitsamma. När man går på bio så vill jag ha godis. Punkt slut...

Vi åkte sedan till Filmstaden och hämtade ut biljetterna. Träffade Lollo oxå. Hon hade precis kommit från en biofilm. Hon hade sett Bolt med sina barn. När jag berättade vilken film vi skulle se så sa hon -Jag undrar när jag kommer att få se en vuxen film på bio nästa gång... Det är inte så lätt när man har tre barn mellan 5-8 år att komma iväg själv...

Filmen då? Vi såg Australia. Vilken underbar film. Det var så himla suveränt bra och totalt underhållande. Man både skrattade och grät på flera ställen i filmen. Även spänning fick man känna. Jag rekomenderar denna film VARMT!

Efter filmen blev det bara att fara hem. Vi såg slutet på melodifestivalen och sedan ytterligare något litet program. Efter det gick vi isäng. Jag var otroligt trött...!

 
Kolla vilka underbart vackra tulpaner min älskade gav til mig på Alla Hjärtans Dag. Han vet att jag bara tokälskar tulpaner...


Detta är det pussel som jag håller på att lägga.


Så himla praktiskt med pusselmatta. Bara att rulla ihop när jag vill ta bort det. Provade rulla ihop det när jag gjort ramen färdigt, och det var kvar helt och håller när jag rullade ut det igen.


Fredag 13 februari 2009

2009-02-15 20:30:17 / 0 kommentarer ..


Idag är det den så kallade otursdagen... Det är ju detta datum som det ska hända en massa olyckliga saker. Men inte vet jag om det stämmer. Jag brukar mer ha det som en turdag än som en otursdag. Bra det!

På jobbet var det en helt vanlig dag. Jag hjälpte Laila och Jaana att ta bort en av deras datorer så att de bara behöver ha den som de arbetar med. Så nu blev det väldigt mycket plats för dem på sina bord.

På eftermiddagen så jobbade jag och Annelie lite med eu-projektet och vi försökte sortera bland Annelies papper. Hon har samlat på sig lite förmycket, men nu är det bättre ordning. Tror jag...

När jag kom hem så hade Mathias redan farit. Han skulle på bio med några vänner. Rosa Pantern 2 skulle de se. Fick i efterhand veta att den hade varit mycket bra och rolig. Mitt bankomatkort, som jag lånade ut till honom, fick jag tillbaka helt och med rätt mängd pengar kvar. :)

Jag, Mikael och Sofie åt middag tillsammans och sedan drog hon iväg med sina polare. Jag lurade Mikael att det var dags att ta fram ett pussel. Så där satt vi en fredagskväll och la pussel. Låter hur tråkigt som helst, men jag gillar det. Avkopplande...

Resten av kvällen blev det inget mer intressant än lite tv.


Foton:


Annelie, som faktiskt har ögoninflamation och inte kan sminka sig, ser lite sliten ut...


De två nya arbetskollegorna, Lalia den mörka och Jaana den ljusa, fick sina arbetsplatser i ordning.


Jag följde Mallan upp till sjukhuset. Otroligt vacker dag.


Ett av sjukhusets konstverk. Detta stod jag under och knäppte upp på.


Det är snö på sjukhusets glastak.


Jag tycker det är fina "gator" i Sunderby Sjukhus


Mallan hämtade ut pengar i bankomaten.


Och sedan återvände vi till Baracken, där vi jobbar.

Torsdag 12 februari 2009

2009-02-12 22:08:41 / 0 kommentarer ..


Imorse vaknade jag av att mina fåglar fick riktig panik i buren. Något måste ha skrämt dem och dessutom var det fortfarande mörkt ute. De stackarna flaxade runt otroligt i buren. Jag rusade upp och tände deras lampa. Stackars Tuffie satt alldeles panikslagen på golvet i buren med vingarna utbredda. Jag lät det vara tänt och sedan gick jag och la mig en stund till. När jag steg upp för andra gången, så hade båda nymfarna burrat upp sig och satt och sov. Myspippisar...

Jobbet var som en vanlig dag. Jag gjorde det jag skulle, tog en promenad på lunchen med Mallan, jobbade vidare och gick sedan hem.

Pratade med Helena idag. Jag ringde henne för att be om hjälp med ett problem. Vi pratade på, fixade felet och pratade vidare. Det slutade med att Helena tackade för hjälpen...!? Jag vet egentligen inte vad hon tackade för, men jag sa i alla fall Varsågod!

Jag bokade biljetter till bion på lördag. Jag och Mikael ska gå på bio och se Australia. Det blir kul... Jag har bara ett problem... Vet inte om jag ska äta godis, och om jag gör det vilken sort, och om jag inte gör det vad ska jag ta istället. Men det är ju så att bio är lika med godistillfälle för mig... Har diskuterat saken med Ingela. Kom fram till att lite smågodis utan choklad och frukt, alternativt grönsaksstavar, blir nog det som jag har med mig på filmen.

När jag kom hem så lagade jag mat. Korv- och böngryta. Lyckades i vanlig ordning bränna korven... :( Tomas ringde mitt under matlagningen och hans tips var att skruva ner plattan... Jag gjorde det, men korven hade redan blivit ganska mörk... Nog är det väl ändå själva f-n att jag kan laga än det ena, än det andra, men att steka en enkel liten falukorv klarar jag inte av!

Gick till dansen, dansade (vilket var MYCKET roligt), gick hem från dansen. Satte mig vid datorn samtidigt som jag eldade och såg Criminal Minds... I pauserna fixade jag matbackarna, plockade fram kläder och duschade.Man måste ju vara effektiv när man har lite tid kvar på dagen...

Nä hör ni, nu ska jag snart mäta sängen med min kropp. Sist jag kollade var den längre än mina 163 cm, men man vet ju aldrig vad som hänt under dagen... Sköt om er alla!

Onsdag 11 februari 2009

2009-02-11 21:13:40 / 0 kommentarer ..


Idag var det en sådan där morgon som liksom inte stämmer. Jag hade nämligen ett möte i stan kl 08.15, så jag for aldrig till jobbet. Det blev jättekonstigt, rutinerna stämde liksom inte. Dessutom kom jag på att jag skulle äta gröt till frukost, vilket jag aldrig brukar göra... Sedan skulle jag ju inte iväg den tid jag är van.

Nåja, jag tog mig till stan, hämtade Fian vid bussen och vi for till vårat möte. Det gick väl si och sådär. Jag blev väldigt irriterad på kvinnan och på hela samhällets syn att se på vissa saker. Konstigt att om en människa gör på ett sätt så är det ok och den personen kommer undan. Men om en annan person gör exakt samma sak så är den personen omogen och kan bara inte göra så...

Ni fattar ingenting säkert, men jag vill inte säga här klart och tydligt vad det gäller. En sak är säker och det är att mötet var jobbigt och jag var inte på solskens humör efter det.

När jag väl tagit mig till jobbet, pratat med alla om hur det varit på morgonen på jobbet, gått igenom mailen, tagit kaffe mm mm, så var det lunch! Jag åt och sedan tog jag mig en promenad. Efter den kändes det bättre.

När jag kom hem blev det en snabb ihopfix av något till middag och sedan var det bara att bege sig till dansen. Det är så roligt att komma iväg och röra sig till musik. Det har jag nog sagt förr, men det kan aldrig sägas nog många gånger!

Väl hemma igen, så tappade jag orken. Jag blev jättetrött... Men det gör inte så mycket, hade inga mer viktiga saker att ta itu med.

Internet är en helt underbar värld. Jag tycker det är ett härligt hjälpredskap och ett härligt sätt att fördriva tiden på. Man kanske inte får säga så, men det gör jag. Det är kul att man kan ha kontakt med folk på ett helt nytt sätt, motför vad man hade innan det stora nätet bredde ut sig över världen.

Tex detta med bloggar är ju kul. Jag följer flera bekantas bloggar och det är underbart att kunna följa med i en del av deras vardag. Annars skulle man ju kanske tappa kontakten helt. Jag följer även okända folks bloggar. Det har till och med blivit så att jag har blivit vän (så pass nära vän man kan bli enbart via nätet) med några. Det är roligt...

Dessutom finns ju det en sida som heter Facebook. Där är jag oxå med. Där har jag fått kontakt med flera gamla klasskompisar och andra gamla bekanta. Har kontakt med en stor del av mina kusiner (och en faster) via Facebook. Det hjälps inte, det får vara hur töntigt som helst. Jag gillar det ändå.

Vet ni. När jag skapade denna blogg var det tänkt att här skulle jag lägga ut mina bilder som jag tog med min nya fina kamera. Ibörjan gick det bra. Nu går det sämre. I alla fall det här med att lägga ut bilder varje dag. Jag tar inte kort varje dag. Och jag vill helst lägga ut bilder som hör till rätt dag så att säga.

Jag har insett att jag älskar att skriva oxå. Jobbigt för er att läsa kanske, men jag kan ibland inte stoppa mig. Som nu tex, detta blev ett långt inlägg med bara skrift istället för lite text och sedan bilder.

Jag ska inte sluta knäppa kort och jag kommer absolut att fortsätta lägga ut bilder här. Men texten har blivit lika viktig för mig som bilderna. Hoppas att ni ursäktar det...!

Sköt om er alla!

Tisdag 10 februari 2009

2009-02-10 21:14:02 / 1 kommentarer ..


Jag tycker det är ganska svårt att stiga upp när jag vet att Mikael får ligga kvar. Det känns liksom fel av alltihopa. Jag tycker alltid det känns bättre när han stiger upp först... Men det är ju så att han kommer från jobbet vid 01-tiden, och säkert somnar först någon timme senare, så han sover ändå totalt sett mindre än jag. Det gör dock inte min uppstigningsprocess lättare...

Idag så lyckades jag tillslut ta mig upp ur sängen, ca 40 minuter efter jag hade tänkt... När jag sedan gick tillbaka till sovrummet för att säga hejdå, så blev jag riktigt avundsjuk när Mikael fick dra täcket över sig och fortsätta sova. Jag är nog gjord för att ligga kvar i sängen på morgonen. Suck...

Jobbet gick bara fint idag. Jag och Annelie provade hur det egentligen fungerar med konferenssamtal. Jag ringde Annelie, satte henne på vänt och ringde upp telefonen på extra bordet. Annelie sprang dit och svarade. Så långt allt väl. Problemet började när vi insåg att Annelie inte kunde prata i två telefoner samtidigt och då kunde vi ju liksom inte höra tre röster på en gång.

Men när Mallan återvänt från sitt möte, så tog vi hjälp av henne. Då gick det bättre. Nu vet vi exakt hur vi ska säga för att kunna hjälpa kunder som ringer och frågar...

I övrigt hände det inte så mycket på jobbet idag. Var och mötte Sofia vid bussen så att hon fick lite pengar. Hon bara vände och åkte direkt tillbaka till stan för att hinna med bussen hem till Niklas. Det var tydligen precis så att hon hann... :)

Till middag idag, har jag ätit korvstroganoff. Jag gjorde den precis så där som jag vill ha den. Mikael är jätteduktig på att laga mat, men han gör inte korvstroganoffen som jag vill ha den. Så idag tog jag itu med saken och gjorde en egen portion. Uj uj uj... Vilken underbar maträtt!

Efter maten satte jag mig med Ullis dator, igen! Och nu har jag nästan gett upp. När jag tyckte att jag nog var helt klar, så hände något och nu verkar det som om grafkkortet helt gett upp. Kan man bli galen för mindre...!?

Igår läste jag äntligen ut min hemska bok som förföljt mig i månader. Så ikväll ska jag börja med nästa bok, Inspärrad. En sann berättelse om en flicka som råkat mycket illa ut.

Dessutom tog min ljudbok slut, så nu har jag laddat upp en ny i mobilen. Drömmar av snö, av Anna Jansson, blir det att lyssna på. Tänk vad livet vore trist utan böcker/ljudböcker!

Nu ska jag försöka elda vidare. Jag är ingen hejjare på det där. Felet är att jag glömmer bort det. Idag har det nästan slocknat TRE gånger innan jag insett att jag måste fylla på. Men jag har aldrig sagt att jag inte kan vara virrig!

Måndag 9 februari 2009

2009-02-09 21:10:11 / 0 kommentarer ..


Idag så var det måndag igen. Den här helgen gick då fortare än normalt tycker jag... Men det gick ändå bra att ta mig till jobbet och jag var där i riktigt god tid...

Eftersom det är just måndag, så var det mycket att göra i växeln. Det är nästan faschinerande hur många som under helgen hinner komma på att de ska ringa till sjukvården på måndag. Nåja, det är ju därför vi sitter där, för att hjälpa de som vill fram. Så man ska inte klaga.

På rasten berättade chefen att dopet hon skulle på, blev en kombination av dop och bröllop. Tänk vilken chock att helt plötsligt vara på bröllop. När det dessutom var en så nära släkting som det var i chefens fall, så måste chocken vara ännu större. Men dock inte mindre härligt att de gifte sig. Vilken grej va...!? Och eftersom jag vet hur fin bruden är till vardags, så kan man ju tänka sig hur vacker hon är som brud! Jag tycker bara att det var så himla coolt...

På lunchen gick jag och Mallan upp till kiosken. Inhandling av mat för henne. Endast göra sällskap, för mig. Jag var så duktig som inte köpte något ätbart. Inte för att jag brukar det, men ändå...

När arbetsdagen var slut så tog jag med Mallan, hämtade upp Matte, släppte av Mallan och så for jag och Matte till Storheden. Först på Coop, men där hade de inte det Matte skulle ha. Mathias frågade vad vi skulle äta till middag. Jag sa Max, Matte blev glad!

Sedan gjorde vi ytterligare några affärer innan vi for hem. Mathias köpte WOW Gamecard så att han kan spela det där spelet nu igen... Det går som i vågor för honom att spela det spelet.

Jag berättade för Mathias att jag inte äter godis. Han tittade på mig och såg frågade ut. -Ja, det gäller från idag sa jag. Och jag ska hålla mig ända till på fredag iaf! Mathias tyckte att det var bra att ha ett mål iaf... :)

Väl hemma satte jag igång med Ullis dator igen. Och nu var det nära den for genom fönstret... Precis när jag ominstallerat den och allt fungerade perfekt, så kraschar den igen! Datorjävel, med andra ord. Jag tror den är körd. Suck...

Kastade några blickar på ett program på tv om familjer med massa ungar. Hujjaligen... Jag minns så väl varför jag absolut inte vill ha fler barn, när jag ser sådant där...

Nä, nu ska jag se hur det verkar i datavärlden. Sedan ska jag faktiskt sätta mig och göra allt i min makt för att läsa ut min hemska bok.

Söndag 8 februari 2009

2009-02-08 20:40:50 / 0 kommentarer ..


Segt idag. Inte för att jag mådde illa, men det kändes att jag hade varit på fest... Men det var bara att rycka upp sig, stiga upp, äta frukost och se till att man blev fit-for-fight igen.

Jag läste några sidor i min bok, som aldrig kommer att ta slut. Så känns det då... :(

Strax efter 12 åkte jag och Mathias iväg. Dags för honom att spela match, denna gång på Björkskatan. Trots snöyra och rätt så kallt ute, så gick det bra att ta sig fram. Fick en parkering ganska nära så vi behövde inte gå ute så mycket...

Under matchen så satt jag och pratade mycket med en av de andra mammorna. Mycket trevlig kvinna. Dessutom hade hon oxå med sig en digital systemkamera så vi satt som två små papparazzi-fotografer och fotade grabbarna när de spelade.

Efter matchen, som Gammelstad vann, så åkte vi hem. Ett stopp på Barnens Hus gjorde vi dock. Var ju tvugen att köpa en födelsedagspresent. Köpte även en pusselmatta, så nu kan jag börja lägga pussel igen.

Efter middagen så åkte vi ut till Holmen för att gratulera Wilma på hennes födelsedag. 7 år har den lilla damen blivit redan. Vi bjöds på gott fika och en trollerishow. Trevligt!

Hemma igen hände inte mycket. Lite tvätt, plocka tvättmaskin och så datorn. En helt vanlig lugn kväll med andra ord.

  
GBBK värmer upp. Laddade grabbar!


Uppkast!


Matchen i full gång.


Taktiksnack.

  
Grabbarna glada. Resultatet underbart. Vänlig avtackning.


Födelsedagsbarnet; Wilma 7 år.


Peder och Lena med mobilbekymmer.

 
Mathias följde med :)

 
Vi bjöds på trollerishow och en larvig tårta.


Wilma var duktig som trollkar. Hon hade till och med lyckats trolla bort lite tänder!

Lördag 7 februari 2009

2009-02-08 19:42:08 / 1 kommentarer ..


8.20 väckte Mikael mig. Då hade han sovit många fler timmar än han gjort tidigare i veckan eftersom han då stigit upp ca 4.30. Så han var superpigg strax efter åtta... Det var inte jag, det kan jag lugnt säga. Fast jag fick sova vidare ett tag till sedan... :)

Efter frukost och ett helt och hållet löst melodikryss, så for vi till Storheden. Började på bolaget (viktigt), for till Jysk en sväng, handlade på Ica Maxi och avslutade rundan med fika på Coop. En härlig förmiddag...

Väl hemma blev det dags för lunch och sedan hamnade jag framför datorn. Fixade en del musik på skivor till i kväll. Annelie måste ju kunna spela lite dansmusik... :)

Tog mig en dusch och gjorde mig färdig för att vänta på chaffören Cissi och två andra raringar. Dags för fest hos Annelie!!! :) :) :)

Vid halv sex kom gänget och hämtade mig. Vi begav oss iväg till Boden. Rosen hade redan kommit, men bara alldeles precis före oss. Tyvärr kunde inte PK, Ullis och Annika komma idag, men vi blev ändå sex glada tjejer från jobbet.

Annelie började med att visa oss runt i hennes nyrenoverade hem. Och jag säger då det. Vilket hem hon har nu... Det är helt underbart vackert. Hon har en inredningshjärna denna tjej... Önskar jag kunde få lite av henne...

Sedan bjöds vi på tacos och efter det satt vi och surrade hela kvällen. När någon sa att klockan var 00.30 trodde jag att Rosen skulle svimma. Blicken på henne var oersättelig... Hon kunde inte förstå hur tiden hade rusat iväg. Och jag håller med. Vi hade riktigt kul...

TACK Annelie för en underbar kväll hos dig!


 
Familjen Sandström har inrett övervåningen. Så här fint blev det!


Bild på trappan, tagen uppifrån.


Sovrummet är oxå renoverat. En supersnygg tapet är ditsatt.

 
Sedan har vi ju köket. Detta arbete som vi hört talas om hur mycket som helst på jobbet. Och visst blev det underbart?


Matplatsen med den sjukt snygga kökslampan.

 
Och så denna berömda tapet som Annelie velat fram och tillbaka med. Ska jag, ska jag inte, har hon frågat. Hon gjorde det och det blev bara så himla rätt!

 
Här väntar brudarna på att middagen skall dukas fram. Tacos... :) Mumsigt värre...

 
Mycket prat och snack blev det efter maten.

 
Vi hälsade givetvis på de fyrbenta raringarna oxå. Jumanji, Zoom och Haimon. (Tror de stavar så). Mallan hade lite svårt att skilja på namnen, så hon döpte en till Zoomanji... Undrar vem det var egentligen?


Vid halv två var det dags att åka hem. Tyvärr... Men vi kommer väl att sammanstråla på en ny fest snart igen!?

Fredag 6 februari 2009

2009-02-07 16:01:29 / 0 kommentarer ..


Idag fick jag lära mig att man måste vara tydlig när man skriver tex mail. Ett enda litet missat ord och förvirringen blir total... Vi skulle ha möte med telefonistgruppen idag. Alla skulle komma utom de från Gällivare, de skulle vi ha med på telefonkonferens.

Strax före nio fick jag och Annelie ett mail från konulsterna. Det stod "Vi är på och startar 9.30 som överenskommet". Vi fattade ingenting. Vad då ? Vi tänkte att vi nog missuppfattat allt och trodde att det kanske skulle vara videokonferens, och att det var det som var ... Detta gjorde oss väldigt fundersamma eftersom vi inte har tillgång till videokonferens där vi är. Vi mailade tillbaka och frågade, men det tog länge innan vi fick ett svar. Jag och Annelie hann fundera hur många gånger som helst fram och tillbaka, hur vi skulle lösa detta...

Efter ca 30 minuter fick vi ett svar där det stod att de skulle komma till oss och att det var telefonkonferens vi skulle ha. Några minuter senare ser vi dem komma gående i snöstormen. Två underbara kvinnor, den ena från Malmö den andra från Göteborg, och ingen van med snö. De såg lite förtvivlade ut när de kommit fram... :)
 
Hur som helst, det visade sig att Birgitta hade menat att de var på gång. Hon glömde ordet gång, och det var ju för oss ett viktigt ord... Vi skrattade gott i efterhand. Det är kul att se hur en liten liten missad sak kan bli så förvirrande och stor för des om inte fattar ett dugg (=jag och Annelie)

Vi hade möte ganska länge denna dag. Det var sista mötet med telefonistgruppen och vi fick planera hur vi ska göra själva presentationen. När konsultenterna farit hem och vi ätit lunch så fortsatte vi att jobba lite till. Och hipps vipps så var arbetsveckan slut och vi fick fara hem!

Kvällen gick i ett lugnt tempo. Jag lagade mat, laxpudding, och Mikael skottade. Vi städade undan, pratade en del om veckan som varit , sedan blev det sittande i soffan framför tv:n. En ganska vanlig, men underbart skön, fredag!

Torsdag 5 februari 2009

2009-02-05 21:02:05 / 0 kommentarer ..


Idag var inte humöret på topp direkt. Jag kände mig allmänt låg faktiskt. Men jag försökte ändå sköta mitt jobb ordentligt. Det är inte meningen att det privata ska gå ut över jobbet. Nu låter jag väldigt präktig, men jag har fått lära mig den hårda vägen...

Jag försökte visa mig stark och "normal" hela dagen på jobbet, men min sorg låg just under ytan och bubblade. Så fort jag började prata om mormor, eller om någon frågade något, så kände jag tårarna bränna hårt bakom ögonlocken. Men det är väl så det ska vara. Tänk vad hemskt om man inte alls varit ledsen...

Jag vill tacka de söta människor som skrivit, både i blogg och på annat sätt, och beklagat min sorg. Det värmer i hjärtat ska ni veta!!!

I övrigt så har jag och Annelie jobbat på ordentligt med auktoriseringen idag. Det har blivit mycket sortera papper, ändra rutiner och sådana saker. Vi har även rett ut lite frågetecken med chefen. Nu är vi väl så gott som redo inför morgondagens möte med konsulterna.

Idag har vi även firat Kaisa som har fyllt 50 år. Blommor och presentkort + en timmes fikarast fick hon. Tror hon blev mycket nöjd...

När det var nio minuter innan jag skulle stänga växeln, så ringde den telefonistansvarige och frågade om det fanns någon som kunde stanna kvar efter jobbet. Det var kris med hänvisningssystemet och nattkopplingen. Jag anmälde mig som frivillig! Eftersom jag var den ende kvar, så kände jag mig lite tvungen. Men det var helt ok faktiskt. Kom hem ca en timme efter jag skulle ha slutat.

Med endast Mikael hemma blev det lugnt vid matbordet. Skönt... :) Idag har jag egentligen dans, men hör och häpna, jag for inte. När jag kom hem var jag hetl totalt slut i huvudet och jag ville helt enkelt inte gå. Man ska ju inte känna sig överdrivet tvingad att fara på fritidsaktiviteter heller, så jag lovade mig själv att jag fick stanna hemma. Kändes ganska bra faktiskt.

Jag fortsatte istället med Ullis dator. Nu har jag i alla fall kommit så långt att jag lyckats rädda alla hennes bilder från Indien. Tur det för hon har inga backup-kopior på de korten. Inte bra. Man ska alltid ha backup!!!

Mikael har sett på hockey medan jag sprungit mellan datorerna här hemma. För mig är det lika roligt att titta/lyssna på Mikael som han tycker det är att titta på hockeyn. Han lever sig in i matcherna totalt. Sedan ropar han åt mig att jag ska kolla något suveränt pass någon gör, ett klockrent mål, en suverän räddning eller liknande. Som om jag vore intresserad... :)

Nä, nu ska jag se Criminal Minds. Ha det fint alla!


Onsdag 4 februari 2009

2009-02-04 21:31:17 / 5 kommentarer ..


På morgonen så höll jag på försova mig. Vaknade 20 minuter innan jag skulle fara. Jag kom i tid till jobbet, men jag var inte där så tidigt som jag hade velat.

Morgonen flöt på precis som vanligt. När vi kom tillbaka från morgonpromenaden så stod Ullis och Wilma på parkeringen. Ullis är egentligen ledig, men hon kom och lämnade sin dator till mig. Datakrasch, så jag ska försöka hjälpa dem. Då passade hon på att ta med Wilma så att jag äntligen fick träffa underverket. Hur söt som helst.

Efter rasten så jobbade jag och Annelie med vårat extra-arbete. Skönt att ha henne tillbaka på jobbet igen!

På rasten så gick jag med Annelie upp till restaurangen. Dags för henne att köpa lunch. Hon valde mellan sallad och baguette. Jag tror att hon i efterhand tyckte att hon valde fel...

Resten av arbetsdagen flöt på i rask takt.

Jag åkte hem och vi åt middag. Sedan började jag plocka iordning min arbetsplats där jag ska jobba med Ullis dator. Den har kraschat och hon behöver hjälp. Mikael frågade när jag skulle fara och jag sa att det börjar 18.30. Jag tyckte att jag hade gott om tid...

När jag sedan kom fram till dansen så ser jag genom fönstret att de redan börjat. Då var klockan ca 18.25. DÅ klack det till för mig att dansen börjar ju 18 på onsdagar. Himla virrpanna man är...! Nåja, jag fick dansa i drygt en timme iaf...

Väl hemma fortsatte jag med datorn. Än har den inte åkt genom fönstret, även om det varit nära flera gånger.



Mitt i allt så ringde min mamma. Min mormor har åkt upp till morfar i himlen idag. Hon bara låg i sängen, blundade och somnade in. Alla säger att hon blev ju iaf 91 år och som hon mådde nu, var det bästa att hon fick somna in. OK helt sant. Men det var ändå min mormor. Hon har funnits i hela mitt liv och jag vill ha henne kvar i resten av hela mitt liv oxå.

Jag saknar dig redan Mormor. Hälsa till Morfar när du träffar honom. Han sitter säkert med en stor korvbit i hand och trallar på en sång medan han väntar på dig.



Rottweiler Wilma, 5 månader.


Det blev lite cirkusuppvisning på jobbet idag. :)


Rulla runt gick oxå bra!

 
Ullis sa att hon kan stå så här hur länge som helst. Det är godisbiten som hägrar!

 
Är man söt, eller är man söt!?

Tisdag 3 februari 2009

2009-02-03 20:26:20 / 0 kommentarer ..


Idag var det kallt. -13 när jag kom till jobbet. Egentligen så är det inte så himla kallt med tanke på att detta är Norrbotten och vi är precis i början på februari. Men eftersom det varit ca 10 grader varmare förra veckan, så är man inte så van vid denna temp.

Jag trodde jag skulle frysa ihjäl när vi gick på morgonpromenaden. Jag vet att det beror på att jag inte hade klätt mig rätt, men det hjälps inte. Jag frös ändå... Marlene och jag gick därför mycket snabbare än de andra, för vi ville in igen...!

På lunchen så gjorde vi ytterligare en promenad. Denna gång upp till restaurangen för att Mallan behövde köpa mat. Jag var bara sällskap.

Jobbet flöt på som vanligt. Jag jobbade dock ganska mycket med annat, men det gör ju bara att dagen går ännu fortare än vanligt.

Väl hemma stod Mikael vid spisen (en vanlig syn när jag kommer hem vid middagstid och han är hemma). Denna gång höll han på att mala gäddor. Idag skulle jag nämligen bli bjuden på gäddbiffar. Har aldrig ätit det förut, men jag gör det gärna igen. Oj så gott!!! Mathias mumsade oxå i sig dem med glädje.

Efter middagen gick Mikael ut i garaget. Själv plockade jag undan i köket och satt sen vid datorn. Hängde tvätt och satt vid datorn. Hämtade ved och satt vid datorn. Tog en dusch och satt vid datorn. Ja ni förstår... Hemsysslor varvat med datasysslor. Så har kvällen sett ut.

Nu tror jag att jag ska läsa min bok. Jag blir galen på min bok. Den är inte bra. Men en gång i tiden så bestämde jag mig att om jag börjar på en bok, så slutför jag den innan jag börjar på nästa. En sådan här gång är det inte bra. För jag är helt hundra på att nästa bok är riktigt bra, så då känns det ännu mer jobbigt att behöva läsa ut denna.

På tal om böcker... Bokrean går i gång den 24 februari i år. Och precis som förra året så har vi arbetsplatsträff precis den dagen. Men det spelar ingen roll, då far jag efter apt'n. För på bokrean ska jag. Hänger du med Mallan???



Måndag 2 februari 2009

2009-02-02 20:04:27 / 0 kommentarer ..


Måndag! Jippi... :) Utan måndag kan det aldrig bli fredag, så man ska vara glad även för måndagar.

En borta från jobbet idag, men det gick bra ändå. Det var ganska lagom mycket att göra. På fm-rasten tog jag och Mallan oss en promenad upp till huset och gjorde ett uttag från bankomaten och skvallrade lite om helgen som varit.

Sedan tillbaka och jobbade och längtade till lunchen. Idag var det nämligen dags för mig och Marlene att äta i restaurangen. Det var palt idag. Jag tog en blodpalt och en vanlig. Goda båda två, men faktiskt lite osalt. Det brukar det inte vara. Vi var hur som helst mycket nöjda med maten.

Idag slutade jag 16.45 så jag for hem när klockan var slagen. Körde hem och innan jag stod hemma i hallen hann det hända tre irritationsmoment:
 
Nr 1. Håret blev så elektriskt och slickade sig runt ansiktet hela tiden. Mycket störande. Svårt att köra bil när håret bara jävlas.

Nr 2. Skulle köra in bilen i garaget men på min plats stod plötsligt en Audi (Mikaels bil). Bara att stänga igen garaget och parkera bilen utanför.

Nr 3. När jag klev på bron fick jag det bekräftat att det ÄR halt där, även om man har kraftiga vinterkängor på sig. Bambarabang och plötsligt låg jag på bron. Inte direkt en dröm-entré.

Nåja, när jag väl kommit in så blev det slut med irritationer, så jag kunde ta tillbaka mitt bra humör. :) När det blev dags för middag så ropade jag på Mathias. Robin svarade att han var inte hemma. Då blev jag mycket paff, min son sitter alltid hemma vid datorn. Det visade sig att han var hos Alex och spelade poker. Spela dator - spela poker... Vad är bättre? Poker kanske, för då umgås han med någon iaf.

Resten av kvällen har bestått av skiva skinka (i skärmaskin), vika och hänga tvätt, fixa i fågelburen, prata i telefon, elda, spela hög musik och liknande, rätt tankebefriande saker. Nu sitter jag vid datorn och funderar om jag eventuellt ska hitta på något mer idag, eller om jag bara struntar i det...

 
Yamaha blev så lycklig när han fick sitta vid spegelväggen en stund. Han sjöng och sjöng för den "andra" fågeln i spegeln.


Han passade även på att göra ett motionspass där han sprang fram och tillbaka, fram och tillbaka på spegelhyllan.


Sedan blev det dags att burra upp sig och vila lite.

  
Tuffie blev så lycklig när Yamaha gick ur buren. Då fick hon sitta och äta i fred. Lilla gumman... Hon älskar att äta!

 
Robin har nästan alldeles själv fixat så att han fick ljud i sin dator. Nu kan han se snowboard-filmer och lyssna på alla bra tips.  


Mathias hittade hem efter besöket hos Alex, och nu är allt tillbaka till det normala.


Ser ni sågen längst upp nästan mot taket? Det är Mikael som sågar från garaget!


Här har han sågat helt runt om.


Och hipps vipps var det öppet mellan huset och garaget. Såå himla praktiskt. Då slipper jag ta på mig skor och springa utvägen när han får telefon. Bara öppna dörren och ropa. :)

Söndag 1 februari

2009-02-01 20:56:07 / 1 kommentarer ..


Februari idag. Och detta är en kort månad. Det betyder att snart är det mars och då är det vår! Att tänka positivt har väl aldrig skadat någon...?

Idag blev dagen inte alls som vi hade tänkt. Det var meningen att Mikael skulle skjutsa Robin och hans kompis till Måttsund och sedan skulle vi åka ut på en lång tur med skotern.

Det visade sig att det var -11 grader kallt ute. Det fick jag veta när jag fortfarande låg kvar i sängen. Och jag kan säga att då har man ingen lust att stiga upp. -11 är väl inte så farligt, men ändå...

Vi besämde oss för att vara hemma idag. Vi hade nämligen ett projekt som vi var tvungen att göra idag och då kunde vi ju göra bort det på dagen istället för på kvällen.

Och tur var ju det. Det tog nästan hela dagen innan vi var klara. Vi har städat de två förråden vid hallen. Det är ju så här att vårat hus har ett dubbelgarage. Mikael har byggt det själv, när han köpte huset. När han byggde garaget ville han inte ha någon dörr, för han tänkte på lukter som skulle komma in i huset. Men sedan jag lärde känna honom så har han klagat över att han inte har någon dörr inifrån huset ut till garaget. Säkert har han tänkt samma sak många gånger tidigare.

Därför är det nu dags att göra en dörr. Men det kräver att det finns plats för en dörr och det var precis det vi fixade idag. Vi har rensat, kastat, sorterat och iordningställt otroligt många saker. Och jag har oxå lärt mig en ny sak om Mikael. Han är helt enkelt jack-galen. Hur många jackor som helst har denna man i sin ägo. Och fula var många av dem.

Jag (och delvis Sofie) försökte få honom att slänga än den ena, än den andra. Men det var ingen lek. Han vill inte slänga något! Men hallå, midjekorta jackor med axelvaddar kommer inte att bli moderna igen!!! Ahhh, jag blir galen.

Nåja, vi kompromissade ganska mycket och det blev i alla fall en säck skräp och en säck till röda korset (som om någon vill ha hans himla jackor).

När vi var färdiga och mycket nöjda med dagen så blev det middag. Mikael drog sedan på hockey och här sitter jag!

Imorgon måndag och ny vecka. Det blir nog bra det med... :)

 
Många många saker var det. Och på bilderna ovan har vi tagit fram ca hälften.


På denna vägg ska det bli en dörr in till garaget! Skönt...

 
Vi fick bort alla saker sedan, och fint blev det. Ser ni våra nya mattor? Vars vi har köpt dem? Ica Maxi såklart... :)

Lördag 31 januari 2009

2009-02-01 20:36:46 / 0 kommentarer ..


Idag sov jag i alla fall till kl 10, så jag kände mig mer utvilad än på länge. Eftersom jag sov titt som tätt hela kvällen igår (innan jag gick i säng) så har jag nog sovit ganska många timmar.


När jag tagit mig upp och fått i min frukost så var det dags att skynda sig att göra sig klar. Även fast jag tycker att jag är jättesnabb, så får Mikael ALLTID vänta på mig. Jag förstår inte...


Hur som helst så blev jag iaf klar så småningom och vi begav oss iväg på en skotertur. Vi körde över älven, över Bälingeberget och stannade på ett träsk på andra sidan. Där gjorde vi upp eld och kokade kaffe. -2 grader och solen som tittade fram. Underbart...


Sedan körde vi till Avan och hem den vägen. Jag fick köra efter ett tag och det gick ganska bra. Men när vi kom till ett skogsarbete så tog Mikael över. Och tur det för även fast HAN körde så gick det åt fanders och vi tippade... Men vi lyckades få upp skotern utan så stora bekymmer och så körde vi vidare hem.


Då blev det att slänga i sig lite lunch innan vi for vidare på nästa äventyr: Ica Maxi... Där mitt bland alla mjölkpaket (eller bredvid åtminstone) mötte vi Cissi som var och handlade med delar av sin familj.


När vi kommit hem igen så fixade vi med maten och jag pratade med Sofia. Hon hade haft otroligt kul igår, jag är såååååååååå himla avundsjuk på henne....


Efter lite middag och lite datortid, så fick vi främmande. Christer och Marja från Boden kom förbi och hälsade på. Jättekul att prata sitta och prata med dem och drömma om sommaren, som faktiskt kommer med små steg mot oss.

Ikväll var det körslagets final, så det såg vi. Sedan blev det slötittande på lite annat innan vi gick isäng.


Jag har aldrig haft skoter tidigare i mitt liv (egentligen har jag inte det nu heller, eftersom det är Mikaels). Men jag måste säga att jag gillar verkligen skoterlivet!


Bra med släde så man får med alla saker jag ska ha. Kameraväskan tog upp halva packboxen, så därför fick vi ha med släden... :)

 
Mikael kokar kaffe... Det är inte dumt med kaffe som man kokar över öppen eld.


Mikael fixade det mesta, jag satt mest och fotade.

 
Det var otroligt vacker ute idag. 

 
Visst håller ni med...!?

 
Marja och Christer på kvällsbesök.


Fredag 30 januari 2009

2009-02-01 20:27:36 / 0 kommentarer ..


Idag är det två bemärkelsedagar som jag vill göra er uppmärksamma på. För det första:


GRATTIS MARLENE PÅ DIN 38-ÅRS DAG! Jag hoppas att din dag och kväll var riktigt bra.


Den andra saken som skall firas idag är min farmor och farfar!


GRATTIS PÅ ERAN DIAMANTBRÖLLOPSDAG. 60 år som gifta, inte många som klarar det...

  

Jobbet idag har varit precis som vanligt. Inget att klaga på direkt. Jag gick en liten promenadrunda både på lunchen och em-fikat. Allt för att jag skulle orka vara vaken. Jag kände mig tröttare och tröttare allt eftersom dagen gick.


Egentligen var det meningen att jag skulle fara med Mallan och några till på after work idag. Jag ville verkligen men jag kände att jag orkade helt enkelt inte. Så efter en gemensam överenskommelse så tyckte jag och Marlene att jag skulle vara hemma.


När jag kom in genom dörren så möttes jag av en matlagande man. Mikael hade fullt sjå att hinna fixa maten. Men det tog inte länge innan den var klar så vi satte oss och åt. Efter maten så blev det soffan hela kvällen. Det låter trist, men det var såååå skönt...


Plötsligt ringde telefonen och när jag svarade hörde jag Sofia säga: -Lyssna Mamma! Då hör jag hela min släkt som ropar -Hej Jenny! Sofia fick ju nämligen fara ner och representera min familj, eftersom jag inte kunde fara själv. Så hon såg till att alla kunde åtminstone hälsa till mig. Det värmde i hjärtat enormt ska ni veta. Jag sitter här och ler för mig själv när jag tänker på det...



Det finns några som har väntat på nedanstående bilder, så här kommer de:

 
Som många vet har vi gjort om i hallen. Mikael har gjort en hylla så att gäster kan sätta sina vantar, mössor o dyl på den. Den blev inte riktigt som jag hade tänkt, men nu får den vara där...

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!