Torsdag 29 juli 2010

2010-07-29 20:42:58 / 0 kommentarer ..


Mathias var inte hemma när jag gick och la mig igår. Han hade farit till kompisar för att se film. När jag steg upp i morse var han fortfarande inte hemma. Han kom inte hem förrän 10.30... Då hade de sett film hela natten. Vilka grabbar...

Själv hade jag en rätt bra dag på jobbet. Det var väl som tidigare dagar. Var upp till sjukhuset på lunchen för att posta brev, men annars hände det inget mer spännande.

När jag slutade åkte jag och hämtade Fian och sedan for vi till stan. Jag var på Afro Power Dance... Det var intressant måste jag säga... En mycket annorlunda motionsupplevelse. Lite svårt hade jag att komma in i det, det kan jag erkänna. Hade svårt för att få den rätta feelingen i dessa amerikanska trummor. Men jag ska inte ge upp. Flera gånger ska jag prova innan jag väljer att inte utöva detta.

Efteråt mötte jag upp Sofia igen och så åkte vi till Storheden för att handla. Hemma var vi vid 19.30-tiden så det blev middag först vid den tiden.

Sedan visade det sig att Sofias moped vägrade att starta. Hennes humör visade sig och det är inte nådigt... Men fortfarande lever vi alla och huset står kvar, så det ska man väl vara glad för.

Nu ska jag ta och packa inför våran weekend-resa. Men vi hörs efter helgen! Ha det bra alla!
 


Onsdag 28 juli 2010

2010-07-28 21:49:44 / 0 kommentarer ..


Idag hade jag bestämt mig för att inte träna. Det innebar att jag inte har så bråttom hem. Det i sin tur innebar att jag kunde cykla, eftersom vädret också var underbart. Men helt underbart var det faktiskt inte att cykla. Pga rötmånaden blir man lätt klibbig och det är ju jobbigt.

Det är fortfarande ganska lugnt på jobbet och vi börjar nästan bli lite less. Dagarna blir lätt långtråkiga om man inte har så mycket att göra. Men det är väl bara en tidsfråga. Tror att det blir bättre redan nästa vecka.

När jag slutade idag, cyklade jag hem och åt middag tillsammans med Mikael. Vi tänkte sedan ta en mc-tur ända upp till Kyrkbyn, men precis när vi skulle fara så började det regna. Istället tog jag och Fian bilen och åkte till Storheden. Var bla in på Parelle och tittade på parfymer. Många sorter är det som man vill ha.

Vi var oxå på Coop och handlade till lilla mamma. Hon hade nästan slut mat, så vi köpte bla laxlåda som hon kan värma.

Sedan åkte vi ändå förbi i Kyrkbyn eftersom det inte alls regnade så mycket. Där träffade vi flera bekanta. Bla Anders Hult som berättade om sin Norgeresa. Det hade varit mycket blött...

Efter det stoppet åkte vi till mamma, som tyckte att det var som lilla julafton när vi kom med alla varor.

Åter hemma igen så provade jag alla mina bikinis som jag beställt. Sju toppar och två underdelar. Jag behöll tre toppar och två underdelar. Resten fick Fian...

Sedan blev det oxå bestämt att jag och Mikael åker till Lidköping i helgen. Vi far på fredag, direkt jag slutar och så kommer vi hem på söndagkväll. Det blir roligt... :)

Men nu ska jag gå i säng och fortsätta läsa min bok som är så bra. Tjing på er...!
 

Tisdag 27 juli 2010

2010-07-27 21:05:04 / 0 kommentarer ..


Vilken morgon! Strax efter 7.30 började det åska här. Jag är livrädd för en typen av väder, men jag lyckades hålla mig ganska lugn. Ganska precis kl 8 så lystes hela himlen upp och en kmlång blixt visade sig över hela himlen. Samtidigt så small det. Ett mycket högt muller som höll i sig riktigt länge. Hela huset som jag sitter i skakade av smällen. Då skrek jag rätt ut... Ut så hemskt.

I det ögonblicket kom jag att tänka på min dotter som var hemma hos mig. Hon är ännu mer rädd än mig, så jag ringde till henne. Det var en storgråtande tjej som svarade. Hon var livrädd. Jag sa åt henne att väcka Mathias så hon inte behövde vara ensam.

När jag pratat med henne sa jag till chefen att Fian kommer aldrig att köra moped till Kyrkbyn (till hennes jobb) i detta väder. Då sa min chef åt mig att åka iväg och skjutsa henne till jobbet. Väldigt snällt av min chef och Sofia tackade flera gånger! :)

Ovädret lugnade ner sig och resten av dagen blev det rätt bra väder. Sofia fick oxå en bra dag tillslut. Hon fick till och med ett erbjudande av en rysk familj att följa med till Moskva. Bara tanken att bjuda med henne var ju jättegullig, även om Fian tackade nej...

När jag slutade mitt arbete åkte jag hem för att hinna äta och sedan iväg och hämta upp Sofia. Vi åkte in till stan och där skiljdes vi åt. Jag gick till Inpuls och tränade Bodystep, medan Fian gick på sina ärenden.

Åter hemma igen gick jag och Mikael igenom lite saker som vi funderade på, jag fixade maten inför imorgon och myste med katterna. Sedan hade ännu en bra dag, tagit slut...
 

Måndag 26 juli 2010

2010-07-26 21:29:49 / 1 kommentarer ..


Herregud vad jag sovit dåligt inatt. Jag hatar det! Men ändå var jag inte trött när jag vaknade på morgonen, och det var ju skönt. Hela dagen har faktiskt gått bra.

Idag har jag haft det ganska bra. Själva dagen (dagtid) har varit helt normal. Fortfarande är det ju lite lugnare på jobbet, så det har inte varit stressigt. Har varit ute och gått lite grann och lyssnat på min ljudbok som är himla bra. :)

När jag slutade blev det att skynda till Storheden och handla till mamma, sedan iväg hem för att äta och packa. Jag och Fian for iväg till mamma och lämnade varorna där, innan vi sedan for till stan. Jag skulle på Inpuls och Fian skulle till solariet.

På Inpuls tränade jag Aerobic. Oj oj oj... Nu var det något år sedan jag tränade det, men det var så himla kul. Det är ju faktiskt ett sätt att dansa måste man säga. Tjejen som hade den här kursen älskar att dansa och gör sina koregrafier väldigt mycket som att dansa. Men det gör inget, var bara skoj!

När jag kom därifrån hade pappa ringt, så jag ringde upp honom. Han ville bjuda mig och min familj till honom den 7 augusti då han ska ha sin 60-årsfest! DET blir himla roligt. Fian var väl inte så glad att det var just det datumet, pga Lulekalaset som är då, men man kan inte få allt tyvärr...

Jag hämtade oxå ut ett paket på vägen hem från Inpuls. Så nu har jag ytterligare två böcker att försöka pressa in i bokhyllan! :) Sådant gillas...

Har betalat räkningar, fixat med tvätten och gjort matbackar. Men NU ska jag slappa en stund för att sedan gå till sängs och sova!
 

Söndag 25 juli 2010

2010-07-25 22:27:08 / 0 kommentarer ..


Uppdatering av helgen:

Fredag 23 juli
Idag firar jag och min kära sambo att vi varit tillsammans i 4 år! Oj oj vad tiden går fort... Men det gör väl det när man har det bra.

Tog bilen till jobbet eftersom det var storm ute. Och inte var det varmt heller... Men vi satt ändå ute på rasterna och det var riktigt härligt.

När jag slutade åkte jag förbi hos mamma och där satt jag en stund innan jag åkte hem. Katterna var otroligt sugna på att få komma ut så jag satte dem i deras koppel hemma och det var de nöjda med. Mikael kom hem och hade med sig en STOR och fin blombukett! :)

Vi satte oss med varsin god drink på altanen och njöt av solen, innan vi några timmar senare gick in och lagade middag. Sedan blev det bara lugna stunder i soffan och kikade på tv. En bra och mysig kväll alltså.

Lördag 24 juli
Vaknade och låg och drog mig ett tag innan jag steg upp. Blev otroligt glad när jag kände vilken härlig värme det var ute. Så jag skyndade mig att ta fram solstolar och annat så att jag kunde placera mig skönt. Mikael fixade med garaget och båten och var där hela dagen.

Jag kan säga att jag gjorde i stort sett INGENTING på hela dagen. Satt mest på altanen och hann läsa ut en bok. Det var otroligt skönt och avkopplande.

På kvällen grillade vi hemmagjorda hamburgare och sedan blev det film hela kvällen.

Söndag 25 juli
Även denna dag vaknade jag ganska tidigt, men låg och drog mig i någon timme. Det är så skönt att inte behöva stiga upp direkt man vaknar.

Tyvärr visade det sig vara regn ute idag. Och kallt var det... Men när Mikael åkte iväg till Storheden för att "valla" sin mamma, gick jag till mitt skrivbord. Har verkligen misskött mig med ordningen där, men det är nu fixat. Alla papper är i pärmar och alla saker är där de ska vara. Snygg med andra ord. Så det var väl lika bra att vädret var sämre, så att jag fick detta fixat.

Vi åt sen lunch idag, ca 14.30 satte jag mig ner med en tallrik gröt. Precis när jag ätit den färdigt, så ringde chefen. Det visade sig ha skett en stor bussolycka utanför Piteå och växeln var tvungen att öppnas. Jag ryckte åt mig mina saker och drog iväg. PK och chefen kom oxå.

Vi satt ända fram till 19.00 med växeln öppen innan vi fick stänga ner och åka hem. Då for jag förbi mamma en sväng och kollade läget där, innan jag for hem.

Fian kom till oss ikväll. Hon ska börja sitt sommarjobb imorgon och eftersom det är i Kyrkbyn så ska hon bo hemma i tre veckor. Fast hon åker hem på helgerna. Det blir iaf trevligt att ha henne hos mig ett tag!

Nu blir det tv, tills det är dags att gå och sova!


Torsdag 22 juli 2010

2010-07-22 21:27:54 / 0 kommentarer ..


Cyklade inte idag heller. Det åskade när jag skulle fara. Att jag inte gillar åska, det är väl ganska känt... Jag ryser i hela kroppen när jag hör hur det dundrar. Så chansen att jag skulle sätta mig på en cykel och cykla 5,5 km, är rätt liten, när det åskar.

På jobbet var det extremt lugnt idag. Men då passade jag på att göra massa annan nytta, förutom att svara i växeln. Så det blev en effektiv dag iaf.

På lunchen gick jag och Cissi upp till apoteket och handlade lite. Nu har jag vandrat dit upp nästan varje lunch det här veckan. Imorgon kanske jag låter bli. Vi får se... :)

När jag slutade åkte jag hem och satte mig vid dukat bord. Mikael hade fixat middag, sill och potatis med tillbehör. Oj så gott.

Åkte sedan till Ica Maxi och storhandlade och så en sväng in på bolaget. Eftersom jag slutade 17 så trodde jag inte att jag skulle hinna träna. Men när vi kom hem efter besöket på Storheden var klockan ca 19.15. Mikael sa; -Far du! Så jag ryckte åt mig träningsväskan, hoppade in i bilen och for sedan till Inpuls.

Tränade på olika maskiner i 45 minuter innan jag duschade och åkte hem. Det är så härligt att träna. Man mår så himla bra efteråt!

Nu ska jag gå och dricka te med min älskade sambo. Tänk, imorgon har vi varit tillsammans i 4 år! Det är otroligt vad tiden går snabbt.
 


Onsdag 21 juli 2010

2010-07-21 19:54:34 / 0 kommentarer ..


Precis när jag klev ut genom dörren, med cykelkorgen i högsta hugg, började det vräka ner regn från himlen. Då vände jag om, klev in i garaget och tog bilen istället. Det kändes verkligen inte lockande att cykla i regn. Det slutade ganska snart och hela dagen var det uppehåll. Men precis när jag slutade så började det om igen. Så det var nog lika bra att jag hade bilen idag.

Tog en promenad upp till restaurangen med Mallan. Hon hade ingen lunch och behövde handla. Jag tänkte köpa en glass (det gjorde hon) men jag valde att låta bli. I övrigt har det varit en lugn och bra och lugn dag på jobbet. Förutom flugan som retar oss alla. Mallan trodde att hon slog ihjäl den, men den blev bara medvetslös och nu terroriserar den oss igen... :(

Mikael sa idag att han tyckte jag skulle fara och träna. Han menade att om jag nu hade det där kortet så var det väl lika bra att börja använda det. Jag blev tjurig och sa att jag skulle väl fara då...

Så när jag slutade åkte jag bara hem och hämtade träningssaker innan jag åkte iväg till Inpuls. Där använde jag konditionsmaskinerna. Det var så himla roligt! Jag kämpade mig igenom flera program. När jag sedan duschat och ätit en banan så var jag så otroligt nöjd.

Väl hemma var jag alldeles sprallig och ivrig och berättade för Mikael hur kul det var. Jag hoppas så otroligt mycket att jag hinner fara även imorgon, men det återstår att se.

Efter lite middag hamnade jag vid datorn, men snart skall jag placera mig i soffan. Det är ju Miss Marple strax! :)
 


Tisdag 20 juli 2010

2010-07-20 20:13:52 / 0 kommentarer ..


Idag cyklade jag till jobbet. Ullis tyckte jag var konstig. Har både bil och motorcykel, men ändå tar jag det enda fordonet utan motor. Men det är inte bara hästkrafter som man kan ta sig fram med. Jennykrafter fungerar det med! :)

Det har varit en mycket bra dag på jobbet. Det är helt underbart att jobba den här tidpunkten på året. Det är lite lugnare på jobbet, så man hinner prata och skratta med alla. Dessutom är det soligt och varmt ute, så när det är rast går man ut och njuter. På lunchen tog jag och Mallan oss dessutom en promenad.

När jag slutade cyklade jag hem och bytte fordon till ett sådant med motor; bilen. Iväg till Storheden och handlade åt mamma. Åkte sedan hem till henne och lämnade varorna. Dessutom så passade jag på att städa golven hos henne. Givetvis hann jag med att vara lite social och vi satt och pratade ett tag innan jag sedan åkte hem.

Där blev det middag och dusch innan jag nu satte mig här vid datorn. Kl 21 ska det bli Morden i Midsomer. Det är som sommar det... :)

Idag ringde Fian. Hon hade ett missat samtal på sin telefon. När hon ringde upp visade det sig vara från Feriejobb. De ville erbjuda henne ett annat jobb än att rensa sly. Men eftersom hon inte svarade hann de ringa till en annan som tog det jobbet. Men kvinnan lovade att Fian skulle stå först på tur ifall något annat dök upp.

10 minuter efter att jag hade pratat med Sofia så ringde hon igen. Nu hade hon fått ett nytt jobb! Kvinnan från Feriejobb hade ringt igen och denna gången kunde hon erbjuda ett nytt jobb. Det var på Turistbyrån i Kyrkbyn. Hon skulle gå guida turister i kyrkstugor och i själva kyrkbyn. Hon skulle ha på sig en tidstypisk klänning och prata med turister.

Gissa hur glad hon var!? Det där var ju ett jobb som passade perfekt för henne, så min älskade unge var helt lyrisk!!! Kul! :)

Nä, nu är det te- och bokdags innan tv:n... Ha det fint!
 

Måndag 19 juli 2010

2010-07-19 20:28:36 / 0 kommentarer ..


Så är vardagen tillbaka. Känns helt OK. Jag gillar vardag och rutin...

Fast precis som riktigt blev det inte. Jag skjutsade Mikael till Kallax flygplats imorse. Han skulle hämta sin hyrbil som han ska ha när han jobbar nu fyra veckor i Sikfors. Det innebar att jag inte var på jobbet förrän ca 7.50 idag. Jag som alltid är där senast 6.50... Men men, det gick ju bra det med. Jag börjar ju inte förrän 8 så jag kom ju inte försent iaf.

Arbetsdagen gick bara fint. Det var kul att träffa alla arbetskamrater igen (de som inte gick på semester nu förstås). Vi hade fullt upp på rasterna att prata och berätta vad som hänt under de veckor vi varit ifrån varandra. Lustigt hur mycket som kan hända på några veckor egentligen.

Jag började min vardag med att ta ut lite flexledighet. Jag åkte kl 16 och for in till stan för att lösa ut en gym-kort på Inpuls. Så nu himlar, ska här tränas. Ett helt år har jag på mig att komma i trim. Jag hoppas verkligen att detta ska lösa mina konditionsproblem... :P

Åkte sedan förbi Ica Maxi för att köpa lite müsli som jag ska ha till jobbet och sedan åkte jag hem. Där var Mikael och Farmor Britta i full fart med att fixa färdigt tårtan. Robin fyller nämligen 17 år idag, så självklart äter man tårta då. Fast vi började med att äta middag förstås.

Efter mat och fika (jag åt bara jordgubbar eftersom tårta klassas som onyttigt), så skjutsade Mikael hem farmor. Själv städade jag undan och fixade katternas middag innan jag slog mig ner i soffan med min bok som är så bra. Jag läser Hypnositören av Lars Kepler. Mycket bra...

Fian har sms:at några gånger om att jag måste komma igång med bloggningen, vilket jag nu gör. Dock blir det inga bilder idag. Måste återvända till min bok... :)
 

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!