Lördag 30 maj 2009

2009-05-31 20:52:47 / 1 kommentarer ..


Frukosten intogs vid köksbordet samtidigt som vi löste Melodikrysset. Idag var det inte så svårt så vi löste och skickade in resultatet.

Sedan var det dags att gå ut på gården och bygga ihop byggställningen. Det gick ganska bra måste jag säga. Men jag vet inte riktigt om jag skulle vilja stå där högst uppe på den... Usch...

Vi gjorde oss klara och inväntade Christer och Marja som kom vid 12-tiden. Då for vi ut till Storheden och gick på bilutställningen. Kul... Träffade på Ullis där, bland många andra.

När vi tittat oss nöjda på alla fordon åkte vi till Kyrkbyn och satte oss på ett fik. Glass och kaffe och planering inför Fåröträffen. Plötsligt började det komma massa människor ut till torget. Vi fattade ingenting. Men så kom hon, kvinnan med svaret på många av mina frågor; Helena. Nyligen hemkommen från Mallorca, brun som en pepparkaka och hennatatuering på benet. HON kunde berätta att folket samlades för att Robert Aschberg skulle komma ut till Kyrkbyn och ta emot pengar. Vi bestämde oss för att stanna en stund till, så att vi skulle få se honom.

När det var gjort så åkte vi hem och började arbeta. Mikael satte igång och målade baksidan av huset. Själv slipade jag fönsterhålen i altanen och oljade in dem. Det tog hur länge som helst.

När vi var klara var det bara att börja med middagen. Vi grillade kött och grönsaker. Mumsigt värre. Lena ville så gärna att jag skulle komma till Mallan och hälsa på en sväng, innan de skulle ut på krogen. Men jag insåg att klockan var 21 innan vi hade ätit, så det var ingen idé att fara. Tråkigt, för det hade varit kul att träffa dem...

Jag var otroligt trött på kvällen och somnade faktiskt ganska tidigt. Men det var skönt det med...

 
Många coola bilar såg vi... Här är två ex.


En sådan här bil har Britta (Mikaels mamma) haft en gång i tiden.


Marja inser att hon sitter betydligt skönare på deras hoj, än vad hon hade gjort på denna... :)


Ullas Café. Ett mycket trevligt ställe i Kyrkbyn.


Helena och Edvin kom och gjorde oss sällskap.


The one and only; Robert Aschberg!!!


Fredag 29 maj 2009

2009-05-31 20:40:20 / 0 kommentarer ..


Idag när jag kom till jobbet så var allt huller om buller. Storstädet hade varit igårkväll. Och även om de gjort så gott de kunnat, så var det långt ifrån bra. Det var bara att springa runt och leta sin stol och sina övriga saker. Jag lyckades ganska bra faktiskt.

Idag hade jag och Annelie genomgång med våran praktikant Monica om vilka olika rutiner vi har i växeln. Hon är riktigt duktig och villig att ta emot fakta. Hoppas att hon kommer att bli en bra praktikant hos oss.

När jag slutade klockan 16 så åkte jag hem och möttes av ett nästan tomt hus. Det var bara Mathias hemma. Jag gick därhemma och plockade undan lite småsaker och precis när jag satte mig framför tv:n, så kom Mikael hem. Han hade varit på affären efter jobbet, så därför kom han hem lite sent.

Med sig hade han oxå en överraskning. Mina nya mc-kläder hade kommit! Det gick ju jättefort tills jag fick dem... :)

Mikael åkte iväg för att hämta byggställningen han ska ha i helgen. Just då ringde mamma och pratade ett tag.

Vi åt kycklinglasagne till middag och sedan blev det faktiskt inget mer denna dag. Lugnt och skönt framför tv:n gillar jag på fredagar.


Jag poserar i mina nya mc-kläder. Supersköna...


Märket är Scott.

Torsdag 28 maj 2009

2009-05-28 20:16:32 / 0 kommentarer ..


Klockan 08.00 började min arbetsdag. Kl 07.29 vaknade jag... Gissa hur stressigt det blev. Men jag brukar ju göra "brandkårsutryckningar" då och då, så det gick ganska bra. Fast just när jag skulle fara upptäckte jag att alla dynor som var ute höll på att blåsa iväg. Så jag skyndade mig ut, tillsammans med Mathias, och räddade dem. Jag fick även tag i kapellet till grillen som var på vift.

Sedan for jag. Men när jag skulle svänga ut på Mariebergsvägen, så körde jag åt fel håll! Jag körde mot G-stads centrum och fick vända vid Gränderna. Så irriterande...

Men trots all denna aktivitet denna morgon, så stämplade jag in 08.01... Puh...

Idag har det varit en bra dag på jobbet. Jag och Annelie har äntligen kommit igång med festplaneringen till jobb-festen. Det blir roligt...!

Jag frågade Mikael hur vi skulle göra nästa fredag. Vi ska ha jobbfesten då. Den börjar direkt kl 17, så jag hinner inte hem emellan. Mikael ska hämta mig och däri ligger problemet. Jag vill inte lämna min bil på jobbet över natten... Och att cykla/åka buss är inget alternativ. Jag öppnar växeln och då får man inte ens stämpa in 1 minut försent. Jag kom på den smarta idén att jag tar bilen till jobbet. När MIkael ska hämta mig sent på kvällen, så kan HAN cykla till mitt jobb. Och så tar vi hem min bil och hans cykel på dragkroken! Mikael var inte lika förtjust i den idén. Konstigt...

Annars har det inte hänt så mycket idag. Det har mest blivit det gamla vanliga med matlagning, städning, fågelburrengöring, blomvattning osv... Det är fredag imorgon och veckan har bara sprungit iväg! Nåja, det blir skönt med helg iaf... :)



Matte klippte sig idag. Sommarkort... :) Han ville verkligen inte vara med på bild. Men jag tvingade honom. Hur skulle Fia annars få se hur fin han blev...!?

Onsdag 27 maj 2009

2009-05-27 21:21:50 / 1 kommentarer ..


Idag har jag blivit "mobbad" på jobbet och även fått höra lite gliringar genom datavärlden... Vårat parasoll (eller framför allt regnskyddet) är totalt utskrattat. Och jag kan inte annat än hålla med. Det ser rent ut sagt hemskt ut. Och när jag tänker på våra stackars grannar, som har köksfönstret mot våran altan, så kan jag inte låta bli att skämmas. Vilken fin utsikt de har när de ska äta...

Jag ringde till Mikael och beklagade mig. Men han sa att det är jättebra att ha regnskydd så att inte parasollet blir försört osv osv... Pedant! Jag ska leta tills jag hittar ett skydd som är svart eller mörkblått. Det här går ju inte!

Annars har det varit en lugn dag på jobbet. Var inte utanför dörren en enda gång, innan jag for hem. Det regnar ju... Och jag är gjord av socker (tror jag). Fast när jag skulle till jobbet imorse, så räddade jag några maskar från uppfarten. De hade krypit upp från jorden för att inte drunkna och så hamnade de framför min garageport. Så jag fick slänga tillbaka dem på gräset innan jag kunde backa ur bilen. Jag blev ganska blöt, men det var det värt... Är man djurvän, så är man!

Igår köpte jag en kanna med lock till Annelie. Hon har sagt att hon dricker så lite vatten, pga att hon inte orkar gå och hämta vatten till glaset hela tiden. Igår hittade jag en plastkanna med lock och jag insåg att det passade henne perfekt. Hon är ju (extremt) noga med att allt ska vara fräscht och fint, så därför passade det mycket bra med ett lock. Idag gick det jättebra för henne att dricka vatten. Hoppas det håller i sig!

När jag kom hem så möttes jag av hemmafrun; Mikael. Han hade köttfärslimpan i ugnen och hade precis dammsugat och höll nu på med att vaska golvet medan tvättmaskinen var igång i full fart. Själv var jag helt slut efter arbetsdagen så jag satte mig i soffan och läste Tidningen Extra. Ja ja... Jag vet... Det låter som en saga, men det är faktiskt sant.

När middagen var uppäten så hängde jag tvätten (jag hjälper faktiskt till när jag hinner...) och sedan slog jag mig ner vid datorn och betalade mina räkningar. Mikael ville låna datorn en stund så jag la mig på sängen och skulle se lite på tv under tiden. Jag somnade nog, för plötsligt säger Mikael att han åker till Henning och ser på fotbollen.

Jag, som nu hade massor med energi, satte igång och bakade lite matbröd och tömde diskmaskinen. När det var klart så hamnade jag här vid datorn igen. Just nu spelar jag Amy Winehouse för fulla muggar och njuter av att få vara i fred.

Jag och chefen var tydligen helt inne på samma linje när det gäller att karlar vill se sport. Man säger bara glatt: -Gör det du, så får man vara ifred och göra vad man vill sedan... :)


Tisdag 26 maj 2009

2009-05-26 20:58:34 / 1 kommentarer ..


Idag är det väl ändå den 26:e...!? Att jag ska ha så svårt att få till rätt datum ibland.

Min dag har varit bra. Det har ringt mycket och jag har jobbat mycket, precis som många kollegor... På lunchen gick jag och Mallan upp till sjukhuset. Hon köpte sallad medan jag själv gick på apoteket och gjorde lite inköp.

Jaana fick ett tokryck på eftermiddagen och skrek efter mig. Det var ju bara en liten geting som kommit in. Men hon lovade mig att om jag fixade bort den, så skulle hon hjälpa mig med spindlarna. En sådan deal kunde jag inte motstå, så den stackars lilla getingen jagades ut.

När dagen började närma sig sitt slut så frågade Marlene lite försiktigt om hon kunde få åka med mig hem. Hon frågar så sällan, så givetvis gick det bra.

Hemma hade barnen redan ätit så jag och Mikael satte oss och åt vi med. Sedan drog vi iväg på lite uppdrag.

Vi började på Ica Supermarket och postade en klänning till Britta som är i Norrköping. Nästa stopp blev Biltema där det inhandlades olja och lite annat smått och gott. Nästa stopp blev Jysk där vi gjorde dagens roligaste inköp; ett parasoll. Det var ett ganska stort parasoll som det var ett mycket bra pris på, så det köpte vi. Till sist hamnade vi på Ica Maxi där vi handlade massa mat.

Väl hemma fick Mikael ett sug efter att baka matbröd, så han började göra en deg. Själv fixade jag ihop frukost, lunch och mellanmål till imorgon.

När degen var på jäsning gick vi ut och satte upp parasollet. Det var inte så himla enkelt för hålet i bordet var lite för litet. Men Mikael filade upp det så då gick pinnen ner.

Jag gick in och gjorde färdigt matbrödet, medan Mikael gjorde... Ja, jag vet inte vad han gör, men han är utomhus iaf.



Medan Mikael gjorde hålet i bordet större, insåg jag att gräset har plötsligt blivit jättehögt! Det som nyss var snö där...


Mikael öppnar upp parasollet för första gången!


Så fint det blev! Nu kan man sitta ute och äta utan att behöva få solsting.


Vi köpte även ett regnskydd och eftersom regnet skulle komma imorgon, så satte vi på det. Jag tycker det ser ut som en speciell sak, men jag säger inte vad jag tycker. Det här är en barnvänlig sida... ;)


Måndag 25 maj 2009

2009-05-25 20:29:29 / 2 kommentarer ..


Idag var det inte så där jätteenkelt att stiga upp. Jag blev ganska sent iväg...

Funderade lite på om jag skulle ta motorcykeln eller bilen. Jag har ju fått köra bil hela förra veckan eftersom de håller på ute på gatan. Arbetarna lyckas göra en kulle så att jag inte kan rulla ut motorcykeln själv. Men imorse så var det ingen kulle. Dock så kom de med maskinen när jag skulle fara. Men snälla som de var så väntade de med att köra förbi oss, tills jag hade kört iväg.

På jobbet gick det bara bra. Visst var det körigt, precis som en måndag ska vara. Men allt fungerade som det skulle och dagen flöt på fint.

När jag kom hem så hade de där himla vägarbetarna än en gång gjort en kulle framför våran gård. Nu var ju dock Mikael hemma så då kunde han köra in den åt mig. Imorgon måste jag nog ta bilen... :(

Vi åt middag ute på altanen igen. Jag åt gröt och det gjorde även Mikael. Fast han grillade korv oxå.

Efter det har jag mest suttit framför datorn och roat mig. Precis när jag hade drömt mig bort till Turkiets varma stränder så fick jag ett sms från min vän Helena. Hon är på solsemester och på sms:et kan man verkligen se att hon njuter. Skönt för henne... :)

En liten stund senare ringer "svärmor" Britta. Hon är i Norrköping hos sin syster. Nu hade de bestämt att åka till Tallin på fredag över helgen. Sedan nästa fredag ska de åka till Turkiet! Gissa om man blir lite avundsjuk... Alla bara far/planerarar att åka utomlands. Jag vill oxå!

Nåja. Det är ju Mikaels 45-års dag som kommer till hösten, så vi får väl se vad han vill göra då.

Nu ska jag ta och mata alla fåglar och sedan ska jag nog kika om jag hittar något på tv:n. Ha det fint alla!

Söndag 24 maj 2009

2009-05-24 20:35:28 / 2 kommentarer ..


Klockan ringde 8.30 och då gjorde vi oss klara för att gå ner och äta frukost. Jag kan nog inte påstå att det var en superduper jättestor frukostbuffé, men det räckte gott och väl. Vi blev mycket mätta och belåtna.


Efter det att vi, i lugn och ro, packat ihop våra saker så checkade vi ut och åkte iväg.


Idag tog vi en annan väg. Vi körde över Burträsk mot Skellefteå. Det var en jättefin väg att köra längs med. Det var också lite kul att vi passerade Göteborg, Åland och Mora efter den vägen...


Vi stannade i Skellefteå för att äta lunch innan vi sedan körde raka vägen hem. Vi lyckades hålla oss helt och hållet borta från regnet även idag. Skönt!


När vi kom hem så packade vi upp och sedan gick Mikael ut i garaget. Även om vi inte kört i regn, så har vägarna varit blöta till viss del. Blöta vägar betyder smutsiga hojjar. Smutsiga hojjar betyder att det kryper i kroppen på Mikael. Så han tvättade dem...


Själv tog jag ut fåglarna, startade en tvättmaskin och bara allmänt tog det lugnt.


Sofia och Mathias kom hem efter att ha varit på Hertsön och firat sin farfar som fyllde 65 år. Grattis till honom...!


Jag kan lugnt erkänna att jag inte har gjort något mer idag. Jag har bara lagat lite mat och sett på tv. Och så sitter jag ju vid datorn förstås. Jag bara laddar för morgondagen som säkert kommer att bli ganska körig.



Vi stannade till efter vägen. Bortanför vattnet ser man kyrkan som är i Burträsk.


Pärla ett och pärla två. Fast enligt mig så kommer tvåan på första plats. Om ni fattar... :)

Lördag 23 maj 2009

2009-05-24 20:33:45 / 0 kommentarer ..


Jag steg upp med glädje i själen idag. Jag visste ju att jag skulle få fara till Umeå idag. Kul...!


Vi gjorde oss klara och 7.50 var vi på väg. Vi körde raka vägen till Skellefteå där vi gjorde första stoppet. En stor kopp kaffe senare var vi redo att åter glida längs E4:an.


Det första vi gjorde i Umeå var att stanna på butiken Two Wheels. Det första vi såg där var två mc-bekanta! Sedan gick vi in och gick runt. Jag hittade en ny mc-jacka och ett par mc-byxor som jag ville ha. Får se om jag tar och köper dem...


När vi blev mättade av butiken så åkte vi till hotellet där vi kunde checka in. Under hela färden hit så lyckades vi undvika regnet. Men när vi skulle köra motorcyklarna från entrén till garaget så öppnade sig himlen. Tur att det var nära...


Efter vi hade bytt om och var redo så gick vi en runda på stan. Det var hur mycket folk och hur många aktiviteter som helst. Massor med scener där det spelade musik och en hel del annat som hände.


När vi hade varit på lite butiken så bestämde vi oss för att äta lunch på O'Learys. Gott som bara den. De hade en uteservering som vi kunde sitta på. Det regnade emellanåt, men det spelade ju inget roll eftersom vi satt under tak.


Vi gick några varv till runt Umeå och fick se bla starka män och breakdansande barn. Det är så kul när det händer massor.


Sofia ringde och berättade att det tydligen var något som heter Kulturnatta i Umeå den här helgen och det ska vara aktiviteter hela natten!


Jag och Mikael gick tillbaka till hotellet och tog det lugnt i några timmar. Hotellet vi bodde på bjöd på middag, så den fick vi äta där. Sedan tog vi än en gång ett varv runt stadens händelser. Ola (mc-bekant) ringde och sa att de skulle till Lotta's och frågade om vi ville komma dit. Vi gick dit, men det var så otroligt mycket folk där, så jag orkade inte vara kvar.


Därför gick vi tillbaka till hotellet och tog det bara lugnt resten av kvällen.



Från uteserveringen på O'Learys, ser man över till Bishop Arms.


Jag tog kycklingsallad och Mikael tog hamburgertallrik. När Mikael ätit upp sin stora portion hade jag ätit upp hälften. Men det ser knappt ut som jag rört maten...


En lokal butik hade ett samarbete med balettakademin. Så det stod sådana här dansande tjejer runt om i stan, iförda vackra kläder.

 
Vi tog en promenad förbi kyrkan och parken, som låg ganska nära hotellet.


Det kom lite regn, men Mikael var smart och lånade paraply från hotellet.


Mikael hittade en likadan bil som han själv hade haft en gång i tiden. Lite synd att han inte har den kvar...


Det var massor med raggarbilar ute på raggarsväng ikväll.


Även en hel del poliser.


Kulturnatta, med shower och massor med folk!

Fredag 22 maj 2009

2009-05-22 22:11:43 / 0 kommentarer ..


Som Jaana sa... Kroppen är van att ha två sovmorgnar! Därför var det i denna morgon i stort sett omöjlig att ta sig upp ur sängen. Men jag tog mig upp och jag tog mig till jobbet i tid...

Arbetsdagen flöt på bra. Det var ju jag som stängde idag och det innebar att jag inte hade den minsta lilla möjlighet att flexa tidigare. Men det gjorde inte så mycket. När man är helt inställd på en sak så går det ganska bra.

Det har varit mycket lugnt i växeln så jag har jobbat med lite annat idag. Plus att jag har drömt mig bort i världen. Mikael fyller 45 år till hösten och han vill gärna åka bort då. Jag skulle gärna ta en sol och bad-semester, men så långt har inte Mikael kommit i sitt soldyrkande. En storstad vore mer intressant för honom.

Jag skulle kunna tänka mig Paris faktiskt. Jag är så himla avundsjuk på min dotter som varit där. Men två andra ställen jag skulle kunna tänka mig är Rom eller (som jag kom på idag) Budapest. Jag älskar ju gamla kyrkor, slott och gamla byggnader över huvudtaget. Jag tror det finns mycket sådant i Budapest... Hmmm... Det är inte lätt att veta vad man vill.

När jag kom hem så var middagen (i vanlig ordning) framdukad. Denna gång på altanen. Grillat kött, supergod sås, sallad och en iskall öl. Vilken middag...!

Imorgon åker vi ju bort och därför tog vi ut alla fåglarna en längre stund ikväll. Utom Tuffie, som trivs bäst när hon är ensam i buren. Stackars One som bara har 1,5 vinge, han har det inte lätt. Vill så gärna flyga, men han kommer ingenstans utan dunsar rätt ner i backen... Men han är söt ändå!

Nä, nu ska jag ta och surfa vidare här innan jag går och ser om det inte är dags att gå isäng.

Torsdag 21 maj 2009

2009-05-22 22:00:37 / 0 kommentarer ..


Idag åt vi frukost ute på altanen för första gången i år. Mysfaktor hög... Mikael, som har bestämt sig för att vara brun denna sommar, njöt i solens varma strålar. Jag måste säga att jag tycker själv att det är skönt att få sitta i solen och få lite färg på sin kropp.

VI hade bestämt med mamma att vi skulle åka till dem vid 11.30-tiden. Men mamma ringde redan strax efter nio och frågade när vi skulle komma. Så vi åkte till dem tidigare än planerat. Mamma ville gärna att vi skulle köra motorcyklarna oxå, så att hon fick se dem. Givetvis gjorde vi henne till viljes.

Min mamma sitter i rullstol och hon tar sig inte så lätt ut. Hon kan gå, men det är med nöd och näppe och endast med rullator. Att sitta på en motorcykel, det är iaf inget som hon bör göra. Men hon är ganska nöjd med att få titta på två stycken på gården emellanåt... :)

Vi fördrev ganska lång tid hos mamma och Bernt faktiskt. Riktigt trevligt. Bernt hade "bakat" som vanligt. Han sätt att baka är att öppna förpackningen till fikabrödet som han köpt på Coop...

När vi tyckte att det var färdigt med besöket så drog vi iväg till Statoil för att tanka full och sedan hem. Vi grillade hamburgare till lunch och sedan låg vi på altanen och solade/sov. Skönt...

När vi tillslut insåg att man inte bara kan ligga och slöa så tog vi cyklarna och cyklade på en liten runda innan vi gjorde middag.

Idag hade vi tänkt gå på bio, men vi uteslöt det. Vi såg DaVinci-koden på DVD istället. En film helt i min smak. Resten av kvällen tog vi det bara riktigt lugnt. Denna kommande klämdag är det ju inte min tur att vara ledig, så det var bara att gå isäng i tid.

Hade inga kort från idag, men jag hittade två kort från år den 21 maj 2006. Då var jag och Ingela och körde med MC Fyrkanten till Selets Bruk.

 
Ingela med sin coola keps!


Vi var ett gäng... :)


Onsdag 20 maj 2009

2009-05-20 22:05:59 / 1 kommentarer ..


Jag vill börja med att tacka Karolina från Västerbotten för hennes kommentarer i bloggen. Jag gillar kommentarer... :)

Sedan måste jag bara få säga: Vilken dag!

Idag kom det en frilansfotograf som skulle fota för SKTF-tidningen. Hon började fota vid 9.30 och sedan fotade hon, och fotade, och fotade, och fotade osv osv osv... Hon var inte färdig förrän 10.45! Det är ju helt otroligt. Förmodligen kommer det bara att komma ett enda kort i tidningen i slutändan...

Sedan var det dags för nästa projekt. Det finns ju två relativt nya telefonister som inte är auktoriserade hos oss. Som kvalitetsansvariga för växeln så är det jag och Annelie som ska hjälpa dem att vara lika bra som oss andra. De ska få göra provet de med, men även innan så ska de ju jobba som oss. Så idag satt jag med en av dem och lyssnade hur det gick. Kul faktiskt. Jag satt med henne en stund både före och efter lunch.

Idag hade jag bestämt att sluta tidigare för att hinna till stan med Matte och kolla på avslutningskläder. Men jag kom iväg sent och vi kom till stan just före 16. Jag hade lika gärna kunnat strunta i det för affärerna stängde 16 idag... SUCK...

Istället for jag och Matte till Ica Maxi och köpte en mjukglass. Vi hittade oxå shorts, mjukbyxor och t-shirt till honom. Dessutom mötte vi mitt jobb där. Eller åtminstone flera arbetskamrater. Jag mötte Rosen, Kaisa och Cissi. Och nästan chefen. Det var iaf chefens dotter och sonson. :)

Mötte även mc-kompisar och flera andra jag kände. Till slut sa Mathias "nu får du sluta vara så social". Han blev less när jag skulle prata med alla.

Så när vi kom hem och hade ätit och packat upp, så har jag bara tagit det lugnt. Surfat runt på nätet och tittat på tv.

För er som inte vet, så har jag en dotter som fyller 18 år i år. Hon är vad man kan kalla ett "struligt" barn. Från det att hon var ganska liten, så har det varit mycket olika slags aktiviteter runt henne. Jag kan inte räkna de oändliga gånger jag suttit på möten, varit orolig, funderat och varit ledsen över henne. Samtidigt så kan jag inte räkna de oändliga gångerna jag varit stolt, saknat, pratat strunt och haft roligt med henne.

Som det ser ut just nu, så bor hon varken hos mig eller sin pappa. Hon bor hos en kristen familj i Rosvik. I hennes blogg hade hon skrivit att hon tror på Gud. Det är för henne självklart, även om hon inte är kristen. Hennes blogg går inte att kommentera i (det är värdelöst Fian!), så jag väljer att svara på min dotters blogginlägg här:

Jag tror oxå på någon slags Gud. Inte för att jag är på något sätt kristen, gick till och med ur  Svenska Kyrkan.
Men jag tror på att allt som händer, sker av någon anledning och att det finns något därute som styr det som händer. Det där "något", det är det som jag kallar Gud.
Jag har inte heller haft ett enkelt liv, och hade jag inte haft något att tro på så hade jag inte klarat det.
Pussar och kramar Gummi min!

Nog om det. Här nedan ser ni hur många auktoriserade telefonister vi är i de tre nordligaste länen! +några chefer och andra...


Tisdag 19 maj 2009

2009-05-19 21:18:42 / 0 kommentarer ..


Mådde så bra imorse! Jag gillar att må bra... Hatar att må dåligt... Är kanske för sällan sjuk för att kunna vänja mig. Fast kan man vänja sig vid att vara sjuk!? Det borde man inte kunna iaf...

På jobbet var förmiddagen helt vanlig. Kl. 10.00 kom det en reporter från Landstingstidningen + att ett gäng telefonister från Samhall kom på besök. DÅ bestämde sig växeln för att lägga av. Inget fungerade, så vi stod där som fån och mest bara tittade på varandra. Men sedan kom jag och Annelie på att vi kunde jobba med lite annat, så det gjorde vi. Och vipps var systemet åter igång och vi kunde jobba som vanligt.

Efter lunch idag så var det en intern revision på vårat jobb. Jag och Annelie var med, plus chefen. Det gick riktigt bra. Vi höll på fram till 16 och revisorn var mycket nöjd med vårat arbete. Visst fanns det saker som vi skulle förbättra, men ändå... KUL att man får höra att allt jobb vi lagt ner varit mycket bra.

Efter det gick jag till min arbetsplats och började skicka lite viktiga mail. Precis när det var dags att sluta så ringde SKTF-tidningen och ville prata lite. Så jag tog mig inte från jobbet förrän näst sist av alla telefonister. Och jag som slutade bland de första idag... Så kan det gå!

När jag väl kom hem så var det bara att sätta igång med maten. Pratade med Sofia och vattnade lite blommor. Jag är så glad för att min orchidé håller på att blomma igen! Jag som trodde den var stendöd...

Har fixat Sofie's dator nu, så att nu är den helt klar. Hade lite småsaker kvar, som tex ljud, men nu fungerar den som en pärla!

Sedan har jag mest sprungit mellan köket, tv:n och tvättstugan. Och nu sitter jag vid min egen dator och ska verkligen fundera om det är bäst att gå och lägga sig nu, eller senare... Nu är ju väldigt tidigt, men jag älskar ju att ligga i sängen och se på tv. Fast tänk om jag somnar och så vaknar jag sedan och inte kan somna om... Åh herregud. Vilka enkla problem man har egentligen. Ibland iaf...


Måndag 18 maj 2009

2009-05-18 21:10:43 / 0 kommentarer ..


När klockan ringde funderade jag hur jag mådde. Jag kände mig hur pigg som helst. Jag steg upp coh kände att jag inte var hungrig, men annars var jag nog helt ok... Så jag gjorde mig klar och packade ihop mina saker och for iväg. Tog bilen, för jag kände att det kan vara dumt att köra motorcykel när man inte ätit på någon dag.

Jag kom till jobbet och tänkte att jag kommer nog inte klara det här. Efter ca 1 timme så sa jag till chefen att det här går inte. Det har börjat värka i magen och jag är alldeles skakig. Chefen sa att jag fick fara hem.

Jag kom hem och mötte Mikael som precis stigit upp. Han åt frukost, jag gick och la mig. Sedan sov jag hela förmiddagen. När Mikael skulle äta lunch, vid 13.30-tiden, steg jag upp och åt med honom. Sedan började jag känna mig bättre och bättre.

På eftermiddagen satte jag mig faktiskt på altanen och läste Amelia. Det gick fin-fint att sitta upp. Sedan dess har jag bara blivit bättre och bättre. Och hungrigare och hungrigare. Det sista är ju inte så bra, men vad ska man göra...

Jag har ändå bara tagit det lugnt ikväll. Tog en ordentlig och lång dusch och sanerade hela mig. Man vill ju liksom få bort all möjlig rest från det illamåendet som man haft...

Sedan har jag uppdaterat bloggen så att jag är ikapp. Det blir ju lite slarvigt med det när man är sängliggande...

Mikael ringde för ett tag sedan och sa att han hade kört omkull med sin motorcykel. Rättare sagt hade han kört på en stubbe när han körde i skogen med sin offroad-hoj. Det hade tagit tvärstopp och han hade flygit av. Han hade klarat sig ganska bra, men hade ont i nacken. Hojjen hade oxå klarat sig med bara några små skador... Hujja. Han måste ju vara försiktigt, min älskade...!

Nu är det tv och sedan sovdags.

Söndag 17 maj 2009

2009-05-18 21:02:06 / 1 kommentarer ..


7.45 eller något sådant så knackade det på dörren till mitt och Annelies hotellrum. Vi hörde någon som sa:
-Frukost klockan åtta!!!

Man blir ju alldeles förvirrad. Vi tog oss upp och vi tog oss till frukosten. Hotellfrukost är ju inte alls dumt och jag måste säga att jag hade önskat att jag kunnat äta mer än vad jag gjorde. Man vill ju liksom inte sluta...

Efter frukosten gick vi upp och packade och sedan var det bara att fara iväg. Den som knackade på dörren imorse var Annika och hon ville hem! Chefen, som oxå åkte i våran bil, var lika stressad hon. Jag och Annelie sa att det var ju typiskt att vi skulle få "stresstanterna" i våran bil... :)

Chefen körde till Ersnäs. Därifrån körde Annika och där tog jag över och körde till sjukhuset. Där bytte vi till Annelies bil och hon skjutsade hem mig. Jag var hemma 10.30 redan... Men det var faktiskt skönt. Jag kände mig inte alls bra. Så jag gick och la mig och somnade direkt.

Sedan sov jag hela dagen. Mikael var och körde hoj och var i storforsen. Men jag var glad över att få vara hemma i min säng.

Först trodde jag att jag kanske var sjuk sedan gårkvällen. Men jag drack inte alls så mycket, så jag tyckte det var konstigt att jag skulle bli dålig av det. Dessutom var jag sliten och riktigt dålig hela dagen. Så tillslut insåg jag ju att det var någon slags magsjuka som jag hade fått. Samma som Mathias hade tidigare i veckan.

Så som ni förstår så låg jag i sängen hela dagen och hela kvällen. Det hände inget mer avancerat än så för mig. Mikael kom ju dock hem på eftermiddagen. Så han satte igång och oljade altanen, så att den skulle bli sommarfärdig. Sedan lagade han middag till sig och Matte och sedan såg han på tv med mig.


Lördag 16 maj 2009

2009-05-18 20:46:43 / 1 kommentarer ..


Så var den äntligen här. Dagen med stort D, då vi skulle få vårat diplom som bevisade att vi var auktoriserade telefonister. Jippi...

Efter att jag har klarat av fredagen med all shopping, så var jag redo för att åka iväg till Piteå. Kring 9.40 var jag på jobbet. Gick in och hälsade på Jaana och Helena som jobbade, pga en uppdatering. Strax efter mig kom Annelie oxå och då var det bara att vänta på att PK skulle komma med bilnyckeln.

När vi fått den så åkte vi raka vägen till stan och hämtade Annika och sedan till stan för att hämta chefen. Sedan tog vi oss till havsbadet. Vi fick rummet direkt och gick upp för att lämna sakerna. Sedan var det dags för lunchbuffé.

Efter det blev det dags för dagens arbete. Vi fick höra en presentaton om alla landsting. Efter det var det dags för grupparbete och lite fika. Våra kära konsulenter tog över scenen och gjorde lite "jobbiga samtal". Helt underbart skoj...!

Sedan var det dags. Dags för det vi var där för. Att få vårat diplom. Det var landstingsdirektören som delade ut diplomen och det var riktigt kul att hon kom. Alla fick vi våra diplom och sedan var det fri tid. Vi tog oss upp till våra rum och gjorde oss klara för middagen.

Klockan 19 var det dags för middagen. Vi gick ner i restaurangen och satte oss vi våra bord. Där kom våran servitör Magnus och berättade om maten. Sedan var allt i full gång. Showen satte fart och det var helt suverän show. Det spelades bra musik och många gånger kunde man sjunga med. Maten var jättegod oxå, även fast jag mest koncentrerade mig på musiken...

Kvällen fortsatte i ett bra och trevligt tempo. Men jag var i säng ganska tidigt. Kring 23.30 var gick jag och la mig.


Jaana och Helena jobbade på för fullt.

Mitt och Annelies rum.

Lunchbuffén bestod av lasagne, laxpudding, pitepalt... Inte lätt att välja.
  
Annika, Ulla, Mallan och Marit sitter och låter lunchen sjunka in.


Annelie fixar skorna med gummiband... Alla sätt är bra... :)


Här väntar vi på att få komma in i konferensrummet.

Vi är redo.


Stefan och Jonne är glada och förväntansfulla.


Ingalill och chefen presenterade NLL. De var riktigt bra!


Men jag måste säga att samtalen som Birgitta och Ann-Britt gjorde en slags teater över, var helt klart bäst!


Norrbottens Läns Landsting, Elisabet Holmgren, delade ut diplomen.


Allt är över och nu har vi fritid. Då börjar vi med att skåla för oss alla auktoriserade telefonister, med champagne.


Sedan gör vi oss klara för kvällen. Mallan är som vanligt fundersam på vad hon ska välja av alla sina kläder!

Jag tog aldrig med mig kameran på kvällen, så därför har jag inga fler kort. Men den var riktigt bra!

Fredag 15 maj 2009

2009-05-15 22:12:05 / 2 kommentarer ..


Idag tog jag bilen till jobbet. Mina ärenden efter jobbet krävde bil, inte mc... Men det var med sorg i hjärtat som jag tog bilen. Min älskade Daisy fick stå kvar i garaget.

Arbetsdagen var verkligen speciell... När jag jobbat en stund så ringde det ett konstigt nummer på min sidotelefon. Det var en journalist som ville fråga lite om vad jag tyckt om auktoriseringen och att jobba med det. Hujja vad nervös jag blev, men det gick ganska bra ändå.

På jobbet planerade vi det sista detaljerna inför avfärden imorgon. Vilka tider osv... Nu är det nära...

11.30 slutade jag idag. Då åt jag lite frukt innan jag for till Mathias skola. Dags för utvecklingssamtal. Det gick riktigt fort. Hon hade inget att säga, egentligen. Jag hade ju redan läst alla omdömmen från alla lärare och jag kan inte säga annat än att jag är mycket stolt över honom.

När det var slut började mitt äventyr. Äventyret på stan. Jag körde till Karpen och skulle parkera. Det var massor med bilar och jag fick köra flera våningar innan jag hittade en ledig parkering. Jag tänkte att det inte bådade gott inför vistelsen i alla butiker. Men faktiskt så var det inte så farligt mycket folk.

Jag gick runt och provade kläder. Det var tröjor och blusar och skjortor och byxor och kjolar och gud vet vad... Jag tror aldrig jag har provat så mycket kläder någon gång. I 2,5 timmar vandrade jag på stan. Den som känner mig väl vet att det händer typ aldrig.

Men jag kom därifrån med jeans, svart blus, svarta leggings, jeansjacka och örhängen. Mycket glad var jag oxå! Därifrån åkte jag till Skokanonen och tro det eller ej, men jag köpte även ett par skor!

Bolaget på Storheden fick ett besök, precis som Willys. Sista stoppet blev Statoil för att det började lysa en speciell lampa i bilen (tanklampan).

Jag kom hem och lastade ur bilen, visade Mikael vad jag köpt och stuvat undan allt. Sen så fick jag sätta mig vid köksbordet och äta en otroligt god middag och dricka en lika otroligt god öl. Kvällen avslutades med tv, samtal från chefen (sista koll inför morgondagen) och yoghurtglass!


Fåglarna fick vara ute. Alla utom Tuffie, hon njöt av lugnet inne i buren...

Torsdag 14 maj 2009

2009-05-15 21:49:41 / 0 kommentarer ..


Eftersom vi var tre stycken borta idag på förmiddagen så kan man lugnt sagt säga att vi fick jobba ordentligt. Men proffsiga som vi är i televäxeln så gick det som en dans på rosor... Ungefär...

Dagen gick riktigt fort och jag kan inte påstå att det hände något särskilt. När vi inte svarar i telefon så är vi mycket uppspelta inför lördagen då den stora cermonin ska vara. Oj vad vi längtar. Vårat största problem är vad vi ska ha på oss. Ska det var kjol på dagen eller på kvällen? Ska det vara diskreta färger, eller svartvitt?

Pratade med Annelie på dagen oxå. Hon är nästan ännu mer frustrerad än vi som är på jobbet. Hon hör ju liksom inte snacket... Men jag tror säkert att det löser sig hur som helst. Cermonin kommer garanterat att genomföras, vare sig man har rödblommig storskjorta eller kritstecksrandig kostym.

Efter jobbet körde jag till Ica och fixade flickorna Johanssons presenter. Det blev inte alls som jag hade tänkt, men de fick pengar iaf. Det kommer säkert till användning.

När jag kom hem och vi hade ätit så visade jag Mikael vandrarhemmet som jag hade bokat till semestern. Ett jättefint ställe som heter Kapten Bille's och ligger alldeles vid Göta Kanal vid Norsholm. :)

Efter lite prat och snack och fågelmatning så klädde vi på oss och tog motorcyklarna upp till Boden. Vi körde både genom gamla Sunderbyn och gamla Sävast. Härligt...!

Väl framme hos Tomas o Ingela var hela familjen Peugote där. Det fanns en silverfärgad 407, en silverfärgad 307 kombi och en silverfärgad 308. Det märks att Peugote är ett populärt märke... :)

Träffade så trevliga människor. Blandannat Annelie och Tomas föräldrar. Lasse brukar läsa här och han berömde mig för mitt sätt att skriva. Nu vill jag inte skryta, men jag blev så otroligt glad över att höra honom (och även Monica) säga det! Gulle ni...!!!

När vi kom hem blev det bara att kolla att ungarna var hemma, fixa maten inför imorgon och sedan gå till sängs.


Onsdag 13 maj 2009

2009-05-14 12:04:38 / 0 kommentarer ..


Det gick bra att åka till jobbet. Riktigt bra. Det är så härligt att köra motorcykel och få njuta lite innan man kommer till arbetet. Kan tycka att det är lite kallt faktiskt, men det går ändå bra.

Mathias for till skolan idag iaf. Skönt att han är frisk igen.

Annelie ringde vid lunch. Jag vet att jag inte borde oroa mig, men hon låter inte bra... Hon säger att hon kommer på lördag, hur som helst, men lite nervös är man allt. Inte klarar jag mig utan min kvalitetskollega...!

När jag kom hem så hade Mikael gjort middagen klart så det var bara att sätta sig vid bordet och äta. Vi diskuterade lite om semestern. Mikael hade hittat ett vandrarhem alldeles vid Göta Kanal. Vid Norsholm. När man sitter på deras altan är själva kanalen alldeles nedanför. Det låter ju mysigt. Så vi ska nog ringa och höra om de har ledigt. Eventuellt ska vi bo där två dagar så vi kan fara på Kålmården... Det är ju en dröm jag har, så jag hoppas det blir så.

Efter 18-tiden så började vi göra oss klara för mc-körningen. MC Fyrkanten har sina körningar onsdagar och söndagar. I Boden alltså... Så när vädret är rätt så brukar vi ju alltid köra med dem. Idag var vädret osäkert, men vi for ändå...

8 motorcyklar var vi där. Ingela var oxå med, men hon åkte idag. Vi körde till Smedsbyn, Sundom, S.Prästholm, Niemisel och hamnade i Mittitjärn. Där gjorde vi upp en eld och flera grillade korv. Mysigt...

Vi körde hem över Inbyn och Boden. Vägen hem var kall... Jag frös som en liten hund när jag kom hem. Men det var ändå en mycket trevlig kväll.

 
Vi samlades i vanlig ordning på Järnvägsstationen i Boden.

 
Några körde ner till grillkåtan, men jag, Mikael och Brage stannade uppe på vägen.


Det var ganska kallt så Ingela tog på sig något lager till.


Eva skrattar och är glad. Mikael har precis sagt att han ser framemot att se henne köra en Goldwing. För henne är det en skrattretande syn. Just nu kör hon den svarta hojjen bakom henne... Det är ett stort steg till en guldvinge, men man ska aldrig säga aldrig...


Tisdag 12 maj 2009

2009-05-12 20:48:33 / 1 kommentarer ..


Imorse blev det jättekonstigt. Rutinerna stämde ju inte. Jag skulle nämligen vara på Landstingshuset 8.30 idag, så det blev fel med både tider och hållet att åka till.

Precis när jag höll på ta ut motorcykeln så kom Mathias ut och sa att han hade kräkts precis. Det var liksom signalen för att han skulle få vara hemma även idag. Jag sa åt honom att inte komma så nära, för gud nåde den som smittar ner mig!

Hela förmiddagen var jag alltså på Landstingshuset och hade en halv redaktörsarbetsdag. Riktigt trevligt. Alltid kul att träffa folk från andra verksamheter, som dessutom jobbar med samma extraarbeten som jag. Tänk, för några år sedan hatade jag att fara från jobbet. Jag ville bara sitta i mitt hörn och slippa träffa massa folk. Det är stor skillnad på människor som mår bra och som mår lite sämre...

Men nu mår jag iaf bra. Mycket bra dessutom! Jag längtar så jag dör till på lördag. Det är i stort sett det enda vi pratar om på jobbet. John från Gällivare ringde och jag beklagade att vi inte riktigt visste hur många ombyten vi skulle ha. Han sa två. Ett för middagen på kvällen, och ett inför mediabesöket vid 15-tiden!!! Hallå...!! Vad då media? Det har inte vi hört talas om. Men han sa att hans chef hade sagt att det skulle bli något med media efter lunchen... Uj uj uj... Vad ska detta månne bli...?

Annelie! Du måste ladda inför detta oxå...!

John sa oxå att det skulle vara värsta uppträdandet på kvällen på Havsbadet. 50-60-tals musik och allt vad han nu sa. Måste kolla på deras hemsida. Det låter ju riktigt skojsigt... :)

Ikväll här hemma har jag äntligen fixat Sofie's dator. Hon har ju inte haft någon hel dator i sitt rum, utan mest fått sitta vid Sofias dator i hennes rum. Men nu har jag fixat och donat och tjorvat och hållt på, så ikväll fick hon sin dator. Det är tur man har Internet. Där kan man bli hjälpt av mycket.

Nä, nu måste jag nog ta och slita mig från datavärlden. Mikael fixar och donar i tvättstugan. Man måste kanske hjälpa till. Men han klarar annars det där mycket bra. Hänger strumpor på rätt sida om tvättlinan osv... Jag gillar inte när man hänger i oordning, men Mikael vet precis hur jag vill ha tvätten upphängd. OK...! Säg inget... Jag vet att det låter fånigt. Men det går fortare att plocka ner och sortera om man hänger upp det i rätt ordning från början. Så det så!

God natt alla söta vänner därute!

Måndag 11 maj 2009

2009-05-11 21:52:05 / 1 kommentarer ..


Det var inte alls så segt att stiga upp imorse som jag hade trott. Men jag har nog sovit ikapp i helgen... :)

Arbetsdagen var helt ok. Det ringde ju, men inte mer farligt än vad man kunde förvänta sig. 

Har idag oxå bokat hotell i Umeå, avbokat ett annat i Skellefteå, fixat tid för utvecklingssamtal med Matte, hört med Fian om moppen osv osv...

När jag kom hem stod Mikael i full färd med att göra gäddburgare, så jag tog och hjälpte honom forma dem. Mikael och Sofie stod och stampade och ville iväg, men de fick vänta tills maten var klar.

Mathias var hemma idag med ont i magen, men under kvällen mådde han ganska bra igen.

Efter middagen åkte jag och Mikael och handlade. På parkeringen mötte vi Kristina Hillar så vi stod och samtalade med henne. Sedan gick vi in och bestämde oss för att börja med en mjukglass. Kristina var inte sen att hänga på... :) Det kändes verkligen som sommar. Solen sken in och vi åt mjukglass med en mc-kompis. Härligt...

Väl hemma tog energin slut. Maten packades upp och sedan blev det tv för hela slanten...

 
Tuffie lyckades smita ut när jag stoppade in Yamaha. Det är ytterst sällan hon vill komma ut, så jag lät henne vara på buren.


Yamaha blev helt tokig eftersom han var instängd. Han klättrade i taket och överallt för att få tag i Tuffie. Men Yammis hade varit dum och bitit husse. Då får man inte vara ute...


Vanilj däremot, som är världens lugnaste, var ute. Hon satt på Mikaels ben och böjde huvudet.

 
Det betyder "Klia mig" :)

Söndag 10 maj 2009

2009-05-10 21:04:10 / 0 kommentarer ..


Sovmorgon igen! Jag gilla igen...! :)

Efter många timmars sömn och en lång härlig dusch, så kände jag mig mycket nöjd och tillfreds. Jag fixade och donade med lite av varje här hemma, och sedan satte jag mig vid datorn. Håller på att kolla boende när vi ska på semester. Nu har vi bokat en stuga på Smögen iaf. 3 nätter kommer vi att sova där. Det blir så himla mysigt... :)

Annars har jag bråkat med Choice hemsida. De vill inte som jag vill...

Jag bad Mikael sätta i hårfärg i mitt hår, så jag slipper se ut som en gråhårig kärring nästa helg. Mina arbetskollegor säger att det inte syns grått hår hos mig, men Mikael säger att det gör det. Jag vet inte vem jag ska tro på, men mera färg i håret ville jag då ha.

Sedan satte jag mig vid datorn igen. Har fortsatt att kolla på stugor och boenden runt om i Sverige. Det är skönt att ha så mycket som möjligt klar innan man åker.

Idag grillade vi kassler till middag. Enkelt, men mycket gott. Mikael gjorde sås till och som vanligt lyckades han klockrent med den... :)

Efter middagen drog Mikael mig ut på en promenad. Jag hade varken ork eller lust att gå ut, men han tvingade mig. Lika bra det, för när vi väl var där och gick så var det mycket skönt.

Nu har jag suttit vid min dator på tok för många timmar idag. Så jag ska nog gå härifrån nu. Måste ju vila datorögonen innan det är måndag igen!

 
Robin och Vanilj äter frukost tillsammans.


Vanilj älskar det mesta man stoppar framför henne. Här är det limpa som är smaskens...


Ost är ju inte heller så tokigt.

 
Vi plockade ut One ur buren idag. Han är inte riktigt hundra i skrud och sinne, men han är charmig ändå.


Vacker Vanilj


Lördag 9 maj 2009

2009-05-10 17:57:05 / 0 kommentarer ..


Sovmorgon! Jag gillar... :)

Mikael väckte mig så att jag kom upp lagom till Melodikrysset började. Vi åt frukost samtidigt som vi löste krysset och Vanilj var med oss. Hon åt oxå. Hon är ett riktigt matvrak. Till och med Tuffie ligger i lä...

När krysset var löst och båtarna var tittade på, så gjorde vi oss klara för att åka till Storheden. Jag säger då bara en sak. ALLA Luleåbor + några till måste ha bestämt sig för att fara till Storheden idag. Det var så mycket bilar överallt och Coop-parkeringen var nästan full. Jag fattar inte vad alla skulle på stan nu för!?

Vi gjorde besök på Djurmagazinet, Biltema, Coop och Lindex. Jag köpte bara hårfärg och matskålar. Hade velat ha kläder, men när man letar då hittar man aldrig något man vill ha.

När vi var påväg hem så svängde vi förbi en kille som sålde cross-skor. Mikael köpte dem, så nu har han skor när han ska köra sin leksak. Motorcykeln som viss är av typen Offroad!

Väl hemma blev det lunch och Vanilj åt med oss. Hon älskar sallad... :) Efter lunchen bakade jag lite kärleksmums till Mathias basketavslutning. Jag tänkte bara smaka lite på smeten och precis när jag gjorde det kom Mikael in. Så typiskt...

Sedan så tyckte han att vi skulle se film. Han sa att jag kunde få se Beverly Hills Chihuahua och givetvis tog jag tillfället i akt. Att han sov stor del av filmen får jag väl acceptera...

Sedan blev det middag och kvällen bestod mest av fågelpyssel och tv-tittande.


Fredag 8 maj 2009

2009-05-10 17:11:57 / 3 kommentarer ..


Idag blev jag och Annelie klara med rutinpärmen på jobbet. Vi har skrivit ut och färdigt och sorterat alla papper. Har oxå visat kollegorna vars den finns, så nu är det helt klart.

Detta arbeta har lett till att vi har sprungit hit och dit och fram och tillbaka. När jag därför kom rusande mot min arbetsplats med två proppfulla pärmar, pennor, nycklar mm, och såg en stor fet spindel sitta på golvet vid min stol, då drog jag efter andan väldigt högt. Jag rusade undan och ropade på Marlene. Hon såg till att det bara blev ett svart streck (bokstavligen talat) kvar av spindeln... Tur man har duktiga kollegor!

Annars hände det inte så mycket mer spännande på jobbet. Vi gorde det vi skulle, plus lite extra, och det är väl rätt ok...

Efter arbetets slut åkte jag hem och middagen var precis klar. Grillat kött med sås och sallad. Mums mums mums... Jag åt och njöt. Sen var det dags för dagens stora händelse. Det är dags att utöka familjen med två nya medlemmar; Vanilj och One. Det är Mallans fåglar. Hon vill inte ha kvar dem och jag lovade att ta hand om dem.

Jag visste att Mallan var hos frissan i det hus där hon bor, så jag gick in dit. Hon höll på att färga håret så jag satte mig ner och väntade. Eftersom frisören är en av mina danskompisar blev det mycket prat om dans och en massa annat skvaller. Marlene blev jättefin i håret. En mörk toning i hela håret och sedan slingor i flera färger. Jättetufft blev resultatet.

När hon var klar gick vi upp i hennes lägenhet och jag tog med mig fåglarna hem. Jag satte deras bur bredvid min och Yamaha blev otroligt nyfiken. Sprang ner och upptäckte en spegelbild (trodde han). Yammis sjunger och fjantar alltid framför spegeln och han gjorde exakt så med One. Tills han upptäckte att spegelbilden visst gjorde som den själv ville. Då blev han alldeles förskräckt... :)

Efter en kort stund såg vi på Vanilj att hon var mycket lugn och satt mest och putsade sig. Vi tog ut henne och satte in One i stora buren. Då fick mina vänja sig med en ny fågel i taget. Yamaha tyckte in om One och ville bossa över honom precis som han gör över Tuffie. Men One är en cooling och sa ifrån, vilket gjorde Yamaha lite osäker. Bra! Han behöver sättas på plats.

När de lugnat ner sig satte vi in Vanilj. Och oj oj OJ vad Yammis fjantade sig inför henne. Han busvisslade och flirtade allt vad han kunde. Men hon brydde sig inte så mycket... :)

Resten av kvällen satt jag mest i telefon, vid datorn och kollade till fåglarna. Lugn och skön fredagkväll.


Mikael gillade Vanilj

Hon är så fin... :)


Alla fyra i buren


Torsdag 7 maj 2009

2009-05-07 22:45:30 / 0 kommentarer ..


När jag kom till jobbet fick jag mig en mycket trevlig överraskning. Annelie kom och jag pratade på konstant. När jag tystnar så säger hon:
-Jag måste få ge dig en kram!
Sedan gav hon mig ett paket!!! :) Det var en förseningspresent sedan jag fyllde år. Tomma CD-skivor! Kan det bli bättre...!? Tack snälla Annelie för att du tänkte på mig.

Annars har det varit en bra dag idag. Jag har även idag jobbat på en del med Annelie. Pappersarbete, pappersarbete, pappersarbete... Fast vi klagar inte. Inte det minsta.

Vid lunch idag så följde jag med Mallan och Ullis upp till sjukhuset. Där köpte vi oss varsin glass till eftermiddagsfikat. Jag köpte en ny sort. Den hette Lemon Age. En isglass... Enligt mig var den mycket god, men det var den första glass jag smakat som verkligen varit sur. Massor med citronsmak. Men jag gillade den, som sagt.

Fick jobba över idag oxå. Det var någon uppgradering som skulle ske, så växeln var tvungen att vara öppen lite längre. Det gick oxå bra. Hade lite protokoll att skriva så jag passade på med det under den tiden. Det ringer ju otroligt lite efter 17, måste man säga...

Därifrån åkte jag direkt till dansen. Avslutning i torsdagsgruppen. Så nu är det helt slutdansat i grupperna fram tills hösten kommer igen. :(

När jag sedan äntligen kom hem, så var det dags för datorfix och datorfix. Jag har sorterat bland tangentbord, datorer, skärmar osv... Men nu har jag nog klart för mig vad som ska vara kvar och vad som ska kastas. Fast oj oj oj vad tiden gick fort. Hipps vipps är klockan snart 23 och jag skulle kunna tänka mig att det är ca 20.43.

Imorgon är det iaf fredag och det känns ju skönt att det är veckans bästa dag som kommer. Helgen lär väl gå lika fort som veckan, men man ska inte klaga. Helg är det iaf snart, och det är skönt. Och imorgon händer det saker här hos oss, så jag längtar till då... Men det berättar jag mer om imorgon!

Kram på er alla!

Onsdag 6 maj 2009

2009-05-06 21:45:29 / 4 kommentarer ..


Idag är det 14 år sedan min son döptes. Han fullständiga namn när Thomas Mathias Johansson Ärnste. Men han kallar sig "bara" Mathias Johansson... Tänk att det är hela 14 år sedan. Och den dagen var Ingela tjock. Riktigt tjock. Det var bara 10 dagar kvar tills Malin skulle födas...

Annars har dagen varit bra. Lite annat arbete än att endast svara i telefon. Alltid trevligt. Jag och Annelie har jobbat med lite av varje idag. VI har även kommit på vad vi ska kalla oss när vi någon gång i framtiden blir egna konsulenter Vi har ett jättebra namn och en superbra slogan! Jag ska berätta någon gång när vi är redo... :)

När jag for hem så sa jag som vanligt hej då till chefen och sa att vi syns imorgon. Fast hon påminde mig att det inte blir i morgon vi syns. Och då kom jag ju på att hon skulle till London med delar av hennes familj. Vilken himla grej. Man är liksom bara lite avundsjuk... Men jag önskar dem en trevlig resa och tror säkert det blir superhärligt!

Väl hemma gjorde jag lite middag och skyndade mig iväg till dansen. Sista onsdagsdansen idag och den ville man ju inte minnas. Det var en otroligt rolig dans, så jag ångrar verkligen inte att jag for dit.

När jag kom hem igen så kom jag på att jag skulle koka lite broccoli till lunchen. Jag satte på det och gick sedan till tv:n. När det började lukta överkokta grönsaker så insåg jag att jag totalt glömt bort pannan. Shit... Bara att börja om igen.

Sedan har det blivit lite mer tv och lite dator. Hade behövt X antal timmar till idag för att hinna allt jag hade velat, men icket... Bara att gilla läget.

Vid lunch idag kom en väldigt lycklig dotter förbi. Hon har ju köpt moppe och hämtat den idag. Typiskt nog så regnade det just idag, men hon var ändå riktigt glad! :)

  
Visst är den fin, hennes lilla Pärla.

 
Stolt och glad!


  
Hon vill alltid ha hjälm när hon kör och det är ju bra. För jag skulle plocka bort mopeden DIREKT om den kördes utan hjälm.

  
Här kör hon iväg. På två hjul, precis som hennes mamma!!! ;)

Tisdag 5 maj 2009

2009-05-05 21:51:38 / 0 kommentarer ..


På morgonen var det en mycket intressant stund i växeln. Det hade gått ut en annons i dagspressen om att man skulle få kolla upp sina bruna fläckar på hudmottagningen. I annonsen stod det att man skulle ringa till växeln mellan 8-10 idag, för att bli kopplad till en sköterska som skulle ta emot bokningar.


Det var nog ingen som kunde förstå hur många människor som har bruna fläckar och vill kolla upp dem. Det var helt enkelt ingen som kunde förstå hur mycket det skulle ringa. Helt sjukt var det. Växeln till och med kraschade två gånger innan nio.


Men det gick ändå fint. Vi jobbade på bra, precis som de auktoriserade telefonisterna vi är. Chefen kom in och skämtade och svamlade på och menade att det är ingen idé att jaga upp sig. Hon skrattade så man trodde det var fredag eftermiddag, istället för tisdag morgon.


När detta "fiasko" var över så hade jag och Annelie möte. Det ska bli en intern revision hos oss snart och vi måste ha alla rutiner och massa annat klart innan dess. Bara att jobba på!


Jag jobbade till 17 idag, men när klockan var slagen så fick jag ändå inte åka hem. Idag var det dags för APT (arbetsplatsträff). Vi åt supergoda landgångar och sedan hade vi möte. Ett helt ok möte...


Efter det åkte jag hem och bytte fordon, till mitt fyrhjuliga. Tog med mig Mathias och åkte till Mjölkudden för att hämta ut hans böcker som han beställt. Åkte sedan till Ica Maxi för att handla lite. Sen blev jag tvungen att åka tillbaka till jobbet för att hämta glömda saker. Tillslut var jag hemma och då var klockan nästan halv nio.


Då var det bara att sätta igång och packa upp varorna, fixa kvällsfika till Matte och sätta mig vid datorn. När jag nu har bloggat så måste jag ta och följa lite order från Mikael. Imorgon kommer nämligen sotaren på morgonen och innan han kommer måste man fixa med lite saker. Mattorna ska rullas undan och tidningar ska sättas runt kaminen. Han är ordentlig min älskling... :)

 
Dagens middag bestod av dessa underbara landgångar som vi fick på APT:n


Mathias nya spelprogrammeringsböcker

 
Och vars hittar man då Mathias!? Stirrande in i datorn...


Men jag lyckades få honom att slita blicken en kort stund.


Måndag 4 maj 2009

2009-05-04 22:07:03 / 1 kommentarer ..


Det var måndag morgon, och mitt huvud var så tungt... Det bara ville stanna kvar på kudden, hur mycket jag än kämpade med att få upp det. Men tillslut så.

När jag sedan stod i köket för att packa min matpåse och tittade ut, då såg jag Mallan trampa förbi på sin cykel. Det gjorde mig mycket snopen måste jag säga.

Arbetsdagen var annars helt ok. Det ringde sjukt mycket på morgonen, precis som det brukar. Men sedan lugnade det ner sig. På lunchen gick jag och Annelie upp till sjukhuset och postade brev. Skulle ta ut pengar men bankomaten var fortfarande paj. Nu får de ju lov att fixa till den!

Eftermiddagen var jobbig. Jag var så trött och ögonen ville bara falla ihop. Men jag kämpade mig vidare och arbetsdagen tog tillslut slut.

Åkte hem och fixade middag, sedan var det bara att göra sig klar för att åka till Mallan. Jag, Marlene, Lena och Ingela skulle ha tjejträff ikväll. Trevligt...

Lena berättade vad hon varit med om häromveckan.

Lenas arbetskompis Eva skulle åka hem med Lena och Peder. När de slutat jobba så gick de ut, men ingen Peder fanns i sikte. Lena ringde då och frågade vars han var och han sa att han kommer nu, han körde precis upp på vägen mot kommunhuset.

Lena ser deras blåa Audi och den stannar framför Lena och Eva. Lena tittar in i baksätet och ser att Peder plockat bort barnstolen och tycker att det var väldigt seriöst gjort av Peddan, bara för att Eva skulle slippa gå runt bilen. Lena säger till Eva att hoppa in i baksätet och Eva gör det.

Själv hoppar Lena in i framsätet och frågar Peder varför han har plockat bort barnstolen? Då hör hon en röst som säger:
-Och vars vill ni åka då?
Lena tittar upp och ser en helt annan man än Peder. Lenas kommentar till honom blev:
-Skojar du...!?

Lena slängde en blick bakåt och såg deras gröna motorvärmarsladd och var därför helt säker på att det var deras bil. Hon trodde att Peder och denne man hade hittat på något skämt och att han körde Lena och Peders bil...

Tillslut inser Lena att det är något som är galet. Hon och Eva har hoppat in i fel bil. Denna man stannade bara för att det blev rött i trafikljuset. Lena säger åt Eva att hoppa ur bilen. Eva, som inte vet att de är i fel bil, förstår inte varför i hela friden de ska stiga ur bilen helt plötsligt.

Men ur bilen stiger de och ser att den rätta bilen, med den rätta mannen, precis kommer körande...

Nu är det väldigt svårt att skriva det här på samma sätt som Lena berättade. Men när hon talade om hela historien för oss tjejer, så skrattade vi så att tårarna fullkomligt forsade ner över kinderna. Vilken historia... Tycker det var speciellt kul att hon liksom skyllde på den stackars mannen, som att det var han som dummade sig.

Resten av kvällen blev mycket skvaller om allt mellan himmel och jord. Hemma var jag inte förrän efter 21. En bra kväll och jag tackar tjejerna för denna gång!

 
De första som möter en i hallen är pippisarna. One och Vanilj.


Mallan äter upp det sista av hennes middag, stående i köket.

   
Marlenes vardagsrum


Hennes sovrum


Hallen

 
Och så hennes uterum

 
Jag satt med kameran i högsta hugg och knäppte både Ingela och Lena när de kom.


Vi satt och pratade en stund i vardagsrummet innan vi gjorde iordning fikat.


Fruktsallad. När vi bestämde detta var fruktsallad fortfarande nyttigt. Nu blir man tydligen bukfet av frukt... :(

Söndag 3 maj 2009

2009-05-03 19:16:32 / 0 kommentarer ..


Imorse var jag trött... Gudars gudar vad trött jag var... Jag nästan hoppades att vädret skulle vara uselt, så att jag fick stanna kvar i sängen. Men icket, vädret var bra och Mikael var på G. Bara att stiga upp...


Idag började körningarna med MC Fyrkanten. Vi valde mellan att köra med Boden eller Luleå. Boden är ju liksom "vårat" gäng och vi kör alltid med dem. Anledningen att vi var tveksamma vars vi skulle köra, var att Boden skulle köra sådan tråkig tur idag. Men vi valde ändå att köra med dem till slut.


När vi kom dit var vi mycket förvånade över att det var så lite motorcyklar där. Eftersom det är första turen och rätt bra väder, så trodde vi det skulle vara mycket folk. Sju stycken hojjar blev det till slut.


Persön runt, som stod på körschemat, lät inte så intressant och då gjorde vi som så att vi ändrade rutten. Det blev att köra till Norrfjärden istället. Vi tog vägen över Avan och Ale till Alvik. Där körde vi förbi Cissis hus (jag såg foppa-bilen). Vi körde sedan Klubbenvägen till Ersnäs. Då passerade vi Niklas (Fians pojkvän) hus.


Efter det svängde vi av över Fällträsk och Sjulsmark innan vi kom till Norrfjärden. Vi fikade och pratade hur länge som helst där. Sedan tog vi vägen över Rosvik, Långviken, Vallen och Ersnäs innan vi körde E4:an hem.


Jag ville ha en mjukglass men glömde säga det till Mikael, så han visste inte att han skulle svänga in på Ica. Men men, det får bli en annan gång. Jag orkade inte köra om honom och "leda vägen" så jag får väl skylla mig själv.


Väl hemma blev det att äta rester eftersom kylen börjar vara överfylld av sådana. Jag bakade kolakakor eftersom Mikael ville ha fika till hockeyn. När matchen började satte jag mig framför datorn för att komma ikapp med bloggen. Låg några dagar efter. Det gillar jag inte...


Några timmar senare sitter jag fortfarande kvar. Det lär nog bli så att jag stannar kvar här fram tills det är tv-dags...

 
Här är vi samlade innan avfärd från järnvägsstationen i Boden.


Snygg HD

 
Fikar/äter i Norrfjärden.


Brage och Christers BMW


Och här har vi våra "pärlor"


Marja på väg till hojjen.

Lördag 2 maj 2009

2009-05-03 19:02:21 / 0 kommentarer ..


Igår kväll gjorde vi upp med Christer och Marja att köra mc upp till Storforsen med dem. Någon timme senare ringde Ingela och frågade om vi vill köra med dem till Torneå. Jag sa att vi hade andra planer men de fick gärna följa med oss istället. De ville de! Kul...


Så klockan 12 var vi på deras gata och samlades. En stund efter oss kom Christer och Marja och vi var alla samlade. Niklas och Camilla följde också med.


Med Mikael i täten körde vi raka vägen upp till forsen. Jag tyckte jag såg ett bekant ansikte vid en husvagn och visst var det så. Teija (chefens chef) var där och campade. Hon kom och tittade på min hoj, vilken hon tyckte var mycket snygg...


De andra gick under tiden och letade reda på en grillplats och hittade en med ett mycket vackert läge. Det var riktigt varmt idag, 22 grader. När man satt i lä var det nästan äckligt varmt, men man ska inte klaga.


Vi pratade och grillade och åt och hade en trevlig stund, även fast det kom en spindel farande i full fart. Vi tog oss en runda runt området innan vi packade ihop våra saker och åkte iväg.


Vi stannade i Älvsbyn för att tanka och äta lite glass. Camilla rekommenderade Nogger mint, och den var riktigt god. Sedan körde vi till Boden och sedan hem.


Där bytte vi fordon och tog bilen till Ica Maxi för att handla. Det var som ett motionspass. När Mikael känner sig stressad så går han fort, och jag får ärligt talat springa bredvid. Vi mötte Lena som var ute för att leta godsaker. Hon kände för att frossa... :)


Väl hemma grillade vi och åt riktigt god mat. Sedan blev det tv för hela slanten!

 
Startklara utanför Ingela o Tomas


Vi hittade en fin grillplats där vi tillbringade några timmar.

  
Vi grillade och åt!


Jag frågade Ingela om hon inte kunde rulla sig i snön, men hon nöjde sig med att tvätta händerna.

    
Det är otroligt vackert uppe i Storforsen den här årstiden.

  
Hotellet är stort och fint.


Kapellet ligger mycket vackert till, om man vill gifta sig.


De har gjort en bro, så man kan gå från hotellet upp till själva forsen.


Tomas hittade ett hus som verkade vara för småfolket... Jag skulle nog passa!


Trött Tomas

 
Samling innan avfärd från Storforsen.


Glasstopp i Älvsbyn


Fredag 1 maj 2009

2009-05-03 18:21:46 / 2 kommentarer ..


Igår när vi la oss så frågade jag Mikael om vi skulle ställa klockan. Han sa att det inte behövdes eftersom han vaknar så tidigt. Vi skulle stiga upp kl. 9. Jag ställde klockan ändå, och jag kan säga så här... Jag slog av klockan och tog en dusch innan jag återvände till sovrummet. Då sov Mikael fortfarande som en stock. Det var en trött man den här gången...

Men efter en stund var vi båda vakna och uppstigna. Vi gjorde oss klara för årets stora kortegekörning. Kallas lite olika men majrundan är väl det mest officiella namnet. Paltrundan är annars oxå ett vanligt namn. Att många kallar den paltrundan beror på att när man nått sitt mål i Piteå så säljer de palt där.

Att åka majrundan är en enorm känsla. Bara att ta sig till samlingsplatsen är härligt. Vi mötte flera mc-människor bara på Statiol i Gammelstad. Varenda mack man kör förbi in mot stan står det motorcyklar och tankar på. När vi sedan kom till Södra Hamn var det enormt mycket folk där redan. Vilken stämning.

När Pite/Boden-gänget kom så fylldes hela parkeringen och det fanns inte många platser kvar. Dagen fortsatte sedan i lugnt tempo mellan städerna Luleå-Boden-Älvsbyn-Piteå. Jag och Mikael körde långt fram i ledet och det var mycket skönt. Det blir mindre "gummibandseffekt" då. Tydligen passerade 1153 motorcyklar i Sunderbyn, vilket är rekord. :)

I Piteå mötte vi Mogge och pratade bort en stund med honom. Han frågade om vi skulle äta palt, men vi struntade i det. Det är så mycket folk... När vi hade gått en runda åkte vi istället till Blå Ängeln och åt där. Jag brukar alltid äta pizza 1 maj, men i år var jag inte det minsta sugen. Så det fick bli en kycklingsallad istället.

När vi kom hem hann jag bara till garaget innan jag upptäckte att jag fått sms från Ingela. De satt hos Jonte och undrade om vi ville komma och dricka lite kaffe. Så vi bara hoppade ur kläderna, tog cykeln utan motor och for till grannkvarteret.

Efter besöket hos dem tog vi en extra cykeltur innan vi åkte hem och tog det lugnt framför tv:n resten av kvällen.


Hanna och hennes pappa kom körande precis när jag hade fått upp kameran.


Kristina Hillar går runt och säljer lotter och pins.


Mikael snackar hoj med Tobbe och Klasse

    
Det är verkligen många typer av motorcyklar i farten en sådan här dag.


Även fyrbenta varelser från vara med i tåget.


Fullt i Södra Hamn


I Boden träffade vi Veijos fru, Kaisa. Med sig hade hon sin älskade "bebis". 6 månader gammal och otroligt lugn.


Åke är ute med sin nya Burgman som han fick igår. Mycket nöjd hittills.


Paltkön ringlade långt utanför lokalen.


Sara var med sina föräldrar på mc-sväng idag.


Mikael ser otroligt glad ut på Tomas nya Burgman. Vilken förövrigt är Åkes gamla...

 
Här beger de sig iväg, tillbaka mot Boden.

 
Diana visade att de hade nästan slut snö på tomten. Hon trodde mig nästan inte när jag sa att vi har massor kvar. Så dessa bilder knäppte jag när jag kom hem från dem, som bevis...

Torsdag 30 april 2009

2009-05-03 17:27:51 / 1 kommentarer ..


Valborgsmässoafton. Många som slutar tidigt, utom vi... På mitt arbete jobbar vi alltid hela dagar, när vi har öppet. Den som stänger får lov att sitta hela dagen på arbetet. Idag var det jag som stängde. Så denna valborg satt jag i Baracken fram till 17.00.

Själva arbetsdagen var ändå rätt ok. Morgonen var bedrövlig. Ett system gick sönder och patienter kom inte fram till vårdcentraler och mottagningar. Gissa vars de ringer om de inte kommer fram? Till växeln givetvis...

Nåja, det gick bra det med. Pratade med Helena lite grann idag oxå. Trevligt som vanligt. Sofia ringde och frågade hur man gör egen marinad till köttet, så jag lärde henne det.

Idag har jag oxå hört att det finns personer som äter fel, helt enkelt.  Något ex:

När man äter en mumsmums, så skalar man av chokladen, äter upp skummet, tillsist äter man kexet.
En bulle (sådan ihoprullad vanlig kanelbulle) äter man utifrån och in. Man sparar det gottaste mitt i bullan till sist.

Fick höra att det inte alltid är så, men jag kan inte tänka mig att äta på annat sätt. Jag har ett ex till. Jag har bilder till detta exempel.
   
Ballerinakex! Man tar en kaka. Vrider bort överdelen så att kakan delas i två delar. Sedan äter man det ljusa, smaskar i sig chokladen och sedan äter man den mörka kexdelen. Så gör man...

När jag kom hem så var Mikael i full färd med att laga mat och se på hockeymatchen på tv. Jag såg min chans direkt och insåg att idag skulle jag få laga middag. Så jag sa till honom att det var helt OK om han ville se hockeyn, så kunde jag fixa maten. Det gick han med på, även om han sprang i köket ändå hela tiden.

Jag körde inte in Daisy när jag kom hem eftersom hon var så smutsig. Jag tänkte faktiskt alldeles själv tvätta henne. Så under tiden vi åt sa jag till Mikael att jag ville att han skulle "få igång" mig. Då kunde jag göra resten själv. När middagen var bortdukad och hockeyn slut så sa han att han skulle ut och tvätta Daisy. Då sa jag att jag absolut kunde göra det, men han ville... :)

När han var klar med det så tog vi oss årets första cykeltur. Vi tog en sväng till Elimkyrkan och tittade på majbrasan. Sedan cyklade vi förbi Hägnan, fast vi gick aldrig in där. Cykeln styrde vägen hem till vår gata. Härligt att cykla igen!


Tycker det varit dåligt med kort på Annelie här. Så nu fick jag tigga till mig ett kort...

PK ville visa hur cool hon är.


Mallan studerar hennes beroendedryck; CocaCola


Laila leker tittut. :)

Valborgsmiddag


Majbrasa

Något att roa er med...

Titta på bilden...


Ser ni vad som saknas?


En till...

Titta på bilden.


Ser ni vad som saknas?


Roande eller inte, men jag och Annelie hade otroligt kul när vi gjorde bilderna iaf... :)

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!