Söndag 31 januari 2010

2010-01-31 19:28:23 / 0 kommentarer ..


Vaknade vid 10 idag. Det kändes som en bättre tid att vakna på en helg, än strax före sju. Men efter frukost så försvann min pigghet och jag var tvungen att lägga mig och blunda i en halvtimme.

Men sen var min kropp redo. Då tog vi oss en promenad iväg till Ica Supermarket för att köpa kaffe. Det var slut hemma och det är ju en mindre katastrof...

När vi kommit hem och druckit dessa underbara droppar av svart vätska, så frågade jag Mikael lite snällt om han kunde färga håret på mig. Det kunde han, så jag gjorde mig redo för det. Nu har jag åter lite jämnare färg i mitt hår, än vad jag hade innan. Skönt...

Resten av eftermiddagen har jag mest suttit vid datorn och läst. Finns så otroligt mycket att läsa på detta härliga internet!

Vid middagsdags fick jag dille på att dammtorka. Så samtidigt som jag lyssnade på ljudboken, lagade middag så dammtorkade jag hela huset. Har även städat i tvättstugan och hängt bort alla kläder som fanns. Så nu kan jag känna mig riktigt nöjd.

Därför tänker jag nu slå av min dator och sätta mig i soffan resten av kvällen! Imorgon är det måndag och en ny härlig arbetsvecka!


Lördag 30 januari 2010

2010-01-31 19:26:41 / 0 kommentarer ..


Idag fyller min vän Marlene år. Grattis på din 39:e födelsedag!!!

Själv vaknade jag av att alarmet gick klockan 06.45. Då var det bara att stiga upp och kolla att Mathias var vaken. Han skulle nämligen till Jokkmokk idag. Jag gjorde i ordning frukost och matsäck (som en duktig mamma) och såg till att han kom sig iväg. Precis när han farit steg Robin upp. Han skulle oxå på äventyr idag. Hans var att fara till Storklinten med en kompis.

När även han åkt iväg så funderade jag om jag skulle gå och lägga mig igen, eller om jag skulle inta duschen. Hör och häpna, men jag valde duschen! Jag var helt enkelt inte trött...

När jag gjort mig klar så gjorde jag färdigt frukost och sedan väckte jag och katterna husse. Katterna, som efter sin kastration piggnat ordentligt, busade fram och tillbaka genom hela huset i FULL fart. Härligt att se dem så pigga igen.

Vi åkte iväg för att kolla lite på tapeter. Jag skulle ha gråa med ränder. Det blev bruna med löv... Men jag är inte den som är rädd för att ändra mig. Jag tror det kommer bli såååå fint. Det är köket som ska tapetseras. Och kaklas. Och bytas tak. Med mera.

Efter tapetbeslutet åkte vi till Trend Café och drack kaffe innan vi for hem igen. Väl hemma började jag baka. Bakade rågsiktsbröd, så nu har vi det i några dagar. Fast det lär inte räcka länge...

Mikael gjorde en underbar lasagne till middag och sedan blev det bara riktigt lugnt hela kvällen.


Denna filt var i transportburen när katterna åkte iväg till veterinären. Efter det har Lillen blivit helt tokig i filten. I lördags drog han omkring med den i hela huset. Såg ganska kul ut när den lilla katten drog den stora filten.


Katterna mår hur bra som helst nu. Och Mikael skämmer bort dem som vanligt!

Fredag 29 januari 2010

2010-01-31 19:24:08 / 0 kommentarer ..


Idag skulle min mormor ha fyllt 92 år. Hon fick fira sin 91:a födelsedag, men tyvärr inte den här. Min allra sötaste mormor blev en gammal kvinna. Men självklart saknar man henne ändå. Detta första år utan henne har man tänkt många gånger på gamla minnen. I somras saknade vi hennes besök, på födelsedagar saknade vi hennes samtal, på julafton saknade barnen hennes ständiga gåva; tomtebloss... Osv...

Men idag tänker jag på henne ändå med glädje. För födelsedagar ska vara en glädjens dag, även om man inte befinner sig i just denna värld.

Jag hoppas då att det är varmare i mormor (och morfars) värld, än vad det är här. För här är det kallt idag. Det svänger fort. Ena dagen är det snöstorm och nästa är det svinkallt. Det finns inget annat än att gilla läget.

Idag var det en speciell dag av en annan anledning oxå. Idag var det dags för katterna att kastreras. Kl 13 åkte Mikael med dem dit. Det var över ganska fort och nu är de både "knipsade" och id-märkta. Skönt att ha det gjort.

När jag slutade så åkte jag med bussen till Ica S och där handlade jag lite snacks till Mathias. Jag hämtade även ut min mobil som ÄNTLIGEN kom tillbaka...

Sedan gick jag hem till min väntande familj. Där var middagen på bordet, som intogs med god aptit. Resten av kvällen tog vi det bara lugnt och mojsade med katterna, de stackarna... :)


Bergströmsbarnen iväg på äventyr efter middagen...


Jag och Mikael myste hemma istället. Jag fick tulpaner av min älskade sambo idag! :)

Torsdag 28 januari 2010

2010-01-28 20:05:30 / 1 kommentarer ..


Torsdag redan! Om förra gick sakta, så måste jag säga att den här gick snabbt!

Det var oväder ute idag. Och kallt... Så jag klädde på mig ordentligt när jag gick till bussen. På min himla busshållsplats så finns det ingen kur, så där stod jag som en snäll liten skolflicka och väntade på bussen. Utan att klaga det minsta lilla... :)

En av mina äldsta vänner, Marlene, jobbar jag med. Vi har känt varandra sedan vi gick sexan. Vi har bott grannar, gått grundskola och gymnasium i samma klass. Nu jobbar vi tillsammans och har gjort så i snart 10 år. Denna vän har idag klarat uppkörningen på sitt körkort och jag är SÅ STOLT över henne!!!! Nu är det "bara" teorin kvar och det ska ta mig tusan snart vara avklarat! GRATTIS GUMMAN!

När jag slutade så väntade jag en kvart så kunde jag åka med Cissi hem. Tack än en gång snälla! Idag fick Cissi dessutom veta att hon får jobba hela februari hos oss. Yes! Det gillar vi... :)

Idag är det ju torsdag, och det brukar betyda dans. Men jag insåg att jag inte ville dansa idag. För det första känner jag mig fortfarande lite sliten. Sedan så har jag ju sovit alla kvällar här hemma och då hopar sig sysslorna här hemma. Så jag valde att stanna hemma från dansen.

Men jag hade lite energi. Så jag har bytt gardiner i sovrum, vardagsrum och kök. Har plockat fram sakerna Mikael ska ha med sig när katterna kastreras. Sedan har jag oxå städat toaletterna och tvättat. Men nu är jag slut som människa och ska ta det lugnt hela kvällen...

Föresten så sitter jag här och lyssnar på en grupp som heter The Baseballs. De är jättebra! (Ett litet tips bara)


Detta papper kom Mallan och visade upp med glädje idag!


Framför allt denna ruta var ju rolig... :)


Onsdag 27 januari 2010

2010-01-27 20:41:13 / 0 kommentarer ..


Sov ÄNTLIGEN en hel natt utan problem. Skönt... Egentligen låter jag som en gnällunge, för jag har ju inte sovit dåligt många nätter egentligen. Jag har ju en vän som nästan aldrig sover en hel natt helt underbart. Och inte gnäller hon... Men som människa utgår man ju alltid från sin egen världsbild...

Idag trodde jag att jag skulle vakna till ett otroligt snöoväder där hela uppfarten var översnöad och det var ett enda snökaos. Med tanke på varningarna som gått ut så trodde man det. Men det var inte så farligt. Det hade inte hunnit komma till oss än.

Jag var ju glad över det eftersom jag skulle ha bilen idag. För idag var jag bara på jobbet på förmiddagen. Efter lunch åkte jag ut till Björkskatan och hade ett möte med Åsa. Det gick bra att köra dit, trots att snöovädret hade börjat. Åsa var inte riktigt klar, så jag passade på att smita in i Norrbottens Minne och kikade på alla böckerna. Jag älskar ju böcker så det var som att vara i ett himelrike.

Mötet med Åsa gick bra och jag for sedan ut till Storheden. Var jättenära att köra fast på Ica Maxis parkering, men tack och lov så har jag ju en framhjulsdriven bil, så det gick bra att ta sig lös själv.

När jag handlat färdigt så ringde jag Mathias och bad honom gå ut och skotta uppfarten så jag kunde köra in bilen i garaget. Min duktiga son gjorde det och var precis klar när jag kom hem. Så han öppnade garagedörrarna och jag körde raka vägen in. Behövde aldrig gå ur bilen och jag var MYCKET nöjd över det.

Helt kurant är jag inte riktigt än. För efter middagen så var jag helt slut. La mig på soffan och sov flera timmar igen! Nu sitter jag här, men är så otroligt trött... Måste snart gå och sova...

Min gullunge Sofia har skaffat sig en egen blogg, IGEN! Får se hur länge hon orkar hålla på denna gång. Men vill ni kika så kolla på http://sofialoveniklas.blogg.se  Hon skriver att hon saknar mig och att jag rock her world. Sådana ord värmer djupt i mammahjärtat ska ni veta! :)


Lillen... Han kan slappa han...


Tisdag 26 januari 2010

2010-01-27 20:26:06 / 0 kommentarer ..


Sovit otroligt dåligt. Dock var det inge problem att stiga upp, för jag kunde ju ändå inte sova. Låg mest bara och vred mig...

På jobbet var jag helt nere. Mina goa kollegor Mallan o Anneli insåg direkt att något inte var som det skulle. Det tar jag som ett tecken på att de känner mig väl...

För er som inte vet, så är det inget som har hänt! Jag har bara haft svårt och sova och är kanske inte helt kurant. Därför blir jag lite nedslagen. När man är en person som jag, som är ganska kraftfull i sättet att uttrycka sig. Tex är jag glad, så märks det tydligt. Är jag arg så märks det ännu tydligare. (Har ju temperatment så det räcker för fyra). Det är kanske inte så konstigt då att det märks när jag är tyst och drar mig undan.

Gulligt av mina goa vänner att uppmärksamma mig.

Idag tiggde jag skjuts hem med Cissi. Jag bad att få sluta lite tidigare så jag kunde åka hem med henne. TACK Cissi för att jag fick åka med dig. Du är jättejättesnäll! Vill alla så väl hela tiden. Det är en fin egenskap du har. Eftersom du är på väg att bli dansare, om än dock i Zumba och inte Linedance, så höjer jag dig lite extra i skyarna! Dans (i alla dess former) är ett härligt sätt att röra på sig.

Vad hände då för mig på tisdagskvällen? Jo, jag kom hem. Frågade Matte hur det gått med provlämning och ekg på vårdcentralen. Det hade gått bra och nu väntar vi på resultat. Marja frågade om det kan vara någon allergi... Det vet jag faktiskt inte. Ingen har pratat om det, men jag kanske ska höra med läkaren vad hon säger.

Nåja, när jag pratat med honom så åt jag middag (mackor=värdelös middag). Mathias värmde rester. Sedan sov jag. Jag och katterna låg i soffan och sov hela kvällen. Då och då såg jag lite på tv innan jag slumrade om igen. Vid 22-tiden la jag mig i sängen och fortsatte sova!

(Som ni förstår skrev jag detta på onsdagskvällen, för på tisdag startade jag aldrig datorn. Undrar när det hände sist när Mikael inte var hemma)


Måndag 25 januari 2010

2010-01-25 19:30:33 / 1 kommentarer ..


Konstigt egentligen. Tidigare har jag alltid tyckt att måndagar har varit den värsta dagen av dem alla när det gäller att ta sig upp ur sängen. Så är det inte längre. Måndagarna är ju den enklaste dagen... Tänk vad man förändras genom livet hela tiden.

Idag var äntligen Anneli tillbaka på jobbet. Det är liksom inte samma sak när inte hon är där. Men man hann inte prata överdrivet mycket eftersom det måndag. Då är det ju många som anser att detta är den bästa dagen att ringa till Landstingets Växel. Det kan jag då säga, behöver man inte ringa just denna dag, så bör man vänta. Det är så många som ringer och vill fram så här efter helgen.

Fast jag klagar inte, för har man något att göra så går ju tiden så fort. Idag har jag oxå suttit 35 minuter i telefon med Länsteknik. Det strulade med en uppdatering och när jag slutade hade de fortfarande inte fått igång det som det skulle.

Men kl 16.30 så tog jag på mig mina kläder och promenerade hem. Jag lyssnar ju på en jättebra bok (med en värdelös uppläsare) så jag trivs med att promenera hem.

Hemma möttes jag av två sömndruckna katter och en son vars huvudvärk dunkade. Men katterna piggnade snart till och Mathias blev lite bättre efter en Bamyl Koffein. Imorgon ska grabben till vårdcentralen för att ta massa prover och ekg. Blir bra att få det gjort.

Vad hände ikväll då? Ja, jag sa till Anneli att jag ska inte sitta vid datorn ikväll. Och det har jag inte gjort. Förutom detta då, när jag skriver i bloggen. Jag har ätit middag, läst bok och tidning, tvättat och sett på tv. Och det är precis de sakerna som jag tänker fortsätta med resten av kvällen.

Söndag 24 januari 2010

2010-01-24 19:09:13 / 0 kommentarer ..


Vaknade idag efter en jobbig natt. Fy tusan vad jag har sovit dåligt. Vaknar stup i kvarten och kan inte somna om. Det är olikt mig och jag blir skitsur när det händer...

Därför valde vi att inte åka ut med skotern idag. Jag tyckte det var bättre att vara hemma vid datorn. Mikael passade då på att fara till jobbet. Det var lite småjusteringar på skotern som han ville göra.

Jag har därför suttit stor del framför datorn idag. Det har varit skönt och avkopplande. När Mikael kom hem så åt vi lite lunch. Eftersom Lena o Peder skulle komma förbi idag så ville Mikael baka muffins, så det vi gjorde. Det blev muffins med kardemumma och muffins med choklad o apelsin. Goda sa de som smakade.

Vårat främmande kom på besök och vi surrade på med dem. Dessutom hjälpte jag Lena att få lite saker till mobilen. Hon behöver ju något att lyssna på när hon vandrar runt på lunchen.

När de for fixade jag iordning maten. Precis när jag skulle sätta in den i ugnen ringde Fian och bad mig komma med gitarren till Storheden. Det gjorde jag. Trevligt att få träffa Gummi en kort stund.

Hemma igen så blev det middag och resten av kvällen har bestått av dator och tv. En soft och skön dag. Precis som en söndag ska vara!




Katterna på span... Vill ni veta vad som är så spännande...?


Jo, denna vackra katt som vandrar där ute...


Lördag 23 januari 2010

2010-01-24 13:05:07 / 1 kommentarer ..


Idag firar jag och Mikael 3,5 år tillsammans. Herregud vad tiden springer iväg!!! :)

Jag fick sova ut i morse. Det uppskattades massor... När jag tillslut tagit mig upp och vi ätit frukost ringde Peder och frågade om vi ville fara till skoterstugan med dem. Det ville vi så vi började skynda oss med att göra oss klara!

Mitt i allt ringde journalisten från Landstingstidningen. Hon ville läsa upp vad hon tänkte skriva i tidningen och frågade om jag hade tid. Visst sa jag, och det skulle jag inte ha gjort. Hon surrade ju på hur länge som helst. Jobbigt när man är stressad. Men allt gick bra med tidningen och jag skyndade mig att bli klar.

Tillslut kom vi till skoterstugan. Där var det MASSOR med folk. Det var allt från ungdomar till gamla gubbar. Men mest ungdommar faktiskt. Det är lite kul att det kan vara så mycket folk på en plats mitt i skogen! :)

Mikael fick testa sin nya grillkälke och den fungerade perfekt. Vi åt pitabröd med massa gott. Det är riktigt härligt att äta ute måste jag verkligen säga!

Efter några timmar i skogen åkte vi tillbaka hem igen. Där bytte jag bara täckkläder och så gick vi ut på en promenad istället. Eller vi gick till Ica och handlade lite. Vi hade tänkt fara ut och äta, men vi struntade i det. Man är ganska slut när man varit ute en hel dag. VI gjorde mycket supergod mat hemma istället och myste framför tv:n.


Mikaels nya grillkälke. Eller kälken är gammal, men själva grilldelen är tillbyggd.


Peder lånar den när han steker deras hamburgare.


Trots att Lena ser påbylsad ut, så frös hon som en liten hund... :)


Även Wilma tyckte det var kallt!


Många olika typer av skotrar var på plats.


Den här röda längst fram, en sån vill jag ha! Snygg och liten. Precis de egenskaper jag är ute efter.

Fredag 22 januari 2010

2010-01-24 12:54:56 / 0 kommentarer ..


Äntligen fredag. Jag fattar inte varför den här veckan har känts så lång! Men det var den verkligen. Tack och lov blev det helg till slut.

Idag slutade jag 12, så när jag hade fått på  mig mitt pick och pack, så promenerade jag hem. Det var riktigt härligt måste jag säga! Precis lagom temperatur ute. Hemma blev det att äta lite lunch och gå igenom posten. Mathas hade fått sin kallelse till magnetröntgen, så dit ska han den 10 februari. Spännande...

När jag hade tagit det lugnt en stund så började jag förbereda middagen. Jag gjorde efterrätten först, eftersom den skulle stå kallt i några timmar. Det blev jordgubbsmousse.

Sedan fixade jag i ordning kycklingen. Idag gjorde jag helstekt kyckling, fylld med örter och citroner. Jag gjorde sallad och jag fixade klyftpotatis. Dessutom gjorde jag smeten till förrätten.

När Mikael kom hem så tog vi det lugnt en stund innan jag gjorde klart maten. Vi åt och verkligen njöt. Vi firade inget speciellt, men när jag har kortfredag brukar jag alltid göra lite extra god middag.

Efter maten spelade vi Familje Geni. Jag förlorade så vi behöver inte prata om det något mer. På Spåret var ju ett givet inslag i våran fredagskväll och även resten av fredagen såg vi på tv.

Jag glömde knäppa kort på maten, förutom förrätten. Pepparrotscremefyllda hamburgerköttsrullar på rostad franska och lite sallad. Enkelt men oj så gott!

 

Lillen softade oxå på kvällen. Här ligger han framför brasan och tvättar sig.


Torsdag 21 januari 2010

2010-01-21 21:57:33 / 1 kommentarer ..


Idag så var jag trött. Jag ville helst inte alls prata med någon (vilket är svårt i mitt yrke). Jag ville bara sova... Det höll i sig till en bra bit in på förmiddagen. Men faktiskt så gick det över så småningom.

När jag slutade så tog jag en promenad hem. Jag lyssar ju på ljudbok, så det är härligt att promenera. Hemma var det enbart Sofie som var där och hon är egentligen hos sin mamma den här veckan. Men hon ville visa pappa sin vad hon har gjort. Nämligen hål i tungan. Hon var lite nervös innan han kom hem, men han tog det ganska lugnt... :)

Efter jag ätit lite gröt och en macka (en rostad lingongrova, trots att Mikael påstår att man inte kan rosta det brödet) så tog jag en promenad till dansen. Där var det jättemycket folk idag. Men framför allt Ulrica och Annika var där. Kul att träffa dem igen. Speciellt Ulrika för hon har alltid lite skvaller till mig... :P

När dansen var slut så gjorde jag mig klar att gå till Ica S. Det tog en himla tid. För du Ulrica, fönster fungerar lika bra som speglar...! Jag handlade de få saker som jag glömde igår och sedan gick jag hem och då var kvällen i stort sett slut!

Jag VET att det blivit jättedåligt med bilder på sista tiden. Men jag har helt enkelt inte fotat något. Ska verkligen försöka bättra mig! Håll ut, håll ut...

Onsdag 20 januari 2010

2010-01-20 20:02:25 / 1 kommentarer ..


Konstig morgon, för jag hade bilen. Tänk hur man kan ändra sig lätt. Jag har bråkat och protesterat länge mot att Mikael velat att jag ska börja åka buss. Inte förrän han sålde sin egen bil och behövde min, gav jag upp. Nu har jag inga som helst problem med detta. Det känns nästan tvärtom nu, besvärligt att ha bil. Speciellt nu när det är vinter och jag måste ha parkeringsplats och motorvärmare och allt det där...

Idag hade jag nämligen bilen för att min son skulle till läkaren och kolla upp varför han har så frukstansvärt ont i huvudet varje dag. Vi fick träffa läkaren Viktoria Bordas och hon var supergullig. Dessutom tyckte jag hon var ordentligt, frågade massor med frågor och gjorde en ordentlig undersökning. Det kunde eventuellt vara migrän han hade, men hon tyckte inte symptomen stämde riktigt. Så Matte ska tillbaka på tisdag morgon för att ta massa prover + ekg. Sedan blir det kanske datortomografi oxå. Vi får se...

Efter arbetet åkte jag till Storheden och Ica Maxi. Jag gick och strosade och handlade i lugn takt. Så härligt. Sedan insåg jag att jag nog är en liten bitch ändå. För det var endel föräldrar där med sina barn. Barnen verkade vara hungriga och trötta för överallt hörde jag skrikande ungar. Då plötsligt kommer jag på mig själv att hånle... Hånle mot att det inte är JAG som har dessa hemska barn med mig, utan jag får gå alldeles själv och vara ifred! :)

Väl hemkommen så hjälpte Matte mig att bära in allt och sedan blev det att packa upp och fixa middag. Efter det så var jag ganska slut måste jag säga. Jag har bara gjort det viktigaste. Typ tvättat och likande. Nu tänker jag bara gå och se på tv och enbart softa på tills det är dags att sova!


Tisdag 19 januari 2010

2010-01-19 21:46:47 / 0 kommentarer ..


Förmiddagen gick med en alla hilskandes rusch. Först var det ju jobb fram till fikat. Kl 10 så gick jag upp till sjukhuskyrkan för att ha ett möte med en från personalen där. Det gällde deras hemsida som jag ansvarar för.

Ullis ropade att jag kunde ju hälsa Gud när jag var där, så det gjorde jag faktiskt. Jag gick in i andaktsrummet och sände en liten hälsning. Men eftersom jag inte är med i Svenska Kyrkan, så kanske han inte lyssnade. Men jag gjorde vad jag kunde iaf.

Väl tillbaka på min arbetsplats så började jag fixa och dona med ändringarna som vi kommit överens om. Och plötsligt så var det lunch!

Efter lunch fortsatte jag att jobba med lite andra saker. Gick igenom avvikelser och annat inför mötet ikväll. Efter eftermiddagsfikat så gick jag och Mallan upp till restaurangen och hämtade våra baguetter till kvällen. Det blev räkor, förutom till Ullis och Cissi som inte tål/inte tycker om räkor. De fick rostbiff... *intresseklubben noterar all viktig information*

Hur som helst så hade vi mötet efter jobbet. Det blev ett långt möte, men faktiskt ganska intressant. Jag är ju lite knäpp, men jag gillar att ha dessa möten. Det är enda gången alla telefonister kan sätta sig ner och diskutera utan att bli störda av något. Annars måste ju någon hela tiden svara i växeln.

Efter mötet packade jag och Mallan ihop vårat pick och pack och gick iväg hemåt. Det var en mycket trevlig och intressant promenad vi hade. Jag drev upp tempot ganska hårt, så det gick nästan snabbare att gå hem idag än vad det brukar göra... :)

Kvällen bestod av prat och dagen/morgondagen/helgen över en kopp te. Mysfaktor stor!


Måndag 18 januari 2010

2010-01-18 21:39:00 / 0 kommentarer ..


Kl 10 var det dags för intervju. Jag, Anneli och chefen (och lite Danne) skulle bli intervjuvade om hur vi arbetat med ISO-certifieringen. Det var riktigt jobbigt. Jag gillar inte riktigt hur journalister har en förmåga att vrida och vända på saker. Vissa små saker kan bli så stora... Nåja, vi får hoppas det blev bra.

Sedan knäppte de massa kort så hela grejjen var inte färdig förrän till lunch. Eftermiddagen gick oxå ganska snabbt. Fast jag kände mig lite less i slutet på arbetsdagen faktiskt.

När jag sedan slutade tog jag och Mallan bussen och for. Mallan klev av hemma medan jag åkte vidare in till stan. Där mötte jag gullungen Sofia för ett besök på banken. Den hemska värden på banken var inte på plats idag, tack och lov...!

Efter utfört uppdrag så bjöd Sofias mycket underbara och OTROLIGT snälla mamma (=jag) henne på mat på Max. Själv åkte jag hem eftersom Mikael precis passerade stan.

Ett kort besök på Ica Supermarket och sedan middag hemma. Jag tyckte att en promenad borde utföras och Mikael ville följa med. Så långt, allt väl...

Det var bara det att innan vi gick ut så gick jag in i sovrummet. Där upptäckte jag att katterna lekt Följa John eller något liknande. Vi har pärmar högst upp på en bokhylla. De låg på golvet. Mina kläder som jag har på en klädstolpe, låg på golvet. Alla kuddar från sängen, låg på golvet. Med andra ord var det ett bombnedslag där...

Vi städade upp, stängde dörren och gick ut. Mikael var mycket upprörd på katterna och behövde lugna ner sig. När vi sedan kom hem igen, så upptäckte vi vad katterna lekt för lek medan vi var ute denna gång. Nu hade de lekt:

"Vem kan putta ner husses mobil från bänken så att batteriet lossnar och sedan gömma båda delarna på olika platser!"

Mikael hittade mobilen, men batteriet var försvunnet. Det kanske inte är så svårt att gissa hur upprörd min älskade sambo var då! Jag lovade att leta fram batteriet och jag letade och letade. Efter en mycket lång stund hittade jag den långt under en av våra stora mattor... Puh... Jag hann bli riktigt nervös...

Katterna måste ha insett att de retat honom för resten av kvällen fjäskade de mer än vanligt. Jag tror det lyckades för han gosar med dem nu...! :)

Ungefär det hände denna dag i mitt liv...


Söndag 17 januari 2010

2010-01-17 19:16:33 / 1 kommentarer ..


Idag fick jag sovmorgon. Jag vaknade vid 9, men steg inte upp förrän vid 11. Snacka om lyx! Vi åt frukost och sedan blev det åter en tur med skotern.

Denna gång åkte vi åt andra hållet. Vi körde förbi Storheden och ut på isen. Sedan åkte vi ut mot Gråsjälören. Där stannade vi och gjorde upp en eld. Denna gång hade vi korv med oss, så nu blev det årets första grillade korv. Oj så gott!!!

Idag var tyvärr vädret ännu sämre väder. Det blåste och ner kom emellanåt snönederbörd. Men vi hade det ändå trevligt...

När vi kom hem igen så blev det att packa upp och värma sig lite. Frusen är man ändå när man varit ute. Och slö blir man...

Men vi fick igång ungarna. Robin bar in all ved från släpet, Mathias skurade toaletterna. Själv satt vi vuxna och drack kaffe. Bra arbetsfördelning!

Resten av kvällen har det mest blivit lite vardagssysslor, typ matlagning och städning. Ikväll blir det en helkväll framför tv:n och korta stunder även vid datorn...


Det fanns flera grillstäder och mycket ved vid Gråsjälören.


Vi såg isbrytaren Ymer.


Vi var ensamna på ön, men det var flera som åkte förbi.

 


Bla åkte det förbi några med slalomskidor och en slags skärm.


Lördag 16 januari 2010

2010-01-17 19:06:55 / 0 kommentarer ..


Ja, idag så blev det upp och lösa melodikrysset kl 10. Samtidigt som vi åt frukost. En vanlig lördagsmorgon.

Sedan var det bara att klä på sig och göra sig redo för skoterfärden. Robin följde med och vi körde till Sunderbyns skoterstuga. Där gjorde vi upp en eld och kokade kaffe. Vi hade även grillat korv om Mikael hade kommit ihåg att ta med sig korv och inte enbart senap.

Eftersom vädret inte var superbra så blev vi inte så länge utan återvände hem. Jag slängde mig i duschen för att bli av med röklukten. Sedan kom Ingela o Tomas på besök. Jättetrevligt att träffa dem igen. Båda två hade nya mobiler så jag fick kika på dem. Jag längtar till jag får tillbaka min egen...

När de for så åkte vi iväg till stan för att hämta Sofie och sedan drog vi till Ica Maxi för att handla lite. Där träffade jag blandandra chefen, som var där för att handla med sin son.

Åter hemma gjorde vi lasagne. Det är SÅÅÅ gott och man äter det så sällan. Mikael gjorde maten och jag gjorde den ständiga bisysslan "salladen". Till det drack vi gott rött vin... En bra middagsstund med andra ord.

Efter maten så spelade vi lite spel. Jag lät Mikael vinna den här gången för annars blir han så grinig och vill inte spela mer.

Jag gjorde en god dip och till Robinson dippade vi morötter och gurka. Mumsigt värre... :)


Mikael gräver fram eldstaden.


Robin och hans skoter.


Våran skoter...


Kaffe fick vi i alla fall.


 Tomas och Ingela kollade in vår skoter.


Fredag 15 januari 2010

2010-01-17 18:14:34 / 0 kommentarer ..


Äntligen fredag. Även om man gillar sitt jobb, så är det något speciellt med fredagar. Det är bara så...

På jobbet har det varit en riktigt bra dag. Jag hade fikat på jobbet så jag dukade fram både kakor, nötter, morötter och annat gott. Lotter hade jag ju givetvis oxå, men tyvärr blev det inget på dem. Precis som vanligt då med andra ord.

På lunchen gick jag, Mallan och Anneli upp till sjukhuset. Jag behövde på apoteket för att köpa värktabletter till Mathias. Ullis har sagt att jag bör prova Bamyl koffein till Matte så det skall testas.

När arbetsdagen var slut så tog jag mitt pick och pack och gick hem. Även idag hade jag kunnat få skjuts av Helena, men jag tackade nej. Skönt att gå och komma hem i perfekt tid till den färdiga maten.

Idag bjöds jag på kassler och potatis. Helt ok. Till det drack vi Efes, ett turkiskt öl. Mikael har beställt det från systembolaget och hämtade ut det idag. Det var minst lika gott att dricka det i Sverige som i Turkiet.

När klockan blev 20 så blev det dags för tv-soffan. På spåret och sedan någon film som började. Lugn, skön och avkopplande fredag.

Torsdag 14 januari 2010

2010-01-14 21:47:37 / 2 kommentarer ..


Var lite trött idag, så jag tog en lite senare buss till jobbet. Jag kom ändå ca 40 min innan jag började så jag hade gott om tid.

Det första jag gjorde när jag kom till jobbet var att byta tröja. Idag får nämligen Gemensam Service sitt diplom för att vi blivit ISO-certifierade. Så våran högre chef har köpt tröjor till oss.

Sedan på fikat så fick vi även tårta. En Operatårta. Jag tog inget, givetvis, men jag är mycket stolt över Anneli som inte heller tog något. Hon som älskar Operatårta! Ja, hon tog en liten bit, åt två teskedar och slängde resten! Guldstjärna till dig!!!

När jag slutat hade jag sådan tur att jag fick skjuts hem igen! Denna gång var det med Cissi! Jag bugar och bockar och tackar för det!!! Jag hade ju nämligen dans idag igen och var lite stressad.

På dansen var vi ganska mycket folk eftersom vi slagits ihop med en annan grupp, men det var då bara roligt. Både själva aktiviteten och själva deltagarna är helt underbara. Ibland känns det jobbigt när man måste iväg, när man äntligen kommit hem från jobbet. Men under tiden man är där så inser man att man inte vill vara utan detta!

Efter dansen så hände det inte så mycket mer än det gamla vanliga. Men jag är nöjd med dagen och speciellt eftersom det är torsdag. Det innebär att det är FREDAG imorgon!!! :) :) :)


Certifikatet hänger på väggen i fikarummet!


Och tårta fick vi!


Inte att förglömma de "snygga" tröjorna som vi fick.


Dagen till ära gick alla telefonister omkring med dessa tröjor.

Onsdag 13 januari 2010

2010-01-13 22:05:32 / 0 kommentarer ..


Jag gjorde mig klar och for iväg i vanlig tid idag. Skillnaden var att jag hade bilen, så jag var ju jättetidigt på jobbet! :) Men det gjorde inte så mycket. Jag tog en promenad runt sjukhuset när jag kom fram och det var ju riktigt härligt!

Har börjat på en ny ljudbok och den verkar ok. Dock är uppläsaren rent bedrövlig. Hon förstör ju typ halva boken. Hon läser som om hon läste poesi högt. Boken är en svensk deckare, så det går inte alls ihop. Suck...

På tal om min dotter... Hon ville så gärna att jag och Matte skulle komma dit idag. Det var därför jag hade bilen till jobbet. När jag slutade åkte jag och hämtade Mathias och sedan for vi till Ica Maxi och handlade. Vagnen blev uppdelad i tre delar; min del, Fias del och så jobbets del. Eftersom jag har lotterna denna vecka passade jag på att handla redan idag.

Sedan åkte vi till Norrfjärden. Där åt vi middag tillsammans med Sofia och Niklas. Jag erbjöd mig att diska efteråt, vilket Fian tackade glädjande ja till. Vi satt och surrade ett tag innan vi sedan åkte hem igen. Där blev det att elda och packa upp och fixa med massa småsaker.

Nu sitter jag vid datorn och ska leka lite med photoshop en stund. Passar väl på medan brasan brinner ut...

Jag hade kameran hos Fia, men glömde ju ta kort! Helt sjukt... Dock är det anledningen till att det inte blir några foton idag.


Tisdag 12 januari 2010

2010-01-12 22:02:11 / 0 kommentarer ..


Men usch så trött jag har varit på förmiddagen. Jag orkade knappt hålla ögonen öppna. Sådana här dagar gäller det verkligen att vara så professionell så kunderna inte hör på rösten hur trött jag faktiskt är.

Pga detta så var jag ut och gick en runda på förmiddagsfikat. Det hjälpte inte. Jag var lika trött ändå, även om det var otroligt skönt att vara ute och gå. Det slutade med att jag var tvungen att lägga mig och sova en stund på luchen. Och efter det gick det mycket bättre att vara vaken. Jag hade nog inte sovit riktigt färdigt bara.

Resten av dagen har varit helt ok. Jag har jobbat och funderat på lite olika resor som ska ske under året. Det gäller ju att planera så att man kan söka ledigt i tid. Sedan har ju Fian hört av sig en del, eftersom jag ska till henne imorgon. Hon håller på att göra en beställning eftersom jag ska förbi affären innan jag åker till henne!

Idag slutade jag 17, och jag hade lite stressigt. Men jag hade verkligen tur. För jag träffade Helena på parkeringen och då fick jag åka hem med henne! Härligt... :) Då hann vi skvallra lite och uppdatera varandra på det senaste. Det är riktigt härligt att höra hur bra hon mår nu. Lilla söta gumman! Snart ska vi på fest och då hinner vi skvallra ännu mer!!! :)

Anledningen till att jag var lite stressad berodde på att idag började nämligen dansen om igen. SÅÅÅ himla kul. Det är helt underbart att röra sig till musik. Att sedan träffa Ulrica där och höra skvaller om allt som hänt sedan vi träffades sist, det gjorde ju verkligen inte saken värre. :)

Åter hemma blev det lite av det gamla vanliga kvällsgörat och sedan i säng... Fast jag är betyligt piggare nu än tidigare idag. Typiskt va!?


Det var så vackert när jag var ute och gick på eftermiddagspromenaden...

Måndag 11 januari 2010

2010-01-11 20:01:10 / 2 kommentarer ..


Det är mååååååååååååndag morgon... Och mitt huvud känns så tungt...

Så kanske många sjöng imorse, men inte jag. Jag var faktiskt riktigt pigg när jag vaknade. Men jag var ju inte uppe lika länge som jag hade tänkt i söndags heller. Jag skulle ju se den svenska deckaren, men somnade. Det innebär att jag missade slutet. Så om någon vet hur det gick, så hör gärna av er!

Har beställt tårtor till på torsdag. Då ska det firas på jobbet att vi nu är certifierade inom Gemensam Service. Det är mycket trevligt. Tog tårtan Opera, och det blev mycket populärt bland mina kollegor. :) Själv ska jag ju inte ha tårta, så för mig spelar det ingen roll...

När jobbet var slut så gick jag hem. Det är riktigt skönt att gå när det inte är så kallt ute. Tyvärr hade jag inte bok i telefonen, så jag fick gå ensam med mina egna tankar. Men till och med det gick riktigt bra.

Hemma förhörde jag Mathias om hans första skoldag. Han hade haft en rätt ok dag förutom vissa lärarbyten. Hans favoritlärare har slutat och en mindre omtyckt var kvar. Men nog tror jag han klarar av den här terminen oxå!

Efter middagen har jag suttit vid datorn. Alltså... Det är nästa hemskt hur fort tiden går vid datorn. Jag skulle bara kolla på några bilder och plötsligt hade det gått nästan TVÅ TIMMAR! Jag trodde jag skulle svimma när jag såg det...

Nä, nu ska jag gå och börja elda och kanske kika lite på tv. Eventuellt läsa bok. Eller så kanske jag datoriserar lite mer... :P

Fast först... När jag kollade runt i mina bildmappar hittade jag två gamla bilder på mig och Anneli. Jag måste bara visa dem för vi var så himla olika oss motför hur vi är idag. (Ber om ursäkt för att det blivit så mycket av mig och Anneli på fotosidan den sista tiden. Ska försöka variera mig lite mer...)


Blondinbella... Eller jag menar, Blondinanneli...


Hi hi hi...

(Korten är tagna hos min vän och A's svägerska INGELA, under en av våra surströmmingskvällar! Året är 2006)


Söndag 10 januari 2010

2010-01-10 20:20:33 / 1 kommentarer ..


Idag vaknade jag upp till en ännu bättre dag temperatumässigt. Här ändrar sig graderna fort måste jag säga. Men jag klagar absolut inte!

Efter frukost så gick Mikael ut och skulle skotta snö från taket. Själv plockade jag bort julen. Det är roligt att plocka fram den, men oj så skönt det är att bli av med den oxå.

Plötsligt såg jag Mikael utanför sovrumsfönstret. Jag gick och kollade vad han gjorde och det visade sig att han hade ramlat av från taket! Men han hade landat i mjuk snö, så han skrattade bara... :)

När allt var klart så gjorde vi oss klara och åkte iväg till Boden. Dags att hälsa på Christer och Marja och söta Titan förstås. Där blev det mycket prat (som vanligt) och gott fika. Jag drack ju bara kaffe men Mikael sa att det var gott, så jag litar på honom.

Tiden gick alldeles för fort och plötsligt var vi tvungen att åka. Hem för att hämta Mathias och sedan iväg igen. Denna gång till Pontushallen då Matte skulle ha match. Jag är ju inte så där jätteförtjust i att se basket, även om det är min son som spelar. Så jag tog en promenad.

Det är kul att få gå på något annat ställe än där man bor. 1,5 timme var jag ute och promenerade. Hann både ut till Gültzaudden och Östermalm. På Östermalm lyckades jag gå vilse. Jag känner inte till det där området så bra. Men plötsligt kom jag till huset där min kollega Annika bor, och då visste jag hur jag skulle ta mig därifrån. Tur att man har skjutsat hem henne en gång... :)

När matchen var slut så åkte vi hem. Efter middagen så satte vi oss och planerade semestern. Jag som ABSOLUT skulle åka bil på semestern har ångrat mig. Alltså, jag är en mc-tjej och jag ska köra mc på semestern. That's it.

Nu blir det dusch och tv. Sedan blir det säng för imorgon är det arbetsdag och även skolstartsdag... Äntligen...!


Lördag 9 januari 2010

2010-01-10 20:07:14 / 0 kommentarer ..


Vaknade till en dag som var betydligt behagligare än tidigare dagar, temperaturmässigt alltså. Tänk att man kan bli så lycklig över att det är "varmt" när det är -20 grader... :)

Vi åt frukost och löste melodikrysset. Ytterligare en lördag då vi klarade hela och skickade in resultatet. Sedan gjorde vi oss klara för en promenad.

Första stoppet blev Ica Supermarket där jag skickade i väg min mobil, igen... Sedan gick vi till Wika Möbler för att kolla lite på lampor. Hittade ingen. Vi tyckte det kändes trist att gå hem direkt, så vi bestämde oss för att hälsa på Henning och Cecilia.

De var hemma och bjöd på kaffe (och fikabröd som jag inte tog). Någon timme senare klädde vi på oss och gick vidare. En lååååång promenad gick vi innan vi åter var hemma. Härligt!

Hemma blev det en lugn eftermiddag. Slummrade lite på soffan och bara kopplade av. Mikael lagade en mycket godmiddag; laxkotletter m potatis. Oj oj... Jag älskar lax...

Sen var det dags för fröken Jenny att göra sig klar. Dags för tjejfest. Mikael skjutsade och vi hämtade upp Lena, Marie och Marlene på vägen till Maria Nylund.

11 tjejer var vi som satt och surrade ända fram till 23.30 innan det var över. Några tjejer drog på krogen, några åkte hem. Jag var en av dem som åkte hem. Kvällen var MYCKET lyckad och jag tyckte vi hade riktigt roligt.


Två av de glada brudarna som var med; Marie och Lena... :)


Lena skulle hålla sig undan från chips så länge det gick. Tillslut tog suget över... :)


Några av tjejerna som var med!


Detta drack jag ikväll; en Aqua tini och ett glas bål. Jag tackar för tjejerna som bjöd!


Fredag 8 januari 2010

2010-01-08 19:59:11 / 1 kommentarer ..


Lite mildare idag, men ändå inte alls så varmt som man hade kunnat hoppats. Igår frågade jag faktiskt Mikael varför vi bor i det här kalla landet, men han kunde inte riktigt svara... Han skulle gärna bo i ett varmt land och jag brukar säga "aldrig i livet". Men när det står många minus på mätaren så blir man sugen på varmare breddgrader.

Det är ju fredag idag. Det är härligt. Jag gillar fredagar. Fast just idag har man ingen riktig fredagskänsla. Lite svårt att få det när det är röda dagar mitt i allt.

Idag har jag tagit något steg närmare mitt Nintendo Wii... Jag måste ju nå mitt delmål för att få mitt Wii och nu är jag lite nämare, fast det är ganska långt kvar... Kul dock att det går åt rätt håll.

Träffade Stefan och barnen idag. De var hit och hämtade Anneli. Han berättade för mig att en rastgård till katterna inte alls vore svårt att bygga, så det ska jag genast föra vidare till Mikael.

Jag hade tänkt gå hem från jobbet men det var fortfarande -25 när jag slutade och det kändes kallt. Mikael ringde strax innan jag skulle fara och han kunde hämta mig. Skönt med privatskjuts, även om det tyvärr innebär att jag inte får någon promenad idag.

Kvällen bestod av mycket god middag, lite vin och allmänt mys. En bra och trevlig fredag!

Lite bilder då:


Vad tror ni? Skulle jag passa som pirat? För visst ser ni att det är jag...?



Det här måste ju vara ett gammalt kort på någon avlägsen släkting till Anneli. Både mor och dotter på kortet är ju otroligt lika både varandra och Anneli... :P

 

För så här ser ju min goda vän och kollega Anneli ut... Likheten är slående...


Torsdag 7 januari 2010

2010-01-07 20:24:52 / 0 kommentarer ..


Jaha. Torsdag då. Fast måndag. Fast torsdag... Man blir ju totalt förvirrad när det är sådana här veckor. Det är himla skönt att vara ledig då och då, men det blir ju samtidigt skönt att ha det normalt i några veckor oxå.

Idag var det kallt. Tempmätaren vid sjukhuset visade -34 grader när jag klev ur bussen. Då är det lite snidigt ute. Men jag tycker det var ganska coolt. Det är fränt när det blir så kallt någon dag per vinter. Bara det inte håller i sig så länge.

På lunchen gick jag en snabb promenad runt sjukhuset. Måste ju kompensera på något sätt att jag inte kunde gå hem. För idag tog jag nämligen bussen tillbaka från jobbet. Lite kallt att gå sådana dagar.

Mathias fick inte "igång" cykeln ens när han skulle till träningen, så han promenerade. Han som annars cyklar året runt.

Hemma åt vi lite middag och sedan sa Mikael att jag skulle gå och sätta mig vid datorn. -Jag ser ju hur du längtar... Jag bugade och bockade och skyndade mig att slå på den! :)

Men nu får det vara nog för idag. Ska gå och dricka lite te så att värmen kommer in i kroppen.

Fast först slänger jag in lite bilder från nyårsafton:


Lena och hennes nyårshattar! (Förlåt Lena, jag var bara tvungen att sätta ut denna bild)


Mathias var med. Och även hatten givetvis... :)


Middag!


Vi grillade på bordsgrillar och det var MYCKET gott.


Vid tolvslaget gick vi ut på baksidan. Peder gjorde upp en eld så vi kunde värma oss.


Den urgulliga minstingen i gänget håller i sina tomtebloss.


En del tomtebloss kastades upp i träden. Mysfaktor stor.

Onsdag 6 januari 2010

2010-01-06 19:28:52 / 0 kommentarer ..


Fick inte sova längre än till 9 idag. Men lika bra det kanske. Då blir det inte så svårt att somna ikväll. Som om jag brukar ha något bekymmer med det!!!

Efter frukost och eldning så åkte vi och handlade. Jag sa till Mikael att jag kunde fara själv, men han ville följa med. Och varför det undrar jag? Jag älskar ju att strosa omkring i affären medan han hatar det. I slutet var han döless och jag kände mig stressad. Borde ha fått fara själv...

Hemma packade vi upp maten, vilken tog en evighet. Vi köpte en julskinka på affären och skar upp den i skivmaskinen. Så nu har vi massor med pålägg i frysen. Mikael åkte sedan iväg med Robin på massa ärenden, medan jag äntligen satte mig vid datorn.

Kanske inte äntligen att jag satt just vid den, utan äntligen skulle jag göra något som jag längtat efter. Jag har nämligen en kurs om Photoshop som jag har velat gå, men hinner ju aldrig. Idag startade jag den. Den är på en skiva så jag kan gå kursen när det passar mig. Det var HUR kul som helst.

När Mikael återvände så gick vi en promenad innan jag satte mig vid datorn igen. Mikael höll på i garaget och efter några timmar kom han in. Så nöjd med att äntligen fått upp sin verktygstavla. Ibland är det så tydligt att det finns så olika saker som glädjer oss två.

Gjorde en jättegod pastagratäng och sedan har jag tagit mig en till datastund idag. Snart ska jag gå och göra Mikael sällskap vid tv:n. Ha det bra alla!


I julas tyckte Lillen att granriset kring adventsstaken var mycket intressanta!


Billabong tar ut sina aggressioner på klöspålen.


Har lekt lite i photoshop. Jag har ju bara lärt mig lite lite grann än, men här har jag gjort bilden svartvit, ändrat kontraster och ljus, plus att jag har gjort så att Sofia liksom glänser... :)


Tisdag 5 december 2010

2010-01-06 16:23:08 / 0 kommentarer ..


Idag är det Lenas tur att fylla år. Så idag säger vi:

GRATTIS LENA PÅ DIN 38-ÅRS DAG!

Jag var uppe jättetidigt som vanligt idag. Alltså som vanligt när jag ska upp och jobba... :) Jag och katterna myste vid elden en stund innan jag gjorde mig klar för arbetet. Det var kallt ute idag, men klär man sig bara ordentligt så går det ju bra.

Hemma var Mikael i full färd med middagen. Köttfärslimpa blev det. Mumsigt värre. Han är så duktig på att göra köttfärslimpa. Sedan gjorde vi oss klara för att fara till Lena för att fika. Jag har ju börjat mitt nya liv, men jag tog faktiskt ändå en liten tårtbit. Det var det värt för den var så god...

Vi svängde förbi jobbet innan vi for hem. Anneli hade tagit med sig sakerna som Stefan skulle ge till Mikael. Men de kunde jag ju inte ta när jag gick, så vi hämtade dem när vi ändå var ute.

Kvällen avslutades, precis som vanligt, i vardagsrummet med lite film. Eftersom det var "helg" så blev det något glas rött oxå. Inte dumt alls.

Nu kommer äntligen några av korten från julafton!


Mikael och Robin åkte iväg för att hämta farmor. Vi andra softar på hemma.


Sofia hjälpte till vid matlagningen. Hon skalade potatis.


Lillen kände verkligen att det var jul och det är ju en "soft" dag.


Julmiddagen intogs och man blev helt matt efteråt.


Julklappsutdelning och katterna hjälpte till.


Mathias fick en radiostyrd minihelikopter.


Katterna tyckte verkligen om att jaga den! :)


Sofia lycklig med en av hennes julklappar, en digitalkamera.


Av pappa fick jag en sådan vacker julblomma. :D




Måndag 4 januari 2010

2010-01-04 19:51:01 / 1 kommentarer ..


Först skrev jag Onsdag. Sedan skrev jag oktober... Men herregud det är ju måndag och januari. Inte lätt att få allt rätt... :)

Jag har ett snitt på 40-50 unika besökare varje dag. Det märks inte om man tänker på kommentarerna. Långt ifrån alla kommenterar. Det gör mig inte så mycket, men jag vill bara meddela att jag har en del läsare ändå. Varför folk vill läsa om mitt meningslösa liv, det är ju en annan sak... :)

Det är dock lite lustigt att när jag INTE bloggar, då hör folk av sig. Får både samtal, mail och sms där folk undrar vad som hänt! Kul... :) Jag skriver ju mest bara för att jag tycker det är kul, men det är ändå roligt när folk läser.

Jag får göra en snabbuppdatering nu om vad som hänt sedan sist. Bara för att komma ikapp! Från nu ska väl allt bli som vanligt hoppas jag.

Onsdag 30 december 2009
Jobbade sista dagen för året. En härlig dag på jobbet. Alla är glada och uppspelta över att det är helg igen. Annelie fick sluta tidigt, vilket även jag gjorde. Jag började vandra hemmåt. Dock fick jag så ont i foten när jag gick så jag blev tvungen att ringa till Mikael så han hämtade mig. Jag hann dock mer än halva vägen, så det blev en bra promenad ändå.
Hemma gjorde jag tacopaj och vi åt vitlöksbröd med aioli. Gott rött vin drack vi till och jag verkligen njöt av att vara ledig. Resten av kvällen pratade vi framför tv'n och såg även på film.

Torsdag 31 december 2009
Sov ganska länge. Skönt att slippa tänka på att stiga upp. När vi väl gjort det och ätit frukost så begav vi oss ut på en promenad. Ganska kallt, men perfekt att promenera i.
Hemma åt vi lunch och sedan passade jag på att vila lite. Pratade med mamma i telefon och de skulle ju, som vanligt på nyår, äta rotmos och fläsklägg. Glad över att man inte bor där längre... :P
Efter 18 åkte vi och hämtade Henrik och Marie innan vi sedan for till Holmen. Där blev det massor med god mat. Vi grillade på bordsgrillar och åt i flera timmar. En stund innan tolvslaget gick vi ut. Peder gjorde upp en eld så vi kunde värma oss. Vi skålade och sköt raketer innan vi återvände in. Kring 2.30 var vi hemma igen. En mycket trevlig kväll!

Fredag 1 januari 2010
Idag sov jag riktigt länge. Klockan var nog 12 innan jag steg upp och då var jag ändå nykter på nyår! Vi tog oss en promenad igen och sedan blev det lite tv och annat pyssel hemma. På eftermiddagen åkte vi till Bergnäset och hälsade på Gunnar och Mona. Trevligt!
Kvällen bestod av middag och tv. Det har blivit otroligt mycket av den varan under ledigheten!

Lördag 2 januari 2010
Jaha... Samma visa. Upp ganska sent. Äta lite frukost och softa på. Mikael åkte iväg och skjutsade Robin medan jag själv stannade hemma. Blev att städa och fixa lite grann. Skönt att bara gå omkring och dona här hemma i lugn och ro.
På eftermiddagen kom Anneli (obs e'et är borta nu) med hela familjen på besök. Mycket trevligt. Äntligen fick jag visa upp katterna för Stefan och barnen. Jag tror de tyckte att de var fina.
När de for så gick vi ut på en promenad och sedan var det dags. Jag har tjatat om pizza i flera veckor nu, men det har aldrig blivit. Eftersom mitt nya liv börjar på måndag så var det liksom nu eller aldrig. Det hade lika gärna kunnat vara aldrig. Jag gillar inte pizza. Ibland får jag för mig att det är så gott osv. Men det är det inte. Jag blir bara äcklad... Nu måste jag komma ihåg det nästa gång jag blir sugen.

Söndag 3 januari 2010
Idag måste jag gratulera min älskade son, Mathias. Han fyller nämligen hela 15 år idag!
GRATTIS SONEN MIN!
Jag var in och väckte honom vid 10.30-tiden. Och jag blev otroligt förvånad över att han sov. Han sover ju aldrig. Men han hade en jättehemsk huvudvärk och tog sig inte ur sängen. Det blev dock lite bättre senare på dagen.
I övrigt hände det verkligen inte mycket. Jag satt vid datorn mest hela dagen. Gjorde massor med saker som har blivit liggande. Inte alltid så kul, men nu känns det ju mycket skönt att ha det avklarat.
Mikael var och skottade på Stenvalls så han såg jag inte på flera timmar. Kvällen avslutades med Morden i Midommer och min bok Mord.net. Mycket bra bok för den delen...

Måndag 4 januari 2010
Första dagen på det nya livet. Anneli som både byter namn och livsstil hade en ännu mer spännande dag än jag. Men jag känner mig SÅ laddad över att vara nyttig. Nu har jag gjort upp en deal med Mikael. När jag kommer till ett av mina delmål, så kommer jag att få ett Nintendo Wii. Gissa vem som kommer att anstänga sig för att nå det målet!
Efter jobbet tog jag bussen till stan och gick på banken. Där hann jag bli riktigt förbannad på den sk Värden. Men förutom det gick mitt ärende bra och jag tog bussen tillbaka till Gammelstad. Klev av några busshållsplatser för tidigt så att jag fick mig en promenad.
Sedan har vi ätit och jag har suttit här vid datorn. Äntligen uppdaterade jag. :)

Sådär... Nu känner jag mig nästan nöjd med att jag är ikapp. Riktigt nöjd är jag inte eftersom jag inte har satt ut bilder. Jag har dock en hel drös med bilder som ska ut, men idag ids jag inte. De kommer dock inom snar framtid. Jag lovar...





Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!