Tisdag 29 mars 2011

2011-03-29 20:38:35 / 1 kommentarer ..


Många skriver om tragiska saker. Många skriver om hur dåligt de mår. Många skriver om hur arg de är. Många skriver om hur vissa saker är fel. Många skriver om sådant när de bloggar. Även jag har gjort det... Mitt inlägg idag skulle kunna bli tråkigt och trist...

Men idag VÄLJER jag att inte låta det bestämma över mig. Idag VÄLJER jag att vara positiv i mitt inlägg! Alla kan göra val. Här och nu väljer jag positivitet!

Fick höra att min goda vän Lena har skaffat gymkort på samma ställe som jag! Riktigt kul. Nu får jag ytterligare en träningskompis. Jag gillar iofs att träna själv, men samtidigt är det bra när man är två eller flera, för då kan man tvinga varandra. Så nu har operation "Beach 2011" officiellt blivit påbörjad!

Min son är på basket... Jaha, och..., tycker ni. Skillnaden är på att han är LF-basket. Dvs toppligan! Han hade fått tag i biljetter (kanske var det hela hans lag) och han skulle dit! Kul för honom!

Imorgon ska min dotter till Kåbdalis och åka snowboard. Jag hoppas att hennes knä kommer att hålla, för hon tycker ju så mycket om att åka, men tar sig så sällan iväg!

Själv tänkte jag träna PSI (kickboxing) och det blir riktigt nice... Jag gillar att slå och banka för att bli av med inre aggressioner. 17.30 ska jag vara på plats och jag ser verkligen fram emot det.

Idag har jag jobbat som en tok. Jag har gjort än det ena, än det andra. Jag har dessutom varit på APT efter jobbet med mina kollegor. Nu har min ork tagit slut och jag ska bara packa väskan inför imorgon och sedan hamna i böckernas värld.

Sköt om er alla! <3
 


Måndag 28 mars 2011

2011-03-28 20:40:26 / 0 kommentarer ..


Släpp fångarna loss det är vår, släpp fångarna loss det är vååååååår.....

eller

Vintern rasat ut bland våra fjällar, drivans blommor smälta ner och dö...

eller

Blåsippan ute i backarna står, niger och säger "Nu är det vår"...

Ja, ni fattar. Det spritter i mig! Jag har vårkänslor. Jag njuter av solens strålar som värmer mig. Jag älskar att gå på asfalt med mina nya gympadojjor. Jag trivs med att om jag tar bilen så måste jag ha solglasögon på mig redan när jag far till jobbet. Jag tycker om att inte behöva frysa! Men mest fantastiskt känns det att jag snart får ta min älskade motorcykel på vår första tur för i år! :)

Fast tills dess har jag ju min fina skoter att köra. Hon heter föresten Sandy, så ni vet!

Förra veckan var jag ju till Fian min, på tisdag. På onsdag var jag bara hemma. På torsdag kom Fian till Luleå och jag tog med båda mina ungar till Max och vi avnjöt en god middag. Köpte oxå åtta nya böcker... :)

I fredags blev det fredagsmys i baskethallen först. Såg Mattes lag möta Höken. Sedan hem och hann se nästan hela "Så ska det låta" och lite film innan jag somnade in för kvällen.

På lördagen tog vi en tur runt på alla mc-butiker i stan. Riktigt trevligt. På Honda fick vi se den nya lyckliga Veijo i farten. Härligt att se honom så glad och väl inpassad på sitt nya jobb. Tog en sväng förbi Storheden och träffade bla Lena o Peder en sväng. Sedan rusch hem för att hämta Matte och sedan iväg till nästa basketmatch. Kvällen avslutades med god mat, gott vin och ostbricka!

Igår, söndag, så tog vi en skotertur. Man måste ju passa på så länge det går att köra... Vi körde bara till Sandnäsudden och där gräddade vi våfflor över öppen eld. Så sjukt gott! Väl hemma kom Lena och Peder på besök och sedan blev det mest att softa på här hemma.

Idag har det varit en jobbig dag på jobbet, men helt ok efteråt. Jag skulle träna cirkelträning men råkade se att de hade satt in ett Zumba-pass nästan samma tid, så då valde jag det istället. Det var fantastiskt kul. Såg två motorcyklar på vägen dit och vårkänslorna spritter igen!

Nu ska jag dricka te med min kära sambo, innan han faller i sömn i soffan! Lite bilder först bara:



Hittade en fin Yamaha... Funderar om man skulle ta och bygga om sin... :P


Skulle jag vinna lite (mycket) pengar skulle jag kanske använda en del av dem till en sådan maskin... Harley Davidson VRSCDX Night Rod... Mattsvart... Uj uj...


Invigning för mig och Mikael av detta våffeljärn i gjutjärn.


Blev smaskensvåfflor... :)


Tisdag 22 mars 2011

2011-03-22 21:13:18 / 2 kommentarer ..


När jag gick ut 9:an hade jag verkligen urusla betyg. Jag kom inte ens in på den gymnasielinje jag sökt. Det var dessutom Distribution och Kontor och den krävde inte mycket. Men tillslut lyckades jag ändå komma in där och då vände det. När jag gick ut gymnasiet hade jag riktigt riktigt bra betyg faktiskt.

Men jag var ganska less på att plugga och eftersom jag hade jobb pluggade jag aldrig vidare. Året efter gymnasiet fick jag Sofia och på den vägen är det.

Men det kan jag säga att OM jag skulle vinna massor med pengar, så skulle jag gå massa onödiga kurser på universitetet bara för att få plugga. Jag känner att jag älskar verkligen att läsa och plugga och lära mig nya saker.

Vadan detta undrar ni säkert... Jo, jag var nämligen till Rosvik idag och hjälpte henne att plugga inför ett prov. Det handlade om Upplysningen och olika författare under den tidsperioden. Rousseau var en av författarna. Han hade många idéer om barnuppfostran. Tyckte tex att alla barn skulle ha varsin lärare för att barnet skulle kunna ta till sig all kunskap som fanns att lära. Det var ju inte så tokigt tänkt.

Dock ansåg han oxå att kvinnor inte alls hade något intresse för att läsa och skriva, men sy var de som gjorda för. Där kan jag ju verkligen inte hålla med honom...

Vi läste oxå om Jonathan Swift som skrev en artikel om hur han ansåg att man skulle förhindra fattigdomen och svälten som rådde. Hans idé var att irländarna skulle göda upp sina spädbarn för att sedan sälja dem som mat. En si så där 100 000 barn skulle kunda hjälpa många människor... (Han har för övrigt även skrivit Gullivers Resor).

Även Daniel Defoue gick vi igenom. Känner ni till honom? Det är han som skrev Robinson Crusoe. Han var en av de första som skrev en bok som handlade om en vanlig enkel person från verkliga livet. Boken bygger till stor del på en skotsk sjöman som hamnade i sjönöd. Tidigare hade alla böcker handlat om adligt folk eller om påhittade människor.

Ja ni hör ju... Jag skulle kunna fortsätta i evigheter. Det är SÅÅÅ otroligt kul att lära sig nya saker. Men att säga upp mig från jobbet och ta studielån... Så kul är det nog inte...

När jag sedan kom hem hade jag nästa glädjesak i brevlådan. En bok som jag beställt från ett antikvariat kom idag. Den första boken av Peter Robinson. Nu har jag alla i den serien!!! :) Lyckan är total!

Nu ska jag se vad mina söta katter gör. Ha det fint alla!!!
 

Måndag 21 mars 2011

2011-03-21 19:32:26 / 1 kommentarer ..


Blir ni lika lätt påverkad av musik som jag blir? Det är helt sjukt vilken värld man kan drömma sig in i när det handlar om att lyssna på musik. Och då menar jag verkligen att lyssna... Min vän, Tomas, han är en person som alltid lyssnar på texten på musiken. Jag tror att hans syrra, Anneli, är ganska lik hon med... Själv gör jag det ibland. Men faktiskt ganska sällan.

Jag lyssnar mest på musiken och rytmen. Det är så jag först lägger märke till speciella låtar. Dock kan jag upptäcka annan musik oxå, men då krävs att jag verkligen bestämmer mig för att lyssna på vad de sjunger.

Idag är jag inte alls kry och for tidigare från jobbet. Har mest legat framför tv:n och emellanåt spelat lite Angry Birds (vilket kan driva vem som helst galen). Men jag blev less och satte mig framför datorn för att lyssna på lite musik oxå.

Eftersom jag känner mig låg, blir det ganska mycket låg musik. Mycket blues, men en hel del Elvis Presley oxå. Jag har alltid tyckt att min pappa varit så lik honom och jag kan inte lyssna på Elvis utan att tänka på min far. Måste nog ta och ringa honom snart...

Ju mer jag lyssnar, ju mer kryper jag ihop och myser... Tur att jag är ensam hemma med enbart en son som ändå sitter med sitt headset och spelar WoW. Tur oxå att jag bor i en villa. För här dånar musiken för fulla muggar! Jag älskar musik...

Just i detta ögonblick spelar jag en artist som jag nyligen upptäckt och uppskattar: Townes Van Zandt. Dagar som dessa är det perfekt musik...

Ha det bra alla!

Mathias sa precis att jag inte får elda mer, för det är sjukt varmt här... Jag fryser, men eftersom tempmätaren står på 28,5 och det fortfarande brinner så får jag väl ge upp då...
 

Söndag 20 mars 2011

2011-03-20 18:29:20 / 1 kommentarer ..


Nu har vi haft två helger med helt fantastiskt väder. Det känns helt underbart måste jag verkligen säga! :)

Förra veckan var helt ok. Jag gjorde inget speciellt alls, förutom det vanliga. Man börjar ju få vårkänslor och känner sig piggare och mer alert. Härligt...

I fredags hade jag kortfredag och for från jobbet efter 12 någon gång. Jag for till Storheden och inhandlade nya lakan och lite nytt till köket. Har köpt lite ljusgröna saker, så att det känns lite mer som vår. Istället för bara svart. Blev jättefint...

Sedan skjutsade jag Mathias till Jocke, då de skulle ha lan. Efter det blev det att åka hem och börja med middagen. I vanlig ordning hade jag trerättersmiddag till Mikael när jag har kortfredag. Denna gång såg menyn ut så här:

Förrätt:
Tomatsoppa & vitlöksbröd med stark majonäs

Huvudrätt:
Grekisk pytt-i-panna

Efterrätt:
Cheesecake med bär

Jag kan inte säga vilket som var bäst, allt var så himla gott. Mikael satt och sa "mmmm" under alla tre rätterna, så det måste ju vara ett bra betyg.

På lördagen tänkte vi tapetsera, men precis när vi skulle börja med det så kom solen fram. Då struntade vi i det och tog skotrarna istället och drog ut på isen. Vi hamnade i Sandnäsudden och där låg vi i solen i flera timmar. Kokade kaffe och grillade och hade det allmänt härligt.

Idag, söndag, så tog vi oxå skotrarna och for iväg till Klubbviken och åt lunch tillsammans med Gunnar och Mona. Alla andra tre tog hamburgare, men jag tog fisksoppa. Så otroligt gott! Men det var mat för minst två så jag orkade inte allt. Men gott var det... :)

På vägen hem stannade vi en stund vid Gråsjälören och tittade på allt folk. Vi körde till Granec och tankade och for sedan hem. Här hemma har eftermiddagen och kvällen mest bestått av tv, matlagning, städning och allmänt slöande. En härlig kväll... :)


Vi körde runt hela Sandön på vägen till Klubbviken. När vi var nästan framme fick vi se tre stora fartyg som var på väg in (och ut) i Luleå Skärgård. Här var en av båtarna som skulle till malmhamnen och blev dragen av en bogserbåt.


Denna var på väg ut till havs. Lotsbåten (som inte syns på bild) körde strax efter, för att kunna ta tillbaka lotsen från fartygen sedan.


Vi stannade och kikade och fotade...


Efter det goda lunchen satte vi oss i solen och njöt och tittade på alla människor.


När vi stannade vid Gråsjälören fick vi se denna fallskärmsflygare (med motor) som körde omkring... :)
 


Tisdag 15 mars 2011

2011-03-15 20:04:23 / 0 kommentarer ..


När man läser många bloggar idag tycker jag man får läsa mycket om hur olyckliga de är. Speciellt unga tjejer. De vill inte leva, de hatar folk, de är arga och de är orkeslösa. Ofta blir jag illa berörd när jag läser dessa skrivna rader, speciellt när det är flickor som jag känner.

Jag förstår ju att det är en fas alla går igenom. Även om det inte är på samma sätt nu och för tjugo år sedan när jag var den där tonåringen, så inser jag att många unga tjejer har det väldigt jobbigt. Problemet är väl att det är så lätt att skriva av sig och sedan lägga ut det på nätet. Man undrar ju om det är bra eller dåligt...

Jag har haft en fruktansvärd uppväxt på många många sätt. Det finns saker som jag inte berättat för en enda människa och jag kommer aldrig att göra det heller. Men ibland när jag var som allra längst ner och mådde som allra sämst, så tog jag min bok och min penna och skrev. Jag skrev och skrev och skrev och sedan mådde man lite bättre.

Idag ångrar jag att jag inte har kvar något av det jag skrivit, men det slängdes av rädsla för att någon skulle se och läsa. Undrar om jag hade varit en sådan som lagt ut mina tankar på nätet!? Ja jag gör det ju nu, men de där djupa hemska tankarna... Hade jag lagt ut dem...? Jag tror inte det.

Jag hade dock gärna haft Internet när jag var liten. Att hitta forum där man kunde få stöd och svar på frågor. Det har jag saknat. Att känna sig så otroligt ensam och utsatt var inte lätt. För ringa någon vågade jag inte och vem skulle jag ringa!? Prata med någon kunde jag inte, då skulle de ju se att det var jag! Något anonymt som Internet hade varit så otroligt värdefullt för mig...

Ja, jag vet egentligen inte vad jag vill säga. Det var bara det att idag har jag läst tre bloggar med flickor jag känner till som skriver att de inte vill leva längre. Det gör ont i mig att det finns barn/ungdomar som mår så dåligt. Men samtidigt så undrar jag ju varför man skriver det på nätet? Är det ett rop på hjälp eller på uppmärksamhet? När ska man ta det på allvar...?

Jag vet själv vad jag har tänkt och skrivit genom åren, och jag vet själv vad jag har menat och hur jag verkligen har velat. Men hur vet man vad andra egentligen vill...?

Det funderar jag på ikväll...

Kramar till er alla!
 


Måndag 14 mars 2011

2011-03-14 21:26:19 / 0 kommentarer ..


Veckorna och dagarna verkligen springer fram. Helt otroligt. Jag hinner allt, men ändå ingenting. Fast jag har det rätt bra nu, så jag ska inte klaga.

Vad har jag gjort sedan sist...? Ja, framför allt har jag köpt mig en skoter. Äntligen äger jag själv en snöskoter! Helt otroligt. Jag har sedan jag var mycket liten älskat dessa fordon, men aldrig sett mig själv som en ägare ev en dylik, men nu har jag en. Helt fantastiskt...

Jag har även varit på besök hos mamma, haft Fian hemma, varit på en otroligt trevlig After Work på Olivers, kört skoter i två dagar, tränat osv osv...

På jobbet kämpar vi med att hinna klart inför övertagandet av växeln i Kalix. Jag tror vi hann klart det mesta innan imorgon, då den stora dagen är.

Läser mycket nu och går igenom bok efter bok. Har uppdaterat biblioteket med ytterligare några böcker. Denna gång fyra stycken som jag eftersträvat en tid. Känns fint... :)

Ja, det är väl ungefär så det ser ut hos mig.

Bilder från lördag

Bilder från söndag

Ha det bra alla!!!


 

Måndag 7 mars 2011

2011-03-07 20:58:46 / 1 kommentarer ..


Jag kan inte hjälpa det, men så fort någon i min närhet fyller år, slår det mig vilken ålder jag faktiskt befinner mig i. Herre min ge... Snart 40. Helt otroligt... Idag fyller min kusin år, 39. Han är lika gammal som mig (jag är ca 1 månad yngre), men jag kan inte tro att vi är i den åldern.

Det känns som om det var alldeles nyss då vi var små och hittade på bus och äventyr. Han hittade på buset, jag hängde på. Han var den vilda och jag var den lugna. Jag vet, ni tror mig inte, men så var det... Jag var ett snällt och gulligt litet barn när jag var liten. Ljuskopparrött totalkrulligt hår, blek hy och fräknar. Jonas (min kusin) var den mörka lilla vilden. Han är ju inte mörkhyad, men svart hår och mer färg på hyn än vad jag har/hade iaf.

Jonas var den som drog mig tvärs genom gården och lekparken i håret medan jag skrek för full hals. Jonas var den som tuggade sönder mammas ärvda guldörhängen. Jonas var den som mer var uppe på alla möbler, inklusive bokhyllor och dyl, än nere på golvet. Jonas var den med energi och fart och inte hade ro att sitta still.

Jag var den snälla och lugna... Jag var den som höll mig i bakgrunden,. Jag var den som inte sa så mycket utan lekte snällt... De vuxna skällde aldrig på mig, utan det var Jonas som fick ta de vuxnas ilska när något busigt var gjort...

Det slår mig... Tänk om det inte alls var så. Tänk om minnet spelar mig ett spratt och jag inte alls var så snäll och söt som jag minns. Tänk om man vrider på minnet, omedvetet, för att man inte ska minnas riktigt utan man förskönar alltid historien. Men jag är iaf helt säker på att Jonas var busfröet...

Vi har kommit ifrån varandra lite grann, jag och min kusin. Det är svårt att hålla kontakten när det är nästan 30 mil mellan. Dessutom 30 mil åt ett håll man inte bara råkar köra förbi. Men han finns där i Husbonliden och jag ser honom fortfarande som en av mina närmaste kusiner. Jag har ju inte så många i min ålder... KRAMAR TILL TUSEN, kära kusin Jonas, på din födelsedag!!! Nästa gång jag passerar, då lovar jag att stanna!

Ja, det var lite om min historia. Min nutid är då inte så speciellt rolig. Jag jobbar, tränar, handlar, städar, läser lite och sover. Typ... I helgen har vi faktiskt hunnit ut lite med skotern. Se bilder på nedanstående länk:

BILDER från söndagens skotertur

Har faktiskt oxå hunnit vara och besöka Sofia i Rosvik. Det var trevligt... Fick även diska lite! Diska är ju något jag gillar, men det har inte Fian ärvt... :P Hon var föresten hundvakt åt lilla söta Nellie. Av det har Sofia lärt sig en sak. Hon vill inte ha en egen hund. Alltid något! :)

Nu ska jag nog leta reda på boken min och slappa resten av kvällen! Ha det bra alla!


Nellie, Sofias hund för i helgen!
 


Tisdag 1 mars 2011

2011-03-01 20:08:07 / 0 kommentarer ..


Jag har det alldeles för stressigt nu, för att hinna blogga. Jag, som är en datamänniska hela jag, sitter nästan inte alls vid datorn hemma. Surfar jag runt lite, så är det på mobilen.

Det är så otroligt mycket att göra hela tiden. Jag försöker utnyttja lite stunder ute när vädret tillåter. Har skjutsat Mathias hit och dit och tjorvat med hans dator, som har pajjat. Fixat lånedator och skjutsat honom på tvådagars LAN. Fått med Mallan på träning och tränar på Inpuls några kvällar i veckan. Fixat matlådor och annat här hemma. Har varit på bokrea och handlat massa böcker som ska sorteras in i bokhyllan. Osv osv...

Inte är det lugnare på jobbet där jag har sjukt mycket att göra hela tiden!

Till råga på allt finns det personer ute i världen som jag har blivit otroligt arg, besviken och less på. Jag förstår inte vad det är för fel på folk och vad det är för fel på att tala med berörda... Det kan verkligen driva mig till vansinne. Prata bakom ryggen på folk, det måste vara lite av det värsta jag vet.

Men tack och lov har jag goda vänner, härliga barn (trots vissa tjat ibland), en underbar sambo och en bra fritid. Så jag ska inte klaga. Det finns de som har det värre.

Vi har köpt en ny skoter. En Yamaha Viking, något... En bredbandare som ska kunna ta oss överallt i skogen dit vi vill. Förhoppningsvis ska vi ut i helgen för att prova den. Hoppas på underbart väder bara. Tänk, strålande sol, öppen eld, nygräddade våfflor över brasan och sjunka ner på ett renställ och bara njuta. DET hoppas jag på! :)

I helgen var vi på familjedag vid skoterstugan i Sunderbyn. Träffade bla Ingela o Tomas (och H-L) där. Trevligt. Vädret var varmt, men tyvärr ingen sol. Det kom en del skotrar ändå...


En del av de skotrar som var där.


Robin provkörde en grön maskin.


Tomas på hans (och Ingelas) fordon. Jag provåkte och man satt som en drottning där bak! :)
 

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!