Tisdag 22 mars 2011

2011-03-22 21:13:18 / 2 kommentarer ..


När jag gick ut 9:an hade jag verkligen urusla betyg. Jag kom inte ens in på den gymnasielinje jag sökt. Det var dessutom Distribution och Kontor och den krävde inte mycket. Men tillslut lyckades jag ändå komma in där och då vände det. När jag gick ut gymnasiet hade jag riktigt riktigt bra betyg faktiskt.

Men jag var ganska less på att plugga och eftersom jag hade jobb pluggade jag aldrig vidare. Året efter gymnasiet fick jag Sofia och på den vägen är det.

Men det kan jag säga att OM jag skulle vinna massor med pengar, så skulle jag gå massa onödiga kurser på universitetet bara för att få plugga. Jag känner att jag älskar verkligen att läsa och plugga och lära mig nya saker.

Vadan detta undrar ni säkert... Jo, jag var nämligen till Rosvik idag och hjälpte henne att plugga inför ett prov. Det handlade om Upplysningen och olika författare under den tidsperioden. Rousseau var en av författarna. Han hade många idéer om barnuppfostran. Tyckte tex att alla barn skulle ha varsin lärare för att barnet skulle kunna ta till sig all kunskap som fanns att lära. Det var ju inte så tokigt tänkt.

Dock ansåg han oxå att kvinnor inte alls hade något intresse för att läsa och skriva, men sy var de som gjorda för. Där kan jag ju verkligen inte hålla med honom...

Vi läste oxå om Jonathan Swift som skrev en artikel om hur han ansåg att man skulle förhindra fattigdomen och svälten som rådde. Hans idé var att irländarna skulle göda upp sina spädbarn för att sedan sälja dem som mat. En si så där 100 000 barn skulle kunda hjälpa många människor... (Han har för övrigt även skrivit Gullivers Resor).

Även Daniel Defoue gick vi igenom. Känner ni till honom? Det är han som skrev Robinson Crusoe. Han var en av de första som skrev en bok som handlade om en vanlig enkel person från verkliga livet. Boken bygger till stor del på en skotsk sjöman som hamnade i sjönöd. Tidigare hade alla böcker handlat om adligt folk eller om påhittade människor.

Ja ni hör ju... Jag skulle kunna fortsätta i evigheter. Det är SÅÅÅ otroligt kul att lära sig nya saker. Men att säga upp mig från jobbet och ta studielån... Så kul är det nog inte...

När jag sedan kom hem hade jag nästa glädjesak i brevlådan. En bok som jag beställt från ett antikvariat kom idag. Den första boken av Peter Robinson. Nu har jag alla i den serien!!! :) Lyckan är total!

Nu ska jag se vad mina söta katter gör. Ha det fint alla!!!
 

Kommentarer
Sofia (grormens uppfinnare) http://ssofiawiklund.blogg.se/

Det gjorde vi. En Grorm (eller Gnorm som Sofia sa). Det blev nog gårdagens höjdpunkt :)

2011-03-25 12:20:07
Anonym

Det är aldrig för sent börja plugga! jag började var 40 gammal och har nytt yrke och trivs jättebra:)

2011-03-27 22:13:00
Denna designen är skapad av Nathalie Mattsson på www.aportion.spotlife.se, och är till för allmänt bruk!

NAMN Kom ihåg mig?

EMAIL

BLOGGADRESS

KOMMENTAR:

Trackback
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!